2020. április 09. - Erhard napja
Csütörtök
Min:14°
Max:16°
Péntek
Min:11°
Max:19°
Szombat
Min:9°
Max:18°
Vasárnap
Min:9°
Max:18°
Hétfő
Min:11°
Max:20°
Törvényszéki levelek
Bankkártyacsaló bűnszervezetet ítélt el a törvényszék
2020-02-19 - A Budapest Környéki Törvényszék – hatályon kívüli helyezés miatt megismételt eljárásban - 2020. február 18-án megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik egy bűnszervezet tagjaként bankautomatákból bankkártyák adatainak jogosulatlan megszerzésével tettek szert nagy jövedelemre.
D. A. M. román állampolgárságú I. r. vádlottat a törvényszék több mint száz rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettében, több rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz hamisításának előkészülete vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt - mint többszörös visszaesőt - és bűnszervezetben elkövetőt halmazati büntetésül 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az I. r. vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
 
D. L. román állampolgárságú II. r. vádlottat a törvényszék, több mint száz rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettében, több rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében és közokirat-hamisítás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt, mint bűnszervezetben elkövetőt halmazati büntetésül 5 év börtönbüntetésre ítélte és 5 évre kiutasította Magyarország területéről. A II. r. vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
 
B. Zs. V. r. vádlottat a törvényszék több rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettében és több rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt, mint visszaesőt és bűnszervezetben elkövetőt halmazati büntetésül 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az V. r. vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
 
K. D. VI. r. vádlottat a törvényszék több rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettében és több rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt mint bűnszervezetben elkövetőt halmazati büntetésül 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az VI. r. vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
 
H. A. N. román állampolgárságú X. r. vádlottat a törvényszék, több rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettében és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz hamisításának előkészülete vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt mint bűnszervezetben elkövetőt halmazati büntetésül 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 4 évre kiutasította Magyarország területéről. A X. r. vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
 
Gy. R. XI. r. vádlottat a törvényszék több rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt halmazati büntetésül 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A törvényszék a XI. r. vádlottat előzetes mentesítésben részesítette.
 
B. Á. román állampolgárságú XIII. r. vádlottat a törvényszék több rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettében és több rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt, mint bűnszervezetben elkövetőt halmazati büntetésül 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az XIII. r. vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
Az ügy lényege:
 
2009-ben I. r. vádlott és társai elhatározták, hogy bankautomatákból bankkártyák adatainak jogosulatlan megszerzésével tesznek szert jövedelemre. Ennek érdekében I. r. és II. r. vádlottak olyan román és magyar személyeket kutattak fel, akik anyagi problémáik miatt hajlandóak voltak segédkezni a tranzakciók lebonyolításában. A bűnszervezet tagjai megismerkedtek a készpénz-helyettesítő fizetési eszközök hamisításának lehetőségeivel, később maguk állították elő a visszaéléshez szükséges berendezéseket, technikát. I. r. vádlott feladata volt például az adatszerző eszközök beszerzése, összeszerelése, gyártása, javítása, így ő és többnyire a II. r. vádlott rendelkezett a jelentős haszon fölött, a tagok pedig jutalékot kaptak. A magyarországi és a külföldi célpontok helyszínére történő utaztatást is I. r. és II. r. vádlottak koordinálták. A bankkártyák PIN kódjainak megszerzésével a bűnszervezet jelentős összegeket emelt le a bankautomatákat használók számlájáról. 2015-ben a Budapest Környéki Törvényszék nyilvános tárgyaláson hozott ítélet az ügyben, amit 2016-ban a Fővárosi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság hatályon kívül helyezett.
 
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik fellebbezéssel éltek.
Az ítélet nem jogerős.
 
Budapest, 2020. február 19.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály

Felhivások
2020-03-18 -
Változtatás nélkül adjuk közre a Százhalom Egészségügyi Központ honlapján megjelent koronavírussal kapcsolatos felhívást, amelyben az intézmény gyermekorvosai kérik a lakosság együttműködését.
AKTUÁLIS
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
2020-03-17 - A járványveszély miatt törölte a március 21-re meghirdetett vízvilágnapi önkéntes takarítást a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
2020-03-12 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombatta dunafüredi részén április 8-án 8 és 18 óra között – tájékoztatott az ELMŰ. Amennyiben a munkálatok előbb befejeződnek, előzetes értesítés nélkül visszakapcsolják az áramot.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Ne tegyük ki a zöldhulladékot!
2020-04-09
Erre kéri a kertes városrészekben lakókat a SZÁKOM Kft. Százhalombattán.

Gyilkossággal végződő testvéri viszály
2020-04-09
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2020. április 8-án három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével gyanúsít.

Segít tájékozódni a NAV
2020-04-08
A legfontosabb, járványhelyzetben alkalmazandó adózási szabályokról tájékoztat a "Segítség rendkívüli helyzetben (COVID-19)" rovat "Gyakori kérdések és válaszok" gyűjteménye a NAV honlapján.

Bővült a lelki segélyszolgálat
2020-04-08
Bogdán Bence tanácsadó, szakpszichológus mellett a Sérültekért Alapítvány Támogató Szolgálata is biztosít segítséget annak, aki lelki problémával küzd ebben a mindenki számára megterhelő időszakban Százhalombattán. Nyírő Lászlóné pszichológiai asszisztens 12 éve dolgozik lelki segélyszolgálatosként, szívesen fogadja a hívásokat. 

Súlyos baleset a 6-oson
2020-04-08
Két személygépkocsi ütközött össze kedden délután a 6-os főút 45-ös kilométerénél, Ercsi közelében. Az ütközés következtében az egyik autó kigyulladt, a roncsokba egy-egy ember beszorult, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak.

Nőnek a város terhei
2020-04-07
A rendkívüli helyzettel kapcsolatos aktualitásokról tartott sajtótájékoztatót Vezér Mihály polgármester április 7-én Százhalombattán.

Átadták a MOL adományát
2020-04-07
Több mint egymillió forint értékben adományozott kézmosó, illetve felületfertőtlenítő szert a MOL Dunai Finomító a százhalombattai önkormányzatnak. A hivatalos átadásra április 7-én került sor a Polgármesteri Hivatalban.

Jubileumi prezentáció
2020-04-06
Szülők, gyerekek és óvónők közösen készítettek digitális megemlékezést a várossá nyilvánítás ötvenedik évfordulójára Százhalombattán.A prezentációt itt lehet megtekinteni! 

Csökkent a postai nyitvatartás
2020-04-06
A járványveszély és a forgalom visszaesése miatt csökkentett nyitva tartással állnak az ügyfelek rendelkezésére az ország postahivatalai április 1-jétől. Hétköznap egységesen délután hatig vannak nyitva, hétvégén pedig megyeszékhelyenként csak egy-egy, a fővárosban pedig három hivatal fogadja az ügyfeleket. Százhalombattán ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a főtéri postahivatal nyitva tartási ideje egy órával csökkent, a TESCO- posta pedig az eddigiekkel ellentétben nem tart nyitva hétvégén. A rendkívüli intézkedéseket a járványveszély és a kevesebb forgalom mellett az is indokolta, hogy be kell osztani a rendelkezésre álló munkaerőt – mondta el Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt.

Szeretőjét szurkálta halálra a gödöllői nő
2020-04-06
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2020. április 3-án elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével gyanúsít.

A teljes nyugdíját elrabolta ismerősétől a gyanúsított
2020-04-06
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. április 5-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a gyanúsítottnak a meghallgatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt folytat nyomozást.

Útfelújítás és lezárás vasárnaptól
2020-04-03
Felújítás miatt lezárják a Barátság utca Vasút utca és Ilonka utca közötti szakaszát Százhalombattán április 5-től – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A munkálatok – az időjárástól függően – előreláthatóan egy hónapig tartanak.

Önkéntes lelkisegély-szolgálatot indított a százhalombattai pszichológus
2020-04-03
Önkéntes lelkisegély-szolgálatot ajánlott fel a városlakók számára Bogdán Bence tanácsadó szakpszichológus Százhalombattán. Célja, hogy hozzáértő támogatást kapjanak, akik nehezebben viselik a bezártság és a bizonytalanság miatti feszültséget.

Az élet megy tovább - Új ultrahangos készülék a rendelőben
2020-04-03
Már üzemel az új, csúcstechnológiás genetikai ultrahang-berendezés a Százhalom Egészségügyi Központban március végétől.

Elmaradnak a közgyűlések, online ügyintézés a társasházaknál
2020-04-02
Bár a társasházi törvény szerint május 31-ig mindenhol el kell fogadni az előző év gazdasági beszámolóját és az aktuális tervet, de mivel a dokumentumokról nem lehet írásban szavazni, erre csak a járványveszély után kerülhet sor, amikor majd össze lehet hívni a közgyűléseket – emlékeztett Fazekas Csaba, a Társasházak Érdekvédelmi Egyesületének elnöke. 

Elkezdődött a védőmaszkok kiszállítása
2020-04-02
Elkezdődött a védőmaszkok kiszállítása a lakosság részére Százhalombattán a mai napon. Először a lakótelepiek kapnak három-három többször használható, fertőtleníthető maszkot és egyszerű használati utasítást a postaládájukba – mondta el Vezér Mihály polgármester.

Ne tegyük ki a zöldhulladékot!
2020-04-02
Erre kéri a városlakókat a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán. Amint arról korábban már hírt adtunk, átmenetileg nem működteti az önkormányzat a zöldjáratot. A kommunális szolgáltatónak ugyanis – mint a legtöbb cégnek – tartalékolnia kell az erőforrásait, hogy minél tovább el tudja látni a legfontosabb közszolgáltatásokat.

Kihasználták, majd holttestét az erdőbe rejtették az áldozatnak
2020-04-02
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 31-én megtartott két ülésén meghosszabbította annak a férfinak és annak a nőnek a letartóztatását, akiket harmadik társukkal együtt nyereségvágyból, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és akik 2019. október 2-a óta vannak letartóztatásban.

Látványtervek a piacról
2020-04-02
Olvasóink kérésére látványterveket kaptunk az üzemeltető SZÁKOM Kft-től a tervezett piacfelújításhoz.

Kiszámolhatjuk a törlesztési moratórium hatását
2020-04-02
A Bank360.hu készítette el az első kalkulátort, amivel néhány másodperc alatt kiderül, hogy mennyivel nyúlik meg a futamidő és mennyivel változik a hitelünk visszafizetendő összege a moratórium miatt.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.