2020. június 07. - Róbert napja
Vasárnap
Min:17°
Max:27°
Hétfő
Min:13°
Max:22°
Kedd
Min:13°
Max:22°
Szerda
Min:14°
Max:21°
Csütörtök
Min:14°
Max:24°
Törvényszéki levelek
Kihasználták, majd holttestét az erdőbe rejtették a gyanúsítottak
2019-10-03 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak és annak a nőnek a letartóztatását, akiket harmadik társukkal együtt nyereségvágyból, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
A bűncselekmény idején 69 éves B. J. sértett mindkét lábát amputálták, tolószékkel közlekedett, családjával összeveszett, alkoholista volt. 2006-ban ugyanabban az albérletben lakott, mint I. r. B. O. gyanúsított, így ismerkedtek össze egymással. A későbbiekben az I. r. gyanúsított elvette a sértett bankkártyáját, ő vette fel a nyugdíját, a pénzből enni és inni adott a sértettnek, de ezen felül nem gondoskodott róla, albérletről-albérletre magával vitte őt. 2008-tól B. O. élettársi kapcsolatot létesített egy másik férfival. Később hozzájuk költözött T. I.-né, aki maga is szexuális kapcsolatot létesített az élettárssal. Amikor a gyanúsítottak 2014-ben Szabolcsveresmartra költöztek a sértettet Budapesten hagyták egy ismerősüknél, de a bankkártyáját elvitték, pénzt nem hagytak vele. Egy év után aztán újra magukhoz vették a sértettet a gyanúsítottak. 2017 elején fulladási roham tört a sértettre, és I. r. gyanúsított kórházba vitette. A sértett a kórházból hajléktalan szállóra került, itt szociális munkások segítségével letiltatta a bankkártyáját, és elmondta a szociális munkásoknak és a rendőröknek is, hogy I. r. B. O. gyanúsított vette el a bankkártyáját, és éli fel az azon levő pénzt, férfi élettársával együtt, neki csak enni és inni ad belőle, és ez ellen azért nem tiltakozik, mert I. R. gyanúsított megfélemlítette őt.

2017. február 10-én, miután észlelte, hogy nem tud pénzt felvenni a sértett bankkártyájával, I. r.  gyanúsított két ismerősével ki akarta hozatni a sértettet a hajléktalanszállóról, ahol tartózkodott. A szociális munkások rendőröket hívtak, akik elfogták ezt a két személyt, mivel körözés alatt álltak. A későbbiekben, május környékén mégis visszavitték a sértettet. Február és május között a sértett rendszeres orvosi ellátásban részesült magasvérnyomás-betegsége, érszűkülete és reflux betegsége miatt, viszont ez megszűnt, amikor a gyanúsítottak magukkal vitték, ők már egyáltalán nem vitték orvoshoz őt, gyógyszereket nem adtak neki. Ennek következtében a sértett általános egészségi állapota leromlott, higiénés körülményeivel egyáltalán nem törődtek. Új bankkártyát csináltattak neki, ami szintén I. r. gyanúsítotthoz került.

2017 szeptember elején a három gyanúsított, a sértett és T. I.-né két kisgyermeke Budapesten laktak, amikor családsegítők jártak náluk a gyerekek miatt. Észlelték, hogy a házban nincs áram, és a sértett olyan leromlott egészségi állapotban van, ami orvosi ellátást igényelne. Amikor szeptember 15-én visszamentek, csak a sértett volt otthon, és rá volt zárva az ajtó. Rendőri segítséggel kinyitották az ajtót, majd a sértettet beleegyezésével a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei átmeneti szállása lábadozó részlegére vitték, ahol állapota stabilizálása, illetve javítása érdekében orvosi és egészségügyi szakdolgozói éllátásban részesült. A sértett elmondta, hogy iratait és bankkártyáját elvették tőle, és fél. Kezelése során fizikai állapota javult, higiénés szükségleteiről is gondoskodtak, de hamarosan a gyanúsítottak ismét magukkal vitték az idős férfit.

2017. október 24-én II. r. gyanúsított kitolta a sértettet cigarettázni, és megmondta neki, hogy elviszi őt. Az intézményben nem kért felvilágosítást a sértett állapotáról és gyógyszereiről, pedig ha a sértett jelezte volna távozási szándékát, a tájékoztatás mellett egy havi gyógyszeradagot is kapott volna.

Ezt követően a sértettet egy bankfiókhoz vitték és kivetették vele a még a számláján lévő 100. 000 Ft-ot, majd felültették a vonatra, és elvitték Szentmártonkátára. A következő négy napban a sértett minimálisan evett, többször hányt, fájlalta a gyomrát, alig tudott beszélni, de orvost nem hívtak hozzá, a hatóságokkal a gyanúsítottak kerülték is a találkozást, mert mindhármukat körözték. 2017. október 28-án este II. r gyanúsított észrevette, hogy a sértett zilálva lélegzik, ezt elmondta a másik két gyanúsítottnak, de nem hívtak orvost. Végül a sértett aznap este meghalt. Halálakor ugyanabban a ruhában volt, amiben a kórházból kitolták. A gyanúsítottak tolószékkel együtt kivitték a sértett holttestét az erdőbe, ahol később megtalálták.

A sértett időben érkező orvosi segítség esetén biztosan nem halt volna meg, halálát az orvosi felügyelet hiánya okozta, ami azért állt be, mert a gyanúsítottak kivonták őt az orvosi ellenőrzés alól.

A terhelteknek valós bejelentett lakcímük, állandó jövedelmük nincs, mindketten alkalmi munkából, illetve prostitúcióból élnek. Családjuk nincs. I. r. gyanúsított korábban lopás vétsége, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és magánlaksértés bűntette miatt volt büntetve, jelenleg lopás vétsége és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt folyik ellene büntetőeljárás. Harmadik társuk, H. Cs. ismeretlen helyen tartózkodik, ellene hat elfogatóparancs van kiadva.

Figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, mely a várható büntetés nagyságát is megalapozza, és az elkövetők személyi körülményeire a terheltek szökésétől, illetve elrejtőzésétől szabadlábon hagyásuk esetén tartani lehet.
A bíróság meghallgatta a két gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatásukat az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2019. november 2. napjáig.

A döntés ellen mindkét gyanúsított és védőik fellebbezéssel éltek, így az nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2019. október 2.

Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály
 

Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
2020-05-21 - Százhalombattai Szivárvány Óvoda  pályázatot hirdet határozatlan idejű óvodapedagógus állás betöltésére.
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Polgárőrök szárazon és vízen
2020-06-05
A május is a járványhelyzettel kapcsolatos védekezéssel, ellenőrzéssel és karitatív tevékenységgel telt el a százhalombattai polgárőrök számára.

Pedagógusnapi köszöntő
2020-06-05
Tisztelt Pedagógusok!Szeretettel köszöntöm az iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozókat pedagógusnap alkalmából! Mindnyájan nehéz, küzdelmes időszakon vannak túl. Számos kihívással, ismeretlen feladatokkal kellett szembenézniük, a családjukat érintő változások mellett töretlenül helyt kellett állniuk a mindennapokban.

Újranyit a Magnólia patika
2020-06-04
Több mint két hónap zárvatartás után újranyit a Magnólia Gyógyszertár Százhalombattán június 8-án, hétfőn.

Száz éve írták alá a trianoni békediktátumot
2020-06-04
Az évforduló alkalmából Ablonczy Balázs történész A párizsi békekonferencia és Magyarország, 1919–1920 című tanulmányát adjuk közre. A szerző az MTA–Lendület Trianon 100 Kutatócsoportjának vezetője (Phd habil.)

Anonim felmérés - Kerékpárosok segítségét kéri a rendőrség
2020-06-03
A kerékpáros balesetekről végez kutatást a KTI Közlekedéstudományi Intézet az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, aminek célja, hogy feltárják, mekkora hányaduk nem jelenik meg a személyi sérüléses baleseti statisztikában rendőri intézkedés hiányában.

Nyári szünet az ovikban
2020-06-02
A vonatkozó kormányrendeleteket figyelembe véve meghatározta az óvodák nyári zárva tartási rendjét az önkormányzat Százhalombattán.

Újabb támogatások A Remény Bajnokától
2020-06-02
Újabb közel nyolcvan százhalombattai pályázó részesült a Vezér Mihály polgármester által alapított Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában kuratórium május 25-ei és június 2-ai ülésén.

Három és fél év türelmi idő a kutakra
2020-06-02
Felfüggesztették a korábban engedély nélkül létesített kutak engedélyeztetését.

Szeptemberre kész lesz az M0
2020-06-02
Ütemterv szerint zajlik az M0-ás autópálya déli szakaszának átépítése - tájékoztatott Bóna Zoltán országgyűlési képviselő a Facebookon.

Pedagógusnapra, szeretettel
2020-06-02
A digitális oktatás hirtelen, egyik napról a másikra állított komoly kihívások elé mindenkit. Lassan három hónapja hiányoznak a megszokott keretek, élmények, személyek. A tanév hamarosan véget ér, de idén se feledkezzünk meg kimutatni szeretetünket, nagyrabecsülésünket a pedagógusok felé! Véleményeket és szívhez szóló üzeneteket gyűjtöttünk csokorba diákoktól és szülőktől.

Személyes ügyintézés a SZÁKOM-nál
2020-06-02
Újra lesz személyes ügyfélfogadás a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában június 8-tól, hétfőtől. Az ügyfeleket hétfőn és szerdán 8-tól 15.30-ig, pénteken pedig 8-tól 13 óráig  várják. Az ügyintézés ideje alatt védőmaszkot kell viselni az ügyfélszolgálati irodában.

Gyerek nélkül, gyerekkel Tanévet zárnak az iskolák
2020-06-02
Egyelőre nem zárultak le az osztályzatok, de az iskolaigazgatók szerint a két és fél hónapos távoktatás ellenére eredményes volt a tanév. A járványügyi korlátozások alatt elenyészően kevesen kérték az ügyeletet. A tanévzárókat és ballagásokat a hagyományostól eltérő módon, de nagyrészt már személyes jelenléttel tervezik a százhalombattai általános iskolák. 

Száz másodperc emlékezés
2020-05-29
A visszajelzések szerint akár tizenötezer templom harangja zúghat a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 16 óra 30-kor Kárpát-medence szerte – tájékoztatott Tóth Ernő, a KÉSZ százhalombattai csoport elnöke.

Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
2020-05-29
Az esetlen, apátlan-anyátlan Lionel Essrog egy brooklyn-i intézetben nevelkedik.

Ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében
2020-05-29
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának eddig zárva tartó kirendeltségein és a Kormányablakokban is újraindul az ügyfélfogadás június 2-ától. 

Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra az abonyi család
2020-05-29
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján 2020. május 28-án megtartott ülésén elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével összefüggésben folytat nyomozást.

Battai táncosoké a Magyar Köztársaság Kupa
2020-05-29
A százhalombattai akrobatikus rock ’n roll duó, Lengyel Bonita és Mészáros Gábor nyerte el a Magyar Táncsport Szövetség Magyar Köztársaság Kupáját felnőtt páros kategóriában. A vándorkupát, amit az adott évben megrendezett legmagasabb kategória nyertesei kapnak, 2002-ben indította útnak a szervezet.

Fokozatos változások a szakorvosi rendelőben
2020-05-28
Az ér- és a kézsebészet kivételével, korlátozásokkal ugyan, de tovább működnek a Százhalom Egészségügyi Központ szakrendelései június 2-tól. Tekintettel arra, hogy az egészségügyben a veszélyhelyzet még mindig fennáll, a betegellátás rendjének szabályai is ehhez igazodnak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.  

Hatodszor is Óvárosi Focikupa
2020-05-28
Idén is megrendezésre kerül az Óvárosi Focikupa kispályás labdarúgó-torna az Óvárosi Papírkutyák szervezésében június 20-án, szombaton.

Letartóztatásban marad a ráckevei családi viszály gyanúsítottja
2020-05-28
A Budakörnyéki Járásbíróság 2020. május 27-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2 hónappal meghosszabbította annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.