2020. október 30. - Alfonz napja
Péntek
Min:7°
Max:11°
Szombat
Min:10°
Max:16°
Vasárnap
Min:7°
Max:13°
Hétfő
Min:11°
Max:17°
Kedd
Min:12°
Max:14°
Önkormányzat

Több mint sportcentrum - írta: Kovács Attila
2020-09-22 - Hivatalosan is átadták az Omega Sportcentrumot Százhalombattán szeptember 21-én. A széles körű szolgáltatást nyújtó létesítmény pár hónapja nyílt meg újból Óvárosban, az Erőmű út 14. szám alatt. A fogadással egybekötött ünnepélyes eseményen részt vett többek között Vezér Mihály, polgármester és Szabó Gábor, a városrész ökormányzati képviselője.
Udvardi Leonóra üzemeltető, többszörös magyar fallabdabajnok elmondta, hogy hosszú távra terveznek, szeretnének aktív részesei lenni Százhalombatta sportéletének. Az Omegában négy squashpálya található, amelyek megkapták a szövetségtől a legjobb országos minősítést. A rangsorolásnál figyelembe vették például a legmodernebb, minden ponton azonos erősségű led-világítást, hogy külön lelátókról követhetőek a mérkőzések, valamint, hogy megújultak a pályák. Az Omega üzemeltetői folyamatosan terveznek ranglista-, összevont, amatőr, szenior és nemzetközi versenyeket. A komplexumban szauna és masszázsszoba, bowlingpálya, száz négyzetméteres, fitneszfoglalkozásokra alkalmas tükrös terem, valamint játszószoba is található, aminek az a szerepe, segítse a szülők sportolását. Cél az is, hogy családi központként, illetve közösségi helyszínként is működjön a kávézót, büfét és teraszt is magában foglaló épület, amely születésnapi, kulturális, céges és egyéb eseményeknek is otthont adhat. A squasht különböző rendezvényeken is népszerűsítik majd, mobil pálya segítségével.

Nagy Péter rendezvényszervező arról tájékoztatott, hogy a tervek között szerepel az iskolai testnevelés órák keretében indítandó squashutánpótlás-keresés, amiben számítanak az intézményvezetők segítségére.

Vezér Mihály felidézte, hogy nagyon gazdag és élénk múltra tekint vissza Százhalombatta sportélete, a település 1997-ben nyerte el a Nemzeti Sportváros címet, és komoly kihívást jelent, hogy méltó maradjon annak szellemiségéhez. Az elismerés egyrészt azért jár, mert sok igazolt versenyző különböző sportágakban nagyon jelentős eredményt ért el hazai és nemzetközi szinten, másrészt az iskolák is kiemelt figyelmet fordítanak a sportra, hogy a gyerekek életének természetes részévé váljon a mozgás. A polgármester azon reményének adott hangot, hogy Óváros sport- és társadalmi életének fellendülését hozhatja az igényesen berendezett épület, illetve az itt megrendezendő programok. Várakozása szerint a vállalkozás, illetve az annak sikere érdekében megnyilvánuló önkormányzati törődés is bizonyítja, hogy Óváros soha sem "mostohagyerek", ahogy az néha elhangzik. Mint mondta, a képviselő-testület komoly partnerként tekint a helyi vállalkozásokra, különösen azokra, amelyek az egészséges életmódba fektetnek be. Bár rövidtávon nem várható nagymértékű prosperitás ezen a területen, hisz abban, hogy szorgalommal, kitartással, harmóniába hozhatók a társadalmi és az egyéni gazdasági célok, amiben az önkormányzat sokszor szerepet vállalt. A járvány miatt most nem tud a város vállalkozásfejlesztő-élénkítő alapot működtetni, mint korábban, de remélhetően újra lesz majd lehetőség tőkejuttatással, kiegészítő támogatással segíteni a helyi gazdaságot. Sok sikert kívánt a sportcentrumnak, amely ebben a nehéz időszakban is beruház, bízva a jövőben, ami nélkül nem lehet előre lépni. Kiemelte, hogy a sport – amellett, hogy nélkülözhetetlen az égészségmegőrzéshez - már gyerekkortól fair-playre, összefogásra, végső soron pedig értékes közösségi gondolkodásra tanít.

Szabó Gábor örömét fejezte ki, hogy az újjávarázsolt komplexum fellendítheti a sport- és közösségi életet, jól kiegészítve a nemrég indult óvárosi Thália Színitanodát. Reményei szerint egyedi színfolt és népszerű hely lesz az Omega, és sokan kihasználják majd az általa kínált sokrétű lehetőséget. Kiemelte, hogy a játszószoba révén idális helyszín családi kikapcsolódáshoz is.

Látványos megmérettetésnek ígérkezik a három napos hétvégi felnőtt egyéni országos squash-bajnokság, amelynek selejtezői szeptember 25-én, pénteken 10 órakor kezdődnek. A közönség a sportág legjobbjaira és látványos, izgalmas mérkőzésekre számíthat, a belépés ingyenes. A lebonyolítás a járványügyi biztonsági szabályok teljes körű betartásával zajlik.

Az Omega Sportcentrum hétközben 8-tól 21, szombaton 13-tól 21, vasárnap 9-től 17 óráig tart nyitva, amely rendezvények során változhat.


Önkormányzat
2020-09-26 -
A 188/2020. /IX.14/ OSZB. számú határozat alapján az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében értékesíti az alábbi bérlakásokat.
AKTUÁLIS
2020-10-28 -
2020-10-27 - Csütörtökön, október 29-én, 9 órától tartja soron következő ülését a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete.
2020-10-27 - Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan látogatnak el szeretteik sírjához emlékezni, virágot elhelyezni, gyertyát gyújtani.
HÍREINK
Bűnügyi felügyeletben környékezte meg unokahúgát a férfi
2020-10-30
Nővére lányát zaklatta a férfi, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság szeméremsértés vétsége miatt nyomoz. Eddig a gyanúsított – más bűntetőeljárás miatt – bűnügyi felügyeletben volt, most a bíróság letartóztatta.

Büszkék vagyunk rád!
2020-10-30
"A srácok és a város nevében is köszönünk mindent! Büszkék vagyunk rád!"- olvasható a Sérültekért Alapítvány Facebook-bejegyzésében, amiben arról számol be, hogy Török Sándor alpolgármester a szervezet székhelyén, a Gátőrházban adta át a Pro Urbe Százhalombatta kitüntetést László Bandynak október 22-én.

Nevelt lányait zaklatta és fenyegette meg a pedofil férfi
2020-10-30
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. október 29-én megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével és más bűncselekmény elkövetésével vádolt.

Új tornacsarnok épülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2020-10-29
A koronavírus-járvány elleni védekezés szabályait szigorúan betartva, meghívott vendégek nélkül tartotta soron következő ülését Százhalombatta Város Képviselő-testülete én a Szekeres József Konferenciaközpontban október 29- én. Napirenden szerepelt az Arany János iskola mellett létesítendő új tornacsarnok, amelynek építése várhatóan jövő júliusban kezdődik.

Dobogós helyek a sportlövő bajnokságon
2020-10-28
Remekül szerepeltek a Százhalombattai Lövészklub sportolói a Légfegyveres Budapest Bajnokságon, amit október 24-25-én rendeztek meg az UTE sportlövő bázisán.

Üzemképtelen kocsik
2020-10-28
Az üzemképtelen autók felmérése, felszólítása és szükség esetén elszállítása folyamatos feladat a közterület-felügyelet számára Százhalombattán.

A kocka gömbösítése
2020-10-28
Bekerült a natgeomagazine.hu Instagram hírfolyamába és közel ezer kedvelést kapott már a százhalombattai hobbifotós, Tóth Erzsébet mobilos fényképe, amely a Rubik-kockát ábrázolja különlegesen kreatív formában.

Utánpótlásfoci - Három nap alatt két vereség
2020-10-28
Három nap alatt kétszer kapott ki a Százhalombattai VUK SE U17-es labdarúgócsapata a Pest megyei I.osztályú bajnokságban.

Magára hagyta újszülött gyermekét - büntetését felfüggesztette a bíróság
2020-10-28
A Budapest Környéki Törvényszék, mint elsőfokú bíróság 2020. október 27-én előkészítő ülésén hozott ítéletet, annak a nőnek a büntetőügyében, akit az ügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt.

Kézilabda - Két bajnoki pont Szigetszentmiklósról
2020-10-28
Két pontot érő győzelemmel tért haza Szigetszentmiklósról az SZKE II-DKSK kézilabdacsapata a megyei I. osztályú, férfi felnőtt bajnokság október 25-i fordulójáról. SZKSK III - SZKE II-DKSK 28:44 (10:23)

A motivációval nem volt baj
2020-10-28
Vereséget szenvedett az SZKE a Diósd otthonában a III. osztályú férfi serdülő kézilabdabajnokság október 25-i fordulójában. Diósdi DSE – SZKE 34-28 (15-14)

Jutalom a rendőröknek
2020-10-27
Egyenletesen áldozatos, kiemelkedően eredményes munkájuk elismeréseként az önkormányzat nevében pénzjutalomban részesítette Nehéz György és Hajmási György főtörzsőrmester járőrparancsnokokat Vezér Mihály polgármester október 27-én a százhalombattai rendőrőrsön.

Semmi szemét
2020-10-27
Tizenöten vettek részt a Szabó Gábor óvárosi képviselő által szervezett szemétszedésen október 24-én. Megtisztították a Duna-part óvárosi szakaszát a Téglagyári-völgytől a hidegvizes csatornáig.

Vagyonokkal akarta megrövidíteni munkahelyét a férfi
2020-10-27
Milliókért adott el hulladékot, de az árát nem a tulajdonos folyószámáljára utaltatta a férfi – most letartóztatásban várja az ellene indult nyomozás befejezését, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt folytat.

Serdülő kézilabda - Fájó vereség
2020-10-27
Két góllal, de megérdemelten nyerte az ellenfél az SZKE – Kőrösi KDSE Érd  találkozót a III. osztályú férfi serdülő kézilabdabajnokság október 17-i százhalombattai fordulóján. SZKE – Kőrösi KDSE Érd  29-31 (17-18)

Piacoznak a rendőrök
2020-10-27
Az országos bűnmegelőzési kampány keretében a százhalombattai Piac téren találkozhatnak az érdeklődők az Érdi Rendőrkapitányság munkatársaival október 31-én, szombaton reggel 9-től.

Battai sikerek Orfűn
2020-10-26
Dobogós helyeket szereztek a százhalombattai hajómodellezők az október 23-25-i országos versenyeken, Orfűn, a Pécsi tavon.

Vonatülés alatt csempészte áruját a drogdíler
2020-10-26
Nemzetközi személyvonaton bukott le az a férfi, aki a fülkéjében 5 millió forint értékű kábítószert rejtegetett. Ellene megszerzéssel elkövetett kábítószer-birtoklásának bűntette miatt nyomoz a Váci Rendőrkapitányság, a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A járvány súlyosbodásával veszélybe kerülhet az egészségügyi ellátás
2020-10-26
Exponenciálisan nő a koronavírus-fertőzöttek száma az országban, és a járvány az egészségügyi dolgozókat is elérte. A szakemberhiány miatt egyelőre csak egyes rendelések nem tudnak működni a Százhalombattai Egészségügyi Központban, de látogatási korlátozásra, legrosszabb esetben pedig teljes bezárásra is fel kell készülniük a betegeknek – mondta el dr. Berzéki Ferenc igazgató.

Isten éltesse Szekeres Józsefet!
2020-10-22
Városunk nevében sok szeretettel köszöntöm Szekeres József nyugalmazott városvezetőt 84. születésnapja alkalmából!

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.