2019. június 16. - Jusztin napja
Szombat
Min:24°
Max:33°
Vasárnap
Min:19°
Max:26°
Hétfő
Min:15°
Max:26°
Kedd
Min:16°
Max:25°
Szerda
Min:18°
Max:27°
Önkormányzat

Tisztelet a hősöknek - írta: ND
2019-03-19 - "Nehéz kincs a szabadság, amelyért áldozatot kell hozni" – emelte ki Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen Százhalombattán.
A városi megemlékezés a hagyományoknak megfelelően az egészségközpont előtt, a Göncz Árpád téren vette kezdetét. Az önkormányzat és cégei, intézményei, a nemzetiségi önkormányzatok, egyházak, civil szervezetek, nyugdíjas és művészeti klubok, valamint városlakók helyeztek el virágokat, koszorúkat Petőfi Sándor szobránál. Közreműködött Berettyán Sándor színművész, a budapesti Nemzeti Színház tagja, Dánielfy Gergely, a Kaposvári Színművészeti Egyetem hallgatója, a Battai Muslinca Dalárda és a Városi Fúvószenekar. A megemlékezők a Barátság Kulturális Központba vonultak, a városi ünnepség a színházteremben folytatódott Győrffy Endre honvéd főhadnagy naplórészletének, valamint Petőfi Nemzeti dala megzenésített változatának előadásával.

Vezér Mihály ünnepi beszédében köszönetet mondott a megemlékezőknek, amiért sokan részt vettek a városi ünnepségen, kiemelte a "sok fiatalt, akik megnyitották szívüket az események tiszteletére – amikor az igazi szabadság elkezdődött." Hozzátette, hogy a kivívott szabadság megvédéséhez, nemzeti identitásunk megőrzéséhez összefogásra van szükség.

A képviselő-testület által alapított kitüntetéseket a testület tagjai adták át. Elsőként – a magyar sajtó napja alkalmából, internetes szavazással odaítélt – Városi Sajtódíjat vette át az idén legtöbb szavazatot kapott jelölt, Jankovits Márta. Első cikke 2008-ban jelent meg, folyamatos sajtómunkát a Százhalom Magazin 2013-as indulása óta végez. Száznál több írása jelent meg, témája jellemzően a helytörténet és a hagyományőrzés. Óvárosban született és a mai napig ott él. Széleskörű helyismerete nagyban hozzájárul a Százhalom népszerűségéhez. Öt családi és helytörténeti vonatkozású könyve is megjelent az elmúlt években. Megbízható, alapos és elkötelezett tevékenysége példaértékű a civil közösség számára.

Egészségünkért Díjat vett át dr. Tóthné dr. Pereczár Klára Mária, aki 1989 óta él és dolgozik Százhalombattán. Az óvárosi háziorvosi teendőket látja el. Betegei körében nagy tiszteletnek örvend. Empátiájával, szaktudásával, alaposságával kivívta az óvárosi lakosság szeretetét, tiszteletét. Páciensei nemcsak egészséggel, betegséggel kapcsolatban, hanem szinte bármilyen jellegű személyes problémával is bizalommal fordulhatnak hozzá. Férjével, dr. Tóth Béla háziorvossal mintegy három évtizede élnek házasságban, három gyermekük van.

Gyermekekért Díjban részesült Leszák Zoltánné, aki 1984 óta dolgozik a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban. Az intézményben folyó művészeti nevelés meghatározó egyénisége. Rendkívül sokat tesz a tanulók kreativitásának és önkifejezésének fejlesztése érdekében, elsősorban a bábozás, a vizuális kultúra, a tárgyi és szellemi néprajz, a barkácsolás, valamint a dráma terén. Rendszeresen ír szöveg- és forgatókönyveket a farsangi műsorok, a drámafesztiválok és bábelőadások, illetve az Arany Gálák jeleneteihez, amelynek 28 éve főszervezője is. A színpadi előadások díszleteit, jelmezeit és kellékeit is ő készíti. Tanítványaival ezüstminősítést ért el a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón 2012-ben.

Köztisztviselői Díjat kapott Szenczi Anita, aki 1995 óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban. Kezdetben a Hatósági Irodán tevékenykedett, majd a Szervezési és Önkormányzati Iroda állományába került 2001-ben, jelenleg pedig az Informatikai és Iratkezelési Csoport munkatársa. Nagy teherbírású, munkáját precízen, lelkiismeretesen végzi el. Megbízható, mindig lehet rá számítani. Munkáját – amelyre az igényesség és a szerénység jellemző – vezetői megelégedettségével végzi. Nagy hangsúlyt fektet a jó személyes és munkakapcsolatokra.

Sportos életútja alapján Testnevelési és Sport Díjban részesült Szalay János. Édesapja kitűnő úszó, majd edző volt, ő pedig szinte az uszodában nőtt fel. Igazolt versenyzője volt a DKSK-nak. Az úszást követően vízilabdázott. Oroszlánrészt vállalt a százhalombattai öregfiú úszó és vízilabdacsapat létrehozásában. Országszerte versenyeznek. A helyi sportegyesületek állandó támogatója. Jelenleg a Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület vezetője. A képviselő-testület Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottságának négy éve tagja.

Szociális Munkáért Díjat vett át Szélpál Csabáné, aki 2000 óta a Sérültekért Alapítvány drámapedagógus, terápiás munkatársa. Fogyatékkal élőknek segít képességeik fejlesztésében, önmaguk megismerésében, elfogadásában, problémáik, konfliktusaik kezelésében, mindennapi nehézségeik megoldásában. Érzékenyítő foglalkozásain számos iskolai csoport vett részt. Drámafoglalkozásokat tartott a többi között az érdi Habilitációs Központ sérült fiataljainak, valamint a Martonvásári Diák és Nevelőotthon fogyatékkal élő árva gyermekeinek. Testvérével, Rédli Évával létrehozták a Felhőjárók drámacsoportot 2003-ban, amely számos hazai és nemzetközi fesztiválon szerepelt már kiemelkedően sikeresen, Százhalombattán a társadalmi érzékenyítés és befogadás zászlóshajójává vált.

Környezetvédelmi Díjjal tüntette ki a képviselő-testület Jobbágy Miklósnét, a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola pedagógusát, aki az intézményben huszonegy éve végez oktató-nevelő munkát. Kiemelten fontosnak tartja a tanulók természetközeli nevelését. Szaktárgyaiban - a technika, életvitel és gyakorlat, az etika és az informatika – oktatása során is kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos életmód, a környezet és a lélek harmóniájának, a fenntarthatóság és a digitális világ kapcsolatának bemutatására. Elhatározásának és munkájának köszönhetően lett a Kőrösi ökoiskola 2014-ben, amely részeként komposztáló és gyógynövénykert létesült az intézményben.

Közrend, Közbiztonsági Díjat kapott Hovanyecz István, aki több mint húsz éve a Százhalombattai Polgárőrség aktív, oszlopos tagja. Édesapja rendőr volt, de pályaválasztásában nem követte őt. Az olaj- és gáziparban dolgozott húsz éven keresztül, szerte Európában. A polgárőrséghez barátai javaslatára csatlakozott. Elhivatott, megbízható polgárőr, munkájával hozzájárul városunk közbiztonságának megőrzéséhez, az idén huszonöt éves városi polgárőrség elismertségéhez. Az önkéntes polgárőrmunka kapcsán a díjátadón bemutatott kisfilmjében úgy nyilatkozott: "Én mindig odafigyelek, vigyázok, segítek – a civil életben is. Nekem ez a mentalitásom."

A város díszpolgárává választotta a képviselő-testület Dubecz Lászlónét. Jutka néni 1933-ban született, családja 1935 óta él Százhalombattán. Nyugdíjazásáig óvodapedagógusként dolgozott a volt "DHV-s", most Százszorszép Óvodában. Nyolcvanöt éves kora ellenére fiatalokat lepipáló tevékeny életet él. Nagy kertjét maga műveli, gyerekeknek bábozik, minden iránt érdeklődik, autót vezet. Ha úgy látja, hogy valaki – akár nála fiatalabb is – bajban van, azonnal a segítségére siet. Közösségszervező, az óvárosi közösség aktív tagja, rendszeresen részt vesz a helyi rendezvényeken. Az óvodapedagógusi pálya, a gyermekek szeretete és szeretetben nevelése élethivatása. A helyiek ismerik és szeretik. Férjével majdnem ötven évig, 2003-ban bekövetkezett haláláig éltek házasságban. Lányuk, Piroska 1960-ban született. Két unoka boldog nagymamája.

A kitüntetések átadása után a Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola nagysikerű díszelőadása következett. A nemzeti örökségünkről való álmodozás ihlette a műsort, amelyben közel nyolcvan diák szerepelt. A színpadra állításban Násztorné Réczey Éva, Havasi Péter, Tornai Boglárka, Nagy Péter Gábor, Kun Katalin és Somogyi Anita vett részt. A nemzeti ünnep a díjazottak tiszteletére rendezett állófogadással zárult.

(Fotó: Medgyesi Milán)


1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Előre a tiszta forráshoz
2019-06-14
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pünkösdi levele

Nem lükeség, csak nyereség
2019-06-13
Első helyezést ért el korcsoportjában a LÜK országos tanulmányi versenyen Izsó Kornél, a Százhalombattai Kőrösi Sportiskolai Általános iskola harmadikosa. A kisdiák laptopot és szüleivel együtt tölthető állatkerti kirándulást nyert.

Támogatták a kérelmeket
2019-06-13
Támogatta az önkormányzat Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága a pótköltségvetéshez érkezett kérelmeket – mondta el Szalai Attila, helyettes elnök a szakbizottság június 12-i ülését követően.

A Gesztenyés úton épülő társasházról is tárgyalt a szakbizottság
2019-06-13
Nyugtalanságot keltett a környéken élőkben, hogy 36 lakásos, ötemeletes, 16 méter magas társasház épülhet Százhalombattán, a Gesztenyés úton, amely jelenleg alacsonyabb beépítésű ennél. A témáról Oláh M. Zoltán főépítész nyilatkozott az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának június 12-i ülése után.

Óvadék ellenében kerülhet szabadlábra az érdi gázoló
2019-06-13
Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

Még három utast keresnek
2019-06-13
Kiemelték a Hableányt a Dunából június 11-én. A hajóban négy holttestet találtak, akik közül az egyik a kapitány volt.  Másnap késő délután megtaláltak egy férfit a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, akit szintén a tragikus baleset áldozataként azonosítottak. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

Alpolgármesteri fogadóóra
2019-06-13
Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester június 18-án, kedden, 14.30-tól 16.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104 telefonszámon lehet egyeztetni.

Hazai és nemzetközi sikerek
2019-06-13
Ausztrália, Ausztria és Lengyeltóti. Az alábbi helyeken versenyeztek a Százhalombattai VUK SE triatlonistái az elmúlt napokban.

Elhunyt Illés László
2019-06-13
Megrendüléssel értesültünk Illés László haláláról, aki a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nyitott párt
2019-06-12
Fontos a fiatalok bevonása a Fideszbe helyi szinten is, illetve a taglétszám bővítése - jelentette ki Lukács Bernadett, a Fidesz Százhalombattai Szervezetének újonnan megválasztott elnöke a június 11-ei tájékoztatón. Az eseményen a bizalmat kapott négy alelnökből részt vett Dr. Brauswetter Viktor, Erdei Gyula és Szabó Zoltán, Révész Tibor egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni.

Életet mentett
2019-06-11
Az önkormányzat és a Városi Polgárőrség is oklevéllel ismerte el annak a százhalombattai férfinak a tettét, aki saját biztonságát is kockáztatva mentett ki egy fuldoklót a Bara-patakból június 7-én este. Oláh Dávid azonnal a vízbe ugrott, amikor észrevette, hogy valaki bajban van, nagy nehézségek árán húzta partra a fuldokló férfit, akit egészen a mentők, illetve a mentőhelikopter kiérkezéséig próbált életben tartani.

Még lehet jelentkezni
2019-06-11
Még lehet nevezni A "Tiszta udvar – rendes ház" környezetszépítő versenyre július 23-ig Százhalombattán. Az idén első alkalommal a legszebb haszonkertekkel is lehet versenyezni.

Ma és csütörtökön lesz szúnyogirtás
2019-06-11
A tervek szerint ismét földi szúnyogirtás lesz Százhalombattán ma és csütörtökön. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést, és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Tehetségek szolgálatában
2019-06-11
Negyedik alkalommal került sor a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája (KGYTK) referenciaintézményeinek országos tanácskozására június 6-án. A találkozót a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium szervezte meg. Az előadások ezúttal is a tehetséggondozás köré csoportosultak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.