2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:12°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:20°
Választás

Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel
2018-03-20 - Ezeket a családban, még gyerekként magába szívott alapelveket vallja követendőnek a politikában és a mindennapi életben Lupa János, a Jobbik választókerületi képviselőjelöltje.
Szigethalmon él feleségével és két leánygyermekével, megbízott iskolaigazgató. Választókerületi programjának fő pillérei: az alacsony bérek elleni küzdelem, az egészségügy rendbetétele és a közlekedési zűrzavar enyhítése, felszámolása. Noha ez utóbbi probléma főként Szigetszentmiklóst és a környező településeket - Tökölt, Szigethalmot, Halásztelket - érinti, de azokat roppant mód. A megoldása érdekében Lupa János kétszer adott be költségvetési módosító javaslatot az országgyűlés alelnökének, kérvén, hogy egy milliárd forintot különítsenek el a közlekedésfejlesztés előkészítésére, de mint mondja, beadványát, mint szinte mindent, ami ellenzéki javaslat, mindkét alkalommal "lesöpörte a Fidesz-KDNP". "Annak ellenére, hogy a kritikus közlekedési gócponttól nem messze éktelenkedik egy 3,5 milliárd forintnyi szétfolyó TAO-s pénzből - ami egyesek szerint elvesztette közpénzjellegét - megépülni nem tudó stadion, illetve jelen állás szerint betonkolosszus." Hozzáteszi, a jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő a választás előtti hónapokban jelentette be, hogy a közlekedési probléma megoldására elkülönítettek 150 millió forintot. "Kérdem én, miért nem a ciklus elején vagy közepén tette, ahogyan én, ellenzékből? Mint a példa is mutatja, focinyelven szólva, a kispadról nehéz – lehetetlen - gólt lőni."

Százhalombattával kapcsolatban elmondta, hogy részt vett a januári közmeghallgatáson, és tájékozódott az itt élők prolémáiról. Úgy látja, akárcsak országosan, az egészségügy helyzete aggasztja leginkább az embereket. Nehéz megoldani a szakorvosi ellátást, nyudíjas korú vagy idősebb doktorok gyógyítanak, mert sok képzett orvosunk gazdasági emigrációba kényszerült, és sok helyen hiányosak a tárgyi feltételek. Vissza kell pumpálni az egészségügyből kivett pénzt. "Vona Gáborral együtt vallom, hogy nekünk a stadionok és a foci helyett az egészségügy rendbetétele lesz a rögeszménk." Nem, mintha idegenkedne a labdarúgástól - az egyik lánya focizik -, de az a célja, hogy az "értelmetlenül elherdált és haveri zsebekbe elkorrumpált milliárdok" helyett, az embereket szolgálják az adóforintoknak. "Zéró tolerancia a korrupcióval szemben, mentelmi jog eltörlése, dupla büntetés a politikus-bűnözőknek."

Úgy véli, "holló a hollónak nem vájja ki a szemét". Nemcsak a Fidesz szekrényéből dőlnek ki a "korrupciós csontvázak", hanem az MSZP "egy részét is megvásárolták", amit szerinte Botka László, Demeter Márta és Bárándy Gergely nyilatkozatai is alátámasztanak. Szerinte ez az oka, hogy battai utcafórumai alkalmával számos egykori baloldali szavazó biztosította a támogatásáról.

"A jelenlegi kormányt el kell küldeni! Mi valóban le akarjuk és az önök segítségével le is tudjuk váltani. Erőt erővel lehet legyőzni! A Jobbik abszolút kihívó erő, hiszen a legerősebb ellenzéki párt, amely egységes, ellentétben a baloldallal." Lupa János kiemelte: a választókerületben végzett felmérés szerint a Jobbik jelöltje megelőzi az MSZP-Párbeszéd közös jelöltjét. Pártjának kormányprogramja nem tesz különbséget bal- és jobboldali értékeket valló emberek között, mindenkihez szól, mivel "a választók írták". Arra kérte a választókat, adjanak neki esélyt, mivel "a kispadról nem lehet bizonyítani, csak a pályán."

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.