2019. december 12. - Gabriella napja
Csütörtök
Min:1°
Max:3°
Péntek
Min:2°
Max:4°
Szombat
Min:3°
Max:6°
Vasárnap
Min:2°
Max:6°
Hétfő
Min:2°
Max:5°
Önkormányzat

Két alpolgármester
2019-11-20 - Társadalmi alpolgármesterré választották Nagy Balázst, a FIDESZ, valamint Török Sándort, az ÉSZKE képviselőjét a százhalombattai képviselő testület tegnapi ülésén.
Döntöttek egyebek mellett a szakbizottságok számáról és elnevezéséről, a személyi összetételről a tervek szerint november 25-én fognak határozni.  

A bizottsági és felügyelőbizottsági létszámokról is szerettek volna egyeztetni, de az álláspontok nem közeledtek. A jelenlévő képviselők egyetértettek abban, hogy a takarékosság érdekében mind a bizottságok, mind a felügyelőbizottságok a törvény által előírt minimum létszámmal dolgoznak majd. A tagok megoszlásának kialakításában az önkormányzati választások eredményét, vagyis a képviselői mandátumok arányát vették figyelembe. Tekintettel arra, hogy sem Vezér Mihály polgármester, sem Török Sándor alpolgármester nem vállalhat tisztséget egyik bizottságban sem, a többi ÉSZKE-képviselő pedig – a munka komolyságát szem előtt tartva – csak egy-egy tagságot vállal, A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség három bizottsági helyet kapott, amelyeket a felügyelőbizottsági tagságnál kompenzálnának az ÉSZKE javára, hogy a választói akarat ne sérüljön. Az ülésen nem született megállapodás a létszámokról. A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség képviselői nem fogadták el a több bizottsági mandátumot a felügyelőbizottsági tagság csökkentésével. A polgármester kompromisszumként bizottsági vezetői tisztségét is felajánlott a képviselőknek, ők azonban ezt a javaslatot sem fogadták el. A szünet után A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség képviselői már nem vettek részt a testületi ülésen. A választópolgárok szavazatainak figyelembevételével – Vezér Mihály polgármester javaslatára – az ÉSZKE 2, a FIDESZ és A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség 3-3, míg a független képviselők 1-1 tagot javasolhatnak a bizottságokba. Külső tagok tekintetében az ÉSZKE 3, a FIDESZ 2, míg A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség és a független képviselők 1-1 tagot delegálhatnak. A kompenzáció figyelembevételével (az ÉSZKE 5 helyett 2 bizottsági helyet kapott) az ÉSZKE 12, a FIDESZ 5, A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség 2, a független képviselők pedig 1-1 felügyelőbizottsági tagot jelölhetnek meg - olvasható a város honlapján közzétett beszámolóban.

A tanácskozáson hosszasan tárgyaltak a bizottsági bel- és kül-, valamint a felügyelőbizottsági tagságok elosztásáról. Az alpolgármesterek feladatmegosztásáról a későbbiekben fognak beszélni – mondta el Vezér Mihály, polgármester. Az SZMSZ-rendelet módosítását hosszas egyeztetés előzte meg – fűzte hozzá. A maga részéről mindent megtett, hogy a tisztségek elosztása a választói akaratot, azaz az elnyert mandátumok arányát tükrözze, a testületben ennek ellenére nincs egyetértés, amit "szomorúan" vesz tudomásul, de bízik abban, hogy előbb-utóbb mindenkiben felülkerekedik a "realitásérzék".

Szabó Attila hangsúlyozta, nem az arányokat vitatja, nem kérnek több helyet, mint amennyi jár. Ugyanakkor úgy véli, született egy többségi megállapodás, amit megpróbáltak ráerőltetni A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség képviselőire, miközben az szerintük nem tükrözi a választói akaratot, sőt, "duplán igazságtalan". Szervezete, amely az összes képviselőre leadott szavazat számában második helyen végzett a választáson az ÉSZKE után, azért szenved hátrányt a külső bizottsági és felügyelő-bizottsági helyek számában, mert az ÉSZKE és a Fidesz jelölhetett alpolgármestert. Hangsúlyozta kompromisszumkészségüket, hiszen "szó nélkül" megszavazták a két alpolgármestert, valamint azt is, hogy olyan képviselőből legyen bizottsági elnök, aki listáról jutott be a testületbe. Ő maga nem dédelgetett bizottsági elnöki ambíciókat, elsősorban a körzetére és a Mi Városunk választási program képviseletére szeretne koncentrálni, de a többség által "diktált matematika" azt eredményezné, hogy a Mi Városunk jóval kevesebb befolyáshoz jutna az önkormányzati munkában, mint amennyire a választási szereplése feljogosítja.    

Nagy megtiszteltetésnek tekinti az alpolgármesteri megbízatást Nagy Balázs, aki a pénzügyi bizottság elnöke volt az elmúlt kilenc évben. Mint mondta, az önkormányzati törvény értelmében az alpolgármesterek a polgármester munkáját segítik, vagyis azokat a feladatokat fogja elvégezni, amelyekkel a polgármester megbízza.

Török Sándor, aki eddig a szociális és egészségügyi szakbizottság elnöke volt, arról nyilatkozott, hogy alpolgármesterként is kiemelten szeretne foglalkozni ezekkel a területekkel.

Szalai Attila azt hangsúlyozta, hogy a testület kilenc éve nem emelte a tiszteletdíjakat. A témát ezúttal is levettek a napirendről, amellyel ő maximálisan egyetért.


AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Bronzérmes a fiú váltó
2019-12-09
Több mint ötven egyéni csúcsot úsztak a Százhalombattai VUK SE 2008-as és fiatalabb versenyzői a székesfehérvári korosztályos versenyen november 30-án.

Maradjanak ilyenek!
2019-12-09
A huszonéves százhalombattai pár minden hónapban vendégül lát egy-egy rászoruló családot ebédre. Évekkel ezelőtt határozták el, hogy ha saját vállalkozásuk lesz, segíteni fognak másokon.

Kékszalaggal ért véget az évad
2019-12-09
Véget ért az évad a vitorlás modellezők számára a százhalombattai Csónakázó-tavon rendezett Mikulás-kupával és Kékszalag tókerülő versennyel december 7-én és 8-án.

Kiskarácsony Óvárosban
2019-12-06
Fadíszítésre, kántálásra, betlehemezésre és szeretetasztalhoz várja a városlakókat az önkormányzat és az Óvárosi Falusi Közösség december 12-én, csütörtökön, 16 és 19 óra között Százhalombattán, a Szent László téren és a közösségi házban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.