2019. december 12. - Gabriella napja
Csütörtök
Min:1°
Max:3°
Péntek
Min:2°
Max:4°
Szombat
Min:3°
Max:6°
Vasárnap
Min:2°
Max:6°
Hétfő
Min:2°
Max:5°
Szolgáltatás

Áthangolás a GastROCKitchenben
2019-11-26 - A több évtizedes múltra visszatekintő dunafüredi söröző és étterem mintegy két évvel ezelőtt újult meg GastROCKitchen néven. Idén nyáron ismét váltás történt. Az új tulajdonossal, Hampó Orsolyával beszélgettünk.
A bejáratott arculatot és a Rock & Roll zenei vonalat mindenképpen meg akarta tartani, és szeretnének megfelelni a törzsvendégeknek is, a kínálaton és a minőségen azonban javítottak, amit az új étel- és italválaszték – különösen az a’la carte étlap – már tükröz.

Megkétszerezték a fogások számát az állandó étlapon. A közel hatvanféle étel között hangsúlyban maradtak a magyaros ízek. Megőrizték a többi között a hagyományos birkapörköltet, a pacalt és a csülkös körömpörköltet, de újdonságként kínálják a kakastökepörköltet, amely a városban csak náluk kapható. Nemcsak az elkészítésben, hanem a tálalásban is nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományokra, ami a levesek, a frissensültek, a többszemélyes tálak, a sörkorcsolyák és a desszertek tekintetében is igaz.

Az ételeknél maradva nagy kedvenc a rosé kacsamell, amit közepesen átsütve, puhán, porhanyósan szolgálnak fel. Külön menüsorral várják a vegetáriánusokat, és arculatukhoz hűen tipikusan amerikai ételeket is felvonultatnak. Hamburgereiket már sokan ismerik. Extra méretű zsemlét és húsz dekás hamburgerhúst adnak hasáb- vagy steakburgonyával. Egyedülálló az eredeti, new yorki recept alapján készülő Juicy Lucy burgerjük, amelyhez negyven deka marhahúspogácsát és rengeteg ömlesztett cheddar sajtot kínálnak. Hampó Orsolya kiemelte, hogy az amerikai ételekhez kizárólag kiemelkedő minőségű, amerikai alapanyagokat használnak, amellyel véleménye szerint nem csak autentikus ízeket, hanem egy életérzést adnak át vendégeiknek. Az amerikai klasszikusok sorában megtalálható a Buffalo csirkeszárny, a BBQ marhasteak, a gyorséttermekből ismert rántott csirkemellcsíkok (a stripes), az amerikai palacsinta Hershey’s csokiöntettel és juharsziruppal, illetve az "american pie" almás pite is.

Megtartották a már bejáratott napi ajánlatokat, amelyek iránt hosszú ideje nagy az érdeklődés. Az ebédet változatlanul 11 és 14 óra között szállítják ki.

Kibővített italkínálatukban leginkább whisky- és rumkülönlegességek kaptak helyet a hagyományos pálinkák mellett. Gazdagodott a sörkínálat is. Hatféle helyben csapolt sörrel várják a vendégeket. A téli időszakban idén is kínálnak majd forralt bort, sőt, tervezik, hogy a BattaTúra app használóit vendégül fogják látni egy-egy pohárra. A városban kifejlesztett mobilalkalmazás egyik checkpointja ugyanis az étteremnél található.

Saját letölthető GastROCKitchen applikációval is rendelkeznek, amellyel egy kattintással – és ingyenes házhozszállítással – lehet rendelni az étlapról és értesülni az aktuális akciókról, közelgő eseményekről. Élő koncerteket a jövőben is rendszeresen szerveznek. Varga Miklós, Kalapács József, Rudán Joe, Ganxsta Zolee és a Kartel, vissza-visszatérő Triász után méltó folytatást ígérnek a rockzene kedvelőinek. December 6-án a helyi kötődésű Dirty Canvast várják a színpadra.

A céges rendezvények, osztálytalálkozók, születésnapok, műszakbulik mellett idén az Eötvös iskola alapítványi báljának a lebonyolításába is bekapcsolódtak. Egyedi ajánlatokkal állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Naponta frissítik Facebook-oldalukat (Gastrockitchen Pub & Restaurant), ahol az aktuális akciókról, napi, heti és hétvégi ajánlatokról is hírt adnak.  (06-23-737-828, Százhalombatta, Napsugár tér)


AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Bronzérmes a fiú váltó
2019-12-09
Több mint ötven egyéni csúcsot úsztak a Százhalombattai VUK SE 2008-as és fiatalabb versenyzői a székesfehérvári korosztályos versenyen november 30-án.

Maradjanak ilyenek!
2019-12-09
A huszonéves százhalombattai pár minden hónapban vendégül lát egy-egy rászoruló családot ebédre. Évekkel ezelőtt határozták el, hogy ha saját vállalkozásuk lesz, segíteni fognak másokon.

Kékszalaggal ért véget az évad
2019-12-09
Véget ért az évad a vitorlás modellezők számára a százhalombattai Csónakázó-tavon rendezett Mikulás-kupával és Kékszalag tókerülő versennyel december 7-én és 8-án.

Kiskarácsony Óvárosban
2019-12-06
Fadíszítésre, kántálásra, betlehemezésre és szeretetasztalhoz várja a városlakókat az önkormányzat és az Óvárosi Falusi Közösség december 12-én, csütörtökön, 16 és 19 óra között Százhalombattán, a Szent László téren és a közösségi házban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.