Hirek - 2021-11-15
Átadták a százhalombattai Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat részére a Freedom zenekar idei jótékonysági koncertjén befolyt adományt november 15-én. A több, mint 800.000 forint összegű felajánlást Vezér Mihály polgármester, a rendezvény fővédnöke és Katona Tamás, a zenekar menedzsere adta át Schaffer Juditnak, a szolgálat vezetőjének.
Vezér Mihály köszönetet mondott Katona Tamásnak, a szervezőknek, a művészeknek, és mindenkinek, aki részese volt a nemes összefogásnak, immár sokadik alkalommal. Örömét fejezte ki, hogy jó helyre került az adomány, amit a hospice ellátás fejlesztésére fordíthatnak, megkönnyítve a súlyos betegek és hozzátartozóik életét. Hála és elismerés illeti Schaffer Judit vezetőt, a munkatársakat és az önkénteseket azért a gondoskodásért, amit szívvel-lélekkel végeznek Százhalombattán. Nagy jelentősége van minden jótékony cselekedetnek, - legyen az akár csepp a tengerben, - ami által az is gazdagabbá válik lelkileg, aki segítséget nyújt. Minél többen gondolkodnak így, annál szebb világban élhetünk – fogalmazott a polgármester.
 
Katona Tamás elmondta, hogy tizenkettedik alkalommal került sor a Freedom-koncertre, ez volt a nyolcadik jótékonysági esemény, amelyet korábban Sinka László, akkori alpolgármester kezdeményezett. Köszöntét fejezte ki mindazoknak, akik által megvalósulhatott a nagyszabású rendezvény. Különlegesség volt, hogy a vendégművészek három különböző irányzatot képviseltek, aminek összehangolása nagy zenei és technikai kihívást jelentett. A visszajelzések alapján sikeresen megbirkóztak a feladattal, a közönség tetszéssel fogadta a fellépőket, és mindenki megtalálta a hozzá közel álló zenei irányzatot. A koncert több, mint egy zenei élmény vagy városi esemény, nagyon fontos az empatikus közösségi gondolkodás, amely példaértékű a jövő generációi számára is. Katona Tamás köszönetet mondott minden adományozónak, akár készpénzzel, akár utalással segítette a jótékonysági rendezvényt, mindkét támogatási formára szeretnének lehetőséget biztosítani a későbbiekben is.
 
Schaffer Judit az ápolási szolgálat és a betegek nevében is köszönetét fejezte ki a szervezőknek és az adakozóknak a jelentős összegű támogatásért, amelyet a százhalombattai ellátásban használnak majd fel. Elmondta, hogy 23 éve dolgoznak a városban, mára már Pest megye más településein is jelen vannak. Sok gonddal kellett megküzdeniük az elmúlt időszakban a járvány miatt, a forráshiány mellett nehézséget jelentett a munkatársak egészségügyi ellátásba való átirányítása. Külön köszönetet mondott azért, hogy a hospice ellátás lehetett az idei jótékonysági koncert kedvezményezettje.
 
 
vissza a főoldalra