2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:18°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:29°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:20°
Max:30°
Vasárnap
Min:19°
Max:31°
Közélet, politika

Két keréken, biztonságban
2018-01-22 - A százhalombattai kerékpárutak fejlesztéséről tartott lakossági fórumot az MSZP helyi szervezete január 19-én a Centrál étteremben.
Az iskolák, munkahelyek és a vasútállomás előtt várakozó biciklik vagy a Battabringán résztvevők számából is következtethetünk arra, hogy a kerékpárt rendszeresen használók több ezren lehetnek Százhalombattán. Ehhez képest a kerékpárút összesen 17,5 kilométer hosszú, amely nem folytonos, hanem szakaszokból, szigetekből áll, és a minősége sem megfelelő. A helyi szocialisták egy közlekedésmérnök segítségével költséghatékony fejlesztési tervet készítettek tavaly ősszel, amit az interneten nyilvánossá is tettek.

A beérkezett véleményekről, észrevételekről, javaslatokról Asztalos Dezső elnök tájékoztatta lakossági fórumon megjelenteket. Kiemelte, hogy a kerékpárút-hálózat kialakítása, a meglevő utak rendbetétele nem politikai, hanem lakossági érdek.  Mint mondta, sokan jelezték, hogy a jelenlegi hálózat nem megfelelő, mert sok helyen, ahol szükség lenne kerékpárútra, hiányzik, ahol van, ott szakaszos, és egyes helyeken csupán néhány méter, emellett a táblázás sem kielégítő. Sem Érd, sem Ercsi felé nem lehet kijutni a városból szabályosan, biztonságosan, és egyes munkahelyeket, például az Ipari Parkot, meg sem lehet közelíteni két keréken. Egyes kereszteződések a növényzet miatt beláthatatlanok, ezért rendkívül balesetveszélyesek.

Az Ipari Parkból érkezett észrevételben arról írtak, hogy a több száz ott dolgozó számára nem biztosított a kerékpáros, sőt a gyalogos megközelítés sem. Igaz, a vasúthálózat százhalombattai szakaszának felújítása során az Ipari Park felé vezető szintbeli átjárót felüljáróval váltják ki. A tervek elvileg készen vannak, kérdés, hogy gondoltak-e a gyalogos és biciklis forgalomra is?

Nehézkes és veszélyes az Erkel körútról az Olajmunkás úti bicikliútra hajtani, de a Csenterics út is rendkívül forgalmas a kerékpározáshoz.

A Városi Szabadidő Központból is jött javaslat arra nézve, hogy jó lenne, ha a bicikliút-hálózat úgy lenne kialakítva, hogy a városlakók biciklivel biztonságosan eljuthassanak a strandra, valamint a Sportcsarnokba.

Rossz a helyzet Óváros legforgalmasabb útjain, a Szent László, a Szabadság és az István király utakon. Sok helyen járda sincs, miközben a tömegközlekedés hiányossága miatt sokan választják a kerékpárt. Többen jelezték, hogy a Szabadság út egy-egy szakaszán kénytelenek leszállni a bicikliről és tolni azt, mert annyira veszélyesnek érzik a kerekezést.

A fórumon is számos ötlet és javaslat elhangzott. Például, hogy érdemes lenne lobbizni az EuroVelo európai kerékpárút-hálózat kiépítésével kapcsolatban, hogy a nyomvonal ne a Csepel-szigeten, hanem Százhalombatta felé haladjon, mert ez turisztikai szempontból is igen jelentős lenne.

Többek szerint fel kellene venni a kapcsolatot országos és környékbeli kerékpáros szervezetekkel, hogy tapasztalatukkal segítsék a megfelelő hálózat kialakítását.

A legfontosabb feladat tehát a meglévő bicikliutak felújítása, valamint a folytonosság és az Ipari Park, a vasútállomás, Óváros és a szomszédos települések biztonságos megközelíthetőségének kialakítása lenne.

A szocialisták szeretnék az önkormányzat elé tárni a terveket, valamint a lakossági javaslatokat, és bíznak abban, hogy a témában elindulhat a párbeszéd.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.