2019. szeptember 18. - Diána napja
Kedd
Min:15°
Max:15°
Szerda
Min:9°
Max:16°
Csütörtök
Min:6°
Max:15°
Péntek
Min:4°
Max:16°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Önkormányzat

Élményuszoda - Korszerűsítés és szolgáltatásbővítés a Szalaiban - írta: CK
2019-09-06 - A nyári szünet után újból megnyitották kapuikat a fedett uszodák Százhalombattán. Az önkormányzat támogatásával jelentős korszerűsítést és fejlesztést hajtott végre a Szalai János Uszodában az üzemeltető Sporthalom Kft. , amelyet augusztus 30-án sajtóbejáráson mutatott be Fekete László ügyvezető.
A létesítmény kihasználtsága közel száz százalékos. A nyár folyamán elvégzett szolgáltatás-bővítést és korszerűsítést az átadás óta eltelt tíz év használat, valamint a fürdőkultúra fejlődése, a látogatók változó igényei tették indokolttá.

A Városi Sportuszodában éves szinten mintegy ötvenezer, a Szalaiban 20-24 ezer látogatást regisztrálnak, a medencekapacitás szinte teljes mértékben kihasznált. A sportuszodában délelőttönként jellemzően az ovisok és az iskolások, délután a versenyzők úsznak, míg a Szalaiba reggel hattól érkeznek a mozogni, feltöltődni, gyógyulni vágyó városlakók. Utóbbiak 80-90 százalékban komplexen veszik igénybe a szolgáltatásokat, vagyis nemcsak úsznak, hanem szaunáznak, edzenek, pihennek a wellness és fitnesz részlegben. Szeptembertől mindezt még kulturáltabb és színvonalasabb körülmények között tehetik.

A nyár folyamán szélfogó épült az uszoda főbejáratához, amely nemcsak az épület fűtését teszi majd hatékonyabbá és olcsóbbá, hanem a vendégek komfortérzetén is javítani fog. Megújult a szaunasziget. Két új finn szauna kapott helyet, amelyek esztétikusabbak, korszerűbbek a korábbiaknál, és a férőhelyek száma is bővült - nyolcról tizenötre. Az új szaunákban fény- és hangeffektek, emellett relaxációs filmeket játszó ledes kivetítő is hozzájárul az élményszerű pihenéshez.

Új, hat személyes jakuzzi várja a vendégeket a wellnessrészlegben, amely összességében olyan gazdag, korszerű és színvonalas szolgáltatást – sókabint, jégkabint, infraszaunát, fittneszgépeket, szoláriumot – kínál, hogy akár egy egész napot is kellemesen el lehet benne tölteni a testi-lelki felüdülés jegyében.  

Mindemellett mindkét uszodában kicserélték a tűzjelzőrendszert, és több üvegfelület elektromosan nyithatóvá vált az öltözőkben, illetve medenceterekben, amely a biztonság és a kényelem mellett az energiatakarékosabb üzemeltetéshez is hozzájárul.

A fejlesztések mellett a szokásos nyári karbantartás és nagytakarítás sem maradt el. Javították a gépészetet és - ahol szükség volt rá - cserélték a csempefelületet.

"Úszónagyhatalom vagyunk" – mondta a nyitás előtti sajtóbejáráson Vezér Mihály polgármester. Nagyon fontos, hogy jó körülmények között folyjon az oktatás és a tehetségfejlesztés, de legalább akkora a jelentősége, hogy a lakosság is megtalálja az igényeinek megfelelő vizes szolgáltatásokat. Az uszodának nemcsak a szabadidő- és tömegsport, hanem a mozgásszervi rehabilitáció, az egészségmegőrzés tekintetében is kiemelt a szerepe. A wellnessrészleg bővítésével, korszerűsítésével most még nagyobb a vonzereje. Külön öröm, hogy a kivitelezések határidőre készültek el.   

Bár hivatalosan még nem zárult le a strandszezon, arról is beszámolt az ügyvezető. Mint mondta, a jó időnek és a Városi Strandon is elvégzett felújításoknak, fejlesztéseknek köszönhetően körülbelül tíz százalékkal nőtt a látogatottság a tavalyi évhez képest. A sportolókkal együtt mintegy százezren vették igénybe a létesítményt.

Májusban a sok eső hátráltatta a kivitelezést, így csak június 7-én nyitott a strand, az utána következő három-négy hétben azonban rekordokat döntött a látogatottság, és a legmelegebb hétvégi napokon a négyezret is megközelítette a vendégek száma. A júliusi kedvezőtlenebb időjárás miatt visszaesett a forgalom, de a hónap végén és augusztusban ismét felélénkült. Összességében nagyon jól sikerült a strandszezon.   További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Lehengerlő szereplés a modellvitorlás OB-n
2019-09-16
A dobogó mindhárom fokát százhalombattai versenyzők foglalták el a szeptember 14-15-i modellvitorlás országos bajnokságon F5-E hajóosztályban Ölbőn. Forrai Csaba első, Garay György második, Forró Krisztián pedig harmadik helyezést ért el.

Terepkirálynő
2019-09-16
Hétről hétre dobogós helyezésekkel tér haza a versenyekről Szabó Csabáné Kovács Erika, a SZVISE atlétikaszakosztályának egyik legeredményesebb versenyzője – tájékoztatott Szabó Csilla, szakosztályvezető.

Átadták a Gesztenyés utat
2019-09-16
Megindult a forgalom a Gesztenyés út Vörösmarty és Madách utca közötti felújított szakaszán, Százhalombattán szeptember 16-án. A 200 millió forintos beruházást Vezér Mihály polgármester adta át.

Hajléktalan férfi próbálta meg kirabolni a fiatal nőt Szigethalmon
2019-09-16
A Budakörnyéki Járásbírtóság nyomozási bírója 2019. szeptember 13-án elrendelte annak a hajléktalan férfinak a letartóztatását, akit rablás bűntettének kísérletével gyanúsít a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság.

Elrendelték a letartóztatást lopás gyanúja miatt
2019-09-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte S.

Stádium-tábor Szikszón
2019-09-13
Százhalombattai diákok és pedagógusok is részt vettek azon a háromnapos diákkonferencián, amelyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szervezett a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak augusztus végén Szikszón.

Fegyházbüntetésre ítélte a Törvényszék a kannabisz termesztőket
2019-09-12
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 11-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt.

Állami támogatással újul meg a Duna utca
2019-09-12
Harminc millió forint vissza nem térítendő állami támogatással újítja fel a Duna utcát a százhalombattai önkormányzat – jelentette be Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a településrész képviselője. 

Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12
Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.

Üzemel az új röntgengép
2019-09-11
Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.

Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11
Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.

Folyamatos a biztonságos átjárás az ipari parkba
2019-09-11
Továbbra is biztosított a gyalogos és kerékpáros átkelés az ipari parkba az elkészült aluljárón keresztül Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Újdonságok a könyvtárban
2019-09-11
Andy Baron: Kárhozottak városa - Budapest 2038 Péterfy Gergely-Péterfi Novák Éva: A panda ölelése Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona Medgyes Péter-Varga Koritár Pál: Diplomaták mesélik Fodor Ákos: Zene-idő Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila – A megszokástól a harmóniáig a szexuális kapcsolatokban Lackfi János: Kincskereső kisködmön - Móra Ferenc regénye újragombolva Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben Rachel Reée Russsell: Egy Zizi naplója 11. - Egy nem túl barátságos ellenfél meséiHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

A Román Diaszpóra Napja
2019-09-11
Közel tíz éve rendezi meg a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat a Román Diaszpóra Napját. Idén augusztus 31-én tartották az összejövetelt.

Kettlebell - Négy arany, egy ezüst
2019-09-09
A SZVISE öt versenyzője képviselte városunkat a World Kettlebell Sport Federation által szervezett nyílt magyar bajnokságon szeptember 7-én, Cegléden.

Fő a biztonság
2019-09-09
Megújult és a korábbinál biztonságosabb környezet várta a gyerekeket az új nevelési évben a százhalombattai Pitypangos Óvodában. 

Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság
2019-09-09
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának.

0:9-et játszott az U16
2019-09-09
Győzelemmel kezdte az idényt a VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Pest megyei II. osztályú bajnokságban. A szeptember 7-én Hernádon megrendezett mérkőzésen az Újhartyán együttese ellen 9:0 arányban diadalmaskodtak a battai fiatalok.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.