2019. augusztus 24. - Bertalan napja
Szombat
Min:20°
Max:28°
Vasárnap
Min:19°
Max:29°
Hétfő
Min:19°
Max:28°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:21°
Max:31°
Önkormányzat

Tisztelet a hősöknek - írta: ND
2019-03-19 - "Nehéz kincs a szabadság, amelyért áldozatot kell hozni" – emelte ki Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen Százhalombattán.
A városi megemlékezés a hagyományoknak megfelelően az egészségközpont előtt, a Göncz Árpád téren vette kezdetét. Az önkormányzat és cégei, intézményei, a nemzetiségi önkormányzatok, egyházak, civil szervezetek, nyugdíjas és művészeti klubok, valamint városlakók helyeztek el virágokat, koszorúkat Petőfi Sándor szobránál. Közreműködött Berettyán Sándor színművész, a budapesti Nemzeti Színház tagja, Dánielfy Gergely, a Kaposvári Színművészeti Egyetem hallgatója, a Battai Muslinca Dalárda és a Városi Fúvószenekar. A megemlékezők a Barátság Kulturális Központba vonultak, a városi ünnepség a színházteremben folytatódott Győrffy Endre honvéd főhadnagy naplórészletének, valamint Petőfi Nemzeti dala megzenésített változatának előadásával.

Vezér Mihály ünnepi beszédében köszönetet mondott a megemlékezőknek, amiért sokan részt vettek a városi ünnepségen, kiemelte a "sok fiatalt, akik megnyitották szívüket az események tiszteletére – amikor az igazi szabadság elkezdődött." Hozzátette, hogy a kivívott szabadság megvédéséhez, nemzeti identitásunk megőrzéséhez összefogásra van szükség.

A képviselő-testület által alapított kitüntetéseket a testület tagjai adták át. Elsőként – a magyar sajtó napja alkalmából, internetes szavazással odaítélt – Városi Sajtódíjat vette át az idén legtöbb szavazatot kapott jelölt, Jankovits Márta. Első cikke 2008-ban jelent meg, folyamatos sajtómunkát a Százhalom Magazin 2013-as indulása óta végez. Száznál több írása jelent meg, témája jellemzően a helytörténet és a hagyományőrzés. Óvárosban született és a mai napig ott él. Széleskörű helyismerete nagyban hozzájárul a Százhalom népszerűségéhez. Öt családi és helytörténeti vonatkozású könyve is megjelent az elmúlt években. Megbízható, alapos és elkötelezett tevékenysége példaértékű a civil közösség számára.

Egészségünkért Díjat vett át dr. Tóthné dr. Pereczár Klára Mária, aki 1989 óta él és dolgozik Százhalombattán. Az óvárosi háziorvosi teendőket látja el. Betegei körében nagy tiszteletnek örvend. Empátiájával, szaktudásával, alaposságával kivívta az óvárosi lakosság szeretetét, tiszteletét. Páciensei nemcsak egészséggel, betegséggel kapcsolatban, hanem szinte bármilyen jellegű személyes problémával is bizalommal fordulhatnak hozzá. Férjével, dr. Tóth Béla háziorvossal mintegy három évtizede élnek házasságban, három gyermekük van.

Gyermekekért Díjban részesült Leszák Zoltánné, aki 1984 óta dolgozik a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban. Az intézményben folyó művészeti nevelés meghatározó egyénisége. Rendkívül sokat tesz a tanulók kreativitásának és önkifejezésének fejlesztése érdekében, elsősorban a bábozás, a vizuális kultúra, a tárgyi és szellemi néprajz, a barkácsolás, valamint a dráma terén. Rendszeresen ír szöveg- és forgatókönyveket a farsangi műsorok, a drámafesztiválok és bábelőadások, illetve az Arany Gálák jeleneteihez, amelynek 28 éve főszervezője is. A színpadi előadások díszleteit, jelmezeit és kellékeit is ő készíti. Tanítványaival ezüstminősítést ért el a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón 2012-ben.

Köztisztviselői Díjat kapott Szenczi Anita, aki 1995 óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban. Kezdetben a Hatósági Irodán tevékenykedett, majd a Szervezési és Önkormányzati Iroda állományába került 2001-ben, jelenleg pedig az Informatikai és Iratkezelési Csoport munkatársa. Nagy teherbírású, munkáját precízen, lelkiismeretesen végzi el. Megbízható, mindig lehet rá számítani. Munkáját – amelyre az igényesség és a szerénység jellemző – vezetői megelégedettségével végzi. Nagy hangsúlyt fektet a jó személyes és munkakapcsolatokra.

Sportos életútja alapján Testnevelési és Sport Díjban részesült Szalay János. Édesapja kitűnő úszó, majd edző volt, ő pedig szinte az uszodában nőtt fel. Igazolt versenyzője volt a DKSK-nak. Az úszást követően vízilabdázott. Oroszlánrészt vállalt a százhalombattai öregfiú úszó és vízilabdacsapat létrehozásában. Országszerte versenyeznek. A helyi sportegyesületek állandó támogatója. Jelenleg a Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület vezetője. A képviselő-testület Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottságának négy éve tagja.

Szociális Munkáért Díjat vett át Szélpál Csabáné, aki 2000 óta a Sérültekért Alapítvány drámapedagógus, terápiás munkatársa. Fogyatékkal élőknek segít képességeik fejlesztésében, önmaguk megismerésében, elfogadásában, problémáik, konfliktusaik kezelésében, mindennapi nehézségeik megoldásában. Érzékenyítő foglalkozásain számos iskolai csoport vett részt. Drámafoglalkozásokat tartott a többi között az érdi Habilitációs Központ sérült fiataljainak, valamint a Martonvásári Diák és Nevelőotthon fogyatékkal élő árva gyermekeinek. Testvérével, Rédli Évával létrehozták a Felhőjárók drámacsoportot 2003-ban, amely számos hazai és nemzetközi fesztiválon szerepelt már kiemelkedően sikeresen, Százhalombattán a társadalmi érzékenyítés és befogadás zászlóshajójává vált.

Környezetvédelmi Díjjal tüntette ki a képviselő-testület Jobbágy Miklósnét, a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola pedagógusát, aki az intézményben huszonegy éve végez oktató-nevelő munkát. Kiemelten fontosnak tartja a tanulók természetközeli nevelését. Szaktárgyaiban - a technika, életvitel és gyakorlat, az etika és az informatika – oktatása során is kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos életmód, a környezet és a lélek harmóniájának, a fenntarthatóság és a digitális világ kapcsolatának bemutatására. Elhatározásának és munkájának köszönhetően lett a Kőrösi ökoiskola 2014-ben, amely részeként komposztáló és gyógynövénykert létesült az intézményben.

Közrend, Közbiztonsági Díjat kapott Hovanyecz István, aki több mint húsz éve a Százhalombattai Polgárőrség aktív, oszlopos tagja. Édesapja rendőr volt, de pályaválasztásában nem követte őt. Az olaj- és gáziparban dolgozott húsz éven keresztül, szerte Európában. A polgárőrséghez barátai javaslatára csatlakozott. Elhivatott, megbízható polgárőr, munkájával hozzájárul városunk közbiztonságának megőrzéséhez, az idén huszonöt éves városi polgárőrség elismertségéhez. Az önkéntes polgárőrmunka kapcsán a díjátadón bemutatott kisfilmjében úgy nyilatkozott: "Én mindig odafigyelek, vigyázok, segítek – a civil életben is. Nekem ez a mentalitásom."

A város díszpolgárává választotta a képviselő-testület Dubecz Lászlónét. Jutka néni 1933-ban született, családja 1935 óta él Százhalombattán. Nyugdíjazásáig óvodapedagógusként dolgozott a volt "DHV-s", most Százszorszép Óvodában. Nyolcvanöt éves kora ellenére fiatalokat lepipáló tevékeny életet él. Nagy kertjét maga műveli, gyerekeknek bábozik, minden iránt érdeklődik, autót vezet. Ha úgy látja, hogy valaki – akár nála fiatalabb is – bajban van, azonnal a segítségére siet. Közösségszervező, az óvárosi közösség aktív tagja, rendszeresen részt vesz a helyi rendezvényeken. Az óvodapedagógusi pálya, a gyermekek szeretete és szeretetben nevelése élethivatása. A helyiek ismerik és szeretik. Férjével majdnem ötven évig, 2003-ban bekövetkezett haláláig éltek házasságban. Lányuk, Piroska 1960-ban született. Két unoka boldog nagymamája.

A kitüntetések átadása után a Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola nagysikerű díszelőadása következett. A nemzeti örökségünkről való álmodozás ihlette a műsort, amelyben közel nyolcvan diák szerepelt. A színpadra állításban Násztorné Réczey Éva, Havasi Péter, Tornai Boglárka, Nagy Péter Gábor, Kun Katalin és Somogyi Anita vett részt. A nemzeti ünnep a díjazottak tiszteletére rendezett állófogadással zárult.

(Fotó: Medgyesi Milán)


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.