2023. február 01. - Ignác napja
Szerda
Min:2°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:6°
Péntek
Min:0°
Max:6°
Szombat
Min:2°
Max:5°
Vasárnap
Min:-1°
Max:2°
Regionális hirek

Százhalombattai díjazottak a megyenapon
2020-12-04 - A járványhelyzet miatt elmaradt az idei megyenapi ünnepség, de Pest Megye Közgyűlése döntött az alkalomhoz köthető kitüntetésekről és megjelentették a díjazottak névsorát.  Pest Megye Népművészetéért díjat kapott az idén harmincöt éves Forrás Néptáncegyüttes, valamint Sikentáncz Szilveszter néptáncpedagógus, Év Iparosa díjjal ismerték el az Ostorházi családot, az Ostorházi Bevonattechnika Kft. tulajdonosát, és Év Tűzoltója díjat adományozott a közgyűlés a százhalombattán élő Rózsa Gábor tűzoltó alezredesnek.
A Közép-Magyarországi Folklórszövetség Pest Megye Népművészetéért díjat adományozott a Forrás Néptáncegyüttes részére. A Csokonai díjas Forrás Néptáncegyüttes Pest megye legnagyobb létszámú és legeredményesebb néptáncegyüttese, amely 1984-ben alakult Érden, majd 1985 őszétől Százhalombattán működik. Működésének jelentősége, hogy egy iparvárosban sikerült meghonosítania a népművészetet. Az együttes országosan elismert, a legjelentősebb műhelyek egyike. Ebben az évben ünnepeli fennállásának 35. évfordulóját. Az elmúlt három és fél évtized számtalan hazai és nemzetközi sikert eredményezett számára. Kilencszer kapott kiváló minősítést a néptáncegyüttesek országos szakmai minősítő rendszerében, nagydíjat vehetett át a szolnoki és a szekszárdi országos néptáncfesztiválon, közel hatvan országban tett nagysikerű turnét és vitte magával Magyarország, valamint Százhalombatta jó hírét.

Az együttes szervezi Európa legnagyobb nemzetközi néptáncfesztiválját, a Summerfestet. Ugyancsak az ország élmezőnyébe tartozik az utánpótlásbázisát biztosító Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, amely  2003 szeptemberében kezdte meg munkáját a Forrás Néptáncegyüttest és a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált működtető Magyarok Öröksége Alapítvány fenntartásában.

A Közép-Magyarországi Folklórszövetség Pest Megye Népművészetéért díjat adományozott Sikentáncz Szilveszter néptáncpedagógus részére. A siófoki Balaton Táncegyüttes egykori táncosa nagy utat járt be, amíg az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke lett. Siófokról Budapestre, a Magyar Állami Népi Együttesbe került. Ezzel egyidőben a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttesnél tette meg első lépéseit a néptáncpedagógus pályán. Hosszabb szünet után 2009-ben tért vissza Százhalombattára, ahol először tánckarvezető, majd társ-művészeti vezető lett. Ezzel párhuzamosan a rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes művészeti vezetője is volt. A Forrás Néptáncegyüttes egyik legsikeresebb időszaka kötődik hozzá. Bekapcsolódott a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál megszervezésébe és lebonyolításába is. Rákospalotán megyei és régiós tánctalálkozókat szervezett. Mindezekkel jelentősen hozzájárult Pest megye népművészetének gazdagításához. Örökös Aranysarkanytyús szóló táncos.

Év Iparosa díjat adományozott Pest Megye Közgyűlése  az Ostorházi családnak az Ostorházi Bevonattechnika Kft.-vel elért eredményei, a korrózióvédelem területén elért sikerei elismeréseként. A céget családi vállalkozásként alapították az Ostorházi-testvérek 1991-ben. Kezdetben klasszikus építőipari szolgáltatásokkal foglalkoztak, majd a korrózióvédelemre és a felületképzésre helyeződött a hangsúly.

A tulajdonosok egy tartálytechnikával foglalkozó németországi cégnél szereztek tapasztalatot, majd 2013-ban elkészült százhalombattai Bevonattechnika Centrumuk. A cég a legmodernebb technológiák alkalmazásával meghatározó bevonat-technikai vállalattá vált. Igényes szakmai tevékenységükkel, lelkiismeretes, korrekt szakemberek és korszerű technológiák alkalmazásával és folyamatos továbbképzéssel biztosítják, hogy a munkájuk folyamatosan megfeleljen a magas piaci elvárásoknak. Mindig arra törekednek, hogy partnereiket, üzletfeleiket az európai normáknak megfelelően, jó minőségben, legnagyobb megelégedésükre szolgálják ki. A cég életében kulcsfontosságú a környezetvédelem, amelyért aktív lépéseket tesznek.
 
Év Tűzoltója díjat adományozott Pest Megye Közgyűlése  a százhalombattai Rózsa Gábor tűzoltó alezredes részére az emberi élet megőrzése és a veszélyhelyzetek megelőzése érdekében tett erőfeszítéseiért.

Rózsa Gábor 1995-ben kezdte tűzoltói pályafutását beosztott szakaszvezetőként az érdi hivatásos tűzoltóparancsnokságon. Később megbízott technikai előadóként majd kiképzési kiemelt főelőadóként folytatta munkáját. A szakmai alapképzés után műszaki szakoktató diplomát szerzett a Pécsi Tudomány Egyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán, tűzvédelmi szakirányon. 2009-ben rendészeti szakvizsgát tett közigazgatási és integrált rendészeti vezetési ismeretek, valamint tűzvédelmi igazgatás tárgyakból. Jelenleg az Érdi Katasztrófavédelem Kirendeltségének vezetője.

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4-ét Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 361 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították.

A Megyenapon a megyéhez tartozó 187 település közösen ünnepel, és hagyományosan köszönetet mond mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban példamutató tetteket, átlagon felüli teljesítményeket vittek véghez. A megyenapi díjazottak teljes névsora itt érhető el.

AKTUÁLIS
2023-01-05 - Életének 87. évében elhunyt Gábor Artemisz (Debrecen 1936. – Budapest 2022.) koloratúrszoprán énekes, százhalombattai kórusok hangképző tanára.
2023-01-03 - Elhunyt Mentusz Lászlóné.
2022-12-23 - Százhalombatta Város Önkormányzata nyilvános pályázat keretében üzlet- és irodahelyiségeket hirdet meg bérlésre.
Lélekgazdagító kultúra
2023-01-27
A hagyományokhoz híven városi rendezvény keretében ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Százhalombattán a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban január 22-én.

Az első nagy megmérettetés
2023-01-27
Az év egyik legkomorabb napja 2023-ban is január 21. Későn kel a Nap, talán nem is látjuk az egész napunk során.

Nyílt levél dr. Fazekas István Jókai-díjas író, Váci Mihály díjas költő, műfordító, református lelkész részére
2023-01-27
Tisztelt dr. Fazekas István Úr!Nagy örömmel értesültem arról, hogy "Példamutató közművelődési tevékenységéért" a Magyar Kultúra Napja Gálán, a Stefánia palotában vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet, a Honvéd Kulturális Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány díját.

Lovagi kitüntetés
2023-01-27
A Magyar Kultúra Lovagjává avatták a városunkban élő Fazekas István Jókai-díjas drámaírót a 27. Magyar Kultúra Napja Gála és a Himnusz 200. születésnapja rendezvény keretében.

Nagy versmondás
2023-01-24
Közel ezer diák, illetve városlakó szavalta el együtt a Himnuszt Százhalombatta főterén a Szent István téren a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 23-án.

Elindult a Segítő Szolgálat
2023-01-23
Megváltozott formában, de továbbra is segítséget biztosít az Önkormányzat azon százhalombattai városlakóknak, akik igénylik, hogy eljussanak a Százhalom Egészségügyi Központba – hangzott el a január 23-i sajtótájékoztatón.

Óvodai nyílt napok 2023
2023-01-20
Betekintés a játékos hétköznapokba.

Évértékelő - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő
2023-01-20
Tisztelt Százhalombattai Polgárok! Nem kell ahhoz borúlátónak lenni, hogy az óesztendő értékelése során elsőként vagy akár túlnyomórészt negatív emlékek és érzések törjenek elő belőlünk. 

Ezeréves örökségünk - Magyar Kultúra Napja
2023-01-19
"Intsük, tanítsuk egymást szeretettel, félretéve egyéni hiúságot, vélt jobban tudást, semmi egyebet nem tartva szem előtt, mint egy eljövendő nagy magyar kultúra ideálját." (Kodály Zoltán)

ÁLLÁSBÖRZE AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON
2023-01-18
A Rendőrségi Igazgatási Központban február 9-én 10 és 14 óra között megrendezendő állásbörzén az egyéni tájékoztatás mellett, az egyes munkaköröket betöltő szakemberekkel, tanulókkal hallhatnak pódiumbeszélgetéseket az érdeklődők, illetve lehetőség lesz a jelentkezéssel kapcsolatos egészségügyi és pszichológiai konzultációra is.

Balatoni bronzérem
2023-01-18
Harmadik helyezést ért el korosztályában Kovács Erika a SZVISE Atlétika Szakosztály színeiben a Tihany Trail futóversenyen január 14-én.

Tájékoztatás a hivatásos tűzoltó képzésről
2023-01-16
Az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei folyamatosan tájékoztatnak a 2023. február 15-én induló hivatásos tűzoltó képzéssel kapcsolatosan.

Fuss velünk!
2023-01-16
Ha nincsen célod, vagy ha van, és esetleg nem tudod hogy érd el, segítünk. Legyél te is tagja egy fiatalos, vidám, remek futócsapatnak!

Jubileumi karácsony - Húszéves sikertörténet
2023-01-13
Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte tavaly december 17-én – karácsonyi rendezvény keretében – a százhalombattai ipari parki székhelyű, Toyo Seat Europe Kft., a 75 éve működő japán cég leányvállalata.

A MAGYAR KULTÚRA HETE 2023
2023-01-11
Színes programsorozat Százhalombattán január 14. és 28. között.

Köszönet a gyógyításért
2023-01-10
Munkatársak, páciensek, szülők és nagyszülők köszönték meg Dr. Benedek László százhalombattai gyermek háziorvos munkáját, aki több mint 30 éves praktizálás után tavaly év végén visszavonult.

Változások a 2023-as évben
2023-01-09
Összegyűjtöttük az idei évet érintő legfontosabb jogszabályi változásokat.

Kinyitott a posta
2023-01-03
Ismét fogadja az ügyfeleket a százhalombattai Tesco áruházban lévő postahivatal január 2-tól, így a főtéri részleggel már két fiók működik a városban.

Pirotechnikai eszközök szabályszerű használata
2022-12-30
Az ünnepek közeledtével elérkezik az önfeledt szórakozás ideje, azonban ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk a jogszabályi előírásokról – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Ünnepi vacsora
2022-12-23
Karácsony alkalmából ismét melegétellel, gyümölccsel és édességgel vendégelte meg a százhalombattai Hajléktalanszálló lakóit az Önkormányzat nevében Török Sándor alpolgármester, Szalai Attila –, aki hagyományosan a pörköltet készíti – és Szabó Gábor képviselők.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.