2022. május 21. - Konstantin napja
Szombat
Min:16°
Max:25°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:10°
Max:23°
Kedd
Min:12°
Max:18°
Szerda
Min:11°
Max:23°
Választás

Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel
2018-03-20 - Ezeket a családban, még gyerekként magába szívott alapelveket vallja követendőnek a politikában és a mindennapi életben Lupa János, a Jobbik választókerületi képviselőjelöltje.
Szigethalmon él feleségével és két leánygyermekével, megbízott iskolaigazgató. Választókerületi programjának fő pillérei: az alacsony bérek elleni küzdelem, az egészségügy rendbetétele és a közlekedési zűrzavar enyhítése, felszámolása. Noha ez utóbbi probléma főként Szigetszentmiklóst és a környező településeket - Tökölt, Szigethalmot, Halásztelket - érinti, de azokat roppant mód. A megoldása érdekében Lupa János kétszer adott be költségvetési módosító javaslatot az országgyűlés alelnökének, kérvén, hogy egy milliárd forintot különítsenek el a közlekedésfejlesztés előkészítésére, de mint mondja, beadványát, mint szinte mindent, ami ellenzéki javaslat, mindkét alkalommal "lesöpörte a Fidesz-KDNP". "Annak ellenére, hogy a kritikus közlekedési gócponttól nem messze éktelenkedik egy 3,5 milliárd forintnyi szétfolyó TAO-s pénzből - ami egyesek szerint elvesztette közpénzjellegét - megépülni nem tudó stadion, illetve jelen állás szerint betonkolosszus." Hozzáteszi, a jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő a választás előtti hónapokban jelentette be, hogy a közlekedési probléma megoldására elkülönítettek 150 millió forintot. "Kérdem én, miért nem a ciklus elején vagy közepén tette, ahogyan én, ellenzékből? Mint a példa is mutatja, focinyelven szólva, a kispadról nehéz – lehetetlen - gólt lőni."

Százhalombattával kapcsolatban elmondta, hogy részt vett a januári közmeghallgatáson, és tájékozódott az itt élők prolémáiról. Úgy látja, akárcsak országosan, az egészségügy helyzete aggasztja leginkább az embereket. Nehéz megoldani a szakorvosi ellátást, nyudíjas korú vagy idősebb doktorok gyógyítanak, mert sok képzett orvosunk gazdasági emigrációba kényszerült, és sok helyen hiányosak a tárgyi feltételek. Vissza kell pumpálni az egészségügyből kivett pénzt. "Vona Gáborral együtt vallom, hogy nekünk a stadionok és a foci helyett az egészségügy rendbetétele lesz a rögeszménk." Nem, mintha idegenkedne a labdarúgástól - az egyik lánya focizik -, de az a célja, hogy az "értelmetlenül elherdált és haveri zsebekbe elkorrumpált milliárdok" helyett, az embereket szolgálják az adóforintoknak. "Zéró tolerancia a korrupcióval szemben, mentelmi jog eltörlése, dupla büntetés a politikus-bűnözőknek."

Úgy véli, "holló a hollónak nem vájja ki a szemét". Nemcsak a Fidesz szekrényéből dőlnek ki a "korrupciós csontvázak", hanem az MSZP "egy részét is megvásárolták", amit szerinte Botka László, Demeter Márta és Bárándy Gergely nyilatkozatai is alátámasztanak. Szerinte ez az oka, hogy battai utcafórumai alkalmával számos egykori baloldali szavazó biztosította a támogatásáról.

"A jelenlegi kormányt el kell küldeni! Mi valóban le akarjuk és az önök segítségével le is tudjuk váltani. Erőt erővel lehet legyőzni! A Jobbik abszolút kihívó erő, hiszen a legerősebb ellenzéki párt, amely egységes, ellentétben a baloldallal." Lupa János kiemelte: a választókerületben végzett felmérés szerint a Jobbik jelöltje megelőzi az MSZP-Párbeszéd közös jelöltjét. Pártjának kormányprogramja nem tesz különbséget bal- és jobboldali értékeket valló emberek között, mindenkihez szól, mivel "a választók írták". Arra kérte a választókat, adjanak neki esélyt, mivel "a kispadról nem lehet bizonyítani, csak a pályán."

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.