2017. november 20. - Jolán napja
Hétfő
Min:2°
Max:3°
Kedd
Min:1°
Max:5°
Szerda
Min:2°
Max:9°
Csütörtök
Min:0°
Max:10°
Péntek
Min:7°
Max:14°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Erdei iskolában jártunk Rétimajorban
2012-06-01 -
4. osztályban természetismeretből tananyagunk a vízi és vízparti élőhelyek megismerése. Így hát úgy döntöttünk, hogy útra kelünk, és élőben ismerkedünk meg ezzel az érdekes világgal. Az Önkormányzat által támogatott rétimajori táborozási helyszín erre remek lehetőséget nyújtott. Május 21-tól 24-ig 4 felejthetetlen és tartalmas napot töltöttünk a Nyalóka-szigeten.A helyszínt azért hívják Nyalóka-szigetnek, mert egy kör alakú nyalókára hasonlít, amely félszigetként egy tóba nyúlik.

Hétfőn másfélórás kényelmes buszos utazás után értünk szálláshelyünkre. Rendkívül kulturált 4 és 2 ágyas, wc-vel és zuhanyzóval ellátott szobák fogadtak bennünket. Kipakolás és berendezkedés után megnéztük a Halászati Múzeumot. Különös érdekessége, hogy Európa egyetlen édesvízi Halászati Múzeuma. Múzeumi kalauzunk jóvoltából nagyon sok hasznos ismeretet szereztünk a régmúlt évek halászati módszereiről és a táj élővilágáról is. Összegyűjtött tárgyak és fényképek segítették a szemléletes ismeretszerzést.

Délután hosszú sétára indultunk a tavak körül. Megfigyeltük a vízparton és a vízben élő növényeket, nagyítóval megvizsgáltuk termőiket, porzójukat. Szerencsénkre sok vízi állattal is találkoztunk. Békák, ebihalak, halak nyújtottak segítséget az élő természet kifürkészéséhez. Nagy örömünkre vízisiklót és mocsári teknőst is láthattunk.

Kedden sajnos az időjárás nem kedvezett a szabadtéri megfigyeléseknek. Szinte egész nap esett az eső. A délelőttöt a színvonalasan kialakított közösségi térben töltöttük, dolgoztunk a munkafüzetünkben, és érdekes játékokkal fűszereztük a szüneteket. Délután a wellness fürdőben lubickoltunk egy jó nagyot. Este "Megasztáros" Ki mit tud-ot rendeztünk tehetséges tanulóink részére. Osztályunk diákjai megmutathatták tánc és éneklési tudásukat egymás előtt. A kiválasztott zsűri nagyon szakszerűen értékelte a bemutatott produkciókat.

Szerdán nagy, 5 km-es túrára indultunk az Örspusztai Horgászcentrumba. Itt horgászhattak az arra vállalkozók, a többiek horgászati és halismereti tudnivalókban részesültek. Délután kézműves foglalkozáson vettünk részt. Gyöngyök és drótok segítségével fát alkottunk.

Az utolsó napon, csütörtökön lehetőségünk nyílt saját készítésű ebéd megfőzésére. Természetesen a legegyszerűbb ételt, a paprikás krumplit választottuk. Minden gyerek pucolta a krumplit, tisztította és vágta a hagymát, szelte a kolbászt, természetesen el is vágták az ujjukat néhányan, na de se baj, beragasztottuk. Tüzet gyújtottunk, és jóízű ételt főztünk. Kitűnő étvággyal lakmároztunk belőle.
Minden nap értékeltük a szobák rendjét, a viselkedést és a nap programjaiban való részvételt, segítőkészséget. Ezekért az elismerésmerésekért különböző matricák megszerzésével versenghettek a gyerekek. A helyezetteket oklevelekkel és édességgel jutalmaztuk.

A négy nap hamar eltelt. Köszönettel tartozunk az Aranyponty Zrt. éttermi és kiszolgáló személyzetének a házias és igényeinkhez rugalmasan alkalmazkodó étkezésért. Az alkalmazottaknak a programok lebonyolításáért.

UI: Aki kedvet kapott a tóparti erdei iskolához, jó sok szúnyogriasztót vigyen magával!
Arany János Általános Iskola és Gimnázium 4. b osztályos tanulói

Szuláné Eckhardt Laura
osztályfőnök


AKTUÁLIS
2017-11-20 - Fogadó órát tart Bóna Zoltán országgyűlési képviselő Százhalombattán, a Polgármesteri Hivatalban november 30-án, csütörtökön 16 órától. Bejelentkezni és időpontot egyeztetni Janzsó Zsuzsannánál lehet a 70/3765956-os telefonszámon.
2017-11-13 - A Budapest–Pusztaszabolcs elővárosivonalon és a csatlakozó vonalakon a Kelenföld–Háros, illetve az Érd–Százhalombatta vonalszakaszok december 7-ig tartó felújítási munkái miatt módosult a menetrend a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár, a Budapest–Sárbogárd–Baja és a Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalakon.
2017-11-06 - Ahogyan azt a korábbi években megszoktuk, november 15-e után már csak hetente egyszer szállítja a szemetet a SZÁKOM Nonprofit Kft. a családi házas övezetből Százhalombattán. A heti kétszeri szállításra 2018. március 15-től térnek vissza.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Az Eötvös iskola látogatása a Bűvösvölgybe
2017-11-20
Magyarország első Médiaértés-oktató Központja, a budapesti Bűvösvölgy 2014-ben nyitotta meg kapuit.

Gyógypedagógusaink is részt vettek Erasmus+ tanártovábbképzéseken
2017-11-20
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy iskolánk -  az Arany János Általános Iskola és Gimnázium - folyamatosan és sikeresen vesz részt ezeken a pályázatokon. Ennek köszönhetően ketten októberben egy hetet tölthettünk Olaszországban, Firenzében.

Idegenben győzelem, itthon vereség
2017-11-20
Csak kettő pontot szerzett legutóbbi két mérkőzésén a Battai Gurítók tekecsapat. Mindkét alkalommal a táblázaton előttük álló gárdákkal játszottak.

A pályaválasztás segítése iskolai szinten
2017-11-20
Miről is szólnak az őszi hónapok a pályaválasztás előtt álló diákoknak, családoknak?

Évzárás a modellezőknél
2017-11-20
Népes mezőny gyűlt össze az év utolsó RG65 hajóosztályban rendezett ranglistaversenyén, a százhalombattai Csónakázó-tavon november 18-án.

Elégedetten telelhetnek
2017-11-20
Villanyfényben és esőben játszotta le a Pest megye 1. osztályú labdarúgó bajnokság  őszi szezonjának utolsó mérkőzését a Százhalombattai LK november 17-én. Dunavarsány – SZLK 4-1

SZISZKI-krónika
2017-11-20

Öt arany a diákolimpián
2017-11-20
Öt arany-, három ezüst- és két bronzéremmel tértek haza  a Pest megyei válogatott százhalombattai tagjai a sportlövő diákolimpia november 18-án Derecskén rendezett döntőjéről.

ApróTalp Hőseiért lilába borult a főtér
2017-11-18
A Koraszülöttek Világnapján, november 17-én lilába borult a Szent István tér Százhalombattán. A város idén először csatlakozott a világnaphoz és az országos mozgalomhoz.

Élő kövek
2017-11-17
Ti magatok is, mint élő kövek, épüljetek fel lelki házzá - erre buzdítja a híveket a bibliai Péter apostol, első levelében. A Jézus Krisztusba vetett hit általi tanítványság elhívatottságot jelent az evangélium továbbadására, a feltámadás általi örök élet hirdetésére. Az emlékév alkalmából beszélgettünk Bálint Ilonával, aki küldetését komolyan véve tevékenyen részt vett a százhalombattai református gyülekezeti életben, a templomépítés előkészületeiben.

E-book lesz a főnyeremény
2017-11-17
Megmozdultak a helyi és környékbeli vállalkozók a Hamvas Béla Városi Könyvtár felhívására. Az egyik százhalombattai számítástechnikai cégnek köszönhetően egy E-book lesz a főnyeremény azon a tombolasorsoláson, amelyet a december 1-jei névadóemléknapon rendeznek.

Jelen vagy az életedben?
2017-11-17
A tudatos jelenlét hiányáról, hatásáról és az elsajátítási lehetőségekről tartott részben gyakorlatias előadást dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, családterapeuta és mindfulness-oktató a százhalombattai Barátság Kulturális Központban november 8-án.

Pályaválasztás előtt
2017-11-17
Rekordszámú, kettő helyi és nyolc környékbeli – köztük három új – oktatási intézmény mutatkozott be a középiskolába készülő diákoknak és szüleiknek szervezett pályaválasztási fórumon a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában november 7-én.

Kitüntetés és jubileum
2017-11-17
Kettős ünnepet tartottak a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársai a Szociális Munka Napja és fennállásuk 25 éves jubileumi évfordulója alkalmából november 13-án a Barátság Kulturális Központ kamaratermében. Az ünnepségen került sor a Szociális Munkáért Elismerő Oklevél átadására is. 

Készen állnak a választásokra
2017-11-17
Újabb két évre egyhangúlag ismét Orbán Viktort választották meg a Fidesz elnökévé a legutóbbi tisztújító kongresszuson. Alelnök maradt Gulyás Gergely, Kubatov Gábor és Németh Szilárd, Pelczné Gáll Ildikó helyett Novák Katalin került be a vezetőségbe. A kormányfő szerint a párt már ma is készen áll a választásokra. Hangsúlyozta: sohasem elégszenek meg a választások megnyerésével, győzelmükkel azt szeretnék, hogy egész Magyarország és minden magyar nyerhessen. A kongresszuson Százhalombattát Pap Miklós, a párt helyi elnöke és Lukács Bernadett alelnök képviselte.

Tanulságos felújítások
2017-11-17
A pénz mellett kitartás és türelem is szükséges a társasházfelújításhoz. A meglevő pályázati rendszereknél kedvezőbbnek tűnik a támogatott hitel és a lakástakarék, a szakemberhiány pedig ezen a területen is akadályt jelent. Nagyjából ezekkel a tanulságokkal szolgált a Kodály 10-12. és az Eötvös 6-8. alatti társasházak ősszel befejezett felújítása Százhalombattán. A részletekről Budai Barbara közös képviselő beszélt.

Haltelepítés és horgászati tilalom
2017-11-16
Tíz mázsa horogérett pontyot telepít a Benta-patakba a Dubics Tamás Horgász Egyesület november 24-én, pénteken Százhalombattán.

Köszönetnyilvánítás a kárelhárításért
2017-11-15
Országszerte hatalmas szélvihar tombolt október 29-én, több mint 100 kilométer/órás szelet is mértek, amely súlyos károkat okozott. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően szerencsére személyi sérülés sehol sem történt. Országszerte 40 000 háztartást érintett a vihar, az ipari létesítményekben és intézményekben nagyobb kár nem keletkezett.

Pályaválasztási nap diák szemmel
2017-11-15
A pályaválasztásnak szentelte november 9-ét a Kőrösi iskola. Alsó és felső tagozatosok egyaránt változatos programokon keresztül szerezhettek ismereteket a középiskolákról és a választható szakmákról.

Ősbemutató Harkányban
2017-11-15
Fazekas István Pilátus éjszakája című színdarabjának november 7-én volt az ősbemutatója, Harkányban. A nagyszerű előadás letaglózta a nézőket, a teltházas közönség hosszasan ünnepelte a színészeket, a rendezőt és a szerzőt.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.