2020. november 27. - Virgil napja
Péntek
Min:1°
Max:2°
Szombat
Min:0°
Max:4°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Hétfő
Min:-1°
Max:3°
Kedd
Min:-2°
Max:2°
Önkormányzat

Új tornacsarnok épülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2020-10-29 - A koronavírus-járvány elleni védekezés szabályait szigorúan betartva, meghívott vendégek nélkül tartotta soron következő ülését Százhalombatta Város Képviselő-testülete én a Szekeres József Konferenciaközpontban október 29- én. Napirenden szerepelt az Arany János iskola mellett létesítendő új tornacsarnok, amelynek építése várhatóan jövő júliusban kezdődik.
Vezér Mihály polgármester bevezető beszédében ismét felhívta mindenki figyelmét a koronavírus-járvány elleni védekezés fontosságára. Sajnálatát fejezte ki, hogy az október 23-ára tervezett díjátadó ünnepséget – mint a többi városi rendezvényt – a járvány miatt nem tudták megtartani. A közvetlen érintkezés helyett, a Halom Televízió képernyőjén keresztül köszöntötte városunk díjazottjait. Reményei szerint a jövő évi díjátadó ünnepségeket már megtarthatjuk, amire nagy szeretettel várja az idei év díjazottjait is.

A Képviselő-testület 26 napirendi pontot tárgyalt. Napirend előtti hozzászólásokban Török Sándor alpolgármester – a jövő héten induló tüdőszűrő vizsgálattal kapcsolatosan – ismertette, hogy a járvány miatt jelenleg komoly orvos és asszisztens hiány van az Egészségügyi Központban, reményei szerint ez nem fogja befolyásolni az idei tüdőszűrő vizsgálatot. Kiemelte, hogy minden százhalombattai lakos – még a negyven év alattiak számára is – ingyenes a vizsgálat, mert helyettük az önkormányzat fizeti meg a szűrés díját. Szabó Zoltán képviselő elmondta, hogy az őszi szünetben fertőtleníti az iskolákat az Érdi Tankerület. Szél Pál képviselő az elmaradt Sportdíj Gála rendezvénnyel kapcsolatban közölte, hogy az október 23-ai díjazottak mintájára, a tavalyi év legeredményesebb sportolói szintén a Halom Televízió képernyőjén keresztül lesznek köszöntve.

Szabó Gábor képviselő beszámolt arról, hogy az óvárosban található Sánc-hegyre valaki(k) építkezési sittet hordott ki. Hangot adott felháborodásának és ismertette, hogy rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Vezér Mihály polgármester szintén elfogadhatatlannak tartja az illegális szemetelés minden formáját, oly annyira, hogy polgármesteri díjazása terhére 200.000 Ft-ot ajánlott fel a nyomravezetőnek. Kiemelte, hogy ez megengedhetetlen ebben a városban és az elkövetővel szemben példát kell statuálni! Szél Pál képviselő csatlakozott a polgármesteri kezdeményezéshez, kéthavi illetményét ajánlotta fel a nyomravezetőnek.      

Döntés született az Idősek Tartós Bentlakásos Otthonának egyházi vagy segélyszervezet részére történő átadásáról, erről szándéknyilatkozatot állított ki az Önkormányzat. Az Emberi Erőforrások Minisztérium jóváhagyása és az üzemeltetési feltételek felülvizsgálata után, a Százhalombattai Református Misszió Egyházközség vagy a Magyar Vöröskereszt veheti át a Gondozóház üzemeltetését. Mindkét esetben színvonalas, szakmai alapokon nyugvó ellátást fognak biztosítani a gondozottaknak.

Újra lesz gyógyászati segédeszközbolt az Egészségügyi Központban. A különböző gyógyászati eszközök beszerzése megint megoldható lesz Százhalombattán, nem kell a fővárosba vagy más városba utazni ezért.

Önkormányzatunk tovább pontosította az Együttműködési Megállapodást a Százhalombattai Kosárlabda Egyesülettel egy új tornacsarnok építésére a Kodály Zoltán sétányon, az Arany János iskola mellett. A kiviteli tervek elkészítésének határideje december 31-e, az építkezés várhatóan 2021. júliusában kezdődik. Az új edzőcsarnokban – a tervek szerint – napközben egyszerre két osztály testnevelés órája, kora délután kosárlabda edzések, a fennmaradó időben tömegsport rendezvények lesznek. 

Döntés született a Matrica Múzeum közérdekű muzeális kiállítóhellyé történő átminősítéséről is, az intézmény ennek megfelelően működik tovább 2021. január 1-től. Az átszervezés a látogatókat nem érinti hátrányosan, a számos kiállítás továbbra is megtekinthető marad.

A városban tapasztalható parkolási problémák enyhítése céljából, döntés született a Szent István téri mélygarázs üzemeltetésével kapcsolatban is. Bérbe lehet venni 2021. január 1-jétől a főtéri mélygarázsban található parkolóhelyeket az üzemeltető Szákom Kft.-től. A havi bérleti díj 20.000 Ft lesz.

Városunk – több megvalósult fejlesztésével – már csatlakozott az "okos városokhoz", amelyek értelmében épített és természeti környezetét korszerű és innovatív információtechnológiák alkalmazásával, fenntartható módon fejleszti. Ennek következő lépéseként a Képviselő-testület egy darab, két autóbeállós ENSTO Chago Pro típusú, váltakozó áramú, nyilvános elektromos gyors-töltősziget telepítéséről határozott, amely a Barátság Művelődési Központ mögötti parkolóban kerül kialakításra a jövő év első felében. Az indítványt Nagy Balázs alpolgármester kezdeményezésére fogadta el a testület.

Önkormányzatunk a környezetvédelem és az illegális szemétlerakások visszaszorítása érdekében 13 térfelügyeleti kamera telepítésének előkészítési munkáit, illetve egy zöldhulladék - járőrszolgálat szervezését kezdte meg szeptember 1-jén. Folytatva a környezetvédelem érdekében tett lépéseket, indulni fog az "Illegális hulladéklerakók felszámolása – 2020" elnevezésű Belügyminisztérium által kiírt, települési önkormányzatok részére szóló pályázaton, ahol a közterületeken található illegálisan lerakott, elhagyott hulladékok felszámolására nyerhet támogatást.

A Képviselő-testület döntése alapján önkormányzatunk további egy évre ingyen biztosít egy irodahelyiséget a Delfinekkel Együtt az Autistákért Alapítvány részére a Polgárok Házában.

Vezér Mihály polgármester megköszönte mindenki munkáját, ismét felhívta a figyelmet a járványügyi védekezések betartására.(Forrás:battanet.hu)
 
 


AKTUÁLIS
2020-11-11 - A kormányrendelet alapján az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók munkájuk támogatása érdekében korlátlan díjmentes utazásra jogosultak a MÁV-csoport járatain: a vasúton, a HÉV-en és a buszokon is. A jogosultságot igazolni kell.
2020-11-03 - Virtuálisan nyílt meg Kiss Zsuzsi patchwork-kiállítása a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán.
2020-10-28 -
HÍREINK
Utasbarát fejlesztésekkel lépnek életbe az új vasúti- és buszmenetrendek december 13-án
2020-11-27
A MÁV-START 2020/2021-es menetrendje mintegy harminc vasútvonalon hoz az utasok számára jól érzékelhető változást, több vonalon csúcsidőben az eddigieknél is több és gyorsabb vonat közlekedik a pálya- és járműfejlesztések eredményeként.

Az első óra az időseké a postán
2020-11-26
Az ország összes postáján elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek a nyitást követő egy órában mától. A Magyar Posta az időseknek azt javasolja, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelétől pedig türelmet kér.

Folytatja a szűrést az önkormányzat
2020-11-25
Közel hatszáz COVID-tesztet végeztek el a szakorvosi rendelőben az önkormányzat támogatásával november 9-e óta Százhalombattán. A szűrésen részt vettek az egészségközpont, a bölcsőde, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ, az óvodák és az iskolák munkatársai. Erről számolt be Vezér Mihály polgármester ma a városházán.

Elhunyt Szabó Pál a fehér asztal lovagja, a mester, a gasztronómiai nagykövete
2020-11-24
Megrendülten értesültem arról, hogy városunk köztiszteletben álló polgára Szabó Pál, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nagykövete és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend főkancellárja 75. életévében elhunyt.

Megkapták az állampolgárságot
2020-11-24
Megszerezte a magyar állampolgárságot Dinh Van Hoan és családja. Az erről szóló dokumentumokat Török Sándor alpolgármester adta át a vietnámi származású házaspárnak november 12-én a városházán. Az ünnepélyes eseményen Klimsa Arthúr, a család barátja is részt vett.  

Futsal
2020-11-24
Megkezdődtek a futsal teremtorna küzdelmei a VUK SE korosztályos labdarúgócsapatai számára. Szépen szerepeltek a mérkőzéseken a zárt kapuk mögött rendezett első fordulón november 21-én Budaörsön, az Aramis SE csarnokában.

Lövészsiker
2020-11-24
Harmadik helyen végzett a sportlövők egyik legrangosabb hazai versenyén, a tizenhatodik alkalommal megrendezett Hungarian Open-en a Százhalombattai Lövészklub versenyzője, Joó Attila a férfiak 60 lövéses légpisztoly számában. A megméretésre rendkívüli biztonsági intézkedések mellett került sor november 20-22-én.

Árokásók
2020-11-24
Szabó Gábor és Szalai Attila önkormányzati képviselők vezetésével, önkéntesek lelkes csapata oldotta meg a csapadékvíz-elvezetés régóta fennálló problémáját az óvárosi Kárász utcában november 21-én.

Van kiút - A felelősség a bántalmazóé
2020-11-24
Amennyiben ismernek olyan nőt, akiről úgy vélik, hogy családon belüli erőszak áldozata, hívják fel a figyelmét arra, hogy a hatóságok és a nők jogaiért küzdő szervezetek segítséget, tájékoztatást tudnak nyújtani neki – erre hívja fel a figyelmet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a nők elleni erőszak világnapja, november 25-e előtt.

Fedett pálya
2020-11-24
A hideg idő beköszöntével lefedte a sportparkban található kosárlabdapályát az üzemeltető egyesület Százhalombattán. A helyszínen található tájékoztató szerint a sátras pályát – a jelenleg érvényes korlátozó intézkedések feloldása után is – csak az SZKSE játékosai vehetik igénybe.

Harminc nap internet
2020-11-24
Internetes szolgáltatókat kérdeztünk meg arról, hogyan jelezhetik ügyfeleik, ha élni szeretnének a kormányrendeletben lehetővé tett 30 napos ingyenes internetszolgáltatással. Egyelőre a Telekomtól és a DIGI-től kaptunk választ. Cikkünket frissítjük.

Öt éves környezetvédelmi program
2020-11-23
Elkészíttette a 2021-től 2026-ig tartó időszakra vonatkozó települési környezetvédelmi programját a százhalombattai önkormányzat.

Szexuális szolgáltatás ígéretével bevitte az erdőbe, zsarolás lett a vége
2020-11-23
Az élet, vagy testi épség elleni, avagy más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt tartóztatott le egy nőt a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. november 23-án.  Az ügyben a Ceglédi Rendőrkapitányság indított nyomozást.

A kevesebb több - Egy zseniális szakácskönyv Nemes Dórától
2020-11-23
Mentes Anyu szakácskönyve címmel jelent meg szerkesztőnk, Nemes Dóra első önálló kiadványa. A kötet bármelyik konyhának hasznára, díszére válhat, remek karácsonyi ajándék, de különösen azok számára nélkülözhetetlen, akik szeretnének akkor is finomat és sokfélét enni, ha valamilyen diétát követnek.

Lakatlan házba invitálta, aztán majdnem megölte a nőt a hajléktalan
2020-11-23
Brutális fordulatot vett egy laptopos filmnézésnek indult találkozó. Késsel támadt a nőre a gyanúsított, aki ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást, a bíróság pedig letartóztatta.

Óriási választékkal látta el ügyfeleit a díler - üzletelés közben bukott le
2020-11-23
Felért egy kábítószerraktárral a férfi otthona, vevőköre pedig milliókat fizetett neki az áruért. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomoz a gyanúsított ellen, akit a bíróság letartóztatott.

Rendkívüli szünet a bölcsiben
2020-11-23
November 27-ig rendkívüli szünetet rendelt el a bölcsőde egyik csoportjában Vezér Mihály polgármester Százhalombattán, miután az intézményvezető tájékoztatta, hogy az egyik alkalmazott közvetlen COVID-kontakt és tünetei is vannak.

Szép zárás a kéziseknél
2020-11-23
Bár nem sikerült pontot szerezni a listavezető otthonában, derekasan helyt állt az SZKE II-DKSK kézilabdacsapata a megyei férfi felnőtt bajnokság idei utolsó találkozóján november 21-én Solymáron. Solymár - SZKE II-DKSK 35:32 (15:15)

A tilalom csendje
2020-11-20
November 17-én, az este nyolc utáni kijárási tilalom hetedik napján, a Koraszülöttek Világnapján készült Medgyesi Milán százhalombattai képriportja a Hírtükör megbízásából. Bár a fotók önmagukért beszélnek, kollégánk szöveges beszámolója is érdekes, hiszen olyasmiről szól, amit a legtöbben nem éltünk meg eddig és nincs róla tapasztalatunk.

Áprilisig érvényesek az utazási kedvezményre jogosító igazolványok
2020-11-20
A november 11-én életbe lépett újabb járványügyi veszélyhelyzet miatt a MÁV-START és a Volánbusz  meghosszabbította a november 4-ét követően lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások felhasználhatóságát.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.