2019. szeptember 15. - Enikő, Melitta napja
Vasárnap
Min:13°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:20°
Szerda
Min:8°
Max:16°
Csütörtök
Min:5°
Max:16°
Gurulda
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Jön az autókba integrált wifi hotspot, a beszédvezérelt kommunikációs és szórakozató rendszerek
2011-03-17 -
A Ford 2012 elején vezeti be Európában az iparágelső, 19 nyelv felismerésére képes SYNC technológiát, ami minden eddiginél kiválóbb csatlakozási és vezérlési lehetőségeket biztosít a márka vásárlói számára: Európában a vadonatúj Ford Focus lesz az első modell, ami a SYNC technológia révén díjnyertes, hangvezérelt csatlakozási lehetőségeket és fedélzeti szórakoztató rendszert, valamint WIFI hotspotot kínál, amely a tervek szerint 2015-ig akár 2 millió európai Ford tulajdonos autójában is elérhető lehet.

A díjnyertes hangvezérlési és csatlakozási technológiát kínáló SYNC rendszer 2012-ben mutatkozik be Európában a Ford Focus modellben, így az európai Ford-vásárlók az elsők közt élvezhetik a rendszer globális bevezetésével járó előnyöket.

“Örömmel jelenthetjük be, hogy a SYNC hamarosan világszerte elérhető lesz vásárlóink számára." – fogalmazott Alan Mulally, a Ford világszintű elnök-vezérigazgatója. “A rendszer intelligensebb, biztonságosabb és egyszerűbb megoldást kínál az autósok számára az autó különböző technológiáinak kezelésére és a digitális világgal való kapcsolattartásra."

“Mi a Fordnál mindig is hittünk abban, hogy a technológiák intelligens alkalmazása révén biztosíthatjuk a legjobb felhasználói élményt, ami hozzásegít minket, hogy kellemesebbé varázsoljuk a világot; így hát azon dolgozunk, hogy fejlett technológiájú autókat építsünk, amelyek zöldebbek, biztonságosabbak és okosabbak." – tette hozzá.

A SYNC a MyFord Touch interfésszel gazdag és interaktív élményt biztosít: a technológia segítségével az autós hangvezérléssel, illetve a kormánykeréken elhelyezett kapcsolókkal vagy a központi érintőképernyőn keresztül kezelheti az autó funkcióit, beállításait és információs rendszereit. A SYNC jövőre jelenik meg a vadonatúj Ford Focusban; ezzel az autósok a piac egyik legfejlettebb hangvezérlési és csatlakozási technológiájához jutnak, amely mind a vezető, mind pedig utasai számára utolérhetetlen minőségű szolgáltatásokat kínál.
A Ford úgy véli, hogy 2015-re közel 2 millió európai autóban működik majd a rendszer, ez pedig ugyanolyan nagy mértékben javítja az autóba épített technológiák használhatóságát, mint az ügyfelek elégedettségét. A SYNC rendszer lelke a nagy teljesítményű és megbízható Microsoft Windows Embedded Automotive szoftver-platform, aminek révén az autóvezető egyszerűbben és biztonságosabban kezelheti hordozható elektronikus eszközeit az autóban, vezetés közben pedig kapcsolatban maradhat a külvilággal.

“A SYNC egyedülálló csatlakozási lehetőségei révén a vezető az autó berendezéseit és saját digitális eszközeit egyaránt hangutasításokkal kezelheti." - magyarázza Jason Johnson, a SYNC termékfejlesztő csoportjának felhasználói interfész mérnöke. “Ráadásul a SYNC-et az európai vásárlók igényei szerint formáltuk meg, így nemcsak sok nyelvet ismer fel, hanem a nyelvjárásokat is, sőt képes megfejteni a sajátságos SMS-rövidítéseket, megérti a távolság kifejezésére szolgáló, eltérő mértékegységeket és képes kezelni a különféle dátum-formátumokat."

Az európai igényeknek megfelelő, piacvezető hangvezérlési rendszer

A SYNC legfontosabb tulajdonsága a hangvezérlési rendszer. A beszédvezérlési technológiák terén világelsőnek számító Nuance vállalattal közösen kidolgozott rendszer kiválóan megfelel a különleges európai elvárásoknak, mert nemcsak számos nyelven működik, hanem az egyes nyelvek és nyelvjárások eltérő kiejtését és szókincsét is képes felismerni: a SYNC 19 nyelven irányítható, s ezek mindegyikén 10 000 vezényszót képes azonosítani, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy Európa- és világszerte hangutasításokkal kezelhessék autójuk szolgáltatásainak túlnyomó részét.
A SYNC megérti a brit, az amerikai és az ausztrál angolt; az európai és a kanadai franciát; az európai és az amerikai spanyolt, valamint az európai és a brazil portugált. Ami Európa többi részét illeti, a rendszer megérti a német, az olasz, a holland, az orosz és a török nyelvet, az Európán kívüli nyelvek közül pedig felismeri az arabot, a koreait és a japánt is. A Nuance szakembereivel együttműködő Ford-mérnökök úgy fejlesztették ki a SYNC-et, hogy rendkívül érzékenyen reagáljon a hangutasításokra, így sok esetben felesleges az indító parancs többszöri megadása. A SYNC kiválóan hasznosítja a Nuance egyszerű címbeolvasási képességét, vagyis elég, ha a vezető hangosan kimondja az úticél teljes címét, és nem kell külön-külön megadnia a város nevét, az irányítószámot és az utcanevet. A hangutasítások révén az autóvezető beállíthatja a klímaberendezést, az audio- és szórakoztató rendszer funkcióit, a navigációt, sőt a Bluetooth vagy USB-port segítségével csatlakoztatott külső berendezéseket is vezérelheti.

A csatlakozási lehetőségek új korszakának hírnöke

A SYNC lehetőséget kínál a Bluetooth-kapcsolattal csatlakoztatott mobiltelefonok hangvezérlésére, ami biztonságos és kifejezetten kényelmes megoldás. A rendszer ugyanakkor jóval többre képes az egyszerű telefon-csatlakozásnál, hiszen automatikusan kapcsolatot teremt a berendezés és az autó közt, lehetővé téve információk és fotók letöltését a telefon memóriájából. Egy kompatibilis telefon csatlakoztatása után a SYNC képes az SMS-ek letöltésére és hangos felolvasására, sőt azt is lehetővé teszi, hogy egy előre meghatározott listából választva a vezető menet közben – ugyancsak hangutasítással – választ is küldjön ezekre az üzenetekre.
A beépített USB-portokon keresztül többféle berendezés – például MP3-lejátszó – csatlakoztatható a rendszerhez, amely ezen kívül SD-kártya-, és RCA-bemenetekkel is rendelkezik az audio- és videoeszközök használatához. A zenei fájlok és hangoskönyvek lejátszása rendkívül egyszerű, ráadásul a Gracenote vállalat közreműködésének köszönhetően az éppen játszott zenék lemezborítói és az adott zeneszámra vonatkozó információk is megjelennek a 20,5 cm képátlójú képernyőn – ez kategóriaelső szolgáltatás a Ford Focusban –, ami érintésvezérelt felületével alapvetően megváltoztatja a középkonzol hagyományos elrendezését.

Mindezek mellett a SYNC mobil WiFi állomássá varázsolja az autót. Egy külső USB-modem vagy egy Bluetooth-csatlakozású okostelefon segítségével a SYNC internet-csatlakozásként is működhet, ami WiFi kapcsolattal akár öt felhasználó számára is lehetővé teszi, hogy különféle berendezéseikkel a világhálóra csatlakozzanak. A kommunikációs és multimédiás technológia megállíthatatlan fejlődését felismerve a Ford úgy alakította ki a SYNC rendszert, hogy az mindig piacvezető maradhasson; ezt szolgálják a rendszeres szoftverfrissítések, amelyek ugyanúgy elvégezhetők a helyi Ford-márkakereskedésekben, mint otthon, egy USB-csatlakozású eszközön keresztül.

“A kezdetektől tisztában voltunk azzal, hogy a rendszer szolgáltatásainak lépést kell tartaniuk az elektronika gyors fejlődésével. Így hát rugalmas és bővíthető rendszert alkottunk, amely az autó egész élettartama alatt tökéletesen kiszolgálja majd ügyfeleinket." – teszi hozzá Johnson.

SYNC – biztonságosan, okosan és egyszerűen kezelhető

A SYNC új lehetőségeket nyit az európai vásárlók számára a külső eszközök integrálása, a kommunikáció és a könnyű használhatóság terén, de a rendszer előnyei ezen jóval túlmutatnak. Az autóipar rég felismerte már a mobiltelefonok és médialejátszók csatlakoztatásának fontosságát – ám a SYNC azt is biztosítja, hogy az autós úgy kezelje e berendezéseket, hogy közben nem veszi le kezét a kormánykerékről, és tekintetést sem fordítja el az útról. Ha pedig a SYNC rendszert kombináljuk a már létező és a vadonatúj Ford Focusban immár elérhető technológiákkal – például a Sávtartó Asszisztenssel, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszerrel, a Vezetőfigyelmeztető vagy az Active City Stop rendszerekkel –, akkor a vezetőt segítő technológiák olyan szintjére jutunk, amit sem a Focus kategóriatársai, sem pedig a magasabb kategóriában kapható autók nem kínálnak.
A SYNC már eredeti változatának 2007-es amerikai bemutatása óta népszerű a vásárlók körében. Napjainkban több mint 3 millió Ford autóban működik a rendszer, s a felhasználók 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy másnak is ajánlaná.Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Stádium-tábor Szikszón
2019-09-13
Százhalombattai diákok és pedagógusok is részt vettek azon a háromnapos diákkonferencián, amelyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szervezett a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak augusztus végén Szikszón.

Fegyházbüntetésre ítélte a Törvényszék a kannabisz termesztőket
2019-09-12
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 11-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt.

Állami támogatással újul meg a Duna utca
2019-09-12
Harminc millió forint vissza nem térítendő állami támogatással újítja fel a Duna utcát a százhalombattai önkormányzat – jelentette be Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a településrész képviselője. 

Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12
Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.

Üzemel az új röntgengép
2019-09-11
Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.

Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11
Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.

Folyamatos a biztonságos átjárás az ipari parkba
2019-09-11
Továbbra is biztosított a gyalogos és kerékpáros átkelés az ipari parkba az elkészült aluljárón keresztül Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Újdonságok a könyvtárban
2019-09-11
Andy Baron: Kárhozottak városa - Budapest 2038 Péterfy Gergely-Péterfi Novák Éva: A panda ölelése Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona Medgyes Péter-Varga Koritár Pál: Diplomaták mesélik Fodor Ákos: Zene-idő Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila – A megszokástól a harmóniáig a szexuális kapcsolatokban Lackfi János: Kincskereső kisködmön - Móra Ferenc regénye újragombolva Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben Rachel Reée Russsell: Egy Zizi naplója 11. - Egy nem túl barátságos ellenfél meséiHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

A Román Diaszpóra Napja
2019-09-11
Közel tíz éve rendezi meg a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat a Román Diaszpóra Napját. Idén augusztus 31-én tartották az összejövetelt.

Kettlebell - Négy arany, egy ezüst
2019-09-09
A SZVISE öt versenyzője képviselte városunkat a World Kettlebell Sport Federation által szervezett nyílt magyar bajnokságon szeptember 7-én, Cegléden.

Fő a biztonság
2019-09-09
Megújult és a korábbinál biztonságosabb környezet várta a gyerekeket az új nevelési évben a százhalombattai Pitypangos Óvodában. 

Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság
2019-09-09
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának.

0:9-et játszott az U16
2019-09-09
Győzelemmel kezdte az idényt a VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Pest megyei II. osztályú bajnokságban. A szeptember 7-én Hernádon megrendezett mérkőzésen az Újhartyán együttese ellen 9:0 arányban diadalmaskodtak a battai fiatalok.

Rosszul kezdődött a szezon
2019-09-09
4:2 arányú vereséget szenvedtek a Battai Gurítók a Tekergetőktől a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság első őszi fordulóján, Budapesten, az Erőmű-pályán. 

Modellvitorlás OB
2019-09-09
Balatonkenesén került megrendezésre a modellvitorlázók országos bajnoksága F5 - MM hajóosztályban szeptember 7-8-án.

Utánpótlásfoci
2019-09-09
Százhalombattán rendezték meg az U10 és 11-es korosztályok első Bozsik tornáját szeptember 8-án. Tizenkét összeállítás focizott a Városi Szabadidő Központban, amelyek közük hármat a százhalombattai labdarúgók alkottak.

Hatvanhat
2019-09-09
Minden tanév a számokról szól.

Huszonöt éves a polgárőrség
2019-09-06
A város és az Országos Polgárőr Szövetség életében is meghatározó szerepet tölt be a százhalombattai polgárőrőr szervezet, amely fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget tartott a Szekeres József Rendezvényközpontban szeptember 4-én.

Élményuszoda - Korszerűsítés és szolgáltatásbővítés a Szalaiban
2019-09-06
A nyári szünet után újból megnyitották kapuikat a fedett uszodák Százhalombattán. Az önkormányzat támogatásával jelentős korszerűsítést és fejlesztést hajtott végre a Szalai János Uszodában az üzemeltető Sporthalom Kft. , amelyet augusztus 30-án sajtóbejáráson mutatott be Fekete László ügyvezető.

Zöldflotta az Ebattában
2019-09-06
Három új elektromos autót szerzett be ételfutárjai számára az Ebatta Kultúrkocsma és Pizzakuckó Százhalombattán. A járművek használatával a munkakörülményeken szeretnének javítani, emellett az egészségesebb környezetet és az általános szemléletváltást is szem előtt tartották – mondta el Gabelics Péter tulajdonos. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.