2022. május 22. - Júlia és Rita napja
Vasárnap
Min:14°
Max:21°
Hétfő
Min:11°
Max:23°
Kedd
Min:13°
Max:20°
Szerda
Min:12°
Max:27°
Csütörtök
Min:15°
Max:24°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Gólyanap másképp, avagy ismerkedés a SZISZKI-ben
2020-09-07 -
Már hónapok óta tervezték, pólókat rendeltek, feladatokat gyártottak, aztán az élet (vagy inkább a vírushelyzet) felülírta mindezt. Nem volt két nap, csak osztályonként másfél óra, nem voltak Velencén, csak az iskolában, de az "óra végén" mindenki örömmel ment haza. Köszönjük minden szervezőnek, osztályfőnöknek és gólyának - az alábbi írásokkal együtt!

Gyerekszemmel
"Nekem nagyon tetszett, jól éreztem magam. Ahhoz képest, hogy 1,5 órás (volt), tartalmas volt." (9.G)

"Tetszett a mai nap. Jó volt, hogy nem mi válogattuk, hogy kivel legyünk egy csapatban, mert így adódott alkalmunk ismerkedni. Vicces, kreatív feladatok voltak. Kaptunk már ma jó sok infót. Jó volt, hogy beült hozzánk egy nagyobb, aki tudott saját tapasztalatokat mondani, így még jobb, viccesebb volt az egész. Nagyon várom, hogy megismerjem jobban az osztályt. (Kozma Aletta 9.C)

"Eleinte féltem, hogy milyen lesz az osztály, és hogy nem fogok tudni beilleszkedni, de a kételyeim gyorsan elszálltak. Az osztálytársaim kedvesnek tűnnek, és szerencsések vagyunk, hogy ilyen segítőkész osztályfőnököt kaptunk. Nagyon jól éreztem magam ez alatt a kis idő alatt, és már várom, hogy elkezdődjön az iskola.(Tóth Izabella Tifani 9.C)
"...a gólyatábor kellemes, vicces élményként marad meg emlékeimben. Azt sajnáltam, hogy kevés időnk volt jobban megismerkedni. Szimpatikus volt, hogy a "dökösök" ilyen pozitívan álltak hozzánk, és feldobták a mi hangulatunkat is." (9.G)

"A 2020/2021-es tanév SZISZKI-s gólyatábora  nagy izgalommal töltött el. A vírushelyzet sajnos nem engedte a hosszabb programokat, de én így is nagyon jól éreztem magamat. Kezdetként bemutatkozott leendő osztályfőnökünk, Ács Éva néni, és elmondta az alapvető elvárásokat. Aztán körbevezetett minket az iskolában. A későbbiekben pedig kezdetét vette egy nagyon fárasztó, de egyben tréfás vetélkedő. Különböző labdával történő feladatok, egyensúlyozás, futás. A végén egy verset kellett írni már előre megadott szavakkal. Az eleje nehezen indult, de a végeredmény nagyon humoros és vidám lett. Az osztálytársakkal is nagyon jól kijöttem, az első benyomásom az iskoláról pozitív, mindenki kedves és segítőkész volt!" (Szecskó Dóra 9.NyD)

"Ha csak másfél órára is, de már első napon megismerhettem az iskola fontos helyiségeit, és pár szórakoztató csapatjátékból sem volt hiány. Kedvencem volt a tojás egyensúlyozása kanálon, és a végén még egy rövid verset is írhattunk az iskoláról." (Kiss Vivien 9.A)

Osztályfőnökként
"A gólyatábort a vírushelyzetben csak jelképesen tudtuk megtartani. A szűkre szabott 90 perc, ami egy-egy osztálynak jutott, arra volt elég, hogy az osztály tagjai legalább egyszer lássák egymást a tanévkezdés előtt. Az első találkozást az iskola udvarán tartottuk, ahol nem kell maszkot viselni, hogy láthassuk egymás arcát. Rövid bemutatkozás, ismerkedés után megnéztük, hol lesz az osztálytermünk, hova kell szeptember 1-én jönni. Ezután a "dökösök" tartottak egy egyórás csapatépítő vetélkedőt, ahol különböző fizikai és szellemi feladatokat kellett megoldani. A gólyák lelkiismeretesen végrehajtottak minden, rájuk kiszabott feladatot. Nagyon hiányzott a sok egyéb program, amit egy normál gólyatáborban élvezhetnek a gólyák. Ez a kevés idő azért talán arra jó volt, hogy ne idegenként érkezzenek szeptember 1-én az iskolába. (Győriné Lajkó Lívia 9.G of.)

"A hetedik osztályfőnökségem indulása beleillik a hetes szám misztikumába. Semmi sem úgy van, mint eddig volt. Nincs gólyatábor, csak másfél óra találkozó – maszkban - a gyerekekkel. Az időkeret rövid, talán ezért az izgalmam, drukkom nagyobb. Aztán augusztus 28-án reggel kezdenek érkezni a gyerekek. Mint a madarak, letelepszenek a tanteremben, és a maszkok fölött pislogó, várakozó tekintetekből rejtélyes módon valami nyugalom száll felém: minden rendben van, kezdhetünk. A gyerekek a vírushelyzet miatti nehézségeket a fiatalság rugalmasságával kezelték. A 9.A osztály derekasan helytállt a gólyanap első csapataként. Sorverseny, versírás, minden megvolt. A különleges szituációt, hogy pl. a többi osztály nélkül zajlik a gólyanap, hogy rövid az idő, nagyon higgadtan kezelték, ezzel erősen bizakodóvá tettek: együtt, összekapaszkodva meg tudjuk kezdeni a rendkívüli tanév feladatainak megoldását." (Major Patrícia 9.A of.)    (Összeállította: Trojkóné Horvát Ildikó)                     Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.