2020. július 12. - Izabella, Dalma napja
Szombat
Min:15°
Max:15°
Vasárnap
Min:13°
Max:20°
Hétfő
Min:12°
Max:23°
Kedd
Min:13°
Max:24°
Szerda
Min:14°
Max:25°
Törvényszéki levelek
Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra az abonyi család
2020-05-29 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján 2020. május 28-án megtartott ülésén elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével összefüggésben folytat nyomozást.
2017 tavaszán ifj, F. M. gyanúsított megismerkedett az abonyi lakásotthonban élő sértettel, aki később a férfi lakásába költözött. A férfi pár hét elteltével már nem akart szerelmi kapcsolatban lenni a sértettel, és a nő érzelmeit kihasználva arra próbálta rávenni, hogy a 4-es számú főúton prostitúciós munkát végezzen. Miután a sértett ebbe nem egyezett bele, a gyanúsított a nő befolyásolhatóságának eléréséhez több alkalommal is bódító hatású szert itatott vele, így a nőt könnyen rávette, hogy 1 hónapig naponta több órán keresztül prostituáltként dolgozzon a főút mellett. Az ebből származó bevételt - napi 20-30.000 forintot – elvette tőle és az összeget a férfi kizárólag saját maga fenntartására fordította. A későbbiek folyamán a gyanúsított öccsével, F. S. gyanúsítottal együtt több alkalommal megfenyegette és könnyű sérüléseket okozva bántalmazta a sértettet.
 
A sértettet a gyanúsítottak folyamatos ellenőrzés alatt tartották és munkavégzése során is figyelemmel kísérték, a főútra a nőt rendszerint a fiatalabb gyanúsított vitte el autóval. Később, egy újabb bántalmazást követően a sértettnek sikerült elszöknie külföldre, azonban 1 hónap után visszatért Magyarországra. Ekkor az idősebb gyanúsított újra felkereste őt, és rábeszélte arra, hogy egy másik nővel együtt Olaszországban dolgozzon prostituáltként. A nő, miután még mindig érzelmi szálak fűzték a férfihoz, beleegyezett és a másik nővel együtt Riminibe utazott, ahol több napon keresztül prostitúciós tevékenységet végzett. A munkából szerzett teljes bevételt a másik nő segítségével juttatta el a gyanúsítotthoz.
 
2017 nyarán a harmadik gyanúsított, a két férfi apja szintén több alkalommal prostitúcióra kényszerítette a sértettet a 4-es főút mellett és a bevételt elvette tőle. Emellett egy alkalommal a férfi 40.000 forint ellenében eladta a sértettet egy ismerősének, aki külföldi prostitúcióra kényszerítette a nőt.
 
Kiszolgáltatott helyzetéből a sértett 2017 őszén tudott szabadulni.
 
2017. november 30-án a sértett visszament a gyanúsítottak abonyi ingatlanába, hogy meglátogassa ifj. F.M. gyanúsítottat. F.S. gyanúsított a nőt súlyosan bántalmazta, majd az újabb szökés megakadályozása miatt egy székhez kötözte. A sértettnek hajnalban sikerült elszöknie, amikor a gyanúsítottak aludtak.
 
2019 májusában ifj. F.M. gyanúsított az abonyi lakásotthonban ezúttal egy kiskorú sértettel ismerkedett meg, ugyanolyan céllal, mint a fenti esetben a másik sértettel. A kiskorú sértett nem sokkal később a gyanúsítotthoz költözött, majd a férfi a látszólagos szerelmi viszonynak véget vetett és júniusban a kiskorút bántalmazni kezdte. További bántalmazásokkal és fenyegetésekkel a kiskorú sértettet arra kényszerítette, hogy a 4-es főúton prostitúciós tevékenységet végezzen, melynek a kiskorú sértett félelmében rendszeresen eleget tett, a 70-80.000 forint napi bevételt pedig a gyanúsított elvette tőle és teljes mértékben magára költötte.
 
A kiskorú sértettet a férfi közel két hónapon keresztül kényszerítette erre a munkára. Amikor a sértett megtagadta azt, a gyanúsított brutálisan bántalmazta őt, melynek következtében a sértett csonttörést és zúzódást szenvedett. 2019 augusztusában a férfi a kiskorú sértettet hamis adatokkal önkényesen regisztrálta egy internetes szexpartnerkereső oldalon. A kiskorú sértett az oldalon jelentkező egyik ügyfélnek köszönheti, hogy a gyanúsítottól el tudott szökni és a sérülései miatt szükséges kórházi ellátást tudott kapni. A gyanúsított a kiskorú sértettet súlyos fájdalmai mellett sem vitte orvoshoz.
 
A büntetett előéletű gyanúsítottak legális, állandó jövedelemmel nem rendelkeznek, kötöttségük nincs, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén hasonló bűncselekményt követnének el, valamint a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítást megnehezítenék vagy veszélyeztetnék.
A bűncselekmények tárgyi súlya és a kiszabható büntetés nagysága miatt mindhármuk esetében tartani lehet a szökés, elrejtőzés veszélyétől is.
 
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottakat meghallgatta. A bíróság az indítvánnyal egyetértve elrendelte mindhárom gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. június 28. napjáig.
 
A végzés ellen mindhárom gyanúsított és védőik fellebbezéssel éltek, így az nem végleges, de végrehajtható.
 
Budapest, 2020. május 28.
                        
Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály

EFOTT
2020-06-16 -
Alig egy hónapja fixálódott, hogy az EFOTT 2020-ban is nyitja kapuit: csúsztatott időpontban, augusztus 26-30. között várja majd az érdeklődőket a Velencei-tó északi partjára.
Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-07-06 - Rockzenei tehetségkutató verseny és kisfesztivál - 2020.08.29 - Szigetszentmiklós
2020-07-01 - Vezér Mihály polgármester közleménye
2020-06-30 - Kedves Olvasóink és Partnereink! A kiadó Promotion Service Nonprofit Kft. és a fenntartó önkormányzat egyeztetése alapján a Százhalombattai Hírtükör nem jelenik meg nyomtatott formában július folyamán.
HÍREINK
Egyre többen bontják a vonalat
2020-07-09
Ismét útjára indult a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által koordinált ,,Bontsa a vonalat!" elnevezésű kampánysorozat. A kampányindító előadásra Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban került sor július 6-án.

Bűncselekmények sorozatát indította el a szakítás - autót gyújtott fel és szülei megölésével fenyegette meg volt élettársát egy férfi
2020-07-09
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 7-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2020 november 7-ig elrendelte annak a férfinak a bűnügyi felületét, aki ellen a Szentendrei Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette, illetve más bűncselekmények miatt indított nyomozást. A sértett 2020 márciusában vetett véget a gyanúsítottal korábban folytatott élettársi kapcsolatnak.

Még 34 gyermek táboroztatását tudja támogatni A Remény Bajnoka Alapítvány
2020-07-09
Eddig 166 gyermek részesült A Remény Bajnoka Alapítvány június 9-én meghirdetett táborozási támogatásából. A hétfői ülésen 24 kérelmet bíráltak el, és a következő ülésig még be lehet nyújtani a kérelmeket, hiszen a pályázati keretből még 34 százhalombattai gyermek táborozását tudják támogatni – mondta el dr. Bercziné dr. Fazekas Olga, a kuratórium elnöke a július 6-ai ülés után.

Tűz a garázssoron
2020-07-09
Kigyulladt egy húsz négyzetméteres garázs mára virradóra Százhalombattán, az Erkel Ferenc körúton. A tűzoltók kiérkezésekor a tűz átterjedt a két szomszédos garázsra, illetve az égő garázs előtt parkoló gépkocsira is.

Dunamenti Erőmű: újabb három év partnerség
2020-07-08
Meghosszabbította és megújította a 2017-ben, három évre kötött együttműködési megállapodását a MET Csoporthoz tartozó Dunamenti Erőmű Zrt. és Százhalombatta Város Önkormányzata július 8-án. A partneri szerződés által az erőmű újabb három éven át, közel 70 millió forinttal támogatja a helyi közösségeket.

Bicikliket lopott egy vasúti vagonból
2020-07-07
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 6-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén szabadlábra helyezte azt a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványozta és aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást.

Külföldről szállított marihuánát a többszörös visszaeső
2020-07-06
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérletével vádolt.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki élve temette el áldozatát
2020-07-06
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekmény elkövetésével vádolt.

Dobogós helyek a Szlovák Kupán
2020-07-06
Négyfős csapat képviselte a magyar színeket a Szlovák Kupa vitorlás hajómodellező verseny második fordulóján július 4-5-én. Német, szlovák és cseh versenyzőkkel szálltak ringbe a dobogós helyekért.

Jéggel és oxigénnel mentették meg egy férfi életét az érdi rendőrök
2020-07-06
Eszméletlen férfi megmentésében közreműködtek az érdi egyenruhások július 2-án.

Végéhez közeledik a vasúti beruházás
2020-07-06
A tervek szerint hétfőn nyitják meg a forgalom előtt a Városkapu utat Százhalombattán – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Átadják a körforgalmat
2020-07-03
A kivitelező tájékoztatása szerint július 13-án adják át – az Iparos úti felüljáróhoz tervezett – Városkapu úti körforgalmat Százhalombattán.

Szociális otthon vezetőjeként fosztotta ki a gondozottak bankszámláit
2020-07-02
A Monori Járásbíróság 2020. június 30-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hozott annak a két férfinak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

6 év fegyházra ítélte a bíróság a mogyoródi kannabisztermesztőt
2020-07-02
A Gödöllői Járásbíróság 2020. július 1-én megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a házaspárnak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt. Az I.

Köszönet a köztisztviselőknek!
2020-06-30
A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy Magyarországon július 1. legyen a Köztisztviselők Napja. Az Országgyűlés eltörölte, ám Százhalombattán – a Képviselő-testület döntése alapján – július 1. munkaszüneti nap lett.

Nesbo, Grisham és Gaiman nyári ajánlata
2020-06-30
Egy-egy szerző neve láttán többnyire tudni véljük, mire számíthatunk. Az alábbiakban néhány meglepetést mutatok be: általában felnőtteknek író szerzők gyerek- és ifjúsági könyveit.

Batta Bringa
2020-06-30
Közel háromszázan tekerték végig a tizennégy kilométeres távot június 27-én Százhalombattán. A Batta Bringa legfiatalabb résztvevője egy, a legidősebb 82 éves volt. Külön díjazták a legmesszebbről, Nagyvenyimből érkezett résztvevőt is.

Summerfesti MÁS - TRENDBEN, tRENDBEN, Battai Nap-OK-é
2020-06-30
A koronavírus-helyzet miatt az idén sem a Summerfestre, sem a Battai Napok rendezvénysorozatára nem készülhetünk a megszokott módon, de mindkettő helyett lesz valami más.

Szent László-díjat alapított a KÉSZ
2020-06-30
Koszorúzást és megemlékezést tartott a templom patrónusa, Szent László tiszteletére a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja és a katolikus egyházközség június 26-án, Százhalombattán. A megemlékezésen először adták át a KÉSZ-csoport által alapított Szent László-díjat.

Szent Adalbert-díj dr. Müller Cecíliának - A KÉSZ közleménye
2020-06-30
Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak adományozta Szent Adalbert-díját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az operatív törzs tagjaként a magyar emberek egészségének megóvása érdekében nap mint nap fáradhatatlanul, magas szakmai színvonalon végzett áldozatos munkája elismeréseként, amelyet keresztény szellemben, nagy empátiával és felebaráti szeretetet tanúsítva folytatott.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.