2021. január 23. - Zelma napja
Szombat
Min:4°
Max:12°
Vasárnap
Min:1°
Max:6°
Hétfő
Min:0°
Max:5°
Kedd
Min:0°
Max:2°
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Közélet, politika

A közlekedésfejlesztést tartja a legfontosabbnak Bóna Zoltán
2017-10-20 - A választókerület aktualitásairól tartott beszédet a Parlamentben Bóna Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője, Fidesz-frakcióvezetőhelyettes tegnap. Kitért a Szigetszentmiklóson és környékén szükséges fejlesztésekre. Százhalombatta kapcsán a jövőre 25 éves Summerfestet emelte ki.
A felszólalás teljes szövege itt olvasható:  
 
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház!
Szigetszentmiklós és a környező kisebb települések olyan dinamikus fejlődésen és változáson mennek keresztül, hogy mindig vannak újonnan felmerülő kérdések és megoldandó feladatok, valamint örömteli számbavételre méltó eredmények.

Sikerként nyugtázhatjuk, hogy az év elején átadott Igazgatási Központnak köszönhetően a járásbíróság és ügyészség amellett, hogy könnyebben megközelíthető az érintett polgárok számára, az ott folyó komoly munkának XXI. századi elvárásoknak megfelelő helyszínt biztosít az országban egyedülállóan.

Fontos megemlíteni, hogy a KEHOP lehetőségének köszönhetően Dunavarsány, Szigetcsép, Tököl, Szigetújfalu, Szigethalom és Szigetszentmárton települések jelentős forrásokat nyertek arra, hogy az önkormányzat tulajdonában álló épületek energiafelhasználását mérsékelni tudják.

Szintén reménységgel nézünk a Dunavarsányi Szennyvíztisztító Telep rekonstrukciója elé. A közel 4 milliárd forint értékű beruházás jelentőségét bizonyítja, hogy már hosszú évek óta tartanak az előkészületi munkálatok.

E régió lélekszámának növekedése magától értetődő módon az intézményi rendszerek folyamatos bővítésének és fejlesztésének igényét eredményezik. A térség vezetői és lakói egyöntetű várakozással néznek a Szakorvosi Rendelőt érintő beruházás elé, amely a tervek szerint még ezévben megindul és a 2018. év végéig megvalósul. Az Egészséges Budapestért Program keretében megvalósuló, több, mint 350 millió forint értékű projekt keretében nemcsak a Szakrendelő épülete kerül kibővítésre, hanem új diagnosztikai eszközök beszerzése és az informatikai rendszer korszerűsítése is megvalósulhat.
Az egész országhoz hasonlóan, az egészségügy mellett a szigetszentmiklósi térségben is kiemelt jelentőséggel bír az oktatás. E településeken azonban nemcsak az oktatás szervezésének és színvonalának folyamatos növelésén kell fáradozni, hanem komoly kihívásokat jelent a kapacitásbővítés iránti folyamatos szükséglet. A betelepülésnek és az örömteli módon javuló demográfiai tendenciáknak köszönhetően az óvodai és iskolai férőhelyek bővítése évről-évre visszatérő feladat. Várható, hogy a Kormány támogatásával 2 új iskola épül a közeljövőben.

Örömmel tapasztalhatjuk évről-évre, hogy a folyamatos infrastrukturális fejlődés, a gazdasági növekedés és az itt élő emberek életszínvonalának növekedése mellet jelentős mértékben erősödnek a különböző civil szervezetek, és az itt élőknek gazdag és pezsgő kulturális élményekben lehet részük. E körben külön említést érdemel a jövőre 25. alkalommal – Százhalombattai központtal - megrendezett Summerfest rendezvénysorozat, amely a térség több településén színvonalas betekintést nyújt a Világ különböző népeinek kultúrájában.

E térség egyik legnagyobb kihívást jelentő problémája a Ráckevei-Dunaág revitalizációjának kérdése. E kivételes természeti adottságokkal rendelkező terület olyan potenciálokat rejt magában, amelyek kiaknázása nemcsak a környéken elhelyezkedő településeknek jelentene óriási fejlődési lehetőséget, de összefogással egy országosan is jelentős, XXI. századi rekreációs, sport és turisztikai térség is létrehozható. Éppen ezért óriási előrelépést jelentett e téren a Kisduna mentén megvalósult szennyvízcsatorna-beruházás. Elsődleges feladataink közé tartozik még, hogy e folyószakasz vízminőségének javítása érdekében a szükséges intézkedéseket mielőbb megtegyük.
A legszélesebb kört érintő kihívás e térség számára a közlekedés. A lakosságszám folyamatos bővülése számos pozitív hatása mellett óriási problémákat okoz e téren. Megelégedésre és reménységre ad okot, hogy az elmúlt években már sikerült komoly előrelépéseket tenni. Az M0-ás körgyűrű déli szakaszának bővítése és a 2013 decemberében átadott Csepel-szigeti gerincút jelentős javulást hozott, mindazonáltal a tény, miszerint a Halásztelek és Csepel közötti kevesebb, mint 10 km-es utat olykor 60-70 perc alatt lehet személygépkocsival megtenni, komoly aggodalomra ad okot. E problémakör egyik megoldását jelenheti a közösségi közlekedés fejlesztése. Éppen ezért a térség vezetői és lakói reménységgel tekintenek a HÉV-et érintő szervezeti változások eredményeképpen várható pozitív intézkedésekre. Ugyanakkor a legnagyobb változást mégiscsak az jelentené, ha a Szakrendelő és Igazgatási Központ közvetlen közelségében található HÉV átjáró átépítése, valamint a Budapestre vezető utak túlterheltségének csökkentése érdekében mielőbb megtehetnénk a szükséges lépéseket. E körben még folynak az egyeztetések a leghatékonyabb szakmai megoldás kidolgozása érdekében, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy e széleskörű probléma kizárólag jelentős kormányzati támogatással oldható meg.

Tisztelt Ház!
Bízom benne, hogy e beszámolóval sikerült betekintést adnom a déli agglomeráció egy fontos részének sikereibe és az előttünk álló feladatokba. Az Országgyűlés és a Kormány eddigi széleskörű együttműködését és támogatását megköszönve tisztelettel kérem Önöket, hogy továbbra is segítsék e térség fejlődését és az ott élők boldogulását.

AKTUÁLIS
2020-12-17 - Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie december 16-ától annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, valamint orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult – tájékoztatott a NAV.
2020-12-15 - Néhány utast váratlanul ért Százhalombattán, hogy az ABC áruház nevű megállót - a Rubik-térnél, illetve a másik oldalon a konferenciaközpont előtt - nem érintik a Volán járatai december 13-tól. A közlekedési társaság egy a megállókban kihelyezett információs táblán tájékoztatja utasait a bevezetett módosításról.
2020-12-09 - Gere István emlékére.
HÍREINK
Épülhet a kerékpárút
2021-01-22
A Pest Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt az EuroVelo 6 kerékpárút Érd és Százhalombatta közötti szakaszára – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Szakmány Tamás professzor a "Város Díszpolgára" cím jelöltje
2021-01-22
Százhalombatta Város Önkormányzata kitüntető díjak odaítélésével is köszönetet mond mindazoknak, akik példaértékű cselekedetet hajtottak végre és hozzájárultak Százhalombatta jó hírnevéhez.   

Tisztelet a Magyar Kultúrának!
2021-01-22
Tisztelt Kultúrakedvelő Százhalombattaiak! Január 22-e a Magyar Kultúra Napja, amelyet az idei évben rendhagyó módon ünneplünk. A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel sajnos az eddigi megszokott közös ünneplés helyett az idei évben más térben emlékezhetünk.

Adatszolgáltatási kötelezettség vendéglátóhely üzemeltetők részére
2021-01-21
Tisztelt Vendéglátóhely Üzemeltető! Figyelemmel a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 2021. január 1-jével hatályos jogszabályváltozására, az alábbiakra hívjuk fel szíves figyelmét!

Február közepén léphet életbe az új buszmenetrend
2021-01-21
Tisztelt Százhalombattaiak! A VOLÁNBUSZ ma tájékoztatott arról, hogy a Déli lakótelep közösségi közlekedését érintő útvonal-módosítást február 1-jén még nem tudják bevezetni az új menetrend szerint, amely a korábbi menetirány visszaállítása mellett két jelenlegi buszjárat útvonalának megtartását és kiegészítő buszokat is tartalmaz.

Adathalászok trükköznek a NAV nevében
2021-01-21
Több bejelentés is érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), miszerint csalók kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – írja közleményében a hivatal.

Lelki útravaló
2021-01-20
Isten békessége. "Az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen." 

Elhunyt Dr. Farkas Sándor, városunk gyógyszerésze
2021-01-20
Megrendülten értesültem róla, hogy jó barátom, “mindenki gyógyszerésze" Dr. Farkas Sándor a tegnapi nap 68 éves korában - rövid betegség után - elhunyt. 

Isten éltesse a 80 éves Horváth Istvánt
2021-01-18
Horváth István (Popi bácsi) mögött több évtizedes futballkarrier, és több, mint fél évszázados edzői múlt áll, sikeres pályafutását a labdarúgásnak köszönheti. Több évtizede meghatározó személyisége volt a százhalombattai futballnak.

XII. Százhalombattai Shooting Open
2021-01-18
A Százhalombattai Lövészklub - a Magyar Sportlövők Szövetsége és Százhalombatta város Önkormányzata segítségével - idén is megrendezte évindító, sportlövő válogató versenyét január 9-10-én.

Harmadik hely az országos robotika versenyen
2021-01-17
"A digitális világot meg kell ismerni, hogy az előnyeivel élni lehessen". Az Arany Iskolás diákok pedig olyan versenyzők, akik a fenti gondolattal már tisztában vannak.

Ne dőljön be a csalóknak
2021-01-17
Mindennapjaink jelenségévé vált az a "trükkös" bűnelkövetési módszer, amely nem csak az egyedül élő időskorúakat érinti. Az Érdi Rendőrkapitányság szórólapokkal is felhívta a figyelmet a csalókra, két érdi, valamint egy-egy százhalombattai és diósdi bevásárlóközpontnál január 17-én.

Szekrényből bújt elő az egyik gyanúsított
2021-01-17
Egyenruhások ébresztették két érdi ház lakóit január 12-én reggel. Az egyik címen elfogtak egy 18 éves férfit és egy 30 éves nőt, a másik ingatlan emeletén egy szekrényben keresett hiába menedéket egy 26 éves nő. A három előállítottat két lopással hozták összefüggésbe.

Illegális hulladéklerakók felszámolása - pályázat
2021-01-17
"Tisztítsuk meg az országot" – címmel hirdetett pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében.

A védőoltás elfogadása egyéni és közösségi felelősségünk
2021-01-15
A KÉSZ örömét fejezi ki, hogy a védőoltás széleskörű elérhetősége által legyőzhetővé vált az egészségünket, lelki békénket, társadalmunkat és gazdaságunkat veszélyeztető koronavírus-járvány.

Az első baba
2021-01-14
Cseke Gábor Noel az idei év első százhalombattai újszülöttje, aki január 2-án, 5 óra 8 perckor látta meg a napvilágot 3160 grammal és 56 cm-rel. Szülei Baglé Zsanett és Cseke Gábor. Vezér Mihály polgármester a családot köszöntve átadta az édesapának az önkormányzat babacsomagját, illetve a szülőknek a város ajándékát január 14-én.

Előrelépés a nehézségek ellenére - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő évértékelője
2021-01-14
Tisztelt Százhalombattai Polgárok! A mögöttünk álló évek és évtizedek ezen időszakaiban már-már rutinszerűen kívántunk egymásnak minden jót az új esztendőre. Szép gesztus ez még akkor is, ha az esetek túlnyomó részében megszokásból jön, és igazából végig sem gondoljuk, hogy pontosan mi az a kívánság, amiről azt gondoljuk, hogy boldoggá teheti a másik életét.

Lelki útravaló
2021-01-13
Kihez imádkozunk?

Áramszünet
2021-01-11
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt szünetel a szolgáltatás az alábbi helyszíneken, a jelzett időpontokban.

Edzéssel kezdtek a modellvitorlázók
2021-01-11
Forrai Csaba jóvoltából baráti, professzionális szabad edzéses napot tartottak a százhalombattai modellvitorlázók a sukorói Velence tavi evezős pályán január 9-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.