2019. augusztus 22. - Menyhért napja
Csütörtök
Min:18°
Max:28°
Péntek
Min:17°
Max:28°
Szombat
Min:19°
Max:31°
Vasárnap
Min:20°
Max:31°
Hétfő
Min:22°
Max:31°
Programajánló
Programajánló
2019-08-13 -
Augusztus 15-19. között: Summerfest, Sokadalom – Népművészeti vásár, borház, sörsátor – Minden nap 14-től 22 óráig
Augusztus 15. (csütörtök): Summerfest, a Barátság Napja – 16 óra: Gyerekek Summerfestje (a Fesztiválsátor ünnepélyes birtokbavétele) – "Egy kis hazai": játék, mese és tánc Mezőföldről (a Pesovár Ferenc Néptánc Suli tanáraival) – Majd "Ki játszik ilyet?" a Fesztiválsátorban. Benne: mesés táncház – 20 óra: "Kárpát-medencei magyar dallamok és muzsika" (A Zagyva Banda koncertje a Fesztiválsátorban) – 20 óra: Népek bálja (Fesztiválsátor) – 23 órától: "White party" Fesztiválklub a BKK-ban – Sztárvendég: DJ Szecsei – Folkkocsma (nemzetközi táncház: Bolívia, Indonézia, Oroszország, Kanada)
Augusztus 16. (péntek): Summerfest, a Zene Napja – 16 óra: "Ki játszik ilyet?" a Fesztiválsátorban – Mesés táncház. Közreműködik: Dobsa Tamás és a Kuttyomfitty Társulat - "Kukorica Jancsi, a vitéz" interaktív gyerekműsor – 16-tól 18 óráig: Népi játszóház – 17 óra: Nemzetközi játszóház (Bosznia-Hercegovina, Oroszország-Tanok, Japán, Spanyolország-Mallorca, Bulgária közreműködésével) – 19 óra: Táncpanoráma a BKK-ban: Bosznia-Hercegovina, Oroszország-Tanok – 18-20 óráig: Népzenei koncert és tánctanítás a Fesztiválsátorban a Táncpanorámán fellépő országokkal – 20 óra: Görög nemzetiségi est a Sirtos zenekarral a Fesztiválsátorban – 23 órától: "Retro Party 2019" Fesztiválklub a BKK-ban – Sztárvendég: Dévényi Tibi bácsi – Folkkocsma (magyar táncház a Bakator zenekarral)
Augusztus 17. (szombat): Summerfest, az Aranyszív Napja – 10.30-kor: Aranyszív-gála a BKK Színháztermében – Fellépnek: Gördülő Táncegyüttes, Felhőjárók Drámacsoport, Jánoki Márió énekes - A Summerfest vendégegyütteseinek integrált díszelőadása – 16 óra: "Ki játszik ilyet?" a Fesztiválsátorban – Mesés táncház - Közreműködik: Dobsa Tamás és a Kuttyomfitty Társulat. - "Betyárok így éltek, úgy éltek" interaktív műsor – 17 óra: Nemzetközi játszóház a Fesztiválsátorban (Oroszország–Vesennie Zori, Kalmukföld, Kína, Panama, Szerbia, Kárpátalja Táncegyüttes) – 18-tól 20 óráig: Népzenei koncert és tánctanítás a Fesztiválsátorban (Oroszország–Vesennie Zori, Kalmukföld, Kína, Panama, Szerbia, Kárpátalja Táncegyüttes) – 19 óra: Táncpanoráma a BKK-ban:  Oroszország–Vesennie Zori, Kalmukföld, Kína, Panama, Szerbia, Kárpátalja Táncegyüttes – 20 óra: Sváb nemzetiségi est és bál a Lochberg Regionális Táncegyüttessel és a Die Spitzbuben zenekarral a Fesztiválsátorban – 23 órától: "Oktoberfest a Summerfesten" - Fesztiválklub a BKK-ban (Sztárvendég: DJ Sterbinszky) – Sör és sült kolbász – Dresscode: kockás ing, bakancs, farmer, hózentróger – Folkkocsma (Die Spitzbuben sváb zenekar)
Augusztus 18. (vasárnap): Summerfest, a Szeretet Napja – 10 órától: Szeretetasztal a Rendezvényközpontban – 10.30-kor: Ökumenikus imádság a Szent István templomban – 11.45-től: Szeretetasztal a Rendezvényközpontban – 16 óra: "Ki játszik ilyet?" a Fesztiválsátorban - mesés táncház (Fekete Dávid interaktív bábelőadása "Vitéz Lászlóval") – 16-tól 18 óráig: Népi játszóház – 17 óra: Nemzetközi játszóház a Fesztiválsátorban (Bolívia, Indonézia, Oroszország (Kazbek), Kanada, Hajdina Táncegyüttes-Erdély) – 19 óra: Táncpanoráma a BKK-ban: Bolívia, Indonézia, Oroszország (Kazbek), Kanada, Hajdina Táncegyüttes-Erdély – 18-tól 20 óráig: Népzenei koncert és tánctanítás a Fesztiválsátorban a Táncpanorámán fellépő országokkal. – 20 óra: Magyar nemzeti est a Fesztiválsátorban. Közreműködik a Zagyva Banda és a Forrás Néptáncegyüttes. – 23 órától: "Nyári jelmezbál": Fesztiválklub a BKK-ban – Folkkocsma (Magyar est a Zagyva Bandával)
Augusztus 19. (hétfő): Summerfest – A tánc mindenkié! – 16 óra: Gyerekek Summerfestje a Fesztiválsátorban – "Ki játszik ilyet?" – Játszóház, mesés táncház (Fekete Dávid interaktív bábelőadása "Vitéz Lászlóval") – 16-tól 18 óráig: Népi játszóház – 17 óra: Nemzetközi játszóház a Fesztiválsátorban (Chile, Malajzia, Lengyelország, Kolumbia) – 19 óra: Táncpanoráma a BKK-ban: Chile, Malajzia, Lengyelország, Kolumbia – 18-tól 20 óráig: Népzenei koncert és tánctanítás a Fesztiválsátorban a Táncpanorámán fellépő országokkal. – 20 óra: Sokác és délszláv nemzetiségi est a Poklade zenekarral – 23 órától: "Men is Black" Fesztiválklub a BKK-ban – Mr. és Miss Summerfest nemzetközi szépségverseny – Sztárvendég: DJ Bárány Attila – Folkkocsma (nemzetközi táncház: Chile, Malajzia, Lengyelország, Kolumbia)
Az augusztus 20-i városi ünnepség programja
Egész napos programok: népművészeti vásár, Hungaricumok utcája, néptáncgálák, népzenei koncertek, családi programok, utcabál – 10-től 18 óráig: Kispásztor játszóház és kézműves foglalkozások a Fesztiválsátor melletti füves területen – 10 óra: Szerencsének szerencséje (a Magyar Népmese Színház előadása) – 11.30-kor: a Bogár Muzsika zenekar koncertje – 14 óra: Operett- és nosztalgiadallamok (Keller János és Váradi Eszter Sára előadása) – 14 óra: Ebru, márványozástechnika a gyakorlatban (Hikmet Barutçugil és Selma Öleş művészek előadása a BKK-ban) – 15 óra: a mohácsi Sokác Néptáncegyüttes előadása – 15.30-kor: A tehetség helyben van (a Forrás Néptáncegyüttes növendékeinek gálaműsora) – 19 óra: Városi ünnepség a Szent István téri szabadtéri színpadon – Szent István köszöntő (Előadja: Szoboszlai Balázs, a Magyar Állami Népi Együttes művésze. Harmonikán közreműködik: Homoki Dénes, a Forrás Néptáncegyüttes táncosa) – Vezér Mihály polgármester köszöntője – Az új kenyér megáldása és szentelése – Üdvözlet Kárpátaljáról (közreműködnek: a Sodró Népzenekar és kárpátaljai gyermek szóló néptáncosok) – Ünnepi gálaműsor: a 100 tagú Cigányzenekar nagykoncertje – 20 órától: utcabál a Damjanich úton – 23 óra: fesztiválklub a BKK-ban (Házigazda: Bredák PJ)
Augusztus 21. (szerda): Summerfest, a Búcsú Napja – 16.30-kor: Faültetés a Kálvin parkban – 19 óra: "Búcsúzunk, Világ!" Záróceremónia a Szent István téren – 23 órától: "Good bye, Százhalombatta, good bye, Summerfest 2019!" Fesztiválklub a BKK-ban – Great Gatsby Party (Bredák PJ) – Folkkocsma: magyar táncház a Tarsoly zenekarral
 
 

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
2019-08-01 - A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Százhalombattai Csoportja megemlékezésre és közös imádságra hív mindenkit Nagyboldogasszony napján augusztus 15-én, csütörtökön 17 órára Dunafüreden, a volt Báté falu templomának helyén lévő kereszthez.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Futólépésben
2019-08-06
A SZVISE Atlétika szakosztály csapata is részt vett az 5. Deseda Ultramaraton futófesztiválon a kaposvári Deseda-tó csodálatos környezetében július 27-28-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.