2019. február 18. - Bernadett napja
Hétfő
Min:-4°
Max:9°
Kedd
Min:-1°
Max:7°
Szerda
Min:0°
Max:9°
Csütörtök
Min:3°
Max:8°
Péntek
Min:0°
Max:6°
Riport

Mi történt tavaly?
2019-01-15 - Számos jubileum és szép sport-, valamint szakmai siker teszi emlékezetessé a 2018. esztendőt Százhalombattán, amely a veszteségek de az építkezés éve is volt.
Ötszázötven ezer forint gyűlt össze a Freedom zenekar januári koncertjén a Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület javára.

Halálos balesetet szenvedett a vasútállomáson Bicskei Bence január 13-án hajnalban, amikor barátjával együtt felmásztak egy várakozó vagon tetejére és áramütést szenvedtek. A tragikusan fiatalon elhunyt tehetséges fotós emlékére év végén fotópályázatot hirdetett a Barátság Kulturális Központ.

Elhunyt január 14-én dr. Kürti Jenőné Nagypataki Judit, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus, a százhalombattai Nevelési Tanácsadó egykori munkatársa.
Elhunyt január 20-án dr. Kárász Erzsébet gyermekorvos, aki negyvenhárom évet töltött az egészségügyben, és évente több mint tízezer esetet látott el.

Az év legnagyobb beruházása a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonal-fejlesztés. A kivitelezés városunk területén márciusban kezdődött és jelenleg is tart. A fejlesztés közel 105 milliárd forint értékben, két szakaszban, nagyrészt európai uniós forrásból valósul meg. Eredményeként a vasúti pálya akár 160 kilométerórás sebességet is lehetővé tesz majd. A fejlesztés 28 kilométeres vasúti szakaszt érint, de ha beleértjük a Kelenföldről induló vonalat is, az 50 kilométert is eléri. A felújítás által új, biztonságosabb peronok, átjárók, liftek, zajvédő falak épülnek, és P+R parkolókat alakítanak ki, valamint megújul a százhalombattai, az iváncsai és a pusztaszabolcsi vasútállomás. A beruházás ugyanakkor negatívumokkal is együtt jár. Ha nem is szünetel, de nehézkessé vált a vasúti közlekedés, és augusztus vége óta nem lehet használni az ipari parkba vezető vasúti átjárót.

Az összmagyarságnak állítottak kopjafáját a református templom kertjében március 15-én. Az alkotás minden határon innen és túl élő magyar összetartozását fejezi ki.
A választók 74,4 százaléka járult az urnákhoz az országgyűlési választáson április 8-án. Ez csaknem 6 százalékkal magasabb a 68,2 százalékos országos részvételnél. A választókerületben Bóna Zoltán maradt az országgyűlési képviselő, aki a FDESZ-KDNP színeiben győzött 40,52 százalékkal.

Harmadik helyen végzett az országos ranglistán a Százhalombattai Lövészklub a 2017-es országos bajnokságokon elért összesített pontszáma alapján. Az egyesület sikere valamennyi olimpiai sportág tekintetében mérföldkőnek számít a város történetében. Négy aranyérmet szereztek a Százhalombattai Lövészklub versenyzői a tízméteres Nemzeti Versenyszámok Országos Bajnokságán, Budapesten december 16-án.

Ingyenessé vált az internethozzáférés az egészségközpont épületében és az előtte található parkban május elején.

Két jelentős, saját gyűjtésből származó időszaki kiállítást mutatott be a "Matrica" Múzeum tavaly. Az egyik a tetoválás történetét, a másik – amely még jelenleg is látogatható - az első világháború történetének helyi vonatkozásait tárja fel.

A SZISZKI alapítása 30., a Faluvédő Egylet 20., a Szivárvány Óvoda 40., a Liszt Ferenc Vegyeskar 45., a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola 30., illetve 35., a Napsugár Óvoda 50. évfordulóját ünnepelte 2018-ban.

Elhunyt Szép István könyvtáros, a városi zenei könyvtár egykori vezetője, a város fotókrónikása április 30-án.

Új, közel 20 férőhelyes parkolót vehettek birtokba az autósok az Erkel körúton egy volt dühöngő helyén május végén.

Az "Év Sportlövő városa" elismerő oklevelet adományozta a Magyar Sportlövők Szövetsége Százhalombattának május 30-án.

Összes ellenfelét legyőzve, veretlenül szerezte meg a bajnoki címet az első osztályban a Százhalombattai VUK SE felnőtt női teniszcsapata, amely idén már a legmagasabb osztályban, a szuper ligában szerepel.

Fennállása óta a legnagyobb sikerét érte el az SZKE női kézilabdacsapata, amely bronzérmet szerzett a Pest megyei női felnőtt bajnokság A csoportjában május 27-én Csömörön.

Az önkormányzat támogatásával bababarát szobát adtak át a Hotel Trainingben július 2-án. A kényelmesen berendezett helyiségben a nap bármely időpontjában nyugodt körülmények között táplálhatják a csecsemőket az édesanyák.

Életének 67. évében elhunyt Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület alapító elnöke július 29-én. A város saját halottjának emlékfát ültetett a civil szervezet a Kálvin-parkban, amely során Vezér Mihály polgármester is beszédet mondott.   

Kárpátalja volt a díszvendége a jubileumi, 25. Summerfestnek augusztus 12. és 22. között.  

Harmadik helyezést ért el az U18-as magyar válogatott tagjaként Grieszbacher Márk, a Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület saját nevelésű játékosa az ifjúsági vízilabda világbajnokságon augusztusban Szombathelyen. A tucatnyi korosztályos válogatottal és országos bajnoki címekkel büszkélkedő battai egyesület 2018-ban ünnepelte alapításának tizedik évfordulóját.

Elkészült a Dunafüredi út teljes felújítása augusztus végére. A mintegy 200 milliós beruházás állami támogatásból valósult meg.  

Indián nyár, teltházas rendezvények, hömpölygő tömeg és remek hangulat jellemezte a 25. Battai Napokat szeptember 14-16-án.

A 2017-ben elhunyt Rátosi Ernő mellszobrának ünnepélyes avatására került sor a MOL Dunai Finomítóban szeptember 25-én.

Új postahivatal létesül a Szent László út 17. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban. Az épületet térítésmentesen adja használatba az önkormányzat a Magyar Posta Zrt. részére a lakossági közszolgáltatás érdekében. A megállapodás aláírása után a kivitelezési munkákat a Szákom Kft. végzi. Erről határozott a képviselő-testület október 3-án.

Négy zebra kapott napelemmel működő ledes világítást a Damjanich úton augusztus és október folyamán. Az önkormányzati beruházás célja a biztonságosabb közlekedés.
A százhalombattai Ripszám Emese is tagja volt annak az első magyar egyetemi cheerleading-válogatottnak, amely aranyéremmel jött haza az első Cheerleading Egyetemi Világbajnokságról, amit október 3-7-én rendeztek Lengyelországban.

Az önkormányzat megbízásából közvélemény-kutatást végzett a városban a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. október 12. és november 9. között.  

Sikeres próbaüzem után megkezdte kereskedelmi termelését a MET Dunai Solar Park, amely Magyarország legnagyobb naperőműve. Az átadóünnepségre október 26-án került sor.

Ilyés Laura Vanda, a VUK SE versenyzője 50 és 100 méteres hátúszásban is új évjáratos országos csúccsal lett első a XV. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságon, amelyet tizenegyedik alkalommal rendeztek Százhalombattán november 7-10-én.

Tizenegy indulóból a második helyen végzett korosztályában a százhalombattai Sárdi Borbála csapatával a IX. Nemzetközi Akrobatikus Torna Versenyen, Prágában november 10-11-én.

Átadták az óvárosban létesített két új streetball-pályát a Lehel utcai Köbüki játszótéren, valamint a focipálya mellett november 21-én.  A két új sportpálya megvalósításához az önkormányzat harminc százalékos önrésszel járult hozzá, a fennmaradó hetvenet pedig a vállalkozásoktól összegyűjtött TAO-támogatás biztosította. Szeptemberben hasonló konstrukcióban készült kosárpálya a Kőrösi sportiskolában.

Kilencedik helyezést ért el a szakgimnáziumok országos listáján a SZISZKI. A HVG különszámában megjelentetett rangsort az érettségi átlagok és a kompetenciaeredmények alapján állították fel.

Páros és hármas szakágban is aranyérmet szerezve, veretlenül védte meg bajnoki címét a Dx-Trade Futnet Százhalombatta lábteniszcsapat a Magyar Lábtenisz Országos Bajnokság profi kategóriájában november 25-én Szentesen.

Négy és fél hónapig tartott és november végére fejeződött be a Szent István templom felújítása, amely során kívül-belül teljes rekonstrukción esett át az épület. A beruházáshoz bruttó 190 millió forintos támogatást nyújtott az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Makovecz Imre életművének gondozásáról szóló kormányrendelet alapján.


AKTUÁLIS
2019-02-14 -
2019-02-13 - A Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya idén is várja a gyerekeket úszótáborába a Városi Strandon június 17-től hat hétig.
2019-02-12 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Sportgála
2019-02-15
A Testnevelési és Sport Elismerő Oklevelek, valamint az Életmű Sport Oklevél átadására kerül sor március 1-jén, pénteken, 17 órától a Városi Sportközpontban, Százhalombattán.

Hamarosan nyit a posta Óvárosban
2019-02-15
Megkezdi működését az új óvárosi postahivatal Százhalombattán február 25-én.

Felnőtt úszásoktatás
2019-02-15
Ismét felnőtt úszásoktatás kezdődik Százhalombattán március 5-től öthetes turnusokban.

Isabel Allende: A japán szerető
2019-02-14
A Lark House ("Pacsirtaház") napfényben fürdő idősek otthona Berkeley külvárosában.

Újra zöld a Kipp-Kopp
2019-02-13
Harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Óvoda" címet a Százhalombattai Kipp-Kopp.

Két találkozó Olaszországban
2019-02-13
Különösen mozgalmas volt az elmúlt hét a százhalombattai Arany János iskola Erasmus+ projektjeiben résztvevő diákjai és pedagógusai számára.

Aranyos szenior páros
2019-02-13
A hétvégén  Nyíregyházán rendezték meg az I. Sóstói Szenior Úszófesztivált, ahol a Százhalombattai VUK SE-t Horváth Csenge és Kőhalmi András képviselte.

Illegál bál
2019-02-13
A "Keresztapa" klánjában és az 1920-as évek Amerikájában érezhették magukat, akik részt vettek a százhalombattai Százszorszép Óvoda alapítványi bálján február 9-én.

Kezdődik a tekebajnokság
2019-02-13
Elkészült a sorsolása a Budapest és Környéki Tekebajnokság tavaszi fordulóinak.

Magyar bajnok teniszező
2019-02-13
Megnyerte a Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot páros L14-ben Csibrák Antónia Berényi Eszterrel január 25-29-én Budapesten.

Zene, vers, virág
2019-02-13
Kökény Attila, Peter Sramek és az Arany János iskola férfikórusa ad ünnepi műsort a százhalombattai lányoknak és asszonyoknak a Városi Nőnapon március 8-án, pénteken, 17 órakor. 

Közmeghallgatás - Vállalható költségvetés
2019-02-13
Vállalhatónak nevezte a 2019-es városi költségvetés elfogadásra váró tervezetét Vezér Mihály polgármester a február 11-én tartott közmeghallgatáson, Százhalombattán. Mint mondta, a fontos feladatokhoz és célokhoz rendelkezésre áll a fedezet, részben az utóbbi években felhalmozott tartaléknak köszönhetően.

Újdonságok a könyvtárban
2019-02-13
Stephen King&Owen King: Csipkerózsikák Iskender Pala: A bánat cseppje Michael Bennett&Sarah Bennett: Francba a szerelemmel!

Rendőrségi hírek
2019-02-13
Február elején két esetben történt betörés városunkban.

Kick-box sikerek
2019-02-12
Egy ezüst- és három bronzéremmel járultak hozzá a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzői a magyar kick-box csapat elsőségéhez a hatodik alkalommal megrendezett European Cup "Karlovac Open" elnevezésű Európa-kupán február 8-10-én Horvátországban.

Bronzérmes focisták
2019-02-11
Bronzérmet szerzett a VUK SE U13-as labdarúgócsapata a Vitkó Béla Emléktornán február 10-én Érden.

A pillanat elérkezett
2019-02-08
Többszázan vettek részt a Stádium-díj alapításának ünnepélyes bejelentésén február 7-én Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központ Színháztermében.

Szalai emlékverseny
2019-02-07
Ismét megrendezésre kerül a Szalai János Emlékverseny Százhalombattán, a Városi Sportuszodában február 16-17-én.

Napirenden a költségvetés
2019-02-07
A százhalombattai képviselő-testület február 14-én tartja soron következő tanácskozását. A múlt héten lezajlottak a szakbizottsági ülések.

Menetrendi változás
2019-02-07
Ismét módosul a menetrend a Kelenföld – Százhalombatta állomások közötti pályakarbantartási munkák miatt a 30a Budapest – Székesfehérvár és a 40a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon február 16-tól 28-ig.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.