Közélet, politika - 2019-06-21
A Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mely szervezetekkel közösen állít jelöltet az őszi önkormányzati választáson. A legszélesebb összefogás érdekében a DK, a Mi Városunk Jövőjéért Egyesület és a Momentum Mozgalom közösen állít polgármesterjelöltet, és valamennyi körzetben képviselő-jelöltet Százhalombattán – nyilatkozta a sajtónak Szabó Attila, a DK választókerületi elnöke június 20-án.
A DK elnök elmondta, hogy ezekkel a szervezetekkel egyezik a párt programja és a helyi elképzelések a jövőbeni törekvésekre. "Nem jelenti azt természetesen, hogy a politikai egyeztetések lezárultak volna, az összefogás tovább szélesedhet" – tette hozzá Törzsök Tibor, százhalombattai csoportvezető.

A részletek kidolgozása folyamatos, néhány személyi kérdés véglegesítése után – várhatóan a nyár közepén – jelentik be jelöltjeiket. Annyit elárultak, hogy a hármas koalíció polgármester-jelöltje "civil" személy lesz, vagyis nem tagja egyetlen pártnak sem.

Azon túl, hogy polgármester-jelöltet és minden körzetben képviselő-jelöltet is indítanak, listát is állít a Demokratikus Koalíció – Mi Városunk Jövőjéért Egyesület – Momentum összefogás.
A DK vezetősége a sajtótájékoztató után megtartott zártkörű ünnepségen köszöntötte a május végi EP-választáson a párt által delegált szavazatszámláló bizottsági tagokat és valamennyi aktivistát. Törzsök Tibor elmondta, hogy a százhalombattai Demokratikus Koalíció a 8. legerősebb eredményt érte el Magyarországon, erre nagyon büszkék és bizakodva tekintenek a jövőbe, amelyben véleménye szerint "pozitív változás, új rend és új jövőkép rajzolódik ki az ellenzéki oldalon".
vissza a főoldalra