2020. augusztus 09. - Emőd napja
Vasárnap
Min:24°
Max:32°
Hétfő
Min:22°
Max:32°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:30°
Csütörtök
Min:18°
Max:29°
Battai Napok
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Nyárbúcsúztató tortával és tűzijátékkal
2011-09-06 - Évről évre várt, jelentős eseményre készülődik Százhalombatta, hiszen szeptember 9-e és 11-e között ismét megrendezik a Battai Napokat. A minden korosztálynak élmény teli szórakozást és sok-sok találkozást kínáló rendezvénysorozat az elmúlt közel két évtizedben a város és a térség egyik legkedveltebb programjává vált.
A hagyományoknak megfelelően a pénteki (szeptember 9.) hívogatóval veszi kezdetét a három napos ünnep. Gólyalábasok és a Forrás Néptáncegyüttes tagjai járják körbe a várost, és invitálnak a rendezvények helyszínére, a Városi Szabadidő Központba. A 17 órakor kezdődő megnyitó közönségét Vezér Mihály polgármester köszönti, majd kiosztja a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek díjait. Miután a Battai Napok idén ünnepli "nagykorúvá válását", a polgármester ötszáz szeletes tortát vág fel, amit a jelenlévők el is fogyaszthatnak. Az ezt követő musical esten Nagy Sándor és Peller Anna, majd Szabó Dávid és Janza Kata lép fel a nagyszínpadon.

Azok, akik más műfajt kedvelnek, meglátogathatják az ERSTE Rockszínpadot is, ahol 18 órától freestyle rapverseny zajlik az NKS-sel, azaz a Nem Közölt Sávval, a hazai underground rap egyik meghatározó csapatával. A nagysátorban 19 óra 20 perctől a Fresh, 20 órától pedig Dred és Doris lép színpadra. A szervezők minden este tombolasorsolást tartanak az élő nagykoncertek előtt, amelyhez a VSZK főbejárata melletti Battai Napok Info Pontban lehet majd szelvényt venni. Pénteken Nagy Feró és a Beatrice ad élő koncertet, majd a retro disco zárja a napot.

Szombaton már kora reggel elindulnak a programok. Nyolc órától a strandon főzőverseny, 9 órától a sportpályán labdarúgótorna, 10 órától pedig gyermekelőadások kezdődnek. Ezen a napon várja az önkormányzat muzsikaszóra és ebédre a 65 év felettieket és a mozgáskorlátozottakat. A "Jó ebédhez szól a nóta" elnevezésű programra a polgármester postán küldött személyre szóló meghívókat. A hangulatról Lakatos György és cigányzenekara, Harangozó Teri, valamint Karda Beáta gondoskodik.
Szombaton és vasárnap, 10 és 22 óra között, félóránként ingyenes omnibusz szállítja a résztvevőket a szabadidőközpontba és vissza. A jármű a következő útvonalon közlekedik: Sportcsarnok, Sportpark, Szolgáltató Ház (Ifjúság útja), CBA áruház, Jókai Mór köz, Móricz Zsigmond köz, Kodály Zoltán sétány, Irinyi János utca, Tesco parkoló, Nap utca, Sportcsarnok.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is százhalombattai intézmények, cégek, kollektívák versenyeznek egymással a Játékos Városok Találkozója mesébe illő díszletei között. A vetélkedőt Gundel Takács Gábor vezeti, aki a drukkereket is figyelemmel kíséri. A legjobb szurkolócsapat ugyanis 20 fős vacsorameghívást nyer a Damjanich úton található étterembe. A csapatok – a Polgármesteri Hivatal, a Szákom Kft., a Városi Szabadidő Központ, a MOL Nyrt., a GDF Suez (Dunamenti Erőmű) és a Városi Média – már lázasan készülnek a megmérettetésre. Azok között a nézők között, akik helyesen megtippelik, ki lesz az idei győztes, tábla PC-t sorsolnak ki a szervezők. A szavazószelvény a Battai Napok programfüzete 5. oldalán található.

A játékok után ismét a zenéé lesz a főszerep. A Rockszínpadon 16:30-kor kezdődik a tribute zenekarok megmérettetése, amit második alkalommal rendeznek meg a Battai Napok keretein belül. A Rock Tribute verseny győztese ötszázezer forint pénzdíjban részesül, és a versenyt követően 20:30-tól 90 perces élő koncertet adhat a Rockszínpadon. A Nagysátorban 16:40-től Kovácsovics Fruzsina, 17:15-től Szabó Ádám, 17:50-től Shodeinde Dorka, 18:25-től Tóth Gabi, 19:00-tól Varga Viktor, 19:30-tól pedig Caramel lép fel. A szombat esti nagy koncertet Charlie adja, majd 22 órától lézer show-val egybekötött tűzijátékot láthat a közönség. A szombati napot a Forte zenekar bálja zárja.

A fentiek alapján nehéz lehet elhinni, de a legeseménydúsabb nap kétséget kizáróan a vasárnapi, a Magyar Dal Napja lesz. Százhalombatta ugyanis az országos esemény egyik kiemelt vidéki helyszíne lett. A Magyar Dal Napját először 2008-ban rendezték meg a Sziget Fesztiválon. Presser Gábor akkor úgy gondolta, jó lenne a programot évente megismételni sokféle zenei gondolat, műfaj megjelenítésével, sok magyar előadó közreműködésével. Kezdeményezése mára országos eseménnyé nőtte ki magát.

A százhalombattai programok vasárnap is korán reggel elindulnak. Délelőtt halászléfőző-verseny, extrém sportverseny, gyermekprogramok, kutyaszépségverseny és táncbemutatók várják az érdeklődőket. A Rockszínpadon egész napos rendezvényt szervez a Nyitott Színpad Zenei egyesület. A helyi zenekarok fellépései között sörhastánc, léggitár-bemutató, playback show és számos egyéb látványosság szórakoztatja az érdeklődőket.

A nagyszínpadon 14 órakor Cseh Tamás dalokat ad elő a Felhőjárók társulat, majd táncbemutatókat láthat a közönség. Délután Lola nyitja meg a neves előadók sorát, őt követi 17 órakor a Bon-Bon, 18 órakor az Irigy Hónaljmirigy, 18:45-től pedig az UFO. Breiner Tamás interaktív mentalista műsorát követően a közönség újra választhat, ugyanis 20:30-től élőben zenél a Rockszínpadon a Magazin együttes, a nagyszínpadon pedig a Magna Cum Laude.
Az omnibuszon egész nap utcazenész szórakoztatja az utasokat, de nemcsak a zenei programok miatt érdemes kilátogatni a Battai Napokra vasárnap. A labdarúgópályán ugyanis 16 órától Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok, többszörös Guiness-rekorder légi bemutatóját nézhetik meg az érdeklődők, 17 órától pedig az SZKE játszik bajnoki kézilabdameccset a Szigetszentmiklós csapata ellen.

A hagyományos állandó programok – játszópark, vidámpark, vásár - mellett idén is megnyílik a Borfalu, ahol Magyarország különböző borvidékei mutatkoznak be. Akik pedig nem kedvelik a bort, a sörház különlegességeit is megkóstolhatják.

A felsorolhatatlanul sokféle program igazi nyárbúcsúztató kavalkádot ígér. Remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz a Battai Napok közönségéhez, és felhőtlenül élvezhetjük Százhalombatta legvidámabb és legnagyobb közösségi rendezvényét.


Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-08-07 -
2020-07-29 -
2020-07-22 - Nyugdíjazás és óraszámcsökkenés miatt leendő csapattagjait keresi az ÉSZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium a következő területeken: 
HÍREINK
Átúszták a Balatont
2020-08-07
A Százhalombattai VUK SE tizenegy versenyzője is részt vett a 38. Balaton-átúszáson augusztus 1-jén.

Belőled is lehet kortárs segítő...
2020-08-07
A SZISZKI-ben a második nyáron tartunk képzett kortárs segítőink vezetésével egy több alkalomból álló ún.

Hajnalban csapott le az utcán egy idős nőre a rabló
2020-08-07
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 6-án, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 6-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz.

Küzdenek a rongálás és az illegális szemétlerakás ellen
2020-08-06
Klasszikus értelemben nem fordultak elő bűncselekmények júlisban azonban, folytatódtak a kukarugdosások és kiborogatások, gyújtogatások és rongálások - áll a százhalombattai polgárőség beszámolojában.

Nyitva lesz a művészeti iskola
2020-08-06
Hangszerkóstolgató, festékpróbálgató nyílt napra várják az érdeklődőket a százhalombattai Művészeti Iskolában augusztus 29-én (szombaton), 9-től 13 óráig.

Felvételi meghallgatás a művészeti iskolában
2020-08-06
Zeneművészet és képzőművészet szakon is felvételi meghallgatást tartanak a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskolában a 2020/21-es tanévre jelentkezőknek augusztus 31-én (hétfőn) 14 és 18 óra között.

KÉSZ-közlemény: Elfogadhatatlan a nyilvános fenyegetőzés
2020-08-06
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége már többször felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért. Sajnos történelmi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a szavakat, az uszításokat a tettek követik, a kisemmizéstől a fizikai megsemmisítésig.

Folytassátok, jövő bajnokai!
2020-08-04
Több mint ezerkétszáz nevezéssel zajlott le a "Kezdjük újra!" Jövő Bajnokai Utánpótlás Verseny második fordulója a százhalombattai strandon július 29-én. A VUK SE úszó szakosztályának versenyzői rengeteg jó teljesítmény és egyéni csúcs mellett tíz arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel zárták a viadalt.

Futósikerek
2020-08-04
Remekül teljesítettek a SZVISE Atlétika szakosztályának versenyzői a nyári megméretéseken.

Új szabadtéri edzőeszközök
2020-08-03
Hivatalosan is átadták az új szabadtéri fitneszparkot Százhalombattán, a Sportparkban július 31-én

Egyedi igényekre nem lehet többségi célú helyi szabályozást képezni
2020-08-03
Janovszky Károly, SZÁKOM-ügyvezető tájékoztatója

Hitből pajzsot Eperjessel
2020-08-03
Megjelent a Hitből pajzsot sorozat tizedik része, amelyben az Eucharisztia és a Szeretetláng ajándékára hívja fel a figyelmet Eperjes Károly színművész.A videó a KÉSZ YouTube-csatornáján érhető el: https://youtu.be/yMqmluEXW0A

Folytatódik az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség leleplezése - két újabb tagot tartóztattak le
2020-08-03
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 31-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 31-ig elrendelte a letartóztatását annak a két férfinak, akik ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz. Mindketten annak a bűnbandának a tagjai, amelynek tíz másik tagja ellen 2020. február 7-én rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedést a Budakörnyéki Járásbíróság.

Halálos áldozatot is követelt a családi viszály miatt kitört tömegverekedés Érden
2020-08-03
12 ember letartóztatását kezdeményezte az ügyészség emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírái 2020. augusztus 2-án 6 gyanúsítottat személyesen, további 6 embert távmeghallgatás útján hallgattak meg, majd rendelték el letartóztatásukat, akik ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

Könyvjelző - Daniel Tudor: Kérdezz meg egy észak-koreait!
2020-08-03
Hogy megragadjam Észak-Korea lényegét, Ady után szabadon az "északföld, titok, idegenség" szavakhoz nyúlok.

Tenisz - Két lánycsapat is országos döntőben
2020-08-03
Második helyen végzett a Százhalombattai VUK SE L18 csapata a teniszezők Korosztályos Vidék Bajnokságán, Szentesen július 13-23-án. Az egyesület L16 összeállítása negyedik lett. Mindkét gárda bejutott az országos döntőbe.

Polgármesteri tájékoztató
2020-07-31
Hírlevélben tájékoztatta a városlakókat Vezér Mihály polgármester a százhalombattai aktualitásokról és számos jelentős változásról júliusban. Az alábbiakban ebből emeljük ki a legfontosabb, a Hírtükör által még nem közölt részleteket.

Bicskával fenyegetve rabolta ki a horgászó férfit
2020-07-31
Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 30-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Dunakeszi Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt folytat nyomozást.

Változások a hulladékszállításban
2020-07-30
Fizetőssé válik a zöldjárat szeptember 1-jétől, és megszűnik a 65 év felettiek, valamint az I. és II. rokkantsági csoportba tartozó városlakók számára biztosított ingyenes szemétszállítás október 1-jétől Százhalombattán.

Lazán vette a bűnügyi felügyeletet egy férfi - letartóztatta a bíróság
2020-07-30
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 23-án megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 23. napjáig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki ellen a Ráckevei Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indított nyomozást.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.