2021. január 21. - Ágnes napja
Csütörtök
Min:3°
Max:11°
Péntek
Min:6°
Max:11°
Szombat
Min:4°
Max:9°
Vasárnap
Min:1°
Max:3°
Hétfő
Min:0°
Max:4°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Gólyanap másképp, avagy ismerkedés a SZISZKI-ben
2020-09-07 -
Már hónapok óta tervezték, pólókat rendeltek, feladatokat gyártottak, aztán az élet (vagy inkább a vírushelyzet) felülírta mindezt. Nem volt két nap, csak osztályonként másfél óra, nem voltak Velencén, csak az iskolában, de az "óra végén" mindenki örömmel ment haza. Köszönjük minden szervezőnek, osztályfőnöknek és gólyának - az alábbi írásokkal együtt!

Gyerekszemmel
"Nekem nagyon tetszett, jól éreztem magam. Ahhoz képest, hogy 1,5 órás (volt), tartalmas volt." (9.G)

"Tetszett a mai nap. Jó volt, hogy nem mi válogattuk, hogy kivel legyünk egy csapatban, mert így adódott alkalmunk ismerkedni. Vicces, kreatív feladatok voltak. Kaptunk már ma jó sok infót. Jó volt, hogy beült hozzánk egy nagyobb, aki tudott saját tapasztalatokat mondani, így még jobb, viccesebb volt az egész. Nagyon várom, hogy megismerjem jobban az osztályt. (Kozma Aletta 9.C)

"Eleinte féltem, hogy milyen lesz az osztály, és hogy nem fogok tudni beilleszkedni, de a kételyeim gyorsan elszálltak. Az osztálytársaim kedvesnek tűnnek, és szerencsések vagyunk, hogy ilyen segítőkész osztályfőnököt kaptunk. Nagyon jól éreztem magam ez alatt a kis idő alatt, és már várom, hogy elkezdődjön az iskola.(Tóth Izabella Tifani 9.C)
"...a gólyatábor kellemes, vicces élményként marad meg emlékeimben. Azt sajnáltam, hogy kevés időnk volt jobban megismerkedni. Szimpatikus volt, hogy a "dökösök" ilyen pozitívan álltak hozzánk, és feldobták a mi hangulatunkat is." (9.G)

"A 2020/2021-es tanév SZISZKI-s gólyatábora  nagy izgalommal töltött el. A vírushelyzet sajnos nem engedte a hosszabb programokat, de én így is nagyon jól éreztem magamat. Kezdetként bemutatkozott leendő osztályfőnökünk, Ács Éva néni, és elmondta az alapvető elvárásokat. Aztán körbevezetett minket az iskolában. A későbbiekben pedig kezdetét vette egy nagyon fárasztó, de egyben tréfás vetélkedő. Különböző labdával történő feladatok, egyensúlyozás, futás. A végén egy verset kellett írni már előre megadott szavakkal. Az eleje nehezen indult, de a végeredmény nagyon humoros és vidám lett. Az osztálytársakkal is nagyon jól kijöttem, az első benyomásom az iskoláról pozitív, mindenki kedves és segítőkész volt!" (Szecskó Dóra 9.NyD)

"Ha csak másfél órára is, de már első napon megismerhettem az iskola fontos helyiségeit, és pár szórakoztató csapatjátékból sem volt hiány. Kedvencem volt a tojás egyensúlyozása kanálon, és a végén még egy rövid verset is írhattunk az iskoláról." (Kiss Vivien 9.A)

Osztályfőnökként
"A gólyatábort a vírushelyzetben csak jelképesen tudtuk megtartani. A szűkre szabott 90 perc, ami egy-egy osztálynak jutott, arra volt elég, hogy az osztály tagjai legalább egyszer lássák egymást a tanévkezdés előtt. Az első találkozást az iskola udvarán tartottuk, ahol nem kell maszkot viselni, hogy láthassuk egymás arcát. Rövid bemutatkozás, ismerkedés után megnéztük, hol lesz az osztálytermünk, hova kell szeptember 1-én jönni. Ezután a "dökösök" tartottak egy egyórás csapatépítő vetélkedőt, ahol különböző fizikai és szellemi feladatokat kellett megoldani. A gólyák lelkiismeretesen végrehajtottak minden, rájuk kiszabott feladatot. Nagyon hiányzott a sok egyéb program, amit egy normál gólyatáborban élvezhetnek a gólyák. Ez a kevés idő azért talán arra jó volt, hogy ne idegenként érkezzenek szeptember 1-én az iskolába. (Győriné Lajkó Lívia 9.G of.)

"A hetedik osztályfőnökségem indulása beleillik a hetes szám misztikumába. Semmi sem úgy van, mint eddig volt. Nincs gólyatábor, csak másfél óra találkozó – maszkban - a gyerekekkel. Az időkeret rövid, talán ezért az izgalmam, drukkom nagyobb. Aztán augusztus 28-án reggel kezdenek érkezni a gyerekek. Mint a madarak, letelepszenek a tanteremben, és a maszkok fölött pislogó, várakozó tekintetekből rejtélyes módon valami nyugalom száll felém: minden rendben van, kezdhetünk. A gyerekek a vírushelyzet miatti nehézségeket a fiatalság rugalmasságával kezelték. A 9.A osztály derekasan helytállt a gólyanap első csapataként. Sorverseny, versírás, minden megvolt. A különleges szituációt, hogy pl. a többi osztály nélkül zajlik a gólyanap, hogy rövid az idő, nagyon higgadtan kezelték, ezzel erősen bizakodóvá tettek: együtt, összekapaszkodva meg tudjuk kezdeni a rendkívüli tanév feladatainak megoldását." (Major Patrícia 9.A of.)    (Összeállította: Trojkóné Horvát Ildikó)                     AKTUÁLIS
2020-12-17 - Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie december 16-ától annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, valamint orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult – tájékoztatott a NAV.
2020-12-15 - Néhány utast váratlanul ért Százhalombattán, hogy az ABC áruház nevű megállót - a Rubik-térnél, illetve a másik oldalon a konferenciaközpont előtt - nem érintik a Volán járatai december 13-tól. A közlekedési társaság egy a megállókban kihelyezett információs táblán tájékoztatja utasait a bevezetett módosításról.
2020-12-09 - Gere István emlékére.
HÍREINK
Adatszolgáltatási kötelezettség vendéglátóhely üzemeltetők részére
2021-01-21
Tisztelt Vendéglátóhely Üzemeltető! Figyelemmel a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 2021. január 1-jével hatályos jogszabályváltozására, az alábbiakra hívjuk fel szíves figyelmét!

Február közepén léphet életbe az új buszmenetrend
2021-01-21
Tisztelt Százhalombattaiak! A VOLÁNBUSZ ma tájékoztatott arról, hogy a Déli lakótelep közösségi közlekedését érintő útvonal-módosítást február 1-jén még nem tudják bevezetni az új menetrend szerint, amely a korábbi menetirány visszaállítása mellett két jelenlegi buszjárat útvonalának megtartását és kiegészítő buszokat is tartalmaz.

Adathalászok trükköznek a NAV nevében
2021-01-21
Több bejelentés is érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), miszerint csalók kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – írja közleményében a hivatal.

Lelki útravaló
2021-01-20
Isten békessége. "Az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen." 

Elhunyt Dr. Farkas Sándor, városunk gyógyszerésze
2021-01-20
Megrendülten értesültem róla, hogy jó barátom, “mindenki gyógyszerésze" Dr. Farkas Sándor a tegnapi nap 68 éves korában - rövid betegség után - elhunyt. 

Isten éltesse a 80 éves Horváth Istvánt
2021-01-18
Horváth István (Popi bácsi) mögött több évtizedes futballkarrier, és több, mint fél évszázados edzői múlt áll, sikeres pályafutását a labdarúgásnak köszönheti. Több évtizede meghatározó személyisége volt a százhalombattai futballnak.

XII. Százhalombattai Shooting Open
2021-01-18
A Százhalombattai Lövészklub - a Magyar Sportlövők Szövetsége és Százhalombatta város Önkormányzata segítségével - idén is megrendezte évindító, sportlövő válogató versenyét január 9-10-én.

Harmadik hely az országos robotika versenyen
2021-01-17
"A digitális világot meg kell ismerni, hogy az előnyeivel élni lehessen". Az Arany Iskolás diákok pedig olyan versenyzők, akik a fenti gondolattal már tisztában vannak.

Ne dőljön be a csalóknak
2021-01-17
Mindennapjaink jelenségévé vált az a "trükkös" bűnelkövetési módszer, amely nem csak az egyedül élő időskorúakat érinti. Az Érdi Rendőrkapitányság szórólapokkal is felhívta a figyelmet a csalókra, két érdi, valamint egy-egy százhalombattai és diósdi bevásárlóközpontnál január 17-én.

Szekrényből bújt elő az egyik gyanúsított
2021-01-17
Egyenruhások ébresztették két érdi ház lakóit január 12-én reggel. Az egyik címen elfogtak egy 18 éves férfit és egy 30 éves nőt, a másik ingatlan emeletén egy szekrényben keresett hiába menedéket egy 26 éves nő. A három előállítottat két lopással hozták összefüggésbe.

Illegális hulladéklerakók felszámolása - pályázat
2021-01-17
"Tisztítsuk meg az országot" – címmel hirdetett pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében.

A védőoltás elfogadása egyéni és közösségi felelősségünk
2021-01-15
A KÉSZ örömét fejezi ki, hogy a védőoltás széleskörű elérhetősége által legyőzhetővé vált az egészségünket, lelki békénket, társadalmunkat és gazdaságunkat veszélyeztető koronavírus-járvány.

Az első baba
2021-01-14
Cseke Gábor Noel az idei év első százhalombattai újszülöttje, aki január 2-án, 5 óra 8 perckor látta meg a napvilágot 3160 grammal és 56 cm-rel. Szülei Baglé Zsanett és Cseke Gábor. Vezér Mihály polgármester a családot köszöntve átadta az édesapának az önkormányzat babacsomagját, illetve a szülőknek a város ajándékát január 14-én.

Lelki útravaló
2021-01-13
Kihez imádkozunk?

Áramszünet
2021-01-11
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt szünetel a szolgáltatás az alábbi helyszíneken, a jelzett időpontokban.

Edzéssel kezdtek a modellvitorlázók
2021-01-11
Forrai Csaba jóvoltából baráti, professzionális szabad edzéses napot tartottak a százhalombattai modellvitorlázók a sukorói Velence tavi evezős pályán január 9-én.

Véradás
2021-01-11
Véradás lesz a Barátság Kulturális Központban 2021. január 15-én, pénteken 13.00 és 18.00 óra között.

Felkészültek a havazásra
2021-01-11
Ügyeleti készültséget léptetett életbe a Szákom Kft., így szükség esetén időben megkezdődhet a hóeltakarítás.

Online múzeum
2021-01-11
A "Matrica" Múzeum a járványügyi helyzetben sajnos most személyesen nem látogatható.

Szabályváltozások - Kisokos a 2021. évre
2021-01-11
Számos adózási és egyéb jogszabályi változás lépett életbe január elsejétől. Az alábbiakban a legfontosabbakat gyűjtöttük össze.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.