2023. június 02. - Kármen, Anita napja
Péntek
Min:15°
Max:26°
Szombat
Min:11°
Max:21°
Vasárnap
Min:11°
Max:21°
Hétfő
Min:14°
Max:21°
Kedd
Min:14°
Max:17°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Gólyanap másképp, avagy ismerkedés a SZISZKI-ben
2020-09-07 -
Már hónapok óta tervezték, pólókat rendeltek, feladatokat gyártottak, aztán az élet (vagy inkább a vírushelyzet) felülírta mindezt. Nem volt két nap, csak osztályonként másfél óra, nem voltak Velencén, csak az iskolában, de az "óra végén" mindenki örömmel ment haza. Köszönjük minden szervezőnek, osztályfőnöknek és gólyának - az alábbi írásokkal együtt!

Gyerekszemmel
"Nekem nagyon tetszett, jól éreztem magam. Ahhoz képest, hogy 1,5 órás (volt), tartalmas volt." (9.G)

"Tetszett a mai nap. Jó volt, hogy nem mi válogattuk, hogy kivel legyünk egy csapatban, mert így adódott alkalmunk ismerkedni. Vicces, kreatív feladatok voltak. Kaptunk már ma jó sok infót. Jó volt, hogy beült hozzánk egy nagyobb, aki tudott saját tapasztalatokat mondani, így még jobb, viccesebb volt az egész. Nagyon várom, hogy megismerjem jobban az osztályt. (Kozma Aletta 9.C)

"Eleinte féltem, hogy milyen lesz az osztály, és hogy nem fogok tudni beilleszkedni, de a kételyeim gyorsan elszálltak. Az osztálytársaim kedvesnek tűnnek, és szerencsések vagyunk, hogy ilyen segítőkész osztályfőnököt kaptunk. Nagyon jól éreztem magam ez alatt a kis idő alatt, és már várom, hogy elkezdődjön az iskola.(Tóth Izabella Tifani 9.C)
"...a gólyatábor kellemes, vicces élményként marad meg emlékeimben. Azt sajnáltam, hogy kevés időnk volt jobban megismerkedni. Szimpatikus volt, hogy a "dökösök" ilyen pozitívan álltak hozzánk, és feldobták a mi hangulatunkat is." (9.G)

"A 2020/2021-es tanév SZISZKI-s gólyatábora  nagy izgalommal töltött el. A vírushelyzet sajnos nem engedte a hosszabb programokat, de én így is nagyon jól éreztem magamat. Kezdetként bemutatkozott leendő osztályfőnökünk, Ács Éva néni, és elmondta az alapvető elvárásokat. Aztán körbevezetett minket az iskolában. A későbbiekben pedig kezdetét vette egy nagyon fárasztó, de egyben tréfás vetélkedő. Különböző labdával történő feladatok, egyensúlyozás, futás. A végén egy verset kellett írni már előre megadott szavakkal. Az eleje nehezen indult, de a végeredmény nagyon humoros és vidám lett. Az osztálytársakkal is nagyon jól kijöttem, az első benyomásom az iskoláról pozitív, mindenki kedves és segítőkész volt!" (Szecskó Dóra 9.NyD)

"Ha csak másfél órára is, de már első napon megismerhettem az iskola fontos helyiségeit, és pár szórakoztató csapatjátékból sem volt hiány. Kedvencem volt a tojás egyensúlyozása kanálon, és a végén még egy rövid verset is írhattunk az iskoláról." (Kiss Vivien 9.A)

Osztályfőnökként
"A gólyatábort a vírushelyzetben csak jelképesen tudtuk megtartani. A szűkre szabott 90 perc, ami egy-egy osztálynak jutott, arra volt elég, hogy az osztály tagjai legalább egyszer lássák egymást a tanévkezdés előtt. Az első találkozást az iskola udvarán tartottuk, ahol nem kell maszkot viselni, hogy láthassuk egymás arcát. Rövid bemutatkozás, ismerkedés után megnéztük, hol lesz az osztálytermünk, hova kell szeptember 1-én jönni. Ezután a "dökösök" tartottak egy egyórás csapatépítő vetélkedőt, ahol különböző fizikai és szellemi feladatokat kellett megoldani. A gólyák lelkiismeretesen végrehajtottak minden, rájuk kiszabott feladatot. Nagyon hiányzott a sok egyéb program, amit egy normál gólyatáborban élvezhetnek a gólyák. Ez a kevés idő azért talán arra jó volt, hogy ne idegenként érkezzenek szeptember 1-én az iskolába. (Győriné Lajkó Lívia 9.G of.)

"A hetedik osztályfőnökségem indulása beleillik a hetes szám misztikumába. Semmi sem úgy van, mint eddig volt. Nincs gólyatábor, csak másfél óra találkozó – maszkban - a gyerekekkel. Az időkeret rövid, talán ezért az izgalmam, drukkom nagyobb. Aztán augusztus 28-án reggel kezdenek érkezni a gyerekek. Mint a madarak, letelepszenek a tanteremben, és a maszkok fölött pislogó, várakozó tekintetekből rejtélyes módon valami nyugalom száll felém: minden rendben van, kezdhetünk. A gyerekek a vírushelyzet miatti nehézségeket a fiatalság rugalmasságával kezelték. A 9.A osztály derekasan helytállt a gólyanap első csapataként. Sorverseny, versírás, minden megvolt. A különleges szituációt, hogy pl. a többi osztály nélkül zajlik a gólyanap, hogy rövid az idő, nagyon higgadtan kezelték, ezzel erősen bizakodóvá tettek: együtt, összekapaszkodva meg tudjuk kezdeni a rendkívüli tanév feladatainak megoldását." (Major Patrícia 9.A of.)    (Összeállította: Trojkóné Horvát Ildikó)                     AKTUÁLIS
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
2023-04-03 - Elhunyt dr. Götzinger István.
Várják az óvárosiak véleményét a csekkbefizető automatáról
2023-06-01
Tisztelt Óvárosi lakóközösség! Magyar Posta Zrt. 2023. február 13-án kelt levelében tájékoztatta Önkormányzatunkat, hogy a vállalatot érintő erőteljes energiaválság miatt különösen nagymértékben megemelkedett költségek okán szünetelő, Százhalombatta 3. számú posta, azaz a 2440 Százhalombatta, Szent László utca 17. szám alatt található óvárosi postahely visszanyitására nincs lehetőségük. Erre tekintettel az Óvárosban sajnálatosan megszűnt a postai szolgáltatás.  

"Családbarát Hely" - Nyílt levél a Hamvas Béla Városi Könyvtár vezetője és munkatársai részére
2023-05-30
Tisztelt Kovács Marianna Igazgató Asszony! Nagy örömmel olvastam levelét, amelyben tájékoztatott arról, hogy A Hamvas Béla Városi Könyvtár elnyerte a "Családbarát Hely" címet, a Családbarát Magyarország Központhoz benyújtott pályázat alapján. A könyvtár a családbarát szempontok megvalósulása szerint, mint szolgáltató hely pályázott és nyert.

Szúnyoggyérítés
2023-05-30
Földi úton történő szúnyoggyérítés lesz Százhalombattán június 2-án, a napnyugta utáni órákban. Pótnapok, június 3-4-e, ugyanebben az időben.

Eredményes terepfutás
2023-05-30
Sikeresen teljesítették a SZVISE futói a VUK SE szervezésében, Százhalombattán megrendezett FUTAPEST terepfutóversenyen az 5 és a 11 km-es távokat.

Emlékezés a békediktátumra
2023-05-30
Megemlékezést tart a százhalombattai FIDESZ és a KÉSZ helyi szervezete az 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről, amely nyomán Magyarország elveszítette területének mintegy kétharmadát. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította. Lukács Bernadettet, a százhalombattai FIDESZ elnökét kérdeztük az eseményről.

8. Battai Könyvünnep
2023-05-30
Az országos könyvheti rendezvényeket megelőzve, Százhalombattán június 2-án megünnepeljük a könyveket, az olvasást!

Kincsek a könyvtárban
2023-05-30
Felemelő gálával zárult a 2023. évi Városi vers- és prózamondó verseny a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban május 19-én, pénteken. A többhónapos versenyfolyam során több mint 150 diák fordult meg a gyerekkönyvtár színpadán. Pontos számot azért nehéz mondani, mert közülük többen több kategóriában is indultak. Volt olyan kisdiák, aki háromban is, de róla később!

Rejtelmek éjszakája az Arany Bálon
2023-05-30
Elegánsan dekorált bálterem, színvonalas műsor, hideg-meleg változatos svédasztal, szülői süteményektől telített büfé, széles spektrumot kínáló italpult és maximális vendéglétszám jellemezte az ARANYKAPU ALAPÍTVÁNY immáron 16. alkalommal, a Szekeres Rendezvényközpontban megrendezett bálját.

Egy katonaorvos sírfelirata a római kori Százhalombattáról
2023-05-30
A közelmúltban a "Matrica" Múzeumba került római feliratos síremléket Nerius Fortunatus nevű férfi halotti szellemeinek állították. Sírfelirata alapján ő az észak-afrikai mórok Kr. u. 2. század végétől Matricában állomásozó ezerfős gyalogos segédcsapatának (cohors milliaria Maurorum) az orvos tisztje (medicus ordinarius) volt.

Döntsön a lakosság; bevezetik a közösségi költségvetést - Képviselői-testületi összefoglaló
2023-05-27
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 25-én tartotta soron következő ülését. A testület a többi között támogatta a polgármester közösségi költségvetés megalkotására vonatkozó javaslatát, aminek lényege, hogy egy helyi közösség, akár választókerület - meghatározott összegig - közvetlenül dönthet környezete fejlesztéséről.

Két érem a modellvitorlás Kanizsa Kupán
2023-05-25
Ezüst- és bronzérmet nyert, valamint 4 dobogó közeli helyezést szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub Nagykanizsán az RG 65 osztályban, május 18-20-án – számolt be Kunvári Sándor egyesületi tag.

Dobogós hely a Modellvitorlás Észak Adria Kupán
2023-05-25
Bronzérmet és szép helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a nagykanizsai megmérettetésen, május 19-20-án – Kunvári Sándor egyesületi tag beszámolója.

Akciós barnakőszén vásárlás
2023-05-24
Tradicionális hazai barnakőszénre hirdettek fűtési szezon előtti felkészülési akciót.

Közösségi költségvetés - Lakossággal közös városfejlesztés
2023-05-24
Százhalombatta polgármestere a közösségi költségvetés bevezetésére tesz javaslatot, ami révén minden választókerületben 10 millió forintos keret felhasználásáról dönthetnének az ott élők – hangzott el május 24-i sajtótájékoztatón.

Ünnepi szemétszállítás
2023-05-23
Változatlan rendben történik május 29-én, Pünkösdhétfőn a lakótelepen a kommunálishulladék szállítás, illetve Dunafüred I.városrészben a zöldhulladék szállítás.

Ismét segít a Remény Bajnoka
2023-05-22
Újabb táborozási pályázatot írt ki a százhalombattai gyerekek számára a Remény Bajnoka Alapítvány – hangzott el május 19-i tájékoztatón.

Összetört egy álom, nem sikerült a bennmaradás
2023-05-22
31-25-re kikapott hazai pályán a Százhalombattai KE a Debreceni EAC-től a férfi kézilabda NB I/B osztályában az utolsó fordulóban (félidő: hazai-vendég 12-14). Tallér Zsolt, a battai klub elnökének beszámolója.

Füredi Piknik és sárkányhajó verseny - Hagyományteremtő rendezvény
2023-05-22
Szabadidős és kulturális programokkal egybekötve rendezte meg az Önkormányzat a XVI. Tavi Sárkányhajó Versenyt a Csónakázó-tavon május 20-án.

Miniszteri elismerés
2023-05-21
Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Vigh Orsolyának Pintér Sándor belügyminiszter. A Százhalombattán, Óvárosban élő díjazott két évet dolgozott a Nemzeti Népegészségügyi Központ Szűrésirányítási Főosztályán. Az elismerést elsősorban a koronavírus-járvány idején végzett tevékenysége, illetve egy sikeres újraélesztésben való részvétel okán érdemelte ki.

Virágváros - Együtt a szép környezetért
2023-05-21
Ismét nagyon sokan jelentek meg a virágosztáson Százhalombattán, ahol a város különböző helyszínein összesen 20 ezer tő egynyári növényből válogathattak a lakók. Petúnia, begónia, mézvirág, kakastaréj és büdöske is volt a választékban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.