2022. december 01. - Elza napja
Csütörtök
Min:1°
Max:6°
Péntek
Min:1°
Max:4°
Szombat
Min:3°
Max:6°
Vasárnap
Min:2°
Max:7°
Hétfő
Min:5°
Max:6°
Gurulda
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Jön az autókba integrált wifi hotspot, a beszédvezérelt kommunikációs és szórakozató rendszerek
2011-03-17 -
A Ford 2012 elején vezeti be Európában az iparágelső, 19 nyelv felismerésére képes SYNC technológiát, ami minden eddiginél kiválóbb csatlakozási és vezérlési lehetőségeket biztosít a márka vásárlói számára: Európában a vadonatúj Ford Focus lesz az első modell, ami a SYNC technológia révén díjnyertes, hangvezérelt csatlakozási lehetőségeket és fedélzeti szórakoztató rendszert, valamint WIFI hotspotot kínál, amely a tervek szerint 2015-ig akár 2 millió európai Ford tulajdonos autójában is elérhető lehet.

A díjnyertes hangvezérlési és csatlakozási technológiát kínáló SYNC rendszer 2012-ben mutatkozik be Európában a Ford Focus modellben, így az európai Ford-vásárlók az elsők közt élvezhetik a rendszer globális bevezetésével járó előnyöket.

“Örömmel jelenthetjük be, hogy a SYNC hamarosan világszerte elérhető lesz vásárlóink számára." – fogalmazott Alan Mulally, a Ford világszintű elnök-vezérigazgatója. “A rendszer intelligensebb, biztonságosabb és egyszerűbb megoldást kínál az autósok számára az autó különböző technológiáinak kezelésére és a digitális világgal való kapcsolattartásra."

“Mi a Fordnál mindig is hittünk abban, hogy a technológiák intelligens alkalmazása révén biztosíthatjuk a legjobb felhasználói élményt, ami hozzásegít minket, hogy kellemesebbé varázsoljuk a világot; így hát azon dolgozunk, hogy fejlett technológiájú autókat építsünk, amelyek zöldebbek, biztonságosabbak és okosabbak." – tette hozzá.

A SYNC a MyFord Touch interfésszel gazdag és interaktív élményt biztosít: a technológia segítségével az autós hangvezérléssel, illetve a kormánykeréken elhelyezett kapcsolókkal vagy a központi érintőképernyőn keresztül kezelheti az autó funkcióit, beállításait és információs rendszereit. A SYNC jövőre jelenik meg a vadonatúj Ford Focusban; ezzel az autósok a piac egyik legfejlettebb hangvezérlési és csatlakozási technológiájához jutnak, amely mind a vezető, mind pedig utasai számára utolérhetetlen minőségű szolgáltatásokat kínál.
A Ford úgy véli, hogy 2015-re közel 2 millió európai autóban működik majd a rendszer, ez pedig ugyanolyan nagy mértékben javítja az autóba épített technológiák használhatóságát, mint az ügyfelek elégedettségét. A SYNC rendszer lelke a nagy teljesítményű és megbízható Microsoft Windows Embedded Automotive szoftver-platform, aminek révén az autóvezető egyszerűbben és biztonságosabban kezelheti hordozható elektronikus eszközeit az autóban, vezetés közben pedig kapcsolatban maradhat a külvilággal.

“A SYNC egyedülálló csatlakozási lehetőségei révén a vezető az autó berendezéseit és saját digitális eszközeit egyaránt hangutasításokkal kezelheti." - magyarázza Jason Johnson, a SYNC termékfejlesztő csoportjának felhasználói interfész mérnöke. “Ráadásul a SYNC-et az európai vásárlók igényei szerint formáltuk meg, így nemcsak sok nyelvet ismer fel, hanem a nyelvjárásokat is, sőt képes megfejteni a sajátságos SMS-rövidítéseket, megérti a távolság kifejezésére szolgáló, eltérő mértékegységeket és képes kezelni a különféle dátum-formátumokat."

Az európai igényeknek megfelelő, piacvezető hangvezérlési rendszer

A SYNC legfontosabb tulajdonsága a hangvezérlési rendszer. A beszédvezérlési technológiák terén világelsőnek számító Nuance vállalattal közösen kidolgozott rendszer kiválóan megfelel a különleges európai elvárásoknak, mert nemcsak számos nyelven működik, hanem az egyes nyelvek és nyelvjárások eltérő kiejtését és szókincsét is képes felismerni: a SYNC 19 nyelven irányítható, s ezek mindegyikén 10 000 vezényszót képes azonosítani, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy Európa- és világszerte hangutasításokkal kezelhessék autójuk szolgáltatásainak túlnyomó részét.
A SYNC megérti a brit, az amerikai és az ausztrál angolt; az európai és a kanadai franciát; az európai és az amerikai spanyolt, valamint az európai és a brazil portugált. Ami Európa többi részét illeti, a rendszer megérti a német, az olasz, a holland, az orosz és a török nyelvet, az Európán kívüli nyelvek közül pedig felismeri az arabot, a koreait és a japánt is. A Nuance szakembereivel együttműködő Ford-mérnökök úgy fejlesztették ki a SYNC-et, hogy rendkívül érzékenyen reagáljon a hangutasításokra, így sok esetben felesleges az indító parancs többszöri megadása. A SYNC kiválóan hasznosítja a Nuance egyszerű címbeolvasási képességét, vagyis elég, ha a vezető hangosan kimondja az úticél teljes címét, és nem kell külön-külön megadnia a város nevét, az irányítószámot és az utcanevet. A hangutasítások révén az autóvezető beállíthatja a klímaberendezést, az audio- és szórakoztató rendszer funkcióit, a navigációt, sőt a Bluetooth vagy USB-port segítségével csatlakoztatott külső berendezéseket is vezérelheti.

A csatlakozási lehetőségek új korszakának hírnöke

A SYNC lehetőséget kínál a Bluetooth-kapcsolattal csatlakoztatott mobiltelefonok hangvezérlésére, ami biztonságos és kifejezetten kényelmes megoldás. A rendszer ugyanakkor jóval többre képes az egyszerű telefon-csatlakozásnál, hiszen automatikusan kapcsolatot teremt a berendezés és az autó közt, lehetővé téve információk és fotók letöltését a telefon memóriájából. Egy kompatibilis telefon csatlakoztatása után a SYNC képes az SMS-ek letöltésére és hangos felolvasására, sőt azt is lehetővé teszi, hogy egy előre meghatározott listából választva a vezető menet közben – ugyancsak hangutasítással – választ is küldjön ezekre az üzenetekre.
A beépített USB-portokon keresztül többféle berendezés – például MP3-lejátszó – csatlakoztatható a rendszerhez, amely ezen kívül SD-kártya-, és RCA-bemenetekkel is rendelkezik az audio- és videoeszközök használatához. A zenei fájlok és hangoskönyvek lejátszása rendkívül egyszerű, ráadásul a Gracenote vállalat közreműködésének köszönhetően az éppen játszott zenék lemezborítói és az adott zeneszámra vonatkozó információk is megjelennek a 20,5 cm képátlójú képernyőn – ez kategóriaelső szolgáltatás a Ford Focusban –, ami érintésvezérelt felületével alapvetően megváltoztatja a középkonzol hagyományos elrendezését.

Mindezek mellett a SYNC mobil WiFi állomássá varázsolja az autót. Egy külső USB-modem vagy egy Bluetooth-csatlakozású okostelefon segítségével a SYNC internet-csatlakozásként is működhet, ami WiFi kapcsolattal akár öt felhasználó számára is lehetővé teszi, hogy különféle berendezéseikkel a világhálóra csatlakozzanak. A kommunikációs és multimédiás technológia megállíthatatlan fejlődését felismerve a Ford úgy alakította ki a SYNC rendszert, hogy az mindig piacvezető maradhasson; ezt szolgálják a rendszeres szoftverfrissítések, amelyek ugyanúgy elvégezhetők a helyi Ford-márkakereskedésekben, mint otthon, egy USB-csatlakozású eszközön keresztül.

“A kezdetektől tisztában voltunk azzal, hogy a rendszer szolgáltatásainak lépést kell tartaniuk az elektronika gyors fejlődésével. Így hát rugalmas és bővíthető rendszert alkottunk, amely az autó egész élettartama alatt tökéletesen kiszolgálja majd ügyfeleinket." – teszi hozzá Johnson.

SYNC – biztonságosan, okosan és egyszerűen kezelhető

A SYNC új lehetőségeket nyit az európai vásárlók számára a külső eszközök integrálása, a kommunikáció és a könnyű használhatóság terén, de a rendszer előnyei ezen jóval túlmutatnak. Az autóipar rég felismerte már a mobiltelefonok és médialejátszók csatlakoztatásának fontosságát – ám a SYNC azt is biztosítja, hogy az autós úgy kezelje e berendezéseket, hogy közben nem veszi le kezét a kormánykerékről, és tekintetést sem fordítja el az útról. Ha pedig a SYNC rendszert kombináljuk a már létező és a vadonatúj Ford Focusban immár elérhető technológiákkal – például a Sávtartó Asszisztenssel, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszerrel, a Vezetőfigyelmeztető vagy az Active City Stop rendszerekkel –, akkor a vezetőt segítő technológiák olyan szintjére jutunk, amit sem a Focus kategóriatársai, sem pedig a magasabb kategóriában kapható autók nem kínálnak.
A SYNC már eredeti változatának 2007-es amerikai bemutatása óta népszerű a vásárlók körében. Napjainkban több mint 3 millió Ford autóban működik a rendszer, s a felhasználók 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy másnak is ajánlaná.AKTUÁLIS
2022-11-11 - Nagyon régóta vissza-visszatérek egy írásomhoz. Úgy érzem, soha nem tudom jól megírni, vagy befejezni.
2022-10-28 - A példákat méltó módon fel kell mutatni! - Fazekas István gondolatai.
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
Megnyílhat a Tescoban lévő postahivatal
2022-11-28
Nagy Balázs alpolgármester Fónagy Jánossal, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkárával egyeztetett a Százhalombattán bezárt két fiók megnyitásáról november 24-én.

A hit lángja
2022-11-28
Ünnepi műsor keretében gyújtották meg az adventi koszorú első, "hitet" jelképező gyertyáját Százhalombattán, a főtéren november 27-én.

Aki fát ültet, bízik a jövőben - Újszülöttek fája
2022-11-27
Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére elindult a "Battai Újszülöttek Fája" elnevezésű faültetési program.

Újabb informatikai korszerűsítés a szakrendelőben
2022-11-24
Számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat vásárolt a százhalombattai Önkormányzat a gyermekorvosi rendelőkbe.

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjas pedagógusok
2022-11-23
Huszonöt évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg Százhalombattán a Nyugdíjas Pedagógus Klub, amely egykori tanárokat, tanítókat, óvónőket szervez közösségbe. A jubileum alkalmából a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban tartottak ünnepséget november 22-én.

Biztonságosabb vízellátás
2022-11-22
A Fővárosi Vízművek az Önkormányzattal közösen fejlesztéseket hajtott végre a százhalombattai víztornyon.

Két maraton, három érem
2022-11-22
Remek szerepléssel zárták a szezont a SZVISE futói.

Magabiztos győzelem
2022-11-21
Három gólos, 28-25-ös (15-14) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Pick Szeged U21 ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 19-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt a battai klub technikai igazgatója.

"Ahová jó bemenni" - Ötven év a gyermekekért
2022-11-21
Alapításának 50 éves jubileumát ünnepelte a százhalombattai Pitypangos Óvoda november 15-én. Az intézmény egyhetes programsorozattal is megemlékezett a jeles eseményről.

Kettős jubileumi ünnep
2022-11-21
Húsz éves a KÉSZ Százhalombattai Csoport, tizenöt éves a Battai Dalárda.  

LED izzók
2022-11-17
Elkezdődött a LED izzók átadása a sikeresen pályázó városlakók számára Százhalombattán.

Márton-napi mulatság - Regionális borkóstoló
2022-11-17
Zenével, tánccal, finom borokkal és hagymás libazsíros kenyérrel várták a városlakókat a Csobolyó Borbarát Klub szervezésében a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban a Márton-napi Újbor Ünnepén november 11-én.

Jókedv, bor és palacsinta az Óvárosban
2022-11-17
Megélénkült a kulturális élet az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. A hagyományoknak megfelelően november 11-én rendezték meg a Márton napi borünnepet, ahol az ország nevezetes borvidékeiről jöttek el (Etyekről, Gyöngyöspatáról, Bajáról, Hajósról) borászok.

Koraszülöttek világnapja 2022
2022-11-17
Közös ünnep a PICI HŐSÖKÉRT!

Elajándékozott két pont
2022-11-15
Négy góllal kikapott idegenben a Százhalombattai KE a PLER-Budapest csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 11-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója. PLER-Budapest-SZKE 30-26 (16-15).

Az áldozatos munkáért
2022-11-12
Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet vehetett át Briski János, a százhalombattai Sérültekért Alapítvány munkatársa november 11-én. A díjat – jó hangulatú ünnepség keretében – az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át a szervezet dunafüredi épületében, a Gátőrházban.

Tárgyalnak a Postával a bezárásokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-11-12
Az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a Százhalombattát is érintő postahivatali bezárások a legkevesebb kellemetlenséget okozzák – hangzott el a november 10-i rendkívüli ülésen, amelyen közbeszerzésekről döntöttek.

Márton nap a Kipp-Kopp Óvodában
2022-11-12
Immáron második alkalommal került sor óvodánkban a Márton napi lámpás felvonulás megrendezése.

Zenei élet Battán
2022-11-11
Városi lokálpatrióták előadás-sorozat a "Matrica" Múzeumban.

"Örömmel értesítjük, hogy Ön bekerült a szerencsés 20 pedagógus közé"...
2022-11-11
...és így részt vettem a 2022. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül megrendezésre kerülő EIT Food – Youth Misson  képzésen.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.