2019. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:18°
Max:20°
Csütörtök
Min:16°
Max:27°
Péntek
Min:16°
Max:26°
Szombat
Min:16°
Max:27°
Vasárnap
Min:18°
Max:24°
Gurulda
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Jön az autókba integrált wifi hotspot, a beszédvezérelt kommunikációs és szórakozató rendszerek
2011-03-17 -
A Ford 2012 elején vezeti be Európában az iparágelső, 19 nyelv felismerésére képes SYNC technológiát, ami minden eddiginél kiválóbb csatlakozási és vezérlési lehetőségeket biztosít a márka vásárlói számára: Európában a vadonatúj Ford Focus lesz az első modell, ami a SYNC technológia révén díjnyertes, hangvezérelt csatlakozási lehetőségeket és fedélzeti szórakoztató rendszert, valamint WIFI hotspotot kínál, amely a tervek szerint 2015-ig akár 2 millió európai Ford tulajdonos autójában is elérhető lehet.

A díjnyertes hangvezérlési és csatlakozási technológiát kínáló SYNC rendszer 2012-ben mutatkozik be Európában a Ford Focus modellben, így az európai Ford-vásárlók az elsők közt élvezhetik a rendszer globális bevezetésével járó előnyöket.

“Örömmel jelenthetjük be, hogy a SYNC hamarosan világszerte elérhető lesz vásárlóink számára." – fogalmazott Alan Mulally, a Ford világszintű elnök-vezérigazgatója. “A rendszer intelligensebb, biztonságosabb és egyszerűbb megoldást kínál az autósok számára az autó különböző technológiáinak kezelésére és a digitális világgal való kapcsolattartásra."

“Mi a Fordnál mindig is hittünk abban, hogy a technológiák intelligens alkalmazása révén biztosíthatjuk a legjobb felhasználói élményt, ami hozzásegít minket, hogy kellemesebbé varázsoljuk a világot; így hát azon dolgozunk, hogy fejlett technológiájú autókat építsünk, amelyek zöldebbek, biztonságosabbak és okosabbak." – tette hozzá.

A SYNC a MyFord Touch interfésszel gazdag és interaktív élményt biztosít: a technológia segítségével az autós hangvezérléssel, illetve a kormánykeréken elhelyezett kapcsolókkal vagy a központi érintőképernyőn keresztül kezelheti az autó funkcióit, beállításait és információs rendszereit. A SYNC jövőre jelenik meg a vadonatúj Ford Focusban; ezzel az autósok a piac egyik legfejlettebb hangvezérlési és csatlakozási technológiájához jutnak, amely mind a vezető, mind pedig utasai számára utolérhetetlen minőségű szolgáltatásokat kínál.
A Ford úgy véli, hogy 2015-re közel 2 millió európai autóban működik majd a rendszer, ez pedig ugyanolyan nagy mértékben javítja az autóba épített technológiák használhatóságát, mint az ügyfelek elégedettségét. A SYNC rendszer lelke a nagy teljesítményű és megbízható Microsoft Windows Embedded Automotive szoftver-platform, aminek révén az autóvezető egyszerűbben és biztonságosabban kezelheti hordozható elektronikus eszközeit az autóban, vezetés közben pedig kapcsolatban maradhat a külvilággal.

“A SYNC egyedülálló csatlakozási lehetőségei révén a vezető az autó berendezéseit és saját digitális eszközeit egyaránt hangutasításokkal kezelheti." - magyarázza Jason Johnson, a SYNC termékfejlesztő csoportjának felhasználói interfész mérnöke. “Ráadásul a SYNC-et az európai vásárlók igényei szerint formáltuk meg, így nemcsak sok nyelvet ismer fel, hanem a nyelvjárásokat is, sőt képes megfejteni a sajátságos SMS-rövidítéseket, megérti a távolság kifejezésére szolgáló, eltérő mértékegységeket és képes kezelni a különféle dátum-formátumokat."

Az európai igényeknek megfelelő, piacvezető hangvezérlési rendszer

A SYNC legfontosabb tulajdonsága a hangvezérlési rendszer. A beszédvezérlési technológiák terén világelsőnek számító Nuance vállalattal közösen kidolgozott rendszer kiválóan megfelel a különleges európai elvárásoknak, mert nemcsak számos nyelven működik, hanem az egyes nyelvek és nyelvjárások eltérő kiejtését és szókincsét is képes felismerni: a SYNC 19 nyelven irányítható, s ezek mindegyikén 10 000 vezényszót képes azonosítani, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy Európa- és világszerte hangutasításokkal kezelhessék autójuk szolgáltatásainak túlnyomó részét.
A SYNC megérti a brit, az amerikai és az ausztrál angolt; az európai és a kanadai franciát; az európai és az amerikai spanyolt, valamint az európai és a brazil portugált. Ami Európa többi részét illeti, a rendszer megérti a német, az olasz, a holland, az orosz és a török nyelvet, az Európán kívüli nyelvek közül pedig felismeri az arabot, a koreait és a japánt is. A Nuance szakembereivel együttműködő Ford-mérnökök úgy fejlesztették ki a SYNC-et, hogy rendkívül érzékenyen reagáljon a hangutasításokra, így sok esetben felesleges az indító parancs többszöri megadása. A SYNC kiválóan hasznosítja a Nuance egyszerű címbeolvasási képességét, vagyis elég, ha a vezető hangosan kimondja az úticél teljes címét, és nem kell külön-külön megadnia a város nevét, az irányítószámot és az utcanevet. A hangutasítások révén az autóvezető beállíthatja a klímaberendezést, az audio- és szórakoztató rendszer funkcióit, a navigációt, sőt a Bluetooth vagy USB-port segítségével csatlakoztatott külső berendezéseket is vezérelheti.

A csatlakozási lehetőségek új korszakának hírnöke

A SYNC lehetőséget kínál a Bluetooth-kapcsolattal csatlakoztatott mobiltelefonok hangvezérlésére, ami biztonságos és kifejezetten kényelmes megoldás. A rendszer ugyanakkor jóval többre képes az egyszerű telefon-csatlakozásnál, hiszen automatikusan kapcsolatot teremt a berendezés és az autó közt, lehetővé téve információk és fotók letöltését a telefon memóriájából. Egy kompatibilis telefon csatlakoztatása után a SYNC képes az SMS-ek letöltésére és hangos felolvasására, sőt azt is lehetővé teszi, hogy egy előre meghatározott listából választva a vezető menet közben – ugyancsak hangutasítással – választ is küldjön ezekre az üzenetekre.
A beépített USB-portokon keresztül többféle berendezés – például MP3-lejátszó – csatlakoztatható a rendszerhez, amely ezen kívül SD-kártya-, és RCA-bemenetekkel is rendelkezik az audio- és videoeszközök használatához. A zenei fájlok és hangoskönyvek lejátszása rendkívül egyszerű, ráadásul a Gracenote vállalat közreműködésének köszönhetően az éppen játszott zenék lemezborítói és az adott zeneszámra vonatkozó információk is megjelennek a 20,5 cm képátlójú képernyőn – ez kategóriaelső szolgáltatás a Ford Focusban –, ami érintésvezérelt felületével alapvetően megváltoztatja a középkonzol hagyományos elrendezését.

Mindezek mellett a SYNC mobil WiFi állomássá varázsolja az autót. Egy külső USB-modem vagy egy Bluetooth-csatlakozású okostelefon segítségével a SYNC internet-csatlakozásként is működhet, ami WiFi kapcsolattal akár öt felhasználó számára is lehetővé teszi, hogy különféle berendezéseikkel a világhálóra csatlakozzanak. A kommunikációs és multimédiás technológia megállíthatatlan fejlődését felismerve a Ford úgy alakította ki a SYNC rendszert, hogy az mindig piacvezető maradhasson; ezt szolgálják a rendszeres szoftverfrissítések, amelyek ugyanúgy elvégezhetők a helyi Ford-márkakereskedésekben, mint otthon, egy USB-csatlakozású eszközön keresztül.

“A kezdetektől tisztában voltunk azzal, hogy a rendszer szolgáltatásainak lépést kell tartaniuk az elektronika gyors fejlődésével. Így hát rugalmas és bővíthető rendszert alkottunk, amely az autó egész élettartama alatt tökéletesen kiszolgálja majd ügyfeleinket." – teszi hozzá Johnson.

SYNC – biztonságosan, okosan és egyszerűen kezelhető

A SYNC új lehetőségeket nyit az európai vásárlók számára a külső eszközök integrálása, a kommunikáció és a könnyű használhatóság terén, de a rendszer előnyei ezen jóval túlmutatnak. Az autóipar rég felismerte már a mobiltelefonok és médialejátszók csatlakoztatásának fontosságát – ám a SYNC azt is biztosítja, hogy az autós úgy kezelje e berendezéseket, hogy közben nem veszi le kezét a kormánykerékről, és tekintetést sem fordítja el az útról. Ha pedig a SYNC rendszert kombináljuk a már létező és a vadonatúj Ford Focusban immár elérhető technológiákkal – például a Sávtartó Asszisztenssel, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszerrel, a Vezetőfigyelmeztető vagy az Active City Stop rendszerekkel –, akkor a vezetőt segítő technológiák olyan szintjére jutunk, amit sem a Focus kategóriatársai, sem pedig a magasabb kategóriában kapható autók nem kínálnak.
A SYNC már eredeti változatának 2007-es amerikai bemutatása óta népszerű a vásárlók körében. Napjainkban több mint 3 millió Ford autóban működik a rendszer, s a felhasználók 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy másnak is ajánlaná.További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Folyamatos a szúnyogirtás
2019-06-19
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményben leírta, hogy az egész országot érintő szúnyoginvázió oka a folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítni, tekintettel arra, hogy a nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem teszik lehetővé.      

Felújítják a Csodaszarvas díszkutat
2019-06-19
Néhány hét múlva újra üzemel a főtéri Csodaszarvas díszkút Százhalombattán. Addigra újra cserélik a régi, kopott burkolatot.

Számos gondot megoldott a pótköltségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2019-06-18
A költségvetési rendelet módosítása volt a képviselő-testület június 17-i ülésének fő témája Százhalombattán. Tárgyaltak az iskolaudvarok felújításáról, a sportegészségügyi ellátásról, a Matta-kerti közösségi tér és parkolóhelyek kialakításáról, illetve az egészségügyi szakellátásról és alapellátásról.

Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18
A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.

Battai szerzők az Ünnepi Könyvhéten
2019-06-18
Új helyszínen került megrendezésre az idei Ünnepi Könyvhét, a Duna-korzó hangulata sokaknak adott felejthetetlen élményt. Minden bizonnyal azoknak is, akik a Véghelyi Balázs által vezetett Üveghegy Kiadó pavilonjánál álltak meg szemlézgetni.

Maradtak az élen
2019-06-18
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját a százhalombattai Dx-Trade csapata június 8-án, Budapesten.

Könyvek ünnepe
2019-06-18
Negyedik alkalommal szervezett Battai Könyvünnepet a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán június 7-én. Bár az egész napos rendezvény gazdag kínálattal várta a városlakókat, a reméltnél kevesebben vettek részt.

Battai Gurítók - nyáron
2019-06-18
A tavaszi szezon végeztével a Battai Gurítók játékosai különböző meghívásos versenyeken vettek részt.

Fazekas István: Erdélyiség térben és időben
2019-06-18
Gondolná-e valaki, hogy a deklarált szólásszabadság keretei között az elcsatolt területek magyarjainak esetenként nehezebb hozzájutniuk egy-egy anyaországban megjelent könyvhöz vagy folyóirathoz, mint a hetvenes-nyolcvanas években? 

Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.