2019. december 13. - Luca napja
Péntek
Min:2°
Max:5°
Szombat
Min:3°
Max:7°
Vasárnap
Min:2°
Max:7°
Hétfő
Min:3°
Max:8°
Kedd
Min:6°
Max:12°
Battai Napok
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Nyárbúcsúztató tortával és tűzijátékkal
2011-09-06 - Évről évre várt, jelentős eseményre készülődik Százhalombatta, hiszen szeptember 9-e és 11-e között ismét megrendezik a Battai Napokat. A minden korosztálynak élmény teli szórakozást és sok-sok találkozást kínáló rendezvénysorozat az elmúlt közel két évtizedben a város és a térség egyik legkedveltebb programjává vált.
A hagyományoknak megfelelően a pénteki (szeptember 9.) hívogatóval veszi kezdetét a három napos ünnep. Gólyalábasok és a Forrás Néptáncegyüttes tagjai járják körbe a várost, és invitálnak a rendezvények helyszínére, a Városi Szabadidő Központba. A 17 órakor kezdődő megnyitó közönségét Vezér Mihály polgármester köszönti, majd kiosztja a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek díjait. Miután a Battai Napok idén ünnepli "nagykorúvá válását", a polgármester ötszáz szeletes tortát vág fel, amit a jelenlévők el is fogyaszthatnak. Az ezt követő musical esten Nagy Sándor és Peller Anna, majd Szabó Dávid és Janza Kata lép fel a nagyszínpadon.

Azok, akik más műfajt kedvelnek, meglátogathatják az ERSTE Rockszínpadot is, ahol 18 órától freestyle rapverseny zajlik az NKS-sel, azaz a Nem Közölt Sávval, a hazai underground rap egyik meghatározó csapatával. A nagysátorban 19 óra 20 perctől a Fresh, 20 órától pedig Dred és Doris lép színpadra. A szervezők minden este tombolasorsolást tartanak az élő nagykoncertek előtt, amelyhez a VSZK főbejárata melletti Battai Napok Info Pontban lehet majd szelvényt venni. Pénteken Nagy Feró és a Beatrice ad élő koncertet, majd a retro disco zárja a napot.

Szombaton már kora reggel elindulnak a programok. Nyolc órától a strandon főzőverseny, 9 órától a sportpályán labdarúgótorna, 10 órától pedig gyermekelőadások kezdődnek. Ezen a napon várja az önkormányzat muzsikaszóra és ebédre a 65 év felettieket és a mozgáskorlátozottakat. A "Jó ebédhez szól a nóta" elnevezésű programra a polgármester postán küldött személyre szóló meghívókat. A hangulatról Lakatos György és cigányzenekara, Harangozó Teri, valamint Karda Beáta gondoskodik.
Szombaton és vasárnap, 10 és 22 óra között, félóránként ingyenes omnibusz szállítja a résztvevőket a szabadidőközpontba és vissza. A jármű a következő útvonalon közlekedik: Sportcsarnok, Sportpark, Szolgáltató Ház (Ifjúság útja), CBA áruház, Jókai Mór köz, Móricz Zsigmond köz, Kodály Zoltán sétány, Irinyi János utca, Tesco parkoló, Nap utca, Sportcsarnok.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is százhalombattai intézmények, cégek, kollektívák versenyeznek egymással a Játékos Városok Találkozója mesébe illő díszletei között. A vetélkedőt Gundel Takács Gábor vezeti, aki a drukkereket is figyelemmel kíséri. A legjobb szurkolócsapat ugyanis 20 fős vacsorameghívást nyer a Damjanich úton található étterembe. A csapatok – a Polgármesteri Hivatal, a Szákom Kft., a Városi Szabadidő Központ, a MOL Nyrt., a GDF Suez (Dunamenti Erőmű) és a Városi Média – már lázasan készülnek a megmérettetésre. Azok között a nézők között, akik helyesen megtippelik, ki lesz az idei győztes, tábla PC-t sorsolnak ki a szervezők. A szavazószelvény a Battai Napok programfüzete 5. oldalán található.

A játékok után ismét a zenéé lesz a főszerep. A Rockszínpadon 16:30-kor kezdődik a tribute zenekarok megmérettetése, amit második alkalommal rendeznek meg a Battai Napok keretein belül. A Rock Tribute verseny győztese ötszázezer forint pénzdíjban részesül, és a versenyt követően 20:30-tól 90 perces élő koncertet adhat a Rockszínpadon. A Nagysátorban 16:40-től Kovácsovics Fruzsina, 17:15-től Szabó Ádám, 17:50-től Shodeinde Dorka, 18:25-től Tóth Gabi, 19:00-tól Varga Viktor, 19:30-tól pedig Caramel lép fel. A szombat esti nagy koncertet Charlie adja, majd 22 órától lézer show-val egybekötött tűzijátékot láthat a közönség. A szombati napot a Forte zenekar bálja zárja.

A fentiek alapján nehéz lehet elhinni, de a legeseménydúsabb nap kétséget kizáróan a vasárnapi, a Magyar Dal Napja lesz. Százhalombatta ugyanis az országos esemény egyik kiemelt vidéki helyszíne lett. A Magyar Dal Napját először 2008-ban rendezték meg a Sziget Fesztiválon. Presser Gábor akkor úgy gondolta, jó lenne a programot évente megismételni sokféle zenei gondolat, műfaj megjelenítésével, sok magyar előadó közreműködésével. Kezdeményezése mára országos eseménnyé nőtte ki magát.

A százhalombattai programok vasárnap is korán reggel elindulnak. Délelőtt halászléfőző-verseny, extrém sportverseny, gyermekprogramok, kutyaszépségverseny és táncbemutatók várják az érdeklődőket. A Rockszínpadon egész napos rendezvényt szervez a Nyitott Színpad Zenei egyesület. A helyi zenekarok fellépései között sörhastánc, léggitár-bemutató, playback show és számos egyéb látványosság szórakoztatja az érdeklődőket.

A nagyszínpadon 14 órakor Cseh Tamás dalokat ad elő a Felhőjárók társulat, majd táncbemutatókat láthat a közönség. Délután Lola nyitja meg a neves előadók sorát, őt követi 17 órakor a Bon-Bon, 18 órakor az Irigy Hónaljmirigy, 18:45-től pedig az UFO. Breiner Tamás interaktív mentalista műsorát követően a közönség újra választhat, ugyanis 20:30-től élőben zenél a Rockszínpadon a Magazin együttes, a nagyszínpadon pedig a Magna Cum Laude.
Az omnibuszon egész nap utcazenész szórakoztatja az utasokat, de nemcsak a zenei programok miatt érdemes kilátogatni a Battai Napokra vasárnap. A labdarúgópályán ugyanis 16 órától Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok, többszörös Guiness-rekorder légi bemutatóját nézhetik meg az érdeklődők, 17 órától pedig az SZKE játszik bajnoki kézilabdameccset a Szigetszentmiklós csapata ellen.

A hagyományos állandó programok – játszópark, vidámpark, vásár - mellett idén is megnyílik a Borfalu, ahol Magyarország különböző borvidékei mutatkoznak be. Akik pedig nem kedvelik a bort, a sörház különlegességeit is megkóstolhatják.

A felsorolhatatlanul sokféle program igazi nyárbúcsúztató kavalkádot ígér. Remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz a Battai Napok közönségéhez, és felhőtlenül élvezhetjük Százhalombatta legvidámabb és legnagyobb közösségi rendezvényét.


AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Fénysugárlélek - Keleti Anikó kiállítása a HBVK-ban
2019-12-12
Adventi kiállítás nyílt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban Keleti Anikó festőművész alkotásiból. A tárlat január 3-ig látható. Az alábbiakban László Bandy megnyitója olvasható.

Agyhullámok tengerén
2019-12-12
A téma három szakértője mellett a százhalombattai dr. Kovács Erika PhD, a  Delfinekkel Együtt az Autistákért (DEA) Alapítvány alapítója volt a vendége a Duna TV Ridikül című talkshowjának december 4-én.

112, ha baj van!
2019-12-12
A tájékoztató letölthető innen!

Bűnszövetségben károsítottak meg pénzintézeteket több száz millió forinttal
2019-12-12
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 11-én megszüntette a letartóztatását és elrendelte bűnügyi felügyeletét annak a férfinak, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével gyanúsít.

Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.