2024. április 16. - Csongor napja
Kedd
Min:6°
Max:13°
Szerda
Min:4°
Max:12°
Csütörtök
Min:5°
Max:13°
Péntek
Min:2°
Max:12°
Szombat
Min:4°
Max:11°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Erdei iskolában jártunk Rétimajorban
2012-06-01 -
4. osztályban természetismeretből tananyagunk a vízi és vízparti élőhelyek megismerése. Így hát úgy döntöttünk, hogy útra kelünk, és élőben ismerkedünk meg ezzel az érdekes világgal. Az Önkormányzat által támogatott rétimajori táborozási helyszín erre remek lehetőséget nyújtott. Május 21-tól 24-ig 4 felejthetetlen és tartalmas napot töltöttünk a Nyalóka-szigeten.A helyszínt azért hívják Nyalóka-szigetnek, mert egy kör alakú nyalókára hasonlít, amely félszigetként egy tóba nyúlik.

Hétfőn másfélórás kényelmes buszos utazás után értünk szálláshelyünkre. Rendkívül kulturált 4 és 2 ágyas, wc-vel és zuhanyzóval ellátott szobák fogadtak bennünket. Kipakolás és berendezkedés után megnéztük a Halászati Múzeumot. Különös érdekessége, hogy Európa egyetlen édesvízi Halászati Múzeuma. Múzeumi kalauzunk jóvoltából nagyon sok hasznos ismeretet szereztünk a régmúlt évek halászati módszereiről és a táj élővilágáról is. Összegyűjtött tárgyak és fényképek segítették a szemléletes ismeretszerzést.

Délután hosszú sétára indultunk a tavak körül. Megfigyeltük a vízparton és a vízben élő növényeket, nagyítóval megvizsgáltuk termőiket, porzójukat. Szerencsénkre sok vízi állattal is találkoztunk. Békák, ebihalak, halak nyújtottak segítséget az élő természet kifürkészéséhez. Nagy örömünkre vízisiklót és mocsári teknőst is láthattunk.

Kedden sajnos az időjárás nem kedvezett a szabadtéri megfigyeléseknek. Szinte egész nap esett az eső. A délelőttöt a színvonalasan kialakított közösségi térben töltöttük, dolgoztunk a munkafüzetünkben, és érdekes játékokkal fűszereztük a szüneteket. Délután a wellness fürdőben lubickoltunk egy jó nagyot. Este "Megasztáros" Ki mit tud-ot rendeztünk tehetséges tanulóink részére. Osztályunk diákjai megmutathatták tánc és éneklési tudásukat egymás előtt. A kiválasztott zsűri nagyon szakszerűen értékelte a bemutatott produkciókat.

Szerdán nagy, 5 km-es túrára indultunk az Örspusztai Horgászcentrumba. Itt horgászhattak az arra vállalkozók, a többiek horgászati és halismereti tudnivalókban részesültek. Délután kézműves foglalkozáson vettünk részt. Gyöngyök és drótok segítségével fát alkottunk.

Az utolsó napon, csütörtökön lehetőségünk nyílt saját készítésű ebéd megfőzésére. Természetesen a legegyszerűbb ételt, a paprikás krumplit választottuk. Minden gyerek pucolta a krumplit, tisztította és vágta a hagymát, szelte a kolbászt, természetesen el is vágták az ujjukat néhányan, na de se baj, beragasztottuk. Tüzet gyújtottunk, és jóízű ételt főztünk. Kitűnő étvággyal lakmároztunk belőle.
Minden nap értékeltük a szobák rendjét, a viselkedést és a nap programjaiban való részvételt, segítőkészséget. Ezekért az elismerésmerésekért különböző matricák megszerzésével versenghettek a gyerekek. A helyezetteket oklevelekkel és édességgel jutalmaztuk.

A négy nap hamar eltelt. Köszönettel tartozunk az Aranyponty Zrt. éttermi és kiszolgáló személyzetének a házias és igényeinkhez rugalmasan alkalmazkodó étkezésért. Az alkalmazottaknak a programok lebonyolításáért.

UI: Aki kedvet kapott a tóparti erdei iskolához, jó sok szúnyogriasztót vigyen magával!
Arany János Általános Iskola és Gimnázium 4. b osztályos tanulói

Szuláné Eckhardt Laura
osztályfőnök


AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Ismét taroltak a szenior úszók
2024-04-15
45 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub a Hódmezővásárhelyen megrendezett IV. Consolis ASA nemzetközi szenior úszóversenyen. Az egyesület 14 versenyzője 56 számban állt rajthoz, 18 arany-, 19 ezüst- és 8 bronzérmet szerezve.

Verssel, prózával az irodalom szárnyán
2024-04-15
A Magyar Költészet Napján, április 11-én tartotta az idei városi vers- és prózamondó verseny díjátadó gáláját a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Az intézmény több évtizedes hagyományra visszatekintő versenyére idén közel 140 diák nevezett, közül 34-en vehettek át díjakat; 17-en magyar, 17-en idegennyelvi kategóriában.

Beruházás a fenntartható jövő érdekében
2024-04-14
Kelet-Közép-Európa legnagyobb kapacitású zöld hidrogén üzemét adta át a MOL a százhalombattai Dunai Finomítóban április 11-én. Az ünnepségen jelen volt Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester is.

Új szín-tér a kulturális életben
2024-04-14
Többfunkciós rendezvénytermet alakított ki a HIT Gyülekezete a Szent István téren található ingatlankomplexum egyik helyiségéből. A bérelt ingatlan felújítását az Önkormányzat is támogatta.

Pályázati felhívás
2024-04-12
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10
28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.

Változik a forgalmi rend
2024-04-10
Ismét kétirányú lesz az Ady Endre utca a Radnóti utcai kereszteződéstől a 9. számig terjedő szakaszon április 15-től.

Sinka László fogadóórája
2024-04-09
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok fogadóórát tart április 16-án, kedden, 15:00-16.30 óra között.

Feltáruló történelem - Megnyitotta kapuit a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park
2024-04-09
Szezonnyitó ünnepség keretében indította az évadot az önkormányzati intézmény; megújult az állandó kiállítás, valamint jelentős rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a szabadtéri múzeumban.

Mélyreható történetek - Megjelent a Százhalom Kalendárium +
2024-04-09
Az idei kötet különlegessége, hogy ezúttal főként 20. századi, kizárólag Százhalombattával foglalkozó értékes írásokkal találkozhat a település múltja iránt érdeklődő olvasó. Az Önkormányzat támogatásával készült kiadványt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be, ahol a helyi iskolák és nyugdíjas klubok átvehették a részükre ajánlott példányokat.

Egy tucat aranyérem a szenior úszóknál
2024-04-09
Kiválóan szerepelt A Száz Halom Városi Úszó Klub, Budapesten az I. Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszó Kupán április 6-án – tájékoztatott Tejes István az egyesület alelnöke.

Érem és remek teljesítmények a futó-hétvégén
2024-04-04
Két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a SZVISE Atlétika Szakosztály versenyzői március 23-24-én.

"Minden út Rómába vezet"
2024-04-04
Mi a titka a római utaknak? Miért és hogyan építették ezeket? Milyen volt az élet a Római Birodalomban?

Állásajánlat
2024-04-04
A SZÁKOM Nonprofit Kft. azonnali munkakezdéssel rakodó munkakörbe munkatársat keres.

Gyász
2024-04-04
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Sándorné, született Bozsik Erzsébet, 2024. március 20-án, életének 90. évében elhunyt.

Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03
A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Tegyen az egészségéért - Egészségnap és Laborhét  
2024-04-02
Ismét megszervezik a százhalombattai városlakók számára az ingyenes Egészségnapot, ezúttal május 11-én, szombaton – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester. Az Önkormányzat által finanszírozott laborvizsgálaton is részt vehetnek a háziorvosok által javasolt battai páciensek.

Hosszú, dolgos életek
2024-04-02
Három városlakó is betöltötte a 90. életévét nemrég, a szépkorúakat az Önkormányzat is köszöntötte.

"Az ünnep legyen mindenkinek ünnep" - Ebéd a Hajléktalanszállón
2024-04-01
Húsvét alkalmából idén is melegétellel, többféle gyümölccsel és édességgel vendégelte meg az intézmény lakóit Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők. Török Sándor alpolgármester ezúttal családi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Húsvétvárás az Idősek Gondozóházában
2024-03-29
Az ünnep alkalmából ellátogatott az intézménybe Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.