2019. június 16. - Jusztin napja
Szombat
Min:20°
Max:20°
Vasárnap
Min:18°
Max:27°
Hétfő
Min:16°
Max:24°
Kedd
Min:16°
Max:25°
Szerda
Min:17°
Max:26°
Riport

Mi történt tavaly?
2019-01-15 - Számos jubileum és szép sport-, valamint szakmai siker teszi emlékezetessé a 2018. esztendőt Százhalombattán, amely a veszteségek de az építkezés éve is volt.
Ötszázötven ezer forint gyűlt össze a Freedom zenekar januári koncertjén a Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület javára.

Halálos balesetet szenvedett a vasútállomáson Bicskei Bence január 13-án hajnalban, amikor barátjával együtt felmásztak egy várakozó vagon tetejére és áramütést szenvedtek. A tragikusan fiatalon elhunyt tehetséges fotós emlékére év végén fotópályázatot hirdetett a Barátság Kulturális Központ.

Elhunyt január 14-én dr. Kürti Jenőné Nagypataki Judit, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus, a százhalombattai Nevelési Tanácsadó egykori munkatársa.
Elhunyt január 20-án dr. Kárász Erzsébet gyermekorvos, aki negyvenhárom évet töltött az egészségügyben, és évente több mint tízezer esetet látott el.

Az év legnagyobb beruházása a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonal-fejlesztés. A kivitelezés városunk területén márciusban kezdődött és jelenleg is tart. A fejlesztés közel 105 milliárd forint értékben, két szakaszban, nagyrészt európai uniós forrásból valósul meg. Eredményeként a vasúti pálya akár 160 kilométerórás sebességet is lehetővé tesz majd. A fejlesztés 28 kilométeres vasúti szakaszt érint, de ha beleértjük a Kelenföldről induló vonalat is, az 50 kilométert is eléri. A felújítás által új, biztonságosabb peronok, átjárók, liftek, zajvédő falak épülnek, és P+R parkolókat alakítanak ki, valamint megújul a százhalombattai, az iváncsai és a pusztaszabolcsi vasútállomás. A beruházás ugyanakkor negatívumokkal is együtt jár. Ha nem is szünetel, de nehézkessé vált a vasúti közlekedés, és augusztus vége óta nem lehet használni az ipari parkba vezető vasúti átjárót.

Az összmagyarságnak állítottak kopjafáját a református templom kertjében március 15-én. Az alkotás minden határon innen és túl élő magyar összetartozását fejezi ki.
A választók 74,4 százaléka járult az urnákhoz az országgyűlési választáson április 8-án. Ez csaknem 6 százalékkal magasabb a 68,2 százalékos országos részvételnél. A választókerületben Bóna Zoltán maradt az országgyűlési képviselő, aki a FDESZ-KDNP színeiben győzött 40,52 százalékkal.

Harmadik helyen végzett az országos ranglistán a Százhalombattai Lövészklub a 2017-es országos bajnokságokon elért összesített pontszáma alapján. Az egyesület sikere valamennyi olimpiai sportág tekintetében mérföldkőnek számít a város történetében. Négy aranyérmet szereztek a Százhalombattai Lövészklub versenyzői a tízméteres Nemzeti Versenyszámok Országos Bajnokságán, Budapesten december 16-án.

Ingyenessé vált az internethozzáférés az egészségközpont épületében és az előtte található parkban május elején.

Két jelentős, saját gyűjtésből származó időszaki kiállítást mutatott be a "Matrica" Múzeum tavaly. Az egyik a tetoválás történetét, a másik – amely még jelenleg is látogatható - az első világháború történetének helyi vonatkozásait tárja fel.

A SZISZKI alapítása 30., a Faluvédő Egylet 20., a Szivárvány Óvoda 40., a Liszt Ferenc Vegyeskar 45., a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola 30., illetve 35., a Napsugár Óvoda 50. évfordulóját ünnepelte 2018-ban.

Elhunyt Szép István könyvtáros, a városi zenei könyvtár egykori vezetője, a város fotókrónikása április 30-án.

Új, közel 20 férőhelyes parkolót vehettek birtokba az autósok az Erkel körúton egy volt dühöngő helyén május végén.

Az "Év Sportlövő városa" elismerő oklevelet adományozta a Magyar Sportlövők Szövetsége Százhalombattának május 30-án.

Összes ellenfelét legyőzve, veretlenül szerezte meg a bajnoki címet az első osztályban a Százhalombattai VUK SE felnőtt női teniszcsapata, amely idén már a legmagasabb osztályban, a szuper ligában szerepel.

Fennállása óta a legnagyobb sikerét érte el az SZKE női kézilabdacsapata, amely bronzérmet szerzett a Pest megyei női felnőtt bajnokság A csoportjában május 27-én Csömörön.

Az önkormányzat támogatásával bababarát szobát adtak át a Hotel Trainingben július 2-án. A kényelmesen berendezett helyiségben a nap bármely időpontjában nyugodt körülmények között táplálhatják a csecsemőket az édesanyák.

Életének 67. évében elhunyt Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület alapító elnöke július 29-én. A város saját halottjának emlékfát ültetett a civil szervezet a Kálvin-parkban, amely során Vezér Mihály polgármester is beszédet mondott.   

Kárpátalja volt a díszvendége a jubileumi, 25. Summerfestnek augusztus 12. és 22. között.  

Harmadik helyezést ért el az U18-as magyar válogatott tagjaként Grieszbacher Márk, a Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület saját nevelésű játékosa az ifjúsági vízilabda világbajnokságon augusztusban Szombathelyen. A tucatnyi korosztályos válogatottal és országos bajnoki címekkel büszkélkedő battai egyesület 2018-ban ünnepelte alapításának tizedik évfordulóját.

Elkészült a Dunafüredi út teljes felújítása augusztus végére. A mintegy 200 milliós beruházás állami támogatásból valósult meg.  

Indián nyár, teltházas rendezvények, hömpölygő tömeg és remek hangulat jellemezte a 25. Battai Napokat szeptember 14-16-án.

A 2017-ben elhunyt Rátosi Ernő mellszobrának ünnepélyes avatására került sor a MOL Dunai Finomítóban szeptember 25-én.

Új postahivatal létesül a Szent László út 17. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban. Az épületet térítésmentesen adja használatba az önkormányzat a Magyar Posta Zrt. részére a lakossági közszolgáltatás érdekében. A megállapodás aláírása után a kivitelezési munkákat a Szákom Kft. végzi. Erről határozott a képviselő-testület október 3-án.

Négy zebra kapott napelemmel működő ledes világítást a Damjanich úton augusztus és október folyamán. Az önkormányzati beruházás célja a biztonságosabb közlekedés.
A százhalombattai Ripszám Emese is tagja volt annak az első magyar egyetemi cheerleading-válogatottnak, amely aranyéremmel jött haza az első Cheerleading Egyetemi Világbajnokságról, amit október 3-7-én rendeztek Lengyelországban.

Az önkormányzat megbízásából közvélemény-kutatást végzett a városban a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. október 12. és november 9. között.  

Sikeres próbaüzem után megkezdte kereskedelmi termelését a MET Dunai Solar Park, amely Magyarország legnagyobb naperőműve. Az átadóünnepségre október 26-án került sor.

Ilyés Laura Vanda, a VUK SE versenyzője 50 és 100 méteres hátúszásban is új évjáratos országos csúccsal lett első a XV. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságon, amelyet tizenegyedik alkalommal rendeztek Százhalombattán november 7-10-én.

Tizenegy indulóból a második helyen végzett korosztályában a százhalombattai Sárdi Borbála csapatával a IX. Nemzetközi Akrobatikus Torna Versenyen, Prágában november 10-11-én.

Átadták az óvárosban létesített két új streetball-pályát a Lehel utcai Köbüki játszótéren, valamint a focipálya mellett november 21-én.  A két új sportpálya megvalósításához az önkormányzat harminc százalékos önrésszel járult hozzá, a fennmaradó hetvenet pedig a vállalkozásoktól összegyűjtött TAO-támogatás biztosította. Szeptemberben hasonló konstrukcióban készült kosárpálya a Kőrösi sportiskolában.

Kilencedik helyezést ért el a szakgimnáziumok országos listáján a SZISZKI. A HVG különszámában megjelentetett rangsort az érettségi átlagok és a kompetenciaeredmények alapján állították fel.

Páros és hármas szakágban is aranyérmet szerezve, veretlenül védte meg bajnoki címét a Dx-Trade Futnet Százhalombatta lábteniszcsapat a Magyar Lábtenisz Országos Bajnokság profi kategóriájában november 25-én Szentesen.

Négy és fél hónapig tartott és november végére fejeződött be a Szent István templom felújítása, amely során kívül-belül teljes rekonstrukción esett át az épület. A beruházáshoz bruttó 190 millió forintos támogatást nyújtott az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Makovecz Imre életművének gondozásáról szóló kormányrendelet alapján.


1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Előre a tiszta forráshoz
2019-06-14
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pünkösdi levele

Nem lükeség, csak nyereség
2019-06-13
Első helyezést ért el korcsoportjában a LÜK országos tanulmányi versenyen Izsó Kornél, a Százhalombattai Kőrösi Sportiskolai Általános iskola harmadikosa. A kisdiák laptopot és szüleivel együtt tölthető állatkerti kirándulást nyert.

Támogatták a kérelmeket
2019-06-13
Támogatta az önkormányzat Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága a pótköltségvetéshez érkezett kérelmeket – mondta el Szalai Attila, helyettes elnök a szakbizottság június 12-i ülését követően.

A Gesztenyés úton épülő társasházról is tárgyalt a szakbizottság
2019-06-13
Nyugtalanságot keltett a környéken élőkben, hogy 36 lakásos, ötemeletes, 16 méter magas társasház épülhet Százhalombattán, a Gesztenyés úton, amely jelenleg alacsonyabb beépítésű ennél. A témáról Oláh M. Zoltán főépítész nyilatkozott az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának június 12-i ülése után.

Óvadék ellenében kerülhet szabadlábra az érdi gázoló
2019-06-13
Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

Még három utast keresnek
2019-06-13
Kiemelték a Hableányt a Dunából június 11-én. A hajóban négy holttestet találtak, akik közül az egyik a kapitány volt.  Másnap késő délután megtaláltak egy férfit a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, akit szintén a tragikus baleset áldozataként azonosítottak. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

Alpolgármesteri fogadóóra
2019-06-13
Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester június 18-án, kedden, 14.30-tól 16.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104 telefonszámon lehet egyeztetni.

Hazai és nemzetközi sikerek
2019-06-13
Ausztrália, Ausztria és Lengyeltóti. Az alábbi helyeken versenyeztek a Százhalombattai VUK SE triatlonistái az elmúlt napokban.

Elhunyt Illés László
2019-06-13
Megrendüléssel értesültünk Illés László haláláról, aki a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nyitott párt
2019-06-12
Fontos a fiatalok bevonása a Fideszbe helyi szinten is, illetve a taglétszám bővítése - jelentette ki Lukács Bernadett, a Fidesz Százhalombattai Szervezetének újonnan megválasztott elnöke a június 11-ei tájékoztatón. Az eseményen a bizalmat kapott négy alelnökből részt vett Dr. Brauswetter Viktor, Erdei Gyula és Szabó Zoltán, Révész Tibor egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni.

Életet mentett
2019-06-11
Az önkormányzat és a Városi Polgárőrség is oklevéllel ismerte el annak a százhalombattai férfinak a tettét, aki saját biztonságát is kockáztatva mentett ki egy fuldoklót a Bara-patakból június 7-én este. Oláh Dávid azonnal a vízbe ugrott, amikor észrevette, hogy valaki bajban van, nagy nehézségek árán húzta partra a fuldokló férfit, akit egészen a mentők, illetve a mentőhelikopter kiérkezéséig próbált életben tartani.

Még lehet jelentkezni
2019-06-11
Még lehet nevezni A "Tiszta udvar – rendes ház" környezetszépítő versenyre július 23-ig Százhalombattán. Az idén első alkalommal a legszebb haszonkertekkel is lehet versenyezni.

Ma és csütörtökön lesz szúnyogirtás
2019-06-11
A tervek szerint ismét földi szúnyogirtás lesz Százhalombattán ma és csütörtökön. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést, és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Tehetségek szolgálatában
2019-06-11
Negyedik alkalommal került sor a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája (KGYTK) referenciaintézményeinek országos tanácskozására június 6-án. A találkozót a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium szervezte meg. Az előadások ezúttal is a tehetséggondozás köré csoportosultak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.