2019. szeptember 16. - Edit napja
Hétfő
Min:18°
Max:29°
Kedd
Min:14°
Max:20°
Szerda
Min:8°
Max:16°
Csütörtök
Min:6°
Max:15°
Péntek
Min:5°
Max:16°
Programajánló

Mindenki kedvencei - Jön a Battai Napok - írta: ND
2019-08-26 - Véget ért a Summerfest, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, Százhalombatta már a következő nagyrendezvényére készül. Több hónapos szervező, előkészítő munka után a célegyenesbe fordult a szeptember 13-15-én már huszonhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Battai Napok rendezvénysorozat. A fesztivál programkínálata saját web- és Facebook-oldalán is megtalálható.
Minden korosztály számára vonzó, minden igényt kielégítő zenei felhozatal várja az érdeklődőket az Erőmű Nagyszínpadon. Pénteken Peter Srámek koncertjét hallgathatják meg 17.45-től, amit a hagyományos, ünnepélyes díjátadók, majd két nagykoncert követ. Először sokak nagykedvence, az Irigy Hónaljmirigy lép színpadra 19.15-kor, majd a "Vidéki sanzon" és a "Pálinka dal" előadói, a Magna Cum Laude 21 órakor. A péntek estét Strong R és helyi DJ-k zárják a 23 órakor kezdődő ifjúsági diszkóval. Szombaton a nyugdíjasok hagyományos vendéglátásával és Kalocsay Zsuzsa-Peller Károly "Jó ebédhez szól a nóta" műsorával, valamint a Forrás Néptáncegyüttes fellépésével nyit a nagysátor. Táncbemutatók 15 órától, Feke Pál és Szinetár Dóra műsora 16 órától, a Copacabana Brazil Show 17 órától szórakoztatja a közönséget. A hétvége első akusztik koncertjét Wolf Kati adja szombaton, 18 óra 15 perces kezdéssel, amit Caramel közel másfél órás koncertje követ majd 19.15-től. Ezt követően tűzijáték várja a "battainapozókat" a VSZK centerpályáján, amit a Halott pénz nagykoncertje követ. DJ Deza pörgeti a lemezeket Este 11-től.

Az Erőmű Nagyszínpadon az Oláh Gergő Akusztik kezdi a zenei csemegék sorát vasárnap 16 órakor. Félórás koncertet ad a Stolen Beat 17.15-től. Őket a 2013-ban alakult indie rock, alternatív rock, folk-rock stílusú zenét játszó, erdélyi magyar zenekar, a Bagossy Brothers Company követi. Az együttes "Olyan Ő" című slágere közel tízmillió megtekintést ért el a legnagyobb nyilvános videómegosztó weboldalon idén januári megjelenése óta. A Bagossy Brothers Company elnyerte "Az Év Akusztikus Koncertje" díjat a Petőfi Zenei Díjon 2019-ben. A vasárnap estét, egyben a rendezvénysorozatot Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese, az Edda Művek zárja este 20.15-kor kezdődő, kilencvenperces koncertjével.

A Gyereksátor is megtelik programokkal szombaton és vasárnap. Játékokra várják a családokat az "Óriások birodalmába" 10 és 17 óra között, és interaktív programokat kínál a Hamvas Béla Városi Könyvtár 10-től 15 óráig. Kézműves foglalkozást tart a "Matrica" Múzeum 10-től 17 óráig. Ezeken kívül – a teljesség igénye nélkül – lesz gyermekjóga, műsort ad a Magyar Népmese Színház, a Kifli zenekar és az Ákom-Bákom Bábcsoport. Interaktív gyerekprogramot szervez a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, lesz óriásbuborék-eregetés, Tücsöktánc, mesemondás, közös festés a SZIKÉ-vel és "Határtalan játékok" a városi óvodák szervezésében.

Idén is megrendezésre kerül az Arany Fakanál és Halászlé-főzőverseny szeptember 15-én, vasárnap. Mindkét kategóriában felnőtt és ifjúsági csapatok mérhetik össze tudásukat. A megméretés műsorvezetője a népszerű rádiós és televíziós, Rákóczi Feri lesz. A versenyre még lehet jelentkezni a sporthalom@sporthalom.hu e-mail címen, illetve a +23 354-050-es telefonszámon szeptember 6-áig.

A Battai Napok programkínálatából idén sem marad ki a focikupa, a cica- és kutyaszépségverseny, a rendőrségi és tűzoltóbemutató, a Borfalu, a gasztronómiai és kirakodóvásár, a vidámpark és a gyermekjátszópark.

Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Stádium-tábor Szikszón
2019-09-13
Százhalombattai diákok és pedagógusok is részt vettek azon a háromnapos diákkonferencián, amelyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szervezett a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak augusztus végén Szikszón.

Fegyházbüntetésre ítélte a Törvényszék a kannabisz termesztőket
2019-09-12
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 11-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt.

Állami támogatással újul meg a Duna utca
2019-09-12
Harminc millió forint vissza nem térítendő állami támogatással újítja fel a Duna utcát a százhalombattai önkormányzat – jelentette be Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a településrész képviselője. 

Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12
Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.

Üzemel az új röntgengép
2019-09-11
Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.

Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11
Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.

Folyamatos a biztonságos átjárás az ipari parkba
2019-09-11
Továbbra is biztosított a gyalogos és kerékpáros átkelés az ipari parkba az elkészült aluljárón keresztül Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Újdonságok a könyvtárban
2019-09-11
Andy Baron: Kárhozottak városa - Budapest 2038 Péterfy Gergely-Péterfi Novák Éva: A panda ölelése Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona Medgyes Péter-Varga Koritár Pál: Diplomaták mesélik Fodor Ákos: Zene-idő Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila – A megszokástól a harmóniáig a szexuális kapcsolatokban Lackfi János: Kincskereső kisködmön - Móra Ferenc regénye újragombolva Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben Rachel Reée Russsell: Egy Zizi naplója 11. - Egy nem túl barátságos ellenfél meséiHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

A Román Diaszpóra Napja
2019-09-11
Közel tíz éve rendezi meg a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat a Román Diaszpóra Napját. Idén augusztus 31-én tartották az összejövetelt.

Kettlebell - Négy arany, egy ezüst
2019-09-09
A SZVISE öt versenyzője képviselte városunkat a World Kettlebell Sport Federation által szervezett nyílt magyar bajnokságon szeptember 7-én, Cegléden.

Fő a biztonság
2019-09-09
Megújult és a korábbinál biztonságosabb környezet várta a gyerekeket az új nevelési évben a százhalombattai Pitypangos Óvodában. 

Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság
2019-09-09
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának.

0:9-et játszott az U16
2019-09-09
Győzelemmel kezdte az idényt a VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Pest megyei II. osztályú bajnokságban. A szeptember 7-én Hernádon megrendezett mérkőzésen az Újhartyán együttese ellen 9:0 arányban diadalmaskodtak a battai fiatalok.

Rosszul kezdődött a szezon
2019-09-09
4:2 arányú vereséget szenvedtek a Battai Gurítók a Tekergetőktől a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság első őszi fordulóján, Budapesten, az Erőmű-pályán. 

Modellvitorlás OB
2019-09-09
Balatonkenesén került megrendezésre a modellvitorlázók országos bajnoksága F5 - MM hajóosztályban szeptember 7-8-án.

Utánpótlásfoci
2019-09-09
Százhalombattán rendezték meg az U10 és 11-es korosztályok első Bozsik tornáját szeptember 8-án. Tizenkét összeállítás focizott a Városi Szabadidő Központban, amelyek közük hármat a százhalombattai labdarúgók alkottak.

Hatvanhat
2019-09-09
Minden tanév a számokról szól.

Huszonöt éves a polgárőrség
2019-09-06
A város és az Országos Polgárőr Szövetség életében is meghatározó szerepet tölt be a százhalombattai polgárőrőr szervezet, amely fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget tartott a Szekeres József Rendezvényközpontban szeptember 4-én.

Élményuszoda - Korszerűsítés és szolgáltatásbővítés a Szalaiban
2019-09-06
A nyári szünet után újból megnyitották kapuikat a fedett uszodák Százhalombattán. Az önkormányzat támogatásával jelentős korszerűsítést és fejlesztést hajtott végre a Szalai János Uszodában az üzemeltető Sporthalom Kft. , amelyet augusztus 30-án sajtóbejáráson mutatott be Fekete László ügyvezető.

Zöldflotta az Ebattában
2019-09-06
Három új elektromos autót szerzett be ételfutárjai számára az Ebatta Kultúrkocsma és Pizzakuckó Százhalombattán. A járművek használatával a munkakörülményeken szeretnének javítani, emellett az egészségesebb környezetet és az általános szemléletváltást is szem előtt tartották – mondta el Gabelics Péter tulajdonos. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.