2022. május 25. - Orbán napja
Szerda
Min:13°
Max:25°
Csütörtök
Min:11°
Max:23°
Péntek
Min:14°
Max:25°
Szombat
Min:11°
Max:17°
Vasárnap
Min:10°
Max:16°
Szolgáltatás

MOL-csoport: 20 millió dollár covid-megelőzésre, 5 millió dollár támogatásokra
2021-06-03 - A Kelet-Közép-Európát érintő harmadik hullám végéig a MOL-csoport több mint 20 millió dollárt (6,1 milliárd forint) fordított a járvány elleni védekezésre, hogy megvédje dolgozóit, vásárlóit és a területén dolgozó kivitelezőket.
A MOL eddig több mint 8 millió maszkot, 14 millió kesztyűt, 170 000 liter fertőtlenítőszert és közel 300 000 tesztet biztosított a covid-elleni védekezéshez munkatársainak, valamint ahol lehetett, védőoltást is felajánlott számukra. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a csoport több mint 5 millió dollárt adományozott a világjárvánnyal kapcsolatos egészségügyi támogatásokra.
 
"A MOL azonnali intézkedéseket vezetett be dolgozói, ügyfelei és kivitelezői védelme érdekében, mindeközben fenntartottuk az ellátásbiztonságot, amelyért több országban is felelősek vagyunk. Felelősségünk azonban itt nem áll meg: egy olyan jelentős vállalat, mint a MOL, a helyi közösségek és az egész társadalom jólétéért is felelős, ezért olyan szerepeket és feladatokat is vállal olykor, amelyeket általában az állami szervezetek látnak el. Válsághelyzetben erőforrásainkat bevonva cselekednünk kell, segítő kezet kell nyújtanunk. Nagyon büszke vagyok tagvállalatainkra, leányvállalatainkra és kollégáinkra, akik kapacitásaikat, erőforrásaikat, képességeiket mozgósították a válság elleni harchoz. A MOL teljes mértékben elkötelezett az egészségügyi ellátás, a gyermekek, a kultúra és sok más olyan terület mellett, amelyek támogatásra szorulnak nehéz időkben." - mondta Molnár József, a MOL-csoport vezérigazgatója.
 
A MOL Magyarországon mintegy 1,5 millió dollár értékű adománnyal támogatta az egészségügyi válsághelyzet kezelését és a megelőzést különböző területeken. Az elmúlt egy év során 33 légzéstámogató eszközt és lélegeztetőgépet juttatott el magyar kórházakba. Mintegy 80 000 liter kéz- és felületfertőtlenítőszert adott át különböző intézményeknek. Az egészségügyi dolgozók rendkívüli munkájának támogatása érdekében 118 000 pohár ingyen kávét adtak át a MOL töltőállomásokon, illetve a társaság autómegosztó szolgáltatása, a MOL LIMO használatát is felajánlották számukra a biztonságos munkába járás érdekében. A MOL a foglalkozás-egészségügyi partnereivel közösen szervezett védőoltást, melyet nemcsak a Dunai Finomítóban a kritikus infrastruktúrákat üzemeltetők számára ajánlották fel, hanem minden munkavállalónak, a munkavégzés helyétől függetlenül. Valamennyi dolgozót érintő, rendszeres PCR- és antigénvizsgálatot vezettek be a vállaltnál, valamint a megelőzésen túl, covid betegség utáni szűrővizsgálatokat is biztosítanak a kollégáknak.
 
Az INA, a MOL-csoport horvát tagja mintegy 500 000 dollár adományt nyújtott át a horvát egészségügyi szolgáltatóknak, intézményeknek és nonprofit szervezeteknek. A vállalat eddigi költségei a fertőzés megelőzésére körülbelül 3,6 millió dollárt tettek ki. Az intézkedések részét képezte 3 millió arcmaszk és 1,5 millió pár kesztyű megvásárlása is.
 
A Slovnaft több mint 540 000 dollár értékben adományozott a szlovák kórházaknak 19 lélegeztetőgépet, a töltőállomások alkalmazottai pedig több mint 61 000 pohár Fresh Corner kávét adtak át mentősöknek, egészségügyi dolgozóknak. Ezenkívül a Slovnaft megkezdte saját fertőtlenítője, a "Slovnaft hygi Fluid" gyártását, melyből 33 000 litert (240 000 dollár értékben) adományozott a rászoruló szociális intézményeknek. A Slovnaft több mint 6 millió dollárt szánt az alkalmazottak és az ügyfelek védelmére. A költségek fedezték az ózongenerátorok, plazma légtisztítók, egyéb légtisztítók, fertőtlenítők, tesztek, arcmaszkok és az influenza, valamint pneumococcus bakteriális fertőzés elleni oltások költségeit. Emellett a vállalat rendszeresen végeztetett PCR és antigén teszteket alkalmazottjaival, valamint oltópontként aktív szerepet vállalt a munkatársak beoltásában is, amellyel mostanra közel 50%-os vállalaton belüli átoltottsági arányt ért el.
 
A Cseh Köztársaságban a MOL összesen 340 000 dollár értékben három lélegeztetőgépet adományozott kórházaknak, és 65 000 kávét biztosított az egészségügyi dolgozók számára.
 
A MOL Serbia több mint 22 000 dollár értékben adományozott üzemanyagot és orvosi berendezések vásárlására szánt támogatást. 86 600 maszkot és 23 760 pár kesztyűt vásárolt, hogy a székházban, a töltőállomásokon és az üzemanyagtárolóknál dolgozó kollégák biztonságát egyaránt támogassa.
 
A MOL Romania a covid elleni védekezés támogatása érdekében, összesen 1,3 millió dollár értékben adományozott orvosi felszereléseket romániai kórházaknak.
 
A MOL Pakistan 20 000 dollárt adományozott egy iszlámábádi karanténközpont létrehozására. Ezenkívül 6500 dollár értékben támogatta a működési területén élő helyi közösségeket egyéni védőfelszerelésekkel. A vállalat több mint 8200 covid-tesztet végzett, és 240 000 dollárt költött a MOL Pakisztán irodáit és helyszíneit érintő világjárvánnyal kapcsolatos óvintézkedésekre.
 
A hatékony betegségmegelőzéshez való hozzájárulás érdekében, amikor világszerte hiánycikk volt a fertőtlenítőszer, a MOL-csoport elkezdett saját termékeket gyártani Magyarországon, Horvátországban és Szlovákiában. Magyarországon a MOL egy hét alatt alakította át egyik szélvédőmosó gyártóegységét, etanol alapú kéz- és felületfertőtlenítőszerek gyártására. Csak Magyarországon egy év alatt 4,5 millió liter fertőtlenítőszert állítottak elő és juttattak el a koronavírus elleni küzdelemben kulcsszerepet játszó intézményekhez (pl. kórházak, iskolák, idősek otthonai, közmű társaságok). Ezeket a fertőtlenítőszereket a MOL töltőállomás-hálózatában is értékesítik.
 
A MOL-csoport több belső kommunikációs kampányban is ösztönözte alkalmazottjait, hogy olttassák be magukat a covid-19 ellen. A cégcsoport online vállalati mentálhigiénés szolgáltatást is indított, a Mental Hygi-t, a nehézségekkel küzdő és támogatást kereső emberek számára.
 
A 2020 márciusa óta tartó, kihívásokkal teli időszak ellenére a MOL-csoportnak sikerült fenntartania a régió energiaellátását és energiabiztonságát. A MOL zavartalanul működött és működik, az oltásokkal és a lezárások megszűnésével az üzletmenet visszatérhet a normális kerékvágásba. A hatékony covid-megelőzés, a körültekintő OPEX- és CAPEX-gazdálkodás, a korábbi stratégiai kezdeményezések és a vállalat integrált, rugalmas üzleti modellje hozzájárult a sikeres teljesítményhez. A MOL remek teljesítményt tudhat magáénak 2020-ban: több mint 2 milliárd dollár EBITDA-t ért el. Bár a nyereség alacsonyabb volt 2019-hez képest, a válságra való gyors és időben történő reagálás lehetővé tette, hogy a vállalat a covid előtti célkitűzésnél erősebb szabad cash flow-t generáljon. A kedvező eredmények idén is folytatódnak, mivel a MOL 2021 első negyedévében több mint 660 millió dollár EBITDA-t ért el.
 
A MOL-csoportról
A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 25 000 fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 75 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizennégy ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük kilencben folytat termelést. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátásilánc-menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa tíz országában.
 
 

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.