2020. május 28. - Emil, Csanád napja
Csütörtök
Min:13°
Max:14°
Péntek
Min:10°
Max:19°
Szombat
Min:10°
Max:17°
Vasárnap
Min:10°
Max:12°
Hétfő
Min:12°
Max:19°
Programajánló
Programajánló
2019-08-13 -
Augusztus 15-19. között: Summerfest, Sokadalom – Népművészeti vásár, borház, sörsátor – Minden nap 14-től 22 óráig
Augusztus 15. (csütörtök): Summerfest, a Barátság Napja – 16 óra: Gyerekek Summerfestje (a Fesztiválsátor ünnepélyes birtokbavétele) – "Egy kis hazai": játék, mese és tánc Mezőföldről (a Pesovár Ferenc Néptánc Suli tanáraival) – Majd "Ki játszik ilyet?" a Fesztiválsátorban. Benne: mesés táncház – 20 óra: "Kárpát-medencei magyar dallamok és muzsika" (A Zagyva Banda koncertje a Fesztiválsátorban) – 20 óra: Népek bálja (Fesztiválsátor) – 23 órától: "White party" Fesztiválklub a BKK-ban – Sztárvendég: DJ Szecsei – Folkkocsma (nemzetközi táncház: Bolívia, Indonézia, Oroszország, Kanada)
Augusztus 16. (péntek): Summerfest, a Zene Napja – 16 óra: "Ki játszik ilyet?" a Fesztiválsátorban – Mesés táncház. Közreműködik: Dobsa Tamás és a Kuttyomfitty Társulat - "Kukorica Jancsi, a vitéz" interaktív gyerekműsor – 16-tól 18 óráig: Népi játszóház – 17 óra: Nemzetközi játszóház (Bosznia-Hercegovina, Oroszország-Tanok, Japán, Spanyolország-Mallorca, Bulgária közreműködésével) – 19 óra: Táncpanoráma a BKK-ban: Bosznia-Hercegovina, Oroszország-Tanok – 18-20 óráig: Népzenei koncert és tánctanítás a Fesztiválsátorban a Táncpanorámán fellépő országokkal – 20 óra: Görög nemzetiségi est a Sirtos zenekarral a Fesztiválsátorban – 23 órától: "Retro Party 2019" Fesztiválklub a BKK-ban – Sztárvendég: Dévényi Tibi bácsi – Folkkocsma (magyar táncház a Bakator zenekarral)
Augusztus 17. (szombat): Summerfest, az Aranyszív Napja – 10.30-kor: Aranyszív-gála a BKK Színháztermében – Fellépnek: Gördülő Táncegyüttes, Felhőjárók Drámacsoport, Jánoki Márió énekes - A Summerfest vendégegyütteseinek integrált díszelőadása – 16 óra: "Ki játszik ilyet?" a Fesztiválsátorban – Mesés táncház - Közreműködik: Dobsa Tamás és a Kuttyomfitty Társulat. - "Betyárok így éltek, úgy éltek" interaktív műsor – 17 óra: Nemzetközi játszóház a Fesztiválsátorban (Oroszország–Vesennie Zori, Kalmukföld, Kína, Panama, Szerbia, Kárpátalja Táncegyüttes) – 18-tól 20 óráig: Népzenei koncert és tánctanítás a Fesztiválsátorban (Oroszország–Vesennie Zori, Kalmukföld, Kína, Panama, Szerbia, Kárpátalja Táncegyüttes) – 19 óra: Táncpanoráma a BKK-ban:  Oroszország–Vesennie Zori, Kalmukföld, Kína, Panama, Szerbia, Kárpátalja Táncegyüttes – 20 óra: Sváb nemzetiségi est és bál a Lochberg Regionális Táncegyüttessel és a Die Spitzbuben zenekarral a Fesztiválsátorban – 23 órától: "Oktoberfest a Summerfesten" - Fesztiválklub a BKK-ban (Sztárvendég: DJ Sterbinszky) – Sör és sült kolbász – Dresscode: kockás ing, bakancs, farmer, hózentróger – Folkkocsma (Die Spitzbuben sváb zenekar)
Augusztus 18. (vasárnap): Summerfest, a Szeretet Napja – 10 órától: Szeretetasztal a Rendezvényközpontban – 10.30-kor: Ökumenikus imádság a Szent István templomban – 11.45-től: Szeretetasztal a Rendezvényközpontban – 16 óra: "Ki játszik ilyet?" a Fesztiválsátorban - mesés táncház (Fekete Dávid interaktív bábelőadása "Vitéz Lászlóval") – 16-tól 18 óráig: Népi játszóház – 17 óra: Nemzetközi játszóház a Fesztiválsátorban (Bolívia, Indonézia, Oroszország (Kazbek), Kanada, Hajdina Táncegyüttes-Erdély) – 19 óra: Táncpanoráma a BKK-ban: Bolívia, Indonézia, Oroszország (Kazbek), Kanada, Hajdina Táncegyüttes-Erdély – 18-tól 20 óráig: Népzenei koncert és tánctanítás a Fesztiválsátorban a Táncpanorámán fellépő országokkal. – 20 óra: Magyar nemzeti est a Fesztiválsátorban. Közreműködik a Zagyva Banda és a Forrás Néptáncegyüttes. – 23 órától: "Nyári jelmezbál": Fesztiválklub a BKK-ban – Folkkocsma (Magyar est a Zagyva Bandával)
Augusztus 19. (hétfő): Summerfest – A tánc mindenkié! – 16 óra: Gyerekek Summerfestje a Fesztiválsátorban – "Ki játszik ilyet?" – Játszóház, mesés táncház (Fekete Dávid interaktív bábelőadása "Vitéz Lászlóval") – 16-tól 18 óráig: Népi játszóház – 17 óra: Nemzetközi játszóház a Fesztiválsátorban (Chile, Malajzia, Lengyelország, Kolumbia) – 19 óra: Táncpanoráma a BKK-ban: Chile, Malajzia, Lengyelország, Kolumbia – 18-tól 20 óráig: Népzenei koncert és tánctanítás a Fesztiválsátorban a Táncpanorámán fellépő országokkal. – 20 óra: Sokác és délszláv nemzetiségi est a Poklade zenekarral – 23 órától: "Men is Black" Fesztiválklub a BKK-ban – Mr. és Miss Summerfest nemzetközi szépségverseny – Sztárvendég: DJ Bárány Attila – Folkkocsma (nemzetközi táncház: Chile, Malajzia, Lengyelország, Kolumbia)
Az augusztus 20-i városi ünnepség programja
Egész napos programok: népművészeti vásár, Hungaricumok utcája, néptáncgálák, népzenei koncertek, családi programok, utcabál – 10-től 18 óráig: Kispásztor játszóház és kézműves foglalkozások a Fesztiválsátor melletti füves területen – 10 óra: Szerencsének szerencséje (a Magyar Népmese Színház előadása) – 11.30-kor: a Bogár Muzsika zenekar koncertje – 14 óra: Operett- és nosztalgiadallamok (Keller János és Váradi Eszter Sára előadása) – 14 óra: Ebru, márványozástechnika a gyakorlatban (Hikmet Barutçugil és Selma Öleş művészek előadása a BKK-ban) – 15 óra: a mohácsi Sokác Néptáncegyüttes előadása – 15.30-kor: A tehetség helyben van (a Forrás Néptáncegyüttes növendékeinek gálaműsora) – 19 óra: Városi ünnepség a Szent István téri szabadtéri színpadon – Szent István köszöntő (Előadja: Szoboszlai Balázs, a Magyar Állami Népi Együttes művésze. Harmonikán közreműködik: Homoki Dénes, a Forrás Néptáncegyüttes táncosa) – Vezér Mihály polgármester köszöntője – Az új kenyér megáldása és szentelése – Üdvözlet Kárpátaljáról (közreműködnek: a Sodró Népzenekar és kárpátaljai gyermek szóló néptáncosok) – Ünnepi gálaműsor: a 100 tagú Cigányzenekar nagykoncertje – 20 órától: utcabál a Damjanich úton – 23 óra: fesztiválklub a BKK-ban (Házigazda: Bredák PJ)
Augusztus 21. (szerda): Summerfest, a Búcsú Napja – 16.30-kor: Faültetés a Kálvin parkban – 19 óra: "Búcsúzunk, Világ!" Záróceremónia a Szent István téren – 23 órától: "Good bye, Százhalombatta, good bye, Summerfest 2019!" Fesztiválklub a BKK-ban – Great Gatsby Party (Bredák PJ) – Folkkocsma: magyar táncház a Tarsoly zenekarral
 
 

Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
2020-05-21 - Százhalombattai Szivárvány Óvoda  pályázatot hirdet határozatlan idejű óvodapedagógus állás betöltésére.
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Fokozatos változások a szakorvosi rendelőben
2020-05-28
Az ér- és a kézsebészet kivételével, korlátozásokkal ugyan, de tovább működnek a Százhalom Egészségügyi Központ szakrendelései június 2-tól. Tekintettel arra, hogy az egészségügyben a veszélyhelyzet még mindig fennáll, a betegellátás rendjének szabályai is ehhez igazodnak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.  

Hatodszor is Óvárosi Focikupa
2020-05-28
Idén is megrendezésre kerül az Óvárosi Focikupa kispályás labdarúgó-torna az Óvárosi Papírkutyák szervezésében június 20-án, szombaton.

Letartóztatásban marad a ráckevei családi viszály gyanúsítottja
2020-05-28
A Budakörnyéki Járásbíróság 2020. május 27-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2 hónappal meghosszabbította annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén
2020-05-28
Balatoni előszezoni menetrend lép életbe Az ünnep miatt módosul a vasúti közlekedési rend: május 31-én az ünnepnapra, június elsején a vasárnapra, 2-án már a szokásos munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Szombaton nyit a versenymedence
2020-05-28
Az időjárás és a járványhelyzet függvényében az összes medencéjét üzembe helyezi a Városi Strand Százhalombattán június 13-tól. A versenymedencét azonban már május 30-tól használni lehet.

Hitből pajzsot
2020-05-27
A KÉSZ videósorozatának legújabb részében Balog Zoltán református lelkész, az EMMI volt minisztere beszél a keresztény értelmiség feladatáról, amelyet a vírushelyzet eredményezett. Elérhető a KÉSZ YouTube-csatornáján itt: https://youtu.be/OnL1freATSw

Folyamatos a segítség
2020-05-26
Újabb közel ötven százhalombattai pályázó részesült A Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában. Erről döntött a kuratórium május 25-ei ülésén.

Zajlik az óvodai nevelés
2020-05-25
A legújabb kormányrendelet értelmében május 25-től minden vidéki településen, így Százhalombattán is a veszélyhelyzet előtti normál rendben fogadják a gyerekeket az óvodák és a bölcsőde. A battai intézményekben felkészültek a kicsik érkezésére, de még nem számítanak arra, hogy teljes létszám lesz a csoportszobákban.

Isten a szeretet
2020-05-25
Megjelent a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége "Hitből pajzsot" elnevezésű videósorozatának következő filmje, amelyben Süveges Gergő újságíró osztja meg "nyugalom megzavarására alkalmas" mondanivalóját "Hogyan lehetek Isten nagykövete?" címmel.

Több településen is új pszichoaktív anyagokat árult
2020-05-25
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 22-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást.

Rendszeresen bántalmazta idős édesanyját a ceglédi nő
2020-05-25
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 24-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Elkezdődött a szúnyoggyérítés
2020-05-22
Megkezdte a szúnyogok irtását a Szákom Kft. Százhalombattán ezen a héten. Elsőként biológiai gyérítésre kerül sor, a jövő héten pedig - ha az idő is engedi - kémiai irtást végeznek.

Gyermeknapi sorsolás
2020-05-22
A Városi Gyermeknapi a járványhelyzet miatt elmarad, de Szalai Attila, önkormányzati képviselő több vállalkozás támogatásával ajándéksorsolást rendez a gyerekeknek.

Eltűnt gyerekek világnapja
2020-05-22
"Veszélyes dolog kilépni az ajtón (...).

Tavasz a kertekben
2020-05-22
Megérkezett a tavasz.

Kinyitnak a gyermekintézmények
2020-05-21
Az új kormányrendelet értelmében az óvodák és a bölcsőde a veszélyhelyzet előtti megszokott rendben várják a gyermekeket Százhalombattán május 25-től - tájékoztatott Vezér MIhály polgármester.

Bántalmazta és külföldi prostitucióra akarta kényszeríteni a nőt
2020-05-20
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2020. május 20-án három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére kizsákmányolás céljából, erőszakkal elkövetett emberkereskedelem bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsít.

Újranyitott az Omega
2020-05-20
Ismét megnyitotta kapuit az óvárosi Omega Sportcentrum május közepén.

Saját cége 24 autóját vitte el
2020-05-20
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 20-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghosszabbította annak a büntetett előéletű férfinak a letartóztatását, akit jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsít a Dunakeszi Rendőrkapitányság. 

Áramszünet
2020-05-20
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz június 16-án, 10 és 14 óra között Százhalombattán az alábbi helyszíneken – tájékoztatott az ELMŰ Hálózati Kft.  Amennyiben a munkálatokat a fenti időpont előtt befejezik, a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsolják.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.