Önkormányzat - 2020-09-24
Több árusítóhellyel, bővebb árukínálattal várja a vásárlókat a felújított százhalombattai piac. A szeptember 23-ai átadó ünnepségen Bóna Zoltán országgyűlési képviselő és Vezér Mihály polgármester vágta át a nemzeti színű szalagot, jelen volt többek között Nagy Balázs alpolgármester és több önkormányzati képviselő.
Vezér Mihály elmondta, hogy a beruházás mintegy 70 millió forint állami pályázati forrással valósult meg, a támogatásért köszönetet mondott Bóna Zoltánnak, az önkormányzat 30 millió forint önrészt biztosított a felújításhoz. A megduplázódott központi fedett eladóteret a régi arculathoz igazítva alakították ki, lecserélték a térburkolatot, korszerűsítették az elektromos rendszert és a teljes közvilágítást, megújult a csapadékvízelvezető, valamint ereszcsatornát építettek ki. A vársosvezető felidézte, hogy a bővítés helyén korábban zöldterület és egy szökőkút volt, amit nem lehetett működtetni, mert nem rendeltetészerűen használták. A belső részen megszűntetett növényzetet pótólják a piac két oldalán több mint 64 millió forintból felújított parkok, amelyek ideális pihenő helyek.
 
Emlékeztetett arra, hogy 1994-ben volt hasonló piacavatás, amikor megújult a régi, ideálisnak nem mondható árusító terület. Az akkori beruházás hatékony lebonyolításában nagy szerepe volt Czibula Lászlónak, aki ezután több sikeres önkormányzati építkezésnek volt részese. A polgármester köszönetet mondott a mostani kivitelezőnek, Szalkai Tamás cégvezetőnek a határidőre elkészült kiváló minőségű munkáért.
 
Vezér Mihály a sajtónak arról is beszélt, hogy csak a középső árusítótér és a SPAR-ral szerződött fél által üzemeltett 1000 nm-es helyiség képez önkormányzati tulajdont, a többi részleg magántulajdonban van. Örömteli hogy az élelmiszerbolt szeretné újabb 15 évre meghosszabítani a bérleti szerződést, amely két év múlva lejár. Az üzlethelyiségek szabályos üzemeltetése, felújítása a tulajdonosok hatáskörébe tartozik, azonban a város partner lehet a támogatásban, ha erre lesz lehetőség a jövőben. Közös cél, hogy mindenki megelégedésére működjön a piac, minél több jó minőségű magyar terméket kínálva.
 
Bóna Zoltán gratulált a városnak a 26 év után megújult piachoz, amely igazi közösségi helyként is funkcionál. Örömét fejezte ki, hogy a kormány, a Pest-megyei Önkorrmányzat és a város együttműködése nyomán látványos és eredményes beruházás valósult meg, ahogy az történt az elmúlt hónapokban a Sportpark-és útfelújítások esetében. Köszönetet mondott azokak, akik a piaci munkálatok kapcsán részt vettek a politikai döntés meghozatalában, a szakmai előkészítésben, valamint a lebonyolításban. Bízik abban, hogy még sok hasonló közös projektre kerül sor Százhalombattán. Jelentős a most zajló uniós vasútfejlesztés, amely nyomán megújul az állomás és a mellette lévő terület. Elismerését fejezte ki a rendezett városi környezetért és a magas szintű intézményi infrastrukturáért, amelyet reményei szerint a nehézségek ellenére is fent tud tartani az önkormányat. 
vissza a főoldalra