2020. május 26. - Fülöp, Evelin napja
Kedd
Min:12°
Max:18°
Szerda
Min:9°
Max:20°
Csütörtök
Min:10°
Max:19°
Péntek
Min:10°
Max:17°
Szombat
Min:8°
Max:18°
Önkormányzat

Tisztelet a hősöknek - írta: ND
2019-03-19 - "Nehéz kincs a szabadság, amelyért áldozatot kell hozni" – emelte ki Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen Százhalombattán.
A városi megemlékezés a hagyományoknak megfelelően az egészségközpont előtt, a Göncz Árpád téren vette kezdetét. Az önkormányzat és cégei, intézményei, a nemzetiségi önkormányzatok, egyházak, civil szervezetek, nyugdíjas és művészeti klubok, valamint városlakók helyeztek el virágokat, koszorúkat Petőfi Sándor szobránál. Közreműködött Berettyán Sándor színművész, a budapesti Nemzeti Színház tagja, Dánielfy Gergely, a Kaposvári Színművészeti Egyetem hallgatója, a Battai Muslinca Dalárda és a Városi Fúvószenekar. A megemlékezők a Barátság Kulturális Központba vonultak, a városi ünnepség a színházteremben folytatódott Győrffy Endre honvéd főhadnagy naplórészletének, valamint Petőfi Nemzeti dala megzenésített változatának előadásával.

Vezér Mihály ünnepi beszédében köszönetet mondott a megemlékezőknek, amiért sokan részt vettek a városi ünnepségen, kiemelte a "sok fiatalt, akik megnyitották szívüket az események tiszteletére – amikor az igazi szabadság elkezdődött." Hozzátette, hogy a kivívott szabadság megvédéséhez, nemzeti identitásunk megőrzéséhez összefogásra van szükség.

A képviselő-testület által alapított kitüntetéseket a testület tagjai adták át. Elsőként – a magyar sajtó napja alkalmából, internetes szavazással odaítélt – Városi Sajtódíjat vette át az idén legtöbb szavazatot kapott jelölt, Jankovits Márta. Első cikke 2008-ban jelent meg, folyamatos sajtómunkát a Százhalom Magazin 2013-as indulása óta végez. Száznál több írása jelent meg, témája jellemzően a helytörténet és a hagyományőrzés. Óvárosban született és a mai napig ott él. Széleskörű helyismerete nagyban hozzájárul a Százhalom népszerűségéhez. Öt családi és helytörténeti vonatkozású könyve is megjelent az elmúlt években. Megbízható, alapos és elkötelezett tevékenysége példaértékű a civil közösség számára.

Egészségünkért Díjat vett át dr. Tóthné dr. Pereczár Klára Mária, aki 1989 óta él és dolgozik Százhalombattán. Az óvárosi háziorvosi teendőket látja el. Betegei körében nagy tiszteletnek örvend. Empátiájával, szaktudásával, alaposságával kivívta az óvárosi lakosság szeretetét, tiszteletét. Páciensei nemcsak egészséggel, betegséggel kapcsolatban, hanem szinte bármilyen jellegű személyes problémával is bizalommal fordulhatnak hozzá. Férjével, dr. Tóth Béla háziorvossal mintegy három évtizede élnek házasságban, három gyermekük van.

Gyermekekért Díjban részesült Leszák Zoltánné, aki 1984 óta dolgozik a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban. Az intézményben folyó művészeti nevelés meghatározó egyénisége. Rendkívül sokat tesz a tanulók kreativitásának és önkifejezésének fejlesztése érdekében, elsősorban a bábozás, a vizuális kultúra, a tárgyi és szellemi néprajz, a barkácsolás, valamint a dráma terén. Rendszeresen ír szöveg- és forgatókönyveket a farsangi műsorok, a drámafesztiválok és bábelőadások, illetve az Arany Gálák jeleneteihez, amelynek 28 éve főszervezője is. A színpadi előadások díszleteit, jelmezeit és kellékeit is ő készíti. Tanítványaival ezüstminősítést ért el a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón 2012-ben.

Köztisztviselői Díjat kapott Szenczi Anita, aki 1995 óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban. Kezdetben a Hatósági Irodán tevékenykedett, majd a Szervezési és Önkormányzati Iroda állományába került 2001-ben, jelenleg pedig az Informatikai és Iratkezelési Csoport munkatársa. Nagy teherbírású, munkáját precízen, lelkiismeretesen végzi el. Megbízható, mindig lehet rá számítani. Munkáját – amelyre az igényesség és a szerénység jellemző – vezetői megelégedettségével végzi. Nagy hangsúlyt fektet a jó személyes és munkakapcsolatokra.

Sportos életútja alapján Testnevelési és Sport Díjban részesült Szalay János. Édesapja kitűnő úszó, majd edző volt, ő pedig szinte az uszodában nőtt fel. Igazolt versenyzője volt a DKSK-nak. Az úszást követően vízilabdázott. Oroszlánrészt vállalt a százhalombattai öregfiú úszó és vízilabdacsapat létrehozásában. Országszerte versenyeznek. A helyi sportegyesületek állandó támogatója. Jelenleg a Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület vezetője. A képviselő-testület Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottságának négy éve tagja.

Szociális Munkáért Díjat vett át Szélpál Csabáné, aki 2000 óta a Sérültekért Alapítvány drámapedagógus, terápiás munkatársa. Fogyatékkal élőknek segít képességeik fejlesztésében, önmaguk megismerésében, elfogadásában, problémáik, konfliktusaik kezelésében, mindennapi nehézségeik megoldásában. Érzékenyítő foglalkozásain számos iskolai csoport vett részt. Drámafoglalkozásokat tartott a többi között az érdi Habilitációs Központ sérült fiataljainak, valamint a Martonvásári Diák és Nevelőotthon fogyatékkal élő árva gyermekeinek. Testvérével, Rédli Évával létrehozták a Felhőjárók drámacsoportot 2003-ban, amely számos hazai és nemzetközi fesztiválon szerepelt már kiemelkedően sikeresen, Százhalombattán a társadalmi érzékenyítés és befogadás zászlóshajójává vált.

Környezetvédelmi Díjjal tüntette ki a képviselő-testület Jobbágy Miklósnét, a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola pedagógusát, aki az intézményben huszonegy éve végez oktató-nevelő munkát. Kiemelten fontosnak tartja a tanulók természetközeli nevelését. Szaktárgyaiban - a technika, életvitel és gyakorlat, az etika és az informatika – oktatása során is kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos életmód, a környezet és a lélek harmóniájának, a fenntarthatóság és a digitális világ kapcsolatának bemutatására. Elhatározásának és munkájának köszönhetően lett a Kőrösi ökoiskola 2014-ben, amely részeként komposztáló és gyógynövénykert létesült az intézményben.

Közrend, Közbiztonsági Díjat kapott Hovanyecz István, aki több mint húsz éve a Százhalombattai Polgárőrség aktív, oszlopos tagja. Édesapja rendőr volt, de pályaválasztásában nem követte őt. Az olaj- és gáziparban dolgozott húsz éven keresztül, szerte Európában. A polgárőrséghez barátai javaslatára csatlakozott. Elhivatott, megbízható polgárőr, munkájával hozzájárul városunk közbiztonságának megőrzéséhez, az idén huszonöt éves városi polgárőrség elismertségéhez. Az önkéntes polgárőrmunka kapcsán a díjátadón bemutatott kisfilmjében úgy nyilatkozott: "Én mindig odafigyelek, vigyázok, segítek – a civil életben is. Nekem ez a mentalitásom."

A város díszpolgárává választotta a képviselő-testület Dubecz Lászlónét. Jutka néni 1933-ban született, családja 1935 óta él Százhalombattán. Nyugdíjazásáig óvodapedagógusként dolgozott a volt "DHV-s", most Százszorszép Óvodában. Nyolcvanöt éves kora ellenére fiatalokat lepipáló tevékeny életet él. Nagy kertjét maga műveli, gyerekeknek bábozik, minden iránt érdeklődik, autót vezet. Ha úgy látja, hogy valaki – akár nála fiatalabb is – bajban van, azonnal a segítségére siet. Közösségszervező, az óvárosi közösség aktív tagja, rendszeresen részt vesz a helyi rendezvényeken. Az óvodapedagógusi pálya, a gyermekek szeretete és szeretetben nevelése élethivatása. A helyiek ismerik és szeretik. Férjével majdnem ötven évig, 2003-ban bekövetkezett haláláig éltek házasságban. Lányuk, Piroska 1960-ban született. Két unoka boldog nagymamája.

A kitüntetések átadása után a Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola nagysikerű díszelőadása következett. A nemzeti örökségünkről való álmodozás ihlette a műsort, amelyben közel nyolcvan diák szerepelt. A színpadra állításban Násztorné Réczey Éva, Havasi Péter, Tornai Boglárka, Nagy Péter Gábor, Kun Katalin és Somogyi Anita vett részt. A nemzeti ünnep a díjazottak tiszteletére rendezett állófogadással zárult.

(Fotó: Medgyesi Milán)


Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
2020-05-21 - Százhalombattai Szivárvány Óvoda  pályázatot hirdet határozatlan idejű óvodapedagógus állás betöltésére.
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Folyamatos a segítség
2020-05-26
Újabb közel ötven százhalombattai pályázó részesült A Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában. Erről döntött a kuratórium május 25-ei ülésén.

Teljes nyitás az ovikban
2020-05-25
A legújabb kormányrendelet értelmében május 25-től minden vidéki településen, így Százhalombattán is a veszélyhelyzet előtti normál rendben fogadják a gyerekeket az óvodák és a bölcsőde. A battai intézményekben felkészültek a kicsik érkezésére, de még nem számítanak arra, hogy teljes létszám lesz a csoportszobákban.

Isten a szeretet
2020-05-25
Megjelent a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége "Hitből pajzsot" elnevezésű videósorozatának következő filmje, amelyben Süveges Gergő újságíró osztja meg "nyugalom megzavarására alkalmas" mondanivalóját "Hogyan lehetek Isten nagykövete?" címmel.

Több településen is új pszichoaktív anyagokat árult
2020-05-25
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 22-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást.

Rendszeresen bántalmazta idős édesanyját a ceglédi nő
2020-05-25
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 24-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Elkezdődött a szúnyoggyérítés
2020-05-22
Megkezdte a szúnyogok irtását a Szákom Kft. Százhalombattán ezen a héten. Elsőként biológiai gyérítésre kerül sor, a jövő héten pedig - ha az idő is engedi - kémiai irtást végeznek.

Gyermeknapi sorsolás
2020-05-22
A Városi Gyermeknapi a járványhelyzet miatt elmarad, de Szalai Attila, önkormányzati képviselő több vállalkozás támogatásával ajándéksorsolást rendez a gyerekeknek.

Eltűnt gyerekek világnapja
2020-05-22
"Veszélyes dolog kilépni az ajtón (...).

Tavasz a kertekben
2020-05-22
Megérkezett a tavasz.

Kinyitnak a gyermekintézmények
2020-05-21
Az új kormányrendelet értelmében az óvodák és a bölcsőde a veszélyhelyzet előtti megszokott rendben várják a gyermekeket Százhalombattán május 25-től - tájékoztatott Vezér MIhály polgármester.

Bántalmazta és külföldi prostitucióra akarta kényszeríteni a nőt
2020-05-20
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2020. május 20-án három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére kizsákmányolás céljából, erőszakkal elkövetett emberkereskedelem bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsít.

Újranyitott az Omega
2020-05-20
Ismét megnyitotta kapuit az óvárosi Omega Sportcentrum május közepén.

Saját cége 24 autóját vitte el
2020-05-20
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 20-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghosszabbította annak a büntetett előéletű férfinak a letartóztatását, akit jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsít a Dunakeszi Rendőrkapitányság. 

Áramszünet
2020-05-20
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz június 16-án, 10 és 14 óra között Százhalombattán az alábbi helyszíneken – tájékoztatott az ELMŰ Hálózati Kft.  Amennyiben a munkálatokat a fenti időpont előtt befejezik, a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsolják.

Fél év felfüggesztett súlyos testi sértés kísérlete miatt
2020-05-20
Hat hónapos, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 43 éves százhalombattai férfit, aki tavaly március 19-én ököllel arcon ütötte az egyik dunafüredi vendéglátóhely tulajdonosát, miközben a város polgármestere és több önkormányzati képviselő lelövésével fenyegetőzött.

Ha a világ a feje tetejére áll is
2020-05-18
"A világ a feje tetejére állhat, de mi akkor is megtartjuk a Battai Könyvünnepet!" – jelentette be a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár. Az intézmény ötödik alkalommal szervez egész napos programsorozatot az olvasás népszerűsítése érdekében június 5-ére.

Mindig van remény
2020-05-18
Kétmillió forintot adományozott az ERSTE Bank A Remény Bajnoka Alapítványnak – jelentette be Vezér Mihály polgármester május 18-án az alapítvány kuratóriumi ülésén.

Júniustól visszatér a normál működés
2020-05-18
Fokozatosan megkezdte az ellátási korlátozások feloldását a Százhalom Egészségügyi Központ – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató. Bizonyos óvintézkedések megmaradnak, de június 2-tól már az egynapos sebészet is üzemelni fog.

Ásványvizet adományozott a TESCO
2020-05-18
Közel egymillió forint értékben adományozott ásványvizet a százhalombattai önkormányzatnak a TESCO áruház. Az adományt a Százhalombattai Egészségügyi Központ, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ, valamint a SZÁKOM dolgozói fogyaszthatják el a közelgő melegebb hetekben.

Rablásból fedezték megélhetésüket
2020-05-18
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 15-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik ellen a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.