2020. november 27. - Virgil napja
Péntek
Min:1°
Max:2°
Szombat
Min:0°
Max:4°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Hétfő
Min:-1°
Max:3°
Kedd
Min:-2°
Max:2°
Önkormányzat

Három fertőzött a gondozóházban
2020-04-24 - Két idős bentlakó és egy dolgozó koronavírustesztje lett pozitív az Idősek Gondozóházában, Százhalombattán. Mindhárman tünetmentesek, az ellátottakat elkülönítették az intézményben, az alkalmazott pedig házi karanténba vonult – mondta el mai sajtótájékoztatóján Vezér Mihály polgármester.
Az önkormányzat tegnap kezdte el a szervezett szűrést a városban, eddig 350-400 személyt vizsgáltak meg az egészségközpont laborjában. Az említett három esetet kivéve mindenki negatív tesztet produkált.

A tesztelés vércseppel történik, amit az ujjbegyből vesznek az egészségügyi dolgozók. Maga a teszt úgy néz ki, mint a terhességi gyorstesztek és hasonló módon mutatja az eredményt is. Jelzi a negatív, a pozitív eredményt, illetve azt is, ha valaki már túlesett a fertőzésen, de még maradt a szervezetében antitest.

A tegnapi és a mai napon az Idősek Gondozóháza mellett az egészségügyi központ, a Halom Televízió, a lapunkat is kiadó Promotion Service Kft., valamint a BKK munkatársait is tesztelték. A vizsgálatok jövő héten a SZÁKOM és a Polgármesteri Hivatal ügyfelekkel rendszeresen találkozó munkatársaival folytatódnak.

A teszteket rendszeres időközönként – munkakörtől függően hetente, illetve kéthetente - ismételni is fogják – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc, a Százhalom Egészségügyi Központ igazgatója.

Hozzátette, az eddigi eredmények alapján mindenki betartotta a védekezésre vonatkozó egyszerű és alapvető szabályokat – a kijárási korlátozást, védőfelszerelések viselését és a szociális távolságot. A városlakókat arra kérte: továbbra is tegyenek így, mert akkor elkerülhető lesz a tömeges megbetegedés.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat ötezer gyorstesztet vásárolt – a tájékoztatón elhangzott, még március 16-án - és további ötezret is rendelt. Utóbbi tétel megérkezése azonban kérdéses, a központi elosztáson múlik. Jövő héten derül ki, hogy megkapjuk-e.

Az önkormányzat úgy tervezi – mondta el a polgármester, hogy a meglévő készletből 2 000 tesztet a közszolgálatban dolgozó, ügyfelekkel rendszeresen találkozó alkalmazottak ismételt szűrésére fognak felhasználni, a fennmaradó 3 000-et pedig olyan helyi cégek, szolgáltatók, szervezetek munkatársainak, tagjainak – kereskedőknek, gyógyszertáraknak, postának, rendőröknek, polgárőröknek szeretné felajánlani -, akik szintén sok emberrel kerülnek kapcsolatba munkájuk, tevékenységük során. A tesztelés bővítése, a lakosság szűrése a második ötezres tesztszállítmány megérkezésétől függ.
Hétvégén ismét csak maszkban vásárolhatunk

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy ismét kötelezően elrendelt a szájmaszk – annak hiányában sál – viselését a piactéren és a boltokban szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig. Az intézkedés célja a fertőzések megelőzése. A piacfelügyeletre háromszáz mosható pamutmaszkot szállított az önkormányzat. Aki otthon felejtette a sajátját, kérhet. Vásárlás után haza is viheti a védőfelszerelést.

Azonnali hírek a BattaTúrán
Vezér Mihály polgármester Ládi Tamás fejlesztővel jelentette be, hogy új funkciót kapott a BattaTúra okostelefonalkalmazás. Aki letölti az applikációt és engedélyezi a push up funkciót, az elsők között értesülhet a legfontosabb önkormányzati hírekről, aktualitásokról, intézkedésekről.

Ládi Tamás elmondta, hogy a push up közvetlen csatorna a fejlesztő és a felhasználók között, a hír, amit elküld, azonnal megjelenik minden felhasználó telefonján, függetlenül attól, hogy aktuálisan be van-e kapcsolva a BattaTúra app.

A BattaTúra barangoló applikációt felhasználók a jóidő beköszöntével egyre több új túraútvonalat fognak találni, méghozzá olyanokat, amelyek kizárólag a zöldben vezetnek.
A polgármester hangsúlyozta, hogy az alkalmazás felhasználói nemcsak a járványügyi hírekről, hanem minden egyéb városi, illetve városlakókat érintő aktualitásról első kézből és elsőként fognak értesülni.  
 AKTUÁLIS
2020-11-11 - A kormányrendelet alapján az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók munkájuk támogatása érdekében korlátlan díjmentes utazásra jogosultak a MÁV-csoport járatain: a vasúton, a HÉV-en és a buszokon is. A jogosultságot igazolni kell.
2020-11-03 - Virtuálisan nyílt meg Kiss Zsuzsi patchwork-kiállítása a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán.
2020-10-28 -
HÍREINK
Utasbarát fejlesztésekkel lépnek életbe az új vasúti- és buszmenetrendek december 13-án
2020-11-27
A MÁV-START 2020/2021-es menetrendje mintegy harminc vasútvonalon hoz az utasok számára jól érzékelhető változást, több vonalon csúcsidőben az eddigieknél is több és gyorsabb vonat közlekedik a pálya- és járműfejlesztések eredményeként.

Az első óra az időseké a postán
2020-11-26
Az ország összes postáján elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek a nyitást követő egy órában mától. A Magyar Posta az időseknek azt javasolja, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelétől pedig türelmet kér.

Folytatja a szűrést az önkormányzat
2020-11-25
Közel hatszáz COVID-tesztet végeztek el a szakorvosi rendelőben az önkormányzat támogatásával november 9-e óta Százhalombattán. A szűrésen részt vettek az egészségközpont, a bölcsőde, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ, az óvodák és az iskolák munkatársai. Erről számolt be Vezér Mihály polgármester ma a városházán.

Elhunyt Szabó Pál a fehér asztal lovagja, a mester, a gasztronómiai nagykövete
2020-11-24
Megrendülten értesültem arról, hogy városunk köztiszteletben álló polgára Szabó Pál, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nagykövete és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend főkancellárja 75. életévében elhunyt.

Megkapták az állampolgárságot
2020-11-24
Megszerezte a magyar állampolgárságot Dinh Van Hoan és családja. Az erről szóló dokumentumokat Török Sándor alpolgármester adta át a vietnámi származású házaspárnak november 12-én a városházán. Az ünnepélyes eseményen Klimsa Arthúr, a család barátja is részt vett.  

Futsal
2020-11-24
Megkezdődtek a futsal teremtorna küzdelmei a VUK SE korosztályos labdarúgócsapatai számára. Szépen szerepeltek a mérkőzéseken a zárt kapuk mögött rendezett első fordulón november 21-én Budaörsön, az Aramis SE csarnokában.

Lövészsiker
2020-11-24
Harmadik helyen végzett a sportlövők egyik legrangosabb hazai versenyén, a tizenhatodik alkalommal megrendezett Hungarian Open-en a Százhalombattai Lövészklub versenyzője, Joó Attila a férfiak 60 lövéses légpisztoly számában. A megméretésre rendkívüli biztonsági intézkedések mellett került sor november 20-22-én.

Árokásók
2020-11-24
Szabó Gábor és Szalai Attila önkormányzati képviselők vezetésével, önkéntesek lelkes csapata oldotta meg a csapadékvíz-elvezetés régóta fennálló problémáját az óvárosi Kárász utcában november 21-én.

Van kiút - A felelősség a bántalmazóé
2020-11-24
Amennyiben ismernek olyan nőt, akiről úgy vélik, hogy családon belüli erőszak áldozata, hívják fel a figyelmét arra, hogy a hatóságok és a nők jogaiért küzdő szervezetek segítséget, tájékoztatást tudnak nyújtani neki – erre hívja fel a figyelmet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a nők elleni erőszak világnapja, november 25-e előtt.

Fedett pálya
2020-11-24
A hideg idő beköszöntével lefedte a sportparkban található kosárlabdapályát az üzemeltető egyesület Százhalombattán. A helyszínen található tájékoztató szerint a sátras pályát – a jelenleg érvényes korlátozó intézkedések feloldása után is – csak az SZKSE játékosai vehetik igénybe.

Harminc nap internet
2020-11-24
Internetes szolgáltatókat kérdeztünk meg arról, hogyan jelezhetik ügyfeleik, ha élni szeretnének a kormányrendeletben lehetővé tett 30 napos ingyenes internetszolgáltatással. Egyelőre a Telekomtól és a DIGI-től kaptunk választ. Cikkünket frissítjük.

Öt éves környezetvédelmi program
2020-11-23
Elkészíttette a 2021-től 2026-ig tartó időszakra vonatkozó települési környezetvédelmi programját a százhalombattai önkormányzat.

Szexuális szolgáltatás ígéretével bevitte az erdőbe, zsarolás lett a vége
2020-11-23
Az élet, vagy testi épség elleni, avagy más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt tartóztatott le egy nőt a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. november 23-án.  Az ügyben a Ceglédi Rendőrkapitányság indított nyomozást.

A kevesebb több - Egy zseniális szakácskönyv Nemes Dórától
2020-11-23
Mentes Anyu szakácskönyve címmel jelent meg szerkesztőnk, Nemes Dóra első önálló kiadványa. A kötet bármelyik konyhának hasznára, díszére válhat, remek karácsonyi ajándék, de különösen azok számára nélkülözhetetlen, akik szeretnének akkor is finomat és sokfélét enni, ha valamilyen diétát követnek.

Lakatlan házba invitálta, aztán majdnem megölte a nőt a hajléktalan
2020-11-23
Brutális fordulatot vett egy laptopos filmnézésnek indult találkozó. Késsel támadt a nőre a gyanúsított, aki ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást, a bíróság pedig letartóztatta.

Óriási választékkal látta el ügyfeleit a díler - üzletelés közben bukott le
2020-11-23
Felért egy kábítószerraktárral a férfi otthona, vevőköre pedig milliókat fizetett neki az áruért. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomoz a gyanúsított ellen, akit a bíróság letartóztatott.

Rendkívüli szünet a bölcsiben
2020-11-23
November 27-ig rendkívüli szünetet rendelt el a bölcsőde egyik csoportjában Vezér Mihály polgármester Százhalombattán, miután az intézményvezető tájékoztatta, hogy az egyik alkalmazott közvetlen COVID-kontakt és tünetei is vannak.

Szép zárás a kéziseknél
2020-11-23
Bár nem sikerült pontot szerezni a listavezető otthonában, derekasan helyt állt az SZKE II-DKSK kézilabdacsapata a megyei férfi felnőtt bajnokság idei utolsó találkozóján november 21-én Solymáron. Solymár - SZKE II-DKSK 35:32 (15:15)

A tilalom csendje
2020-11-20
November 17-én, az este nyolc utáni kijárási tilalom hetedik napján, a Koraszülöttek Világnapján készült Medgyesi Milán százhalombattai képriportja a Hírtükör megbízásából. Bár a fotók önmagukért beszélnek, kollégánk szöveges beszámolója is érdekes, hiszen olyasmiről szól, amit a legtöbben nem éltünk meg eddig és nincs róla tapasztalatunk.

Áprilisig érvényesek az utazási kedvezményre jogosító igazolványok
2020-11-20
A november 11-én életbe lépett újabb járványügyi veszélyhelyzet miatt a MÁV-START és a Volánbusz  meghosszabbította a november 4-ét követően lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások felhasználhatóságát.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.