2019. október 20. - Vendel napja
Vasárnap
Min:16°
Max:24°
Hétfő
Min:13°
Max:23°
Kedd
Min:13°
Max:22°
Szerda
Min:13°
Max:22°
Csütörtök
Min:11°
Max:21°
Programajánló

Ingyenes nyitó-és zárógála
2019-07-24 - Már lehet igényelni a helyre szóló belépőjegyeket a BKK Jegypénztárában hétköznapokon 10 és 18 óra között az idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár nyitó-és záróceremóniájára. Európa legrangosabb fesztiválját augusztus 12. és 22. között rendezik meg Százhalombattán.
A szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, hogy éljenek a lehetőséggel. Mindenki korlátlan számban vihet haza helyre szóló belépőt, de arra kérik a jegytulajdonosokat, hogy vegyenek is részt az eseményen. Az idei Summerfestre Bolíviából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Chiléből, Indonéziából, Kínából, Kolumbiából, Lengyelországból, Oroszországból (Kalmülföld, Tanok, Krasznodar kozákok, Sztavropol Kaukázus), Panamából, Spanyolországból (Mallorca), Romániából érkeznek az együttesek. Először vesz részt a százhalombattai fesztiválon Japán és Malájzia. Különleges élménynek ígérkezik a Japánból érkező dobszínház és a malájziai tradicionális dobegyüttes műsora is. A fesztivál díszvendége Kárpátalja, a sokácok és a busójárás, valamint a török márványpapír-művészet, az ebru. A vendéglátó együttes a hagyományoknak megfelelően a Forrás Néptáncegyüttes.

Körtánccal és a fesztiválra érkező együttesek tánctanítással egybekötött rövid bemutatkozásával nyit a Fesztiválsátor augusztus 13-án, kedden 15 órakor. A fesztivál kiemelt koncertjére is ezen a napon, este 8 órakor kerül sor. A Csík zenekar ad nagykoncertet a BKK Színháztermében, amelyre elővételben 2500, a helyszínen 3500 forintért lehet jegyet vásárolni.

A Summerfest nyitónapja a zászlófelvonással veszi kezdetét augusztus 14-én, szerdán 17 órakor a Rendezvényközpont parkolójában, amit a közel hétszáz táncos és a busók – Damjanich út és Ősz utca útvonalon közlekedő – menettánca követ. A nyitóceremónián minden résztvevő tánccsoport bemutatkozik augusztus 14-én 19 órai kezdettel a Szent István téri Fesztiválszínpadon. Esőnap augusztus 15-e, a zárógálát pedig augusztus 21-én, szerdán rendezik ugyanitt.

Idén is játékos, zenés, mesés foglalkozásokkal várják a gyerekeket a Fesztiválsátorba augusztus 15-től 19-ig délutánonként.

A hagyományos Népek Báljára augusztus 15-én, csütörtökön kerül sor, amelyen kilenc ország táncait tanulhatják meg az érdeklődők. Valamennyi résztvevő együttes színpadi bemutatkozását láthatjuk a Táncpanorámák során, amelyekre augusztus 16-tól 19-ig kerül sor a BKK Színháztermében. A nemzetiségi estek sorát sváb báli hangulat nyitja augusztus 16-án, amit a görög nemzetiségi est követ 17-én. A Zagyva Bandával mulathatnak az érdeklődők az augusztus 18-ai magyar esten. A busójárás legjobb együttese, a Poklade zenekar ad műsort a délszláv nemzetiségi esten 19-én. A nemzetiségi estek 20 órától 22 óráig tartanak a Fesztiválsátorban, amelyre minden érdeklődőt, a Százhalombattán élő nemzetiségeket is szeretettel várnak.

A kárpátaljai kulturális események a Kárpátalja Táncegyüttes és a Borzsa Vári zenekar műsorával kezdődnek augusztus 17-én, 19 órakor a Színházteremben, amit a "Szól a fülemüle" népzenei és néptáncverseny győzteseinek vendégszereplése követ. Közös alkotótábort tartanak a Summerfesten a kárpátaljai színésznövendékek, képzőművészek és magyarországi fiatal művészek. A programot a Bethlen Gábor Alap támogatja.

A fesztivál minden évben tartogat népművészeti csemegéket is. A kiállítások sorát a nemzetközi ünnepi viseletekből összeállított tárlat nyitja, amelyet a Summerfest idején, augusztus 12-22. között lehet megtekinteni a BKK előterében. A sokácokról és a busó hagyományokról készült, autentikus népviseleteket, jelmezeket és maszkokat bemutató fotó-és tárgykiállítás augusztus 12-étől szeptember végéig látogatható a BKK Galériájában. A török márványpapír-művészet legszebb alkotásait mutatják be augusztus 16-tól 24-éig a Kamarateremben. Sőt, az ebru márványozás technikáját a gyakorlatban is megcsodálhatják az érdeklődők augusztus 20-án 14-16 óráig, illetve 21-én 12-14 óra között Hikmet Barutçugil és Selma Öleş művészek előadása közben a BKK Kamaratermében.

A százhalombattai Felhőjárók drámacsoport, hazánk első kerekesszékes tánccsoportja, a Gördülő Tánccsoport, Jánoki Márió énekes és a Summerfest vendégegyüttesei közösen adnak műsort az augusztus 17-ei Aranyszív Napján, szeretetasztallal és ökumenikus imádsággal, a béke, a barátság és a szeretet jegyében zajlik a Szeretet Napja augusztus 18-án.

Százhalombattára érkezik az Oktoberfest: igazi sváb és bajor hangulat, a Die Spitzbuben zenekar várja az érdeklődőket augusztus 17-én, előbb a sváb nemzetiségi esten 20 órától, majd a Folkkocsmában 23 órától. A Fesztiválklubok jó hangulatáról népszerű DJ-k – a többi között Bredák PJ, Szecsei, Sterbinszky, Dévényi Tibi bácsi, Bárány Attila – gondoskodnak a Fesztiválklubban augusztus 14-étől 21-éig.

A hagyományoknak megfelelően délutántól késő estig népművészeti kirakodóvásárral a többi között hagyományos magyar ételekkel és borokkal várja az érdeklődőket a Summerfest Sokadalom augusztus 15. és 21. között minden nap délutántól késő estig a Rendezvényközpont parkolójában. Szigetvári József fesztiváligazgató kiemelte, hogy a Fesztiválsátor programjai – ezzel együtt a Sokadalom nyitvatartása is – este 10 óráig tartanak.

A szervezők ezúton is értesítik a város lakóit, hogy a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpont felszíni nyilvános parkolóját a XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár rendezvényei, valamint az augusztus 20-ai városi ünnepség miatt lezárják. Elsőként a Fesztiválsátor építési munkálatai miatt, a Református templom - Posta előtti (a teljes terület mintegy egyharmad részét) augusztus 5-én, hétfőn reggel 8 órakor, majd a teljes részt a Damjanich úton, az Ebattával szemben: a Thor Gym és a gyógyszertár előtti területet is augusztus 12-én. Kérik a lakosság megértését és türelmét.

A nyitó- és záróceremóniára szóló ingyenes, helyre szóló belépők, valamint a Táncpanorámákra, és a Csík Zenekar élő koncertjére már kaphatók jegyek a Barátság Kulturális Központban hétköznap 10-től 18 óráig. A részletes fesztiválprogram és minden egyéb információ megtalálható a summerfestbatta.hu oldalon. (Fotó: archív)További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-14
- Programajánló - 2019-10-08
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-07
- László Bandy a BKK-ban - 2019-10-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-01
- Programok a HBVK-ban - 2019-09-23
- Programajánló - 2019-09-23
- Dunafüredi Közösségi Nap - 2019-09-23
- Csipketündér - 2019-09-09
- Programajánló - 2019-09-09
Választási hírek
Felhívások
AKTUÁLIS
2019-10-16 - Idén is ingyenes tüdőszűrést szervezett a lakosságnak az önkormányzat Százhalombattán október 18-tól november 21-ig. A vizsgálatot a törökbálinti tüdőgyógyintézet mobil tüdőszűrőszolgálata végzi a Százhalom Egészségügyi Központban hétfőn és szerdán 12-től 18, kedden, csütörtökön és pénteken 8-tól 14 óráig.
2019-10-15 - A Fővárosi Vízművek Zrt. 2019. október 7. 10.00 és október 21. 14.00 között a Százhalombatta város ivóvíz-szolgáltatásában jelentős szerepet betöltő gépház karbantartását végzi.
2019-10-14 - Járőrtársbeosztásra lehet pályázni Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál november 30-ig. A jelentkezők képzésben részsülnek és munkaviszonyba kerülnek.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Elégedetten az élettel
2019-10-18
Ezzel a címmel tartott nagysikerű előadást Pál Feri atya római katolikus pap, mentálhigiénés szakember, előadó és szerző a Nyitott Akadémia százhalombattai előadássorozatának első állomásán a Barátság Kulturális Központban október 3-án.

Őszi kirándulás
2019-10-17
Már hagyománnyá vált, hogy évente két alkalommal 3 napos kirándulásra indulnak a DE. Rt. nyugdíjas klub tagjai.

Enyhébben minősülhet a K vitamin be nem adásával megvádolt szülők cselekménye
2019-10-17
A Budapest Környéki Törvényszéken 2018. január 12-én indult büntetőeljárás L.

Gázpisztollyal indult rabolni egy biatorbágyi férfi
2019-10-17
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 17-én elutasította annak a férfinak a letartóztatására irányuló ügyészi indítványt, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntettének elkövetésével gyanúsít.

Az én ellátásom az én jogom
2019-10-16
Ez volt a jelmondata a hospice és palliatív ellátás idei nemzetközi világnapjának, amit Százhalombattán 14. alkalommal szervezett meg a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat. Bár hazánkban nagyon messze vagyunk az intézményesített és általános ellátástól, a finanszírozás pedig elsősorban a rákbetegekről gondoskodik, egy jogszabály nálunk is lehetővé teszi, hogy előre döntsünk arról, hogyan (nem) akarjuk befejezni az életünket – mondta el Schaffer Judit, a szolgálat vezetője, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnökhelyettese .

Takarítást rendelt el a MÁV
2019-10-15
A takarítási tevékenység felülvizsgálatát, az utasperonok és a gyalogos peronaluljáró soron kívüli rendbetételét, valamint haladéktalan patkányirtást rendelt el a MÁV a százhalombattai vasútállomáson október 11-én.

Jó játék, szép győzelem
2019-10-15
9:0-ra nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Tököl együttese ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokságban hazai pályán október 12-én.

Ajándékokért hunyt szemet a közúti ellenőrzések során - ítéletet hirdetett a Törvényszék
2019-10-15
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 15-én előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinak és vádlott-társának az ügyében, aki apróbb ajándékokat kapott, hogy elnézze a szabálytalanságokat. A vádlottak az ülésen beismerték a bűncselekmény elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Az I. r. vádlottat a bíróság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt a bíróság 2 év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és véglegesen eltiltotta a közúti ellenőri foglalkozás gyakorlásától. A II. r. vádlottat bűnösnek mondta ki hivatali vesztegetés bűntettében, ezért őt a bíróság 1 év – végrehajtásában kettő évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A vádlottak kötelesek fejenként 600.000 forint pénzbüntetést is megfizetni.

Rövid időn belül született ítélet a gondatlan apa ügyében
2019-10-15
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 15-én megtartott előkészítő ülésen az ügy érkezésétől számított 3 hét alatt jogerős határozatot hirdetett S. I. J. vádlott ügyében. Azzal együtt, hogy a vádlottat a történtek megviselték, az ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A törvényszék bűnösnek mondta ki az apát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért őt a bíróság halmazati büntetésül 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta és a próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendelte el. A bíróság az ügyészi indítvánnyal ellentétben a szülői felügyeleti jogától nem tiltotta el a vádlottat.

Továbbra is letartóztatásban marad a szamurájkarddal és fém székkel támadó férfi
2019-10-15
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2019. október 14-én három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság az ügyek egyesítését követően nyomozást folytat.

Tanévkezdés és szabadtéri rendezvények
2019-10-14
Részt vettek a tanévkezdéssel megnövekedő forgalom biztosításában a százhalombattai polgárőrök szeptember 1-je és 10-e között. Vigyáztak a biztonságra az iskolák, óvodák és a bölcsőde környékén. A legnagyobb figyelmet idén is az I-es iskola kapta, amely a legforgalmasabb helyen fekszik.

Több ház napelemet lopott a gyanúsított
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 10-én elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki napelemeket tulajdonított el cégek telephelyeiről és áron alul értékesítette azokat.

Gáz fegyverrel fenyegette munkatársait a szír férfi
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 11-én elrendelte annak a szír férfinak a letartóztatását, akit a Szentendrei Rendőrkapitányság önbíráskodás bűntettének kísérletével gyanúsít.

Menet közben rúgta ki élettársát az autóból
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 11-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki élettársát meglopta, majd az autóból kizuhanó nőt segítségnyújtás nélkül a helyszínen hagyta. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folytat ellene nyomozást.

Egy hét alatt megtelt a kupakszív
2019-10-11
Az első kupakgyűjtő szívet szeptember 30-án állította fel az önkormányzat Százhalombattán, amely egy hét alatt megtelt, és már ki is ürítette a SZÁKOM Kft. munkatársai.

Hosszútávfutók hétvégéje
2019-10-11
Szépen szerepelt a SZVISE Atlétikaszakosztály népes csapata a 35. Sparmaraton versenyen szeptember utolsó hétvégéjén.

Fűtés, felújítás, költségmegosztás - okosan
2019-10-10
A fűtésköltségmegosztók működése, az okos költségmegosztók és a kormány legújabb társasházfelújítási programja volt a témája a Társasházak Érdekvédelmi Egyesülete szakmai estjének október 9-én Százhalombattán.

Badenben szerették volna LSD-re cserélni a Magyarországról kivitt kábítószert
2019-10-10
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 9-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet azoknak a férfiaknak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével vádolt.                              A bíróság a három vádlottat a - vádtól eltérően - kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért mindhármukat 2 év börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte.

Csapatok összecsapása
2019-10-10
Kilenc versenyzővel vett részt a Százhalombattai VUK SE Úszó szakosztálya a Pest Megyei Csapatbajnokság Régiós Találkozóján, Monoron október 5-én.

Kipp-kopphét
2019-10-08
Az egészséges életmód jegyében rendezték meg a hagyományos Kipp-Kopp hetet a százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában szeptember végén.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.