2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:19°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:28°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:19°
Max:22°
Vasárnap
Min:17°
Max:31°
Önkormányzat

Új kosárlabda edzőcsarnok épül - Forgalmirend-változások az építkezés miatt
2021-06-30 - Ünnepélyes keretek között helyezték el a százhalombattai Arany János iskola udvarán épülő létesítmény alapkövét június 29-én. Az eseményen jelen volt többek között Vezér Mihály polgármester, Könczöl Attila, a Pest Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője, Dr. Farkas Gábor, a Százhalombattai Kosárlabda Egyesület elnöke.
Az összesen 850 millió forintos beruházás teljes mértékben vállalati társasági adó felajánlásokból, vagyis TAO forrásból valósul meg, a város által biztosított területen. A polgármester mintegy 550, a Százhalombattai Kosárlabda Egyesület 300 millió forintot gyűjtött össze. Kiemelt önkormányzati partnerként az Erste Bank 450 millió forintot biztosított. A várhatóan egy éven át tartó építkezés július 5-én kezdődik, a csarnok a tervek szerint legkésőbb 2022 nyár végén nyitja meg kapuit.

Vezér Mihály elmondta, hogy régóta tervezték már egy tornacsarnok építését a battai gyerekeknek, ahol iskolai testnevelés órákat, és azokon kívüli sportfoglalkozásokat is lehet tartani. Az általános iskoláknak hosszú évek óta problémát okoz, hogy a mindennapi testnevelés órához a Városi Sportcsarnokot is igénybe kell venni, amit csak buszozással érhetnek el. Ez rendkívül sok kieső idővel, költséggel és kellemetlenséggel jár a diákok és a tanárok számára egyaránt. Ezért született meg a döntés egy új tornacsarnok építéséről a Kodály Zoltán sétányon.
A kétszintes, összesen 1370 nm-es létesítményben napközben egyszerre két osztálynak tartható óra, kora délután kosárlabda edzések, a fennmaradó időben pedig csapat- és tömegsport rendezvények lesznek. A földszinten a legnagyobb a küzdőtér 883 m2 alapterülettel, női, férfi mosdók, bírói öltöző, csapat öltözők, zuhanyzók, raktár, orvosi szoba, és a szertár kapott helyet. Az emeleti részen lesz a lelátó, a konditerem, férfi és női öltözők, mosdók, bírói öltöző és az irodahelyiség.  Sportrendezvény esetén az épület befogadóképessége 143 fő, egyéb, nem sportcélú rendezvények megtartása esetében a maximális létszám 299 fő, ami a küzdőtérre orientálódik.
A polgármester kiemelte, hogy az építkezés során külön figyelnek arra, hogy minden kivágott fa helyett újat ültessenek. Az épület előtt lesz egy részben nyitott bejárati előtér, egy fedett kerékpártároló, az épület körül a régi, meglévő kerítést elbontják, a közterület felől zöldterületet alakítanak ki gabionfallal és padokkal.
A városlakók türelmét és megértését kérte az építkezés alatt, hangsúlyozva, hogy a jövő generációjának készül az edzőcsarnok, ami hosszú évekig szolgál majd.
Vezér Mihály szól arról is, hogy több mint 5 milliárd forintos, 100%-os állami forrásból új csarnok épül a közel jövőben a Városi Sportcsarnok mellett, illetve tervezik a régi épület felújítását is. A beruházás révén Százhalombatta nagy országos és nemzetközi versenyeknek is otthont adhat.

Könczöl Attila - bízva abban, hogy minden a tervek szerint halad majd - örömét fejezte ki, hogy új megyei képzőközpont létesül, egyúttal sportsikereket kívánt a gyerekeknek.

Dr. Farkas Gábor felidézte, hogy több mint 20 éve alakult meg a battai kosárlabda egyesület néhány lelkes taggal, mára pedig az óvodásokat, a gyerekeket, az U12-es és a kadett csapatot, a serdülőket, a juniorokat, a megyében a női seniorokat, a 18 év feletti nőket, valamint a fiúkat öleli fel a klub. A legmagasabb szintet az NB II-ben többször dobogós helyen végző férfi csapat képviseli.
Emlékeztetett, hogy öt évvel ezelőtt, a TAO megjelenésekor indították meg az építkezéshez kapcsolódó folyamatokat, többszöri módosításra volt szükség a tervváltozásokhoz igazodva. Köszönetét fejezte ki a szövetség és az önkormányzat felé, amiért mindenben partnerek voltak és segítették az ügyet. Megköszönte Fekete Miklós alelnök és Macsali Róbert technikai vezető, valamint az edzők áldozatos munkáját.
"Nagyon nagy ünnep ez nekünk, mert régi gondolatot sikerül megvalósítani" - tette hozzá az elnök, megemlítve, hogy Dávid Kornél Százhalombattáról indulva ért el a tengerentúlra, az NBA bajnokságba, de országos utánpótlás válogatottat is adott battai klub.

Az önkormányzat a Százhalombattai Kosárlabda Egyesülettel közösen elhelyezett egy időkapszulát, amibe egy várost, illetve a helyszínt megörökítő fotó, a városvezetés névsora, egy városi címer és a Hírtükör legújabb száma került.

Az építkezés teljes ideje alatt forgalmirend-változások lépnek életbe július 5-től.
A Bolyai János utcában kétirányú lesz a forgalom, ezért csak a kijelölt parkolóhelyek használhatóak, tilos a kétoldali parkolás.
A kieső parkolók helyett a BKK mögötti terület is igénybe vehető e célra, az uszoda előtti parkolási rend változatlan marad.
A Kodály Zoltán sétány - a Bolyai utca vonalában - felvonulási terület lesz, így a gyalogos forgalmat a Kodály stny. 12 sz. ingatlan mögé terelik.
A lezárt felvonulási területen megközelíthetőek maradnak a lakások és az ott működő kereskedelmi egységek.
Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.