2022. május 17. - Paszkál napja
Kedd
Min:15°
Max:20°
Szerda
Min:10°
Max:18°
Csütörtök
Min:8°
Max:21°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:25°
A munka világa
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Közfoglalkoztatás Százhalombattán
2015-07-16 - A százhalombattai önkormányzat és intézményei jelenleg 32 közfoglalkoztatott számára biztosítanak munkalehetőséget augusztus 31-ig.    
- A munkaügyi központok az iskolai végzettség figyelembevételével olyan munkahelyekre közvetítik az álláskeresőket, ahol képességeiknek megfelelő és hasznos feladatokat kapnak. Ennek köszönhető, hogy például a százhalombattai önkormányzatnál és intézményeinél több, korábban közfoglalkoztatottként dolgozó munkatársat véglegesítettek. Köztük közép- és felsőfokú végzettségűek is – tájékoztatott Pap Miklós települési képviselő, munkaügyi és foglalkoztatáspolitikai tanácsnok. A Kormányhivatal Foglalkoztatási osztálya a támogatásokat a foglalkoztató székhelye szerinti település adóerő-képességéhez viszonyítva állapítja meg. A százhalombattai foglalkoztatottak számára nagy előnyt jelent, hogy helyben dolgozhatnak. A kormány 2015-2017. közötti időszakban megvalósuló közfoglalkoztatási programjának célja a teljes foglalkoztatottság elérése, ezzel párhuzamosan a jövedelempótló támogatások fokozatos kivezetése. Ennek része a munkaerő piacon hátránnyal indulók – a huzamosabb ideje munkanélküliek, az alacsonyabb végzettséggel rendelkezők, illetve a megváltozott munkaképességűek – foglalkoztatásának bővítése, illetve foglalkoztathatóságuk megoldása. A megvalósítandó célok között szerepelnek továbbá az értékteremtő, a helyi sajátosságokon alapuló, a települések önfenntartását elősegítő programok támogatása is.
 
Az alábbiakban százhalombattai közmunkások beszélnek saját tapasztalataikról.
 
V. Tamás (27 éves) pénzügyi szakügyintéző: "2011-ben fejeztem be főiskolai tanulmányait, már csak a nyelvvizsga választ el a diplomától. A szakmai gyakorlatot is a százhalombattai önkormányzatnál szereztem meg, amikor végeztem, beadtam az önéletrajzomat is. Később regisztráltam a munkaügyi központban, és az önkormányzattól hívtak, hogy jöhetek ide a közfoglalkoztatás keretében. 2013 óta dolgozom a Polgármesteri Hivatal adócsoportjánál kisebb-nagyobb megszakításokkal. Ezeknek az az oka, hogy amikor lejár a szerződésem, mindig ki kell várni az átfutási időt – ez lehet három nap vagy másfél hónap – mire az önkormányzat megkapja az állami támogatást és vissza tudok menni. Érden elég döcögős az ügyintézés, mert nagyon nagy terület, sok ember tartozik hozzájuk. El tudnám képzelni, hogy Battán is nyissanak egy kirendeltséget. Ha lesz rá lehetőségem, nagyon szeretnék itt maradni, de tisztább képet az után láthatunk, ha a diploma már a kezemben lesz."
 
M. Judit (37 éves) főiskolai diplomával, középfokú nyelvvizsgával rendelkezik, több OKJ-s felsőfokú tanfolyamot elvégzett. Jelenleg is tanul. "Tavaly márciustól közfoglalkoztatás keretében dolgoztam majdnem kilenc hónapot az önkormányzatnál, most pedig az Arany János Általános Iskola és Gimnázium gazdasági irodájának csapatát erősítem. Közben folyamatosan keresek munkát, mert ebből a fizetésből nem lehet előrébb jutni. Ez a program szerintem arra tökéletes, hogy az ember visszaintegrálódjon a munka világába, hogy rendszerezze az életét. Új emberekkel találkozhat, kapcsolatokat építhet és nem utolsósorban pénzt is keres. A fizetés nem sok, de arra elég, hogy kizökkentsen, és nem mellesleg van kényszerítő ereje is abban, hogy állást keressünk. Ha a közfoglalkoztatott bármilyen okból kiesik a munkából, akkor szinte bárkivel pótolható. A több éves szakmában szerzett tapasztalat vagy a konkrét iskolai végzettség nem számít, ilyen szempontból tehát jó ugródeszka is."
 
F. Ilona (40 éves) 8 általános iskolai végzettséggel: "2010 óta dolgozom a Városi Szabadidő Központban, ahol rendszeresen meghosszabbítják a szerződésemet. Ilyenkor szokott lenni egy-két hét megszakítás. Télen, amikor nincs nyitva a strand álláskeresési járadékot szoktam kapni, vagy alkalmi munkákat vállalok, esetleg "feketén" takarítok. 2014-ben három hónapra felvettek ide határozott idejű szerződéssel, aztán visszatértem a közfoglalkoztatási programba. Többször több helyen leadtam az önéletrajzomat. Egy visszajelzést kaptam. Meg is lepődtem. Aztán kiderült, hogy egyébként férfit keresnek. Most már letettem róla. Úgy gondolom felesleges. Semmi jóra nem számítok. Eléggé kellemetlen az egész. 4-5 hónapot dolgozom, aztán otthon vagyok, aztán vissza. Nem haladok semmit, csak egyhelyben állok."
S. Anna (46 éves) élelmiszeripari szakmunkás: "2014-ben a munkaügyi központ elküldött "idősek házi betegápolása" képzésre. Nagyon sokat tanultunk, az életben is használható tudást szereztem. A tanárnő megszerettette velünk ezt a hivatást. Jól is éreztem magam az idősek ápolása közben, szívesen dolgoznék velük. Idén márciusban tizenkilencen levizsgáztunk, ebből három embert vettek fel idősotthonba. Májusban kaptam egy levelet, hogy jöjjek a VSZK-ba dolgozni, és idejöttem kisegítő munkakörbe. Az interneten szoktam olyan munkahelyet keresni, ami közel van. Volt, hogy elküldtem az önéletrajzomat, de semmi visszajelzést nem kaptam. De jó itt is, jól érzem magam a kollégák között, jó a környezet. Nagyon sokat segít, hogy ne kell otthon ülnöm."
 
Cs. Roland (28 éves) könnyű gépkezelői OKJ-s vizsgával rendelkezik. "Még Borsodban végeztem a tanfolyamot, onnan származom. De nem kaptam munkát. Amikor telefonáltam, hogy van-e állás, mondták, hogy igen, aztán amikor odamentem és látták, hogy cigány vagyok, mondták, hogy már nincs. Egy alkalmi munka miatt kerültem Százhalombattára, itt ismerkedtem meg a nejemmel és itt ragadtam. 2009 környékén áthozattam minden papíromat Érdre. Vállaltam mindenféle alkalmi munkát, aztán 2014-ben jött egy papír, hogy kiközvetítettek a szabadidőközpontba. Azóta itt vagyok kertész. Jó, hogy van munka, de ahhoz képest a fizetés nagyon kevés. Persze több mint az álláskeresési járadék. Keresek munkát folyamatosan, de nem nagyon látok lehetőséget. Azt tapasztalom, hogy a származásom miatt. Azt mondják "majd értesítjük!" De én már látom, hogy ki az, aki nem őszinte."
 
P. Donát (26 éves) diplomás andragógus felnőttképzési szakirányon, felsőfokú intézményi kommunikátor szakképzettséggel: "2015 márciusa óta dolgozom a kulturális közfoglalkoztatási program keretén belül a Barátság Kulturális Központban. Szakmai tapasztalatot szerzek, így később esetleg könnyebben el tudok helyezkedni. Szerintem egyébként nagyon fontos, hogy egy országnak legyen közfoglalkoztatási programja. Pontosan azért, hogy a munkaerő piacon tartsa a különböző okból perifériára szorult embereket. Azt látom, hallom az ismerősöktől, hogy nagyon igyekeznek minél több embert munkához juttatni és ez jó. Amennyire tudom, a kulturális közfoglalkoztatási program alapvetően a frissdiplomásoknak és az elméleti szakembereknek jött létre, hogy megszerezhessék a szükséges szakmai gyakorlatot. Ha lesz lehetőségem, szeretnék a BKK-ban maradni a szerződésem lejárta után is."

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.