2022. május 16. - Pünkösd napja
Hétfő
Min:14°
Max:25°
Kedd
Min:15°
Max:21°
Szerda
Min:11°
Max:19°
Csütörtök
Min:8°
Max:22°
Péntek
Min:11°
Max:26°
Battai Napok
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Nyárbúcsúztató tortával és tűzijátékkal
2011-09-06 - Évről évre várt, jelentős eseményre készülődik Százhalombatta, hiszen szeptember 9-e és 11-e között ismét megrendezik a Battai Napokat. A minden korosztálynak élmény teli szórakozást és sok-sok találkozást kínáló rendezvénysorozat az elmúlt közel két évtizedben a város és a térség egyik legkedveltebb programjává vált.
A hagyományoknak megfelelően a pénteki (szeptember 9.) hívogatóval veszi kezdetét a három napos ünnep. Gólyalábasok és a Forrás Néptáncegyüttes tagjai járják körbe a várost, és invitálnak a rendezvények helyszínére, a Városi Szabadidő Központba. A 17 órakor kezdődő megnyitó közönségét Vezér Mihály polgármester köszönti, majd kiosztja a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek díjait. Miután a Battai Napok idén ünnepli "nagykorúvá válását", a polgármester ötszáz szeletes tortát vág fel, amit a jelenlévők el is fogyaszthatnak. Az ezt követő musical esten Nagy Sándor és Peller Anna, majd Szabó Dávid és Janza Kata lép fel a nagyszínpadon.

Azok, akik más műfajt kedvelnek, meglátogathatják az ERSTE Rockszínpadot is, ahol 18 órától freestyle rapverseny zajlik az NKS-sel, azaz a Nem Közölt Sávval, a hazai underground rap egyik meghatározó csapatával. A nagysátorban 19 óra 20 perctől a Fresh, 20 órától pedig Dred és Doris lép színpadra. A szervezők minden este tombolasorsolást tartanak az élő nagykoncertek előtt, amelyhez a VSZK főbejárata melletti Battai Napok Info Pontban lehet majd szelvényt venni. Pénteken Nagy Feró és a Beatrice ad élő koncertet, majd a retro disco zárja a napot.

Szombaton már kora reggel elindulnak a programok. Nyolc órától a strandon főzőverseny, 9 órától a sportpályán labdarúgótorna, 10 órától pedig gyermekelőadások kezdődnek. Ezen a napon várja az önkormányzat muzsikaszóra és ebédre a 65 év felettieket és a mozgáskorlátozottakat. A "Jó ebédhez szól a nóta" elnevezésű programra a polgármester postán küldött személyre szóló meghívókat. A hangulatról Lakatos György és cigányzenekara, Harangozó Teri, valamint Karda Beáta gondoskodik.
Szombaton és vasárnap, 10 és 22 óra között, félóránként ingyenes omnibusz szállítja a résztvevőket a szabadidőközpontba és vissza. A jármű a következő útvonalon közlekedik: Sportcsarnok, Sportpark, Szolgáltató Ház (Ifjúság útja), CBA áruház, Jókai Mór köz, Móricz Zsigmond köz, Kodály Zoltán sétány, Irinyi János utca, Tesco parkoló, Nap utca, Sportcsarnok.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is százhalombattai intézmények, cégek, kollektívák versenyeznek egymással a Játékos Városok Találkozója mesébe illő díszletei között. A vetélkedőt Gundel Takács Gábor vezeti, aki a drukkereket is figyelemmel kíséri. A legjobb szurkolócsapat ugyanis 20 fős vacsorameghívást nyer a Damjanich úton található étterembe. A csapatok – a Polgármesteri Hivatal, a Szákom Kft., a Városi Szabadidő Központ, a MOL Nyrt., a GDF Suez (Dunamenti Erőmű) és a Városi Média – már lázasan készülnek a megmérettetésre. Azok között a nézők között, akik helyesen megtippelik, ki lesz az idei győztes, tábla PC-t sorsolnak ki a szervezők. A szavazószelvény a Battai Napok programfüzete 5. oldalán található.

A játékok után ismét a zenéé lesz a főszerep. A Rockszínpadon 16:30-kor kezdődik a tribute zenekarok megmérettetése, amit második alkalommal rendeznek meg a Battai Napok keretein belül. A Rock Tribute verseny győztese ötszázezer forint pénzdíjban részesül, és a versenyt követően 20:30-tól 90 perces élő koncertet adhat a Rockszínpadon. A Nagysátorban 16:40-től Kovácsovics Fruzsina, 17:15-től Szabó Ádám, 17:50-től Shodeinde Dorka, 18:25-től Tóth Gabi, 19:00-tól Varga Viktor, 19:30-tól pedig Caramel lép fel. A szombat esti nagy koncertet Charlie adja, majd 22 órától lézer show-val egybekötött tűzijátékot láthat a közönség. A szombati napot a Forte zenekar bálja zárja.

A fentiek alapján nehéz lehet elhinni, de a legeseménydúsabb nap kétséget kizáróan a vasárnapi, a Magyar Dal Napja lesz. Százhalombatta ugyanis az országos esemény egyik kiemelt vidéki helyszíne lett. A Magyar Dal Napját először 2008-ban rendezték meg a Sziget Fesztiválon. Presser Gábor akkor úgy gondolta, jó lenne a programot évente megismételni sokféle zenei gondolat, műfaj megjelenítésével, sok magyar előadó közreműködésével. Kezdeményezése mára országos eseménnyé nőtte ki magát.

A százhalombattai programok vasárnap is korán reggel elindulnak. Délelőtt halászléfőző-verseny, extrém sportverseny, gyermekprogramok, kutyaszépségverseny és táncbemutatók várják az érdeklődőket. A Rockszínpadon egész napos rendezvényt szervez a Nyitott Színpad Zenei egyesület. A helyi zenekarok fellépései között sörhastánc, léggitár-bemutató, playback show és számos egyéb látványosság szórakoztatja az érdeklődőket.

A nagyszínpadon 14 órakor Cseh Tamás dalokat ad elő a Felhőjárók társulat, majd táncbemutatókat láthat a közönség. Délután Lola nyitja meg a neves előadók sorát, őt követi 17 órakor a Bon-Bon, 18 órakor az Irigy Hónaljmirigy, 18:45-től pedig az UFO. Breiner Tamás interaktív mentalista műsorát követően a közönség újra választhat, ugyanis 20:30-től élőben zenél a Rockszínpadon a Magazin együttes, a nagyszínpadon pedig a Magna Cum Laude.
Az omnibuszon egész nap utcazenész szórakoztatja az utasokat, de nemcsak a zenei programok miatt érdemes kilátogatni a Battai Napokra vasárnap. A labdarúgópályán ugyanis 16 órától Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok, többszörös Guiness-rekorder légi bemutatóját nézhetik meg az érdeklődők, 17 órától pedig az SZKE játszik bajnoki kézilabdameccset a Szigetszentmiklós csapata ellen.

A hagyományos állandó programok – játszópark, vidámpark, vásár - mellett idén is megnyílik a Borfalu, ahol Magyarország különböző borvidékei mutatkoznak be. Akik pedig nem kedvelik a bort, a sörház különlegességeit is megkóstolhatják.

A felsorolhatatlanul sokféle program igazi nyárbúcsúztató kavalkádot ígér. Remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz a Battai Napok közönségéhez, és felhőtlenül élvezhetjük Százhalombatta legvidámabb és legnagyobb közösségi rendezvényét.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Hat danos judo mester
2022-05-03
Ünnepélyes keretek között, a Budapesti UTE Jégcsarnokban április 30-án rendezett Nemzetközi Judo Versenyen vehette át sportszakmai elismerésként VI. danját Szél Pál. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.