2022. január 17. - Antal és Antónia napja
Hétfő
Min:1°
Max:6°
Kedd
Min:0°
Max:4°
Szerda
Min:-1°
Max:3°
Csütörtök
Min:-1°
Max:3°
Péntek
Min:-1°
Max:0°
Sport
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Rendben van a szénájuk
2014-08-21 - Helyszíni ellenőrzést tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség a Százhalombattai VUK SE-nél a TAO program megvalósulását és pénzügyi elszámolását illetően. A háromfős bizottság mindent rendben talált. 
A megszűnt Nemzeti Sport Intézet helyett január 1-jétől a labdarúgó szövetség ellenőrzi, szabályosan használják-e fel az utánpótlás korú focistákkal foglalkozó egyesületek a társasági adóból igényelhető támogatásokat.

Az MLSZ több mint kétezer elszámolást örökölt meg az NSI-től a 2011/12-es, illetve a 2012/13-as évadról, és folyamatosan érkeznek hozzá a 2013-14-es szezon elszámolásai is. A tételes, dokumentum alapú ellenőrzés valamennyi esetben egységes szempontrendszer alapján történik, a nyár elejétől pedig a helyszíni vizsgálatok is elindultak. Ha az ellenőrzést végzők hiányosságot tapasztalnak, hiánypótlásra hívhatják fel az érintett klubot, de a klub három éves kizárására, illetve a támogatás ötven százalékkal megnövelt visszatérítésére is javaslatot tehetnek. Utóbbira január elseje óta több mint negyven esetben került sor.

Százhalombattán, az Óvárosi Sportközpontban a VUK SE 2012-es sportfejlesztési programját, annak megvalósulását, tartalmi elemeit vizsgálták meg. Az ellenőrzés kiterjedt az elkülönített bankszámla forgalmára, a program elkülönített nyilvántartására, a beadott számlák, banki bizonylatok, mellékletek eredeti példányaira, valamint a bizonylatok eredeti záradékolására is. Azt is ellenőrizték a könyvelésben, hogy az elszámolt számlák nem lettek-e időközben sztornírozva.

A több mint négyezer oldalas dokumentáció mellett – nem adják olcsón a TAO pénzt! - megtekintették a tárgyi eszközfejlesztéseket is. Az egyesület TAO támogatásból vásárolt fűnyíró traktort, valamint különféle kapukat. Az MLSZ-ellenőrök megbizonyosodtak róla, hogy a beszerzett eszközök összhangban vannak a kapcsolódó számlákkal, bizonylatokkal, állapotuk megfelel a használati idejüknek, valamint, hogy kizárólag a program megvalósításához használja őket a sportszervezet.

A bizottság a sportszerraktárba is bekukkantott. Megnézték a TAO pénzből vásárolt mezeket, nadrágokat, sportszárakat és a hozzájuk tartozó dokumentációt. Elismerésüket fejezték ki, mivel az átadási nyomtatványon a szülők aláírása is szerepelt.

A működési költségek ellenőrzése során kiemelten vizsgálták a többszörös finanszírozás lehetőségét, az indokolatlanul elszámolt, túlárazott, illetve nem kizárólag utánpótláshoz kapcsolódó költségeket.
Mivel azonban a VUK SE minden tekintetben megfelelt az elvárásoknak, az ellenőrök nem írtak elő hiánypótlást, és tökéletesen pozitív jegyzőkönyv igazolja, hogy az egyesületnél minden fillért célirányosan és szabályosan használtak fel.

Katona István elnök elmondta: bár az ellenőrzéssel járó plusz feladatokat szívesen megspórolták volna, mégis örül, hogy sor került rá. Így nemcsak a szülők és a támogatók, hanem a nagyobb nyilvánosság számára is egyértelmű, hogy a VUK olyan egyesület, amely tényleg a gyerekekre költi a pénzt, és amely a jövőben is érdemes a kiemelt támogatásra. Végezetül arra biztatta a nyereséges cégeket, a befizetendő adójukat idén se adják a NAV-nak, hanem fordítsák az ifjú tehetségekre!

A Magyar Országgyűlés 2011. június 27-én módosította a sporttörvényt, valamint a társasági adóról és az osztalékadóról szóló jogszabályt, amely lehetővé teszi az öt látványcsapat-sportág - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong - támogatását a társasági adókötelezettség legfeljebb 70 százalékáig. Azok a vállalkozások, amelyek élnek a lehetőséggel, társaságiadó-kedvezményt, továbbá – kisebb mértékű – adóalap kedvezményt is kapnak. Minden nyereséges, társasági adót fizető magyar vállalkozás adhat támogatást, kivéve az állami tulajdonú TAO-alanyt. A juttatás összege vállalkozói tevékenység érdekében felmerült költségnek, rendkívüli ráfordításnak minősül, így nem növeli meg a társasági adó alapját. A támogatáshoz ún. kiegészítő támogatás is kapcsolódik, amellyel további források kerülnek a labdarúgásba. 


AKTUÁLIS
2022-01-06 - Szakasszisztenseket keres több területre a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a Százhalom Egészségügyi Központ - 2440 Százhalombatta Gesztenyés út 10 szám alatti – szakrendelőjébe.
2021-12-16 - Isten ajándéka - Fazekas István gondolatai  
2021-12-06 - A boldogság nem állapot, hanem életforma - Fazekas István gondolatai.
Az első baba
2022-01-13
Kovács Kitti Sára az idei év első százhalombattai babája; Kitti Sára 3340 grammal és 56 cm-el látta meg a napvilágot január 3-án 18 óra 30 perckor. Az újszülöttet és a szülőket, Mojzer Georgina Zsuzsannát és Kovács Kristófot Vezér Mihály polgármester köszöntötte a Polgármesteri Hivatalban.

Bara környéki fák gallyazásáról II.
2022-01-12
Nemrég tettük közzé, hogy az ELMŰ a saját területén, az áramszolgáltatás biztonsága érdekében, törvényi kötelezettségét teljesítve veszélyes fákat gallyazott.

Örökös Zöld Óvoda lett a Százhalombattai Kipp- Kopp Óvoda
2022-01-12
Örömmel értesültem arról, hogy a Földművelési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt "Örökös Zöld Óvoda" pályázaton az óvoda elnyerte és jogosulttá vált az "Örökös Zöld Óvoda" cím használatára.

Mozgalmas december - polgárőr beszámoló
2022-01-11
A megszokott feladatokon kívül rengeteg tennivaló volt a decemberi hónapban. Sok volt a rendezvénybiztosítás, melyek eseménymentesen zajlottak le.

Legszebb dolog a barátság...
2022-01-10
Süsü énekel a legszebb emberi érzésről, a barátságról, Csukás István történetében. Mi pedig, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatának tanítói és diákjai, szintén barátsággal invitáltuk városunk általános iskoláinak harmadikos tanulóit egy komplex vetélkedőre 2021 őszén.

Tájékoztató a Bara parti fakivágásokról
2022-01-06
Sok tévhit kering a történtekkel kapcsolatban, amely tájékozatlanságból, rosszindulatból fakad.

A jövő hősei
2022-01-04
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumnak évek óta kiemelt feladata - akkreditált kiváló tehetségpontként – egyben küldetése is a gyermekközpontúság mellett, annak részeként a környezeti nevelés.

Előzzük meg a petárdabaleseteket
2021-12-30
Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai a házi kedvencek számára sokkos pánikot okozhatnak. Egy magából kifordult házi kedvenc félelmében akár támadhat - haraphat is, de a leggyakoribb, hogy elszökik, elkóborol. 

Árrobbanás a fővárosi agglomerációban: drágábbak a házak Százhalombattán, mint Budapesten?
2021-12-30
Tavaly novemberhez képest az eladásra kínált házak átlagos négyzetméter árai egy év alatt országosan valamivel több, mint egyötödével nőttek. Megvizsgáltuk Százhalombatta és környékének, valamint a főváros agglomerációjában található települések árváltozásait, ugyancsak 2020 novemberéhez képest. Ön tudja, hogy a közelben mi drágább Budapestnél?

Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai a 2022. évben
2021-12-27
A SZÁKOM Kft. honlapján közzétette a 2022. évi szelektív hulladékgyűjtés időpontjait.

Csaló telefonívás egy bank nevében!
2021-12-27
"Egyik reggel a +36 1 636 6666 számról hívott az OTP Bank nevében telefonáló egyik – férfi –csaló. Mivel a beszélgetés nagyon tanulságos volt, megosztjuk annak legfontosabb tapasztalatait.

Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program a MOL-nál
2021-12-27
A MOL Közgyűlése jóváhagyta a Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Program (KMRP) elindítását: ennek megfelelően a vállalat maximum 180 milliárd forintnyi részvényt értékesíthet a KMRP szervezetek részére, valamint támogatást nyújthat a működési költségekhez. A Program finanszírozása munkavállalói hozzájárulásából és kötvények kibocsátásából valósulhat meg.

Tesla Megapack energiatárolót telepítenek Százhalombattán
2021-12-27
Magyarországon elsőként Tesla Megapack típusú energiatárolót létesít Százhalombattán a MET Csoport, a Dunamenti Erőmű területén megvalósuló innovációs projekt részeként. A most aláírt együttműködés értelmében az energetikai eszközt 2022 nyarán telepítik.

Új számítógépek segítik a fogorvosok munkáját
2021-12-21
Négy korszerű, nagyobb kapacitású, összesen 1,7 millió forint értékű számítógép támogatja a százhalombattai fogászati alapellátást januártól. Az Önkormányzat a gépekhez monitorokat és nyomtatókat is vásárolt, valamint egy új programot is telepítettek az eszközökre, amelyek jelentősen meggyorsítják az adminisztrációs feladatokat.

"Téli Ünnepekre várva"- VII. Román Bál
2021-12-18
"Téli ünnepekre várva" "- VII. Román Bál címmel rendezték meg 2021. december 4-én a hetedik hagyományőrző román bált a Klub Sirályban a Százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.

Tisztelt Százhalombattaiak!
2021-12-18
Önkormányzatunk az utóbbi időben több megkeresést is kapott a MÁV és a VOLÁNBUSZ menetrendi csatlakozás problémáiról.

Áramszünet
2021-12-18
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombatta több utcájában január 13, 25 és 27-én.

Egyedülálló háziorvosi praxis program Százhalombattán
2021-12-17
Az Önkormányzat új, példa nélküli háziorvos utánpótlási, egyben mentorálási támogatási rendszert dolgozott ki annak érdekében, hogy a fiatal szakorvosok a városban praktizáljanak majd tanulmányaik befejezése után. Első körben két praxis továbbörökítését jelentette be Vezér Mihály polgármester.

Köszönet az áldozatos munkáért
2021-12-16
Pentz Istvánné, a százhalombattai Idősek Gondozóháza vezetője kapta az idei Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet Százhalombattán. Az oklevelet és a virágcsokrot Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át.

Karácsonyi díszítés és ajándékozás
2021-12-16
Folytatva a hagyományt, Szalai Attila idén is feldíszített több köztéri fát Százhalombattán, az Olajmunkás úton, ahol a kutyafuttató kerítésére és a KRESZ táblákra is kerültek díszek. Az önkormányzati képviselő ajándékozást is szervezett.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.