2019. szeptember 20. - Friderika napja
Péntek
Min:9°
Max:18°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Vasárnap
Min:8°
Max:21°
Hétfő
Min:10°
Max:16°
Kedd
Min:10°
Max:18°
Gurulda
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.

Új terepen a Citroën Racing – indul a Svéd Rali
2011-02-11 -
A 2011-es szezonnal új fejezet nyílik a FIA Rali Világbajnokságában, és erre a Citroën Racing új autókkal készül. Sok hónapos fejlesztőmunka eredményeként született meg az a kis izomgolyó, amellyel a Sébastien Loeb - Daniel Elena és a Sébastien Ogier – Julien Ingrassia párosok nekivágnak a február 10-én kezdődő svédországi futamnak. Egyértelmű cél a konstruktőri és az egyéni címek megvédése.

Az elődök, a Xsara WRC és a C4 WRC egyaránt háromszor lettek világbajnokok – ezzel az örökséggel indul most harcba az utód, a DS3 WRC. A FIA új szabályzata szerint elkészített versenyautó a Créative Technologie jegyében fogant. Rövidebb és szélesebb, mint elődei, 1600 cm3-es közvetlen befecskendezésű turbómotor hajtja. Az új szabályok értelmében kötelezően alkalmazott mechanikus differenciálmű és szekvenciális váltó egyértelműen előtérbe helyezi majd a pilótapárosok kvalitásait.

Sébastien Loeb és Daniel Elena ugyan már a 11. szezonjukat kezdik a Citroën csapatánál, de az idén a fiatal farkasok elánjával vetették rá magukat a felkészülésre. Az új szabályzat, az új autó új motivációt jelent még annak a párosnak is, akik zsinórban hétszer lettek világbajnokok. Mellettük Sébastien Ogier és Julien Ingrassia indul, akik a tavalyi több mint ígéretes kezdés után egyértelmű, biztos helyet vívtak ki maguknak a csapatban, és az idén tovább bizonyíthatnak.

A svédországi VB-futam mindig is különleges próbatétel volt. Az egyetlen stabilan havas verseny a szezonban, hagyományosan északi terep, a skandináv pilóták szinte bevehetetlen bástyája. 1950 óta rendezik meg, s mindeddig csupán egyetlenegy nem északi versenyző tudta legyőzni a hazaiakat – egy bizonyos Sébastien Loeb, 2002-ben, abban az évben, amikor először lett világbajnok.

A 2011-es futam Varmland és Dalarna tartományokban zajlik, a szervizparkot Hagforsban állítják fel. A versenyzők egy gyorsasági szakaszon norvég területen is autóznak majd (Lovhaugen, ES4/7).

Alig néhány nappal az első gyors előtt Olivier Quesnel, a Citroën Racing igazgatója, nem is próbálja palástolni izgatottságát: "Nagyon várjuk már az első versenyt, hiszen itt dől el, hogy jól dolgoztunk-e. Persze a svéd verseny közismerten nagyon különleges, így az ott elért eredményekből nem lehet majd az egész szezonra érvényes következtetéseket levonni. Versenyzőink tisztában vannak a csapat célkitűzéseivel és a tétekkel. Tökéletesen megbízom bennük, tudom, hogy mindent megtesznek a sikerért."

A futam legelső, szuperspeciál szakaszát a televízió élőben közvetíti. A 4,16 km hosszú gustavsfors-i gyors első három helyezettje sorrendben 3, 2 ill. 1 pontot kap az egyéni pontversenyben.

A két gyári versenyzőpároson kívül két másik DS3 is hadba indul. Petter Solberg és Chris Patterson, illetve Kimi Räikkönen és Kaj Lindström saját csapattal, bérelt autóval versenyeznek. Mindkét páros 250 km-t tesztelt az autóval a verseny helyszínén. Solberg úgy nyilatkozott: nagyon lelkes, meglepte a DS3 WRC remek teljesítménye, és úgy érzi, megfelelően tudják adaptálni az autót az ő vezetési stílusához.
Az első ralis szereplése óta rendkívül elégedett és motivált Kimi Raikkönen is alaposan végigvizsgálhatta az összes beállítást, és a gyári csapatokéhoz nagyon hasonló körülmények között versenyezhet.

Három kérdés Sébastien Loebhöz 
Hétszeres világbajnokként ugye nem is lehet más célja az idén, mint hogy az első olyan versenyző legyen a motorsportban, aki nyolc VB-címmel büszkélkedhet?
Hát igen, elképzelni is nehéz mást... Legalábbis reménykedem abban, hogy sikerül megvédenem a címet. A stratégiánk nem változik: tökéletesen kell végigcsinálni minden versenyt, egyiket a másik után. Az idén persze, az új szabályozás miatt, rengeteg egyelőre ismeretlen tényezővel is számolni kell.

Várja már a svédországi versenyt?
Nagyon is! De nem hiszem, hogy a svéd verseny eredményeiből magvas következtetéseket kellene majd levonnunk. A rali VB alapvetően murvás terepen zajlik, murván dől el tehát a bajnoki cím sorsa. Én magam a tesztek során mindig sokkal inkább otthon érzem magam murván, mint havon. Persze nem kell kilométerenként két másodpercet kapni a mezőnytől, de ez a verseny nem a szezon meghatározó futama, az biztos.

Tart-e attól, hogy az új versenyszabályzat felborítja az eddig oly szépen működő rendszert?
Úgy érzem, jól egymásra találtunk az új autóval. A tesztek során meglepett a motor teljesítménye és az autó általános kiegyensúlyozottsága, dacára annak, hogy kikerült belőle a központi differenciálmű. Az az érzésem, jó szezon elé nézünk, de persze az igazi összehasonlítást majd csak a versenyeredmények alapján tehetjük meg. Soha nem szerettem úgy ígéreteket tenni, hogy nem voltam biztos abban, hogy tartani is tudom őket. Várjuk meg az első futamok eredményeit, és csak azután próbáljuk meg kitalálni a jövőt.

Három kérdés Sébastien Ogier-hez 
Több ezer kilométeren keresztül tesztelt a Citroën DS3-at. Felkészültnek érzi magát?
2010 közepén kezdtük a teszteket, tényleg nagyon sokat mentünk, mindenféle terepen. Persze soha sem elég, mindig többet szeretnénk... Néhány beállítást még pontosítani kell, de úgy egészében nagyon jól összeállt az autó. De a valódi válaszokat majd a versenyen kapjuk meg...

A címvédő világbajnok minek tekinthető az ön szemében: a lehető legjobb csapattársnak vagy az elsőszámú riválisnak?
A Citroën titka mindig is a csapatmunkában rejlett. A napi munkában a lehető legtöbb információt megosztjuk egymással. Tudni kell együtt dolgozni. A Citroën sikere mindannyiunk közös célja. Ugyanolyan körülmények között, ugyanazokkal a feltételekkel, ugyanolyan autóval versenyzünk... Az én dolgom az, hogy megmutassam: képes vagyok felvenni a versenyt a világbajnokkal.

Mit jelent önnek a svéd rali ?
Nem nagyon ismerem a terepet, mindössze egyszer indultam csak Svédországban, 2009-ben. Nehéz versenyre számítok, de tudom, hogy a szezon hosszú, és a bajnoki cím nem havon fog eldőlni. Az új szabályzat és az új Michelin gumik miatt biztosan sok minden változik majd az eddig megszokottakhoz képest. Még az is lehet, hogy jól fogok kijönni belőle és akár a győzelemért is mehetek. De ha nem, akkor is mindenképpen okosan fogok versenyezni, hiszen a csapat eredményei rendkívül fontosak a számomra.

Rally Sweden
A verseny sorszáma a 2011-es WRC-szezonban : 1/13
Versenykörzet: Karlstad
Szervizpark : Aéroport de Hagfors
Terep : hóval, jéggel borított murva
Időjárási viszonyok: -9 - -2°C, helyenként akár -15°C is előfordulhat. Száraz idő várható. Napfelkelte és napnyugta időpontja az első versenynapon: 7h56 / 16h45
A verseny honlapja: www.rallysweden.com
Fontos információk: minden autó kötelező tartozéka kettő darab hólapát. Nem homológ, az időjárási viszonyoknak megfelelő versenycipők használata a versenyzőknek megengedett. A motort csak erre a versenyre plombálják.
Gumiabroncsok: 42 darab Michelin abroncs
Pályabejárás: február 8. kedd 8h00 – február 9. szerda 20h00. Megengedett maximális sebesség: 70 km/h.
További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Battai center a bronzérmes válogatottban
2019-09-20
Bronzéremmel tért haza az U17-es vízilabda-válogatott a grúziai Európa-bajnokságról. A csapat centere az egykor százhalombattai, jelenleg KSI játékos, Gábor Lőrinc volt.

Kortársak a kortársakért a SZISZKI-ben
2019-09-20
A nyár folyamán tizenévesekből álló kortárs segítő csoport olyan foglalkozásokat tartott a leendő kilencedikes diákoknak, hogy könnyebben vegyék az iskolai akadályokat.

Gyermekek Világnapja
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Óvodai és iskolai rendőrségi programok
2019-09-20
A tájékoztató letölthető innen! 

Idegenben nem megy
2019-09-20
4:2 arányban vesztettek a Battai Gurítók az Obsitos II.

Szerb Búcsú
2019-09-20
A százhalombattai szerb önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

Bronzot hoztak a sárkányhajó Eb-ről
2019-09-19
Négy százhalombattai tagja is volt annak a székesfehérvári sárkányhajócsapatnak, amely harmadik helyezést ért el a 18. Klub Legénység Európa-bajnokságon júliusban Sevillaban.

Télen-nyáron csúszhatnak
2019-09-19
Öt különböző csúszdából álló csúszdaparkot adott át az önkormányzat a Gyertyán utcai játszótéren, a SZISZKI mellett ma délután. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy az ötletet a helyszín dombos jellege adta. Eddig csak télen csúszkáltak rajta a gyerekek, mostantól egész évben megtehetik.

Játszótéren árusított kábítószert a 3 fiatal
2019-09-19
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 19-én megtartott nyilvános tárgyaláson ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

Szlovénia megmutatta esős és napos arcát is
2019-09-19
Az OMNYE 56 fős csapata szeptember második hetében felfedezte magának Szlovéniát.

Jótékonysági futás a Fészekért
2019-09-19
Rekord mennyiségű adomány gyúlt össze a Fészek Gyermekvédő egyesület ötödik jótékonysági futásán szeptember 15-én, Érden. Az akció még nem fejeződött be, október közepéig lehet futni és adakozni az átmeneti gyermekotthon javára.

Új udvar társadalmi összefogással
2019-09-19
Az önkormányzat, a tankerület, az iskolai alapítvány és a szülők összefogásával újult meg a játszóudvar és a futópálya az Eötvös Loránd iskolában, Százhalombattán. A szabadidős és sportterület korszerű és biztonságos burkolatot kapott mintegy 560 négyzetméteren. Az ünnepélyes átadásra a szeptember 1-jei tanévnyitón került sor.

Emlékszem, Battai Napokon
2019-09-18
Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Teltházzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba. 

Önfeledt nyárbúcsúztató - Elismerések a Battai Napokon
2019-09-18
Mindig nagy érdeklődés mellett kerül sor a Battai Napokra, de az idei, immár huszonhatodik rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt szeptember 13-15-én Százhalombattán.

Virágos nyertesek
2019-09-18
A Battai Napok ünnepélyes megnyitóján került sor a "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta Udvar – Rendes Ház" versenyek eredményhirdetésére szeptember 13-án.

"A kibékíthetetlen ellentétek is kisimulnak!" - Fazekas István Pilátusa Beregszászon
2019-09-18
Állótapssal jutalmazta a közönség a Pilátus éjszakája című előadást szeptember 15-én a beregszászi színház nagytermében.  A címszerepet Jánosi Dávid, Pilátus feleségét, Claudia Proculát Gregor Bernadett alakította. A budapesti Újszínház művészei először jártak Kárpátalján.

Jogerősen elítélték a kamu karambolok szervezőjét
2019-09-18
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 17-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki úgynevezett kamu karambolok okozója és résztevevője volt.

Gyermekek világnapja
2019-09-18
"Minden gyermek egy önálló személyiség, különleges és értékes emberke.

Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.