2019. augusztus 22. - Menyhért napja
Csütörtök
Min:19°
Max:27°
Péntek
Min:17°
Max:28°
Szombat
Min:19°
Max:31°
Vasárnap
Min:20°
Max:31°
Hétfő
Min:22°
Max:31°
Battai Napok
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Nyárbúcsúztató tortával és tűzijátékkal
2011-09-06 - Évről évre várt, jelentős eseményre készülődik Százhalombatta, hiszen szeptember 9-e és 11-e között ismét megrendezik a Battai Napokat. A minden korosztálynak élmény teli szórakozást és sok-sok találkozást kínáló rendezvénysorozat az elmúlt közel két évtizedben a város és a térség egyik legkedveltebb programjává vált.
A hagyományoknak megfelelően a pénteki (szeptember 9.) hívogatóval veszi kezdetét a három napos ünnep. Gólyalábasok és a Forrás Néptáncegyüttes tagjai járják körbe a várost, és invitálnak a rendezvények helyszínére, a Városi Szabadidő Központba. A 17 órakor kezdődő megnyitó közönségét Vezér Mihály polgármester köszönti, majd kiosztja a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek díjait. Miután a Battai Napok idén ünnepli "nagykorúvá válását", a polgármester ötszáz szeletes tortát vág fel, amit a jelenlévők el is fogyaszthatnak. Az ezt követő musical esten Nagy Sándor és Peller Anna, majd Szabó Dávid és Janza Kata lép fel a nagyszínpadon.

Azok, akik más műfajt kedvelnek, meglátogathatják az ERSTE Rockszínpadot is, ahol 18 órától freestyle rapverseny zajlik az NKS-sel, azaz a Nem Közölt Sávval, a hazai underground rap egyik meghatározó csapatával. A nagysátorban 19 óra 20 perctől a Fresh, 20 órától pedig Dred és Doris lép színpadra. A szervezők minden este tombolasorsolást tartanak az élő nagykoncertek előtt, amelyhez a VSZK főbejárata melletti Battai Napok Info Pontban lehet majd szelvényt venni. Pénteken Nagy Feró és a Beatrice ad élő koncertet, majd a retro disco zárja a napot.

Szombaton már kora reggel elindulnak a programok. Nyolc órától a strandon főzőverseny, 9 órától a sportpályán labdarúgótorna, 10 órától pedig gyermekelőadások kezdődnek. Ezen a napon várja az önkormányzat muzsikaszóra és ebédre a 65 év felettieket és a mozgáskorlátozottakat. A "Jó ebédhez szól a nóta" elnevezésű programra a polgármester postán küldött személyre szóló meghívókat. A hangulatról Lakatos György és cigányzenekara, Harangozó Teri, valamint Karda Beáta gondoskodik.
Szombaton és vasárnap, 10 és 22 óra között, félóránként ingyenes omnibusz szállítja a résztvevőket a szabadidőközpontba és vissza. A jármű a következő útvonalon közlekedik: Sportcsarnok, Sportpark, Szolgáltató Ház (Ifjúság útja), CBA áruház, Jókai Mór köz, Móricz Zsigmond köz, Kodály Zoltán sétány, Irinyi János utca, Tesco parkoló, Nap utca, Sportcsarnok.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is százhalombattai intézmények, cégek, kollektívák versenyeznek egymással a Játékos Városok Találkozója mesébe illő díszletei között. A vetélkedőt Gundel Takács Gábor vezeti, aki a drukkereket is figyelemmel kíséri. A legjobb szurkolócsapat ugyanis 20 fős vacsorameghívást nyer a Damjanich úton található étterembe. A csapatok – a Polgármesteri Hivatal, a Szákom Kft., a Városi Szabadidő Központ, a MOL Nyrt., a GDF Suez (Dunamenti Erőmű) és a Városi Média – már lázasan készülnek a megmérettetésre. Azok között a nézők között, akik helyesen megtippelik, ki lesz az idei győztes, tábla PC-t sorsolnak ki a szervezők. A szavazószelvény a Battai Napok programfüzete 5. oldalán található.

A játékok után ismét a zenéé lesz a főszerep. A Rockszínpadon 16:30-kor kezdődik a tribute zenekarok megmérettetése, amit második alkalommal rendeznek meg a Battai Napok keretein belül. A Rock Tribute verseny győztese ötszázezer forint pénzdíjban részesül, és a versenyt követően 20:30-tól 90 perces élő koncertet adhat a Rockszínpadon. A Nagysátorban 16:40-től Kovácsovics Fruzsina, 17:15-től Szabó Ádám, 17:50-től Shodeinde Dorka, 18:25-től Tóth Gabi, 19:00-tól Varga Viktor, 19:30-tól pedig Caramel lép fel. A szombat esti nagy koncertet Charlie adja, majd 22 órától lézer show-val egybekötött tűzijátékot láthat a közönség. A szombati napot a Forte zenekar bálja zárja.

A fentiek alapján nehéz lehet elhinni, de a legeseménydúsabb nap kétséget kizáróan a vasárnapi, a Magyar Dal Napja lesz. Százhalombatta ugyanis az országos esemény egyik kiemelt vidéki helyszíne lett. A Magyar Dal Napját először 2008-ban rendezték meg a Sziget Fesztiválon. Presser Gábor akkor úgy gondolta, jó lenne a programot évente megismételni sokféle zenei gondolat, műfaj megjelenítésével, sok magyar előadó közreműködésével. Kezdeményezése mára országos eseménnyé nőtte ki magát.

A százhalombattai programok vasárnap is korán reggel elindulnak. Délelőtt halászléfőző-verseny, extrém sportverseny, gyermekprogramok, kutyaszépségverseny és táncbemutatók várják az érdeklődőket. A Rockszínpadon egész napos rendezvényt szervez a Nyitott Színpad Zenei egyesület. A helyi zenekarok fellépései között sörhastánc, léggitár-bemutató, playback show és számos egyéb látványosság szórakoztatja az érdeklődőket.

A nagyszínpadon 14 órakor Cseh Tamás dalokat ad elő a Felhőjárók társulat, majd táncbemutatókat láthat a közönség. Délután Lola nyitja meg a neves előadók sorát, őt követi 17 órakor a Bon-Bon, 18 órakor az Irigy Hónaljmirigy, 18:45-től pedig az UFO. Breiner Tamás interaktív mentalista műsorát követően a közönség újra választhat, ugyanis 20:30-től élőben zenél a Rockszínpadon a Magazin együttes, a nagyszínpadon pedig a Magna Cum Laude.
Az omnibuszon egész nap utcazenész szórakoztatja az utasokat, de nemcsak a zenei programok miatt érdemes kilátogatni a Battai Napokra vasárnap. A labdarúgópályán ugyanis 16 órától Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok, többszörös Guiness-rekorder légi bemutatóját nézhetik meg az érdeklődők, 17 órától pedig az SZKE játszik bajnoki kézilabdameccset a Szigetszentmiklós csapata ellen.

A hagyományos állandó programok – játszópark, vidámpark, vásár - mellett idén is megnyílik a Borfalu, ahol Magyarország különböző borvidékei mutatkoznak be. Akik pedig nem kedvelik a bort, a sörház különlegességeit is megkóstolhatják.

A felsorolhatatlanul sokféle program igazi nyárbúcsúztató kavalkádot ígér. Remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz a Battai Napok közönségéhez, és felhőtlenül élvezhetjük Százhalombatta legvidámabb és legnagyobb közösségi rendezvényét.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
2019-08-01 - A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Százhalombattai Csoportja megemlékezésre és közös imádságra hív mindenkit Nagyboldogasszony napján augusztus 15-én, csütörtökön 17 órára Dunafüreden, a volt Báté falu templomának helyén lévő kereszthez.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Futólépésben
2019-08-06
A SZVISE Atlétika szakosztály csapata is részt vett az 5. Deseda Ultramaraton futófesztiválon a kaposvári Deseda-tó csodálatos környezetében július 27-28-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.