2018. január 23. - Zelma napja
Hétfő
Min:-4°
Max:0°
Kedd
Min:-12°
Max:0°
Szerda
Min:-10°
Max:-2°
Csütörtök
Min:-7°
Max:1°
Péntek
Min:0°
Max:6°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Erdei iskolában jártunk Rétimajorban
2012-06-01 -
4. osztályban természetismeretből tananyagunk a vízi és vízparti élőhelyek megismerése. Így hát úgy döntöttünk, hogy útra kelünk, és élőben ismerkedünk meg ezzel az érdekes világgal. Az Önkormányzat által támogatott rétimajori táborozási helyszín erre remek lehetőséget nyújtott. Május 21-tól 24-ig 4 felejthetetlen és tartalmas napot töltöttünk a Nyalóka-szigeten.A helyszínt azért hívják Nyalóka-szigetnek, mert egy kör alakú nyalókára hasonlít, amely félszigetként egy tóba nyúlik.

Hétfőn másfélórás kényelmes buszos utazás után értünk szálláshelyünkre. Rendkívül kulturált 4 és 2 ágyas, wc-vel és zuhanyzóval ellátott szobák fogadtak bennünket. Kipakolás és berendezkedés után megnéztük a Halászati Múzeumot. Különös érdekessége, hogy Európa egyetlen édesvízi Halászati Múzeuma. Múzeumi kalauzunk jóvoltából nagyon sok hasznos ismeretet szereztünk a régmúlt évek halászati módszereiről és a táj élővilágáról is. Összegyűjtött tárgyak és fényképek segítették a szemléletes ismeretszerzést.

Délután hosszú sétára indultunk a tavak körül. Megfigyeltük a vízparton és a vízben élő növényeket, nagyítóval megvizsgáltuk termőiket, porzójukat. Szerencsénkre sok vízi állattal is találkoztunk. Békák, ebihalak, halak nyújtottak segítséget az élő természet kifürkészéséhez. Nagy örömünkre vízisiklót és mocsári teknőst is láthattunk.

Kedden sajnos az időjárás nem kedvezett a szabadtéri megfigyeléseknek. Szinte egész nap esett az eső. A délelőttöt a színvonalasan kialakított közösségi térben töltöttük, dolgoztunk a munkafüzetünkben, és érdekes játékokkal fűszereztük a szüneteket. Délután a wellness fürdőben lubickoltunk egy jó nagyot. Este "Megasztáros" Ki mit tud-ot rendeztünk tehetséges tanulóink részére. Osztályunk diákjai megmutathatták tánc és éneklési tudásukat egymás előtt. A kiválasztott zsűri nagyon szakszerűen értékelte a bemutatott produkciókat.

Szerdán nagy, 5 km-es túrára indultunk az Örspusztai Horgászcentrumba. Itt horgászhattak az arra vállalkozók, a többiek horgászati és halismereti tudnivalókban részesültek. Délután kézműves foglalkozáson vettünk részt. Gyöngyök és drótok segítségével fát alkottunk.

Az utolsó napon, csütörtökön lehetőségünk nyílt saját készítésű ebéd megfőzésére. Természetesen a legegyszerűbb ételt, a paprikás krumplit választottuk. Minden gyerek pucolta a krumplit, tisztította és vágta a hagymát, szelte a kolbászt, természetesen el is vágták az ujjukat néhányan, na de se baj, beragasztottuk. Tüzet gyújtottunk, és jóízű ételt főztünk. Kitűnő étvággyal lakmároztunk belőle.
Minden nap értékeltük a szobák rendjét, a viselkedést és a nap programjaiban való részvételt, segítőkészséget. Ezekért az elismerésmerésekért különböző matricák megszerzésével versenghettek a gyerekek. A helyezetteket oklevelekkel és édességgel jutalmaztuk.

A négy nap hamar eltelt. Köszönettel tartozunk az Aranyponty Zrt. éttermi és kiszolgáló személyzetének a házias és igényeinkhez rugalmasan alkalmazkodó étkezésért. Az alkalmazottaknak a programok lebonyolításáért.

UI: Aki kedvet kapott a tóparti erdei iskolához, jó sok szúnyogriasztót vigyen magával!
Arany János Általános Iskola és Gimnázium 4. b osztályos tanulói

Szuláné Eckhardt Laura
osztályfőnök


AKTUÁLIS
2018-01-17 - Vezér Mihály polgármester közleménye - Számos hírportál számolt be arról a tragikus és sajnálatos balesetről, amely szombatra virradó éjszaka, január 13-án történt a százhalombattai vasútállomáson. Két fiatalt rázott meg az áram.
2018-01-11 - Megjelentette 2018-as szelektív naptárját a százhalombattai Szákom Nonprofit Kft.
2018-01-11 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Girja - Két arany, egy ezüst - Battaiak a horvát bajnokságon
2018-01-22
A SZVISE három versenyzője is részt vett a nyílt horvát girja bajnokságon, amelyet Csázma városában rendeztek január 20-án.

Tartják magukat - Szezonértékelő Keresztes Józseffel
2018-01-22
Nem indult jól a Százhalombattai KE kézilabdázói számára a 2017/2018-as bajnokság. Az őszi szezon értékeléséről Keresztes József szakmai igazgatóval beszélgettünk.

Könyvjelző - Mark Wolynn: Örökölt családminták
2018-01-22
A tizenkilenc éves Jesse egyik éjjel szokatlan dologra riadt fel.

Derült égből rock and roll - Kipróbáltuk a Gastrockitchent
2018-01-22
Váratlanul, de kellemes meglepetésként érkezett városunkba a Gastrockitchen rock kocsma tavaly december közepén, amelynek megálmodója, üzemeltetője a zenész- és vendéglátó körökben széles kapcsolatrendszerrel és (más területen, de) komoly vállalkozói tapasztalatokkal rendelkező Rácz Richárd.  Az ötven éve kocsmaként üzemelő, sokak által ismert hely új koncepciójára, hangulatára, kínálatára a Hírtükör is kíváncsi volt. Nemes Dóra írása.

Tűz a szívekben
2018-01-22
Bódy Magdi, a magyar jazz királynője és Szatai Gábor rockénekes erősítette a Freedom zenekar különböző formációit a IX. Újévi Koncerten, amelyre Százhalombattán, a Szekeres Rendezvényközpontban került sor január 14-én.

Két keréken, biztonságban
2018-01-22
A százhalombattai kerékpárutak fejlesztéséről tartott lakossági fórumot az MSZP helyi szervezete január 19-én a Centrál étteremben.

Kimaxolta a versenyt Horváth Csenge
2018-01-22
Nyolc arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szereztek a battai versenyzők a III. Évindító Nemzetközi Szenior Úszóversenyen január 20-án Szentesen.

Pest Megyei Úszó Diákolimpia
2018-01-22
Sokadik alkalommal adott otthont a Százhalombattai Városi Sportuszoda a Pest Megyei Úszó Diákolimpiának, amelyet január 21-én, vasárnap rendeztek meg, figyelemmel az előző napi felvételikre.

Kipp-Kopp tehetségműhely
2018-01-19
A százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában hagyomány, hogy a "Játszani jó!" drámajáték-tehetségműhely tagjai mesét adnak elő a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Elhunyt László Károly
2018-01-19
Elhunyt László Károly okleveles gépészmérnök, a Dunai Kőolajipari Vállalat egykori alapító munkatársa december 19-én.

Teke hírek - Meglett a 6. hely
2018-01-19
Megszerezte a hatodik helyet a Battai Gurítók csapata a 2017-es Budapest és Környéki Szabadidős Amatőr Teke bajnokság utolsó, halasztott mérkőzésén január 14-én.

Utálom azokat a megnyitókat...
2018-01-18
Utálom azokat a megnyitókat, ahol a megnyitó személy magáról kezd el beszélni, saját szubjektív véleményét hangoztatja. /"Meglátásom szerint, úgy gondolom, úgy érzem...."/ Olyan is volt, hogy egyszerűen kimentem emiatt. De most vagyok elég fáradt, hogy magamról fogok mesélni. Ha figyeltek, azért remélem, közben rájöttök, hogy rólatok és Bandyról.

In Memoriam
2018-01-18
Az elmúlt hétvégén tragikus hirtelenséggel elhunyt tehetséges fiatal fotósra, Bicskei Bencére emlékeznek a Barátság Kulturális Központban az intézmény számára készített fotóival. A válogatás a Minigalériában látható január 21-ig, vasárnapig.

Már idén üzemelni fog a százhalombattai naperőmű
2018-01-18
Hamarosan elkezdődik a Dunai Solar Park kivitelezése Százhalombattán, amely 17,6 megawattos beépített kapacitásával az ország egyik legnagyobb naperőműve lesz. A beruházó MET Csoport jóváhagyta a 25 millió eurós beruházási döntést. A részletekről elsőként a százhalombattaiakat tájékoztatta Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű vezérigazgató-helyettese, a MET Power üzletfejlesztési igazgatója.

A társasházak fizetik a szemétszállítást
2018-01-17
A jövőben a társasházaknak számlázza ki a hulladékszállítás díját a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NKHV) Százhalombattán. A január 1-jén életbe lépő változásról a térségi közszolgáltató helyi alvállalkozója, a SZÁKOM Nonprofit Kft. tájékoztatta a közös képviselőket.

Bóna Zoltán a kormánypárti jelölt
2018-01-16
Hivatalossá vált, hogy Bóna Zoltán jelenlegi országgyűlési képviselőt indítja a FIDESZ-KDNP a Pest megyei 8. számú választókörzetben az áprilisi parlamenti választáson. Az országos választmány mai ülésén fogadta el a 106 egyéni országgyűlési képviselőjelölt listáját.

Tragédia az állomáson
2018-01-16
Halálos baleset történt január 13-án hajnalban a százhalombattai vasútállomáson. Két 20 év körüli fiút áramütés ért, miután felmásztak egy vagon tetejére. Egyikük a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Lapunk információja szerint a fiatalok csoportosan, feltehetőleg szórakozóhelyről érkeztek a helyszínre, ahol ketten – valószínűleg – kalandvágyból felmásztak egy várakozó vagon tetejére, ahol a nagyfeszültségű vezetéktől áramütést szenvedtek.

Lakossági fórum a kerékpárutakról
2018-01-16
A százhalombattai kerékpárút-hálózat fejlesztéséről és felújításáról rendez fórumot a városi MSZP szervezet január 19-én, pénteken 17 órakor a Hotel Trainingben található Centrál Étteremben.

Horvátországi vendégszereplés
2018-01-16
A horvátországi Rogoznicaban, a 12. Rogoznica Kupán versenyeznek a százhalombattai Energia Modellező Klub hajómodellezői IOM hajóosztályban január 19-21-én. A csapatot Forrai Csaba szakosztályvezető irányítja.

Aranyérmes focisták
2018-01-15
Aranyérmet szerzett a VUK SE U11-es labdarúgócsapata a január 13-án Ercsiben megrendezett Téli Kupán. A battai srácok 5 győzelemmel és 1 döntetlennel, 18-3-as gólkülönbséggel végeztek az élen a rendkívül erős mezőnyben.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.