2023. február 01. - Ignác napja
Szerda
Min:2°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:6°
Péntek
Min:0°
Max:6°
Szombat
Min:2°
Max:5°
Vasárnap
Min:-1°
Max:2°
Szolgáltatás

MOL-csoport: 20 millió dollár covid-megelőzésre, 5 millió dollár támogatásokra
2021-06-03 - A Kelet-Közép-Európát érintő harmadik hullám végéig a MOL-csoport több mint 20 millió dollárt (6,1 milliárd forint) fordított a járvány elleni védekezésre, hogy megvédje dolgozóit, vásárlóit és a területén dolgozó kivitelezőket.
A MOL eddig több mint 8 millió maszkot, 14 millió kesztyűt, 170 000 liter fertőtlenítőszert és közel 300 000 tesztet biztosított a covid-elleni védekezéshez munkatársainak, valamint ahol lehetett, védőoltást is felajánlott számukra. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a csoport több mint 5 millió dollárt adományozott a világjárvánnyal kapcsolatos egészségügyi támogatásokra.
 
"A MOL azonnali intézkedéseket vezetett be dolgozói, ügyfelei és kivitelezői védelme érdekében, mindeközben fenntartottuk az ellátásbiztonságot, amelyért több országban is felelősek vagyunk. Felelősségünk azonban itt nem áll meg: egy olyan jelentős vállalat, mint a MOL, a helyi közösségek és az egész társadalom jólétéért is felelős, ezért olyan szerepeket és feladatokat is vállal olykor, amelyeket általában az állami szervezetek látnak el. Válsághelyzetben erőforrásainkat bevonva cselekednünk kell, segítő kezet kell nyújtanunk. Nagyon büszke vagyok tagvállalatainkra, leányvállalatainkra és kollégáinkra, akik kapacitásaikat, erőforrásaikat, képességeiket mozgósították a válság elleni harchoz. A MOL teljes mértékben elkötelezett az egészségügyi ellátás, a gyermekek, a kultúra és sok más olyan terület mellett, amelyek támogatásra szorulnak nehéz időkben." - mondta Molnár József, a MOL-csoport vezérigazgatója.
 
A MOL Magyarországon mintegy 1,5 millió dollár értékű adománnyal támogatta az egészségügyi válsághelyzet kezelését és a megelőzést különböző területeken. Az elmúlt egy év során 33 légzéstámogató eszközt és lélegeztetőgépet juttatott el magyar kórházakba. Mintegy 80 000 liter kéz- és felületfertőtlenítőszert adott át különböző intézményeknek. Az egészségügyi dolgozók rendkívüli munkájának támogatása érdekében 118 000 pohár ingyen kávét adtak át a MOL töltőállomásokon, illetve a társaság autómegosztó szolgáltatása, a MOL LIMO használatát is felajánlották számukra a biztonságos munkába járás érdekében. A MOL a foglalkozás-egészségügyi partnereivel közösen szervezett védőoltást, melyet nemcsak a Dunai Finomítóban a kritikus infrastruktúrákat üzemeltetők számára ajánlották fel, hanem minden munkavállalónak, a munkavégzés helyétől függetlenül. Valamennyi dolgozót érintő, rendszeres PCR- és antigénvizsgálatot vezettek be a vállaltnál, valamint a megelőzésen túl, covid betegség utáni szűrővizsgálatokat is biztosítanak a kollégáknak.
 
Az INA, a MOL-csoport horvát tagja mintegy 500 000 dollár adományt nyújtott át a horvát egészségügyi szolgáltatóknak, intézményeknek és nonprofit szervezeteknek. A vállalat eddigi költségei a fertőzés megelőzésére körülbelül 3,6 millió dollárt tettek ki. Az intézkedések részét képezte 3 millió arcmaszk és 1,5 millió pár kesztyű megvásárlása is.
 
A Slovnaft több mint 540 000 dollár értékben adományozott a szlovák kórházaknak 19 lélegeztetőgépet, a töltőállomások alkalmazottai pedig több mint 61 000 pohár Fresh Corner kávét adtak át mentősöknek, egészségügyi dolgozóknak. Ezenkívül a Slovnaft megkezdte saját fertőtlenítője, a "Slovnaft hygi Fluid" gyártását, melyből 33 000 litert (240 000 dollár értékben) adományozott a rászoruló szociális intézményeknek. A Slovnaft több mint 6 millió dollárt szánt az alkalmazottak és az ügyfelek védelmére. A költségek fedezték az ózongenerátorok, plazma légtisztítók, egyéb légtisztítók, fertőtlenítők, tesztek, arcmaszkok és az influenza, valamint pneumococcus bakteriális fertőzés elleni oltások költségeit. Emellett a vállalat rendszeresen végeztetett PCR és antigén teszteket alkalmazottjaival, valamint oltópontként aktív szerepet vállalt a munkatársak beoltásában is, amellyel mostanra közel 50%-os vállalaton belüli átoltottsági arányt ért el.
 
A Cseh Köztársaságban a MOL összesen 340 000 dollár értékben három lélegeztetőgépet adományozott kórházaknak, és 65 000 kávét biztosított az egészségügyi dolgozók számára.
 
A MOL Serbia több mint 22 000 dollár értékben adományozott üzemanyagot és orvosi berendezések vásárlására szánt támogatást. 86 600 maszkot és 23 760 pár kesztyűt vásárolt, hogy a székházban, a töltőállomásokon és az üzemanyagtárolóknál dolgozó kollégák biztonságát egyaránt támogassa.
 
A MOL Romania a covid elleni védekezés támogatása érdekében, összesen 1,3 millió dollár értékben adományozott orvosi felszereléseket romániai kórházaknak.
 
A MOL Pakistan 20 000 dollárt adományozott egy iszlámábádi karanténközpont létrehozására. Ezenkívül 6500 dollár értékben támogatta a működési területén élő helyi közösségeket egyéni védőfelszerelésekkel. A vállalat több mint 8200 covid-tesztet végzett, és 240 000 dollárt költött a MOL Pakisztán irodáit és helyszíneit érintő világjárvánnyal kapcsolatos óvintézkedésekre.
 
A hatékony betegségmegelőzéshez való hozzájárulás érdekében, amikor világszerte hiánycikk volt a fertőtlenítőszer, a MOL-csoport elkezdett saját termékeket gyártani Magyarországon, Horvátországban és Szlovákiában. Magyarországon a MOL egy hét alatt alakította át egyik szélvédőmosó gyártóegységét, etanol alapú kéz- és felületfertőtlenítőszerek gyártására. Csak Magyarországon egy év alatt 4,5 millió liter fertőtlenítőszert állítottak elő és juttattak el a koronavírus elleni küzdelemben kulcsszerepet játszó intézményekhez (pl. kórházak, iskolák, idősek otthonai, közmű társaságok). Ezeket a fertőtlenítőszereket a MOL töltőállomás-hálózatában is értékesítik.
 
A MOL-csoport több belső kommunikációs kampányban is ösztönözte alkalmazottjait, hogy olttassák be magukat a covid-19 ellen. A cégcsoport online vállalati mentálhigiénés szolgáltatást is indított, a Mental Hygi-t, a nehézségekkel küzdő és támogatást kereső emberek számára.
 
A 2020 márciusa óta tartó, kihívásokkal teli időszak ellenére a MOL-csoportnak sikerült fenntartania a régió energiaellátását és energiabiztonságát. A MOL zavartalanul működött és működik, az oltásokkal és a lezárások megszűnésével az üzletmenet visszatérhet a normális kerékvágásba. A hatékony covid-megelőzés, a körültekintő OPEX- és CAPEX-gazdálkodás, a korábbi stratégiai kezdeményezések és a vállalat integrált, rugalmas üzleti modellje hozzájárult a sikeres teljesítményhez. A MOL remek teljesítményt tudhat magáénak 2020-ban: több mint 2 milliárd dollár EBITDA-t ért el. Bár a nyereség alacsonyabb volt 2019-hez képest, a válságra való gyors és időben történő reagálás lehetővé tette, hogy a vállalat a covid előtti célkitűzésnél erősebb szabad cash flow-t generáljon. A kedvező eredmények idén is folytatódnak, mivel a MOL 2021 első negyedévében több mint 660 millió dollár EBITDA-t ért el.
 
A MOL-csoportról
A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 25 000 fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 75 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizennégy ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük kilencben folytat termelést. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátásilánc-menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa tíz országában.
 
 

AKTUÁLIS
2023-01-05 - Életének 87. évében elhunyt Gábor Artemisz (Debrecen 1936. – Budapest 2022.) koloratúrszoprán énekes, százhalombattai kórusok hangképző tanára.
2023-01-03 - Elhunyt Mentusz Lászlóné.
2022-12-23 - Százhalombatta Város Önkormányzata nyilvános pályázat keretében üzlet- és irodahelyiségeket hirdet meg bérlésre.
Lélekgazdagító kultúra
2023-01-27
A hagyományokhoz híven városi rendezvény keretében ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Százhalombattán a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban január 22-én.

Az első nagy megmérettetés
2023-01-27
Az év egyik legkomorabb napja 2023-ban is január 21. Későn kel a Nap, talán nem is látjuk az egész napunk során.

Nyílt levél dr. Fazekas István Jókai-díjas író, Váci Mihály díjas költő, műfordító, református lelkész részére
2023-01-27
Tisztelt dr. Fazekas István Úr!Nagy örömmel értesültem arról, hogy "Példamutató közművelődési tevékenységéért" a Magyar Kultúra Napja Gálán, a Stefánia palotában vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet, a Honvéd Kulturális Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány díját.

Lovagi kitüntetés
2023-01-27
A Magyar Kultúra Lovagjává avatták a városunkban élő Fazekas István Jókai-díjas drámaírót a 27. Magyar Kultúra Napja Gála és a Himnusz 200. születésnapja rendezvény keretében.

Nagy versmondás
2023-01-24
Közel ezer diák, illetve városlakó szavalta el együtt a Himnuszt Százhalombatta főterén a Szent István téren a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 23-án.

Elindult a Segítő Szolgálat
2023-01-23
Megváltozott formában, de továbbra is segítséget biztosít az Önkormányzat azon százhalombattai városlakóknak, akik igénylik, hogy eljussanak a Százhalom Egészségügyi Központba – hangzott el a január 23-i sajtótájékoztatón.

Óvodai nyílt napok 2023
2023-01-20
Betekintés a játékos hétköznapokba.

Évértékelő - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő
2023-01-20
Tisztelt Százhalombattai Polgárok! Nem kell ahhoz borúlátónak lenni, hogy az óesztendő értékelése során elsőként vagy akár túlnyomórészt negatív emlékek és érzések törjenek elő belőlünk. 

Ezeréves örökségünk - Magyar Kultúra Napja
2023-01-19
"Intsük, tanítsuk egymást szeretettel, félretéve egyéni hiúságot, vélt jobban tudást, semmi egyebet nem tartva szem előtt, mint egy eljövendő nagy magyar kultúra ideálját." (Kodály Zoltán)

ÁLLÁSBÖRZE AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON
2023-01-18
A Rendőrségi Igazgatási Központban február 9-én 10 és 14 óra között megrendezendő állásbörzén az egyéni tájékoztatás mellett, az egyes munkaköröket betöltő szakemberekkel, tanulókkal hallhatnak pódiumbeszélgetéseket az érdeklődők, illetve lehetőség lesz a jelentkezéssel kapcsolatos egészségügyi és pszichológiai konzultációra is.

Balatoni bronzérem
2023-01-18
Harmadik helyezést ért el korosztályában Kovács Erika a SZVISE Atlétika Szakosztály színeiben a Tihany Trail futóversenyen január 14-én.

Tájékoztatás a hivatásos tűzoltó képzésről
2023-01-16
Az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei folyamatosan tájékoztatnak a 2023. február 15-én induló hivatásos tűzoltó képzéssel kapcsolatosan.

Fuss velünk!
2023-01-16
Ha nincsen célod, vagy ha van, és esetleg nem tudod hogy érd el, segítünk. Legyél te is tagja egy fiatalos, vidám, remek futócsapatnak!

Jubileumi karácsony - Húszéves sikertörténet
2023-01-13
Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte tavaly december 17-én – karácsonyi rendezvény keretében – a százhalombattai ipari parki székhelyű, Toyo Seat Europe Kft., a 75 éve működő japán cég leányvállalata.

A MAGYAR KULTÚRA HETE 2023
2023-01-11
Színes programsorozat Százhalombattán január 14. és 28. között.

Köszönet a gyógyításért
2023-01-10
Munkatársak, páciensek, szülők és nagyszülők köszönték meg Dr. Benedek László százhalombattai gyermek háziorvos munkáját, aki több mint 30 éves praktizálás után tavaly év végén visszavonult.

Változások a 2023-as évben
2023-01-09
Összegyűjtöttük az idei évet érintő legfontosabb jogszabályi változásokat.

Kinyitott a posta
2023-01-03
Ismét fogadja az ügyfeleket a százhalombattai Tesco áruházban lévő postahivatal január 2-tól, így a főtéri részleggel már két fiók működik a városban.

Pirotechnikai eszközök szabályszerű használata
2022-12-30
Az ünnepek közeledtével elérkezik az önfeledt szórakozás ideje, azonban ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk a jogszabályi előírásokról – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Ünnepi vacsora
2022-12-23
Karácsony alkalmából ismét melegétellel, gyümölccsel és édességgel vendégelte meg a százhalombattai Hajléktalanszálló lakóit az Önkormányzat nevében Török Sándor alpolgármester, Szalai Attila –, aki hagyományosan a pörköltet készíti – és Szabó Gábor képviselők.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.