2020. július 07. - Apollónia napja
Kedd
Min:15°
Max:21°
Szerda
Min:12°
Max:24°
Csütörtök
Min:16°
Max:27°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:14°
Max:21°
Programajánló

Ingyenes nyitó-és zárógála
2019-07-24 - Már lehet igényelni a helyre szóló belépőjegyeket a BKK Jegypénztárában hétköznapokon 10 és 18 óra között az idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár nyitó-és záróceremóniájára. Európa legrangosabb fesztiválját augusztus 12. és 22. között rendezik meg Százhalombattán.
A szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, hogy éljenek a lehetőséggel. Mindenki korlátlan számban vihet haza helyre szóló belépőt, de arra kérik a jegytulajdonosokat, hogy vegyenek is részt az eseményen. Az idei Summerfestre Bolíviából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Chiléből, Indonéziából, Kínából, Kolumbiából, Lengyelországból, Oroszországból (Kalmülföld, Tanok, Krasznodar kozákok, Sztavropol Kaukázus), Panamából, Spanyolországból (Mallorca), Romániából érkeznek az együttesek. Először vesz részt a százhalombattai fesztiválon Japán és Malájzia. Különleges élménynek ígérkezik a Japánból érkező dobszínház és a malájziai tradicionális dobegyüttes műsora is. A fesztivál díszvendége Kárpátalja, a sokácok és a busójárás, valamint a török márványpapír-művészet, az ebru. A vendéglátó együttes a hagyományoknak megfelelően a Forrás Néptáncegyüttes.

Körtánccal és a fesztiválra érkező együttesek tánctanítással egybekötött rövid bemutatkozásával nyit a Fesztiválsátor augusztus 13-án, kedden 15 órakor. A fesztivál kiemelt koncertjére is ezen a napon, este 8 órakor kerül sor. A Csík zenekar ad nagykoncertet a BKK Színháztermében, amelyre elővételben 2500, a helyszínen 3500 forintért lehet jegyet vásárolni.

A Summerfest nyitónapja a zászlófelvonással veszi kezdetét augusztus 14-én, szerdán 17 órakor a Rendezvényközpont parkolójában, amit a közel hétszáz táncos és a busók – Damjanich út és Ősz utca útvonalon közlekedő – menettánca követ. A nyitóceremónián minden résztvevő tánccsoport bemutatkozik augusztus 14-én 19 órai kezdettel a Szent István téri Fesztiválszínpadon. Esőnap augusztus 15-e, a zárógálát pedig augusztus 21-én, szerdán rendezik ugyanitt.

Idén is játékos, zenés, mesés foglalkozásokkal várják a gyerekeket a Fesztiválsátorba augusztus 15-től 19-ig délutánonként.

A hagyományos Népek Báljára augusztus 15-én, csütörtökön kerül sor, amelyen kilenc ország táncait tanulhatják meg az érdeklődők. Valamennyi résztvevő együttes színpadi bemutatkozását láthatjuk a Táncpanorámák során, amelyekre augusztus 16-tól 19-ig kerül sor a BKK Színháztermében. A nemzetiségi estek sorát sváb báli hangulat nyitja augusztus 16-án, amit a görög nemzetiségi est követ 17-én. A Zagyva Bandával mulathatnak az érdeklődők az augusztus 18-ai magyar esten. A busójárás legjobb együttese, a Poklade zenekar ad műsort a délszláv nemzetiségi esten 19-én. A nemzetiségi estek 20 órától 22 óráig tartanak a Fesztiválsátorban, amelyre minden érdeklődőt, a Százhalombattán élő nemzetiségeket is szeretettel várnak.

A kárpátaljai kulturális események a Kárpátalja Táncegyüttes és a Borzsa Vári zenekar műsorával kezdődnek augusztus 17-én, 19 órakor a Színházteremben, amit a "Szól a fülemüle" népzenei és néptáncverseny győzteseinek vendégszereplése követ. Közös alkotótábort tartanak a Summerfesten a kárpátaljai színésznövendékek, képzőművészek és magyarországi fiatal művészek. A programot a Bethlen Gábor Alap támogatja.

A fesztivál minden évben tartogat népművészeti csemegéket is. A kiállítások sorát a nemzetközi ünnepi viseletekből összeállított tárlat nyitja, amelyet a Summerfest idején, augusztus 12-22. között lehet megtekinteni a BKK előterében. A sokácokról és a busó hagyományokról készült, autentikus népviseleteket, jelmezeket és maszkokat bemutató fotó-és tárgykiállítás augusztus 12-étől szeptember végéig látogatható a BKK Galériájában. A török márványpapír-művészet legszebb alkotásait mutatják be augusztus 16-tól 24-éig a Kamarateremben. Sőt, az ebru márványozás technikáját a gyakorlatban is megcsodálhatják az érdeklődők augusztus 20-án 14-16 óráig, illetve 21-én 12-14 óra között Hikmet Barutçugil és Selma Öleş művészek előadása közben a BKK Kamaratermében.

A százhalombattai Felhőjárók drámacsoport, hazánk első kerekesszékes tánccsoportja, a Gördülő Tánccsoport, Jánoki Márió énekes és a Summerfest vendégegyüttesei közösen adnak műsort az augusztus 17-ei Aranyszív Napján, szeretetasztallal és ökumenikus imádsággal, a béke, a barátság és a szeretet jegyében zajlik a Szeretet Napja augusztus 18-án.

Százhalombattára érkezik az Oktoberfest: igazi sváb és bajor hangulat, a Die Spitzbuben zenekar várja az érdeklődőket augusztus 17-én, előbb a sváb nemzetiségi esten 20 órától, majd a Folkkocsmában 23 órától. A Fesztiválklubok jó hangulatáról népszerű DJ-k – a többi között Bredák PJ, Szecsei, Sterbinszky, Dévényi Tibi bácsi, Bárány Attila – gondoskodnak a Fesztiválklubban augusztus 14-étől 21-éig.

A hagyományoknak megfelelően délutántól késő estig népművészeti kirakodóvásárral a többi között hagyományos magyar ételekkel és borokkal várja az érdeklődőket a Summerfest Sokadalom augusztus 15. és 21. között minden nap délutántól késő estig a Rendezvényközpont parkolójában. Szigetvári József fesztiváligazgató kiemelte, hogy a Fesztiválsátor programjai – ezzel együtt a Sokadalom nyitvatartása is – este 10 óráig tartanak.

A szervezők ezúton is értesítik a város lakóit, hogy a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpont felszíni nyilvános parkolóját a XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár rendezvényei, valamint az augusztus 20-ai városi ünnepség miatt lezárják. Elsőként a Fesztiválsátor építési munkálatai miatt, a Református templom - Posta előtti (a teljes terület mintegy egyharmad részét) augusztus 5-én, hétfőn reggel 8 órakor, majd a teljes részt a Damjanich úton, az Ebattával szemben: a Thor Gym és a gyógyszertár előtti területet is augusztus 12-én. Kérik a lakosság megértését és türelmét.

A nyitó- és záróceremóniára szóló ingyenes, helyre szóló belépők, valamint a Táncpanorámákra, és a Csík Zenekar élő koncertjére már kaphatók jegyek a Barátság Kulturális Központban hétköznap 10-től 18 óráig. A részletes fesztiválprogram és minden egyéb információ megtalálható a summerfestbatta.hu oldalon. (Fotó: archív)EFOTT
2020-06-16 -
Alig egy hónapja fixálódott, hogy az EFOTT 2020-ban is nyitja kapuit: csúsztatott időpontban, augusztus 26-30. között várja majd az érdeklődőket a Velencei-tó északi partjára.
Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-07-06 - Rockzenei tehetségkutató verseny és kisfesztivál - 2020.08.29 - Szigetszentmiklós
2020-07-01 - Vezér Mihály polgármester közleménye
2020-06-30 - Kedves Olvasóink és Partnereink! A kiadó Promotion Service Nonprofit Kft. és a fenntartó önkormányzat egyeztetése alapján a Százhalombattai Hírtükör nem jelenik meg nyomtatott formában július folyamán.
HÍREINK
Bicikliket lopott egy vasúti vagonból
2020-07-07
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 6-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén szabadlábra helyezte azt a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványozta és aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást.

Külföldről szállított marihuánát a többszörös visszaeső
2020-07-06
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérletével vádolt.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki élve temette el áldozatát
2020-07-06
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekmény elkövetésével vádolt.

Dobogós helyek a Szlovák Kupán
2020-07-06
Négyfős csapat képviselte a magyar színeket a Szlovák Kupa vitorlás hajómodellező verseny második fordulóján július 4-5-én. Német, szlovák és cseh versenyzőkkel szálltak ringbe a dobogós helyekért.

Jéggel és oxigénnel mentették meg egy férfi életét az érdi rendőrök
2020-07-06
Eszméletlen férfi megmentésében közreműködtek az érdi egyenruhások július 2-án.

Végéhez közeledik a vasúti beruházás
2020-07-06
A tervek szerint hétfőn nyitják meg a forgalom előtt a Városkapu utat Százhalombattán – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Átadják a körforgalmat
2020-07-03
A kivitelező tájékoztatása szerint július 13-án adják át – az Iparos úti felüljáróhoz tervezett – Városkapu úti körforgalmat Százhalombattán.

Szociális otthon vezetőjeként fosztotta ki a gondozottak bankszámláit
2020-07-02
A Monori Járásbíróság 2020. június 30-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hozott annak a két férfinak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

6 év fegyházra ítélte a bíróság a mogyoródi kannabisztermesztőt
2020-07-02
A Gödöllői Járásbíróság 2020. július 1-én megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a házaspárnak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt. Az I.

Köszönet a köztisztviselőknek!
2020-06-30
A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy Magyarországon július 1. legyen a Köztisztviselők Napja. Az Országgyűlés eltörölte, ám Százhalombattán – a Képviselő-testület döntése alapján – július 1. munkaszüneti nap lett.

Nesbo, Grisham és Gaiman nyári ajánlata
2020-06-30
Egy-egy szerző neve láttán többnyire tudni véljük, mire számíthatunk. Az alábbiakban néhány meglepetést mutatok be: általában felnőtteknek író szerzők gyerek- és ifjúsági könyveit.

Batta Bringa
2020-06-30
Közel háromszázan tekerték végig a tizennégy kilométeres távot június 27-én Százhalombattán. A Batta Bringa legfiatalabb résztvevője egy, a legidősebb 82 éves volt. Külön díjazták a legmesszebbről, Nagyvenyimből érkezett résztvevőt is.

Summerfesti MÁS - TRENDBEN, tRENDBEN, Battai Nap-OK-é
2020-06-30
A koronavírus-helyzet miatt az idén sem a Summerfestre, sem a Battai Napok rendezvénysorozatára nem készülhetünk a megszokott módon, de mindkettő helyett lesz valami más.

Szent László-díjat alapított a KÉSZ
2020-06-30
Koszorúzást és megemlékezést tartott a templom patrónusa, Szent László tiszteletére a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja és a katolikus egyházközség június 26-án, Százhalombattán. A megemlékezésen először adták át a KÉSZ-csoport által alapított Szent László-díjat.

Szent Adalbert-díj dr. Müller Cecíliának - A KÉSZ közleménye
2020-06-30
Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak adományozta Szent Adalbert-díját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az operatív törzs tagjaként a magyar emberek egészségének megóvása érdekében nap mint nap fáradhatatlanul, magas szakmai színvonalon végzett áldozatos munkája elismeréseként, amelyet keresztény szellemben, nagy empátiával és felebaráti szeretetet tanúsítva folytatott.

Én is Hős vagyok!
2020-06-30
Ezzel a címmel rendezett tíz hetes bűn- és balesetmegelőzési játékot az Érdi Rendőrkapitányság. Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 25-én került sor.

Óvárosi fogadóóra
2020-06-30
Megtartotta első járványügyi veszélyhelyzet feloldása utáni fogadóóráját Szabó Gábor, Óváros önkormányzati képviselője június 26-án.

Erő, állóképesség, testtudat - Kipróbáltuk a piloxingot
2020-06-30
A személyre szabott tudatos táplálkozás, a rendszeres mozgás, a változatos edzések híve vagyok (mondjuk azért a szerencsés genetika is áldás, akinek jutott belőle). A piloxing számomra teljesen ismeretlen volt. Bár minden elemét ismertem külön-külön, de nehezen képzeltem el egyben. Kellemes meglepetésben volt részem Niki óráján az újranyitott Omega Sportcentrumban. A box gyakorlatoknál kirobbanónak, erősnek, a pilates és tánc elemeinél kecsesnek, könnyűnek, az edzés végén pedig Beyoncé-nek éreztem magam. Nemes Dóra írása.

Újra itt a nyár
2020-06-30
Nyaraláskor sok kérdés felmerül azzal kapcsolatban, hogy mi pakolható a bőröndbe, és mi nem, például a fürdőruha és a naptej mellé. Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, nem árt tisztában lenni pár egyszerű szabállyal, így sok kellemetlenség, felesleges adminisztráció vagy pluszköltség megspórolható. Mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt vihet magával és hozhat be az utazó, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például házikedvencével szeretne nyaralni? Ezekre a kérdésekre is választ talál a NAV közleményében.

Ide ne utazz, ha félsz a cápáktól
2020-06-30
Megkockáztatnád az utazást? Mutatjuk, hova nem ajánlatos menni, ha nem szeretnél cápákkal találkozni! Ugyanis őket nem "érdekli" a vírushelyzet! (Forrás: Nat Geó)

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.