2022. május 19. - Ivó és Milán napja
Csütörtök
Min:8°
Max:22°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:24°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:11°
Max:22°
Gurulda
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Jön az autókba integrált wifi hotspot, a beszédvezérelt kommunikációs és szórakozató rendszerek
2011-03-17 -
A Ford 2012 elején vezeti be Európában az iparágelső, 19 nyelv felismerésére képes SYNC technológiát, ami minden eddiginél kiválóbb csatlakozási és vezérlési lehetőségeket biztosít a márka vásárlói számára: Európában a vadonatúj Ford Focus lesz az első modell, ami a SYNC technológia révén díjnyertes, hangvezérelt csatlakozási lehetőségeket és fedélzeti szórakoztató rendszert, valamint WIFI hotspotot kínál, amely a tervek szerint 2015-ig akár 2 millió európai Ford tulajdonos autójában is elérhető lehet.

A díjnyertes hangvezérlési és csatlakozási technológiát kínáló SYNC rendszer 2012-ben mutatkozik be Európában a Ford Focus modellben, így az európai Ford-vásárlók az elsők közt élvezhetik a rendszer globális bevezetésével járó előnyöket.

“Örömmel jelenthetjük be, hogy a SYNC hamarosan világszerte elérhető lesz vásárlóink számára." – fogalmazott Alan Mulally, a Ford világszintű elnök-vezérigazgatója. “A rendszer intelligensebb, biztonságosabb és egyszerűbb megoldást kínál az autósok számára az autó különböző technológiáinak kezelésére és a digitális világgal való kapcsolattartásra."

“Mi a Fordnál mindig is hittünk abban, hogy a technológiák intelligens alkalmazása révén biztosíthatjuk a legjobb felhasználói élményt, ami hozzásegít minket, hogy kellemesebbé varázsoljuk a világot; így hát azon dolgozunk, hogy fejlett technológiájú autókat építsünk, amelyek zöldebbek, biztonságosabbak és okosabbak." – tette hozzá.

A SYNC a MyFord Touch interfésszel gazdag és interaktív élményt biztosít: a technológia segítségével az autós hangvezérléssel, illetve a kormánykeréken elhelyezett kapcsolókkal vagy a központi érintőképernyőn keresztül kezelheti az autó funkcióit, beállításait és információs rendszereit. A SYNC jövőre jelenik meg a vadonatúj Ford Focusban; ezzel az autósok a piac egyik legfejlettebb hangvezérlési és csatlakozási technológiájához jutnak, amely mind a vezető, mind pedig utasai számára utolérhetetlen minőségű szolgáltatásokat kínál.
A Ford úgy véli, hogy 2015-re közel 2 millió európai autóban működik majd a rendszer, ez pedig ugyanolyan nagy mértékben javítja az autóba épített technológiák használhatóságát, mint az ügyfelek elégedettségét. A SYNC rendszer lelke a nagy teljesítményű és megbízható Microsoft Windows Embedded Automotive szoftver-platform, aminek révén az autóvezető egyszerűbben és biztonságosabban kezelheti hordozható elektronikus eszközeit az autóban, vezetés közben pedig kapcsolatban maradhat a külvilággal.

“A SYNC egyedülálló csatlakozási lehetőségei révén a vezető az autó berendezéseit és saját digitális eszközeit egyaránt hangutasításokkal kezelheti." - magyarázza Jason Johnson, a SYNC termékfejlesztő csoportjának felhasználói interfész mérnöke. “Ráadásul a SYNC-et az európai vásárlók igényei szerint formáltuk meg, így nemcsak sok nyelvet ismer fel, hanem a nyelvjárásokat is, sőt képes megfejteni a sajátságos SMS-rövidítéseket, megérti a távolság kifejezésére szolgáló, eltérő mértékegységeket és képes kezelni a különféle dátum-formátumokat."

Az európai igényeknek megfelelő, piacvezető hangvezérlési rendszer

A SYNC legfontosabb tulajdonsága a hangvezérlési rendszer. A beszédvezérlési technológiák terén világelsőnek számító Nuance vállalattal közösen kidolgozott rendszer kiválóan megfelel a különleges európai elvárásoknak, mert nemcsak számos nyelven működik, hanem az egyes nyelvek és nyelvjárások eltérő kiejtését és szókincsét is képes felismerni: a SYNC 19 nyelven irányítható, s ezek mindegyikén 10 000 vezényszót képes azonosítani, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy Európa- és világszerte hangutasításokkal kezelhessék autójuk szolgáltatásainak túlnyomó részét.
A SYNC megérti a brit, az amerikai és az ausztrál angolt; az európai és a kanadai franciát; az európai és az amerikai spanyolt, valamint az európai és a brazil portugált. Ami Európa többi részét illeti, a rendszer megérti a német, az olasz, a holland, az orosz és a török nyelvet, az Európán kívüli nyelvek közül pedig felismeri az arabot, a koreait és a japánt is. A Nuance szakembereivel együttműködő Ford-mérnökök úgy fejlesztették ki a SYNC-et, hogy rendkívül érzékenyen reagáljon a hangutasításokra, így sok esetben felesleges az indító parancs többszöri megadása. A SYNC kiválóan hasznosítja a Nuance egyszerű címbeolvasási képességét, vagyis elég, ha a vezető hangosan kimondja az úticél teljes címét, és nem kell külön-külön megadnia a város nevét, az irányítószámot és az utcanevet. A hangutasítások révén az autóvezető beállíthatja a klímaberendezést, az audio- és szórakoztató rendszer funkcióit, a navigációt, sőt a Bluetooth vagy USB-port segítségével csatlakoztatott külső berendezéseket is vezérelheti.

A csatlakozási lehetőségek új korszakának hírnöke

A SYNC lehetőséget kínál a Bluetooth-kapcsolattal csatlakoztatott mobiltelefonok hangvezérlésére, ami biztonságos és kifejezetten kényelmes megoldás. A rendszer ugyanakkor jóval többre képes az egyszerű telefon-csatlakozásnál, hiszen automatikusan kapcsolatot teremt a berendezés és az autó közt, lehetővé téve információk és fotók letöltését a telefon memóriájából. Egy kompatibilis telefon csatlakoztatása után a SYNC képes az SMS-ek letöltésére és hangos felolvasására, sőt azt is lehetővé teszi, hogy egy előre meghatározott listából választva a vezető menet közben – ugyancsak hangutasítással – választ is küldjön ezekre az üzenetekre.
A beépített USB-portokon keresztül többféle berendezés – például MP3-lejátszó – csatlakoztatható a rendszerhez, amely ezen kívül SD-kártya-, és RCA-bemenetekkel is rendelkezik az audio- és videoeszközök használatához. A zenei fájlok és hangoskönyvek lejátszása rendkívül egyszerű, ráadásul a Gracenote vállalat közreműködésének köszönhetően az éppen játszott zenék lemezborítói és az adott zeneszámra vonatkozó információk is megjelennek a 20,5 cm képátlójú képernyőn – ez kategóriaelső szolgáltatás a Ford Focusban –, ami érintésvezérelt felületével alapvetően megváltoztatja a középkonzol hagyományos elrendezését.

Mindezek mellett a SYNC mobil WiFi állomássá varázsolja az autót. Egy külső USB-modem vagy egy Bluetooth-csatlakozású okostelefon segítségével a SYNC internet-csatlakozásként is működhet, ami WiFi kapcsolattal akár öt felhasználó számára is lehetővé teszi, hogy különféle berendezéseikkel a világhálóra csatlakozzanak. A kommunikációs és multimédiás technológia megállíthatatlan fejlődését felismerve a Ford úgy alakította ki a SYNC rendszert, hogy az mindig piacvezető maradhasson; ezt szolgálják a rendszeres szoftverfrissítések, amelyek ugyanúgy elvégezhetők a helyi Ford-márkakereskedésekben, mint otthon, egy USB-csatlakozású eszközön keresztül.

“A kezdetektől tisztában voltunk azzal, hogy a rendszer szolgáltatásainak lépést kell tartaniuk az elektronika gyors fejlődésével. Így hát rugalmas és bővíthető rendszert alkottunk, amely az autó egész élettartama alatt tökéletesen kiszolgálja majd ügyfeleinket." – teszi hozzá Johnson.

SYNC – biztonságosan, okosan és egyszerűen kezelhető

A SYNC új lehetőségeket nyit az európai vásárlók számára a külső eszközök integrálása, a kommunikáció és a könnyű használhatóság terén, de a rendszer előnyei ezen jóval túlmutatnak. Az autóipar rég felismerte már a mobiltelefonok és médialejátszók csatlakoztatásának fontosságát – ám a SYNC azt is biztosítja, hogy az autós úgy kezelje e berendezéseket, hogy közben nem veszi le kezét a kormánykerékről, és tekintetést sem fordítja el az útról. Ha pedig a SYNC rendszert kombináljuk a már létező és a vadonatúj Ford Focusban immár elérhető technológiákkal – például a Sávtartó Asszisztenssel, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszerrel, a Vezetőfigyelmeztető vagy az Active City Stop rendszerekkel –, akkor a vezetőt segítő technológiák olyan szintjére jutunk, amit sem a Focus kategóriatársai, sem pedig a magasabb kategóriában kapható autók nem kínálnak.
A SYNC már eredeti változatának 2007-es amerikai bemutatása óta népszerű a vásárlók körében. Napjainkban több mint 3 millió Ford autóban működik a rendszer, s a felhasználók 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy másnak is ajánlaná.Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.