2022. május 29. - Magdolna napja
Vasárnap
Min:10°
Max:17°
Hétfő
Min:9°
Max:18°
Kedd
Min:9°
Max:23°
Szerda
Min:13°
Max:23°
Csütörtök
Min:13°
Max:26°
Regionális hirek

Százhalombattai díjazottak a megyenapon
2020-12-04 - A járványhelyzet miatt elmaradt az idei megyenapi ünnepség, de Pest Megye Közgyűlése döntött az alkalomhoz köthető kitüntetésekről és megjelentették a díjazottak névsorát.  Pest Megye Népművészetéért díjat kapott az idén harmincöt éves Forrás Néptáncegyüttes, valamint Sikentáncz Szilveszter néptáncpedagógus, Év Iparosa díjjal ismerték el az Ostorházi családot, az Ostorházi Bevonattechnika Kft. tulajdonosát, és Év Tűzoltója díjat adományozott a közgyűlés a százhalombattán élő Rózsa Gábor tűzoltó alezredesnek.
A Közép-Magyarországi Folklórszövetség Pest Megye Népművészetéért díjat adományozott a Forrás Néptáncegyüttes részére. A Csokonai díjas Forrás Néptáncegyüttes Pest megye legnagyobb létszámú és legeredményesebb néptáncegyüttese, amely 1984-ben alakult Érden, majd 1985 őszétől Százhalombattán működik. Működésének jelentősége, hogy egy iparvárosban sikerült meghonosítania a népművészetet. Az együttes országosan elismert, a legjelentősebb műhelyek egyike. Ebben az évben ünnepeli fennállásának 35. évfordulóját. Az elmúlt három és fél évtized számtalan hazai és nemzetközi sikert eredményezett számára. Kilencszer kapott kiváló minősítést a néptáncegyüttesek országos szakmai minősítő rendszerében, nagydíjat vehetett át a szolnoki és a szekszárdi országos néptáncfesztiválon, közel hatvan országban tett nagysikerű turnét és vitte magával Magyarország, valamint Százhalombatta jó hírét.

Az együttes szervezi Európa legnagyobb nemzetközi néptáncfesztiválját, a Summerfestet. Ugyancsak az ország élmezőnyébe tartozik az utánpótlásbázisát biztosító Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, amely  2003 szeptemberében kezdte meg munkáját a Forrás Néptáncegyüttest és a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált működtető Magyarok Öröksége Alapítvány fenntartásában.

A Közép-Magyarországi Folklórszövetség Pest Megye Népművészetéért díjat adományozott Sikentáncz Szilveszter néptáncpedagógus részére. A siófoki Balaton Táncegyüttes egykori táncosa nagy utat járt be, amíg az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke lett. Siófokról Budapestre, a Magyar Állami Népi Együttesbe került. Ezzel egyidőben a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttesnél tette meg első lépéseit a néptáncpedagógus pályán. Hosszabb szünet után 2009-ben tért vissza Százhalombattára, ahol először tánckarvezető, majd társ-művészeti vezető lett. Ezzel párhuzamosan a rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes művészeti vezetője is volt. A Forrás Néptáncegyüttes egyik legsikeresebb időszaka kötődik hozzá. Bekapcsolódott a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál megszervezésébe és lebonyolításába is. Rákospalotán megyei és régiós tánctalálkozókat szervezett. Mindezekkel jelentősen hozzájárult Pest megye népművészetének gazdagításához. Örökös Aranysarkanytyús szóló táncos.

Év Iparosa díjat adományozott Pest Megye Közgyűlése  az Ostorházi családnak az Ostorházi Bevonattechnika Kft.-vel elért eredményei, a korrózióvédelem területén elért sikerei elismeréseként. A céget családi vállalkozásként alapították az Ostorházi-testvérek 1991-ben. Kezdetben klasszikus építőipari szolgáltatásokkal foglalkoztak, majd a korrózióvédelemre és a felületképzésre helyeződött a hangsúly.

A tulajdonosok egy tartálytechnikával foglalkozó németországi cégnél szereztek tapasztalatot, majd 2013-ban elkészült százhalombattai Bevonattechnika Centrumuk. A cég a legmodernebb technológiák alkalmazásával meghatározó bevonat-technikai vállalattá vált. Igényes szakmai tevékenységükkel, lelkiismeretes, korrekt szakemberek és korszerű technológiák alkalmazásával és folyamatos továbbképzéssel biztosítják, hogy a munkájuk folyamatosan megfeleljen a magas piaci elvárásoknak. Mindig arra törekednek, hogy partnereiket, üzletfeleiket az európai normáknak megfelelően, jó minőségben, legnagyobb megelégedésükre szolgálják ki. A cég életében kulcsfontosságú a környezetvédelem, amelyért aktív lépéseket tesznek.
 
Év Tűzoltója díjat adományozott Pest Megye Közgyűlése  a százhalombattai Rózsa Gábor tűzoltó alezredes részére az emberi élet megőrzése és a veszélyhelyzetek megelőzése érdekében tett erőfeszítéseiért.

Rózsa Gábor 1995-ben kezdte tűzoltói pályafutását beosztott szakaszvezetőként az érdi hivatásos tűzoltóparancsnokságon. Később megbízott technikai előadóként majd kiképzési kiemelt főelőadóként folytatta munkáját. A szakmai alapképzés után műszaki szakoktató diplomát szerzett a Pécsi Tudomány Egyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán, tűzvédelmi szakirányon. 2009-ben rendészeti szakvizsgát tett közigazgatási és integrált rendészeti vezetési ismeretek, valamint tűzvédelmi igazgatás tárgyakból. Jelenleg az Érdi Katasztrófavédelem Kirendeltségének vezetője.

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4-ét Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 361 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították.

A Megyenapon a megyéhez tartozó 187 település közösen ünnepel, és hagyományosan köszönetet mond mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban példamutató tetteket, átlagon felüli teljesítményeket vittek véghez. A megyenapi díjazottak teljes névsora itt érhető el.

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Ovi-zsaru a Százszorszép óvodában
2022-05-28
Óvodánkban ebben a nevelési évben is folytatódott az Ovi-zsaru prevenciós program, május 16-án a gyerekek 3. alkalommal vettek részt olyan eseményen, amelyen a kapcsolattartó rendőrök személyesen is jelen voltak.

Nemzeti Összetartozás Napja
2022-05-28
Megemlékezés a trianoni döntés 102. évfordulóról.

Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.