2017. március 26. - Emánuel napja
Vasárnap
Min:3°
Max:12°
Hétfő
Min:7°
Max:14°
Kedd
Min:8°
Max:19°
Szerda
Min:8°
Max:19°
Csütörtök
Min:6°
Max:17°
Regionális hirek

Új üzemcsarnok Érden
2013-12-17 - Átadták a GIA Form Szerszám és Alkatrészgyártó Kft. új üzemcsarnokát, amely 100 millió forintos Európai Uniós támogatással épült Érden, az M6-os autópálya közelében. Az érdi székhelyű GIA Form Kft. 30 százalékos támogatást nyert az üzemcsarnok építéséhez az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. A beruházás nettó 330 millió forintos költségvetésből, 100 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósult meg.
A műanyagfröccsöntő szerszámokat és alkatrészeket gyártó cég 3300 négyzetméteres, többszintes épületet hozott létre, amelyet december 10-én avattak fel.
 
Az ünnepélyes megnyitón jelen volt dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy nemcsak egy új létesítmény avatását ünnepelik, hanem azt a több mint 100 éves szakmai tradíciót is, amelyet a magyar szerszámkészítés jelent.
 
Majcher Barbara, a Magyar Formatervezési Tanács irodavezetője üzenetében hangsúlyozta, hogy kevés olyan cég van ma Magyarországon, akiknél ennyire tudatos a minőség és a szaktudás megbecsülése, ennyire fontos a design és a gazdaság területének összekapcsolására irányuló igény. A GIA Form Kft. a designmenedzsment eszközeit nem tankönyvszerűen alkalmazza, hanem organikusan, mindennapi tevékenységébe illeszti.
 
Gaszt Attila , a GIA Form Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta, hogy az új csarnok avatása több szempontból is jelentős mérföldkő a cég életében. Bár a beruházás alapköltségvetését jelentősen túl kellett lépni, de mind a szerszámüzem, mind a fröccsöntő üzem kapacitásait meg tudják duplázni, ezen kívül egy új tevékenységgel is kiegészül a cég eddigi tevékenységi köre. Az új csarnokban már el tudják végezni az üzemben gyártott fröccsöntött alkatrészek mechanikai előszerelését is, így komplett részegységeket tudnak szállítani partnereik részére. Eddig a termelés három telephelyen folyt, az új csarnokba a két érdi telephely költözik.
 
A projekt indulásakor a cég 35 főt foglalkoztatott, a jelenlegi dolgozói létszám 45 fő.
 
A cég egy 80-as évek végén alapított kis műanyagfröccsöntő- és kivágószerszámokat gyártó egyéni vállalkozásból – megtartva a családi cégek működési előnyeit – az autó-, az elektronikai, a csomagoló-, az energetikai- és az orvostechnikai ipart kiszolgáló nemzetközi beszállítóvá vált. Mai formájában 2003 óta működik, fejlődése folyamatos, éves forgalma elérte 750 millió forintot. Fő profilja jelenleg a szerszámkészítés, műanyagfröccsöntés, fémmegmunkálás, szerelés, valamint a teljes projektkezelés a fröccsöntés területén.

Felhivások
2017-03-22 -
Hét önkormányzati tulajdonú lakás bérletére hirdetett pályázatot a százhalombattai önkormányzat a 15/2009. /VII. 08./ helyi rendelet alapján. Pályázni a Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodájának ügyfélszolgálatán beszerezhető pályázati adatlap kitöltésével és benyújtásával lehet.
AKTUÁLIS
2017-03-17 -
2017-03-16 -
2017-03-09 - Bérlőt keres az önkormányzat a Móricz Zsigmond köz 2. alatti, 19-20. számú, 36 négyzetméter alapterületű,  2072/90/A/83 helyrajzi számú, dupla gépkocsitároló egyik férőhelyének 5 éves határozott idejű bérletére Százhalombattán.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kiadó garázshelyek a főtéren
2017-03-24
Havi 14 ezer forintért bérbe adja a főtéri mélygarázsban található parkolóhelyeket a százhalombattai önkormányzat. Az igények felmérésével és a helyek bérbeadásával a SZÁKOM Kft-t bízták meg – mondta el Nagy Balázs, a Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottság elnöke. 

Döntöttek a sport- és a kulturális támogatásokról
2017-03-24
A rendelkezésre álló összeghez képest közel háromszoros volt az igény a sport- és a kulturális pályázati támogatási keretekre Százhalombattán. Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság március 22-én ült tárgyalóasztalhoz, a pályázatok elbírálása nem jelentett könnyű feladatot.    

Kicserélik a játszóeszközöket és kivágják a nyárfákat
2017-03-23
A Szákom Kft. gazdasági beszámolójáról és idei gazdálkodási tervéről is tárgyalt március 22-i ülésén a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság Százhalombattán. Döntöttek a játszóeszközök pótlásáról és tanácskoztak az idei nyárfa-kivágási programról is.

Bérlakáspályázat
2017-03-23
Újabb bérlakáspályázatot hirdetett ki a százhalombattai képviselő-testület Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottsága március 23-án. Ezúttal öt szociális és két költségelvű bérlakásra lehet jelentkezni a városlakóknak.

Baleset
2017-03-23
Hárman is megsérültek abban a közúti balesetben, amely március 21-én, kedden délután történt Százhalombattán, a Dunafüredi és a Vasút utca kereszteződésében.

Ne várd a májust!
2017-03-22
Sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását akár a nav.gov.hu oldalról elérhető felületen ügyfélkapus jelszóval, akár papíralapon vagy a NAV bármely ügyfélszolgálatán – figyelmeztetett az adóhatóság.

Javaslatokat vár a Hulladékkommandó
2017-03-22
A százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat is tagja lett a március 20-án megalakult Pest megyei Éghajlatváltozási Platformnak. Az egyesületet Tápai Mónika elnök és Koszta Béláné elnökhelyettes képviselte az alakuló ülésen.

Menzamustra
2017-03-22
Százezer forintos Erzsébet utalványt nyert a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 7. a osztálya az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet menzapályázatán.

Az Aranyban toborzott a polgárőrség
2017-03-22
A polgárőrségről és az ifjúpolgárőr mozgalomról tartott toborzással egybekötött előadást a százhalombattai egyesület az Arany János iskolában március 16-án.

Kazahsztánba és Kirgizisztánba látogatott a Forrás
2017-03-22
Tíz napos vendégszereplésre utazott a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes egy kisebb csoportja Kazahsztánba és Kirgizisztánba március 19-én.

Nina Stibbe: Férfi a háznál - Két lány férjet keres... az anyjának
2017-03-22
A történet könnyed lendülettel indul, pedig az alaphelyzet igazából tragikus.

Hazai győzelem, idegenbeli vereség
2017-03-22
Sajnos nem járt pontszerzéssel az előző fordulóban Balatonfüreden mutatott jó játék, de talán hozzájárult, hogy nagy elszántsággal várta az SZKE kézilabdacsapa a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) összeállítását. Az ellenfélnél számos korosztályos válogatott szerepel, így nehéz, küzdelmes mérkőzésre volt kilátás. Százhalombattai KE – NEKA 31-27 (18-14), március 11.

Töretlen bizalom és lendület
2017-03-22
Országos tisztújító közgyűlést tartott a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Százhalombattán március 17-én.

Drón és modellhelikopter
2017-03-22
A slágertémát ezúttal is a járatlanabbak számára szeretnénk körül járni. Mit is jelent, hogy drón? Pilóta nélküli repülő szerkezet, amelyet először katonai célokra fejlesztettek ki. A köznyelvben drón alatt kisebb-nagyobb, főként négyrotoros eszközre gondolunk. A valóságban rettentő tág fogalom, mert a katonai drónok nagy része repülő és nem forgószárnyas, vagyis helikopter. Az elérhető fajtákat a polgári felhasználásból - amatőr és profi modellezésből - és a kisebb katonai forgószárnyas eszközökből gyúrták össze.

Az álmod itt kezdődik
2017-03-22
Az X-faktor stábja tart meghallgatást Százhalombattán, a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban április 1-jén, szombaton 15 órától.

Autistabarát séta és buborékfújás
2017-03-22
Negyedik alkalommal szervez autistabarát sétát és tündérbuborékfújást az Életfa Csoport Százhalombattán április 2-án, vasárnap, az autizmus világnapján.

Vissza az időben
2017-03-21
Hány napig tarthat egy 30 méter átmérőjű és kilenc-tíz méter magas földhalom elkészítése? Na és egy 300 méter hosszú, 9 méter magas sáncé? Na és munkagépek nélkül? Az őskori ember hatalmas építészeti teljesítményeit elképzelni is nehéz, hát még bemutatni a ma emberének. A százhalombattai "Matrica" Múzeum egy európai uniós projekt keretében ezt a célt tűzte ki.

Évadnyitó duatlon
2017-03-20
Bajnokhoz méltó győzelmet aratott Soós Dorka az abonyi évadnyitó duatlonfesztiválon március 15-én.

Marosi aratott Hódmezővásárhelyen
2017-03-20
Kiemelkedően szerepelt Marosi Bálint, a Százhalombattai VUK SE úszója a hódmezővásárhelyi TYR-kupán március 18-19-én.

Teljesítmény, siker, húzóerő
2017-03-20
A sport, valamint az együtt, egymásért való küzdés közösségépítő erejét méltatta Vezér Mihály polgármester a kiváló sportteljesítményt elért versenyzők és a kiemelkedően eredményes edzők tiszteletére rendezett városi Sportdíj Gálán, március 17-én a VSZK-ban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.