2021. január 21. - Ágnes napja
Csütörtök
Min:3°
Max:11°
Péntek
Min:6°
Max:11°
Szombat
Min:4°
Max:9°
Vasárnap
Min:1°
Max:3°
Hétfő
Min:0°
Max:4°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Egy pedagógus élménybeszámolója az Erzsébet táborról... :)
2019-09-05 - Izgatottan gyülekeztünk 2019. augusztus 11-én, vasárnap reggel a Kőrösi Iskola hátsó kapujánál. Buszunk megérkezése jelezte, hogy hamarosan kezdetét veszi az az izgalmas 6 nap, amelyre már régóta vártak a nyári Erzsébet táborba induló gyerekek.
Mariann néni, Ildikó néni, Fruzsi néni és Erika néni még egy utolsó ellenőrzéssel számba vette a megérkezőket és a szükséges dokumentumokat. Egy utolsó ölelés, majd egy vidám integetés a busz ablakából a szülők felé és hajrá...

Zánka nem okozott csalódást. A rutinos "erzsébetesek" magabiztosan tájékozódtak a hatalmas, fás, gondozott parkokkal, rétekkel tagolt, számtalan épületet magába rejtő területen.

Érkezésünk után igazi táborlakók lettünk a regisztráció alkalmával csuklónkra felerősített, QR kódot tartalmazó karszalaggal.  Az ebéd elfogyasztása után birtokba vettük szálláshelyeinket, majd megkaptuk az "ellátmányt". Ez egy hátizsákot jelentett, benne kulacs, esőkabát, törölköző és egy lila színű póló. Ezen a délutánon – kötelező program nem lévén – a Balatont látogattuk meg. Strandoltunk, játszottunk vízben, vízparton. Vacsorára érkeztünk vissza. Rövid pihenő után részt vettünk a tábornyitó nagyrendezvényen, ahol 2400 hasonló korú gyermek együtt énekelt és táncolt, majd tapsolt a Fricska táncegyüttes fergeteges műsorán.

A mi TESO-nk (Tábori Együttélést Segítő Operátor) Orsi volt, aki igyekezett csoportunkat ellátni a szükséges információkkal. Minden rendezvényen a TESO-k koordinálták a csoportok mozgását, a programok lebonyolítását. Köszönjük segítségüket!

Állandó napirendünkhöz tartozott a 8.45-ös reggeli, a 13.30-as ebéd és a 19.30-as vacsora. A köztes időkben előre regisztrált vagy alkalomszerűen adódó programokon vettünk részt. Minden tanulónk alkothatott a kézműves foglalkozáson, ahol a többi között cserépfestést, gyöngyfűzést, táskafestést próbálhattak ki. Nagy népszerűsége volt az óriástrambulinnak, az íjászfoglalkozásnak, a lézerharcjátéknak, az utazó planetáriumnak. Izgalmas kiránduláson vettünk részt a Szent István nevű sétahajóval, amely során a nyílt vízen erősen megringatott bennünket a szél. Egy szélcsendesebb napon sárkányhajóba is ültünk, amelyben Jakab Zoli dobütése jelezte a lapátok húzásának ütemét. Alkalmunk volt meglátogatni a tábor mellett található haditechnikai parkot is. Sajnos, az előző táborozás alkalmával nem volt rá lehetőségünk, ezért is jelentett különleges élményt.

Az alsós gyerekek a fentieken kívül "Zánkatlon" ügyességi és sport feladatokban, ezzel párhuzamosan szablyavívásban próbálhatták ki magukat. A Hősök Napján – szerdán – átsétáltunk a tűzoltók füstös alagútján, ahol a legbátrabbak megtapasztalhatták, milyen kicsi a látótávolság egy füsttel teli helyiségben - természetesen ártalmatlan anyaggal. A rendőr-, a mentő- és a tűzoltóautók hangos bemutatkozásán is részt vettünk, egy ismert meseszereplőt sikerült kimenteni a bajból.

A felsős tanulók a kalandpark kihívásait is legyőzhették. Ezen túl szakavatott előadótól hallottak a 3D-s nyomtató működéséről, illetve az ehhez kapcsolódó tervező munkáról.
Amikor időnk engedte, szívesen mártóztunk meg kedvenc tavunk vizében. Nagy élményt jelentett Dottó, a kis vonat, amelyre felpattanva a vízpartra vezető hosszú-hosszú sétát váltottuk ki kényelmes utazással.  

Esténként előkerült a kártya, a rulettjáték, alkalom nyílt a nagy beszélgetésekre, pizsamapartikra.

Utolsó éjszaka, a záró rendezvény tábortüze mellett, hatalmas közös énekléssel búcsúztak egymástól és a tábortól a gyerekek. Ez alatt a néhány nap alatt sok ismerőst, barátot szereztek más települések, iskolák tanulói közül. Sajnáltuk, hogy máris vége.
Mi pedig - Mariann néni, Ildikó néni, Fruzsi néni és Erika néni - büszkék voltunk arra a 34 battai "Kőrösis" gyermekre, amiért a tábori élethez kapcsolódó, valamint az iskolánkból és otthonról hozott, megszokott szabályokat is betartva, egészségesen, sérülésmentesen, de főleg pozitív élményekkel telve élhettük meg ezt a 6 napot. Köszönjük!

Reméljük, jövőre is meghirdeti pályázatát az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, amelynek programjával a gyerekek nyári szabadidejének tartalmas eltöltését tudjuk megsegíteni.

Tornainé Szegedi Erika, táborszervező
 

AKTUÁLIS
2020-12-17 - Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie december 16-ától annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, valamint orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult – tájékoztatott a NAV.
2020-12-15 - Néhány utast váratlanul ért Százhalombattán, hogy az ABC áruház nevű megállót - a Rubik-térnél, illetve a másik oldalon a konferenciaközpont előtt - nem érintik a Volán járatai december 13-tól. A közlekedési társaság egy a megállókban kihelyezett információs táblán tájékoztatja utasait a bevezetett módosításról.
2020-12-09 - Gere István emlékére.
HÍREINK
Adatszolgáltatási kötelezettség vendéglátóhely üzemeltetők részére
2021-01-21
Tisztelt Vendéglátóhely Üzemeltető! Figyelemmel a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 2021. január 1-jével hatályos jogszabályváltozására, az alábbiakra hívjuk fel szíves figyelmét!

Február közepén léphet életbe az új buszmenetrend
2021-01-21
Tisztelt Százhalombattaiak! A VOLÁNBUSZ ma tájékoztatott arról, hogy a Déli lakótelep közösségi közlekedését érintő útvonal-módosítást február 1-jén még nem tudják bevezetni az új menetrend szerint, amely a korábbi menetirány visszaállítása mellett két jelenlegi buszjárat útvonalának megtartását és kiegészítő buszokat is tartalmaz.

Adathalászok trükköznek a NAV nevében
2021-01-21
Több bejelentés is érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), miszerint csalók kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – írja közleményében a hivatal.

Lelki útravaló
2021-01-20
Isten békessége. "Az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen." 

Elhunyt Dr. Farkas Sándor, városunk gyógyszerésze
2021-01-20
Megrendülten értesültem róla, hogy jó barátom, “mindenki gyógyszerésze" Dr. Farkas Sándor a tegnapi nap 68 éves korában - rövid betegség után - elhunyt. 

Isten éltesse a 80 éves Horváth Istvánt
2021-01-18
Horváth István (Popi bácsi) mögött több évtizedes futballkarrier, és több, mint fél évszázados edzői múlt áll, sikeres pályafutását a labdarúgásnak köszönheti. Több évtizede meghatározó személyisége volt a százhalombattai futballnak.

XII. Százhalombattai Shooting Open
2021-01-18
A Százhalombattai Lövészklub - a Magyar Sportlövők Szövetsége és Százhalombatta város Önkormányzata segítségével - idén is megrendezte évindító, sportlövő válogató versenyét január 9-10-én.

Harmadik hely az országos robotika versenyen
2021-01-17
"A digitális világot meg kell ismerni, hogy az előnyeivel élni lehessen". Az Arany Iskolás diákok pedig olyan versenyzők, akik a fenti gondolattal már tisztában vannak.

Ne dőljön be a csalóknak
2021-01-17
Mindennapjaink jelenségévé vált az a "trükkös" bűnelkövetési módszer, amely nem csak az egyedül élő időskorúakat érinti. Az Érdi Rendőrkapitányság szórólapokkal is felhívta a figyelmet a csalókra, két érdi, valamint egy-egy százhalombattai és diósdi bevásárlóközpontnál január 17-én.

Szekrényből bújt elő az egyik gyanúsított
2021-01-17
Egyenruhások ébresztették két érdi ház lakóit január 12-én reggel. Az egyik címen elfogtak egy 18 éves férfit és egy 30 éves nőt, a másik ingatlan emeletén egy szekrényben keresett hiába menedéket egy 26 éves nő. A három előállítottat két lopással hozták összefüggésbe.

Illegális hulladéklerakók felszámolása - pályázat
2021-01-17
"Tisztítsuk meg az országot" – címmel hirdetett pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében.

A védőoltás elfogadása egyéni és közösségi felelősségünk
2021-01-15
A KÉSZ örömét fejezi ki, hogy a védőoltás széleskörű elérhetősége által legyőzhetővé vált az egészségünket, lelki békénket, társadalmunkat és gazdaságunkat veszélyeztető koronavírus-járvány.

Az első baba
2021-01-14
Cseke Gábor Noel az idei év első százhalombattai újszülöttje, aki január 2-án, 5 óra 8 perckor látta meg a napvilágot 3160 grammal és 56 cm-rel. Szülei Baglé Zsanett és Cseke Gábor. Vezér Mihály polgármester a családot köszöntve átadta az édesapának az önkormányzat babacsomagját, illetve a szülőknek a város ajándékát január 14-én.

Lelki útravaló
2021-01-13
Kihez imádkozunk?

Áramszünet
2021-01-11
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt szünetel a szolgáltatás az alábbi helyszíneken, a jelzett időpontokban.

Edzéssel kezdtek a modellvitorlázók
2021-01-11
Forrai Csaba jóvoltából baráti, professzionális szabad edzéses napot tartottak a százhalombattai modellvitorlázók a sukorói Velence tavi evezős pályán január 9-én.

Véradás
2021-01-11
Véradás lesz a Barátság Kulturális Központban 2021. január 15-én, pénteken 13.00 és 18.00 óra között.

Felkészültek a havazásra
2021-01-11
Ügyeleti készültséget léptetett életbe a Szákom Kft., így szükség esetén időben megkezdődhet a hóeltakarítás.

Online múzeum
2021-01-11
A "Matrica" Múzeum a járványügyi helyzetben sajnos most személyesen nem látogatható.

Szabályváltozások - Kisokos a 2021. évre
2021-01-11
Számos adózási és egyéb jogszabályi változás lépett életbe január elsejétől. Az alábbiakban a legfontosabbakat gyűjtöttük össze.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.