2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:19°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:28°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:19°
Max:22°
Vasárnap
Min:17°
Max:31°
Sport
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Rendben van a szénájuk
2014-08-21 - Helyszíni ellenőrzést tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség a Százhalombattai VUK SE-nél a TAO program megvalósulását és pénzügyi elszámolását illetően. A háromfős bizottság mindent rendben talált. 
A megszűnt Nemzeti Sport Intézet helyett január 1-jétől a labdarúgó szövetség ellenőrzi, szabályosan használják-e fel az utánpótlás korú focistákkal foglalkozó egyesületek a társasági adóból igényelhető támogatásokat.

Az MLSZ több mint kétezer elszámolást örökölt meg az NSI-től a 2011/12-es, illetve a 2012/13-as évadról, és folyamatosan érkeznek hozzá a 2013-14-es szezon elszámolásai is. A tételes, dokumentum alapú ellenőrzés valamennyi esetben egységes szempontrendszer alapján történik, a nyár elejétől pedig a helyszíni vizsgálatok is elindultak. Ha az ellenőrzést végzők hiányosságot tapasztalnak, hiánypótlásra hívhatják fel az érintett klubot, de a klub három éves kizárására, illetve a támogatás ötven százalékkal megnövelt visszatérítésére is javaslatot tehetnek. Utóbbira január elseje óta több mint negyven esetben került sor.

Százhalombattán, az Óvárosi Sportközpontban a VUK SE 2012-es sportfejlesztési programját, annak megvalósulását, tartalmi elemeit vizsgálták meg. Az ellenőrzés kiterjedt az elkülönített bankszámla forgalmára, a program elkülönített nyilvántartására, a beadott számlák, banki bizonylatok, mellékletek eredeti példányaira, valamint a bizonylatok eredeti záradékolására is. Azt is ellenőrizték a könyvelésben, hogy az elszámolt számlák nem lettek-e időközben sztornírozva.

A több mint négyezer oldalas dokumentáció mellett – nem adják olcsón a TAO pénzt! - megtekintették a tárgyi eszközfejlesztéseket is. Az egyesület TAO támogatásból vásárolt fűnyíró traktort, valamint különféle kapukat. Az MLSZ-ellenőrök megbizonyosodtak róla, hogy a beszerzett eszközök összhangban vannak a kapcsolódó számlákkal, bizonylatokkal, állapotuk megfelel a használati idejüknek, valamint, hogy kizárólag a program megvalósításához használja őket a sportszervezet.

A bizottság a sportszerraktárba is bekukkantott. Megnézték a TAO pénzből vásárolt mezeket, nadrágokat, sportszárakat és a hozzájuk tartozó dokumentációt. Elismerésüket fejezték ki, mivel az átadási nyomtatványon a szülők aláírása is szerepelt.

A működési költségek ellenőrzése során kiemelten vizsgálták a többszörös finanszírozás lehetőségét, az indokolatlanul elszámolt, túlárazott, illetve nem kizárólag utánpótláshoz kapcsolódó költségeket.
Mivel azonban a VUK SE minden tekintetben megfelelt az elvárásoknak, az ellenőrök nem írtak elő hiánypótlást, és tökéletesen pozitív jegyzőkönyv igazolja, hogy az egyesületnél minden fillért célirányosan és szabályosan használtak fel.

Katona István elnök elmondta: bár az ellenőrzéssel járó plusz feladatokat szívesen megspórolták volna, mégis örül, hogy sor került rá. Így nemcsak a szülők és a támogatók, hanem a nagyobb nyilvánosság számára is egyértelmű, hogy a VUK olyan egyesület, amely tényleg a gyerekekre költi a pénzt, és amely a jövőben is érdemes a kiemelt támogatásra. Végezetül arra biztatta a nyereséges cégeket, a befizetendő adójukat idén se adják a NAV-nak, hanem fordítsák az ifjú tehetségekre!

A Magyar Országgyűlés 2011. június 27-én módosította a sporttörvényt, valamint a társasági adóról és az osztalékadóról szóló jogszabályt, amely lehetővé teszi az öt látványcsapat-sportág - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong - támogatását a társasági adókötelezettség legfeljebb 70 százalékáig. Azok a vállalkozások, amelyek élnek a lehetőséggel, társaságiadó-kedvezményt, továbbá – kisebb mértékű – adóalap kedvezményt is kapnak. Minden nyereséges, társasági adót fizető magyar vállalkozás adhat támogatást, kivéve az állami tulajdonú TAO-alanyt. A juttatás összege vállalkozói tevékenység érdekében felmerült költségnek, rendkívüli ráfordításnak minősül, így nem növeli meg a társasági adó alapját. A támogatáshoz ún. kiegészítő támogatás is kapcsolódik, amellyel további források kerülnek a labdarúgásba. 


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.