2017. szeptember 21. - Máté, Mirella napja
Csütörtök
Min:10°
Max:12°
Péntek
Min:11°
Max:15°
Szombat
Min:10°
Max:13°
Vasárnap
Min:10°
Max:15°
Hétfő
Min:12°
Max:20°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Erdei iskolában jártunk Rétimajorban
2012-06-01 -
4. osztályban természetismeretből tananyagunk a vízi és vízparti élőhelyek megismerése. Így hát úgy döntöttünk, hogy útra kelünk, és élőben ismerkedünk meg ezzel az érdekes világgal. Az Önkormányzat által támogatott rétimajori táborozási helyszín erre remek lehetőséget nyújtott. Május 21-tól 24-ig 4 felejthetetlen és tartalmas napot töltöttünk a Nyalóka-szigeten.A helyszínt azért hívják Nyalóka-szigetnek, mert egy kör alakú nyalókára hasonlít, amely félszigetként egy tóba nyúlik.

Hétfőn másfélórás kényelmes buszos utazás után értünk szálláshelyünkre. Rendkívül kulturált 4 és 2 ágyas, wc-vel és zuhanyzóval ellátott szobák fogadtak bennünket. Kipakolás és berendezkedés után megnéztük a Halászati Múzeumot. Különös érdekessége, hogy Európa egyetlen édesvízi Halászati Múzeuma. Múzeumi kalauzunk jóvoltából nagyon sok hasznos ismeretet szereztünk a régmúlt évek halászati módszereiről és a táj élővilágáról is. Összegyűjtött tárgyak és fényképek segítették a szemléletes ismeretszerzést.

Délután hosszú sétára indultunk a tavak körül. Megfigyeltük a vízparton és a vízben élő növényeket, nagyítóval megvizsgáltuk termőiket, porzójukat. Szerencsénkre sok vízi állattal is találkoztunk. Békák, ebihalak, halak nyújtottak segítséget az élő természet kifürkészéséhez. Nagy örömünkre vízisiklót és mocsári teknőst is láthattunk.

Kedden sajnos az időjárás nem kedvezett a szabadtéri megfigyeléseknek. Szinte egész nap esett az eső. A délelőttöt a színvonalasan kialakított közösségi térben töltöttük, dolgoztunk a munkafüzetünkben, és érdekes játékokkal fűszereztük a szüneteket. Délután a wellness fürdőben lubickoltunk egy jó nagyot. Este "Megasztáros" Ki mit tud-ot rendeztünk tehetséges tanulóink részére. Osztályunk diákjai megmutathatták tánc és éneklési tudásukat egymás előtt. A kiválasztott zsűri nagyon szakszerűen értékelte a bemutatott produkciókat.

Szerdán nagy, 5 km-es túrára indultunk az Örspusztai Horgászcentrumba. Itt horgászhattak az arra vállalkozók, a többiek horgászati és halismereti tudnivalókban részesültek. Délután kézműves foglalkozáson vettünk részt. Gyöngyök és drótok segítségével fát alkottunk.

Az utolsó napon, csütörtökön lehetőségünk nyílt saját készítésű ebéd megfőzésére. Természetesen a legegyszerűbb ételt, a paprikás krumplit választottuk. Minden gyerek pucolta a krumplit, tisztította és vágta a hagymát, szelte a kolbászt, természetesen el is vágták az ujjukat néhányan, na de se baj, beragasztottuk. Tüzet gyújtottunk, és jóízű ételt főztünk. Kitűnő étvággyal lakmároztunk belőle.
Minden nap értékeltük a szobák rendjét, a viselkedést és a nap programjaiban való részvételt, segítőkészséget. Ezekért az elismerésmerésekért különböző matricák megszerzésével versenghettek a gyerekek. A helyezetteket oklevelekkel és édességgel jutalmaztuk.

A négy nap hamar eltelt. Köszönettel tartozunk az Aranyponty Zrt. éttermi és kiszolgáló személyzetének a házias és igényeinkhez rugalmasan alkalmazkodó étkezésért. Az alkalmazottaknak a programok lebonyolításáért.

UI: Aki kedvet kapott a tóparti erdei iskolához, jó sok szúnyogriasztót vigyen magával!
Arany János Általános Iskola és Gimnázium 4. b osztályos tanulói

Szuláné Eckhardt Laura
osztályfőnök


AKTUÁLIS
2017-09-21 - Tanácskozást tart a százhalombattai képviselő-testület jövő héten, szeptember 26-án, kedden 9 órakor.
2017-09-21 - A Barátság Kulturális Központ pályázatot hirdet MŰVELŐDÉSSZERVEZŐ munkakör betöltésére.
2017-09-19 - A kerékpáromat keresem, amellyel szeptember 1-jén elestem Dunafüreden.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Téli gumikat kapott a Hulladékkommandó
2017-09-21
Három garnitúra téli autógumi-abroncsot ajándékozott a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálatnak a Hankook Tire Magyarország Kft. Az adományt szeptember 19-én vették át a civil szervezet tagjai.

Kisboldogasszony a RONÖ-nál
2017-09-21
Idén is megemlékezett Kisboldogasszony napjáról a százhalombattai román nemzetiségi önkormányzat (RONÖ) szeptember 9-én a Szerb templomban.

Tompa Mihály az ismerősöd?
2017-09-20
Átütő és megérdemelt sikert aratott Kovácsné Pázmándy Ágnes lelkész-könyvtáros a százhalombattai Tompa Mihály Emléknapon szeptember 20-án. Facebook profilt hozott létre a méltatlanul elfeledett és igazán talán sosem értett költő számára. Azon keresztül mutatta be "adatlapját", "albumait" és "ismerőseit" – a középiskolások pedig meglehetősen lájkolták!

Fantasztikus élmény volt a Magyar Népdal Napja
2017-09-19
A Csík Zenekar és az Oscar-díjas Bakáts téri általános iskola kórusa mellett a százhalombattai Bodzavirág Kórus és Bodzabogyók Énekegyüttes is részt vett abban a több száz fős zenei produkcióban, amely a Magyar Népdal Napja alkalmából valósult meg Martonvásáron és Székesfehérváron szeptember 15-17-én.

Kulináris közösségi élmények
2017-09-19
Három kategóriában összesen húsz csapat ragadott fakanalat a Battai Napok hagyományos, népszerű főzőversenyén szeptember 10-én.

Könyvjelző - Ransom Riggs: A különlegesek regéi
2017-09-19
A Gyűrűk Ura óta rendre jelennek meg az épp aktuális kortárs irodalomban az egyre újabb és újabb világokat teremtő történetek. Nem mindenkinek sikerül meghódítani az olvasókat, de akad néhány említésre méltó hős, Ruminitől Harry Potterig. Ransom Riggs ideje 2011-ben jött el, amikor megjelent "eredeti fotókkal" illusztrált sorozata első kötete, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei.

Ismét elnökké választották Pap Miklóst
2017-09-19
Ellenszavazat nélkül választották meg Pap Miklóst a százhalombattai Fidesz élére újabb két évre a szervezet legutóbbi közgyűlésén.

Két új nemzetközi projekt az Aranyban
2017-09-19
Alig telt el néhány hét az előző két Erasmus pályázat lezárása óta, máris két új projekt indul a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban.

Újdonságok a HBVK-ban
2017-09-19
Han Kang: Növényevő Mary Alice Monroe: Nyári fuvallat Szvetlana Alekszijevics: Utolsó tanúk - gyermekként a második világháborúban Dr. Yael Adler: Bőrügyek Esterházy Péter: Rubens és a nemeuklideszi asszonyok Sediánszky Nóra: Tékozló PárizsKiss Ottó: Ne félj, Apa!

Biztonsági tanácsok időseknek
2017-09-19
Az idősek világnapja alkalmából tisztelettel adunk néhány jó tanácsot idősebb honfitársaink részére, áldozattá válásuk megelőzése érdekében.

Nagy várostakarítás
2017-09-18
Több mint százan gyűjtöttek hulladékot Százhalombattán a TeSzedd országos nagytakarítási akció keretében szeptember 16-án.

Változó környezet, folyamatos együttműködés
2017-09-18
Miként a tavalyi évben, idén is jelentősen hozzájárult a Battai Napok sikeréhez a Dunamenti Erőmű Zrt. Az Erőmű egészségügyi szűrőbuszban ingyenes méréseket végeztek és bemutatókat tartottak, de a nagyszínpadi produkciók megvalósulását is támogatta a nagyvállalat. Bár az iparág számára jelentős változásokat hozott, nehéz időszakot jelentett az elmúlt tíz év, a várossal való folyamatos együttműködést nagyon fontosnak tartják – nyilatkozta Lehőcz Balázs vezérigazgató.   

Szoros meccsen kapott ki az SZKE
2017-09-18
A Telekom Veszprém U20 csapatát fogadta az Százhalombattai Kézilabda Egyesület a szezon első bajnoki mérkőzésén szeptember 16-án Százhalombattán. Százhalombattai KE – Telekom Veszprém U20 31:34 (14:13)

Gólyatábor 2017
2017-09-18
Az idei gólyatábort teljesen másképp éltem meg IDB-sként, mint tavaly gólyaként.

Hétvégi házi feladatok...
2017-09-18
A nyaralók és hétvégi házak sajnos sok esetben válnak a bűnelkövetők célpontjává, mert a tulajdonosok ősszel és télen ritkán látogatják házaikat, kieső helyen vannak, nincsenek jelen a szomszédok sem.

Zánka
2017-09-18
Erzsébet tábor (Csak egy vélemény a több százból)

Varrodai találkozó
2017-09-18
Varrodai találkozó volt a Csónakházban augusztus 27-én. Szécsényiné Zsuzsa, Tóth Józsefné és Berta Kati szervezte. Mindenki mozgósítva volt, mindenki szólt mindenkinek. Nagy volt a várakozás, nagyon sokan 40 éve nem láttuk egymást.

Elkezdődött a tekebajnokság
2017-09-18
A várakozásoknak megfelelően, 5:1 arányban arattak győzelmet a Battai Gurítók első őszi mérkőzésükön, amelyen az Obsitos I.

Második lett Forrai Csaba
2017-09-18
Második helyezést ért el Forrai Csaba százhalombattai modellező a rádiótávirányítású vitorlás hajómodellek F5 - E hajóosztályban rendezett országos bajnokságán, Ölbőn szeptember 17-én.

Kijutott a világbajnokságra
2017-09-18
Európa nyolc legjobb versenyzője közé került, és ez által jogot szerzett a junior világbajnokságon történő induláshoz Rajkai Róbert, a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület versenyzője a maribori junior judo Eb-n, amit szeptember 15-17-én rendeztek.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.