2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:18°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:29°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:20°
Max:30°
Vasárnap
Min:19°
Max:31°
Közélet, politika

A közlekedésfejlesztést tartja a legfontosabbnak Bóna Zoltán
2017-10-20 - A választókerület aktualitásairól tartott beszédet a Parlamentben Bóna Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője, Fidesz-frakcióvezetőhelyettes tegnap. Kitért a Szigetszentmiklóson és környékén szükséges fejlesztésekre. Százhalombatta kapcsán a jövőre 25 éves Summerfestet emelte ki.
A felszólalás teljes szövege itt olvasható:  
 
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház!
Szigetszentmiklós és a környező kisebb települések olyan dinamikus fejlődésen és változáson mennek keresztül, hogy mindig vannak újonnan felmerülő kérdések és megoldandó feladatok, valamint örömteli számbavételre méltó eredmények.

Sikerként nyugtázhatjuk, hogy az év elején átadott Igazgatási Központnak köszönhetően a járásbíróság és ügyészség amellett, hogy könnyebben megközelíthető az érintett polgárok számára, az ott folyó komoly munkának XXI. századi elvárásoknak megfelelő helyszínt biztosít az országban egyedülállóan.

Fontos megemlíteni, hogy a KEHOP lehetőségének köszönhetően Dunavarsány, Szigetcsép, Tököl, Szigetújfalu, Szigethalom és Szigetszentmárton települések jelentős forrásokat nyertek arra, hogy az önkormányzat tulajdonában álló épületek energiafelhasználását mérsékelni tudják.

Szintén reménységgel nézünk a Dunavarsányi Szennyvíztisztító Telep rekonstrukciója elé. A közel 4 milliárd forint értékű beruházás jelentőségét bizonyítja, hogy már hosszú évek óta tartanak az előkészületi munkálatok.

E régió lélekszámának növekedése magától értetődő módon az intézményi rendszerek folyamatos bővítésének és fejlesztésének igényét eredményezik. A térség vezetői és lakói egyöntetű várakozással néznek a Szakorvosi Rendelőt érintő beruházás elé, amely a tervek szerint még ezévben megindul és a 2018. év végéig megvalósul. Az Egészséges Budapestért Program keretében megvalósuló, több, mint 350 millió forint értékű projekt keretében nemcsak a Szakrendelő épülete kerül kibővítésre, hanem új diagnosztikai eszközök beszerzése és az informatikai rendszer korszerűsítése is megvalósulhat.
Az egész országhoz hasonlóan, az egészségügy mellett a szigetszentmiklósi térségben is kiemelt jelentőséggel bír az oktatás. E településeken azonban nemcsak az oktatás szervezésének és színvonalának folyamatos növelésén kell fáradozni, hanem komoly kihívásokat jelent a kapacitásbővítés iránti folyamatos szükséglet. A betelepülésnek és az örömteli módon javuló demográfiai tendenciáknak köszönhetően az óvodai és iskolai férőhelyek bővítése évről-évre visszatérő feladat. Várható, hogy a Kormány támogatásával 2 új iskola épül a közeljövőben.

Örömmel tapasztalhatjuk évről-évre, hogy a folyamatos infrastrukturális fejlődés, a gazdasági növekedés és az itt élő emberek életszínvonalának növekedése mellet jelentős mértékben erősödnek a különböző civil szervezetek, és az itt élőknek gazdag és pezsgő kulturális élményekben lehet részük. E körben külön említést érdemel a jövőre 25. alkalommal – Százhalombattai központtal - megrendezett Summerfest rendezvénysorozat, amely a térség több településén színvonalas betekintést nyújt a Világ különböző népeinek kultúrájában.

E térség egyik legnagyobb kihívást jelentő problémája a Ráckevei-Dunaág revitalizációjának kérdése. E kivételes természeti adottságokkal rendelkező terület olyan potenciálokat rejt magában, amelyek kiaknázása nemcsak a környéken elhelyezkedő településeknek jelentene óriási fejlődési lehetőséget, de összefogással egy országosan is jelentős, XXI. századi rekreációs, sport és turisztikai térség is létrehozható. Éppen ezért óriási előrelépést jelentett e téren a Kisduna mentén megvalósult szennyvízcsatorna-beruházás. Elsődleges feladataink közé tartozik még, hogy e folyószakasz vízminőségének javítása érdekében a szükséges intézkedéseket mielőbb megtegyük.
A legszélesebb kört érintő kihívás e térség számára a közlekedés. A lakosságszám folyamatos bővülése számos pozitív hatása mellett óriási problémákat okoz e téren. Megelégedésre és reménységre ad okot, hogy az elmúlt években már sikerült komoly előrelépéseket tenni. Az M0-ás körgyűrű déli szakaszának bővítése és a 2013 decemberében átadott Csepel-szigeti gerincút jelentős javulást hozott, mindazonáltal a tény, miszerint a Halásztelek és Csepel közötti kevesebb, mint 10 km-es utat olykor 60-70 perc alatt lehet személygépkocsival megtenni, komoly aggodalomra ad okot. E problémakör egyik megoldását jelenheti a közösségi közlekedés fejlesztése. Éppen ezért a térség vezetői és lakói reménységgel tekintenek a HÉV-et érintő szervezeti változások eredményeképpen várható pozitív intézkedésekre. Ugyanakkor a legnagyobb változást mégiscsak az jelentené, ha a Szakrendelő és Igazgatási Központ közvetlen közelségében található HÉV átjáró átépítése, valamint a Budapestre vezető utak túlterheltségének csökkentése érdekében mielőbb megtehetnénk a szükséges lépéseket. E körben még folynak az egyeztetések a leghatékonyabb szakmai megoldás kidolgozása érdekében, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy e széleskörű probléma kizárólag jelentős kormányzati támogatással oldható meg.

Tisztelt Ház!
Bízom benne, hogy e beszámolóval sikerült betekintést adnom a déli agglomeráció egy fontos részének sikereibe és az előttünk álló feladatokba. Az Országgyűlés és a Kormány eddigi széleskörű együttműködését és támogatását megköszönve tisztelettel kérem Önöket, hogy továbbra is segítsék e térség fejlődését és az ott élők boldogulását.

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.