2019. augusztus 24. - Bertalan napja
Szombat
Min:22°
Max:31°
Vasárnap
Min:20°
Max:30°
Hétfő
Min:21°
Max:27°
Kedd
Min:19°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:31°
Riport

Mi történt tavaly?
2019-01-15 - Számos jubileum és szép sport-, valamint szakmai siker teszi emlékezetessé a 2018. esztendőt Százhalombattán, amely a veszteségek de az építkezés éve is volt.
Ötszázötven ezer forint gyűlt össze a Freedom zenekar januári koncertjén a Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület javára.

Halálos balesetet szenvedett a vasútállomáson Bicskei Bence január 13-án hajnalban, amikor barátjával együtt felmásztak egy várakozó vagon tetejére és áramütést szenvedtek. A tragikusan fiatalon elhunyt tehetséges fotós emlékére év végén fotópályázatot hirdetett a Barátság Kulturális Központ.

Elhunyt január 14-én dr. Kürti Jenőné Nagypataki Judit, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus, a százhalombattai Nevelési Tanácsadó egykori munkatársa.
Elhunyt január 20-án dr. Kárász Erzsébet gyermekorvos, aki negyvenhárom évet töltött az egészségügyben, és évente több mint tízezer esetet látott el.

Az év legnagyobb beruházása a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonal-fejlesztés. A kivitelezés városunk területén márciusban kezdődött és jelenleg is tart. A fejlesztés közel 105 milliárd forint értékben, két szakaszban, nagyrészt európai uniós forrásból valósul meg. Eredményeként a vasúti pálya akár 160 kilométerórás sebességet is lehetővé tesz majd. A fejlesztés 28 kilométeres vasúti szakaszt érint, de ha beleértjük a Kelenföldről induló vonalat is, az 50 kilométert is eléri. A felújítás által új, biztonságosabb peronok, átjárók, liftek, zajvédő falak épülnek, és P+R parkolókat alakítanak ki, valamint megújul a százhalombattai, az iváncsai és a pusztaszabolcsi vasútállomás. A beruházás ugyanakkor negatívumokkal is együtt jár. Ha nem is szünetel, de nehézkessé vált a vasúti közlekedés, és augusztus vége óta nem lehet használni az ipari parkba vezető vasúti átjárót.

Az összmagyarságnak állítottak kopjafáját a református templom kertjében március 15-én. Az alkotás minden határon innen és túl élő magyar összetartozását fejezi ki.
A választók 74,4 százaléka járult az urnákhoz az országgyűlési választáson április 8-án. Ez csaknem 6 százalékkal magasabb a 68,2 százalékos országos részvételnél. A választókerületben Bóna Zoltán maradt az országgyűlési képviselő, aki a FDESZ-KDNP színeiben győzött 40,52 százalékkal.

Harmadik helyen végzett az országos ranglistán a Százhalombattai Lövészklub a 2017-es országos bajnokságokon elért összesített pontszáma alapján. Az egyesület sikere valamennyi olimpiai sportág tekintetében mérföldkőnek számít a város történetében. Négy aranyérmet szereztek a Százhalombattai Lövészklub versenyzői a tízméteres Nemzeti Versenyszámok Országos Bajnokságán, Budapesten december 16-án.

Ingyenessé vált az internethozzáférés az egészségközpont épületében és az előtte található parkban május elején.

Két jelentős, saját gyűjtésből származó időszaki kiállítást mutatott be a "Matrica" Múzeum tavaly. Az egyik a tetoválás történetét, a másik – amely még jelenleg is látogatható - az első világháború történetének helyi vonatkozásait tárja fel.

A SZISZKI alapítása 30., a Faluvédő Egylet 20., a Szivárvány Óvoda 40., a Liszt Ferenc Vegyeskar 45., a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola 30., illetve 35., a Napsugár Óvoda 50. évfordulóját ünnepelte 2018-ban.

Elhunyt Szép István könyvtáros, a városi zenei könyvtár egykori vezetője, a város fotókrónikása április 30-án.

Új, közel 20 férőhelyes parkolót vehettek birtokba az autósok az Erkel körúton egy volt dühöngő helyén május végén.

Az "Év Sportlövő városa" elismerő oklevelet adományozta a Magyar Sportlövők Szövetsége Százhalombattának május 30-án.

Összes ellenfelét legyőzve, veretlenül szerezte meg a bajnoki címet az első osztályban a Százhalombattai VUK SE felnőtt női teniszcsapata, amely idén már a legmagasabb osztályban, a szuper ligában szerepel.

Fennállása óta a legnagyobb sikerét érte el az SZKE női kézilabdacsapata, amely bronzérmet szerzett a Pest megyei női felnőtt bajnokság A csoportjában május 27-én Csömörön.

Az önkormányzat támogatásával bababarát szobát adtak át a Hotel Trainingben július 2-án. A kényelmesen berendezett helyiségben a nap bármely időpontjában nyugodt körülmények között táplálhatják a csecsemőket az édesanyák.

Életének 67. évében elhunyt Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület alapító elnöke július 29-én. A város saját halottjának emlékfát ültetett a civil szervezet a Kálvin-parkban, amely során Vezér Mihály polgármester is beszédet mondott.   

Kárpátalja volt a díszvendége a jubileumi, 25. Summerfestnek augusztus 12. és 22. között.  

Harmadik helyezést ért el az U18-as magyar válogatott tagjaként Grieszbacher Márk, a Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület saját nevelésű játékosa az ifjúsági vízilabda világbajnokságon augusztusban Szombathelyen. A tucatnyi korosztályos válogatottal és országos bajnoki címekkel büszkélkedő battai egyesület 2018-ban ünnepelte alapításának tizedik évfordulóját.

Elkészült a Dunafüredi út teljes felújítása augusztus végére. A mintegy 200 milliós beruházás állami támogatásból valósult meg.  

Indián nyár, teltházas rendezvények, hömpölygő tömeg és remek hangulat jellemezte a 25. Battai Napokat szeptember 14-16-án.

A 2017-ben elhunyt Rátosi Ernő mellszobrának ünnepélyes avatására került sor a MOL Dunai Finomítóban szeptember 25-én.

Új postahivatal létesül a Szent László út 17. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban. Az épületet térítésmentesen adja használatba az önkormányzat a Magyar Posta Zrt. részére a lakossági közszolgáltatás érdekében. A megállapodás aláírása után a kivitelezési munkákat a Szákom Kft. végzi. Erről határozott a képviselő-testület október 3-án.

Négy zebra kapott napelemmel működő ledes világítást a Damjanich úton augusztus és október folyamán. Az önkormányzati beruházás célja a biztonságosabb közlekedés.
A százhalombattai Ripszám Emese is tagja volt annak az első magyar egyetemi cheerleading-válogatottnak, amely aranyéremmel jött haza az első Cheerleading Egyetemi Világbajnokságról, amit október 3-7-én rendeztek Lengyelországban.

Az önkormányzat megbízásából közvélemény-kutatást végzett a városban a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. október 12. és november 9. között.  

Sikeres próbaüzem után megkezdte kereskedelmi termelését a MET Dunai Solar Park, amely Magyarország legnagyobb naperőműve. Az átadóünnepségre október 26-án került sor.

Ilyés Laura Vanda, a VUK SE versenyzője 50 és 100 méteres hátúszásban is új évjáratos országos csúccsal lett első a XV. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságon, amelyet tizenegyedik alkalommal rendeztek Százhalombattán november 7-10-én.

Tizenegy indulóból a második helyen végzett korosztályában a százhalombattai Sárdi Borbála csapatával a IX. Nemzetközi Akrobatikus Torna Versenyen, Prágában november 10-11-én.

Átadták az óvárosban létesített két új streetball-pályát a Lehel utcai Köbüki játszótéren, valamint a focipálya mellett november 21-én.  A két új sportpálya megvalósításához az önkormányzat harminc százalékos önrésszel járult hozzá, a fennmaradó hetvenet pedig a vállalkozásoktól összegyűjtött TAO-támogatás biztosította. Szeptemberben hasonló konstrukcióban készült kosárpálya a Kőrösi sportiskolában.

Kilencedik helyezést ért el a szakgimnáziumok országos listáján a SZISZKI. A HVG különszámában megjelentetett rangsort az érettségi átlagok és a kompetenciaeredmények alapján állították fel.

Páros és hármas szakágban is aranyérmet szerezve, veretlenül védte meg bajnoki címét a Dx-Trade Futnet Százhalombatta lábteniszcsapat a Magyar Lábtenisz Országos Bajnokság profi kategóriájában november 25-én Szentesen.

Négy és fél hónapig tartott és november végére fejeződött be a Szent István templom felújítása, amely során kívül-belül teljes rekonstrukción esett át az épület. A beruházáshoz bruttó 190 millió forintos támogatást nyújtott az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Makovecz Imre életművének gondozásáról szóló kormányrendelet alapján.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.