2019. augusztus 20. - napja
Kedd
Min:24°
Max:33°
Szerda
Min:17°
Max:26°
Csütörtök
Min:14°
Max:27°
Péntek
Min:17°
Max:28°
Szombat
Min:19°
Max:31°
Programajánló

Ingyenes nyitó-és zárógála
2019-07-24 - Már lehet igényelni a helyre szóló belépőjegyeket a BKK Jegypénztárában hétköznapokon 10 és 18 óra között az idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár nyitó-és záróceremóniájára. Európa legrangosabb fesztiválját augusztus 12. és 22. között rendezik meg Százhalombattán.
A szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, hogy éljenek a lehetőséggel. Mindenki korlátlan számban vihet haza helyre szóló belépőt, de arra kérik a jegytulajdonosokat, hogy vegyenek is részt az eseményen. Az idei Summerfestre Bolíviából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Chiléből, Indonéziából, Kínából, Kolumbiából, Lengyelországból, Oroszországból (Kalmülföld, Tanok, Krasznodar kozákok, Sztavropol Kaukázus), Panamából, Spanyolországból (Mallorca), Romániából érkeznek az együttesek. Először vesz részt a százhalombattai fesztiválon Japán és Malájzia. Különleges élménynek ígérkezik a Japánból érkező dobszínház és a malájziai tradicionális dobegyüttes műsora is. A fesztivál díszvendége Kárpátalja, a sokácok és a busójárás, valamint a török márványpapír-művészet, az ebru. A vendéglátó együttes a hagyományoknak megfelelően a Forrás Néptáncegyüttes.

Körtánccal és a fesztiválra érkező együttesek tánctanítással egybekötött rövid bemutatkozásával nyit a Fesztiválsátor augusztus 13-án, kedden 15 órakor. A fesztivál kiemelt koncertjére is ezen a napon, este 8 órakor kerül sor. A Csík zenekar ad nagykoncertet a BKK Színháztermében, amelyre elővételben 2500, a helyszínen 3500 forintért lehet jegyet vásárolni.

A Summerfest nyitónapja a zászlófelvonással veszi kezdetét augusztus 14-én, szerdán 17 órakor a Rendezvényközpont parkolójában, amit a közel hétszáz táncos és a busók – Damjanich út és Ősz utca útvonalon közlekedő – menettánca követ. A nyitóceremónián minden résztvevő tánccsoport bemutatkozik augusztus 14-én 19 órai kezdettel a Szent István téri Fesztiválszínpadon. Esőnap augusztus 15-e, a zárógálát pedig augusztus 21-én, szerdán rendezik ugyanitt.

Idén is játékos, zenés, mesés foglalkozásokkal várják a gyerekeket a Fesztiválsátorba augusztus 15-től 19-ig délutánonként.

A hagyományos Népek Báljára augusztus 15-én, csütörtökön kerül sor, amelyen kilenc ország táncait tanulhatják meg az érdeklődők. Valamennyi résztvevő együttes színpadi bemutatkozását láthatjuk a Táncpanorámák során, amelyekre augusztus 16-tól 19-ig kerül sor a BKK Színháztermében. A nemzetiségi estek sorát sváb báli hangulat nyitja augusztus 16-án, amit a görög nemzetiségi est követ 17-én. A Zagyva Bandával mulathatnak az érdeklődők az augusztus 18-ai magyar esten. A busójárás legjobb együttese, a Poklade zenekar ad műsort a délszláv nemzetiségi esten 19-én. A nemzetiségi estek 20 órától 22 óráig tartanak a Fesztiválsátorban, amelyre minden érdeklődőt, a Százhalombattán élő nemzetiségeket is szeretettel várnak.

A kárpátaljai kulturális események a Kárpátalja Táncegyüttes és a Borzsa Vári zenekar műsorával kezdődnek augusztus 17-én, 19 órakor a Színházteremben, amit a "Szól a fülemüle" népzenei és néptáncverseny győzteseinek vendégszereplése követ. Közös alkotótábort tartanak a Summerfesten a kárpátaljai színésznövendékek, képzőművészek és magyarországi fiatal művészek. A programot a Bethlen Gábor Alap támogatja.

A fesztivál minden évben tartogat népművészeti csemegéket is. A kiállítások sorát a nemzetközi ünnepi viseletekből összeállított tárlat nyitja, amelyet a Summerfest idején, augusztus 12-22. között lehet megtekinteni a BKK előterében. A sokácokról és a busó hagyományokról készült, autentikus népviseleteket, jelmezeket és maszkokat bemutató fotó-és tárgykiállítás augusztus 12-étől szeptember végéig látogatható a BKK Galériájában. A török márványpapír-művészet legszebb alkotásait mutatják be augusztus 16-tól 24-éig a Kamarateremben. Sőt, az ebru márványozás technikáját a gyakorlatban is megcsodálhatják az érdeklődők augusztus 20-án 14-16 óráig, illetve 21-én 12-14 óra között Hikmet Barutçugil és Selma Öleş művészek előadása közben a BKK Kamaratermében.

A százhalombattai Felhőjárók drámacsoport, hazánk első kerekesszékes tánccsoportja, a Gördülő Tánccsoport, Jánoki Márió énekes és a Summerfest vendégegyüttesei közösen adnak műsort az augusztus 17-ei Aranyszív Napján, szeretetasztallal és ökumenikus imádsággal, a béke, a barátság és a szeretet jegyében zajlik a Szeretet Napja augusztus 18-án.

Százhalombattára érkezik az Oktoberfest: igazi sváb és bajor hangulat, a Die Spitzbuben zenekar várja az érdeklődőket augusztus 17-én, előbb a sváb nemzetiségi esten 20 órától, majd a Folkkocsmában 23 órától. A Fesztiválklubok jó hangulatáról népszerű DJ-k – a többi között Bredák PJ, Szecsei, Sterbinszky, Dévényi Tibi bácsi, Bárány Attila – gondoskodnak a Fesztiválklubban augusztus 14-étől 21-éig.

A hagyományoknak megfelelően délutántól késő estig népművészeti kirakodóvásárral a többi között hagyományos magyar ételekkel és borokkal várja az érdeklődőket a Summerfest Sokadalom augusztus 15. és 21. között minden nap délutántól késő estig a Rendezvényközpont parkolójában. Szigetvári József fesztiváligazgató kiemelte, hogy a Fesztiválsátor programjai – ezzel együtt a Sokadalom nyitvatartása is – este 10 óráig tartanak.

A szervezők ezúton is értesítik a város lakóit, hogy a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpont felszíni nyilvános parkolóját a XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár rendezvényei, valamint az augusztus 20-ai városi ünnepség miatt lezárják. Elsőként a Fesztiválsátor építési munkálatai miatt, a Református templom - Posta előtti (a teljes terület mintegy egyharmad részét) augusztus 5-én, hétfőn reggel 8 órakor, majd a teljes részt a Damjanich úton, az Ebattával szemben: a Thor Gym és a gyógyszertár előtti területet is augusztus 12-én. Kérik a lakosság megértését és türelmét.

A nyitó- és záróceremóniára szóló ingyenes, helyre szóló belépők, valamint a Táncpanorámákra, és a Csík Zenekar élő koncertjére már kaphatók jegyek a Barátság Kulturális Központban hétköznap 10-től 18 óráig. A részletes fesztiválprogram és minden egyéb információ megtalálható a summerfestbatta.hu oldalon. (Fotó: archív)További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-16 - Margittai Adrien festőművész kiállítás megnyitó
2019-08-01 - A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Százhalombattai Csoportja megemlékezésre és közös imádságra hív mindenkit Nagyboldogasszony napján augusztus 15-én, csütörtökön 17 órára Dunafüreden, a volt Báté falu templomának helyén lévő kereszthez.
2019-07-11 - A biztonságosabb, gyorsabb és könnyebb gyalogos közlekedés érdekében Önkormányzatunk további négy új gyalogátkelőhelyet alakított ki városunkban.   
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Futólépésben
2019-08-06
A SZVISE Atlétika szakosztály csapata is részt vett az 5. Deseda Ultramaraton futófesztiválon a kaposvári Deseda-tó csodálatos környezetében július 27-28-án.

Érmek és jelvények
2019-08-05
Két arannyal, öt ezüsttel, nyolc bronzéremmel és 11 aranyjelvényes szintidővel tértek haza a VUK SE úszói a nyár utolsó versenyéről, a XII. Győr Openről, amely július 31. és augusztus 3. között zajlott.

Jelentős menetrendi változások
2019-08-05
A Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti felújítás miatt jelentős menetrendi változásra kell számítaniuk a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vasútvonalon utazóknak augusztus 5-től 25-ig – tájékoztatott a MÁV.

Búcsú Lendvai Gábortól
2019-08-05
Lendvai Gábor, a Dunamenti Energia Modellező Klub sportolója 61 évesen örökre itt hagyott bennünket tegnap délután.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.