2021. szeptember 18. - Diána napja
Szombat
Min:12°
Max:22°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:9°
Max:17°
Kedd
Min:10°
Max:18°
Szerda
Min:8°
Max:14°
Önkormányzat

Új kosárlabda edzőcsarnok épül - Forgalmirend-változások az építkezés miatt
2021-06-30 - Ünnepélyes keretek között helyezték el a százhalombattai Arany János iskola udvarán épülő létesítmény alapkövét június 29-én. Az eseményen jelen volt többek között Vezér Mihály polgármester, Könczöl Attila, a Pest Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője, Dr. Farkas Gábor, a Százhalombattai Kosárlabda Egyesület elnöke.
Az összesen 850 millió forintos beruházás teljes mértékben vállalati társasági adó felajánlásokból, vagyis TAO forrásból valósul meg, a város által biztosított területen. A polgármester mintegy 550, a Százhalombattai Kosárlabda Egyesület 300 millió forintot gyűjtött össze. Kiemelt önkormányzati partnerként az Erste Bank 450 millió forintot biztosított. A várhatóan egy éven át tartó építkezés július 5-én kezdődik, a csarnok a tervek szerint legkésőbb 2022 nyár végén nyitja meg kapuit.

Vezér Mihály elmondta, hogy régóta tervezték már egy tornacsarnok építését a battai gyerekeknek, ahol iskolai testnevelés órákat, és azokon kívüli sportfoglalkozásokat is lehet tartani. Az általános iskoláknak hosszú évek óta problémát okoz, hogy a mindennapi testnevelés órához a Városi Sportcsarnokot is igénybe kell venni, amit csak buszozással érhetnek el. Ez rendkívül sok kieső idővel, költséggel és kellemetlenséggel jár a diákok és a tanárok számára egyaránt. Ezért született meg a döntés egy új tornacsarnok építéséről a Kodály Zoltán sétányon.
A kétszintes, összesen 1370 nm-es létesítményben napközben egyszerre két osztálynak tartható óra, kora délután kosárlabda edzések, a fennmaradó időben pedig csapat- és tömegsport rendezvények lesznek. A földszinten a legnagyobb a küzdőtér 883 m2 alapterülettel, női, férfi mosdók, bírói öltöző, csapat öltözők, zuhanyzók, raktár, orvosi szoba, és a szertár kapott helyet. Az emeleti részen lesz a lelátó, a konditerem, férfi és női öltözők, mosdók, bírói öltöző és az irodahelyiség.  Sportrendezvény esetén az épület befogadóképessége 143 fő, egyéb, nem sportcélú rendezvények megtartása esetében a maximális létszám 299 fő, ami a küzdőtérre orientálódik.
A polgármester kiemelte, hogy az építkezés során külön figyelnek arra, hogy minden kivágott fa helyett újat ültessenek. Az épület előtt lesz egy részben nyitott bejárati előtér, egy fedett kerékpártároló, az épület körül a régi, meglévő kerítést elbontják, a közterület felől zöldterületet alakítanak ki gabionfallal és padokkal.
A városlakók türelmét és megértését kérte az építkezés alatt, hangsúlyozva, hogy a jövő generációjának készül az edzőcsarnok, ami hosszú évekig szolgál majd.
Vezér Mihály szól arról is, hogy több mint 5 milliárd forintos, 100%-os állami forrásból új csarnok épül a közel jövőben a Városi Sportcsarnok mellett, illetve tervezik a régi épület felújítását is. A beruházás révén Százhalombatta nagy országos és nemzetközi versenyeknek is otthont adhat.

Könczöl Attila - bízva abban, hogy minden a tervek szerint halad majd - örömét fejezte ki, hogy új megyei képzőközpont létesül, egyúttal sportsikereket kívánt a gyerekeknek.

Dr. Farkas Gábor felidézte, hogy több mint 20 éve alakult meg a battai kosárlabda egyesület néhány lelkes taggal, mára pedig az óvodásokat, a gyerekeket, az U12-es és a kadett csapatot, a serdülőket, a juniorokat, a megyében a női seniorokat, a 18 év feletti nőket, valamint a fiúkat öleli fel a klub. A legmagasabb szintet az NB II-ben többször dobogós helyen végző férfi csapat képviseli.
Emlékeztetett, hogy öt évvel ezelőtt, a TAO megjelenésekor indították meg az építkezéshez kapcsolódó folyamatokat, többszöri módosításra volt szükség a tervváltozásokhoz igazodva. Köszönetét fejezte ki a szövetség és az önkormányzat felé, amiért mindenben partnerek voltak és segítették az ügyet. Megköszönte Fekete Miklós alelnök és Macsali Róbert technikai vezető, valamint az edzők áldozatos munkáját.
"Nagyon nagy ünnep ez nekünk, mert régi gondolatot sikerül megvalósítani" - tette hozzá az elnök, megemlítve, hogy Dávid Kornél Százhalombattáról indulva ért el a tengerentúlra, az NBA bajnokságba, de országos utánpótlás válogatottat is adott battai klub.

Az önkormányzat a Százhalombattai Kosárlabda Egyesülettel közösen elhelyezett egy időkapszulát, amibe egy várost, illetve a helyszínt megörökítő fotó, a városvezetés névsora, egy városi címer és a Hírtükör legújabb száma került.

Az építkezés teljes ideje alatt forgalmirend-változások lépnek életbe július 5-től.
A Bolyai János utcában kétirányú lesz a forgalom, ezért csak a kijelölt parkolóhelyek használhatóak, tilos a kétoldali parkolás.
A kieső parkolók helyett a BKK mögötti terület is igénybe vehető e célra, az uszoda előtti parkolási rend változatlan marad.
A Kodály Zoltán sétány - a Bolyai utca vonalában - felvonulási terület lesz, így a gyalogos forgalmat a Kodály stny. 12 sz. ingatlan mögé terelik.
A lezárt felvonulási területen megközelíthetőek maradnak a lakások és az ott működő kereskedelmi egységek.
AKTUÁLIS
2021-09-15 - "Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket!" – Fazekas István gondolatai  
2021-09-15 - Dr. Fazekas István Váci Mihály- és Jókai-díjas költő, író, műfordító, drámaíró, teológiai tanár, az Erdélyi Gyülekezet református lelkésze, a Színház- és Filmművészeti Egyetem docense. A városunk ötvenéves jubileumára írt színdarabjáról beszélgettünk.
2021-08-31 - A Sporthalom Kft. pályázatot hirdet a Sportközpontban lévő 12 m2-es "SPORTBÜFÉ" és 12,5 m2 raktárhelyiség bérbeadására 2021. október 01-től 2026. szeptember 30-ig terjedő időszakra.
Kipp-Kopp Napok
2021-09-17
2021. szeptember 20-28-ig

Új vezetés, új élet az Őszidő Nyugdíjas Klubnál
2021-09-15
Az Őszidő Nyugdíjas Klub 2002-ben jött létre, nyugdíjasok civil szervezeteként. Városunk egyik legnagyobb létszámú, legaktívabb, több mint 150 főt számláló közössége lett.

Maradt az elnök
2021-09-15
Ismét Lukács Bernadettet választották a százhalombattai Fidesz szervezetének elnökévé az augusztus 31-i a tisztújító közgyűlésen. A régi-új elnököt kérdeztük a tervekről, feladatokról.

Fél évszázad a Judóban
2021-09-15
Ötven év Judoban töltött munkájáért elismerésben részesült Szél Pál, Százhalombattán élő, V. danos nagymester.

Battai Íjászok az Eötvös Napon
2021-09-15
Ercsiben hagyományosan Eötvös József születésnapjához (1813.) szeptember 3-hoz legközelebb eső szombati napon rendezik a város ünnepét, az Eötvös Napokat. Az idén már 21. alkalommal került erre sor szeptember 4-én, ahol nem csak szórakoztatóként, hanem szórakozóként is számos százhalombattai is részt vett.

Nagy csatában vereség a bajnokesélyes ellen
2021-09-15
34-35-re kikapott a Százhalombattai KE hazai pályán a Budai Farkasok együttesétől az NB I/B legutóbbi fordulójában. A battai csapat két év kihagyás után lépett újra pályára ebben az osztályban – írja az egyesület a mérkőzés beszámolójában.

Díjátadás a Battai Napokon
2021-09-15
A legnagyobb adózókat köszöntötték, valamint átadták a Megyei Kitüntető díjakat és a Közösségért díjakat a rendezvény megnyitóján, szeptember 10-én.

Aszfaltozás a Pipacs utcában
2021-09-14
Megkezdődött a Pipacs utca aszfaltos szakaszának meghosszabbítása Százhalombattán - tájékozatott Vezér Mihály polgármester.

Remek hétvége
2021-09-14
Három érmet és több jó helyezést szereztek a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzői Ölbőn, a modellvitorlás Országos bajnokságon az F5-E hajóosztályban, szeptember 11-12-én.

Hatan hatot
2021-09-14
Eredményes körözési akciót hajtottak végre az érdi rendőrök. A civil- és egyenruhás rendőrök szeptember 9-én hajnalban indultak az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó településekre. 

Karbantartás a Dunai Finomítóban
2021-09-11
Időszakos, ütemezett karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében, szeptember 23. – október 30. között.

27. Battai Napok
2021-09-09
2021. szeptember 10-11.

Győzelem a "Brutálfutáson"
2021-09-09
Harmadik alkalommal vett részt Lak Tünde a SZVISE versenyzője és lánya Balogh Noémi, a rendkívüli akadályokkal nehezített versenyen, Nyáregyházán, szeptember 4-én.

Tábori élmények
2021-09-09
A százhalombattai Kőrösi iskola tanulói idén nyáron is háromféle vándortáborban vehettek részt. Ki-ki habitusának, mozgáskultúrájának megfelelően választhatott a kerékpáros-, evezős- és gyalogtúrázós táborok közül.

A tervek szerint halad a kosárlabda edzőcsarnok építése
2021-09-06
A százhalombattai Arany iskola udvarán épülő létesítmény várhatóan jövő év júniusáig elkészül, a kosárlabdázók mellett az oktatási intézmény és a városi közösség is igénybe veheti majd.

Javítják a csőtörést
2021-09-06
Eltörött egy ivóvízvezeték a Dobó István utca 25. 27. szám előtt, ezért teljes szélességében lezárták a közutat szeptember 6-án. A vízművek a hibaelhárítási munkákat már megkezdte, a teljes befejezés két nap alatt várható – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester, kerületi képviselő.

Mozgalmas nyarat tudhat maga mögött a Százhalombattai Karate Egyesület
2021-09-02
A kedvező járványügyi helyzetnek köszönhetően a Barátság Kulturális Központban folytak az edzések júniusban.

Képzőművészeti tárlat az eucharisztia jegyében
2021-09-02
Az eucharisztia jegyében "Kereszténység ihlette művészet" címmel nyílik képzőművészeti tárlat Százhalombattán, 2021. szeptember 06-án 18 órakor a Barátság Kulturális Központ Galériájában.

Román Ünnep a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban - A Román Diaszpóra Napja 2021.
2021-09-01
Zimmermann Krisztina, a Százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat (RONÖ) elnöke nyitotta meg a tizenegyedik román gasztronómiai fesztivált a Külföldön Élő Románok napján a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban augusztus 28-án. A Román Nemzetiségi Önkormányzat 2011. óta minden évben augusztus végén megrendezi a Román Diaszpóra Napját.

Anya-lánya futás
2021-08-31
Sikeresen teljesítette a 36. WizzAir félmaratont Lak Tünde, a SZVISE Atlétika szakosztályának futója augusztus 29-én. Lánya, Noémi a 10 km-es távon ért el remek eredményt.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.