2020. június 03. - Klotild napja
Szerda
Min:15°
Max:21°
Csütörtök
Min:12°
Max:24°
Péntek
Min:14°
Max:22°
Szombat
Min:11°
Max:23°
Vasárnap
Min:15°
Max:24°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Egy pedagógus élménybeszámolója az Erzsébet táborról... :)
2019-09-05 - Izgatottan gyülekeztünk 2019. augusztus 11-én, vasárnap reggel a Kőrösi Iskola hátsó kapujánál. Buszunk megérkezése jelezte, hogy hamarosan kezdetét veszi az az izgalmas 6 nap, amelyre már régóta vártak a nyári Erzsébet táborba induló gyerekek.
Mariann néni, Ildikó néni, Fruzsi néni és Erika néni még egy utolsó ellenőrzéssel számba vette a megérkezőket és a szükséges dokumentumokat. Egy utolsó ölelés, majd egy vidám integetés a busz ablakából a szülők felé és hajrá...

Zánka nem okozott csalódást. A rutinos "erzsébetesek" magabiztosan tájékozódtak a hatalmas, fás, gondozott parkokkal, rétekkel tagolt, számtalan épületet magába rejtő területen.

Érkezésünk után igazi táborlakók lettünk a regisztráció alkalmával csuklónkra felerősített, QR kódot tartalmazó karszalaggal.  Az ebéd elfogyasztása után birtokba vettük szálláshelyeinket, majd megkaptuk az "ellátmányt". Ez egy hátizsákot jelentett, benne kulacs, esőkabát, törölköző és egy lila színű póló. Ezen a délutánon – kötelező program nem lévén – a Balatont látogattuk meg. Strandoltunk, játszottunk vízben, vízparton. Vacsorára érkeztünk vissza. Rövid pihenő után részt vettünk a tábornyitó nagyrendezvényen, ahol 2400 hasonló korú gyermek együtt énekelt és táncolt, majd tapsolt a Fricska táncegyüttes fergeteges műsorán.

A mi TESO-nk (Tábori Együttélést Segítő Operátor) Orsi volt, aki igyekezett csoportunkat ellátni a szükséges információkkal. Minden rendezvényen a TESO-k koordinálták a csoportok mozgását, a programok lebonyolítását. Köszönjük segítségüket!

Állandó napirendünkhöz tartozott a 8.45-ös reggeli, a 13.30-as ebéd és a 19.30-as vacsora. A köztes időkben előre regisztrált vagy alkalomszerűen adódó programokon vettünk részt. Minden tanulónk alkothatott a kézműves foglalkozáson, ahol a többi között cserépfestést, gyöngyfűzést, táskafestést próbálhattak ki. Nagy népszerűsége volt az óriástrambulinnak, az íjászfoglalkozásnak, a lézerharcjátéknak, az utazó planetáriumnak. Izgalmas kiránduláson vettünk részt a Szent István nevű sétahajóval, amely során a nyílt vízen erősen megringatott bennünket a szél. Egy szélcsendesebb napon sárkányhajóba is ültünk, amelyben Jakab Zoli dobütése jelezte a lapátok húzásának ütemét. Alkalmunk volt meglátogatni a tábor mellett található haditechnikai parkot is. Sajnos, az előző táborozás alkalmával nem volt rá lehetőségünk, ezért is jelentett különleges élményt.

Az alsós gyerekek a fentieken kívül "Zánkatlon" ügyességi és sport feladatokban, ezzel párhuzamosan szablyavívásban próbálhatták ki magukat. A Hősök Napján – szerdán – átsétáltunk a tűzoltók füstös alagútján, ahol a legbátrabbak megtapasztalhatták, milyen kicsi a látótávolság egy füsttel teli helyiségben - természetesen ártalmatlan anyaggal. A rendőr-, a mentő- és a tűzoltóautók hangos bemutatkozásán is részt vettünk, egy ismert meseszereplőt sikerült kimenteni a bajból.

A felsős tanulók a kalandpark kihívásait is legyőzhették. Ezen túl szakavatott előadótól hallottak a 3D-s nyomtató működéséről, illetve az ehhez kapcsolódó tervező munkáról.
Amikor időnk engedte, szívesen mártóztunk meg kedvenc tavunk vizében. Nagy élményt jelentett Dottó, a kis vonat, amelyre felpattanva a vízpartra vezető hosszú-hosszú sétát váltottuk ki kényelmes utazással.  

Esténként előkerült a kártya, a rulettjáték, alkalom nyílt a nagy beszélgetésekre, pizsamapartikra.

Utolsó éjszaka, a záró rendezvény tábortüze mellett, hatalmas közös énekléssel búcsúztak egymástól és a tábortól a gyerekek. Ez alatt a néhány nap alatt sok ismerőst, barátot szereztek más települések, iskolák tanulói közül. Sajnáltuk, hogy máris vége.
Mi pedig - Mariann néni, Ildikó néni, Fruzsi néni és Erika néni - büszkék voltunk arra a 34 battai "Kőrösis" gyermekre, amiért a tábori élethez kapcsolódó, valamint az iskolánkból és otthonról hozott, megszokott szabályokat is betartva, egészségesen, sérülésmentesen, de főleg pozitív élményekkel telve élhettük meg ezt a 6 napot. Köszönjük!

Reméljük, jövőre is meghirdeti pályázatát az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, amelynek programjával a gyerekek nyári szabadidejének tartalmas eltöltését tudjuk megsegíteni.

Tornainé Szegedi Erika, táborszervező
 

Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
2020-05-21 - Százhalombattai Szivárvány Óvoda  pályázatot hirdet határozatlan idejű óvodapedagógus állás betöltésére.
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Anonim felmérés - Kerékpárosok segítségét kéri a rendőrség
2020-06-03
A kerékpáros balesetekről végez kutatást a KTI Közlekedéstudományi Intézet az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, aminek célja, hogy feltárják, mekkora hányaduk nem jelenik meg a személyi sérüléses baleseti statisztikában rendőri intézkedés hiányában.

Nyári szünet az ovikban
2020-06-02
A vonatkozó kormányrendeleteket figyelembe véve meghatározta az óvodák nyári zárva tartási rendjét az önkormányzat Százhalombattán.

Újabb támogatások A Remény Bajnokától
2020-06-02
Újabb közel nyolcvan százhalombattai pályázó részesült a Vezér Mihály polgármester által alapított Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában kuratórium május 25-ei és június 2-ai ülésén.

Három és fél év türelmi idő a kutakra
2020-06-02
Felfüggesztették a korábban engedély nélkül létesített kutak engedélyeztetését.

Szeptemberre kész lesz az M0
2020-06-02
Ütemterv szerint zajlik az M0-ás autópálya déli szakaszának átépítése - tájékoztatott Bóna Zoltán országgyűlési képviselő a Facebookon.

Pedagógusnapra, szeretettel
2020-06-02
A digitális oktatás hirtelen, egyik napról a másikra állított komoly kihívások elé mindenkit. Lassan három hónapja hiányoznak a megszokott keretek, élmények, személyek. A tanév hamarosan véget ér, de idén se feledkezzünk meg kimutatni szeretetünket, nagyrabecsülésünket a pedagógusok felé! Véleményeket és szívhez szóló üzeneteket gyűjtöttünk csokorba diákoktól és szülőktől.

Személyes ügyintézés a SZÁKOM-nál
2020-06-02
Újra lesz személyes ügyfélfogadás a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában június 8-tól, hétfőtől. Az ügyfeleket hétfőn és szerdán 8-tól 15.30-ig, pénteken pedig 8-tól 13 óráig  várják. Az ügyintézés ideje alatt védőmaszkot kell viselni az ügyfélszolgálati irodában.

Gyerek nélkül, gyerekkel Tanévet zárnak az iskolák
2020-06-02
Egyelőre nem zárultak le az osztályzatok, de az iskolaigazgatók szerint a két és fél hónapos távoktatás ellenére eredményes volt a tanév. A járványügyi korlátozások alatt elenyészően kevesen kérték az ügyeletet. A tanévzárókat és ballagásokat a hagyományostól eltérő módon, de nagyrészt már személyes jelenléttel tervezik a százhalombattai általános iskolák. 

Száz másodperc emlékezés
2020-05-29
A visszajelzések szerint akár tizenötezer templom harangja zúghat a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 16 óra 30-kor Kárpát-medence szerte – tájékoztatott Tóth Ernő, a KÉSZ százhalombattai csoport elnöke.

Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
2020-05-29
Az esetlen, apátlan-anyátlan Lionel Essrog egy brooklyn-i intézetben nevelkedik.

Ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében
2020-05-29
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának eddig zárva tartó kirendeltségein és a Kormányablakokban is újraindul az ügyfélfogadás június 2-ától. 

Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra az abonyi család
2020-05-29
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján 2020. május 28-án megtartott ülésén elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével összefüggésben folytat nyomozást.

Battai táncosoké a Magyar Köztársaság Kupa
2020-05-29
A százhalombattai akrobatikus rock ’n roll duó, Lengyel Bonita és Mészáros Gábor nyerte el a Magyar Táncsport Szövetség Magyar Köztársaság Kupáját felnőtt páros kategóriában. A vándorkupát, amit az adott évben megrendezett legmagasabb kategória nyertesei kapnak, 2002-ben indította útnak a szervezet.

Fokozatos változások a szakorvosi rendelőben
2020-05-28
Az ér- és a kézsebészet kivételével, korlátozásokkal ugyan, de tovább működnek a Százhalom Egészségügyi Központ szakrendelései június 2-tól. Tekintettel arra, hogy az egészségügyben a veszélyhelyzet még mindig fennáll, a betegellátás rendjének szabályai is ehhez igazodnak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.  

Hatodszor is Óvárosi Focikupa
2020-05-28
Idén is megrendezésre kerül az Óvárosi Focikupa kispályás labdarúgó-torna az Óvárosi Papírkutyák szervezésében június 20-án, szombaton.

Letartóztatásban marad a ráckevei családi viszály gyanúsítottja
2020-05-28
A Budakörnyéki Járásbíróság 2020. május 27-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2 hónappal meghosszabbította annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén
2020-05-28
Balatoni előszezoni menetrend lép életbe Az ünnep miatt módosul a vasúti közlekedési rend: május 31-én az ünnepnapra, június elsején a vasárnapra, 2-án már a szokásos munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Szombaton nyit a versenymedence
2020-05-28
Az időjárás és a járványhelyzet függvényében az összes medencéjét üzembe helyezi a Városi Strand Százhalombattán június 13-tól. A versenymedencét azonban már május 30-tól használni lehet.

Hitből pajzsot
2020-05-27
A KÉSZ videósorozatának legújabb részében Balog Zoltán református lelkész, az EMMI volt minisztere beszél a keresztény értelmiség feladatáról, amelyet a vírushelyzet eredményezett. Elérhető a KÉSZ YouTube-csatornáján itt: https://youtu.be/OnL1freATSw

Folyamatos a segítség
2020-05-26
Újabb közel ötven százhalombattai pályázó részesült A Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában. Erről döntött a kuratórium május 25-ei ülésén.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.