2023. november 29. - Taksony napja
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Csütörtök
Min:0°
Max:2°
Péntek
Min:2°
Max:4°
Szombat
Min:0°
Max:7°
Vasárnap
Min:-1°
Max:1°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Gólyanap másképp, avagy ismerkedés a SZISZKI-ben
2020-09-07 -
Már hónapok óta tervezték, pólókat rendeltek, feladatokat gyártottak, aztán az élet (vagy inkább a vírushelyzet) felülírta mindezt. Nem volt két nap, csak osztályonként másfél óra, nem voltak Velencén, csak az iskolában, de az "óra végén" mindenki örömmel ment haza. Köszönjük minden szervezőnek, osztályfőnöknek és gólyának - az alábbi írásokkal együtt!

Gyerekszemmel
"Nekem nagyon tetszett, jól éreztem magam. Ahhoz képest, hogy 1,5 órás (volt), tartalmas volt." (9.G)

"Tetszett a mai nap. Jó volt, hogy nem mi válogattuk, hogy kivel legyünk egy csapatban, mert így adódott alkalmunk ismerkedni. Vicces, kreatív feladatok voltak. Kaptunk már ma jó sok infót. Jó volt, hogy beült hozzánk egy nagyobb, aki tudott saját tapasztalatokat mondani, így még jobb, viccesebb volt az egész. Nagyon várom, hogy megismerjem jobban az osztályt. (Kozma Aletta 9.C)

"Eleinte féltem, hogy milyen lesz az osztály, és hogy nem fogok tudni beilleszkedni, de a kételyeim gyorsan elszálltak. Az osztálytársaim kedvesnek tűnnek, és szerencsések vagyunk, hogy ilyen segítőkész osztályfőnököt kaptunk. Nagyon jól éreztem magam ez alatt a kis idő alatt, és már várom, hogy elkezdődjön az iskola.(Tóth Izabella Tifani 9.C)
"...a gólyatábor kellemes, vicces élményként marad meg emlékeimben. Azt sajnáltam, hogy kevés időnk volt jobban megismerkedni. Szimpatikus volt, hogy a "dökösök" ilyen pozitívan álltak hozzánk, és feldobták a mi hangulatunkat is." (9.G)

"A 2020/2021-es tanév SZISZKI-s gólyatábora  nagy izgalommal töltött el. A vírushelyzet sajnos nem engedte a hosszabb programokat, de én így is nagyon jól éreztem magamat. Kezdetként bemutatkozott leendő osztályfőnökünk, Ács Éva néni, és elmondta az alapvető elvárásokat. Aztán körbevezetett minket az iskolában. A későbbiekben pedig kezdetét vette egy nagyon fárasztó, de egyben tréfás vetélkedő. Különböző labdával történő feladatok, egyensúlyozás, futás. A végén egy verset kellett írni már előre megadott szavakkal. Az eleje nehezen indult, de a végeredmény nagyon humoros és vidám lett. Az osztálytársakkal is nagyon jól kijöttem, az első benyomásom az iskoláról pozitív, mindenki kedves és segítőkész volt!" (Szecskó Dóra 9.NyD)

"Ha csak másfél órára is, de már első napon megismerhettem az iskola fontos helyiségeit, és pár szórakoztató csapatjátékból sem volt hiány. Kedvencem volt a tojás egyensúlyozása kanálon, és a végén még egy rövid verset is írhattunk az iskoláról." (Kiss Vivien 9.A)

Osztályfőnökként
"A gólyatábort a vírushelyzetben csak jelképesen tudtuk megtartani. A szűkre szabott 90 perc, ami egy-egy osztálynak jutott, arra volt elég, hogy az osztály tagjai legalább egyszer lássák egymást a tanévkezdés előtt. Az első találkozást az iskola udvarán tartottuk, ahol nem kell maszkot viselni, hogy láthassuk egymás arcát. Rövid bemutatkozás, ismerkedés után megnéztük, hol lesz az osztálytermünk, hova kell szeptember 1-én jönni. Ezután a "dökösök" tartottak egy egyórás csapatépítő vetélkedőt, ahol különböző fizikai és szellemi feladatokat kellett megoldani. A gólyák lelkiismeretesen végrehajtottak minden, rájuk kiszabott feladatot. Nagyon hiányzott a sok egyéb program, amit egy normál gólyatáborban élvezhetnek a gólyák. Ez a kevés idő azért talán arra jó volt, hogy ne idegenként érkezzenek szeptember 1-én az iskolába. (Győriné Lajkó Lívia 9.G of.)

"A hetedik osztályfőnökségem indulása beleillik a hetes szám misztikumába. Semmi sem úgy van, mint eddig volt. Nincs gólyatábor, csak másfél óra találkozó – maszkban - a gyerekekkel. Az időkeret rövid, talán ezért az izgalmam, drukkom nagyobb. Aztán augusztus 28-án reggel kezdenek érkezni a gyerekek. Mint a madarak, letelepszenek a tanteremben, és a maszkok fölött pislogó, várakozó tekintetekből rejtélyes módon valami nyugalom száll felém: minden rendben van, kezdhetünk. A gyerekek a vírushelyzet miatti nehézségeket a fiatalság rugalmasságával kezelték. A 9.A osztály derekasan helytállt a gólyanap első csapataként. Sorverseny, versírás, minden megvolt. A különleges szituációt, hogy pl. a többi osztály nélkül zajlik a gólyanap, hogy rövid az idő, nagyon higgadtan kezelték, ezzel erősen bizakodóvá tettek: együtt, összekapaszkodva meg tudjuk kezdeni a rendkívüli tanév feladatainak megoldását." (Major Patrícia 9.A of.)    (Összeállította: Trojkóné Horvát Ildikó)                     AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
Nagyarányú győzelem az utolsó hazai meccsen!
2023-11-28
37-27-re (19-12) győzött a Százhalombattai KE a MAFC csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 25-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Teltház az Egészségnapon
2023-11-27
Sikeresen lezajlott a Százhalom Egészségügyi Központban az első Egészségnap november 25-én. Az ingyenes szűrővizsgálatokon – kihasználva a teljes kapacitást – 180 százhalombattai lakos vehetett részt.

Foci télen-nyáron - Új borítás a pálya felett
2023-11-27
Átadták a VUK SE Ifjúsági Park melletti műfüves focipályája fölé épített sátrat. Az 52 millió forintos önkormányzati támogatással beszerzett korszerű buboréktakaró jóval energiahatékonyabb, mint a korábbi, több, mint 15 évig használt szerkezet.

Szelek szárnyán a Balatonnál - Szezonzáró futás
2023-11-27
A SZVISE Atlétika Szakosztály tagjai a november 18-19-i szezonzáró futóversenyen vettek részt Siófokon.

Örök állóképesség
2023-11-27
Több éve vagyok tagja a Magyar Sporttudományi Társaságnak, mely rendszeresen rendez országos konferenciákat.  

Megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait
2023-11-25
Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – dr. Turbucz Sándor címzetes főjegyző, a Helyi Választási Iroda vezetőjének személyi javaslata alapján – egyhangúlag megválasztotta a Helyi Választási Bizottság három tagját és két póttagját a november 23-ai rendkívüli ülésen.

A tanév legizgalmasabb napja az Arany iskolában
2023-11-25
Pályaorientációs nap: iskolánkban a legnagyobb szervezést igénylő, de a gyerekek számára a legizgalmasabb programon "minden szinten, szinte minden" volt. Célunk, hogy a tanulóink minden korosztálya a szakmák, foglalkozások, hivatások egy-egy szegmentjéről hiteles képet kapjon.

Az idő labirintusában - Kalandok a könyvtárban
2023-11-25
Ismét fergeteges hangulatú, játékos borestre várja a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár a vállalkozószellemű városlakókat december 1-jén, pénteken 18 órától.

ELEVEN BattaSlam
2023-11-25
11. alkalommal hirdet országos slam poetry versenyt a SZIKE-Ifjúsági Műhely, azon belül a Batta Slam Poetry csoport. A helyszín ezúttal is a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház, az időpont december 2.

Motoros Mikulás gurulás
2023-11-25
Kedves százhalombattaiak! Idén immár 3. alkalommal elkísérjük a Mikulást battai körútjára; december 2-án, szombaton 16 és 19 óra között a már megszokott 11 állomáson találkozhatnak a motoros mikulással és segédeivel, akik az érdi Fészek Egyesületnél kezdik az útjukat.

Sinka László fogadóórája
2023-11-25
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, 2023. december 7-én, csütörtökön, 15:00-17.00 óra között tartja fogadóóráját.

Futás helyett úszás
2023-11-25
A SZVISE Atlétika Szakosztály képviseletében Botos Enikő szakedző, futó nagykövetként részt vesz a "kacifántos" gyerekkel foglalkozó, érdi Életfa Csoport Egyesület gyűjtési kampányában.

Legyél te is tűzoltó!
2023-11-24
Az érdi és a megyei katasztrófavédelem várja a jelentkezőket.

Nehéz tekepálya
2023-11-24
5:1 arányú vereséget szenvedett a Battai Gurítók csapata a Piros Arany gárdájától a BUKSZA bajnokság őszi szezonjának utolsó kisorsolt mérkőzésén.

Elhivatott szolgálat - Köszönet az áldozatos munkáért
2023-11-21
A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték a szférában működő intézmények, szervezetek dolgozóit a Barátság Kulturális Központban rendezett november 20-i ünnepségen. Átadták a Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet, amelyet ezúttal Majsai Ilona, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársa vehetett át.

Koraszülöttek Világnapja 2023 - Szolidaritás
2023-11-17
Magyarországon 2011 óta ünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Nagy örömünkre Százhalombatta már hetedik alkalommal csatlakozott a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) országos mozgalmához, november 17-én a világnap közös jelképének színébe, szolidaritásunkat kifejezve az idén is lilába öltözik a Szent István tér.

Tanácsok a fűtési időszakra
2023-11-15
Az élet és vagyonbiztonság megőrzése érdekében rendszeresen ellenőriztetni kell szakemberrel a lakásban lévő tüzelő- és fűtőberendezéseket, kéményeket, égéstermék elvezetőket – hívja fel a figyelmet a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Újabb magabiztos hazai győzelem!
2023-11-14
39-30-ra (24-16) győzött a Százhalombattai KE a Budai Farkasok-Rév U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 11-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Idényzáró modellvitorlás bajnoki forduló
2023-11-14
Forrai Csaba főbíró irányítása mellett zajlott az év utolsó Országos Bajnoksága az MM (Micro Magic) hajó osztályban az orfűi Pécsi-tavon november 12-én.

Márton-napi mulatság - Hagyományok nyomában
2023-11-13
Az Őszidő Nyugdíjas Klub szervezésében öt százhalombattai és egy ercsi nyugdíjas klub részvételével tartottak jó hangulatú rendezvényt a konferencia központban november 10-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.