2021. december 08. - Mária napja
Szerda
Min:-3°
Max:3°
Csütörtök
Min:0°
Max:2°
Péntek
Min:0°
Max:1°
Szombat
Min:0°
Max:2°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Sport
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Szezonzárás a VUK-nál
2016-06-10 - Bár az úszó, a tenisz és a triatlon szakosztályban még javában folynak a versenyek, a focisták és a kézilabdások a jól megérdemelt pihenésre készülődnek a korosztályos bajnokságok végén. A legnépesebb százhalombattai sportegyesület, a VUK SE vezetőjével, Katona Istvánnal a Halom Televízióban készült szezonzáró beszélgetés.  
Az utánpótlás-neveléssel foglalkozó VUK a kezdetektől, 2011-től részt vesz a TAO pályázatokon, amelyeknek köszönhetően az elmúlt időszakban éves szinten 10-13 millió forintot fordíthatott működési feltételeinek javítására, és átlagosan 5 milliót eszközfejlesztésre. Az egyesületnél a TAO pályázatok eredményeként vásárolhattak fűnyírót, mobil kapukat, új kazánt, melegvíztárolót, ipari mosó- és szárítógépet és újították fel az igencsak kihasznált vizesblokkot. Idén automata öntözőrendszert telepítettek az Óvárosi Sportközpont füves pályáira, idén pedig napelemekre pályáztak, amelyekkel az energiafelhasználásukat szeretnék olcsóbbá tenni.

A VUK kezdetek óta kiválasztó körzetközpontként működik a tehetségnevelő Bozsik-programban. Érd, Tárnok, Diósd, Sóskút, Biatorbágy, Törökbálint tartozik a területéhez. Eddigi leglátványosabb eredménye annak a biatorbágyi Tajti Mátyásnak a kiemelése volt, aki jelenleg a Barcelona U17-es labdarúgója.

A labdarúgó szakosztály 10 korosztályában, U7-től U19-ig 178 igazolt játékost tartanak nyilván. A fölső négy az MLSZ korosztályos NB II-es bajnokságaiban játszik, 5. 7. 8. és 10. helyen zárták a szezont. A kisebbek a Bozsik-programban versenyeznek, ahol nem az eredményesség, hanem inkább a foci megszerettetése az elsődleges cél.

A kézilabda szakosztályban jelentős változás, hogy tavaly a serdülő és a junior csapatot átadták a felnőtt egyesületnek a kedvezőbb TAO- kihasználás miatt. Jelenleg három lány és négy fiú korosztályos csapatban 140 játékos versenyez. Tavaly kiugró eredményt ért el az U12 az országos 6. hellyel, de ez a szint egy kisvárosi egyesület számára nem lehet elvárás a sportiskolákkal és akadémiákkal teletűzdelt mezőnyben. Saját régiójában az U12 és 14 a felsőházban ért el második, illetve harmadik helyezést, a lányok az alsó és középső házban végeztek első helyen. Az U10 a kisiskolás, az U9 pedig a szivacskézilabda bajnoki rendszerben szerepel.

Katona István kiemelte: nagyon szurkolnak Grátz Benjaminnak, az úszók legeredményesebb versenyzőjének, akit jelenleg kevesebb, mint fél másodperc választ el az olimpiától. Jelenleg a harmadik helyen küzd a kijutásért. Három hét múlva Rómában, azután a Budapest Bajnokságon kap újabb lehetőséget a négy tized leküzdésére. Felkészüléséhez az önkormányzat kiváló technikai feltételeket biztosít a sportuszodában.
A tehetségek korai kiválasztása érdekében a VUK saját költségén biztosít edzőket az óvodai és iskolai úszásoktatáshoz. Több mint 80 versenyző úszik az egyesületben, közülük nyolcan a MÚSZ "Jövő bajnokai" programjának kedvezményezettjei. Óriási reménységnek számít Marosi Bálint, aki sorra ússza meg a korosztályos rekordokat, de hasonlóan tehetséges Osváth Artúr és Csadó Zsanett is, akik jelenleg az Egyesült Államokban tanulnak.  

A teniszezők közül Dávid Cintia emelkedik ki, aki évek óta a korosztályos ranglisták elején, jelenleg az U14 4. helyén szerepel. A 12 évesek között Csibrák Antónia 15. a ranglistán, Tóth Emese pedig régiójában megnyerte az iskolai bajnokságot. A pályákat hosszú ideje bérli és rendszeresen újítja, jó karban tartja az egyesület. Az őszi-téli időszakban használt közel 20 éves sátor azonban megérett a cserére.

A triatlon szakosztályban két edző foglalkozik 30 versenyzővel. Legeredményesebb közülük Soós Dorka, aki az országos korosztályos bajnokságokon is kiemelkedően szerepel, és nagyon keményen dolgozik. (HTV)

AKTUÁLIS
2021-12-06 - A boldogság nem állapot, hanem életforma - Fazekas István gondolatai.
2021-11-23 - Szakasszisztenseket keres több területre a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a Százhalom Egészségügyi Központ - 2440 Százhalombatta Gesztenyés út 10 szám alatti – szakrendelőjébe.
2021-11-23 - Elsősorban férfi lelkész munkatársat keres a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Drogterápiás Otthona, a szenvedélybetegek felépülésének missziós evangelizálásához.
Bővül a "babaprogram" - Képviselő-testületi összefoglaló
2021-12-07
Az érvényben lévő járványügyi szabályokat betartva, meghívott vendégek nélkül tartotta az idei év utolsó ülését Százhalombatta Város Képviselő-testülete december 7-én a Szekeres József Konferenciaközpontban. A Képviselő-testület 28 napirendi pontot tárgyalt, módosította a 2021. évi költségvetési és több szociális tárgyú rendeletét, megalkotta a 2022. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló rendeletét, döntöttek arról is, hogy további támogatást kapnak a kisgyermekes családok.

Karácsonyi ajándékok az idősotthon számára
2021-12-06
A százhalombattai önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester ajándékcsomagokat adott át az Idősek Gondozóháza lakói számára.  A csomagokat Till Erika, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ vezetője vette át.

Emberek az emberekért - három évtized története
2021-12-06
Harminc éve, 1991 óta működik Százhalombattán a Sérültekért Alapítvány, amelynek célja a tanköteles koron túli fogyatékkal élő emberek nappali ellátása, képzése, képességeik fejlesztése, foglalkoztatása, társadalmi beilleszkedésük segítése. A szervezet néhány munkatársával és foglalkoztatottjával beszélgettünk a kezdetekről és a mindennapokról.

Modellvitorlás arany- és bronzérem
2021-12-06
Két érmet és helyezéseket is begyűjtött a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub az RG 65 hajóosztályban, a Mikulás "jeges" kupa modellvitorlás túraversenyen.

Márton napi lámpás felvonulás
2021-12-06
Olyan kedves kis ovis eseményen vehettünk részt november 11-én, Márton napon a Kipp-Kopp Óvoda szervezésében, hogy tele lett a szívünk.

Okosodni, támogatni, versenyezni!
2021-12-06
A versenyeknek, a megmérettetéseknek rengeteg előnyét megtapasztalhatják diákjaink az Eötvös iskolában. Rekordszámú vetélkedőn vettek részt tanulóink novemberben.

Gondolkodjunk együtt
2021-12-06
Az elmúlt hónapokban több, mint 50 alkalommal találkoztam veletek és sokat beszélgettünk a térség problémáiról, a minket körülvevő aggasztó folyamatokról.

Polgárőr beszámoló
2021-12-06
A Százhalombattai Polgárőr Egyesület számára a mindenszentek és a halottak napi temetői szolgálattal kezdődött a novemberi hónap, amely során nem történt rendkívüli esemény.

Oltás a gyermekeknek
2021-12-03
Lehetőség nyílik az 5-11 éves korú gyermekek koronavírus elleni védőoltás beadására.

A várakozás öröme - Mikulás a BKK-ban
2021-12-02
Az Adventi időszak mindannyiunknak a várakozásról szól, de legjobban egész biztosan a gyermekek várják az év ezen napjait. A százhalombattai Barátság Kulturális Központ idén is meghívta Lépcsős teraszára a Mikulást, aki december 6-án hétfőn, 16 és 18 óra között várja a gyermekeket, hogy megismerkedhessenek vele.

Vereségek a bajnokesélyesektől
2021-12-02
Feléhez ért a férfi kézilabda NB I/B alapszakasza. A Százhalombattai KE a várakozáson felüli 5. helyen várta a két bajnokesélyes elleni idegenbeli mérkőzéseit.

Adventi Matrica Műhely a Múzeumban - "készül a mézes, illata édes..."
2021-12-02
Szabó T. Anna szavai felidézik a "Matrica" Múzeum novemberi kézműves foglalkozásának hangulatát, a mézeskalács fűszeres illatát.

Tíz aranyérem a Karate Országos Bajnokságon
2021-12-02
Komoly kihívással nézett szembe a Százhalombattai Karate Egyesület november utolsó hétvégéjén, hiszen a városban rendezhették meg a Shotokan Karate-Do International Hungary Országos Bajnokságot, valamint a II. Kohai Kupát - tájékoztatott Vadász Tamás a battai klub elnöke.

Nevelőszülőket toboroznak Pest megyében
2021-12-02
Kevesen tudják, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban lévő gyerekek ma már nem nagylétszámú intézetekben, hanem nevelőszülőknél, vagy lakásotthonokban élnek – így kisebb, szeretetteljes közösségbe kerülnek rögtön az után, hogy traumát éltek át. 

Ajándékcsomagok adventben
2021-12-02
A hagyományokhoz híven idén is megajándékozza a 65 éven felüli városlakókat a százhalombattai önkormányzat, amely több mint 3500 városlakóhoz juttatja el a csomagokat.

Adventi fények
2021-11-29
Ünnepi díszkivilágításba öltözött Százhalombatta, és meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún a Szent István téren felállított színpadon november 28-án. Szulák Andrea koncertjével, a Canticum Novum kórusénekével, lézershow-val, gólyalábasokkal, vásárral, forralt borral és kürtőskaláccsal várták a városlakókat.

Jótékony adomány
2021-11-28
A százhalombattai Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodájának mosógépet, a városban működő Sérültekért Alapítvány számára pedig televíziót adományozott egy helyi vállalkozó.

Motoros Mikulás Százhalombattán
2021-11-28
A Battai Motorosok Egyesülete kérte a segítségemet abban, hogy előreláthatólag 15-20 db kétkerekűvel szívesen körbekísérnék a Mikulást december 5-én,

Hét érem és egyéni csúcsok
2021-11-28
A fáradtság ellenére nagyszerűen vizsgáztak a győri felkészülési versenyen a százhalombattai VUK SE úszói, akik a rövidpályás szezon végeztével most már 50 méteres medencében szálltak vízre.

Vége az őszi szezonnak
2021-11-28
A Battai Gurítók tekcsapata részére véget ért a 2021-es őszi szezon, már a november 16-i idegenbeli mérkőzést sem tudták lejátszani sérülés miatt.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.