2022. május 29. - Magdolna napja
Vasárnap
Min:10°
Max:17°
Hétfő
Min:9°
Max:18°
Kedd
Min:9°
Max:23°
Szerda
Min:13°
Max:23°
Csütörtök
Min:13°
Max:26°
Jegyzet

Elhunyt Cser János, a Százhalombattai Őszidő Nyugdíjas Klub vezetője
2021-01-28 - Megrendülten értesültem arról, hogy városunk köztiszteletben álló személye Cser János, a Százhalombattai Őszidő Nyugdíjas Klub vezetője rövid, súlyos betegség következtében 80 éves korában, 2021. január 27-én elhunyt.
Cser János az egyig legnépesebb, legaktívabb 155 főt számláló Klub vezetője, a Nyugdíjas Országos Szervezet elnökségi tagja volt, ahol mindig képviselte a százhalombattai nyugdíjasok érdekeit és vitte városunk jóhírét. A nyugdíjas közösség, amelyet haláláig vezetett városunk életében meghatározó civil közösség. János nem csak helyi, hanem országos ügyekben is élenjárt közreműködő szerepvállalásával.
 
Egészségmegőrző programokkal, kirándulások szervezésével, ismeretterjesztő előadásokkal, színházlátogatások szervezésével változatos közösségi élettel töltötte meg a százhalombattai nyugdíjasok mindennapjait.
 
Feleségével, Pannikával nyugdíjasként 23 éve költöztek Százhalombattára, 58 éve hűséges társai egymásnak.  2011. október 28. óta időt és energiát nem kímélve irányította a Klub életét, amelyben felesége mindvégig segítőtársa volt. Fontos volt számára, hogy az idős emberek szabadidejüket hasznos dolgokra fordíthassák, hogy színesebb legyen a nyugdíjas élet, az otthoni magányosság feloldása, baráti kapcsolatok kialakítása, hogy mindenki családias környezetben érezhesse magát.
 
Cser János vezetésével a klub tagjai városi megmozdulásokon vettek részt, aktív résztvevői voltak városi rendezvényeknek, vendégül láttak más településről érkező nyugdíjasokat, és még lehetne sorolni mi mindent tettek. Országos szinten Pest megyében 2016-ban először hirdette meg az "Év Nagymamája", az "Év Nagypapája" című pályázatot általános iskolai tanulók részére.  Az Országos Gyalogló Klubban nem csak szervezőmunkával vett részt, hanem ott is gyalogolt a város nyugdíjasaival, elindította a Battagyalogló Klubot, amely mozgalommá vált az egészségért, szervezte a Tiszta tüdőért mozgalmat is. Kihasználta a pályázati lehetőségeket, amelynek összegét mindig jó célokra fordította. Gyermekkorától zenélt, rendszeres fellépője volt a klubnapoknak, másik hobbija a gyermekjáték készítés volt. Kiállítást rendezett számára a Barátság Kulturális Központ és a Szivárvány Óvoda.
 
Mindig együttműködő volt az Önkormányzattal, személyesen is nagyon jó kapcsolatot ápoltam Cser Jánossal, mindig is csodáltam és tiszteltem elhivatottságáért. Példaértékű munkásságát a közösség köszönete és elismerése övezi. Országos elismerések mellett, 2017-ben feleségével együtt "Közösségért Díjban" részesültek. Halála nagy veszteség a városnak, a nyugdíjas közösségeknek.
 
Százhalombatta Város Önkormányzata és a magam nevében részvétemet fejezem ki az egész családnak! Isten nyugosztalja Cser Jánost! Emlékét szívünkben örökké megőrizzük!
 
Mély együttérzéssel és tisztelettel!
 
Vezér Mihály Ph.D.
polgármester

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Ovi-zsaru a Százszorszép óvodában
2022-05-28
Óvodánkban ebben a nevelési évben is folytatódott az Ovi-zsaru prevenciós program, május 16-án a gyerekek 3. alkalommal vettek részt olyan eseményen, amelyen a kapcsolattartó rendőrök személyesen is jelen voltak.

Nemzeti Összetartozás Napja
2022-05-28
Megemlékezés a trianoni döntés 102. évfordulóról.

Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.