2019. április 22. - Csilla, Noémi napja
Hétfő
Min:11°
Max:21°
Kedd
Min:7°
Max:10°
Szerda
Min:9°
Max:19°
Csütörtök
Min:12°
Max:23°
Péntek
Min:10°
Max:24°
Riport

Mi történt tavaly?
2019-01-15 - Számos jubileum és szép sport-, valamint szakmai siker teszi emlékezetessé a 2018. esztendőt Százhalombattán, amely a veszteségek de az építkezés éve is volt.
Ötszázötven ezer forint gyűlt össze a Freedom zenekar januári koncertjén a Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület javára.

Halálos balesetet szenvedett a vasútállomáson Bicskei Bence január 13-án hajnalban, amikor barátjával együtt felmásztak egy várakozó vagon tetejére és áramütést szenvedtek. A tragikusan fiatalon elhunyt tehetséges fotós emlékére év végén fotópályázatot hirdetett a Barátság Kulturális Központ.

Elhunyt január 14-én dr. Kürti Jenőné Nagypataki Judit, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus, a százhalombattai Nevelési Tanácsadó egykori munkatársa.
Elhunyt január 20-án dr. Kárász Erzsébet gyermekorvos, aki negyvenhárom évet töltött az egészségügyben, és évente több mint tízezer esetet látott el.

Az év legnagyobb beruházása a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonal-fejlesztés. A kivitelezés városunk területén márciusban kezdődött és jelenleg is tart. A fejlesztés közel 105 milliárd forint értékben, két szakaszban, nagyrészt európai uniós forrásból valósul meg. Eredményeként a vasúti pálya akár 160 kilométerórás sebességet is lehetővé tesz majd. A fejlesztés 28 kilométeres vasúti szakaszt érint, de ha beleértjük a Kelenföldről induló vonalat is, az 50 kilométert is eléri. A felújítás által új, biztonságosabb peronok, átjárók, liftek, zajvédő falak épülnek, és P+R parkolókat alakítanak ki, valamint megújul a százhalombattai, az iváncsai és a pusztaszabolcsi vasútállomás. A beruházás ugyanakkor negatívumokkal is együtt jár. Ha nem is szünetel, de nehézkessé vált a vasúti közlekedés, és augusztus vége óta nem lehet használni az ipari parkba vezető vasúti átjárót.

Az összmagyarságnak állítottak kopjafáját a református templom kertjében március 15-én. Az alkotás minden határon innen és túl élő magyar összetartozását fejezi ki.
A választók 74,4 százaléka járult az urnákhoz az országgyűlési választáson április 8-án. Ez csaknem 6 százalékkal magasabb a 68,2 százalékos országos részvételnél. A választókerületben Bóna Zoltán maradt az országgyűlési képviselő, aki a FDESZ-KDNP színeiben győzött 40,52 százalékkal.

Harmadik helyen végzett az országos ranglistán a Százhalombattai Lövészklub a 2017-es országos bajnokságokon elért összesített pontszáma alapján. Az egyesület sikere valamennyi olimpiai sportág tekintetében mérföldkőnek számít a város történetében. Négy aranyérmet szereztek a Százhalombattai Lövészklub versenyzői a tízméteres Nemzeti Versenyszámok Országos Bajnokságán, Budapesten december 16-án.

Ingyenessé vált az internethozzáférés az egészségközpont épületében és az előtte található parkban május elején.

Két jelentős, saját gyűjtésből származó időszaki kiállítást mutatott be a "Matrica" Múzeum tavaly. Az egyik a tetoválás történetét, a másik – amely még jelenleg is látogatható - az első világháború történetének helyi vonatkozásait tárja fel.

A SZISZKI alapítása 30., a Faluvédő Egylet 20., a Szivárvány Óvoda 40., a Liszt Ferenc Vegyeskar 45., a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola 30., illetve 35., a Napsugár Óvoda 50. évfordulóját ünnepelte 2018-ban.

Elhunyt Szép István könyvtáros, a városi zenei könyvtár egykori vezetője, a város fotókrónikása április 30-án.

Új, közel 20 férőhelyes parkolót vehettek birtokba az autósok az Erkel körúton egy volt dühöngő helyén május végén.

Az "Év Sportlövő városa" elismerő oklevelet adományozta a Magyar Sportlövők Szövetsége Százhalombattának május 30-án.

Összes ellenfelét legyőzve, veretlenül szerezte meg a bajnoki címet az első osztályban a Százhalombattai VUK SE felnőtt női teniszcsapata, amely idén már a legmagasabb osztályban, a szuper ligában szerepel.

Fennállása óta a legnagyobb sikerét érte el az SZKE női kézilabdacsapata, amely bronzérmet szerzett a Pest megyei női felnőtt bajnokság A csoportjában május 27-én Csömörön.

Az önkormányzat támogatásával bababarát szobát adtak át a Hotel Trainingben július 2-án. A kényelmesen berendezett helyiségben a nap bármely időpontjában nyugodt körülmények között táplálhatják a csecsemőket az édesanyák.

Életének 67. évében elhunyt Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület alapító elnöke július 29-én. A város saját halottjának emlékfát ültetett a civil szervezet a Kálvin-parkban, amely során Vezér Mihály polgármester is beszédet mondott.   

Kárpátalja volt a díszvendége a jubileumi, 25. Summerfestnek augusztus 12. és 22. között.  

Harmadik helyezést ért el az U18-as magyar válogatott tagjaként Grieszbacher Márk, a Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület saját nevelésű játékosa az ifjúsági vízilabda világbajnokságon augusztusban Szombathelyen. A tucatnyi korosztályos válogatottal és országos bajnoki címekkel büszkélkedő battai egyesület 2018-ban ünnepelte alapításának tizedik évfordulóját.

Elkészült a Dunafüredi út teljes felújítása augusztus végére. A mintegy 200 milliós beruházás állami támogatásból valósult meg.  

Indián nyár, teltházas rendezvények, hömpölygő tömeg és remek hangulat jellemezte a 25. Battai Napokat szeptember 14-16-án.

A 2017-ben elhunyt Rátosi Ernő mellszobrának ünnepélyes avatására került sor a MOL Dunai Finomítóban szeptember 25-én.

Új postahivatal létesül a Szent László út 17. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban. Az épületet térítésmentesen adja használatba az önkormányzat a Magyar Posta Zrt. részére a lakossági közszolgáltatás érdekében. A megállapodás aláírása után a kivitelezési munkákat a Szákom Kft. végzi. Erről határozott a képviselő-testület október 3-án.

Négy zebra kapott napelemmel működő ledes világítást a Damjanich úton augusztus és október folyamán. Az önkormányzati beruházás célja a biztonságosabb közlekedés.
A százhalombattai Ripszám Emese is tagja volt annak az első magyar egyetemi cheerleading-válogatottnak, amely aranyéremmel jött haza az első Cheerleading Egyetemi Világbajnokságról, amit október 3-7-én rendeztek Lengyelországban.

Az önkormányzat megbízásából közvélemény-kutatást végzett a városban a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. október 12. és november 9. között.  

Sikeres próbaüzem után megkezdte kereskedelmi termelését a MET Dunai Solar Park, amely Magyarország legnagyobb naperőműve. Az átadóünnepségre október 26-án került sor.

Ilyés Laura Vanda, a VUK SE versenyzője 50 és 100 méteres hátúszásban is új évjáratos országos csúccsal lett első a XV. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságon, amelyet tizenegyedik alkalommal rendeztek Százhalombattán november 7-10-én.

Tizenegy indulóból a második helyen végzett korosztályában a százhalombattai Sárdi Borbála csapatával a IX. Nemzetközi Akrobatikus Torna Versenyen, Prágában november 10-11-én.

Átadták az óvárosban létesített két új streetball-pályát a Lehel utcai Köbüki játszótéren, valamint a focipálya mellett november 21-én.  A két új sportpálya megvalósításához az önkormányzat harminc százalékos önrésszel járult hozzá, a fennmaradó hetvenet pedig a vállalkozásoktól összegyűjtött TAO-támogatás biztosította. Szeptemberben hasonló konstrukcióban készült kosárpálya a Kőrösi sportiskolában.

Kilencedik helyezést ért el a szakgimnáziumok országos listáján a SZISZKI. A HVG különszámában megjelentetett rangsort az érettségi átlagok és a kompetenciaeredmények alapján állították fel.

Páros és hármas szakágban is aranyérmet szerezve, veretlenül védte meg bajnoki címét a Dx-Trade Futnet Százhalombatta lábteniszcsapat a Magyar Lábtenisz Országos Bajnokság profi kategóriájában november 25-én Szentesen.

Négy és fél hónapig tartott és november végére fejeződött be a Szent István templom felújítása, amely során kívül-belül teljes rekonstrukción esett át az épület. A beruházáshoz bruttó 190 millió forintos támogatást nyújtott az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Makovecz Imre életművének gondozásáról szóló kormányrendelet alapján.


Nyári táborok
2019-04-11 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
AKTUÁLIS
2019-04-18 - "Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben"BKT-ZOOM Egyesület Rajzpályázat – meghosszabbított beadási határidővelvárjuk az alkotásokat
2019-04-17 -
2019-04-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Húsvétvárás Óvárosban
2019-04-18
Tojáskereső versenyre és kézműves foglakozásokra várták a családokat április 14-én délelőtt a Zenálkó Etel közösségi házban, Százhalombattán. Ez volt az első program az intézményben, amelyet a Korshak Kft. munkatársai szerveztek.

Elkezdődik a Gesztenyés út felújítása
2019-04-18
Elkezdi a Gesztenyés út teljes felújítását a százhalombattai önkormányzat április 23-án, kedden. Lezárják a Csokonai és Vörösmarty utcák közötti szakaszt július elejéig. A kivitelezés alatt a Volánbusz-járatok is más útvonalon közlekednek.

Független Diákparlament
2019-04-18
Véget ért a Független Diákparlament tavaszi plenáris ülésszaka. A testület elkészítette azt a javaslatcsomagot, amelyet eljuttattak az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A tartalmáról Mészöly Marcell, a szervezet képviselője, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákja beszélt a Halom Tévének.

Teke - Győzelem idegenben
2019-04-18
Idegenben aratott győzelmet a Battai Gurítók tekecsapata 4:2 arányban a Suhanó Golyó ellen április második hetében, Budapesten.

Polgármesteri fogadóóra
2019-04-17
Vezér Mihály polgármester következő fogadóórája április 23-án, kedden lesz a Polgármesteri Hivatal Vezetői Titkárságán. Időpontot ezen a telefonszámon lehet kérni: 23/542-196.

Online foglalás a nőgyógyászaton
2019-04-17
Online betegelőjegyzési rendszert vezet be a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a nőgyógyászati szakrendelésen májusban. Számítógépről vagy telefonról is lehet majd foglalni és lemondani vizsgálati időpontokat.

Kutató diákok
2019-04-17
Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos tanulmányi verseny régiós fordulóját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium április 11-én.

VanBaj Kupa
2019-04-17
Bár a felnőtt női és férfi kategória eredményei alapján azt hihetnénk, házi verseny zajlott, valójában közel félszáz falmászót vonzott az ország minden területéről Százhalombattára április 6-án a Batta Extreme Sport Club tavaszköszöntő boulder versenye, a VanBaj Kupa.

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel
2019-04-17
Bozsik Yvette is részt vesz a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes legújabb produkciójában, amely a fogyatékkal élők társadalmi elfogadására szeretné ráirányítani a figyelmet. A versenykoreográfia címe Felhőjárók lesz.

Húsvéti készülődés a VCSGK-ban
2019-04-16
Idén is megtartotta húsvéti kézműves készülődését a Városi Családsegítő és Gondozási Központ az Idős Klub és a Cseverészde Klub tagjai számára Százhalombattán.

Ez már nem játék
2019-04-16
Tizedik alkalommal futotta le Soós Elek, százhalombattai triatlonista a nyolcvan kilométeres Dobogókő-Százhalombatta távot április 12-én. Ami kezdetben "jó bulinak" tűnt, mostanra komoly elhivatottsággá vált.

Húsvétváró úszóverseny
2019-04-16
Több mint száz versenyző érkezett a Százhalombattai VUK SE 2008-asok és fiatalabbak részére rendezett "Húsvétváró" úszóversenyére a Városi Sportuszodába április 13-án.

Idei első győzelem
2019-04-16
Kovács Zsombor szerezte meg a Max Senior kategória első helyét a CEE Rotax Max Challenge bajnokság első fordulójában az olaszországi Adria Raceway-en április 11-14-én.

Úszó diákolimpia
2019-04-16
Nagyszerű eredményekkel zárták a VUK SE úszói az idei Országos Úszó Diákolimpiát Győrben április 12-14-én.

Nincs más dolgunk a szeretésen kívül
2019-04-15
Az emberben előbb-utóbb felmerülnek kérdések. Merre tartunk, hova? Az nem lehet, hogy sehonnan sehová. Vagy mégis? Ezekre a fel-felbukkanó dilemmákra kereste a választ a Felhőjárók Mozdulatszínház idei költészetnapi műsora. Az estéről és az előzményekről Rédli Évával beszélgettünk.

Kerekasztal-beszélgetés: A Budapest Környéki Törvényszék bemutatta Szakmai Gyakornoki Programját
2019-04-15
2019. április 12-én a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, dr. Gerber Tamás kerekasztal-beszélgetés keretében egyeztetett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselőivel a BKT és a felsőoktatási intézmények közti kapcsolatok erősítéséről, az együttműködési megállapodások megújításáról.

Osztrák és szlovák modellregatták
2019-04-15
Harmadik lett Forrai Csaba az ausztriai Pichlinger-regattán. A rádió távirányítású vitorlás hajómodellverseny 42 hajó részvételével zajlott F5 - E/IOM osztályban április 11-12-én. További battai eredmények: VII. Forró Krisztián, XIV. Lendvai Gábor, XVIII. Illés Zoltán, XXXVIII. Horváth István.

Szalagkorlátnak ütközött
2019-04-15
Szalagkorlátnak ütközött, majd felborult egy személyautó vasárnapra virradóra a 6-os főút 33-as kilométerénél, Ercsi közelében.

Áramszünet az ipari parkban
2019-04-15
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz az alábbi helyszíneken Százhalombattán május 8-án, szerdán 8 órától 12.30-ig – tájékoztatott az ELMŰ Hálózati Kft.

Országos csúcsot döntött Kőhalmi András
2019-04-15
Országos csúcsot döntött 50 méter mellúszásban Kőhalmi András,  a Százhalombattai VUK SE versenyzője az V. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszóversenyen április 14-én, Budapesten.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.