2020. augusztus 09. - Emőd napja
Vasárnap
Min:24°
Max:32°
Hétfő
Min:22°
Max:32°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:30°
Csütörtök
Min:18°
Max:29°
Beszélgetés
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Premier plán - Mindig mozgásban
2011-11-10 - „Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy” – tartja a mondás, és ezt kapta útravalóul családjától Weinraub Róbert is. Marosvásárhelyen született, ahol német nyelvű óvodába és iskolába járt, közgazdasági szakközépben érettségizett, majd körülnézett kicsit a világban. Évekig élt Izraelben, mielőtt végleg letelepedett Magyarországon, Százhalombattán. Jelenleg egy spanyol szálloda igazgatója Budapesten.
- Beszéltem nyelveket, így könnyen tudtam kapcsolatot teremteni, érdekelt a vendéglátás, de a Ceausescu-rendszerben nem is mertem álmodni, hogy valaha szállodát igazgathatok. Az 1989-es romániai forradalom után elindultam Németországba. Magyarországon, Százhalombattán élő gyerekkori barátoknál vártam, hogy megkapjam a vízumot. Akkor jártam először a városban, ahol megismertem későbbi feleségemet, Katalint. Másfél hónap alatt körülnéztem Németországban, de túl ridegnek találtam. Visszatértem Marosvásárhelyre, ahol 1990 márciusában tanúja voltam, amikor a magyarok és a románok összeverekedtek a tüntetésen, láttam a tankokat a főtéren. Borzasztó, polgárháborús hangulat volt. 22 évesen nem is értettem, hogyan eshetnek egymásnak az emberek csak azért, mert más az anyanyelvük. Bár nem láttam a jövőt, úgy döntöttem, eljövök onnan, nekivágok a nagyvilágnak.
A nyelvtudásomnak köszönhetően pár nap alatt találtam állást Budapesten. Battára jártam régi barátaimhoz, akkor vált szorosabbá a kapcsolatom a feleségemmel. Amikor erre lehetőségünk adódott, együtt indultunk Izraelbe. Apai ágon kötődöm az országhoz, de inkább anyagi megfontolások motiváltak. Öt és fél évig éltünk ott. Dolgoztam, megtanultam ivritül (a héber nyelv modern változata), felsőfokú szállodai-éttermi menedzser végzettséget szereztem a haifai egyetemen. Tandíjam nagy részét a helyi Rotary Club segítségével tudtam kifizetni, ahova támogatásért pályáztam. Minden szempontból sok tanulsága volt az izraeli életünknek. 85 országból érkeztek oda az emberek, mindenki hozott és tett hozzá valamit a sajátjából az európai szemnek amúgy is igen színes közel-keleti, mediterrán kultúrához. Barátaink között volt iraki, iráni, marokkói, kanadai, lengyel, orosz, román és még sorolhatnám. Talán a legfontosabb, amit megtanultunk, megszűrni a sztereotípiákat.
 
1995. november 1-jén ott született a lányunk, Andrea. A következő nyáron visszaköltöztünk Százhalombattára. Úgy döntöttünk, kerüljük a nagyvárosi forgatagot és ennek a városnak nagyon jó az infrastruktúrája, sokat fejlődött abban az öt és fél évben, míg nem voltunk itthon. A letelepedés hivatalos része nagyon nehezen ment, sok akadályt gördítettek elém, húzták az időt. Ezért jobb most, hogy a külföldön élő magyaroknak egyszerűbb a honosítási procedúra. Ez sokat jelent mindenkinek.
Pár hónapig pincérként dolgoztam Érden, nem volt energiám vezetői álláshoz. Aztán egy francia szállodalánchoz kerültem középvezetőként, előbb igazgatóhelyettes, majd Székesfehérváron szállodaigazgató lettem. Közben szereztem egy szállodaipari közgazdász diplomát is. Nem volt egyszerű család és munka mellet, de a diploma után egy évvel már a főiskola záróvizsga-bizottságának elnöki teendőit láttam el. Magyarországon még nem működik igazán az élethosszig tartó tanulás, de szerintem a válság rá fogja vinni az embereket, hogy folyamatosan képezzék, illetve átképezzék magukat. Két éve rám talált egy nemzetközi fejvadász cég. Online interjút adtam, majd Bécsben találkoztam először a megbízóikkal, a spanyol NH szállodalánc vezetőivel. A második találkozón olyan ajánlatot tettek, amire nem lehetett nemet mondani.
 
- 2009 óta vezeti a Vígszínház mögötti négycsillagos szállodát. Miből áll a munkája?
- A szállodaigazgató munkája már nem olyan, mint ötven éve. Már nem a hallban barátkozik a vendégekkel, hanem statisztikákat elemez, e-mail-ekre válaszol. Tanácskozunk a kollégákkal, stratégiát dolgozunk ki és valósítunk meg. Nagy a konkurencia, tavaly például ezer új szobát nyitottak meg Budapesten, a négycsillagos piacon. Olcsón lehet ingatlanhoz jutni, sokan fektetnek be ezen a területen, miközben kevesebb a turista. A válság miatt a szállodaipar is szenved. Az első, amit megvonnak maguktól az emberek, az az utazás.
 
- Vannak törzsvendégeik? Kik szállnak meg általában Önöknél?
- A törzsvendég fogalma eltűnőben van. A vendégek nagyon árérzékenyek lettek, kategórián belül az olcsóbbat választják. Egy visszatérő vendégünk van, aki évente több mint 100 éjszakát tölt nálunk. Általában osztrákok, németek, spanyolok jönnek. Utóbbiak ismerik a márkát, amit biztonságosnak éreznek. Amerikaiak, britek is előfordulnak, vagy csoportosan érkeznek Ázsiából, bár az atomkatasztrófa óta kevesebb a japán vendég.
 
- Ha a mondást vesszük alapul, Ön hány ember, azaz hány nyelven beszél?
- Románul, magyarul, angolul, németül és ivritül, de szeretnék megtanulni spanyolul és franciául is. A nyelvtudást nagyon fontosnak tartom. Nyugodtan utazom külföldre, nem érzem magam idegennek sem Londonban, sem Berlinben, sem máshol. Örülök, hogy a lányom az Eötvös Loránd iskolába járt, ahonnan nagyon erős és komoly tudással került ki. Nyolcadikra már megvolt a középfokú nyelvvizsgája. Most az érdi Vörösmarty Gimnáziumban tanul.
 
- Meséljen az utazásairól!
- 15 év után az idén visszatértünk Izraelbe a lányunkkal, megmutattuk neki, hol született. Európában nagyon sokfelé jártunk már. Szerintem a legszebb város a belga Brugge. A feleségemmel az olaszországi Amalfiban ünnepeltük a 20. házassági évfordulónkat. Ez volt az első alkalom, hogy kettesben utaztunk. Jártunk Amerika keleti és nyugati partjain, megmásztuk a Retyezátot, a Fogarast. Ha csak tehetjük, utazunk, túrázunk, vadkempingezünk. Olyankor nem borotválkozom, és a patakban mosakodunk. Ha nem utazom, a kertben teszek-veszek a szabad levegőn. Az idén leeveztünk a Dunán Kulcsig. Ahol még szerintem jövője van Százhalombattának, az a vízi turizmus. Itt van például egy modern rendezvényközpont. Szerintem ebben a városban a konferencia turizmusra nehéz építeni, de hozzáadott értékként jól működhetne. Kikötőre lenne szükség, mólókra, étteremre, szórakozási lehetőségre. Rejlik benne lehetőség, csak meg kell teremteni a vonzerejét.
 
- Mik a tervei? Most már marad ebben a budapesti szállodában?
- Arra gondoltam, ha a lányom elkezdi a főiskolát vagy az egyetemet, megpróbálnék külföldön is szállodát vezetni.
 
- Kit ajánl a következő beszélgetésre?
- Vizi Csaba a százhalombattai sportélet meghatározó személyisége, nagyon sokat tett a gyerekekért, a helyi úszókért és komoly sikereket könyvelhetett el az elmúlt évek során.

Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-08-07 -
2020-07-29 -
2020-07-22 - Nyugdíjazás és óraszámcsökkenés miatt leendő csapattagjait keresi az ÉSZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium a következő területeken: 
HÍREINK
Átúszták a Balatont
2020-08-07
A Százhalombattai VUK SE tizenegy versenyzője is részt vett a 38. Balaton-átúszáson augusztus 1-jén.

Belőled is lehet kortárs segítő...
2020-08-07
A SZISZKI-ben a második nyáron tartunk képzett kortárs segítőink vezetésével egy több alkalomból álló ún.

Hajnalban csapott le az utcán egy idős nőre a rabló
2020-08-07
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 6-án, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 6-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz.

Küzdenek a rongálás és az illegális szemétlerakás ellen
2020-08-06
Klasszikus értelemben nem fordultak elő bűncselekmények júlisban azonban, folytatódtak a kukarugdosások és kiborogatások, gyújtogatások és rongálások - áll a százhalombattai polgárőség beszámolojában.

Nyitva lesz a művészeti iskola
2020-08-06
Hangszerkóstolgató, festékpróbálgató nyílt napra várják az érdeklődőket a százhalombattai Művészeti Iskolában augusztus 29-én (szombaton), 9-től 13 óráig.

Felvételi meghallgatás a művészeti iskolában
2020-08-06
Zeneművészet és képzőművészet szakon is felvételi meghallgatást tartanak a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskolában a 2020/21-es tanévre jelentkezőknek augusztus 31-én (hétfőn) 14 és 18 óra között.

KÉSZ-közlemény: Elfogadhatatlan a nyilvános fenyegetőzés
2020-08-06
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége már többször felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért. Sajnos történelmi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a szavakat, az uszításokat a tettek követik, a kisemmizéstől a fizikai megsemmisítésig.

Folytassátok, jövő bajnokai!
2020-08-04
Több mint ezerkétszáz nevezéssel zajlott le a "Kezdjük újra!" Jövő Bajnokai Utánpótlás Verseny második fordulója a százhalombattai strandon július 29-én. A VUK SE úszó szakosztályának versenyzői rengeteg jó teljesítmény és egyéni csúcs mellett tíz arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel zárták a viadalt.

Futósikerek
2020-08-04
Remekül teljesítettek a SZVISE Atlétika szakosztályának versenyzői a nyári megméretéseken.

Új szabadtéri edzőeszközök
2020-08-03
Hivatalosan is átadták az új szabadtéri fitneszparkot Százhalombattán, a Sportparkban július 31-én

Egyedi igényekre nem lehet többségi célú helyi szabályozást képezni
2020-08-03
Janovszky Károly, SZÁKOM-ügyvezető tájékoztatója

Hitből pajzsot Eperjessel
2020-08-03
Megjelent a Hitből pajzsot sorozat tizedik része, amelyben az Eucharisztia és a Szeretetláng ajándékára hívja fel a figyelmet Eperjes Károly színművész.A videó a KÉSZ YouTube-csatornáján érhető el: https://youtu.be/yMqmluEXW0A

Folytatódik az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség leleplezése - két újabb tagot tartóztattak le
2020-08-03
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 31-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 31-ig elrendelte a letartóztatását annak a két férfinak, akik ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz. Mindketten annak a bűnbandának a tagjai, amelynek tíz másik tagja ellen 2020. február 7-én rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedést a Budakörnyéki Járásbíróság.

Halálos áldozatot is követelt a családi viszály miatt kitört tömegverekedés Érden
2020-08-03
12 ember letartóztatását kezdeményezte az ügyészség emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírái 2020. augusztus 2-án 6 gyanúsítottat személyesen, további 6 embert távmeghallgatás útján hallgattak meg, majd rendelték el letartóztatásukat, akik ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

Könyvjelző - Daniel Tudor: Kérdezz meg egy észak-koreait!
2020-08-03
Hogy megragadjam Észak-Korea lényegét, Ady után szabadon az "északföld, titok, idegenség" szavakhoz nyúlok.

Tenisz - Két lánycsapat is országos döntőben
2020-08-03
Második helyen végzett a Százhalombattai VUK SE L18 csapata a teniszezők Korosztályos Vidék Bajnokságán, Szentesen július 13-23-án. Az egyesület L16 összeállítása negyedik lett. Mindkét gárda bejutott az országos döntőbe.

Polgármesteri tájékoztató
2020-07-31
Hírlevélben tájékoztatta a városlakókat Vezér Mihály polgármester a százhalombattai aktualitásokról és számos jelentős változásról júliusban. Az alábbiakban ebből emeljük ki a legfontosabb, a Hírtükör által még nem közölt részleteket.

Bicskával fenyegetve rabolta ki a horgászó férfit
2020-07-31
Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 30-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Dunakeszi Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt folytat nyomozást.

Változások a hulladékszállításban
2020-07-30
Fizetőssé válik a zöldjárat szeptember 1-jétől, és megszűnik a 65 év felettiek, valamint az I. és II. rokkantsági csoportba tartozó városlakók számára biztosított ingyenes szemétszállítás október 1-jétől Százhalombattán.

Lazán vette a bűnügyi felügyeletet egy férfi - letartóztatta a bíróság
2020-07-30
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 23-án megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 23. napjáig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki ellen a Ráckevei Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indított nyomozást.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.