2018. május 20. - Bernát és Felicia napja
Vasárnap
Min:17°
Max:22°
Hétfő
Min:12°
Max:20°
Kedd
Min:14°
Max:21°
Szerda
Min:16°
Max:23°
Csütörtök
Min:15°
Max:21°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Erdei iskolában jártunk Rétimajorban
2012-06-01 -
4. osztályban természetismeretből tananyagunk a vízi és vízparti élőhelyek megismerése. Így hát úgy döntöttünk, hogy útra kelünk, és élőben ismerkedünk meg ezzel az érdekes világgal. Az Önkormányzat által támogatott rétimajori táborozási helyszín erre remek lehetőséget nyújtott. Május 21-tól 24-ig 4 felejthetetlen és tartalmas napot töltöttünk a Nyalóka-szigeten.A helyszínt azért hívják Nyalóka-szigetnek, mert egy kör alakú nyalókára hasonlít, amely félszigetként egy tóba nyúlik.

Hétfőn másfélórás kényelmes buszos utazás után értünk szálláshelyünkre. Rendkívül kulturált 4 és 2 ágyas, wc-vel és zuhanyzóval ellátott szobák fogadtak bennünket. Kipakolás és berendezkedés után megnéztük a Halászati Múzeumot. Különös érdekessége, hogy Európa egyetlen édesvízi Halászati Múzeuma. Múzeumi kalauzunk jóvoltából nagyon sok hasznos ismeretet szereztünk a régmúlt évek halászati módszereiről és a táj élővilágáról is. Összegyűjtött tárgyak és fényképek segítették a szemléletes ismeretszerzést.

Délután hosszú sétára indultunk a tavak körül. Megfigyeltük a vízparton és a vízben élő növényeket, nagyítóval megvizsgáltuk termőiket, porzójukat. Szerencsénkre sok vízi állattal is találkoztunk. Békák, ebihalak, halak nyújtottak segítséget az élő természet kifürkészéséhez. Nagy örömünkre vízisiklót és mocsári teknőst is láthattunk.

Kedden sajnos az időjárás nem kedvezett a szabadtéri megfigyeléseknek. Szinte egész nap esett az eső. A délelőttöt a színvonalasan kialakított közösségi térben töltöttük, dolgoztunk a munkafüzetünkben, és érdekes játékokkal fűszereztük a szüneteket. Délután a wellness fürdőben lubickoltunk egy jó nagyot. Este "Megasztáros" Ki mit tud-ot rendeztünk tehetséges tanulóink részére. Osztályunk diákjai megmutathatták tánc és éneklési tudásukat egymás előtt. A kiválasztott zsűri nagyon szakszerűen értékelte a bemutatott produkciókat.

Szerdán nagy, 5 km-es túrára indultunk az Örspusztai Horgászcentrumba. Itt horgászhattak az arra vállalkozók, a többiek horgászati és halismereti tudnivalókban részesültek. Délután kézműves foglalkozáson vettünk részt. Gyöngyök és drótok segítségével fát alkottunk.

Az utolsó napon, csütörtökön lehetőségünk nyílt saját készítésű ebéd megfőzésére. Természetesen a legegyszerűbb ételt, a paprikás krumplit választottuk. Minden gyerek pucolta a krumplit, tisztította és vágta a hagymát, szelte a kolbászt, természetesen el is vágták az ujjukat néhányan, na de se baj, beragasztottuk. Tüzet gyújtottunk, és jóízű ételt főztünk. Kitűnő étvággyal lakmároztunk belőle.
Minden nap értékeltük a szobák rendjét, a viselkedést és a nap programjaiban való részvételt, segítőkészséget. Ezekért az elismerésmerésekért különböző matricák megszerzésével versenghettek a gyerekek. A helyezetteket oklevelekkel és édességgel jutalmaztuk.

A négy nap hamar eltelt. Köszönettel tartozunk az Aranyponty Zrt. éttermi és kiszolgáló személyzetének a házias és igényeinkhez rugalmasan alkalmazkodó étkezésért. Az alkalmazottaknak a programok lebonyolításáért.

UI: Aki kedvet kapott a tóparti erdei iskolához, jó sok szúnyogriasztót vigyen magával!
Arany János Általános Iskola és Gimnázium 4. b osztályos tanulói

Szuláné Eckhardt Laura
osztályfőnök


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Nyári táborok
2018-04-17 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni május 10-éig lehet a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon.
AKTUÁLIS
2018-05-17 - óvodapedagógusi munkakör betöltésére.
2018-05-16 - A pünkösdi munkaszüneti napra tekintettel változik a vonatok közlekedési rendje: május 20-án az ünnepnapi, 21-én a vasárnapi, 22-én, kedden pedig már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.
2018-05-14 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Fudokan OB
2018-05-16
A Százhalombattán rendezték meg a harmadik országos fudokan karate bajnokságot május második hétvégéjén. A sporteseményen 18 klub képviseltette magát, az összesített eredmények alapján a százhalombattai csapatot is magában foglaló Budai XI. állhatott a dobogó legfelső fokára.

Kettős jubileum
2018-05-16
Nagyszabású koncerttel ünnepelte kettős évfordulóját a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola május 12-én.

Jó látás, eredményes tanulás
2018-05-16
Mivel a jó látás alapvető feltétele az eredményes tanulásnak, a százhalombattai önkormányzat negyedik éve szervez szemészeti szűrővizsgálatokat az iskolába készülő gyerekek részére. Az idei szűrésekre május első felében került sor az óvodákban.

Égig érő fák és zöldellő gondolatok
2018-05-16
Az idei tanévben is csatlakozott az országosan szervezett Fenntarthatósági Témahét programjaihoz a százhalombattai Eötvös iskola.

Bizottsági ülések
2018-05-16
Üléseznek a százhalombattai képviselő-testület szakbizottságai a jövő hét folyamán.

Ausztriában reptettek
2018-05-16
Mórotz Attila ötödik, Tokaji Tamás hetedik helyezést ért el a körrepülő-műrepülő modellek Styria Kupa elnevezésű nemzetközi versenyén, Ausztriában május 12-13-án.

Ilyenkor kell megfeszülni
2018-05-16
Első alkalommal mutatkozik be a fővárosban, ráadásul két önálló kiállítással kezd Fazekas Levente Százhalombattán élő képzőművész. Szimplapokol című tárlata május 30-án nyílik és június 22-éig lesz látható a Magyar Műhely Galériában (Akácfa utca 20.), Duplapokol című kiállítása pedig június 15-től július 6-ig tart nyitva a MAMŰ Galériában, a Damjanich utca 39. alatt.

Gyémántmadarak
2018-05-16
Minden százhalombattai versenyző a legmagasabb minősítést érte el a Tököli Pünkösdi Népdalünnepen május 11-én.

Telefonközpont-korszerűsítés a rendelőben
2018-05-16
Technológiai átállást végeznek a Százhalom Egészségügyi Központ telefonközpontján május 18-án, pénteken. A munkálatok reggel 8 óra 30-kor kezdődnek és várhatóan mintegy 20 percig tartanak majd, amely idő alatt az intézmény telefonon nem lesz elérhető.

Kézilabda NB I/B - Nem sikerült a győzelem az utolsó fordulóban
2018-05-16
A Vecsés csapata ellen akkor sem könnyű a játék, ha az együttes már biztos bajnoki címmel érkezik Százhalombattára. A gyors, technikás, kiegyensúlyozott vendégalakulat, hazai pályán is megnehezítette az SZKE dolgát (2017.12.17., Vecsés-Százhalombatta 37-27). Senki nem várt egyszerű mérkőzést, sokgólos, parázs meccsre volt kilátás. Százhalombattai KE – Vecsés SE Él-Team 30-32 (14-16), május 12. (szombat), 18 óra, Városi Szabadidő Központ, Százhalombatta – 120 néző.

Kettlebell EB - Egyéni csúcsok, értékes pontok
2018-05-14
A SZVISE eredményei is hozzájárultak Magyarország jó helyezéseihez a Kettlebell Európa-bajnokság éremtáblázatán. A felnőttek között harmadikak, a veteránok összesítésében pedig első helyen végeztünk.  A kontinensviadalt – amelyen 24 ország közel 300 versenyzője indult –Kecskeméten rendezték meg május 11-13-án.

VB-re készülnek a sporttáncosok
2018-05-14
Két produkcióval kvalifikált az SZTC Táncszakosztálya a Zágrábban rendezett European Championship versenyre, amely május 10-13-án zajlott a modern Arénában.

Ki vagyok, és ki lehetnék?
2018-05-14
A ráckeresztúri rehabilitációs központ épülete stabilitást, biztonságot, békét áraszt. Köralakú alaprajzával, abból kiemelkedő kápolnájával, vastag falaival és átriumos belső udvarával kolostorra emlékeztet. "Pedig itt nem apácák laknak."

Battai bajnokok
2018-05-11
Mórotz Attila első, Tokai Tamás pedig második helyezést ért el a Körrepülő Modellek Országos Bajnokságán F2-B felnőtt kategóriában május 6-án Békéscsabán.

Ercsiben is járőröznek
2018-05-11
Az önkormányzat felkérésére a szomszédos Ercsiben is megkezdte környezetvédelmi munkáját a százhalombattai Hulladékkomandó Társadalmi Járőrszolgálat május 2-án. A civil szervezet legfontosabb feladata az illegális hulladéklerakás megfékezése lesz. Az első bejárást a rendőrség, a polgárőrség és a vadásztársaság képviselőivel közösen tartotta.

Jack London az Eötvösben
2018-05-11
Jack London "Az éneklő kutya" című regénye volt az idei olvasási vetélkedő témája a százhalombattai Eötvös iskolában.

Szúnyoggyérítés
2018-05-11
Elkezdődött a szúnyogirtás Százhalombattán április utolsó hetében.

Csepp a tengernél
2018-05-11
Életre szóló élményekkel tért haza tíznapos törökországi turnéjáról a Forrás Néptáncegyüttes Cseppforrás csoportja április 24-én.

Árvízvédelmi gyakorlat
2018-05-10
Összehangolt árvízvédelmi gyakorlaton vettek részt a százhalombattai polgárőrök az Érdi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében a Duna Kossuth Lajos utcai szakaszán április folyamán. A gyakorlatban részt vettek katasztrófavédelem tűzoltói és vezetői, a battai önkéntes tűzoltók, a rendőrség, a honvédség, a közterületfelügyelet és az Arany János iskola diákjai.

Alpolgármesteri fogadóóra
2018-05-09
Fogadóórát tart Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester május 16-án (szerdán), 15 órától 17 óráig az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. Időpontot lehet egyeztetni a 23/542-104-es telefonszámon.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.