2020. szeptember 23. - Tekla napja
Szerda
Min:16°
Max:26°
Csütörtök
Min:15°
Max:25°
Péntek
Min:12°
Max:23°
Szombat
Min:10°
Max:14°
Vasárnap
Min:8°
Max:10°
Sport

Szezonzárás a VUK-nál
2016-06-10 - Bár az úszó, a tenisz és a triatlon szakosztályban még javában folynak a versenyek, a focisták és a kézilabdások a jól megérdemelt pihenésre készülődnek a korosztályos bajnokságok végén. A legnépesebb százhalombattai sportegyesület, a VUK SE vezetőjével, Katona Istvánnal a Halom Televízióban készült szezonzáró beszélgetés.  
Az utánpótlás-neveléssel foglalkozó VUK a kezdetektől, 2011-től részt vesz a TAO pályázatokon, amelyeknek köszönhetően az elmúlt időszakban éves szinten 10-13 millió forintot fordíthatott működési feltételeinek javítására, és átlagosan 5 milliót eszközfejlesztésre. Az egyesületnél a TAO pályázatok eredményeként vásárolhattak fűnyírót, mobil kapukat, új kazánt, melegvíztárolót, ipari mosó- és szárítógépet és újították fel az igencsak kihasznált vizesblokkot. Idén automata öntözőrendszert telepítettek az Óvárosi Sportközpont füves pályáira, idén pedig napelemekre pályáztak, amelyekkel az energiafelhasználásukat szeretnék olcsóbbá tenni.

A VUK kezdetek óta kiválasztó körzetközpontként működik a tehetségnevelő Bozsik-programban. Érd, Tárnok, Diósd, Sóskút, Biatorbágy, Törökbálint tartozik a területéhez. Eddigi leglátványosabb eredménye annak a biatorbágyi Tajti Mátyásnak a kiemelése volt, aki jelenleg a Barcelona U17-es labdarúgója.

A labdarúgó szakosztály 10 korosztályában, U7-től U19-ig 178 igazolt játékost tartanak nyilván. A fölső négy az MLSZ korosztályos NB II-es bajnokságaiban játszik, 5. 7. 8. és 10. helyen zárták a szezont. A kisebbek a Bozsik-programban versenyeznek, ahol nem az eredményesség, hanem inkább a foci megszerettetése az elsődleges cél.

A kézilabda szakosztályban jelentős változás, hogy tavaly a serdülő és a junior csapatot átadták a felnőtt egyesületnek a kedvezőbb TAO- kihasználás miatt. Jelenleg három lány és négy fiú korosztályos csapatban 140 játékos versenyez. Tavaly kiugró eredményt ért el az U12 az országos 6. hellyel, de ez a szint egy kisvárosi egyesület számára nem lehet elvárás a sportiskolákkal és akadémiákkal teletűzdelt mezőnyben. Saját régiójában az U12 és 14 a felsőházban ért el második, illetve harmadik helyezést, a lányok az alsó és középső házban végeztek első helyen. Az U10 a kisiskolás, az U9 pedig a szivacskézilabda bajnoki rendszerben szerepel.

Katona István kiemelte: nagyon szurkolnak Grátz Benjaminnak, az úszók legeredményesebb versenyzőjének, akit jelenleg kevesebb, mint fél másodperc választ el az olimpiától. Jelenleg a harmadik helyen küzd a kijutásért. Három hét múlva Rómában, azután a Budapest Bajnokságon kap újabb lehetőséget a négy tized leküzdésére. Felkészüléséhez az önkormányzat kiváló technikai feltételeket biztosít a sportuszodában.
A tehetségek korai kiválasztása érdekében a VUK saját költségén biztosít edzőket az óvodai és iskolai úszásoktatáshoz. Több mint 80 versenyző úszik az egyesületben, közülük nyolcan a MÚSZ "Jövő bajnokai" programjának kedvezményezettjei. Óriási reménységnek számít Marosi Bálint, aki sorra ússza meg a korosztályos rekordokat, de hasonlóan tehetséges Osváth Artúr és Csadó Zsanett is, akik jelenleg az Egyesült Államokban tanulnak.  

A teniszezők közül Dávid Cintia emelkedik ki, aki évek óta a korosztályos ranglisták elején, jelenleg az U14 4. helyén szerepel. A 12 évesek között Csibrák Antónia 15. a ranglistán, Tóth Emese pedig régiójában megnyerte az iskolai bajnokságot. A pályákat hosszú ideje bérli és rendszeresen újítja, jó karban tartja az egyesület. Az őszi-téli időszakban használt közel 20 éves sátor azonban megérett a cserére.

A triatlon szakosztályban két edző foglalkozik 30 versenyzővel. Legeredményesebb közülük Soós Dorka, aki az országos korosztályos bajnokságokon is kiemelkedően szerepel, és nagyon keményen dolgozik. (HTV)

AKTUÁLIS
2020-09-21 -
2020-09-14 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete szeptember 17-én, csütörtökön 9 órától a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban.
2020-09-11 -
HÍREINK
SZKE - Üllő VKSK 35-13 (11-7)
2020-09-22
III. osztályú férfi serdülő kézilabda-mérkőzés, szeptember 19.

Hét művész kapta meg a Széchenyi-örökség okmányát
2020-09-22
Idén először adta át a Gróf Széchenyi Család Alapítvány az általa alapított Széchenyi-örökség Okmánya elismerést hét művésznek, köztük a Százhalombattán élő Jókai-díjas drámaírónak, Fazekas Istvánnak szeptember 21-én a Nemzeti Múzeumban.

Több mint sportcentrum
2020-09-22
Hivatalosan is átadták az Omega Sportcentrumot Százhalombattán szeptember 21-én. A széles körű szolgáltatást nyújtó létesítmény pár hónapja nyílt meg újból Óvárosban, az Erőmű út 14. szám alatt. A fogadással egybekötött ünnepélyes eseményen részt vett többek között Vezér Mihály, polgármester és Szabó Gábor, a városrész ökormányzati képviselője.

Értő segítség - Szakfordító iroda nyílik Százhalombattán
2020-09-21
A százhalombattai Turiné Zdenkó Andrea már egészen korán, általános iskolás korában eldöntötte, hogy nyelvekkel szeretne foglalkozni. Első diplomáját az ELTE-n szerezte német-orosz szakos nyelvtanárként, majd néhány – de szakmailag releváns – kitérő után a szakfordítói piacon találta meg a helyét.

Száz kilométeres háziverseny
2020-09-21
Remekül teljesítettek a SZVISE Atlétika szakosztályának versenyzői a huszonharmadik alkalommal megrendezett Kékes Csúcsfutáson szeptember 19-én.

Úszás - Battai éremeső
2020-09-21
Öt arany-, tizennégy ezüst- és hat bronzéremmel zárták a VUK SE úszói a saját rendezésű Jövő Bajnokai és Utánpótlás Strandversenyt szeptember 19-20-án Százhalombattán.

OB-t rendeztek a battai modellezők
2020-09-21
A százhalombattai Dunementi Energia Modellező Klub rendezte meg a rádiótávirányítású vitorlás hajómodellek országos bajnokságát MM hajóosztályban szeptember 19-én a sukorói evezős pályán.

Országos első
2020-09-21
Első helyen végzett Nádasy Gergely, a Százhalombattai VUK SE teniszezője a MINOREX Kupa 1. kategóriás, kiemelt F18-as országos versenyen, amit Budapesten rendeztek szeptember 12-14-én.

Tovább szigorítják a maszkhasználatot
2020-09-21
Már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem az utasok által használt állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz a maszk használata szeptember 21-től.

Megérdemelt győzelem
2020-09-21
4:0 arányú győzelmet aratott a VUK SE U17-es labdarúgócsapata Pécelen a Pest megyei I. osztályú bajnokság harmadik fordulójában szeptember 20-án. A több alapemberét is nélkülöző battai gárda végig irányította a mérkőzést, és az első félidőben kihagyott helyzetek után a második játékrészben gólra váltotta a lehetőségeit.

Döntetlen a megyei I. osztályú férfi kézilabda-bajnokságban
2020-09-21
SZKE II-DKSK- Domony 30:30 (9:16)

Magabiztos győzelem az első hazai meccsen
2020-09-21
SZÁZHALOMBATTAI KE - ÜLLŐI VKSK 31:24 (17:10) Nagyjából 7 hónap szünet után játszhatott a csapat újra bajnoki mérkőzést hazai pályán. Az Üllői VKSK nagyon kellemetlen és az utolsó percig küzdő ellenfélnek bizonyult. Ráadásul legutóbb az SZKE hazai pályán nagyon gyenge teljesítménnyel kikapott tőlük, szóval volt miért revansot vennie. 

Szüret a Dirty Canvas-nél
2020-09-21
Több tehetségkutató és utcazenei fesztiválon is kiugróan szerepelt a 2017-ben alapított Dirty Canvas zenekar. A fiatalokból álló,  blues ihlette, akusztik unplag formáció százhalombattai énekes-gitárosa, Huff Zalán hivatásos zenésznek készül. Tehetségéről sokan meggyőződhettek különféle kulturális eseményeken.

Durván a duplája a lom
2020-09-21
Egyelőre nincsenek számok, de nagyjából a megszokott mennyiség duplája került utcára az őszi lomtalanítás során Százhalombattán.

Gyermeknap és diaszpóra napja a RONÖ-nál
2020-09-18
A gyermeknapot és a külföldön élő románok napját is megrendezte a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat augusztusban – számolt be Zimmermann Krisztina, elnök.

Börtönbe megy a férfi, aki vendégségben szexuálisan zaklatott egy nőt, majd tévedéssel magyarázta tettét
2020-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék mint másodfokú bíróság 2020. szeptember 18-án ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit szexuális erőszak bűntette miatt a Váci Járásbíróság 2020. március 15-én kihirdetett elsőfokú ítéletében 2 év szabadságvesztésre ítélt, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Negyedére faragták a deficitet - Képviselő-testületi összefoglaló
2020-09-18
Sikerült az év eleji 1,2 milliárdos költségvetési hiányt 300 millióra csökkenteni Százhalombattán – mondta el Vezér Mihály polgármester a képviselő-testület tegnapi ülésén, amelyen elfogadták a költségvetési rendelet módosítását. A városvezető köszönetet mondott minden intézmény- és cégvezetőnek, a Polgármesteri Hivatal munkatársainak, a felügyelő és külső bizottsági tagoknak, valamint a képviselőknek a kitartó, szakmai együttműködésért. A városi tartalékvagyona év végére eléri a 4 milliárd forintot. Vezér Mihály a lakosság megértését is megköszönte a költségcsökkenést célzó elkerülhetetlen pénzügyi szigorítások miatt. "Most a hosszútávú jövőért hozunk rövidtávú áldozatot" – mondta.

Brutálisan megölte feleségét, mert azt hitte az ördög beszél hozzá - kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság
2020-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. szeptember 17-én távmeghallgatás útján megtartott nyilvános előkészítő ülést követő tárgyaláson ítéletet hozott annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolt.

Tanulásmódszertan-projektnapok a SZISZKI-ben
2020-09-18
Egy lemorzsolódást preventáló VEKOP-projektben vesz részt az Érdi SZC minden iskolája.

Késelésbe torkollott az italozás Vecsésen
2020-09-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a 2020. szeptember 15-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. október 15-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette miatt nyomoz.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.