2020. július 07. - Apollónia napja
Kedd
Min:15°
Max:21°
Szerda
Min:12°
Max:24°
Csütörtök
Min:16°
Max:27°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:14°
Max:21°
Önkormányzat

Két alpolgármester
2019-11-20 - Társadalmi alpolgármesterré választották Nagy Balázst, a FIDESZ, valamint Török Sándort, az ÉSZKE képviselőjét a százhalombattai képviselő testület tegnapi ülésén.
Döntöttek egyebek mellett a szakbizottságok számáról és elnevezéséről, a személyi összetételről a tervek szerint november 25-én fognak határozni.  

A bizottsági és felügyelőbizottsági létszámokról is szerettek volna egyeztetni, de az álláspontok nem közeledtek. A jelenlévő képviselők egyetértettek abban, hogy a takarékosság érdekében mind a bizottságok, mind a felügyelőbizottságok a törvény által előírt minimum létszámmal dolgoznak majd. A tagok megoszlásának kialakításában az önkormányzati választások eredményét, vagyis a képviselői mandátumok arányát vették figyelembe. Tekintettel arra, hogy sem Vezér Mihály polgármester, sem Török Sándor alpolgármester nem vállalhat tisztséget egyik bizottságban sem, a többi ÉSZKE-képviselő pedig – a munka komolyságát szem előtt tartva – csak egy-egy tagságot vállal, A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség három bizottsági helyet kapott, amelyeket a felügyelőbizottsági tagságnál kompenzálnának az ÉSZKE javára, hogy a választói akarat ne sérüljön. Az ülésen nem született megállapodás a létszámokról. A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség képviselői nem fogadták el a több bizottsági mandátumot a felügyelőbizottsági tagság csökkentésével. A polgármester kompromisszumként bizottsági vezetői tisztségét is felajánlott a képviselőknek, ők azonban ezt a javaslatot sem fogadták el. A szünet után A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség képviselői már nem vettek részt a testületi ülésen. A választópolgárok szavazatainak figyelembevételével – Vezér Mihály polgármester javaslatára – az ÉSZKE 2, a FIDESZ és A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség 3-3, míg a független képviselők 1-1 tagot javasolhatnak a bizottságokba. Külső tagok tekintetében az ÉSZKE 3, a FIDESZ 2, míg A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség és a független képviselők 1-1 tagot delegálhatnak. A kompenzáció figyelembevételével (az ÉSZKE 5 helyett 2 bizottsági helyet kapott) az ÉSZKE 12, a FIDESZ 5, A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség 2, a független képviselők pedig 1-1 felügyelőbizottsági tagot jelölhetnek meg - olvasható a város honlapján közzétett beszámolóban.

A tanácskozáson hosszasan tárgyaltak a bizottsági bel- és kül-, valamint a felügyelőbizottsági tagságok elosztásáról. Az alpolgármesterek feladatmegosztásáról a későbbiekben fognak beszélni – mondta el Vezér Mihály, polgármester. Az SZMSZ-rendelet módosítását hosszas egyeztetés előzte meg – fűzte hozzá. A maga részéről mindent megtett, hogy a tisztségek elosztása a választói akaratot, azaz az elnyert mandátumok arányát tükrözze, a testületben ennek ellenére nincs egyetértés, amit "szomorúan" vesz tudomásul, de bízik abban, hogy előbb-utóbb mindenkiben felülkerekedik a "realitásérzék".

Szabó Attila hangsúlyozta, nem az arányokat vitatja, nem kérnek több helyet, mint amennyi jár. Ugyanakkor úgy véli, született egy többségi megállapodás, amit megpróbáltak ráerőltetni A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség képviselőire, miközben az szerintük nem tükrözi a választói akaratot, sőt, "duplán igazságtalan". Szervezete, amely az összes képviselőre leadott szavazat számában második helyen végzett a választáson az ÉSZKE után, azért szenved hátrányt a külső bizottsági és felügyelő-bizottsági helyek számában, mert az ÉSZKE és a Fidesz jelölhetett alpolgármestert. Hangsúlyozta kompromisszumkészségüket, hiszen "szó nélkül" megszavazták a két alpolgármestert, valamint azt is, hogy olyan képviselőből legyen bizottsági elnök, aki listáról jutott be a testületbe. Ő maga nem dédelgetett bizottsági elnöki ambíciókat, elsősorban a körzetére és a Mi Városunk választási program képviseletére szeretne koncentrálni, de a többség által "diktált matematika" azt eredményezné, hogy a Mi Városunk jóval kevesebb befolyáshoz jutna az önkormányzati munkában, mint amennyire a választási szereplése feljogosítja.    

Nagy megtiszteltetésnek tekinti az alpolgármesteri megbízatást Nagy Balázs, aki a pénzügyi bizottság elnöke volt az elmúlt kilenc évben. Mint mondta, az önkormányzati törvény értelmében az alpolgármesterek a polgármester munkáját segítik, vagyis azokat a feladatokat fogja elvégezni, amelyekkel a polgármester megbízza.

Török Sándor, aki eddig a szociális és egészségügyi szakbizottság elnöke volt, arról nyilatkozott, hogy alpolgármesterként is kiemelten szeretne foglalkozni ezekkel a területekkel.

Szalai Attila azt hangsúlyozta, hogy a testület kilenc éve nem emelte a tiszteletdíjakat. A témát ezúttal is levettek a napirendről, amellyel ő maximálisan egyetért.


EFOTT
2020-06-16 -
Alig egy hónapja fixálódott, hogy az EFOTT 2020-ban is nyitja kapuit: csúsztatott időpontban, augusztus 26-30. között várja majd az érdeklődőket a Velencei-tó északi partjára.
Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-07-06 - Rockzenei tehetségkutató verseny és kisfesztivál - 2020.08.29 - Szigetszentmiklós
2020-07-01 - Vezér Mihály polgármester közleménye
2020-06-30 - Kedves Olvasóink és Partnereink! A kiadó Promotion Service Nonprofit Kft. és a fenntartó önkormányzat egyeztetése alapján a Százhalombattai Hírtükör nem jelenik meg nyomtatott formában július folyamán.
HÍREINK
Bicikliket lopott egy vasúti vagonból
2020-07-07
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 6-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén szabadlábra helyezte azt a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványozta és aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást.

Külföldről szállított marihuánát a többszörös visszaeső
2020-07-06
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérletével vádolt.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki élve temette el áldozatát
2020-07-06
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekmény elkövetésével vádolt.

Dobogós helyek a Szlovák Kupán
2020-07-06
Négyfős csapat képviselte a magyar színeket a Szlovák Kupa vitorlás hajómodellező verseny második fordulóján július 4-5-én. Német, szlovák és cseh versenyzőkkel szálltak ringbe a dobogós helyekért.

Jéggel és oxigénnel mentették meg egy férfi életét az érdi rendőrök
2020-07-06
Eszméletlen férfi megmentésében közreműködtek az érdi egyenruhások július 2-án.

Végéhez közeledik a vasúti beruházás
2020-07-06
A tervek szerint hétfőn nyitják meg a forgalom előtt a Városkapu utat Százhalombattán – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Átadják a körforgalmat
2020-07-03
A kivitelező tájékoztatása szerint július 13-án adják át – az Iparos úti felüljáróhoz tervezett – Városkapu úti körforgalmat Százhalombattán.

Szociális otthon vezetőjeként fosztotta ki a gondozottak bankszámláit
2020-07-02
A Monori Járásbíróság 2020. június 30-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hozott annak a két férfinak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

6 év fegyházra ítélte a bíróság a mogyoródi kannabisztermesztőt
2020-07-02
A Gödöllői Járásbíróság 2020. július 1-én megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a házaspárnak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt. Az I.

Köszönet a köztisztviselőknek!
2020-06-30
A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy Magyarországon július 1. legyen a Köztisztviselők Napja. Az Országgyűlés eltörölte, ám Százhalombattán – a Képviselő-testület döntése alapján – július 1. munkaszüneti nap lett.

Nesbo, Grisham és Gaiman nyári ajánlata
2020-06-30
Egy-egy szerző neve láttán többnyire tudni véljük, mire számíthatunk. Az alábbiakban néhány meglepetést mutatok be: általában felnőtteknek író szerzők gyerek- és ifjúsági könyveit.

Batta Bringa
2020-06-30
Közel háromszázan tekerték végig a tizennégy kilométeres távot június 27-én Százhalombattán. A Batta Bringa legfiatalabb résztvevője egy, a legidősebb 82 éves volt. Külön díjazták a legmesszebbről, Nagyvenyimből érkezett résztvevőt is.

Summerfesti MÁS - TRENDBEN, tRENDBEN, Battai Nap-OK-é
2020-06-30
A koronavírus-helyzet miatt az idén sem a Summerfestre, sem a Battai Napok rendezvénysorozatára nem készülhetünk a megszokott módon, de mindkettő helyett lesz valami más.

Szent László-díjat alapított a KÉSZ
2020-06-30
Koszorúzást és megemlékezést tartott a templom patrónusa, Szent László tiszteletére a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja és a katolikus egyházközség június 26-án, Százhalombattán. A megemlékezésen először adták át a KÉSZ-csoport által alapított Szent László-díjat.

Szent Adalbert-díj dr. Müller Cecíliának - A KÉSZ közleménye
2020-06-30
Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak adományozta Szent Adalbert-díját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az operatív törzs tagjaként a magyar emberek egészségének megóvása érdekében nap mint nap fáradhatatlanul, magas szakmai színvonalon végzett áldozatos munkája elismeréseként, amelyet keresztény szellemben, nagy empátiával és felebaráti szeretetet tanúsítva folytatott.

Én is Hős vagyok!
2020-06-30
Ezzel a címmel rendezett tíz hetes bűn- és balesetmegelőzési játékot az Érdi Rendőrkapitányság. Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 25-én került sor.

Óvárosi fogadóóra
2020-06-30
Megtartotta első járványügyi veszélyhelyzet feloldása utáni fogadóóráját Szabó Gábor, Óváros önkormányzati képviselője június 26-án.

Erő, állóképesség, testtudat - Kipróbáltuk a piloxingot
2020-06-30
A személyre szabott tudatos táplálkozás, a rendszeres mozgás, a változatos edzések híve vagyok (mondjuk azért a szerencsés genetika is áldás, akinek jutott belőle). A piloxing számomra teljesen ismeretlen volt. Bár minden elemét ismertem külön-külön, de nehezen képzeltem el egyben. Kellemes meglepetésben volt részem Niki óráján az újranyitott Omega Sportcentrumban. A box gyakorlatoknál kirobbanónak, erősnek, a pilates és tánc elemeinél kecsesnek, könnyűnek, az edzés végén pedig Beyoncé-nek éreztem magam. Nemes Dóra írása.

Újra itt a nyár
2020-06-30
Nyaraláskor sok kérdés felmerül azzal kapcsolatban, hogy mi pakolható a bőröndbe, és mi nem, például a fürdőruha és a naptej mellé. Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, nem árt tisztában lenni pár egyszerű szabállyal, így sok kellemetlenség, felesleges adminisztráció vagy pluszköltség megspórolható. Mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt vihet magával és hozhat be az utazó, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például házikedvencével szeretne nyaralni? Ezekre a kérdésekre is választ talál a NAV közleményében.

Ide ne utazz, ha félsz a cápáktól
2020-06-30
Megkockáztatnád az utazást? Mutatjuk, hova nem ajánlatos menni, ha nem szeretnél cápákkal találkozni! Ugyanis őket nem "érdekli" a vírushelyzet! (Forrás: Nat Geó)

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.