2019. december 13. - Luca napja
Péntek
Min:1°
Max:4°
Szombat
Min:3°
Max:6°
Vasárnap
Min:2°
Max:6°
Hétfő
Min:2°
Max:6°
Kedd
Min:5°
Max:12°
Közélet, politika

Két keréken, biztonságban
2018-01-22 - A százhalombattai kerékpárutak fejlesztéséről tartott lakossági fórumot az MSZP helyi szervezete január 19-én a Centrál étteremben.
Az iskolák, munkahelyek és a vasútállomás előtt várakozó biciklik vagy a Battabringán résztvevők számából is következtethetünk arra, hogy a kerékpárt rendszeresen használók több ezren lehetnek Százhalombattán. Ehhez képest a kerékpárút összesen 17,5 kilométer hosszú, amely nem folytonos, hanem szakaszokból, szigetekből áll, és a minősége sem megfelelő. A helyi szocialisták egy közlekedésmérnök segítségével költséghatékony fejlesztési tervet készítettek tavaly ősszel, amit az interneten nyilvánossá is tettek.

A beérkezett véleményekről, észrevételekről, javaslatokról Asztalos Dezső elnök tájékoztatta lakossági fórumon megjelenteket. Kiemelte, hogy a kerékpárút-hálózat kialakítása, a meglevő utak rendbetétele nem politikai, hanem lakossági érdek.  Mint mondta, sokan jelezték, hogy a jelenlegi hálózat nem megfelelő, mert sok helyen, ahol szükség lenne kerékpárútra, hiányzik, ahol van, ott szakaszos, és egyes helyeken csupán néhány méter, emellett a táblázás sem kielégítő. Sem Érd, sem Ercsi felé nem lehet kijutni a városból szabályosan, biztonságosan, és egyes munkahelyeket, például az Ipari Parkot, meg sem lehet közelíteni két keréken. Egyes kereszteződések a növényzet miatt beláthatatlanok, ezért rendkívül balesetveszélyesek.

Az Ipari Parkból érkezett észrevételben arról írtak, hogy a több száz ott dolgozó számára nem biztosított a kerékpáros, sőt a gyalogos megközelítés sem. Igaz, a vasúthálózat százhalombattai szakaszának felújítása során az Ipari Park felé vezető szintbeli átjárót felüljáróval váltják ki. A tervek elvileg készen vannak, kérdés, hogy gondoltak-e a gyalogos és biciklis forgalomra is?

Nehézkes és veszélyes az Erkel körútról az Olajmunkás úti bicikliútra hajtani, de a Csenterics út is rendkívül forgalmas a kerékpározáshoz.

A Városi Szabadidő Központból is jött javaslat arra nézve, hogy jó lenne, ha a bicikliút-hálózat úgy lenne kialakítva, hogy a városlakók biciklivel biztonságosan eljuthassanak a strandra, valamint a Sportcsarnokba.

Rossz a helyzet Óváros legforgalmasabb útjain, a Szent László, a Szabadság és az István király utakon. Sok helyen járda sincs, miközben a tömegközlekedés hiányossága miatt sokan választják a kerékpárt. Többen jelezték, hogy a Szabadság út egy-egy szakaszán kénytelenek leszállni a bicikliről és tolni azt, mert annyira veszélyesnek érzik a kerekezést.

A fórumon is számos ötlet és javaslat elhangzott. Például, hogy érdemes lenne lobbizni az EuroVelo európai kerékpárút-hálózat kiépítésével kapcsolatban, hogy a nyomvonal ne a Csepel-szigeten, hanem Százhalombatta felé haladjon, mert ez turisztikai szempontból is igen jelentős lenne.

Többek szerint fel kellene venni a kapcsolatot országos és környékbeli kerékpáros szervezetekkel, hogy tapasztalatukkal segítsék a megfelelő hálózat kialakítását.

A legfontosabb feladat tehát a meglévő bicikliutak felújítása, valamint a folytonosság és az Ipari Park, a vasútállomás, Óváros és a szomszédos települések biztonságos megközelíthetőségének kialakítása lenne.

A szocialisták szeretnék az önkormányzat elé tárni a terveket, valamint a lakossági javaslatokat, és bíznak abban, hogy a témában elindulhat a párbeszéd.


AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Fénysugárlélek - Keleti Anikó kiállítása a HBVK-ban
2019-12-12
Adventi kiállítás nyílt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban Keleti Anikó festőművész alkotásiból. A tárlat január 3-ig látható. Az alábbiakban László Bandy megnyitója olvasható.

Agyhullámok tengerén
2019-12-12
A téma három szakértője mellett a százhalombattai dr. Kovács Erika PhD, a  Delfinekkel Együtt az Autistákért (DEA) Alapítvány alapítója volt a vendége a Duna TV Ridikül című talkshowjának december 4-én.

112, ha baj van!
2019-12-12
A tájékoztató letölthető innen!

Bűnszövetségben károsítottak meg pénzintézeteket több száz millió forinttal
2019-12-12
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 11-én megszüntette a letartóztatását és elrendelte bűnügyi felügyeletét annak a férfinak, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével gyanúsít.

Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.