2022. május 20. - Bernát és Felicia napja
Péntek
Min:11°
Max:26°
Szombat
Min:15°
Max:23°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:12°
Max:23°
Kedd
Min:13°
Max:21°
Önkormányzat

Díjátadás a Battai Napokon
2021-09-15 - A legnagyobb adózókat köszöntötték, valamint átadták a Megyei Kitüntető díjakat és a Közösségért díjakat a rendezvény megnyitóján, szeptember 10-én.
A város vendégül látta a környező települések polgármestereit, képviselőit, a nagyvállalatok vezetőit és a díjazottakat. A közönség soraiban jelen voltak a Képviselő-testület tagjai, köztük Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek.

Vezér Mihály ünnepi beszédében elmondta, hogy nagy öröm újra együtt ünnepelni a mögöttünk álló kalandos időszak után. Az örömbe szomorúság is vegyül, hiszen a járvány áldozatokat is követelt, illetve távol kellett maradniuk a rendezvénytől azoknak, akik nem kívántak élni az oltással. Az együttes ünneplés erősíti az összetartozás érzését, és akár jelen tud lenni valaki, akár nem, mindannyian lokálpatrióták vagyunk; úgy gondoljuk, lakóhelyünk, Százhalombatta a világ legszebb és legélhetőbb városa. Kötődésünket erősíti, hogy tudjuk, szép, élhető, barátságos, városunk kialakulásában éppen úgy benne van szüleink, nagyszüleink munkája, mint a miénk, és bízhatunk abban, hogy éppen így benne lesz gyermekeink munkája is. A polgármester hangsúlyozta, hogy Batta befogadó város, szeretettel fogadja a közösség értékeit gyarapítani kívánó érkezőket – ezt maga is tapasztalhatta ide költözésekor. A város rendezvényei alkalmat teremtenek megmutatni, hogy törődünk egymással: megosztva örömeink megsokszorozódnak, terheink pedig könnyebben elhordozhatóvá válnak. Mindemellett ezek a programok segítenek együtt kikapcsolódni. Végezetül Vezér Mihály köszönetet mondott a szervezőknek, a sokszínű, izgalmas programsorozat összeállításáért.

A megnyitó beszéd után a polgármester a hagyományoknak megfelelően elismerő oklevelet adott át a várost a legmagasabb adókkal támogató virilistáknak. Ebben az évben három nagyvállalat, a MOL Nyrt., a Dunamenti Erőmű Zrt., valamint a Petrolszolg Kft.  kaphatta meg az Önkormányzat elismerését.

A MOL Nyrt. nevében Németh Csaba a Dunai Finomító Pénzügyi vezetője, az Erőmű részéről Horváth Péter vezérigazgató, a Petrolszolg Kft. képviseletében Somogyi Sándorné adminisztrációs vezető és Dianovszky András minősített tevékenységek és ellenőrzés vezető vette át a díjat.

Pest-Pilis-Solt vármegyét – amelyhez 187 település között Százhalombatta is tartozott – 1659. december 4-én alapították; ennek emlékére Pest Megye Közgyűlése 1999-ben december 4-ét Megyenappá nyilvánította. Ezen a napon hagyományosan valamennyi város közösen ünnepel és köszönetet mond mindazoknak, akik magas színvonalon, elhivatott módon végzik munkájukat, vagy a mindennapokban példamutató tetteket vittek véghez, példamutató módon cselekedtek a közösség érdekében. Idén a járvány miatt elmaradt a Megyenap, ezért a helyi polgármesterek adták át az elismeréseket a települések díjazottjainak. Százhalombattán az Év Tűzoltója Díjat Rózsa Gábor, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője vehette át, az Év Iparosa Díjban az Ostorházi család, az Ostorházi Bevonatkésztő Kft. részesült.

Ünnepélyes keretek között ugyancsak átadták a Képviselő-testület által alapított Közösségért díjakat. Ezt az elismerést azok a személyek érdemlik ki, akik a város közéletében vagy szűkebb lakókörnyezetükben példaértékű, közösségformáló tevékenységet végeznek. Választókerületenként kettő adományozható a díjból évente, amely egy emlékéremből, valamint egy elismerő oklevélből áll. A díjazottak: 1. sz. választókerület: Kiss Antal, Hujber Mihály; 2. sz. választókerület: Nagy Sándorné, Demecs István; 3. sz. választókerület: Kertész Éva, Győrffy Kálmán; 4. sz. választókerület: Varga László, Illéssy Mátyás; 5. sz. választókerület: Kovács Lajosné, Rupics József; 6. sz. választókerület: Czakó Nicolette, Mohácsi József; 7. sz. választókerület: Varga  Ferenc, Házi Tamás; 8. sz. választókerület: Loós Attila, Boda Tamás.
Az elismeréseket a kerületi képviselők adták át, sorrendben: 1. Nagy Balázs, 2. Szabó Zoltán, 3. Szalai Attila, 4. Szabó Attila, 5.Török Sándor, 6. Szél Pál távollétében Vezér Mihály polgármester, 7. Vezér Mihály, 8. Szabó Gábor.
Azon díjazottaknak, akik nem tudtak megjelenni, a képviselők személyesen eljuttatják az elismerést.
 
A díjátadást színvonalas színpadi produkciók színesítették a B-Cool Dance Team akrobatikus tánccsoport előadásában.
 


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.