2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:19°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:12°
Max:18°
Kedd
Min:11°
Max:20°
A munka világa

Közfoglalkoztatás Százhalombattán
2015-07-16 - A százhalombattai önkormányzat és intézményei jelenleg 32 közfoglalkoztatott számára biztosítanak munkalehetőséget augusztus 31-ig.    
- A munkaügyi központok az iskolai végzettség figyelembevételével olyan munkahelyekre közvetítik az álláskeresőket, ahol képességeiknek megfelelő és hasznos feladatokat kapnak. Ennek köszönhető, hogy például a százhalombattai önkormányzatnál és intézményeinél több, korábban közfoglalkoztatottként dolgozó munkatársat véglegesítettek. Köztük közép- és felsőfokú végzettségűek is – tájékoztatott Pap Miklós települési képviselő, munkaügyi és foglalkoztatáspolitikai tanácsnok. A Kormányhivatal Foglalkoztatási osztálya a támogatásokat a foglalkoztató székhelye szerinti település adóerő-képességéhez viszonyítva állapítja meg. A százhalombattai foglalkoztatottak számára nagy előnyt jelent, hogy helyben dolgozhatnak. A kormány 2015-2017. közötti időszakban megvalósuló közfoglalkoztatási programjának célja a teljes foglalkoztatottság elérése, ezzel párhuzamosan a jövedelempótló támogatások fokozatos kivezetése. Ennek része a munkaerő piacon hátránnyal indulók – a huzamosabb ideje munkanélküliek, az alacsonyabb végzettséggel rendelkezők, illetve a megváltozott munkaképességűek – foglalkoztatásának bővítése, illetve foglalkoztathatóságuk megoldása. A megvalósítandó célok között szerepelnek továbbá az értékteremtő, a helyi sajátosságokon alapuló, a települések önfenntartását elősegítő programok támogatása is.
 
Az alábbiakban százhalombattai közmunkások beszélnek saját tapasztalataikról.
 
V. Tamás (27 éves) pénzügyi szakügyintéző: "2011-ben fejeztem be főiskolai tanulmányait, már csak a nyelvvizsga választ el a diplomától. A szakmai gyakorlatot is a százhalombattai önkormányzatnál szereztem meg, amikor végeztem, beadtam az önéletrajzomat is. Később regisztráltam a munkaügyi központban, és az önkormányzattól hívtak, hogy jöhetek ide a közfoglalkoztatás keretében. 2013 óta dolgozom a Polgármesteri Hivatal adócsoportjánál kisebb-nagyobb megszakításokkal. Ezeknek az az oka, hogy amikor lejár a szerződésem, mindig ki kell várni az átfutási időt – ez lehet három nap vagy másfél hónap – mire az önkormányzat megkapja az állami támogatást és vissza tudok menni. Érden elég döcögős az ügyintézés, mert nagyon nagy terület, sok ember tartozik hozzájuk. El tudnám képzelni, hogy Battán is nyissanak egy kirendeltséget. Ha lesz rá lehetőségem, nagyon szeretnék itt maradni, de tisztább képet az után láthatunk, ha a diploma már a kezemben lesz."
 
M. Judit (37 éves) főiskolai diplomával, középfokú nyelvvizsgával rendelkezik, több OKJ-s felsőfokú tanfolyamot elvégzett. Jelenleg is tanul. "Tavaly márciustól közfoglalkoztatás keretében dolgoztam majdnem kilenc hónapot az önkormányzatnál, most pedig az Arany János Általános Iskola és Gimnázium gazdasági irodájának csapatát erősítem. Közben folyamatosan keresek munkát, mert ebből a fizetésből nem lehet előrébb jutni. Ez a program szerintem arra tökéletes, hogy az ember visszaintegrálódjon a munka világába, hogy rendszerezze az életét. Új emberekkel találkozhat, kapcsolatokat építhet és nem utolsósorban pénzt is keres. A fizetés nem sok, de arra elég, hogy kizökkentsen, és nem mellesleg van kényszerítő ereje is abban, hogy állást keressünk. Ha a közfoglalkoztatott bármilyen okból kiesik a munkából, akkor szinte bárkivel pótolható. A több éves szakmában szerzett tapasztalat vagy a konkrét iskolai végzettség nem számít, ilyen szempontból tehát jó ugródeszka is."
 
F. Ilona (40 éves) 8 általános iskolai végzettséggel: "2010 óta dolgozom a Városi Szabadidő Központban, ahol rendszeresen meghosszabbítják a szerződésemet. Ilyenkor szokott lenni egy-két hét megszakítás. Télen, amikor nincs nyitva a strand álláskeresési járadékot szoktam kapni, vagy alkalmi munkákat vállalok, esetleg "feketén" takarítok. 2014-ben három hónapra felvettek ide határozott idejű szerződéssel, aztán visszatértem a közfoglalkoztatási programba. Többször több helyen leadtam az önéletrajzomat. Egy visszajelzést kaptam. Meg is lepődtem. Aztán kiderült, hogy egyébként férfit keresnek. Most már letettem róla. Úgy gondolom felesleges. Semmi jóra nem számítok. Eléggé kellemetlen az egész. 4-5 hónapot dolgozom, aztán otthon vagyok, aztán vissza. Nem haladok semmit, csak egyhelyben állok."
S. Anna (46 éves) élelmiszeripari szakmunkás: "2014-ben a munkaügyi központ elküldött "idősek házi betegápolása" képzésre. Nagyon sokat tanultunk, az életben is használható tudást szereztem. A tanárnő megszerettette velünk ezt a hivatást. Jól is éreztem magam az idősek ápolása közben, szívesen dolgoznék velük. Idén márciusban tizenkilencen levizsgáztunk, ebből három embert vettek fel idősotthonba. Májusban kaptam egy levelet, hogy jöjjek a VSZK-ba dolgozni, és idejöttem kisegítő munkakörbe. Az interneten szoktam olyan munkahelyet keresni, ami közel van. Volt, hogy elküldtem az önéletrajzomat, de semmi visszajelzést nem kaptam. De jó itt is, jól érzem magam a kollégák között, jó a környezet. Nagyon sokat segít, hogy ne kell otthon ülnöm."
 
Cs. Roland (28 éves) könnyű gépkezelői OKJ-s vizsgával rendelkezik. "Még Borsodban végeztem a tanfolyamot, onnan származom. De nem kaptam munkát. Amikor telefonáltam, hogy van-e állás, mondták, hogy igen, aztán amikor odamentem és látták, hogy cigány vagyok, mondták, hogy már nincs. Egy alkalmi munka miatt kerültem Százhalombattára, itt ismerkedtem meg a nejemmel és itt ragadtam. 2009 környékén áthozattam minden papíromat Érdre. Vállaltam mindenféle alkalmi munkát, aztán 2014-ben jött egy papír, hogy kiközvetítettek a szabadidőközpontba. Azóta itt vagyok kertész. Jó, hogy van munka, de ahhoz képest a fizetés nagyon kevés. Persze több mint az álláskeresési járadék. Keresek munkát folyamatosan, de nem nagyon látok lehetőséget. Azt tapasztalom, hogy a származásom miatt. Azt mondják "majd értesítjük!" De én már látom, hogy ki az, aki nem őszinte."
 
P. Donát (26 éves) diplomás andragógus felnőttképzési szakirányon, felsőfokú intézményi kommunikátor szakképzettséggel: "2015 márciusa óta dolgozom a kulturális közfoglalkoztatási program keretén belül a Barátság Kulturális Központban. Szakmai tapasztalatot szerzek, így később esetleg könnyebben el tudok helyezkedni. Szerintem egyébként nagyon fontos, hogy egy országnak legyen közfoglalkoztatási programja. Pontosan azért, hogy a munkaerő piacon tartsa a különböző okból perifériára szorult embereket. Azt látom, hallom az ismerősöktől, hogy nagyon igyekeznek minél több embert munkához juttatni és ez jó. Amennyire tudom, a kulturális közfoglalkoztatási program alapvetően a frissdiplomásoknak és az elméleti szakembereknek jött létre, hogy megszerezhessék a szükséges szakmai gyakorlatot. Ha lesz lehetőségem, szeretnék a BKK-ban maradni a szerződésem lejárta után is."

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.