2021. január 23. - Zelma napja
Szombat
Min:4°
Max:11°
Vasárnap
Min:2°
Max:6°
Hétfő
Min:0°
Max:4°
Kedd
Min:0°
Max:2°
Szerda
Min:0°
Max:3°
Állatorvosi rovat
Figyelem! Ez a tartalom több mint öt éve került fel a honlapra, emiatt előfordulhat, hogy már nem időszerű.
Ivartalanítási akció
2010-10-25 -
Kedvezményes áron ivartalanítja a kutyákat és a macskákat a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesülettel szerződött 21 állatorvos november 21-ig az ország több pontján. Százhalombattán dr. Fekete Balázs rendelőjében lehet jelentkezni a beavatkozásra.

Legyél Te is felelős állattartó!
Az egyesület célja a felelős állattartás gyakorlatának megteremtése Magyarországon. Ennek egyik alapvető eleme a lakossági kutyák és macskák ivartalanítása.
 
A felelős állattartás ugyanis nem csak azt jelenti, hogy felelősséget vállalunk saját kedvencünk jóllétéért, hanem azt is, hogy figyelembe vesszük, hogy esetleges szaporodása később milyen hatással lehet az adott állatpopulációra. Aki kölyköket szeretne kisállatától, az általában nem gondol bele abba, hogy az utódok később továbbszaporodnak és pár éven belül jelentősen megnövelik - a tapasztalatok alapján - a gazdátlan állatok számát.
 
A gazdátlan kutyák és macskák helyzetének javítása éppen ezért a lakossági állatok ivartalanításával kezdődik. Aki tehát nem hagyja kedvencét szaporodni, az máris hozzájárul a sintértelepeken és menhelyeken élő macskák és kutyák számának csökkentéséhez. Az ivartalanítási akció célja egyben az is, hogy az Egyesület felhívja a figyelmet erre az összefüggésre.
 
Az ivartalanítás egészségügyi szempontból is indokolt
Általánosságban még mindig az a tévhit él a társadalomban, hogy az ivartalanítással rosszat teszünk az állatnak.
 
Ezzel ellentétben, a kutyák és a macskák ivartalanítása bizonyítottan hozzájárul az állatok jobb közérzetéhez és ahhoz, hogy tovább éljenek: a hím állatok az idősebb korban fellépő here- és prosztatabántalmakat, a nőstények pedig a tejmirigyek végzetes kimenetelű daganatos megbetegedéseit kerülhetik el. A közhiedelemmel ellentétben orvosilag az sem indokolt, hogy a nőstény állat legalább egyszer utódokat hozzon a világra.
 
Árak, információk az akcióról
Az ivartalanítási programban résztvevő állatorvosok rendkívül kedvezményes áron vállalták a műtétek elvégzését, és sokan a szabadidejükből áldoznak erre a nemes célra.
 
Az akció keretében a szuka kutyákat 10 kg-ig bruttó 10.500,-, 10-25 kg között 13.500,- 25 kg felett 16.500,- forintért, a kan kutyákat 10 kg-ig bruttó 7.500,-, 10-25 kg között 9.500,- 25 kg felett 10.500,- forintért lehet ivartalanítani. A nőstény macskánál bruttó 7.500,-, a kandúroknál pedig 4.000,- forintért végzik el a műtétet.
 
Az akcióban műtött kutyákba 2.500,- forintért azonosító chipet is beültetnek. Az ár a regisztrációt is tartalmazza.
 
Az akció 2010. október 11-én kezdődött és 2010. november 21-ig tart.
A kedvezményes árú műtétet csak a Zöld Zebra Egyesület kapcsolattartói által lehet igénybe venni. Az állatorvosok címei, illetve a kapcsolattartók listája a kihelyezett plakátjainkon (állatorvosi rendelők, önkormányzatok), illetve a http://www.zoldzebra.hu weboldalon érhető el.
 

AKTUÁLIS
2020-12-17 - Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie december 16-ától annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, valamint orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult – tájékoztatott a NAV.
2020-12-15 - Néhány utast váratlanul ért Százhalombattán, hogy az ABC áruház nevű megállót - a Rubik-térnél, illetve a másik oldalon a konferenciaközpont előtt - nem érintik a Volán járatai december 13-tól. A közlekedési társaság egy a megállókban kihelyezett információs táblán tájékoztatja utasait a bevezetett módosításról.
2020-12-09 - Gere István emlékére.
HÍREINK
Épülhet a kerékpárút
2021-01-22
A Pest Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt az EuroVelo 6 kerékpárút Érd és Százhalombatta közötti szakaszára – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Szakmány Tamás professzor a "Város Díszpolgára" cím jelöltje
2021-01-22
Százhalombatta Város Önkormányzata kitüntető díjak odaítélésével is köszönetet mond mindazoknak, akik példaértékű cselekedetet hajtottak végre és hozzájárultak Százhalombatta jó hírnevéhez.   

Tisztelet a Magyar Kultúrának!
2021-01-22
Tisztelt Kultúrakedvelő Százhalombattaiak! Január 22-e a Magyar Kultúra Napja, amelyet az idei évben rendhagyó módon ünneplünk. A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel sajnos az eddigi megszokott közös ünneplés helyett az idei évben más térben emlékezhetünk.

Adatszolgáltatási kötelezettség vendéglátóhely üzemeltetők részére
2021-01-21
Tisztelt Vendéglátóhely Üzemeltető! Figyelemmel a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 2021. január 1-jével hatályos jogszabályváltozására, az alábbiakra hívjuk fel szíves figyelmét!

Február közepén léphet életbe az új buszmenetrend
2021-01-21
Tisztelt Százhalombattaiak! A VOLÁNBUSZ ma tájékoztatott arról, hogy a Déli lakótelep közösségi közlekedését érintő útvonal-módosítást február 1-jén még nem tudják bevezetni az új menetrend szerint, amely a korábbi menetirány visszaállítása mellett két jelenlegi buszjárat útvonalának megtartását és kiegészítő buszokat is tartalmaz.

Adathalászok trükköznek a NAV nevében
2021-01-21
Több bejelentés is érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), miszerint csalók kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – írja közleményében a hivatal.

Lelki útravaló
2021-01-20
Isten békessége. "Az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen." 

Elhunyt Dr. Farkas Sándor, városunk gyógyszerésze
2021-01-20
Megrendülten értesültem róla, hogy jó barátom, “mindenki gyógyszerésze" Dr. Farkas Sándor a tegnapi nap 68 éves korában - rövid betegség után - elhunyt. 

Isten éltesse a 80 éves Horváth Istvánt
2021-01-18
Horváth István (Popi bácsi) mögött több évtizedes futballkarrier, és több, mint fél évszázados edzői múlt áll, sikeres pályafutását a labdarúgásnak köszönheti. Több évtizede meghatározó személyisége volt a százhalombattai futballnak.

XII. Százhalombattai Shooting Open
2021-01-18
A Százhalombattai Lövészklub - a Magyar Sportlövők Szövetsége és Százhalombatta város Önkormányzata segítségével - idén is megrendezte évindító, sportlövő válogató versenyét január 9-10-én.

Harmadik hely az országos robotika versenyen
2021-01-17
"A digitális világot meg kell ismerni, hogy az előnyeivel élni lehessen". Az Arany Iskolás diákok pedig olyan versenyzők, akik a fenti gondolattal már tisztában vannak.

Ne dőljön be a csalóknak
2021-01-17
Mindennapjaink jelenségévé vált az a "trükkös" bűnelkövetési módszer, amely nem csak az egyedül élő időskorúakat érinti. Az Érdi Rendőrkapitányság szórólapokkal is felhívta a figyelmet a csalókra, két érdi, valamint egy-egy százhalombattai és diósdi bevásárlóközpontnál január 17-én.

Szekrényből bújt elő az egyik gyanúsított
2021-01-17
Egyenruhások ébresztették két érdi ház lakóit január 12-én reggel. Az egyik címen elfogtak egy 18 éves férfit és egy 30 éves nőt, a másik ingatlan emeletén egy szekrényben keresett hiába menedéket egy 26 éves nő. A három előállítottat két lopással hozták összefüggésbe.

Illegális hulladéklerakók felszámolása - pályázat
2021-01-17
"Tisztítsuk meg az országot" – címmel hirdetett pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében.

A védőoltás elfogadása egyéni és közösségi felelősségünk
2021-01-15
A KÉSZ örömét fejezi ki, hogy a védőoltás széleskörű elérhetősége által legyőzhetővé vált az egészségünket, lelki békénket, társadalmunkat és gazdaságunkat veszélyeztető koronavírus-járvány.

Az első baba
2021-01-14
Cseke Gábor Noel az idei év első százhalombattai újszülöttje, aki január 2-án, 5 óra 8 perckor látta meg a napvilágot 3160 grammal és 56 cm-rel. Szülei Baglé Zsanett és Cseke Gábor. Vezér Mihály polgármester a családot köszöntve átadta az édesapának az önkormányzat babacsomagját, illetve a szülőknek a város ajándékát január 14-én.

Előrelépés a nehézségek ellenére - Bóna Zoltán országgyűlési képviselő évértékelője
2021-01-14
Tisztelt Százhalombattai Polgárok! A mögöttünk álló évek és évtizedek ezen időszakaiban már-már rutinszerűen kívántunk egymásnak minden jót az új esztendőre. Szép gesztus ez még akkor is, ha az esetek túlnyomó részében megszokásból jön, és igazából végig sem gondoljuk, hogy pontosan mi az a kívánság, amiről azt gondoljuk, hogy boldoggá teheti a másik életét.

Lelki útravaló
2021-01-13
Kihez imádkozunk?

Áramszünet
2021-01-11
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt szünetel a szolgáltatás az alábbi helyszíneken, a jelzett időpontokban.

Edzéssel kezdtek a modellvitorlázók
2021-01-11
Forrai Csaba jóvoltából baráti, professzionális szabad edzéses napot tartottak a százhalombattai modellvitorlázók a sukorói Velence tavi evezős pályán január 9-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.