2022. május 22. - Júlia és Rita napja
Vasárnap
Min:13°
Max:21°
Hétfő
Min:12°
Max:23°
Kedd
Min:13°
Max:19°
Szerda
Min:12°
Max:26°
Csütörtök
Min:13°
Max:21°
Riport

Új védelmi intézkedések léptek életbe - Százhalombattai körkép
2020-11-11 - Szigorúbb járványügyi intézkedések léptek életbe hazánkban mától. Ezekről és a százhalombattai helyzetről alábbi összeállításunkban számolunk be. A tájékoztatást folyamatosan frissítjük!
Százhalom Egészségügyi Központ
A megnövekedett betegforgalom és a személyzet megbetegedései miatt továbbra is nehéz helyzetben van az intézmény, amely miatt átmenetileg szünetelnek rendelések, így például a pszichiátria. A betegeket arra kérik, hogy indulás előtt feltétlenül nézzék meg a szakrendelo.battanet.hu oldalon, hogy működik-e az adott szakrendelés. Továbbra is elsődleges, hogy telefonon jelentkezzünk az orvosnál. Mivel azonban a sok hívás leterheli a központot, ehhez türelemre van szükség. A vonal akkor is kicsöngést jelez, ha foglalt, a rendszer ugyanis sorba rendezi a hívásokat.

Nagyon fontos, hogy az intézmény területén a saját és mások egészsége érdekében mindenki tartsa be a védőtávolságot és viselje szabályosan a maszkot. Ez azokra is vonatkozik, akik tüdőszűrésre érkeznek!

Az egészségügyi ellátórendszer a teljesítőképessége határán van, és ez a százhalombattai szakrendelőre is igaz – mondta el dr. Berzéki Ferenc igazgató, aki mindenkitől türelmet és belátást kért. Az intézmény nem tudott orvosokat, illetve szakdolgozókat felajánlani a központi ellátáshoz, utóbbiakból ugyanis eleve hiányzik öt fő, a szakorvosokkal pedig szerződéses jogviszonyban van. Hasonlóan óriási nyomás nehezedik a háziorvosi körzetekre is, amelyekben napok alatt elfogyott az influenza elleni oltóanyag és folyamatosan cseng a telefon.
Patikák
A BENU Gyógyszertár (Szent István tér) hétfőtől péntekig 8-tól 16 óráig, szombaton 8-tól 12 óráig, a Dunafüredi Gyógyszertár (a Tesco-ban) hétfőtől szombatig 8 és 19 óra között, a Magnólia (Kodály sétány 22.) hétfőtől péntekig 8-tól 17 óráig, szombatonként 8-tól 12 óráig tart nyitva.
A Százhalom Gyógyszertár (a szakorvosi rendelőben) hétfőtől péntekig 7.30-tól 19.30-ig tart nyitva és folyamatos ügyeletet biztosít szombat reggel 8 órától hétfő reggel 7.30-ig. 
A legközelebbi huszonnégy órás ügyeletet adó patika a Központi Gyógyszertár Érden, a Budai út 20. alatt.

SZÁKOM
Egyelőre marad a személyes ügyintézés a SZÁKOM Kft. ügyfélszolgálatán – tájékoztatott Janovszky Károly ügyvezető -, de csak szabályosan viselt maszkban és kézfertőtlenítés után. A cég ügyfélterében több helyen is rendelkezésre áll kézfertőtlenítési lehetőség.
 
Bezártak a kulturális intézmények
A Kormány rendelete értelmében november 11-től zárva tartanak a kulturális intézmények, így Százhalombattán a kulturális központ, a múzeum, a könyvtár, a közösségi házak és a rendezvényközpont. A Hamvas Béla Városi Könyvtár azt közölte, hogy hamarosan hírt ad az otthonról is elérhető szolgáltatásokról. 
 
Bérletárusítás
A korábbi négy helyett már csak egy helyen, a "Matrica" Múzeumban lehet Volánbusz-bérletet vásárolni Százhalombattán. Legutóbb a Sportcsarnokban szűnt meg az árusítás a november 11-től érvényes korlátozások miatt, de a "Matrica" Múzeum arról tájékoztatott a Facebookon, hogy a százhalombattai lakosok érdekeit figyelembe véve kapacitásának erejéig munkanapokon 9-14 óráig továbbra is árusítja a bérleteket. Aki vásárolni akar, a főbejárat melletti csengővel jelezhet.  
 
Csak időpontfoglalással fogadnak a kormányhivatalok
Csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok mától. Aki teheti, online intézze hivatali ügyeit! – javasolja a Miniszterelnökség.
Csak előzetes időpontfoglalással lehet ügyeket intézni a kormányablakokban és okmányirodákban. Időpontfoglalásra az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, a magyarorszag.hu oldalon, illetve a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon van lehetőség. Az interneten elérhető Központi Időpontfoglaló Alkalmazásban az ügyfelek ügyfélkapu-regisztráció nélkül is foglalhatnak majd időpontot. Ez alól kivételt képeznek a gépjármű-ügyintézéssel kapcsolatos ügykörök. Nem közlekednek a kormányablakbuszok és a települési ügysegédszolgálatok működését is felfüggesztik.
A többi kormányhivatali ügyfélszolgálaton telefonos, illetve e-mailben történő időpontfoglalás lehetőségét biztosítják, az elérhetőségek a kormanyhivatal.hu oldalon találhatók.
Az elkészült okmányok személyes átvételére nincs lehetőség, azokat postai úton, levélküldemény formájában kézbesítik. A 2020. március. 11. és június 18. közötti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok változatlanul 2020. december 15-ig érvényesek.
A Miniszterelnökség javasolja, hogy aki rendelkezik ügyfélkapuval, az elsősorban a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket, illetve az e-papír szolgáltatást vegye igénybe. Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket. További információért keressék fel a kormanyhivatal.hu oldalt, vagy hívják a 1818-on elérhető Kormányzati Ügyfélvonalat.
 
 
Az egész országban szigorodtak a járványügyi korlátozások mától.
Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8-ig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Ehhez le lehet tölteni mintát a koronavirus.gov.hu oldalról. Kutyát sétáltatni a kijárási tilalom alatt is lehet a lakás ötszáz méteres körzetében.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A házhoz szállítás adminisztratív terheit a Kormány csökkenti és bevonhatóvá teszi a taxisokat a feladat ellátásába. Az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak.

Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Az e rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

A szállodák turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak.

Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket valamint a karácsonyi vásárokat. A vallási közösségek szertartásai a vallási közösség döntése szerint tarthatók meg. A Kormány felkéri a vallási közösségeket, hogy a szertartásaik során a magatartási szabályokat az általános szabályokkal összhangban határozzák meg.

A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani.

Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatók.

A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg. Az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendben működnek. A középfokú intézmények kollégiumai az iskolaigazgató döntése szerint működnek.

Az egyetemek, főiskolák digitális munkarendre térnek át. A felsőoktatási intézmények kollégiumai bezárnak, ez alól kivételeket a rektor állapíthat meg. A tartózkodás különösen a határontúli és külföldi diákok, illetve a hatósági házi karantén-kötelezettséget a kollégiumban teljesítők számára engedélyezhető.

Magán- és családi rendezvényeket (például: születésnap) legfeljebb tíz fő részvételével lehet megtartani. A temetéseken legfeljebb ötvenen vehetnek részt.    Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

A kórházak, iskolák, óvodák, bölcsődék dolgozóit és a szociális intézményben dolgozókat - külön kormányrendeletben foglaltak szerint - hetente tesztelni kell.
 A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a tízezer főnél népesebb településeken a polgármester kijelölhet olyan közterületeket, ahol kötelező a maszk viselése.
Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken továbbra sem kell maszkot hordani.

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.