2021. szeptember 18. - Diána napja
Szombat
Min:12°
Max:22°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:9°
Max:17°
Kedd
Min:10°
Max:18°
Szerda
Min:8°
Max:14°
Önkormányzat

Díjátadás a Battai Napokon
2021-09-15 - A legnagyobb adózókat köszöntötték, valamint átadták a Megyei Kitüntető díjakat és a Közösségért díjakat a rendezvény megnyitóján, szeptember 10-én.
A város vendégül látta a környező települések polgármestereit, képviselőit, a nagyvállalatok vezetőit és a díjazottakat. A közönség soraiban jelen voltak a Képviselő-testület tagjai, köztük Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek.

Vezér Mihály ünnepi beszédében elmondta, hogy nagy öröm újra együtt ünnepelni a mögöttünk álló kalandos időszak után. Az örömbe szomorúság is vegyül, hiszen a járvány áldozatokat is követelt, illetve távol kellett maradniuk a rendezvénytől azoknak, akik nem kívántak élni az oltással. Az együttes ünneplés erősíti az összetartozás érzését, és akár jelen tud lenni valaki, akár nem, mindannyian lokálpatrióták vagyunk; úgy gondoljuk, lakóhelyünk, Százhalombatta a világ legszebb és legélhetőbb városa. Kötődésünket erősíti, hogy tudjuk, szép, élhető, barátságos, városunk kialakulásában éppen úgy benne van szüleink, nagyszüleink munkája, mint a miénk, és bízhatunk abban, hogy éppen így benne lesz gyermekeink munkája is. A polgármester hangsúlyozta, hogy Batta befogadó város, szeretettel fogadja a közösség értékeit gyarapítani kívánó érkezőket – ezt maga is tapasztalhatta ide költözésekor. A város rendezvényei alkalmat teremtenek megmutatni, hogy törődünk egymással: megosztva örömeink megsokszorozódnak, terheink pedig könnyebben elhordozhatóvá válnak. Mindemellett ezek a programok segítenek együtt kikapcsolódni. Végezetül Vezér Mihály köszönetet mondott a szervezőknek, a sokszínű, izgalmas programsorozat összeállításáért.

A megnyitó beszéd után a polgármester a hagyományoknak megfelelően elismerő oklevelet adott át a várost a legmagasabb adókkal támogató virilistáknak. Ebben az évben három nagyvállalat, a MOL Nyrt., a Dunamenti Erőmű Zrt., valamint a Petrolszolg Kft.  kaphatta meg az Önkormányzat elismerését.

A MOL Nyrt. nevében Németh Csaba a Dunai Finomító Pénzügyi vezetője, az Erőmű részéről Horváth Péter vezérigazgató, a Petrolszolg Kft. képviseletében Somogyi Sándorné adminisztrációs vezető és Dianovszky András minősített tevékenységek és ellenőrzés vezető vette át a díjat.

Pest-Pilis-Solt vármegyét – amelyhez 187 település között Százhalombatta is tartozott – 1659. december 4-én alapították; ennek emlékére Pest Megye Közgyűlése 1999-ben december 4-ét Megyenappá nyilvánította. Ezen a napon hagyományosan valamennyi város közösen ünnepel és köszönetet mond mindazoknak, akik magas színvonalon, elhivatott módon végzik munkájukat, vagy a mindennapokban példamutató tetteket vittek véghez, példamutató módon cselekedtek a közösség érdekében. Idén a járvány miatt elmaradt a Megyenap, ezért a helyi polgármesterek adták át az elismeréseket a települések díjazottjainak. Százhalombattán az Év Tűzoltója Díjat Rózsa Gábor, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője vehette át, az Év Iparosa Díjban az Ostorházi család, az Ostorházi Bevonatkésztő Kft. részesült.

Ünnepélyes keretek között ugyancsak átadták a Képviselő-testület által alapított Közösségért díjakat. Ezt az elismerést azok a személyek érdemlik ki, akik a város közéletében vagy szűkebb lakókörnyezetükben példaértékű, közösségformáló tevékenységet végeznek. Választókerületenként kettő adományozható a díjból évente, amely egy emlékéremből, valamint egy elismerő oklevélből áll. A díjazottak: 1. sz. választókerület: Kiss Antal, Hujber Mihály; 2. sz. választókerület: Nagy Sándorné, Demecs István; 3. sz. választókerület: Kertész Éva, Győrffy Kálmán; 4. sz. választókerület: Varga László, Illéssy Mátyás; 5. sz. választókerület: Kovács Lajosné, Rupics József; 6. sz. választókerület: Czakó Nicolette, Mohácsi József; 7. sz. választókerület: Varga  Ferenc, Házi Tamás; 8. sz. választókerület: Loós Attila, Boda Tamás.
Az elismeréseket a kerületi képviselők adták át, sorrendben: 1. Nagy Balázs, 2. Szabó Zoltán, 3. Szalai Attila, 4. Szabó Attila, 5.Török Sándor, 6. Szél Pál távollétében Vezér Mihály polgármester, 7. Vezér Mihály, 8. Szabó Gábor.
Azon díjazottaknak, akik nem tudtak megjelenni, a képviselők személyesen eljuttatják az elismerést.
 
A díjátadást színvonalas színpadi produkciók színesítették a B-Cool Dance Team akrobatikus tánccsoport előadásában.
 


AKTUÁLIS
2021-09-15 - "Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket!" – Fazekas István gondolatai  
2021-09-15 - Dr. Fazekas István Váci Mihály- és Jókai-díjas költő, író, műfordító, drámaíró, teológiai tanár, az Erdélyi Gyülekezet református lelkésze, a Színház- és Filmművészeti Egyetem docense. A városunk ötvenéves jubileumára írt színdarabjáról beszélgettünk.
2021-08-31 - A Sporthalom Kft. pályázatot hirdet a Sportközpontban lévő 12 m2-es "SPORTBÜFÉ" és 12,5 m2 raktárhelyiség bérbeadására 2021. október 01-től 2026. szeptember 30-ig terjedő időszakra.
Kipp-Kopp Napok
2021-09-17
2021. szeptember 20-28-ig

Új vezetés, új élet az Őszidő Nyugdíjas Klubnál
2021-09-15
Az Őszidő Nyugdíjas Klub 2002-ben jött létre, nyugdíjasok civil szervezeteként. Városunk egyik legnagyobb létszámú, legaktívabb, több mint 150 főt számláló közössége lett.

Maradt az elnök
2021-09-15
Ismét Lukács Bernadettet választották a százhalombattai Fidesz szervezetének elnökévé az augusztus 31-i a tisztújító közgyűlésen. A régi-új elnököt kérdeztük a tervekről, feladatokról.

Fél évszázad a Judóban
2021-09-15
Ötven év Judoban töltött munkájáért elismerésben részesült Szél Pál, Százhalombattán élő, V. danos nagymester.

Battai Íjászok az Eötvös Napon
2021-09-15
Ercsiben hagyományosan Eötvös József születésnapjához (1813.) szeptember 3-hoz legközelebb eső szombati napon rendezik a város ünnepét, az Eötvös Napokat. Az idén már 21. alkalommal került erre sor szeptember 4-én, ahol nem csak szórakoztatóként, hanem szórakozóként is számos százhalombattai is részt vett.

Nagy csatában vereség a bajnokesélyes ellen
2021-09-15
34-35-re kikapott a Százhalombattai KE hazai pályán a Budai Farkasok együttesétől az NB I/B legutóbbi fordulójában. A battai csapat két év kihagyás után lépett újra pályára ebben az osztályban – írja az egyesület a mérkőzés beszámolójában.

Aszfaltozás a Pipacs utcában
2021-09-14
Megkezdődött a Pipacs utca aszfaltos szakaszának meghosszabbítása Százhalombattán - tájékozatott Vezér Mihály polgármester.

Remek hétvége
2021-09-14
Három érmet és több jó helyezést szereztek a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzői Ölbőn, a modellvitorlás Országos bajnokságon az F5-E hajóosztályban, szeptember 11-12-én.

Hatan hatot
2021-09-14
Eredményes körözési akciót hajtottak végre az érdi rendőrök. A civil- és egyenruhás rendőrök szeptember 9-én hajnalban indultak az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó településekre. 

Karbantartás a Dunai Finomítóban
2021-09-11
Időszakos, ütemezett karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében, szeptember 23. – október 30. között.

27. Battai Napok
2021-09-09
2021. szeptember 10-11.

Győzelem a "Brutálfutáson"
2021-09-09
Harmadik alkalommal vett részt Lak Tünde a SZVISE versenyzője és lánya Balogh Noémi, a rendkívüli akadályokkal nehezített versenyen, Nyáregyházán, szeptember 4-én.

Tábori élmények
2021-09-09
A százhalombattai Kőrösi iskola tanulói idén nyáron is háromféle vándortáborban vehettek részt. Ki-ki habitusának, mozgáskultúrájának megfelelően választhatott a kerékpáros-, evezős- és gyalogtúrázós táborok közül.

A tervek szerint halad a kosárlabda edzőcsarnok építése
2021-09-06
A százhalombattai Arany iskola udvarán épülő létesítmény várhatóan jövő év júniusáig elkészül, a kosárlabdázók mellett az oktatási intézmény és a városi közösség is igénybe veheti majd.

Javítják a csőtörést
2021-09-06
Eltörött egy ivóvízvezeték a Dobó István utca 25. 27. szám előtt, ezért teljes szélességében lezárták a közutat szeptember 6-án. A vízművek a hibaelhárítási munkákat már megkezdte, a teljes befejezés két nap alatt várható – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester, kerületi képviselő.

Mozgalmas nyarat tudhat maga mögött a Százhalombattai Karate Egyesület
2021-09-02
A kedvező járványügyi helyzetnek köszönhetően a Barátság Kulturális Központban folytak az edzések júniusban.

Képzőművészeti tárlat az eucharisztia jegyében
2021-09-02
Az eucharisztia jegyében "Kereszténység ihlette művészet" címmel nyílik képzőművészeti tárlat Százhalombattán, 2021. szeptember 06-án 18 órakor a Barátság Kulturális Központ Galériájában.

Román Ünnep a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban - A Román Diaszpóra Napja 2021.
2021-09-01
Zimmermann Krisztina, a Százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat (RONÖ) elnöke nyitotta meg a tizenegyedik román gasztronómiai fesztivált a Külföldön Élő Románok napján a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban augusztus 28-án. A Román Nemzetiségi Önkormányzat 2011. óta minden évben augusztus végén megrendezi a Román Diaszpóra Napját.

Anya-lánya futás
2021-08-31
Sikeresen teljesítette a 36. WizzAir félmaratont Lak Tünde, a SZVISE Atlétika szakosztályának futója augusztus 29-én. Lánya, Noémi a 10 km-es távon ért el remek eredményt.

Édesanyát mentettek
2021-08-31
Aggódó lánya kérte a rendőrök segítségét, az érdi járőrök ugrottak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.