2023. március 21. - Benedek napja
Kedd
Min:9°
Max:16°
Szerda
Min:7°
Max:15°
Csütörtök
Min:10°
Max:18°
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:9°
Max:14°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Egy kicsit más szemmel, más helyzetből
2015-12-16 - Két-három hete lázban ég a város a gumifeldolgozó megépítésének terve miatt. Fórum követ fórumot, folyamatos szakértői viták alakulnak ki, és nincs olyan ember Százhalombattán, akit ne foglalkoztatna a hirtelen kiderült befektetői szándék.
Elindult az aláírásgyűjtési akció, amelyben naponta részt veszek, és ennek következtében elmondhatom, hogy mi, aláírásgyűjtők első kézből értesülünk a lakosság véleményéről, hangulatáról.

Sok száz aláíróval beszélgettem és egy hét után önkéntelenül kialakult egy kép a beruházás tényleges megítéléséről. Vélemények, amelyeket folyamatosan elmondanak az aláírók:
-  Ez egy ránk erőltetett beruházás, amellyel kényszerhelyzetbe hozták a város vezetőit, és ha nem jelentek volna meg újságcikkek ezzel kapcsolatban, akkor a mai napig nem tudnánk semmit.
-  Teljesen mindegy, hogy mi mit akarunk, mert ez már fent eldöntött dolog. Pénz beszél, kutya ugat.
-  A lakossági fórumról sokan elmondták, hogy szinte minden hozzászólónak az üléspontja határozta meg az álláspontját.
-  Nagy szerencsétlensége a beruházóknak, hogy ez éppen az a város, ahol lényegesen jobb szakemberek élnek, mint amilyeneket ők alkalmaznak. Emiatt itt nem fog érvényesülni a hókuszpókusz meg a rábeszélés.
-  Sokan kérdezik, hogy amennyiben korrektül akartak volna eljárni a beruházók, miért nem azzal kezdték, hogy először tájékoztatták volna a szándékaikról a várost és a kialakult vélemények tudatában folytatták volna a kezdeményezésüket. Vagy nem.
-  A lakosság óriási része nem szeretné veszélyeztetni a környezetvédelem terén elért eddigi eredményeket.
-  Mindenki fél az ingatlanok értékcsökkenésétől.
-  Nagyon rossz a tulajdonosi kör megítélése, különösen, mert úgy vélik, hogy egy magáncég a hatalom támogatásával növeli a pénztárcáját, ellenben a lakosság ebből meg a belélegezhető káros anyagokat fogja "élvezni".
-  Sokakat megnyugtatna, ha Felcsútra építenék.

Ezeken kívül is sokféle vélemény elhangzik, de az biztos, hogy mindenkinek nagyon határozott az ellenállása a beruházással szemben. Amit még tapasztalunk: sokan kérik, hogy írjuk fel, ha szükséges, akkor jönnek az élőláncba is. Sokan felajánlanak nagyméretű gépeket, amelyekkel akadályozni lehet a forgalmat. Elkezdtek a környező településekről érdeklődni, hogy miként lehet csatlakozni a tiltakozáshoz. Mivel már most több, mint 3 ezer aláírás összegyűlt, és nagy tempóban folytatódik az akció, várható, hogy minden rekordot megdönt a lakosság részvétele a tiltakozásban. 

Tesztelés alapján nagy igény alakult ki egy nagyméretű főtéri tüntetés iránt, amelynek elindult a szervezése. Két zenészcsapat a városi mozgalom hatására egy-egy zeneszámot ír "Gumi blues" és a "A gumi az nem rock'n roll" címmel.

Mint az aláírásgyűjtés résztvevője azt látom, hogy a város egy irányba mozdult és óriási többséggel elutasítja a számunkra ellenséges kezdeményezést. Az is tapasztalható, hogy egyre többen vannak, akik az elején még támogatták (városi képviselők, alkalmazottak), de most már ellene foglalnak állást. Ez azt jelenti, hogy haladunk.
Személy szerint nagyon büszke vagyok a városomra, Százhalombattára, mert kiáll a saját érdekeiért és végre mindent félretéve vállalja a harcot az ellen, amely meggyőződése szerint a csábító ígéretek ellenére sem járul hozzá a fejlődéshez, sőt! 

Dudás Péter,
jelenleg aktivista
battai lakos


AKTUÁLIS
2023-02-07 - Nagyon sok köszöntést kaptam az 55. születésnapom alkalmából. Többségét szeretetből vagy tiszteletből, de volt, aki udvariasságból vagy megszokásból teszi ezt.
2023-01-05 - Életének 87. évében elhunyt Gábor Artemisz (Debrecen 1936. – Budapest 2022.) koloratúrszoprán énekes, százhalombattai kórusok hangképző tanára.
2023-01-03 - Elhunyt Mentusz Lászlóné.
Dobogós battai páros teniszben
2023-03-20
Az előkelő harmadik helyet szerezte meg Dávid Roland és Nádasy Gergely a férfi páros versenyszámban a február végén, Pécsen megrendezett a fedett pályás Magyar Bajnokságon – tájékoztatta lapukat Dénes Tibor, a VUK SE Tenisz Szakosztályának edzője.

Munkában a polgárőrök - Februári beszámoló
2023-03-20
Megkezdődött az új jelentkezők képzése, ez sok feladattal jár, de boldogan látjuk el.

SÁRKÁNYHAJÓ VERSENY SZÁZHALOMBATTÁN A FÜREDI PIKNIKEN
2023-03-20
Százhalombatta Város Önkormányzata és a Sporthalom Nonprofit Kft. 2023-ban ismét meghirdeti korábban népszerűvé vált sárkányhajó versenyét a Csónakázó tavon.

Szánhúzó kutyával két keréken - Százhalombattai Európa-bajnok
2023-03-10
Talán nem sokan tudják, pedig a városnak kontinens bajnoka van kutyás terepkerékpározásban Szakács Teodóra személyében, de édesanyja Szakács Andrásné, Zsófia is remek eredményeket ért el a sportágban.

Éljenek a hölgyek!
2023-03-10
A hölgyeket köszöntötte Nőnap alkalmából az Önkormányzat; Vezér Mihály polgármester ellátogatott az Idősek Gondozóházába, a főtéri városi ünnepségen pedig a Képviselő-testület férfi tagjaival együtt adtak át virágokat március 8-án.

Parkoló építési program - Elkészült 11 db parkoló
2023-03-10
Időben befejeződtek az Október 6. és a Március 15. utcában a parkolók építési munkálatai.

Nemzetközi versenyen jártak a modellvitorlázók
2023-03-07
A százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub maroknyi kis csapata – 5fő + 2 fő támogató – képviselte a magyar modellvitorlázókat a horvátországi, rogoznicai IOM hajóosztály bajnokságán a március 2-4-én. A versenyről – amelyet helyezésekkel zártak a battaiak – Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

HALOMJÁRÁS
2023-03-07
A KÉSZ Százhalombattai Csoport helytörténeti túrát szervez március 18-án. Indulás 9.00 órakor a Százhalombatta – Régészeti Parktól.

A leggyorsabb babát köszöntötték
2023-03-07
Horeczky Márton Zalán az év első százhalombattai újszülöttje, aki 2760 grammal, 47 cm-rel, január 5-én látta meg a napvilágot.

Itthon tartották a két pontot
2023-03-06
26-28-ra győzött a Százhalombattai KE a Tata csapata ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság március 4-i fordulójában - Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolója.

Tegyünk együtt az elektronikus pénzforgalom biztonságáért!
2023-03-05
A digitalizáció révén egyre hangsúlyosabbá válik az elektronikus pénzforgalom, ezzel párhuzamosan pedig megfigyelhető, hogy a sikeres visszaélések száma és aránya is növekszik – figyelmeztet az Érdi Rendőrkapitányság.

Víz világnapi tisztító akció
2023-03-04
A százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat 2008 óta többször megtisztította a városban lévő vízpartok környékét, amely idén a Víz világnapja alkalmából sem maradhat el.

Ünnepi szemétszállítás
2023-03-02
Változatlan rendben történik március 15-én (szerda) a lakótelepen a kommunális hulladék, illetve Dunafüreden (Damjanich u.-tól a Csónakház irányába eső rész) és Újtelep/Urbárium városrészben a zöldhulladék elszállítása – tájékoztat a SZÁKOM Nonprofit Kft.    

Kevésen múlt
2023-03-01
32-31-es vereséget szenvedett idegenben a Százhalombattai KE Kecskemét csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság február 24-i fordulójában – Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója beszámolója.

Battai sportolók a magyar sportlövő-válogatottban
2023-03-01
A Százhalombatta Lövészklub életében nem mondhatni, hogy minden zökkenő mentesen telik, bár a körülményekhez képest mindenki remekül teljesít.

Áldozatsegítői Pont az Érdi Rendőrkapitányságon
2023-02-28
Az Európai Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta számos országban – Magyarországon 1993 óta – az áldozatok napja – hívja fel a figyelmet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

Lengyel diákcsere program az Arany iskolában
2023-02-28
Öt diák és két kísérő pedagógus képviselte iskolánkat a The Future is your Challenge új Erasmus+ projekt első diákcsere programján a II Liceum Ogólnokształcące im. Jana Matejki lengyel partneriskolában Siemianowicach Śląskich városában. Csapatunkon kívül még 5 olasz diák és két kolléga érkezett és töltötte velünk együtt el az élményekben gazdag egy hetet. 

Új sekélygáz-kutakat állít termelésbe a MOL Kelet-Magyarországon
2023-02-28
Három sikeres sekélygáz-fúrást hajtott végre Kelet-Magyarországon a MOL az elmúlt két hónapban, kettőt Komádi térségében, egyet pedig Álmosdon.

Battai éremeső hazai pályán
2023-02-28
54 érmet – 10 arany, 19 ezüst, 25 bronz – szerzett a Százhalombattai VUK SE Úszóklubja a XII. Rövidpályás Szenior Országos Bajnokságon február 18-19-én.

Szalai János Emlékverseny
2023-02-24
A Százhalombattai VUK SE Úszó Szakosztálya idén immár 20. alkalommal rendezte meg a Szalai János Emlékversenyt február 12-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.