2015. augusztus 03. - Hermina napja
Hétfő
Min:24°
Max:32°
Kedd
Min:20°
Max:33°
Szerda
Min:21°
Max:32°
Csütörtök
Min:20°
Max:32°
Péntek
Min:21°
Max:33°
KERESŐ - A keresett szó: vrosi (A találatok száma: 1000)
Találnak maguknak feladatokat
2015-07-30 - Hagyományos havi találkozójukra gyűltek össze a Köztisztviselők Nyugdíjas Klubjának tagjai a Kszellmann Flóra Dunafüredi Közösségi Házban július 28-án. Az asztalokra csülökpörkölt került, a "szellemi étlapot" pedig a meghívott vendég, Vezér Mihály polgármester nyújtotta át volt kollégáinak.
Együtt Óvárosért
2015-07-28 - Sinka László alpolgármester, Óváros képviselője, a csapatmunkában hisz, ezért a tavaly őszi önkormányzati választásokat követően rövid időn belül életre hívta az Óvárosi Tanácsadó Testületet. Úgy véli: "ez nem one-man show, a területi képviselőnek biztos, hogy szüksége van az aktív napi együttműködésre a körzetében élőkkel."
Új könyvek a könyvtárban
2015-07-27 - Harmat és vér : Erdélyi magyar írók vadászelbeszélései Csontos János: Angyaldekameron Halper László: Zenészlegendák : Legendás történetek legendás romazenészekről Dr. Kemény János: Medvekaland a Kárpátokban Horváth Péter: Öl Mircea Eliade : Bengáli éjszaka Kerr, Philip: Berlin Noir : Halálos március Michael Crichton: Az elveszett világ.
Közfoglalkoztatás Százhalombattán
2015-07-16 - A százhalombattai önkormányzat és intézményei jelenleg 32 közfoglalkoztatott számára biztosítanak munkalehetőséget augusztus 31-ig.    
Tenisz
2015-07-16 - Korosztályos Megye Bajnokság – július 4-05. Dunakeszi L 10 Csibrák Antónia I.
Miért hallgatunk?
2015-07-14 - A közbeszédben, az interneten, főleg a városi értelmiség körében terjed, hogy a baloldal hallgat, nem reagál érdemben a lakosságot érintő kérdésekre, mint az egészségügy helyzete, a város pénzügyi gondjai, stb.
Főként a parkokra koncentrálnak
2015-07-10 - Rendkívüli esemény nélkül zajlottak a szolgálatok a Városi Polgárőrségnél Százhalombattán, június folyamán.
Nyári diákmunka
2015-07-02 - A korábbi évekhez hasonlóan a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett a kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályai és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai idén is elindítják a Nyári diákmunka programot. A program már diákkorban hivatott elősegíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is.  
Állásajánlatok
2015-07-02 - ÁLLÁSAJÁNLATOK     A Pitypangos Óvoda felvételt hirdet egy fő gyógypedagógus részére határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyban, teljes munkaidőben.
Egészséggel és mosollyal töltött Happy napok a Kőrösiben!
2015-06-30 - A Kőrösis diákok és tanárok is nagyon várták június 8-9-ét.
Még lehet nevezni a városszépítő versenybe
2015-06-29 - Július 26-ig lehet nevezni a "Tiszta udvar – rendes ház" versenybe Százhalombattán. A legszebb társasházi, illetve családi házas előkerteket, valamint lakótelepi ablakokat és erkélyeket augusztus 10-e és 14-e között járja végig a zsűri.
battasport.hu
2015-06-29 - Százhalombatta sportéletéről, egyesületeiről, versenyekről és eredményekről tájékozódhatnak az érdeklődők a város első tematikus honlapján. Június elejétől friss hírek, hasznos információk várják a sportbarátokat, a téma iránt érdeklődőket.    
Tenisz eredmények
2015-06-29 - Városi Teniszbajnokság VSZK Kupa június 6. - korosztályos: I.
Hatalmas buli Óvárosban
2015-06-29 - Óriási sikert aratott a Guča partyzans majd a Mystery Gang élő koncertje az Óvárosi Napokon június 27-én. A zsúfolásig megtelt Szent László téren szinte az első dallamokra táncra perdült a közönség. DJ Köblinek már nem volt nehéz dolga, a nyáresti táncparti forró hangulatban kezdődött és úgy is ért véget.
SPortré - Gaszt Ákos, bajnok
2015-06-26 - Lehet, hogy a százhalombattai Gaszt Ákos szerencsés csillagzat alatt született, de, hogy burokban nevelkedett volna, azt semmiképp sem lehet elmondani róla. Nem jutott neki kiegyensúlyozott gyerekkor, mégsem kallódott el, sőt, sokak számára példaképpé vált, és ezt a sportnak köszöni.
További takarékoskodás - Képviselő-testületi összefoglaló
2015-06-26 - A Hungária brókercégnél eltűnt 1,9 milliárd forint és az iparűzési adóbevételek "mélyrepülése" miatt rendkívül nehézzé vált a város gazdasági helyzete, amely meghatározta a képviselő-testület június 25-i tanácskozását is. A testület tagjai szerették volna jelezni szolidaritásukat azokkal az intézményekkel, cégekkel és szervezetekkel, amelyek a költségvetési szigorítás miatt nehéz helyzetbe kerültek. Vezér Mihály polgármester kérte, ne tárgyaljanak aktuális jutalmáról, az ÉSZKE és a FIDESZ képviselőcsoport tagjai, valamint Szabó Attila bejelentették, hogy lemondanak egyhavi tiszteletdíjukról.
Folytatódik a Csóka-festmények odüsszeiája
2015-06-18 - Bukovina északi részén, Csernovicban nyílt újabb tárlata Csóka László százhalombattai festőnek. "Jelek az úton" elnevezésű, nonfiguratív festmény-összeállítása immár beteljesítette a nevében rejlő jóslatot: igen messzire jutott a "Matrica" Múzeumból, és az utazásnak még nincs vége.
Az újra felfedezett sziget
2015-06-17 - "Óhatatlanul összefonódnak a battai és érdi szálak, földrajzi, történelmi és társadalmi szempontból egyaránt" – vezette fel Jankovits Márta különböző korokban játszódó novelláinak gyűjteményét június 11-én a Hamvas Béla Városi Könyvtárban megtartott könyvbemutatón. "Az elveszett sziget ...és más battai történetek" a Hírhalom Könyvek legújabb kötete.
Három nap királyság
2015-06-17 - Az első tanév méltó megkoronázásaként háromnapos kirándulásra ment az Arany János iskola ének-zene tagozatos osztálya, Simó Ildikó és Simon Csilla tanítók vezetésével – Százhalombattára!
Pitypangos palánták "időutazása"
2015-06-16 - Immáron harmadik alkalommal vettek részt időutazáson a Pitypangos Óvoda és Óvárosi Tagóvodájának nagycsoportosai június 8-tól 12-ig.
Százhalombatta, hajrá, hajrá, Batta!
2015-06-16 - Ettől a kiáltástól volt hangos a Balaton június első hétvégéjén. A VUK SE U12-es kézilabda-csapata a legjobb nyolc között jutott a bajnokság országos döntőjébe. Százhalombattát mintegy ötven szurkoló képviselte, köztük volt Katona István, az egyesület elnöke is.
Dobj el mindent és olvass, avagy a nagy csönd
2015-06-16 - A városi könyvtár a "Nagy versmondás" című rendezvény mintájára június 9-én megszervezte a "Dobj el mindent és olvass!" című programot. Rögtön megtetszett az ötlet, bár kicsit különösnek találtam, hiszen az olvasás egyszemélyes tevékenység.
Gyógyulj meg, Ádám!
2015-06-16 - Rengeteg bátorító üzenetet kapott a százhalombattaiaktól Soczó Ádám, aki közel tíz éve baleset következtében súlyos fejsérülést szenvedett, és azóta küzd családjával együtt a felépülésért. Az "üzenetek" pénz formájában érkeztek, de többet mondanak minden szónál.
Programajánló
2015-06-16 - Június 25-éig látogatható Szecskó Ilona, kanadai-magyar festőművész kiállítása a BKK Galériájában.
Prágai tavasz és a magával ragadó Csehország
2015-06-14 - Mindegy, hogy szereted-e a kacsát knédlivel vagy sem, rajongsz-e a cseh sörért vagy utálod kesernyés ízét, tudod-e, hogy ki az a Svejk vagy nem, Csehország magával fog ragadni, ha szereted a romantikus hangulatú városokat.
Kezükben van a jövő
2015-06-12 - Az önkormányzat által alapított Pedagógia Díj mellett minisztériumi emlékérmeket és elnöki okleveleket vehettek át a százhalombattai nevelők és oktatók a városi pedagógusnapon június 8-án a BKK-ban.
Új könyvek a könyvtárban
2015-06-11 - John Le Carré: Single & Single  Fekete István: Tűnődések  Márai Sándor: A teljes napló, 1970-1973. - 2015  Misz József: A makroökonómia alapjai  Ferenc pápa: Ez a gazdaság öl  Dawkins: A csoda bűvöletében  Jean-Paul Didierlaurent: A 6:27-es felolvasó  Vargas Llosa: A diszkrét hős  Erdélyi magyar szótörténeti tár  Konrád György: Kerti mulatság.
Globális gondok, lokális tennivalók
2015-06-10 - Körmendiné Stoffer Zsuzsanna, a Százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskola biológia-testnevelés szakos tanára nyerte el az idei Környezetvédelmi Díjat az önkormányzattól. Az elismerést Vezér Mihály polgármester adta át a Környezetvédelmi Világnap alkalmából június 8-án.
Különleges vasárnap
2015-06-10 - Közös reggeli, vetélkedők, bábszínházi előadások, bográcsgulyás, kézműves foglalkozások, meseolvasás és egészségügyi szűrések tették emlékezetessé a napot a Családok Átmeneti Otthonában, Százhalombattán június 7-én. A "Kapunyitogató" elnevezésű program a Magyar Vöröskereszt Szociális Alapjának támogatásával, a Barátság Kulturális Központ és a Városi Családsegítő és Gondozási Központ közreműködésével valósult meg.
Rendezvényről rendezvényre
2015-06-09 - Több helyszínen teljesített szolgálatot a városi polgárőrség májusban Százhalombattán. A ragyogó időnek köszönhetően több nagy létszámú rendezvény is zajlott május 1-jén, ennek ellenére nem történt baleset, sem rendkívüli esemény.
Pótköltségvetésbe kerülhet a VUK támogatása
2015-06-09 - Várhatóan a júniusi testületi ülésen, a pótköltségvetés napirendje kapcsán tárgyalja újra a képviselő-testület a Százhalombattai Városi Utánpótlás Sportegyesület támogatását. Erről tájékoztatták a szülőket azon a fórumon, amelyet az önkormányzat rendezett számukra május 3-án.
Pezsgés a strandon
2015-06-05 - Idén is infópontot állítanak fel és különféle programokat kínálnak a vendégeknek a Városi Strandon a kulturális és szabadidős intézmények Százhalombattán. A cél a látogatások számának növelése, a helyi idegenforgalom fellendítése.
Környezettudatos mesekönyv óvodásoknak
2015-06-05 - Zöld jövő! címmel a környezetvédelem témáját feldolgozó mesekönyvet adott ki a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat. A 46 mesét tartalmazó könyv ünnepélyes bemutatójára a Környezetvédelmi Világnapon, ma, 17 órakor kerül sor a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
Világkörüli utazás a Szent István téren
2015-06-03 - A kontinensek bemutatása, földrészekhez kapcsolódó mesék és interaktív játékok köré szerveződött az idei városi gyereknap Százhalombattán. A borús idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a délelőtti programokon, délutánra pedig megtelt a főtér május 31-én.
Az elveszett sziget és más battai történetek
2015-06-03 - Öt elbeszéléssel megjelent a Hírhalom Könyvek legújabb darabja. A Százhalombatta múltjába kalauzoló mesék szerzője ezúttal is Jankovits Márta, a Faluvédő Egylet alapító elnöke, a város díszpolgára.
Két nap Óváros
2015-06-03 - Balkán rezesbanda, rockabilly, mese, búcsú, gyalogtúra, utcabál - az egész családnak kikapcsolódást és élményt kínálnak az Óvárosi Napok június 26-27-én. És még csak ki sem kell mozdulni otthonról!
Kicsit más Battai Napok
2015-06-03 - Sramlibál és Saragossa Band, lovas színház és tinidiszkó – minden korosztálynak találkozási lehetőséget és szórakozást kínálnak majd az idei Battai Napok. Hosszú évek után ismét a szervezőbizottság tagja a BKK.    
Programajánló
2015-06-03 - Június 4. (csütörtök) 18 óra: Szecskó Ilona, kanadai-magyar festőművész emlékkiállításának ünnepélyes megnyitója a BKK Galériában.
"Cseverészde" - az egyedül élő felnőtteknek
2015-06-01 - Találkozási módot ajánlunk azoknak az egyedül élő felnőtteknek, akik napjaikat magányosan töltik. Lehetőséget kínálunk arra, hogy hasonló helyzetben levő "társaikkal" közös élményeket nyújtó beszélgetésekkel, programokkal oldják magány adta elszigeteltségüket.
Biztosított a járóbeteg-szakellátás
2015-05-28 - A járóbeteg-szakellátás biztosítása érdekében is döntéseket hozott a százhalombattai képviselő-testület május 28-i tanácskozásán. Vezér Mihály polgármester elmondta, az üzemeltető-váltás után is garantált a szolgáltatások folyamatossága, de megvizsgálják, hogyan lehetne rentábilisabbá tenni az egynapos sebészet működtetését.
Új könyvek a könyvtárban
2015-05-28 - Kvász Iván: Tréflidolog Vajda Zsuzsanna: A gyermek pszichológiai fejlődése Max Hastings: 1914: Európa lángba borul Richard Bach: Hipnózis Philip Roth: Ellenélet Albert Gábor: Profik és amatőrök Andrew Hodges: Kódjátszma: Alan Touring élete Roland Huntford: Scott és Amundsen Posta Renáta: Paleolit gyorsételek hedonistáknak Ötvös Nagy Ferenc: Zománcművészet   Hamvas Béla Városi Könyvtár Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap www.hbvk.hu
Világutazástól a Nagy Sportágválasztóig - Gyermeknapi programok
2015-05-26 - "Előbb minden felnőtt gyerek volt. De csak kevesen emlékeznek rá." Antoine de Saint-Exupéry francia író híres gondolata arra buzdíthat minden felnőttet, hogy idézze fel gyermekkora szép élményeit. Akik szeretnék immár saját gyermekeikkel együtt újra átélni a csodákat, a könyv, játék édesség mellé – vagy helyett – válogassanak a színes programok közül gyermeknap alkalmából.
Szerettük a kihívást
2015-05-22 - Kategóriájában a kilencedik helyen végzett Százhalombatta az idei Kihívás Napján. Összesen ötezer hatszázan regisztráltak a legalább tizenöt perces mozgásba május 20-án a főtéren.
Marad a színvonalas egészségügyi ellátás
2015-05-19 - A százhalombattai önkormányzat közalapítványa üzemelteti a járóbeteg-szakellátást és az egynapos sebészetet május 14-től Százhalombattán. A feladatokat továbbra is az eddig ott dolgozó orvosok és szakemberek látják el – mondta el az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke. Török Sándort egyebek mellett a bérlakáspályázatról, az iskolai és az óvodai helyzetről is kérdeztük.
Dalok, könnyek, mosolyok
2015-05-19 - Fergetegesen sikerült a Városi Népdalkör jubileumi találkozója május 16-án az Óvárosi Közösségi Házban. Az alapítás huszadik évfordulóját a töki, baracskai, kajászói, érdi és hévízgyörki hagyományőrző népdalkörökkel ünnepelte az együttes.
Önkéntes takarítók
2015-05-19 - Rekordmennyiségű, mintegy 2300 tonna szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek a péntektől vasárnap délutánig tartó országos TeSzedd! akcióban. Becsült adatok szerint több mint 170 ezren dolgoztak, a résztvevők 1590 helyszínen csaknem 1,5 milliárd forint értékű munkát végeztek el. Százhalombattán több mint százan kapcsolódtak be a Föld Napja alkalmából szervezett nagytakarításba május 16-án.
Száz éve a családokért
2015-05-19 - "Minekünk be kell hatolni a nép közé, hajlékában kell felkeresni őt ... és ki kell ragadnunk a rossz szokások és babonák karmaiból, ha arra várunk, hogy ő jöjjön hozzánk tanács- és segélyért: ügyünk veszve van..." – fogalmazta meg Tauffer Vilmos szülész, nőgyógyász száz évvel ezelőtt a hazai védőnői szolgálat lényegét. Az ellátási rendszert áprilisban nemzeti büszkeségeink közé emelte a Hungarikum Bizottság.
A csőcsordától az úrnapi sátorig
2015-05-19 - A Summerfesttől a főtéri templomokon át László Bandyig tucatnyi egyedi, csak a városra jellemző kulturális és egyéb érték szerepel a Helyi Értéktárba érkezett javaslatok között Százhalombattán. Ami talán sokak számára újdonságnak tűnhet a listán, az úrnapi sátordíszítés Óvárosban, pedig valószínűleg több mint százéves hagyomány.
Új könyvek a könyvtárban
2015-05-19 - Tóth András: Túlélőkészlet vállalkozóknak: Hogyan éljük túl a válságot?
Együtt, két keréken
2015-05-18 - Közel négyszázan vettek részt az idei Batta Bringán május 17-én. A legfiatalabb tíz hónapos, a legidősebb 72 éves volt.
Mesetábor
2015-05-15 - Szervező: Hamvas Béla Városi Könyvtár
Nyári táborok
2015-05-12 - Hamarosan elkezdődik a nyári szünidő. Ilyenkor nagyon sok család számára gondot okoz, miként gondoskodjanak a gyerekek tartalmas időtöltéséről, hogyan oldják meg a kisebbek napközbeni felügyeletét. Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte azokat a táborokat, kirándulásokat, nyílt programokat, szabadidős tippeket, amelyek Százhalombattán és környékén állnak rendelkezésre a vakáció alatt.
Úszótábor
2015-05-12 - Szervező: Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya
2. Százhalombattai Sport- és Úszótábor
2015-05-12 - Szervezi: Szél Nikolett
Nyári Futball (edző)tábor
2015-05-12 - Szervező: Százhalombattai VUK SE
Indiai tematikus kézműves tábor
2015-05-12 - Szervező: BKK
Együtt a családokért - a százhalombattai Családsegítő Szolgálat ajánlója
2015-05-12 - Bárki életében előfordulhatnak olyan problémák, amelyekkel nem képes egyedül megbirkózni.
Kerékpáros leszek!
2015-05-12 - Válogatott kézilabdázóként érkezett Magyarországra 26 évvel ezelőtt Nagy Attila. Később a futást választotta, az utóbbi időben pedig kerékpárját tekerve találkozhatunk vele Százhalombattán és környékén. Néha az eső elől menekülve, máskor tűző napsütésben, kora reggel vagy szabadnapján rója a kilométereket országúti kerékpárosként.
Variácók vakációra
2015-05-12 - Szeretettel köszöntök minden olvasót!   Májusi magazinunkkal már a nyárra készülünk. Szeretnénk, ha segítene abban, hogy minél több százhalombattai család jó előre tudja hasznos, élménydús és helyi programokkal szervezni a gyermekek nyári szünidejét.
Folytatódott az oktatás
2015-05-12 - Az áprilisi hónap a húsvéti teendőkkel kezdődött.
Teniszeredmények
2015-05-11 -
Egy hét, két mérkőzés, két győzelem
2015-05-11 - Egy kötelező és egy meglepetés győzelemmel folyatatta szereplését az NBII/A csoportjában a Százhalombattai KSE férfi felnőtt kosárlabdacsapata május első hetében.
Egy hét, két mérkőzés, két győzelem
2015-05-08 - Egy kötelező és egy meglepetés győzelemmel folyatatta szereplését az NBII/A csoportjában a Százhalombattai KSE férfi felnőtt kosárlabdacsapata május első hetében.
Strand büfé és strandpavilon pályázat
2015-05-06 - Pályázati felhívás! A százhalombattai Városi Szabadidő Központ "Pavilon és Strandbüfé Pályázat" címen pályázatot hirdet a 2015. évi nyári strandszezonra a Strand területén büfé- és mobil egységek üzemeltetésére, terület és helyiségek, valamint büfé épület és hozzá tartozó teraszrész bérbeadása tárgyában.
Madarak és Fák Napja
2015-05-05 - A szokásokhoz híven idén is fát vagy cserjét ajándékoz az önkormányzat az oktatási-nevelési intézményeknek a Madarak és Fák Napja alkalmából Százhalombattán.
Programajánló
2015-05-05 - Május 2-től 26-ig tekinthető meg Fazekas Levente képzőművész kiállítása a BKK-ban.
Gyermeknapi pályázatok
2015-05-04 - Kicsiknek és nagyobbaknak szóló izgalmas pályázatokkal, valamint számos érdekes családi programmal készül a gyereknapra a százhalombattai Barátság Kulturális Központ.
Új könyvek a könyvtárban
2015-05-04 - Aczél Endre: Acélsodrony 50 I.: Az ötvenes évek John Man: Attila, a barbár király Susanna Lehner: Az El Camino hóhéra Isaac Asimov: Azazel Sainio, Kaitlin: Horgolt szegélyek: 75 csodás modell párnák, kendők, szoknyák díszítésére Demet Altinyeleklioglu: Hürrem, Szulejmán ágyasa Lakatos Péter: Kettlebell Hidasi Judit: Kilenc B.
Döntöttek az idei Sport Támogatási Keretre beérkezett pályázatokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2015-05-04 - Tíz igen és egy tartózkodás mellett megszavazta a százhalombattai képviselő-testület az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság előterjesztését április 30-án. A képviselők hangsúlyozták, hogy a sportegyesületek és alapítványok támogatása az önkormányzat önként vállalt feladata, amelyet mindig jó szívvel vállal, de szem előtt kell tartani az aktuális lehetőségeket és körülményeket is. A Sportpark fejlesztéséről is egyeztettek a képviselő-testület tanácskozásán.    
Kilencszáz sportoló, folyamatos fejlesztés a VUK-ban
2015-04-30 - Közel 13 millió forintos fejlesztést valósított meg a Százhalombattai VUK SE az Óvárosi Sportközpontban az elmúlt három hónapban. A komfortnövelő beruházásokat a TAO támogatás tette lehetővé.
Két vereség, stabil középmezőny
2015-04-29 - Két vereség az elmúlt két hét mérlege a Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület NBII/A csoportos csapata számára.
Már lehet nevezni a városszépítő versenybe
2015-04-29 - Idén is meghirdette a "Tiszta udvar – rendes ház" versenyt a százhalombattai önkormányzat. A versenyen való részvételi szándékot nevezési lap kitöltésével lehet jelezni. Az örökös díj birtokosai nem nevezhetnek. 
Tevékenyek, tanulnak, támogatnak
2015-04-28 - Hatvanezer forinttal járult hozzá Soczó Ádám gyógyíttatásához a százhalombattai Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete. A pénzt az áprilisi klubnapjukon rendezett tombolasorsoláson adta össze a tagság. Az idén hat éves OMNYE a város legfiatalabb nyugdíjas klubja, egyben minden bizonnyal a legnépesebb és legaktívabb is.
Új könyvek a könyvtárban
2015-04-27 - Pektor Gabiella: Mozgásfejlesztő játékok gyűjteménye Ranschburg Jenő: Az én...
Készül a Zöld jövő
2015-04-23 - Játékos hulladékgyűjtést szervezett a százhalombattai Hulladékkommandó a Föld Világnapja alkalmából a Pitypangos óvodásoknak április 22-én. A gyerekek szülői kezdeményezésre keresték az előzetesen elszórt műanyagkupakokat a közeli játszótéren.
Energiapolitika 2020-ig és azon túl
2015-04-17 - A kormány energiapolitikájáról, a fejlesztési irányokról és a magyar cégek energiaipari küldetéséről, üzleti lehetőségeiről kaptak tájékoztatást az iparban érdekelt vállalatvezetők a százhalombattai Ostorházi Bevonattechnika szakmai konferenciáján április 16-án a Batta-Intech Vállalkozói Központban.
Könyvtár, az vajon mi?
2015-04-17 - Rendhagyó kiállítással köszöntötte a Hamvas Béla Városi Könyvtár április 14-én a Könyvtárosok Világnapját. Százhalombattai képzőművészek könyvtári fogalmakat jelenítettek meg szabad asszociációval, különböző technikákkal.
Virágok kontra cicák
2015-04-15 - Rossz szomszédság, török átok. Tudja ezt a magyar ember évszázadok óta. Miként azt is, hogy jó sövény a legjobb szomszéd. Előfordulhat, hogy hiába próbáljuk tartani az ésszerű távolságot, minden rugalmasságunk, jó szándékunk ellenére megkeseríti, megszomorítja otthonunk békességét a szomszédság.
Álmaim városa, sok-sok boldog évet!
2015-04-14 - Ilyen volt, ilyen lett címmel szervezett vetítéssel egybekötött előadást Százhalombatta várossá nyilvánításának 45. évfordulója alkalmából a Hamvas Béla Városi Könyvtár április 9-én.
Boldog ólommérgezésben
2015-04-09 - Lackfi Jánosról nehéz prózában írni. Már a megjelenése is olyan, amilyennek Arany Jánost képzeli az ember. Szülei József Attila- és Kossuth-díjas költők, még a felesége is Kossuth-díjas zeneszerző leánya. Ő maga máris érettségi tétel, megszámlálhatatlan díj és elismerés birtokosa, verseit megzenésítve éneklik szerte az országban, pedig nincs 44 éves.    
Kell egy csapat
2015-04-07 - Sinka László Százhalombatta alpolgármestere, óvárosi képviselő, egykori sportolóként a csapatmunkában hisz. Együttműködésre törekszik az önkormányzatban és a választókerületében is, amelyben létrehozott egy tanácsadói testületet, hogy közösen oldják meg a feladatokat. A közelmúltban visszatért a sportéletbe a sportlövők főtitkáraként. Nemrég új szerepben is bemutatkozott. Megszületett az első unokája.
Programajánló
2015-04-07 - Április 9. (csütörtök), 18 óra: Városi értékek – értékes városiak – A város 45 éve – előadás képekben – Kovács Edina és Török László előadása a HBVK-ban.
Új könyvek a könyvtárban
2015-04-02 - Boldizsár Ildikó: Mesék boldog öregekről Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni: Napló 1935-1946 I-II.
Talált tárgyak a VSZK-ban
2015-03-31 - Tájékoztatjuk kedves fürdővendégeinket, hogy a 2014. október 18. és 2015. március 15. közötti időszakban a Kiss László Sportuszodában és Szalai János Uszodában talált tárgyak a Városi Szabadidő Központ sportcsarnokában található gazdasági irodában 2015. április 30-ig vehetők át.
Bemutatkoznak a százhalombattai óvodák
2015-03-26 - Kipp-Kopp Óvoda Óvodánk 5 csoportban 125 gyermeket tud fogadni.
Programajánló
2015-03-24 - Március 26-án (csütörtök), 14 órakor: Táncoló tavasz – Folklór-kalendárium – Ifjúsági bérlet utolsó előadás – A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Söndörgő Együttes közös produkciója a BKK-ban.
Részleges napfogyatkozás csak teljes szemvédelemmel!
2015-03-19 - Két órán át tartó részleges napfogyatkozást csodálhatunk meg március 20-án, azaz holnap. A várhatóan derűs idő miatt végig nyomon követhetjük a nem mindennapi eseményt, ami Budapesten 9:38-kor kezdődik és 10:48-kor lesz a maximuma.
Bölcsis beíratás
2015-03-16 - Beiratkozást tartanak a százhalombattai bölcsődében (Kodály sétány 11.) április 15-én és 16-án (csütörtökön és pénteken), 8-tól 16 óráig.
Kettő díszpolgárt avattak március 15-én
2015-03-16 - "Soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell, mindig újra kezdeni." Kossuth gondolatával kezdte ünnepi beszédét Vezér Mihály polgármester március 15-én Százhalombattán. A városlakók első alkalommal koszorúzták Petőfi Sándor szobrát az új helyén, a szakorvosi rendelő előtti téren.    
Nyílt nap a Kiss László Sportuszodában
2015-03-10 - MIT REJT AZ USZODA PINCÉJE?
Fehér rózsa a városi nőnapon
2015-03-10 - A Nemzetközi Nőnap alkalmából színes program és virágok fogadták a százhalombattai hölgyeket a Barátság Kulturális Központban március 6-án. Az önkormányzat intézményeiben és gazdasági társaságaiban dolgozók virágot kaptak a várostól.
Városi megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából
2015-03-10 - Március 13 - 15. Időpont: 2015. március 13. péntek, 10:00     " A jó lovas katonának de jól vagyon dolga..."   2015. március 13. péntek 10.00 Tematikus délelőtt az óvodásoknak, találkozás a forradalommal, találkozás a huszárokkal 15.00 Találkozás a huszárokkal a város közterein   A MAGYAR FALU   2015. március 14. szombat, 19.00 ~ táncprodukció ~ a Fitos Dezső Társulat előadása A Magyar Falu az 1900-as évek vidéki társadalmának színes, változatos szokásait, ünnepeit, hiedelmeit viszi színpadra.
Kempo világkupa - Hazai pályán remekeltek a kick-boxosok
2015-03-10 - Egy arany- és hat ezüstérem a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzőinek mérlege a XIII. Juhász Ferenc Emlékversenyt és Nyílt Kempo Világkupán, amelyet március 6-8-án rendeztek Százhalombattán.
Nagyok zárva, kicsik nyitva
2015-03-10 - A tavaly decemberben elfogadott, a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény értelmében március 15-étől a kétszáz négyzetméternél nagyobb üzletek, hipermarketek nem nyithatnak ki a hét utolsó napján.    
Programajánló
2015-03-09 - "A tett az embert magával rántja" Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem – Téma: Hamvas Béla A mű elégetése című esszéje – Foglalkozásvezető: Baka Györgyi – HBVK – Március 12. (csütörtök), 18 óra.
Koordinált parkolás
2015-03-09 - A városi uszodában tartott versenyekre érkező részvevők gépjárművei gyakran zavarják a környéken élőket.
Új könyvek a könyvtárban
2015-03-05 - • Jászberényi Melinda: A kulturális turizmus sokszínűsége • Gazsó Ferenc, Laki László: Fiatalok az újkapitalizmusban • Martin Seligman: Az optimista gyermek • Vekerdy Tamás, Németh Miklós: Jól szeretni • Oplatka András: Mert ez az ország érdeke • Murakami Haruki: Köddé vált elefánt • Chris Hadfield: Egy űrhajós tanácsai a földi élethez • Vörös Viktor: Mindennapi kríziseink • Komlósi Piroska (szerkesztő): Családi életre és kapcsolati kultúrára felkészítés • Joe Haldeman: Örök béke   Hamvas Béla Városi Könyvtár Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap www.hbvk.hu
Kempo világkupa
2015-03-04 - Ismét Százhalombattán, sorrendben 13. alkalommal rendezik meg a Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupát március 6-8. között, a VSZK-ban. Még tart a jelentkezés a nemzetközi megmérettetésre, eddig hét ország több mint négyszáz versenyzőjétől érkezett nevezés. Az idei évben először ezen az eseményen kerül sor az MMA Világszövetség magyar bajnokságára is. A Százhalombattai Kick-box SE 6 fővel képviseli városunkat.
Tizenkét műalkotás Százhalombattáról
2015-03-03 - Utoljára hetven éve rendeztek nagyszabású, az erdélyi képzőművészetet teljességében bemutató festménykiállítást a Magyar Nemzeti Galériában. Április 24-én ilyen nyílik "Sors és jelkép, fejezetek az erdélyi magyar képzőművészet történetéből 1920-1990" címmel. Öt hónapig lesz látható. Érdekessége, hogy tizenkét darabja Százhalombattáról, Takács Pétertől származik.
Így vigyázz a kocsidra!
2015-02-27 - Nem kell sorolni, mennyi kellemetlenséget okoz, ha feltörik, vagy ellopják valakinek az autóját. Mit érdemes tenni ezek megelőzése érdekében? Néhány tipp következik az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályától.
"A MOL 2000 projekt volt a szívem csücske" - Cseh Béla előadása az OMNYE- ben
2015-02-24 - Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület februári klubnapján majdnem szűknek bizonyult az Óvárosi Közösségi Ház nagyterme.
Programajánló
2015-02-24 - Február 27-én, 18 órakor: 38. Regionális Borverseny az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban.
Kiemelt sportágak, utánpótlás, tömegsport
2015-02-24 - Kijelölte a fő irányvonalakat a következő öt évre a februárban elfogadott sport-, valamint a közbiztonsági koncepció Százhalombattán. Szél Pált, az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnökét kérdeztük a részletekről.
Hogy az Óvárosnak jobb legyen
2015-02-23 - Az Óvárosban az elmúlt években beköltözők aligha tudhatják, hogy Klimsa Arthúr nyolc éven keresztül volt Százhalombatta önkormányzati képviselő-testületének tagja és képviselte az ott élőket. Ami ebből az időszakból megmaradt, azzal viszont találkozhatnak, hiszen képviselősége idején több mint 4 milliárd forintot költöttek az Óvárosban a többi között út- és járdarekonstrukcióra.
Ádám nem adja fel
2015-02-18 - Folytatni lehet a százhalombattai Soczó Ádám speciális neurológiai kezelését a decemberben rendezett jótékonysági koncertnek köszönhetően. A súlyos fejsérülést szenvedett fiatalember édesanyja elmondta: nagyon hálásak a segítségért.
Százhalombatta nagykövete
2015-02-18 - Egészségtudatos életmód, személyre szabott segítségnyújtás, motiválás, felkészítés a versenyekre, szülés utáni alakformálás, közösségalakítás. Ezeket a célokat tűzte maga elé Százhalombatta nagykövete. A célok megvalósítása ebben az esetben nem politikai rendezvényeken történik, hiszen Szabó Csilla nagykövet asszony a futás népszerűsítésére törekszik városunkban, ezért dolgozik hetente több alkalommal.
Egyensúlyi költségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2015-02-13 - 7 milliárdos bevétellel és ugyanekkora összegű kiadással fogadta el a város 2015-ös költségvetését a százhalombattai képviselő-testület. A korábbi évekhez képest szerényebb mértékű támogatások ellenére még mindig többet költ a város önként vállalt feladataira, mint a kötelezőkre. Előbbiekre összesen 3,4 milliárd, utóbbira pedig 2,8 milliárd forintot különítettek el a február 12-i tanácskozáson.
Programajánló
2015-02-10 - Előző számunk Programajánlójában tévesen 6-ai dátummal megjelent óvárosi farsangi batyusbál és jelmezverseny helyes időpontja: február 21-én, 20 óra.
Takarékos év elé nézünk
2015-02-10 - A parkolóhelyek, az Urbáriumban ismét megjelent talajvíz, Óváros gyenge közellátása, a sportegyesületek támogatása, valamint az ifjúsági klub is szerepelt a február 9-i közmeghallgatás témái között Százhalombattán. Vezér Mihály polgármester arról tájékoztatott, hogy várhatóan egymilliárd forinttal lesz kevesebb az önkormányzat bevétele, mint az előző évben.
Éremeső a hétvégi sportlövő OB-n
2015-02-09 - Százhalombatta adott otthont a magyar sportlövők legrangosabb versenyének, az idei Légfegyveres Országos Bajnokságnak, február 6-8. között. A város és a helyszín jó adottságainak köszönhetően már harmadik alkalommal került sor a verseny itteni megrendezésére, és a sportági szövetség, valamint az önkormányzat közötti hosszú távú megállapodás értelmében ez a jövő évben is biztosan így lesz. A megmérettetésre 655 nevezés érkezett.
Programok a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2015-02-09 -              
Ülésezik a képviselő-testület
2015-02-09 - Február 12-én, lapzártánk után tartja idei első tanácskozását a százhalombattai képviselő-testület. Az ülésen várhatóan elfogadják a 2015-ös költségvetési rendeletet.
Új könyvek a könyvtárban
2015-02-06 - • Segítség, rokonok lettünk!
Járőrözés, tanulás, oktatás - Januári polgárőr beszámoló
2015-02-05 - A január a szilveszteri rendezvényekkel kapcsolatos "utómunkálatokkal" kezdődött.
Rembrant és kora
2015-02-05 - Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete februári rendezvényén múzeum látogatáson vettünk részt.
Átalakul a szociális támogatási rendszer
2015-02-05 - Egy hónapon belül rendeletet kell alkotniuk a települési önkormányzatoknak a helyi segélyezésről, mert március elsejével átalakul a szociális támogatási rendszer. A jövedelemkompenzációt biztosító támogatások a járásokhoz, míg a kiadáskompenzáló segélyek az önkormányzatokhoz kerülnek.  
Bővítenék a hulladéklerakót
2015-02-05 - Takarékos, szigorú, de biztonságos költségvetés elfogadására készül a százhalombattai képviselő-testület – mondta Kovács Lajos, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság elnöke, a bizottság február 4-i tanácskozása után.
Biztosított a működés
2015-02-05 - Bár az idei költségvetés szűkösebb lesz a tavalyinál, Szél Pál, az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnöke szerint ez nem jelent majd visszaesést azokon a szakterületeken, amelyekért a szakbizottság felel.
Célkeresztben a riói olimpia
2015-02-05 - A magyar sportban eltöltött 25 év után valószínűleg senkinek nem kell bemutatni Sinka Lászlót, Százhalombatta alpolgármesterét és a Magyar Sportlövők Szövetsége új főtitkárát – mondta Nagy György, a sportlövők elnöke azon a február 4-i országos sajtótájékoztatón, amelyet Budapesten tartott a szövetség. A téma egyebek mellett a hétvégi százhalombattai OB volt.
Programajánló
2015-01-28 - Január 29-én, 19 órakor: A folyón túl Itália – komédia – A téli-tavaszi "Örkény" felnőtt színházi bérlet I.
Hat év, 1500 önkéntes!
2015-01-28 - Tavaly decemberben ünnepelte a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a fennállásának hatodik évfordulóját.
Elődeink kulturális öröksége nyomában
2015-01-28 - A Százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskolában hagyományosan, ünnepélyes keretek között emlékeztünk meg a Magyar Kultúra Napjáról az alsó tagozatos diákokkal.
Jövőre bővülhet a szavalóverseny
2015-01-23 - Bár csak az Érdi Tankerületben hirdették meg, ennek ellenére egy Szerbiában élő magyar kislány is jelentkezett a Barátság Kulturális Központ Himnusz-szavaló versenyére. A rendezvényt január 22-én második alkalommal tartották meg, és a jövőben szeretnék az országban és a határon túl élő magyar diákok előtt is megnyitni – mondta el Szigetvári József igazgató.
Programok a fény jegyében
2015-01-23 - Az Európai Fizikai Társulat kezdeményezésére 2015-öt a fény nemzetközi évének nyilvánította az ENSZ. A programsorozathoz, amelynek célja annak a tudatosítása, milyen komoly szerepet játszik életünkben, a tudományokban, a művészetekben a fény, a százhalombattai Barátság Kulturális Központ is csatlakozott.
Újdonságok a könyvtárban
2015-01-22 - • Heyden, Van der: Tonio • Kovács Lajos: Száz kémiai mítosz: tévhitek, félreértések magyarázatok • A hadviselés művészete - Nagy hadvezérek az ókorban és a középkorban • Sun-Mi Hwang: Rügy - A tyúk, aki a repülésről álmodott • Murakami Rjú: Piercing • D.
Jövő, amiben mindenki megtalálja a számítását
2015-01-21 - Akik Százhalombattán élnek, általában szeretik a várost és értékelik az adottságait. Többségük úgy vélekedik, ahhoz, hogy ez a jövőben se változzon, elsősorban munkahelyekre van szükség, mert akinek máshová kell dolgozni járni, az előbb-utóbb lakni is máshol szeretne. Mit lehet tenni a foglalkoztatás megtartásáért, bővítésért? Többek között erre a kérdésre is választ keres a városfejlesztési koncepció, amelyet decemberben egyhangúlag fogadott el a képviselő-testület. A benne foglalt tervekről dr. Oláh M. Zoltán főépítésszel beszélgettünk.
Képviselői évértékelők
2015-01-13 - Idén is arra kértük a képviselő-testület tagjait, értékeljék a tavalyi évet: milyennek látták az önkormányzat munkáját, milyen jelentős eseményeket, eredményeket, esetleg kudarcokat emelnének ki a város, illetve saját körzetük életéből. 
Kultúra, művészet, identitás
2015-01-13 - Kiemelkedő eseményekkel, kultúra napi díszelőadással, a városban élő és alkotó képzőművészek kiállításával és a BKK-ban működő közösségek nyílt programjaival várja az érdeklődőket a Kultúra Hete Százhalombattán.  
Hogy volt 2014?
2015-01-13 - A választások éve volt 2014. Február 15-én megkezdődött az április 6-i országgyűlési választás kampányidőszaka.
Programajánló
2015-01-13 - Január 15-én, 17 órától: A Százhalom Kalendárium 2015 könyv bemutatója a "Matrica" Múzeumban – A kötetet bemutatja: Jankovits Márta, a Kalendárium író-szerkesztője, a Faluvédő Egylet elnöke.
Decemberi beszámoló
2015-01-08 - Azt gondoltuk, hogy a decemberi hónap az ünnepek jegyében fog eltelni.
Idén is a fogyasztók a legfontosabbak
2015-01-06 - A tavalyi évben azt tekintették a Szákom Nonprofit Kft. legfontosabb feladatának, hogy fogyasztóbarát cégként működjön, és minden tekintetben megfeleljen a lakosság igényeinek. Ehhez a dolgozóknak is együtt kellett működniük, csapatként kellett tevékenykedniük – hangsúlyozta Janovszky Károly ügyvezető a százhalombattai kommunális szolgáltató decemberi évzáró rendezvényén.
Battai Szilveszter - december 31.
2014-12-18 - 14:00-15:00 Vidám szilveszteri futás 2014-ből 2015-be 2015 méter az Erkel Ferenc körúton 16:00-17:00 Gyermek és családi szilveszteri buli a Szent István téren 21.00-02.00 Hagyományos főtéri mulatság, sztárvendégekkel, utcabál a Szent István téren DJ Köblivel 21.00 Farkas Bálint és Bálint Emese 21.45 Kiss Alexandra 22.30 Hien 23.15 ABBA Sisters 24.00 Óév búcsúztatás, TŰZIJÁTÉK Vezér Mihály Ph.D.
Új könyvek a könyvtárban
2014-12-16 - • Koszorúfonat Fábián Janka • Párizs fehér fényei Révay, Theresa • Javítások Jonathan Franzen • 1989 Vágvölgyi B.
Dübörgő ifjúság
2014-12-16 - Intenzív hetek állnak az Ifjúsági Műhely - Százhalombatta aktivistái és önkéntesei mögött. Cserediákság, segélykoncert, művészeti vásár, klipek, rendezvények, pályázatok, bővülő verselő klub, gyarapodó tagság jellemzi az elmúlt időszakot.
Programajánló
2014-12-16 - December 20-án, 14 órakor: "Matrica" Műhely gyermekeknek – Karácsonyi ajándék fényképezőgéppel – "Matrica" Múzeum December 20-án, 19,30-kor: Varga Judit és a Fodor Kamaraegyüttes közös karácsonyi Bach-estje a Vojnovich-Huszár Villában (Bp.
Nemzetiségi ünnep
2014-12-16 - A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezte a százhalombattai ROKÖ (Román Nemzetiségi Önkormányzat) Románia Nemzeti Napja megünneplését a Szent András nappal összekötve.  November 30-án 10 órakor az óvárosi szerb templomban Dalibor atya ünnepi misét celebrált az egybegyűlt hallgatóságnak, ami után az ünneplők elvonultak a Szerb Klubba, ahol  frissen sült házi kolbász, hurka és házi savanyúság várta őket.
Óvárosi karácsony
2014-12-09 - Forralt bor, forró tea és szaloncukor várta az óvárosi fadíszítés résztvevőit Százhalombattán, a Szent László téren december 8-án. Az eső ellenére is sokan tartották fontosnak, hogy közösen készülődjenek a szeretet ünnepére.  
Zsebben maradt fényképező!
2014-12-08 - 2014. december 5. egy átlagos nap a naptárban.
Novemberi beszámoló
2014-12-05 - November Halottak Napja hétvégéjével kezdődött.
Ülésezik a képviselő-testület
2014-12-03 - December 9-én tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete.
Dunai hajós
2014-12-03 - Százhalombatta-Dunafüred és Nagymaros között közlekedne a BKK agglomerációs hajójárata.
Gyertyás megemlékezés a Szent László úton
2014-12-02 - Gyertyás megemlékezés lesz holnap délután öttől Óvárosban, a Szent László úton a múlt héten meggyilkolt házaspár háza előtt. A család hálás szívvel köszöni a város és az itt élők segítőkészségét.
Arccal a gyerekek felé
2014-12-01 - Mintegy 370 pedagógus, szociális munkás, védőnő, civil segítő vett részt a Szülők Fóruma Egyesület Születéstől felnőtt korig elnevezésű szakmai konferenciáján november 27-29-én Százhalombattán. Az érdeklődők az egész térségből érkeztek, a téma ezúttal is a gyermek volt.
December a HVBK-ban
2014-11-27 - December 01. hétfő Jubileumi ünnepnap 30 éve itt a könyvtár!
Ötven éve százszor szép
2014-11-24 - Egykori és jelenlegi ovisok, kollégák, szülők, a partnerintézmények és az önkormányzat képviselői köszöntötték a százhalombattai Százszorszép Óvoda dolgozóit az intézményalapítás ötvenedik évfordulóján a Szekeres József Rendezvényközpontban november 21-én.
Programajánló
2014-11-24 - November 29-én, 17 órakor: 30 éves a BKK – Arcok, tárgyak és emlékek című kiállítás megnyitója a BKK-ban.
Új könyvek a könyvtárban
2014-11-24 - Neil Gaiman: A temető könyve Dragomán György: Máglya Jo Nesbo: Kísértet Graeme Simsion: A Rosie projekt Marcellus Mihály: A Pannon Dimitri Verhust: Krisztus bevonulása Brüsszelbe   Szakkönyveinkből: Fóti Péter: Útmutató rebellis tanároknak - Gyerekeknek és szülőknek - Az élet dolgai Makszin Imre: A testnevelés elmélete és módszertana Hegymászás télen Intarziakészítés lépésről lépésre Az elfuserált kert megmentése Viráglexikon   Hamvas Béla Városi Könyvtár Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap www.hbvk.hu  
Kizöldült kajakosok
2014-11-21 - Bár a cím megtévesztő, nem sportról, hanem környezetvédelemről van szó. A Dunafüredi Vízi Sport Klub az ország első egyesülete, amely tanúsítottan nem szennyezi a környezetet széndioxiddal. Legalábbis, amennyit kibocsátanak, annyit semlegesítenek is.
Apraja-nagyja a gyermekkönyvtárban
2014-11-21 - A Hamvas Béla Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában kezdték az "Apraja-nagyja " programsorozatot az Arany János Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatos tanulói november második hetében.
Nézz körül! - felfedezések óvodás szemmel
2014-11-21 - 2009-ben jelent meg a Speciális "battai" környezet és természetvédelmi nevelés lehetőségei óvodások számára c.
Vállalkozói fórum
2014-11-20 - A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége rendez fórumot a százhalombattai Szekeres József Konferencia és Rendezvényközpontban december 1-jén. Az európai uniós támogatással létrejövő rendezvényen adózással, marketinggel, vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos aktualitások kerülnek terítékre neves előadók közreműködésével. A részvétel ingyenes.  
Szívünkből emlékük ki ne aludjon soha
2014-11-18 - Százhalombattán 1915-ben, az elsők között állítottak emlékművet a világháborúban elesett katonáknak. Kovács Lajos jegyző javaslatát így indokolta: "...családjuk soha nem fogja megtudni, hogy drága halottuk hol nyugszik, de mi teremtsünk nekik egy oly maradandó emléket, amit az utókor is hálatelt szívvel szemlélhet, hogy a haza iránt teljesített kötelességükért szívünkből emlékük ki ne aludjon soha, ott lebegjen szellemük lelki szemeink előtt, míg nemzetünk e hazában élni fog, s ez élet tartson örökké."
Csanád Béla díj
2014-11-17 - Magyar Jánosnak adományozta 2014-ben a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége a szervezet alapítójáról elnevezett kitüntetést annak a munkának elismeréséül, amelyet több mint egy évtizeden keresztül végzett a százhalombattai csoport elnökeként. A díj adományozása kapcsán a százhalombattai csoport találkozóra hívta régi és jelenlegi tagjait, hogy kötetlen beszélgetés formájában elevenítsék fel a szervezet munkáját november 5-én.
Programajánló
2014-11-11 - November 13-án, 18 órakor: Szakralitás a kortárs magyar költészetben – Szakolczay Lajos irodalomtörténész előadása a HBVK-ban.
Tíz év múltán
2014-11-11 - A Szülők Fóruma Egyesület munkatársai legmerészebb reményeit is meghaladta az a tíz év, amióta megrendezzük a Születéstől felnőttkorig c.
Új könyvek a könyvtárban
2014-11-11 - • Reményik Sándor összes verse I-II.
Osztottak még nekünk lapot?
2014-11-11 - Évről évre nő az érdeklődés a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesület pedagógiai-pszichológiai tanácskozásai iránt. A tömött széksorokban rendszerint nemcsak a helyi, hanem a környékbeli szakemberek, óvónők, tanítók, fejlesztőpedagógusok, családsegítők ülnek. Az idei, sorrendben tízedik Születéstől felnőttkorig konferencia három napos lesz, és négy százhalombattai helyszínen zajlik.  
Művészpalánták vetélkedője
2014-11-11 - Angyalszárny, Kackiás Pockok, Kékmaszat, Gráciák, Zebra...
Rendőrségi hírek
2014-11-11 - Fokozta a közutak ellenőrzését a rendőrség az elmúlt hetekben Százhalombattán. A közbiztonság megóvásának legolcsóbb és leghatékonyabb módja a bűncselekmények és balesetek megelőzése – mondta Grunda Tibor százados.
Körkép a vízművekről A százhalombattai víz- és csatornaszolgáltatás helyzete
2014-11-11 - A 2014-es üzleti évből már csak alig 2 hónap van hátra. Egyrészt ezért is aktuális áttekinteni az idei év vízműves történéseit, másrészt pedig mert a Mezőföldvíz Kft. kiemelt figyelmet fordít a tevékenységéről szóló rendszeres lakossági tájékoztatásra. A Hírtükör olvasóinak Valkai György, a százhalombattai főmérnökség vezetője készített számvetést az eddig elvégzett munkákról.
Októberi beszámoló
2014-11-10 - Októberben sem unatkoztak városunk polgárőrei.
Jótékonysági koncert Ádámért
2014-11-10 - 2006 szeptemberében egy battai fiatal iskolába utazva, ismeretlen körülmények között kizuhant a vonatból. A balesetben súlyosan megsérült az akkor 18 éves Soczó Ádám. 7 hét intenzívosztály kóma, majd 6 hónap idegsebészeten eltöltött idő, 5 agyműtét s mára már 26 RTM-es kezelés után az óvárosi otthonukban kerestem fel az egykor a fiatalok mindennapjait élő zenét és képzőművészetet kedvelő Ádámot.
Két nap méz
2014-11-06 - Tizenharmadik alkalommal szervezi meg a Barátság Kulturális Központ nagysikerű rendezvényét, a Mézes Napokat, amely az idei évben is sok érdekességgel, a megszokott programokkal és meglepetéssel is várja az érdeklődőket november 21-22-én.
Száz halom őrzi az álmuk
2014-11-06 - Egy kis falu a nagy háborúban címmel kiadványt jelentet meg a Százhalombattai Faluvédő Egylet Hagyományőrző Köre az I. világháború centenáriuma alkalmából. Emlékek, dokumentumok mutatják be négy olyan család történetét, akiknek a hozzátartozója elesett vagy eltűnt a harcok során.
Kezdődik a Rövidpályás Úszó OB
2014-11-04 - A sportág nagyágyúi és idén először külföldi tehetségek is részt vesznek a csütörtökön kezdődő Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságon, Százhalombattán. A versenyt a MÚSZ megbízásából a Százhalombattai VUK SE és a VSZK szervezi a Kiss László Sportuszodában november 6-8-án.
Varázsmesék
2014-11-03 - Alulírott egyik legkellemetlenebb élménye az, hogy Magdus néni elküldi a csorgóra vízért.
Megemlékezés a nemzeti ünnepen
2014-10-28 - Több százan vettek részt a főtéri koszorúzási ünnepségen október 23-án Százhalombattán. A kopjafánál Viczián Ottó Jászai Mari-díjas színművész szavalt, majd Földesi Margit történész professzor emlékeztetett arra a nem egészen két hétre, amely a magyar történelem egyik legjelentősebb időszaka volt.
Gyökerek és szárnyak
2014-10-28 - Rohanó mindennapjainkban sajnos egyre kisebb a tere az igazi, tiszta forrásból származó, élőszóval elmesélt népmesének.
Tisztelt Százhalombattaiak!
2014-10-28 - A legfontosabb, hogy minden egyes választópolgárnak, aki ránk szavazott, köszönetet mondjak.
Programajánló
2014-10-28 - Október 31-én, 8 órakor: Jubileumi kultúrtörténeti kiállítás az elmúlt 30 évről a városlakók által leadott tárgyakból, dokumentumokból, emlékekből a BKK-ban.
Végtisztesség méltányosan
2014-10-22 - Szerencsére ritkán kerülünk olyan helyzetbe, hogy közeli hozzátartozónk temetéséről kelljen gondoskodnunk. Egy százhalombattai eset kapcsán annak próbáltunk utánajárni, mit tehet az ember, hogy ha már temetnie kell, legalább ne vezessék félre, és értékarányos szolgáltatáshoz jusson ezen a kevéssé átlátható piacon.  
Megalakultak a nemzetiségi önkormányzatok
2014-10-22 - A települési nemzetiségi választások eredményeként görög, román és szerb nemzetiségi önkormányzat kapott öt évre szóló mandátumot Százhalombattán. A nemzetiségi képviselő-testületek ünnepélyes keretek között, a városházán tartották alakuló üléseiket október 21-én.
Célba ért a céllövő verseny
2014-10-21 - A pécsi városi lőtér adott otthont a háromfordulós céllövő verseny utolsó állomásának, október 18-án.
1956-os városi megemlékezés
2014-10-20 - TALÁLKOZÁS A FORRADALOMMAL 2014. október 20 – november 4. között szabadtéri kiállítás a Szent István téren   VÁROSI ÜNNEPSÉG 2014. október 23. csütörtök 10.00 KOSZORÚZÁS a Kopjafánál   10.45 ÜNNEPI MŰSOR a Barátság Kulturális Központ színháztermében Himnusz – a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola tanáraiból és növendékeiből álló zenekar előadásában.
Szerénység, alázat, szeretet
2014-10-10 - Ezzel a három szóval lehetne jellemezni Török Lacit, sokunk ismeretlen ismerősét, aki Százhalombatta önkéntes kordokumentátora, szeme és szíve több éve már. Nem művész, nem is fotográfus, mégis nagyon érdemes megnézni a könyvtárban kiállított fényképeit.
Helyszínváltozás
2014-10-10 - Új helyszínen, a Szekeres József Konferencia és Rendezvényközpontban tartják Herczku Ágnes százhalombattai előadását október 14-én.
Elkészült az új körforgalom
2014-10-08 - Hosszú ideig borzolta a kedélyeket az Erőmű úton épülő körforgalom Százhalombattán. A kivitelezés tavasszal kezdődött és csak ősszel fejeződött be, ennek oka pedig az volt, hogy egyes hírközlési kábelek nem szerepeltek a közműtérképen, így a tervezéskor egyáltalán nem számoltak velük.
A kocka el van vetve!
2014-10-07 - Örömmel látom azt az "előrelépést", amelyet városunk jelenlegi vezetői produkálnak a fiatalokkal szemben.
Egy átlagos hétvége a VUK SE-nél
2014-10-07 - Tart a szezon, minden eredményünket folyamatosan képtelenség közzétenni, így leírjuk időnként 1-1 mozgalmasabb hétvége eseményeit. Sikereinkre büszkék vagyunk, a vereségekből pedig tanulunk.
Esőkabátos Batta Bringa
2014-10-06 - A szemerkélő majd elszemtelenedő eső sem vette el a kedvét annak a közel négyszáz biciklisnek, akik az október 4-i Batta Bringát kerekezték végig.
Szeptemberi beszámoló
2014-10-03 - Szeptemberben a hagyományosnak mondható feladataink mellet nagyon sok rendezvényt kellet biztosítanunk a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel karöltve.
A tetteinkkel politizáltunk
2014-10-02 - Bár több jogszabályváltozás hátrányosan érintette a várost, és a gazdaság gyengébb teljesítménye miatt a bevételek is csökkentek, az elmúlt négy évben mégis sokat fejlődött Százhalombatta – hangzott el az ÉSZKE Újtelep-Urbáriumban rendezett választási fórumán. Vezér Mihály polgármester, a településrész képviselője hangsúlyozta: a civil szervezet a "tetteivel politizált."
Kedves Ezüsthajú, Aranyszívű Százhalombattaiak!
2014-09-30 - Az Idősek Világnapja alkalmából szeretettel és tisztelettel köszöntöm városunk szépkorú polgárait Százhalombatta Város Önkormányzata nevében.
Programajánló
2014-09-29 - Október 2-án, 18 órakor: Autóstoppal Grúziában – Kovács Máté Gergő előadása a BKK kamaratermében.
Generációról generációra
2014-09-29 - Október második hete a nyugdíjasoké, a harmadik pedig a felsősöké és középiskolásoké lesz Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban. A szervezők sokrétű és szerteágazó programokkal csalogatják a különböző korosztályokat, és miként megszokhattuk, Szigetvári József igazgató már a következő lépést tervezi. Szeretné, ha jövőre egymással is találkozna az unokák és nagyszülők generációja.
Itt csak dolgozni kell
2014-09-29 - Az idei évben az ÁNTSZ és az OEP is helyszíni vizsgálatot végzett a Százhalom Egészségügyi Központban. Az ellenőrzés mindkét esetben pozitívan zárult, egyetlen komoly mulasztást vagy hibát sem tártak fel a szakemberek. Az intézménnyel a betegek is elégedettek, és jó hírének köszönhetően szívesen szerződnek Százhalombattára a magasan képzett, tapasztalt és népszerű szakorvosok is.
Emlékezés Ferenczi Illés múzeumalapítóra
2014-09-29 - 2014. október 7-én (kedden) 15 órakor kerül sor a százhalombattai "Matrica" Múzeum homlokfalán elhelyezett Ferenczi Illés emléktáblájának koszorúzási ünnepségére.
Új könyvek a könyvtárban
2014-09-26 - Jeff Shore: A zen koan gyakorlása Paul "Coach" Wade: Fegyencedzés - Edzésnapló a tökéletes forma eléréséhez Dr. Czeizel Endre: A magyar költőgéniuszok sorsa Alessandro D’Avenia: Senki sem tudja J.R.R.
Kulturális csemegék az ünnepi asztalon
2014-09-25 - Harminc éve nyitotta meg kapuit Százhalombattán a Városi Könyvtár a jelenlegi, állandó helyén. Tizenöt éve vette fel Hamvas Béla nevét, és tíz éve, hogy az innen indult kezdeményezés hatására a Magyar Népmese Napjává nyilvánították szeptember 30-át. A napokban elkezdődött, többszörösen is jubileumi évad a megszokottnál is gazdagabb programkínálattal csalogatja az olvasókat.
Óváros egyenértékű figyelmet igényel
2014-09-25 - Az árvízvédelem, a csapadékvíz-elvezetés, a munkahelyteremtés és a közellátás javítása – ezek voltak az ÉSZKE óvárosi lakossági fórumának legfontosabb témái szeptember 24-én. Sinka László alpolgármester, aki a településrész képviselője szeretne lenni, nemcsak komfortosabbá, hanem elevenebbé is tenné az óvárosi mindennapokat.
Dunafüreden is megtartotta lakossági fórumát az ÉSZKE
2014-09-24 - A dunafürediek számára rendezett választási fórumot az ÉSZKE szeptember 22-én, a zsúfolásig megtelt Kszellman Flóra Közösségi Házban. A 6. számú választókerület, vagyis majdnem a teljes városrész képviselője és jelöltje Szél Pál, illetve a néhány dunafüredi utcát is érintő 5. választókerület képviselője és jelöltje, Török Sándor tájékoztatta a választókat.
Ismeretlen ismerős
2014-09-24 - Török László fotóiból nyílik kiállítás a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 9-én.
Szalmaszálak abból a jászolból
2014-09-24 - Nagy Gáspár, Kossuth- és József Attila-díjas költő, prózaíró, szerkesztő emlékére szervezett estet a KÉSZ százhalombattai csoportja szeptember 22-én a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Előadást tartott Szakolczay Lajos irodalomtörténész, Nagy Gáspár barátja és pályatársa, és verseket olvasott fel Baka Györgyi könyvtáros, aki még a szombathelyi főiskolán ismerte meg és több író-olvasó találkozójára is elkísérte a költőt.
Elköszönt a képviselő-testület
2014-09-19 - Megtartották a 2010-14-es választási ciklus utolsó képviselő-testületi tanácskozását Százhalombattán szeptember 18-án. Legközelebb az október 12-i választás után, az alakuló ülésen már új felállásban ülnek tárgyalóasztalhoz a városatyák.  
Közösségért Elismerő Oklevél
2014-09-19 - Török Sándor javaslatára minden évben a Battai Napok ünnepélyes megnyitóján adják át a Közösségért Elismerő Okleveleket Százhalombattán. Idén erre szeptember 12-én került sor.
Folytatódnak az ÉSZKE fórumok
2014-09-18 - A 4. és az 5. választókerület számára rendezett választási fórumot az ÉSZKE Százhalombattán szeptember 17-én. Vezér Mihály polgármester néhány aktualitásról is tájékoztatta a megjelentek népes táborát.
Sportszerű ígéret
2014-09-18 - Simicskó István, sportért felelős államtitkár tartott választási fórumot Százhalombattán szeptember 16-án. Arra biztatta a résztvevőket, szavazzanak októberben a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeire és Szabó Zoltán polgármesterjelöltre, aki hiteles, tisztességes, jó ember. A kormánypolitikus szerint jogos igény, hogy a város központi támogatást szeretne az Arany János iskola új tornaterméhez.
Az új CBA-tól Kurdisztánig
2014-09-18 - Dr. Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester volt a vendégünk az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület szeptemberi klubnapjának első részében.
Fenntartható ígéretek
2014-09-17 - A munkahelyteremtést, az idősekkel és rászorultakkal való törődést és az ifjúság jövőjének biztosítását nevezte Vezér Mihály polgármester az elkövetkező évek legfontosabb városi feladatainak az ÉSZKE szeptember 15-i lakossági fórumán. A rendezvényen az 1-es, 2-es és 3-as választókerület képviselőjelöltjei fejtették ki választási programjukat.  
Tanévnyitó értekezlet
2014-09-11 - Továbbra is magas színvonalon, jó tárgyi feltételek mellett zajlik az oktató-nevelő munka a Százhalombattai iskolákban és óvodákban. Az iskolákban azonban időszerű lenne korszerűsíteni az informatikai eszközöket és javítani a mindennapos testnevelés lehetőségein. Tanévnyitó értekezletet tartottak az önkormányzat, a KLIK és az intézmények vezetői szeptember 10-én a Szekeres József Rendezvényközpontban.
Szurkoljunk együtt a játékos városiaknak!
2014-09-09 - Ha Battai Napok, akkor Játékos Városiak Találkozója! A huszonegyedik születésnapját ünneplő százhalombattai rendezvénysorozat elmaradhatatlan és egyik legnépszerűbb programjára már készülnek a díszletek, gyakorolnak a csapattagok. A szurkolóknak is van még néhány napjuk, hogy a játék kezdetét jelző sípszóig – ami szeptember 13-án fog felharsanni – eddzék hangszálaikat, előkészítsék a szurkoláshoz nélkülözhetetlen kellékeket.
Kultúra nélkül nincs öröm
2014-09-09 - Kultúráért Százhalombatta Díjjal tüntette ki a százhalombattai önkormányzat Cseh Kornélnét, a Barátság Kulturális Központ nyugállományba vonult igazgatóhelyettesét, a Sérültekért Alapítvány elnökét. Úgy véli, a kultúra nemcsak az a csillogó valami, amit fényes és hatalmas koncerttermekbe képzelünk el. Nem kapjuk örökségbe, de egészen egyszerű dolgokon múlik, hogy eljuttassuk a "mélybe".
Pályázati sikerek a VUK SE-nél
2014-09-05 - Az elmúlt hetekben halmozza a sikereket a Százhalombattai VUK SE úszó szakosztálya. Míg a sportolók a vízben jeleskednek, addig az egyesület vezetői arra törekszenek, hogy az infrastruktúra fejlesztésével egyre magasabb színvonalú versenyeket rendezzenek és biztonságosabbá tegyék az edzéseket. Elképzeléseik megvalósításához használhatják fel a Sportágfejlesztési Támogatásból elnyert pénzösszegeket.  
Új könyvek a könyvtárban
2014-09-05 - • Bill Bryson: Shakespeare - Az egész világ színház • Iny Lorentz: A remény földjén • Edwin F.
Programajánló
2014-09-05 - Szeptember 11-én, 15-én és 18-án, 14-től 19 óráig Márton Béla festőművész válogatott képeiből nyílt kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban Szeptember 12-13-14-én: 21. Battai Napok – 12-én 17 órakor a Fesztiválsátorban: Hívogató – A Forrás Néptáncegyüttes műsora – 17,30-kor: Vezér Mihály polgármester köszöntője, majd a képviselő-testület által alapított "Közösségünkért" Díj átadása – 19 órakor: A "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta udvar, rendes ház" díj átadására kerül sor.
Tolerancia és befogadás
2014-09-04 - Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete is részt vett azon a megemlékezésen, amelyet a holokauszt 70. évfordulója alkalmából tartottak a százhalombattai köztemetőben. A rendezvényen megjelent Pozsgay Imre, egykori miniszter, egyetemi tanár, valamint Tóbiás József, az MSZP elnöke is.
Augusztusi beszámoló
2014-09-04 - Augusztusban sem unatkoztak városunk polgárőrei.
Átadták a szennyvíztisztítót
2014-09-04 - Fél éves sikeres próbaüzem után ünnepélyesen is átadták az európai uniós forrásokból korszerűsített szennyvíztelepet Százhalombattán szeptember 3-án. A nettó 900.334.232 forintos beruházásnak köszönhetően a létesítményből csaknem ivóvíz tisztaságú víz kerül a Dunába, a visszamaradó ártalommentes iszap pedig mezőgazdasági hasznosításra is alkalmassá vált.
Tenisz
2014-09-02 - A VUK SE tenisz szakosztályának legfrissebb eredményei Dénes Tibor szakosztályvezetőtől:   Korosztályos Magyar Bajnokság - L12 csapat IV.
Nagy Gáspár emlékest
2014-09-01 - M E G H Í VÓ   "Csontjaink vádlón ittmaradnak nevezik őket ENNEK ANNAK...
Biztonságot, fejlődést, jó közérzetet!
2014-08-28 - Így foglalja össze célkitűzéseit a százhalombattai Demokratikus Koalíció az október 12-i önkormányzati választásra készülve. Programjukat és jelöltjeiket augusztus 27-én mutatták be a helyi sajtónak.
Új könyvek a könyvtárban
2014-08-26 - • Babajelbeszéd - hatékony kommunikáció már a beszéd előtt / Nyéki Márta • Gadur kapui / Bán Mór • Csillagainkban a hiba / John Green • Álom doktor / Stephen King • Grafikák / Cseh Tamás • Országkép / Bíró Zoltán • Mr.
Bemutatta polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit az MSZP
2014-08-21 - Sajtótájékoztatón mutatta be a százhalombattai szocialista párt az őszi önkormányzati választáson indítani kívánt jelöltjeit augusztus 18-án.  
Rendben van a szénájuk
2014-08-21 - Helyszíni ellenőrzést tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség a Százhalombattai VUK SE-nél a TAO program megvalósulását és pénzügyi elszámolását illetően. A háromfős bizottság mindent rendben talált. 
Labdarúgás
2014-08-13 - Augusztus 16-án Nagykőrös ellen játssza első mérkőzését a Százhalombattai Labdarúgó Klub a Pest megyei első osztályban.
Tenisz
2014-08-13 - 7. helyet szerzett Dávid Cintia a Korosztályos Csapat Európa-bajnokság selejtezőjében, Csehországban, a magyar csapat tagjaként.
Júliusi beszámoló
2014-08-13 - A júliusi hónapban szolgálati idejük nagy részét a parkokban és egyéb közterületen töltötték polgárőreink.
Sakkverseny
2014-08-13 - Százhalombatta Város 2014. évi nyílt sakk egyéni VSZK Strand bajnokságának versenykiírása   A verseny rendezője: SZTC Sakkszakosztály, 2440.Százhalombatta.Ifjúsági u.7 A verseny támogatója: Városi Szabadidő Központ A verseny főszervezője: Szenczy Sándor A verseny bírója: Schaum Béla A verseny célja: Százhalombatta város 2014. évi egyéni Szabadidő Központ Strand bajnoka címének megszerzése!
Nyári munka - diák munka Keress magadnak!
2014-08-12 - Harmadik éve folyik a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott diákmunka-program az országban. Városunkban is több helyszínen, többféle munkát próbálhattak ki a diákok. Az eddigi tapasztalatokat Pap Miklós képviselő, foglalkoztatáspolitikai tanácsnok foglalta össze.
Felújítás város szerte
2014-08-12 - Idén közel 140 millió forintot költ intézmény-felújításra a százhalombattai önkormányzat. Ez közel 30 millió forinttal több, mint a tavalyi összeg, mivel akkor az iskolák nem szerepeltek a listán – tájékoztatott Hyross Imre, a Szákom Kft. beruházási munkatársa.
Éjszakai strand
2014-08-11 - Harmadik alkalommal rendezett éjszakai fürdőzést a Városi Szabadidő Központ augusztus 2-án, a Strandok Éjszakáján Százhalombattán. A program iránt nagy volt az érdeklődés, főként a 16-18 éves korosztály körében.
Látogatóközpont a főtéren
2014-08-11 - Gyapi és Mami, Százhalombatta életnagyságú kabalamamutjai várják a betérőket a Korshak Kft. új telephelyén, a Szekeres József Konferencia és Rendezvényközpont földszinti üzlethelyiségeiben nyíló információs irodában és ajándékboltban. A győri mintára kialakított látogatóközpont régi hiányt pótol a városban – mondta el Nyilas Hajnalka városházi szóvivő.  
Programajánló
2014-08-11 - Augusztus 14-én, Az Öröm Napja – 17 órától: Summerfest sokadalom, zászlófelvonás a Rendezvényközpont parkolójában.
Ezerszínű Summerfest
2014-08-05 - Rengeteg művészeti élményt és kulturális kuriózumot, gyerekeknek, felnőtteknek, fiataloknak és időseknek szóló szórakoztató programot kínál a XXI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár augusztus 12-től 22-ig. 
Áll a zászló a Happy Handsnek
2014-08-05 - Harmadik helyezést ért el a százhalombattai strandkézilabda-csapat a hétvégi, nálunk rendezett tornán, amely az idei nemzeti bajnokság utolsó kvalifikációs fordulója volt. A Happy Hands ezzel a szerepléssel javított eddigi pozícióján: a hatodik helyről az ötödikre lépett előre a bajnokságban. Ha sikerül a formaidőzítés és Fortuna sem pártol el a fiúk mellől, akár megismételhetik 2012-es ragyogó sikerüket, és győzelmet is arathatnak a hétvégi Balatonfüredi döntőn. 
Műsorváltozás! Újra Százhalombattán vendégeskedik a strandkézilabda társadalom
2014-08-01 - Pazar időjárási körülmények mellett, látványos pörgések, elképesztő magasságokban repkedő fiatalok, hatalmas gólok és látványos kapus bravúrok várhatók a hétvégén, a városi strandon.
Százhalombattán díjazzák Európa legvirágosabb településeit
2014-07-30 - Európa huszonötezer települését és közel ötvenmillió lakosát képviselik azok a delegációk, amelyek szeptember utolsó hétvégéjén Százhalombatta vendégszeretetét élvezik majd. Az Európai Virágos Városok Versenyére (Entente Florale Europe) benevezett, hazájukban nyertes városok és falvak vezetői itt vehetik át a nemzetközi zsűri díjait. Az esemény előkészületeiről Sinka László alpolgármester adott tájékoztatást a Hírtükör olvasóinak.
Karin Ruck: Az önmenedzselés edzésterve
2014-07-30 - A nők számára örök kérdés: család vagy karrier, harmonikus magánélet vagy sikeresség a munka világában? Ha már nyugalom és rend van az otthonunkban, talán elérkezett az ideje annak, hogy munkahelyünkön is tudatosan kihozzuk magunkból a maximumot, és azt egészséges önbizalommal feltöltődve közvetítsük kollégáink, vezetőink felé.
Százhalombattán játszott a strandtenisz elitje
2014-07-30 - Százhalombattán rendezték július 26-án a Magyar Tenisz Szövetség strandtenisz sorozatának negyedik fordulóját. A válogatott játékosokkal tarkított mezőny színvonalas játékkal mutatta be a városlakóknak a Magyarországon egyelőre gyerekcipőben járó sportág szépségeit.
Új könyvek a könyvtárban
2014-07-24 - • Katona András - Kiszelly Zoltán -Salamon Konrád - Simon János - Tüntetések könyve - Negyedszázad 56 tüntetése Magyarországon (1988-2013) • Lipovecz Iván - Miénk (lett volna) a tér?
Véget ért a könyvtárhasználati projekt
2014-07-24 - 2010-től 2014-ig négy éven keresztül tartott az Arany János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Hamvas Béla Városi Könyvtár gyermekkönyvtári részlege között az a projektmunka, ami a két intézmény közötti kapcsolatok intenzívebbé válását, az együttműködésen alapuló kooperatív partneri kapcsolatot, új tanulási és tanítási formák kialakítását és a potenciális könyvtárhasználók körének bővítését hivatott szolgálni.
Hőségriadó - tovább tart nyitva a strand
2014-07-18 - Hőségriadó lesz hétvégén. Az országos tiszti főorvos július 18-án 00:00-tól 20-án 24:00-ig másodfokú hőségriasztást rendelt el. Mindez azt jelenti, hogy az egyre melegebb éjszakák következtében a napi középhőmérséklet egyre többfelé meghaladja a 25 Celsius-fokot.
Aki a virágot szereti...
2014-07-15 - Július 25-ig lehet jelentkezni az önkormányzat által meghirdetett "Virágos Százhalombatta" és "Tiszta Udvar – Rendes Ház" elnevezésű versenyekre. Az akciók célja, hogy városunk még szebb és rendezettebb legyen.
Új könyvek a könyvtárban
2014-07-15 - Cságoly Ferenc: Három könyv az építészetről: Szépség Wappshott, Nicholas - Keynes és Hayek: Az összecsapás, amely meghatározta a modern közgazdaságtant Székely László szerk.
Csodás helyeken jártunk
2014-07-15 - A Román Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett anyaországi látogatás lassan hagyománnyá válik, idén is 20 fővel egy háromnapos buszkirándulást tettünk, amin a nemzetiségi közösség tagjain kívül a román nyelvtanfolyam hallgatói is részt vehettek. 
Júniusi Beszámoló
2014-07-15 - Ez a hónap viszonylag nyugodtan telt.
Újabb országos elismerés
2014-07-10 - A település biztonságát szolgáló polgárőrség munkájáért és támogatásáért a Polgárőr Város kitüntető címet nyerte el Százhalombatta. Az ünnepélyes díjátadóra július 5-én, Békésen, a XX. Országos Polgárőr Napon került sor.  
Óvárosi Kulturális Napok - 2014 Tánc, zene és kacagás
2014-07-01 - Hagyományápolás-és teremtés, jó kedv és barátság jellemzi az Óvárosi Kulturális Napokat, amelyet az idén június 27-29. között rendeztek a Százhalombatta bölcsőjének számító városrészben.
Képviselő-testületi összefoglaló - Indulhatnak a mini csoportok
2014-07-01 - Három éven aluli gyermek is járhat óvodába. Az óvodakezdés nem könnyű feladat a kicsinek – és talán még nehezebb az anyukának. A munkaerőpiac telített, így előfordul, hogy az édesanyának minél hamarabb vissza kell lépnie a munka világába. Vagy éppen a gyerkőcnek társaságra van szüksége, gyerekekre és ezt az igényét a felnőtt nem tudja kellőképpen kielégíteni. Kétéves kor után ez már valós probléma lehet: egyszerűen a közeli játszótér már nem elég, rohamosan okosodik a poronty és új kalandokra vágyik.
Rendőrségi hírek
2014-07-01 - Általánosságban elmondható, hogy ismét csendesen teltek a napok az elmúlt két hétben Százhalombattán, és a lakótelepi részről is kevesebb bejelentés érkezett fiatalok hangoskodásával kapcsolatban.
Új könyvek a könyvtárban
2014-07-01 - Az év versei 2014 Ray Bradburry: A Toynbee-átjáró Szilasi László: Harmadik híd Jiri Weil: Mendelssohn a tetőn Juan Gabriel Vásquez: A hírnév John le Carré: A panamai szabó Moldova György: A nagy októberi összefogás Szakurazaka Hirosi: A holnap határa Tom Bower: Bernie Ecclestone titkos élete Borisz Akunyin: Ajánlott olvasmányok   Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, Szent István tér 5. www.hbvk.hu Nyári nyitva tartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 12-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap.
Szakmai elismerésben részesültek a Hamvas Béla Városi Könyvtár dolgozói
2014-06-26 - Június 18-án vette át a TÉKA-díjat a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár két munkatársa: Kovács Marianna, igazgatóhelyettes és gyermekkönyvtáros, valamint Nagy Zsoltné, Marianna, aki a felnőttkönyvtár szolgáltatásvezetője.    
Két út között
2014-06-17 - Százhalombatta testvérvárosi kapcsolatának mára már van írható története, hiszen nem csak valamennyi képviselő testület-idejére, de már a rendszerváltozás előttre is visszanyúlik. A kapcsolatokra főként a kölcsönösség, az egymás melletti kitartás a jellemző, még akkor is, ha voltak eseményekben szerény és történésekben gazdagabb periódusok. Erről beszélgettünk Sinka László alpolgármesterrel.
Feladatokban bővelkedő tanév
2014-06-17 - Tankerületi pillanatkép évzáró előtt – Sárközi Márta igazgatóval   Minden tanév másként nehéz, mindig tartogat új elemeket, változásokat ez alól nem kivétel sem a pedagógus, sem a diák. Százhalombattán júniusban 2500 diák számára ért véget a tanév. Az értékelések még javában zajlanak, de a megkérdezettek közül valamennyien egyetértenek abban, hogy mozgalmas, eredményes tanév áll mögöttük.
Programok a Matrica Múzeumban és a Régészeti Parkban
2014-06-12 -   ÜTŐS JÚNIUS A "MATRICA" MÚZEUMBAN ÉS RÉGÉSZETI PARKBAN!
Vásár, utcabál, szabadtéri színház
2014-06-11 - Minden korosztálynak igazi nyári kikapcsolódást kínálnak az Óvárosi Kulturális Napok Százhalombattán június 27-29-én. A programokat ezúttal is a városrész méretéhez és sajátos, patinás miliőjéhez alakították – mondta el Szigetári József, a Barátság Kulturális Központ igazgatója.
Világot jelentő deszkák
2014-06-10 - Évről évre tömegeket vonz a Piac térre az ÉSZKE és a Százhalombattai Piac Téri Egyesület gyermeknapi rendezvénye, amelyet idén ötödik alkalommal tartottak meg június 6-án.
Nyári nyitva tartás a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2014-06-10 - Június 15-től augusztus 31-ig  
Májusi beszámoló
2014-06-05 - Május bővelkedett a programokban és a feladatokban egyaránt.
Már csak az igazi nyár hiányzik
2014-06-03 - Mediterrán hangulatban, interaktív gyermekjátékokkal és még több árnyékkal vár mindenkit a százhalombattai strand.
Egy nagyszerű hivatás
2014-06-03 - Minden eddiginél több díjat vehettek át a százhalombattai óvónők, dadusok, tanítók és tanárok a városi pedagógusnapon május 30-án a BKK-ban. A minisztériumi és önkormányzati elismerések mellett ezúttal az iskolákat fenntartó KLIK is jutalmazta erkölcsileg az éves munkát.
Tartós lesz a forgalomkorlátozás az Erőmű úton
2014-06-03 - A távközlési közművek kiváltása hátráltatja az új körforgalmi csomópont építését a Vörösmarty, Erőmű, Dunafüredi út találkozásában Százhalombattán. Lámpás irányítás mellett, csak félpályán lehet haladni a Vörösmarty és Erőmű út érintett szakaszán, és kötelező jobbra tartás érvényesül a Dunafüredi és Erőmű utak kereszteződésében. A részletekről Tóth Attila, a Polgármesteri Hivatal műszaki munkatársa tájékoztatott.  
Szeszélyes gyereknap
2014-06-03 - Valószínűleg a sokféle újszerű programnak köszönhető, hogy a kiszámíthatatlan időjárás ellenére is sokan részt vettek a Városi Gyereknapon, Százhalombattán május 25-én. Számos családnak még az egytől háromig tartó zivatar sem vette el a kedvét, behúzódtak a fedett helyszínekre, megint mások az eső elmúltával érkeztek, vagy tértek vissza a főtérre.  
Újdonságok a könyvtárban
2014-06-03 - • Levent Mete: Rika agyában • Kóun Edzsó: Dógen zen könyv • Czigány György: Kalitkám is madár • Vida Ágnes: Anyapszichológia • Kristina Ohlsson: Az 573-as járat • Roberto Saviano: ZéróZéróZéró • Galla Miklós: Ábrakadabra • Sztaniszlav Belkovszkij: Putyin - Az ember, aki nem létezett • Khaled Hosseini: Papírsárkányok • Imma Monsó: Sosem lehet tudni     Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, Szent István tér 5. www.hbvk.hu Nyitva tartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap.
Sárkányhajók, csónakok, biciklik
2014-05-27 - Rengeteg résztvevő, remek hangulat és napsütéses szép idő jellemezte a sárkányhajóversenyt és Tófesztivált Százhalombattán, a Csónakázó-tavon május 24-én.
A rendőrség stratégiai partnernek tekinti a polgárőrséget
2014-05-27 - Második alkalommal tartotta Százhalombattán évértékelő küldöttgyűlését a Pest Megyei Polgárőr Szövetség május 24-én, a Szekeres József Rendezvényközpontban. A rendezvényre 187 településről 210 küldött, vendég és kitüntetett érkezett.
Márti, örülünk, hogy hozzánk került a díj!
2014-05-26 - Városunk legújabb díszpolgárát, Jankovits Mártát köszöntötték a barátok és ismerősök a Zenálkó Etel Közösségi Házban, Százhalombattán május 23-án. A lelkes "faluvédő" március 15-én vette át a legrangosabb városi kitüntetést.  
Ébresztő! - Újra megnyitott a fitnesz központ
2014-05-21 - Hosszú szünet után újból megnyitotta kapuit Százhalombatta legnagyobb fitnesz központja a Dunafüredi úton. Május 19-től 23-ig ingyenes héttel, 23-án pedig nyitó bulival és ajándéksorsolással várják a vendégeket az új tulajdonosok.
Református táborok
2014-05-21 - Református hittantábor   Helyszín: Református Templom (Százhalombattai Református Missziói Egyházközség, Szent István tér 7.) Időpont: 2014. június 16-20., hétfőtől péntekig, 8-tól 16 óráig Díj: előreláthatóan naponta 2000 Ft/fő, 5 napra 10 000 Ft/fő Jelentkezési határidő: 2014. június 10.   Érdeklődés, bővebb információ Sárosi Máriánál a 06-20-492-0649-es telefonszámon vagy e-mailen az ifilelkesz@mail.battanet.hu címen   A tábor napközi otthonos jellegű a református templomban, annak gyülekezeti termében és kertjében.
1. Százhalombattai Sport- és Úszótábor
2014-05-21 - Élményekben gazdag, tartalmas hét sok úszással és programokkal  
Utazás a jövőbe
2014-05-21 - Ezzel a címmel hirdetett tematikus kézműves tábort a százhalombattai Barátság Kulturális Központ június 23-tól július 4-ig (hétfőtől péntekig, naponta 8-tól 16 óráig) "Rozállal, Mártival, Évával és Lacival".
Programajánló
2014-05-19 - Május 25-én, 10 órakor: Városi Gyermeknap – Egész napos programok három helyszínen, a Barátság Kulturális Központban, a Szent István téren és a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban – 10 órakor: Ünnepélyes megnyitó – Köszöntőt mond: Vezér Mihály polgármester – 14 órakor: A Janikovszky Éva emlékkiállítás megnyitója és a róla elnevezett díj átadása – 16 órakor: Egyszervolt, hol nem volt – Az Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertje Május 26-án, 17 órakor: Németh Nyiba Sándor olimpikon, költő zenés-verses estje a "Matrica" Múzeumban Május 27-én, 18 órakor: "A legvidámabb barakk" – Egy város születése – Százhalombatta a Kádár-korszakban – Kovács Edina történész előadása a HBVK-ban Május 29-30-31-én, 19,30-kor: Rómeó és Júlia –színházi előadás a Zsámbéki Színházi Bázison Május 27-én, 19 órakor: Bródy János estje a Budaörsi Latinovits Színházban  
Egyszer volt, hol nem volt
2014-05-19 - A mesék jegyében telik a Városi Gyermeknap Százhalombattán május 25-én. Három helyszínen várja a családokat egész napos program.
Előadás a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2014-05-16 - 2014. május 27. (kedd) 18 óra   A Városi Archívum történelmi előadássorozata: "A legvidámabb barakk" Egy város születése :Százhalombatta a Kádár-korszakban Előadó: Kovács Edina történész belépődíj: 500,- Ft  
A tájékozottság erejével
2014-05-13 - Elsősorban a minél szélesebb körű tájékoztatás, a szabad információáramlás a célja a civil szervezők által kezdeményezett Születés Hete országos rendezvénysorozatnak, amihez az idén közel hatvan helyszín csatlakozott, köztük Százhalombatta is.
Bringák, sárkányok és egyéb kalandok
2014-05-13 - Tavaszi lendülettel indul Százhalombattán a tömegsport. Május 17-én a Batta Bringa, majd május 24-én a 4. Tavi Sárkányhajó Verseny és a 2. Tófesztivál várja a városlakókat.
Újdonságok a könyvtárban
2014-05-13 - • Nikodém Gabriella, Szabó Jenő: A magyar bélyeg története • Lionel Shriver: Születésnap után • Viktor Suvorov: A jégtörő - Hitler, mint eszköz Sztálin terveiben • Franceska Rigotti: A hét főbűn - Torkosság - A falánkság szenvedélye • Igor Ostachowicz: Űzött lelkek éjszakája • Kovács Zsolt: KalandoZoo - Magyarország állatkertjei • Greguss Ferenc: Tudományos csillagszóró • Ablonczy László: Sinkovits Imre a Hargitán • Kavabata Jaszunari: Hóország • Neil Cross: Luther - Vihar előtt     Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, Szent István tér 5. www.hbvk.hu Nyitva tartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap.
Áprilisi beszámoló
2014-05-07 - Április hónap a választásokkal kapcsolatos rendőri biztosítási feladatok ellátásának segítésével kezdődött.
Égszakadás, földindulás
2014-05-07 - Több helyen műszaki beavatkozásra volt szükség a hirtelen és nagy mennyiségben lezúduló eső miatt Százhalombattán május 3-án este.
Tánc!
2014-05-07 - A táncot ünnepelték világszerte április végén, így Százhalombattán is, ami a sport mellett egyre inkább a tánc városa is. 27-én, vasárnap a Szent István téren adott gálaműsort közel négyszáz táncos.
Városi Gyermeknap
2014-05-07 - Mesék, rajzok, pályázatok, koncert és díjak teszik ünneppé a Városi Gyermeknapot Százhalombattán május 25-én. A reggel 10 órától kezdődő programok során az egész család együtt lehet a mesék birodalmában.
Legyél jó fej!
2014-05-07 - Helyi és globális, történelmi és természettudományos témákkal készültek a régió diákjai, akik április 15-én mérték össze felkészültségüket a 11. alkalommal megrendezett Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájának százhalombattai fordulóján.
Földnap a Hulladékkommandónál
2014-05-07 - Április 24-én tartotta civil szervezetünk a földvilágnapi megemlékezését a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
Programajánló
2014-05-07 - Május 10-11-én: "Örökség" Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivál – Játék, vetélkedő, móka, kacagás egész napos program a BKK-ban – Belépő: 500 forint.
Négyből három pont az utolsó két mérkőzésen
2014-05-06 - Egy pontot érő döntetlent játszott az Nb1/b. Nyugati csoportjának május 4-i fordulóján az SZKE Székesfehérváron az Alba Regia KSE csapata ellen. Alba Regia KSE - Százhalombattai KE 22 - 22 (7 - 14)    
Virágosztás
2014-05-05 - Május 8-án és 9-én ismét virágosztást rendez az önkormányzat Százhalombattán. A begóniákból, petúniákból, bársony- és nebáncsvirágokból, zsályákból, törpe dáliákból és virágcsalánokból mindenki ízlése szerint választhat, és legfeljebb tíz tövet vihet haza.  
Képviselő-testületi összefoglaló - Megújul a Csónakázó-tó
2014-04-30 - A Csónakázó-tó Százhalombatta egyik legkedveltebb szabadidős területe, amely a képviselő-testület április 28-i döntése alapján még szebbé és komfortosabbá válhat. A rekonstrukció koncepcióját a Műszaki Iroda és a Városi Szabadidő Központ dolgozta ki, és hosszas egyeztetés után hagyta jóvá a képviselő-testület. A tervek szerint bővítik a közvilágítást, hidakkal kötik össze a félszigetet és a két partot, valamint padokat, ivókutakat és főzőhelyeket alakítanak ki. A kivitelezés hamarosan elkezdődik.
BATTA BRINGA 2014. Kerékpáros túra
2014-04-30 - A túra időpontja: 2014.május 17. (szombat) 09.00 – 14.00   Helyszín: Százhalombatta területe   Szervezők: Százhalombatta Város Önkormányzata Városi Szabadidő Központ   Gyere velünk egy várostörténeti kerékpározásra.
Tisztelt Óvárosiak!
2014-04-30 - Tisztelt Óvárosiak! Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a május 5-i fogadóórám elmarad. Ebben a hónapban május 12-én tartok fogadóórát, délután 17 órától 19 óráig a Zenálkó Etel Óvárosi közösségi Házban.
Városi Majális
2014-04-30 - 2014. május 01. csütörtök, 10:00   Szent István tér   Egész napos családi programok: játszóház, kézműves foglalkozás, mini-vidámpark, vásár
Újdonságok a könyvtárban
2014-04-29 - • Feldmár András: Most vagy soha • Berg Judit: Hisztimesék • William Dietrich: Töviskorona • Kondor Vilmos: A másik szárnysegéd • Guillaume Musso: Szerelem életre-halálra • Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai 3. • Szalai Vivien: Zuschlag János: Pártházból börtönbe • Selma Lagerlöf: Nils Holgersson csodálatos utazása • Bálint Ágnes: Én vagyok a Tévé-Maci • Dr. Szabó Péter: Állj félre a saját utadból!
Programok a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2014-04-29 - Május 10. (szombat) 14:00-17:00 Manó Műhely Kézműves foglalkozás felnőtteknek Műhelyvezető: Varró Ágnes A belépés díjtalan, anyagköltség megfizetése a helyszínen.
Talk show Buzay Józseffel
2014-04-29 - Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület legutóbbi klubnapján Buzay József volt a vendégünk.
Új autó a rendőrőrsnek
2014-04-28 - Egy rendőrségi jelzésekkel ellátott Dácia Duster slusszkulcsát vette át dr. Mihály István dandártábornok Pest megyei rendőrfőkapitány Vezér Mihály polgármestertől az április 27-i rendőr- és tűzoltónapon, Százhalombattán. A gépkocsit az önkormányzat a százhalombattai rendőrök részére vásárolta, és elsősorban a körzeti megbízottak munkáját segíti majd.    
Örökös Ökoiskola címre pályázik az Arany
2014-04-23 - Együttműködési megállapodást írt alá dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, valamint Vezér Mihály polgármester a százhalombattai Városházán április 18-án. A tanintézmény két sikeres pályázat után ezúttal Örökös Ökoiskola címre nyújtja be jelentkezését, amelynek elnyerésében az önkormányzat támogatására is számíthatnak.
Ünnep előtt
2014-04-17 - Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium főünnepe. A Bibilia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Húsvét a néphagyományban a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak.
Itt a tavaszi fordulat?
2014-04-15 - Három elveszített mérkőzés után győzött a Pécs ellen a Százhalombattai Kézilabda Egyesület csapata az NB I/B 22. fordulójában. 2014. április 13. 18.00 Pécs VSE – SZKE – 24:25 (11:11)
A város jegyese
2014-04-15 - Ez év március 15-től Jankovits Márta a Százhalombatta díszpolgára cím büszke birtokosa. A címert formázó aranygyűrűvel a város hosszú szerelem után jegyezte el őt.
Engesztelés és hála
2014-04-15 - E két kegyes gondolat jegyében rendezte meg harmadik zarándoklatát városunk Római Katolikus Egyházközsége, nagyböjt idején, április 5-én, az Országgyűlési Választások előestéjén. Nem véletlenül, mert idén nem csak a városlakókért, annak vezetőiért, az ott működő vállalatok és a közszféra dolgozóinak eredményes munkájáért, hanem a hazáért, a határainkon átívelő nemzet egységéért is szólt az ima, az egyházi ének, és azért is, hogy népünk bölcs honatyákat választhasson, akik sikeresen vezethetik majd országunk hajóját.    
Márciusi beszámoló
2014-04-15 - Márciusi hónap is viszonylag nyugalomban telt.
Programajánló
2014-04-15 - Április 17-én, 14 órakor: Dr. Poroszlai Ildikó múzeumalapító emléktáblájának koszorúzása a "Matrica" Múzeumban, majd szezonnyitó a Régészeti Parkban, ahová busz viszi az érdeklődőket.
Szavak között, rímek között
2014-04-14 - Töretlen népszerűségnek örvend a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár vers- és prózamondó versenye, amelyen az idén közel 120 iskolás vett részt.
Figyelem, időpontváltozás!
2014-04-14 - Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem előadásának időpontja változott!
A B-Moll zongoraversenytől az 1812 ünnepi nyitányig
2014-04-10 - Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület legutóbbi klubnapján dr.
Tesz-vesz város
2014-04-09 - Bár az idei tél se hosszú, se túl kemény nem volt, a tavaszi nagytakarítással szinte észrevétlenül tűnt el Százhalombattáról, amelyet szerződése szerint minden évben a Szákom Kft. végez. A jó idő beköszöntével a város szinte minden szegletében folyik valamilyen önkormányzati munka. Hol mi épül-szépül? – erről érdeklődtünk Rajkai Ágnestől, a Műszaki Iroda vezetőjétől.
Új könyvek a könyvtárban
2014-04-02 - Reisinger János: Munkácsy Krisztus-trilógiája Benkő Noémi: A szeretet üzenete Dr. Neil Nedley: Kivezető út a depresszióból A főzés gyerekjáték!
Programok a HBVK-ban
2014-04-02 - Április 3. (csütörtök) 18:00 Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem Istenkereső modern irodalom Előadó: Tóth Sándor költő, író   Az előadás látogatási díja: 500,- Ft   Április 5. (szombat) 16:00 Városi Vers – és prózamondó verseny gálaműsora a Polgármesteri Hivatal Dísztermében   Április 8. (kedd) 18:00 Zenei estek a könyvtárban - Strauss Az előadás látogatási díja: 500, - Ft   Április 10. (csütörtök) 18:00 Találkozások - Ünnepi est a Költészet Napja alkalmából Fazekas István szerzői estje A Rögzített pillanatok és Bennem csillagok égnek című könyveket bemutatja Serfőző Simon, József Attila - díjas költő.
Tavaszra hangolva
2014-04-01 - Közismert, hogy egy település életében, a városi ökoszisztéma működésében a zöldfelületnek, azaz a növényzettel fedett területek összességének meghatározó szerepe van. A növényzet települési környezetre gyakorolt hatása sokrétű, ökológiai, településszerkezeti és esztétikai szerepet is betölt. A zöldfelület kedvezően befolyásolja a klímát, a levegőminőséget, a vízháztartást, a felszíni és felszín alatti vizek minőségét és megakadályozza a talaj romlását.
Középpontban a költészet
2014-04-01 - Irodalmi előadással, költői találkozással, kiállítással, a városi vers- és prózamondó verseny gálájával és multikulturális összeállítással is ünnepli Százhalombatta a költészet napját.
Menekülés a horrorból
2014-04-01 - A 2010-ben "kis magyar horrorként" is aposztrofált százhalombattai társasházi hitelbotrányban az utóbbi hetekben a lakóközösségek számára pozitív bírósági döntések születtek. Előbb a Bolyai utca 2-8., majd a Gesztenyés utca 15-19. társasház is pert nyert dr. Korcsmáros Iván ügyvéd közreműködésével a Kúria (a volt Legfelsőbb Bíróság) előtt a Raiffeisen Bank ellen.
Programajánló
2014-04-01 - Április 4-én, 16,30-tól 18 óráig:"Mesél-lek!"
Programok a HBVK-ban
2014-03-31 - 2014. április 4. (péntek) 16:30-18:00 "Mesél-lek!" Mesefoglalkozás 5 éves kortól (Tél temető) A foglalkozás látogatási díja gyermekeknek: 200,- Ft   2014. április 5. (szombat) 16 óra Városi vers- és prózamondó verseny - Gála helyszín: Polgármesteri Hivatal díszterme belépés díjtalan   2014. április 8. (kedd) 18 óra Zenei estek a könyvtárban Richard Strauss Előadó: Dr. Csehák Izolda karnagy belépődíj: 500,- Ft   2014. április 10. (csütörtök) 18 óra Ünnepi est a Költészet Napja alkalmából Fazekas István szerzői estje A szerzővel beszélget Serfőző Simon, József Attila-díjas költő Közreműködik: ifj.
Megújult a ceglédi városi uszoda
2014-03-28 - Stratégiai ágazattá kívánja fejleszteni a magyar kormány a sportot - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a megújult ceglédi városi uszoda ünnepélyes átadásán március 18-án.
Masters judo verseny hétvégén
2014-03-26 - Százhalombattán, a Városi Sportcsarnokban rendezik meg a XV.
Fölszállott a páva - Repítsük tovább a Forrást!
2014-03-25 - Középdöntőbe jutott a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes a "Fölszállott a páva" televíziós vetélkedő március 22-i élő adásában. A korábbi számokat magasan felülmúló, 46 pontos eredményt a százhalombattai közönség, barátok, ismerősök lelkes biztatásának is köszönik a táncosok.
Szombaton nagytakarítás
2014-03-18 - A vízparti élőhelyeket tisztítják meg a Hulladékkommandó aktivistái és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek Százhalombattán, március 22-én. Az akciót a Víz Világnapja alkalmából hirdették meg.
Iskolányi társulat
2014-03-18 - Mind a diákok mind pedig a pedagógusok körében nagy sikert aratott az Arany János Általános Iskola és Gimnázium március 15-i műsora, amelyben közel 150 tanuló közreműködött. A látványos előadást a BKK színpadán mutatták be március 13-án.
Arany forgatag
2014-03-18 - A tudományok és a hagyományok álltak március 3. és 7. között a 2014. évi Arany Napok középpontjában, ami idén csak egy hétig, de annál sűrűbben zajlott.
Rendőrségi hírek
2014-03-18 - A lakótelepi betöréssorozat megállítása után közbiztonsági szempontból újból csendesen telnek a hetek Százhalombattán. Március első felében kisebb lopásokat jelentettek a rendőrségnek.
Programajánló
2014-03-18 - Március 20-án, 18 órakor: A normalitás botránya – Mórocz Zsolt író előadása a Hamvas Béla Városi Könyvtárban a névadó születésének 117. évfordulója alkalmából Március 21-én, 18 óra: Gyógyító sorok m- "Megmondalak!"
Őrizzük a lángot!
2014-03-18 - Generációs találkozó szerveződik a Facebookon. Az április 12-én, 14 órakor kezdődő összejövetelre azokat várják az E-batta Kultúrkocsmába, akik a hetvenes-nyolcvanas években voltak gyerekek Százhalombattán.  
SPortré - Kéri Attila, céltudatos
2014-03-14 - A Százhalombattai Lövészklub elnöke többszörös országos bajnok, válogatott versenyző, csapatban ma is több számban csúcstartó. Irányításával a városi klubból hét év alatt Európa egyik legnagyobb létszámú légpisztolyos egyesülete lett, Százhalombattát pedig Pécs és Komárom mellett hivatalos utánpótlásközponttá jelölte ki a nemzeti sportlövő szövetség.
Bóna fórumok
2014-03-14 - Az alábbi helyszíneken és időpontokban tart választási fórumokat Bóna Zoltán, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje a Pest megyei 8. számú egyéni választókerületben: Március 17. 18 óra: Szigetszentmiklós, Városi Könyvtár és Közösségi Ház.
Februári beszámoló
2014-03-12 - A februári hónap viszonylag csendesen telt, egy-két rendbontáson kívül különleges esemény nem történt.
Elindult a körforgalom-építés
2014-03-12 - Gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés a Vörösmarty út – Dunafüredi út kereszteződésében, ha megépül az új körforgalom Százhalombattán. A mintegy 100 millió forintos beruházás megvalósítását úgy tervezték meg, hogy az Erőmű út – Vörösmarty út irányában haladó járműforgalom folyamatosan biztosított legyen.
Új iskola épül Szigetszentmiklóson
2014-03-12 - Szeptemberre készülhet el az új általános iskola és zeneiskola Szigetszentmiklóson, aminek az alapkövét március 5-én tette le Kövér László az Országgyűlés elnöke.
Hulladékkezelés kicsit magasabb szinten
2014-03-12 - Kényelmesebbé, kulturáltabbá, hosszabb távon pedig olcsóbbá is válhat a hulladékkezelés Százhalombattán két újításnak köszönhetően. A lakótelepen a lomtalanítást, a családi házas övezetben pedig a szelektív gyűjtést szervezi meg "háztól házig" az önkormányzati szolgáltató.
Városimázs videó Százhalombattáról
2014-03-11 - Elkészült Százhalombatta város Happy videója, amit oly sok nagyváros és persze a hazai Happy videók inspiráltak. Százhalombatta közel fekszik a fővároshoz, s neve hallatán nem is gondolná a látogató milyen értékeket rejt a város múltja, és milyen sok élményt nyújt jelene.
Már lehet pályázni az Esélyegyenlőségi Keretre
2014-03-11 - Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2 millió forinttal hozta létre idén az Esélyegyenlőségi Támogatási Keretet, amelyre az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság pályázatot írt ki.
Együtt, egy-másért 2014-ben is
2014-03-10 - Folytatódik a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár népszerűsítő programja, amelynek célkitűzése, hogy mindenki megtalálja az őt érdeklő értékeket az intézmény kínálatában.
Sárkánynagyhatalom
2014-03-04 - Első alkalommal rendezett uszodában nyílt magyar bajnokságot a Magyar Sárkányhajó Szövetség, amihez partnernek a százhalombattai Városi Szabadidő Központot, helyszínnek a Kiss László Sportuszodát választották március 1-jén.
Találkozás a szabadságharccal
2014-03-04 - Családi délelőttel indul a szabadságharc és forradalom ünnepe Százhalombattán, március 15-én, majd díjátadással, díszelőadással, közös énekléssel, a hivatalos városi rendezvénnyel és fáklyás koszorúzással folytatódik. Este zenészek, színészek, táncosok közreműködésével elevenedik meg a Pilvax Kávéház a Barátság Kulturális Központban.
Lépésről lépésre
2014-03-04 - Civil aktivisták készítettek tanulmányt egy Százhalombattán megvalósítandó ifjúsági közösségi tér és alkotóközpont szükségességéről és lehetőségeiről. Március 3-án tárgyaló asztalhoz ültek a városvezetés és a kezdeményezés képviselői. A kötetlen beszélgetés során felajánlották a fiataloknak, hogy első lépésként a Barátság Kulturális Központ felújított közösségi terében kezdjék el azt a tevékenységet, ami idővel akár egy önálló ifjúsági intézményt is megalapozhat.
Polgárőrképzés
2014-02-26 - Polgárőr egyesületünk vezetősége megalakulásunk óta fontosnak tartja tagjaink folyamatos képzését.
Programajánló
2014-02-26 - Március 6-án, 18 órakor: Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem – "Ha az igazság nem élet, akkor semmi..."
Mindenütt Nő programsorozat
2014-02-21 -   Mindenütt Nő "Nőnap reloaded 2.0" 2014. március 6–9. Női alkotókat és női sorsokat bemutató rendezvénysorozat 81 intézmény, 19 város, több mint 160 program   www.mindenuttno.hu   Civil kezdeményezésként az Accord World Music munkatársai indították útjára a Mindenütt Nő rendezvénysorozatot, amely első alkalommal 2013-ban került megrendezésre, s amely a női alkotókat, a női sorsokat bemutató alkotásokat és a nők gondjait állítja középpontjába.
Képviselők a költségvetésről
2014-02-19 - Vezér Mihály (polgármester, ÉSZKE): Jövőbe mutató költségvetést sikerült elfogadnunk, amelynek jelentős részét a jövőbe fektetjük.
Tények és tévhitek
2014-02-17 - Százhalombatta város kialakulása igen sajátos, így a helyi múlt emlékeit gyűjtő és feldolgozó Városi Archívum anyaga is az. A Hamvas Béla Városi Könyvtár részlegének működése egyedülállónak tekinthető az országban. Február 25-én folytatódik a Legvidámabb barakk című előadássorozat, és az idei évtől általános és középiskolások számára történelmi tévhiteket tisztázó interaktív foglalkozások is indulnak.
Nyugdíjba a nyugdíjas klubból
2014-02-17 - Húsz éves aktív pályafutás után visszavonul a nyugdíjas klubélet szervezéséből Tinku Jánosné, Juliska, a százhalombattai Új Élet Nyugdíjas Klub Egyesület vezetője. Aki nem tudja, nem mondaná meg róla, de közelebb jár a nyolcvanhoz, mint a hetvenhez. Bár sok mindent megtanult klubvezetőként, és nagyon szerette a közös programokat, mostantól csak a családjának és a népdalkörnek szeretne élni.
Programajánló
2014-02-17 - Február 20-án, 18 órakor: Hogyan lehet hűségesnek lenni Krisztushoz és a birodalomhoz?
Képviselő-testületi összefoglaló - Elfogadták a költségvetést
2014-02-14 - A 2014. évi költségvetési rendelet megalkotása volt a százhalombattai képviselő-testület február 13-i ülésének legfontosabb napirendje. A rendelet megalkotása előtt számos fontos kérdésben született döntés.  
Városi vers- és prózamondó verseny
2014-02-13 - A Hamvas Béla Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára 2014-ben is megrendezi a Városi vers- és prózamondó versenyt.
Drámai izgalmak közepette győzelem a Szentendre KC ellen!
2014-02-13 - Ismét elképesztően szoros mérkőzést hozott a Szentendre elleni összecsapás, de szerencsére újra az SZKE örülhetett a végén. A felhőtlen boldogsághoz a rutinos Bajusz Sándor, volt válogatott játékos kihagyott időntúli hetese is kellett.  
Irodai szolgáltatások a könyvtárban
2014-02-12 - Februártól irodai szolgáltatásokat is kínál a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán.
Bizottsági ülések
2014-02-07 - Hosszabb szünet után a héten újra üléseztek a százhalombattai önkormányzat szakbizottságai, hogy előkészítsék a képviselő-testület idei első tanácskozását, amelyen a tervek szerint elfogadják a 2014-es költségvetési rendeletet.
December és január a polgárőrségnél
2014-02-05 - Sok szempontból két sikeres hónap áll mögöttünk.
Légfegyveres OB
2014-02-03 - Tavaly a hó, 2014-ben a jég nehezítette a Légfegyveres Országos Bajnokságra érkezőket, amelynek idén is a százhalombattai Városi Szabadidő Központ adott otthont.
Van-e jó farsangja?
2014-02-03 - Több rendezvénnyel is készül a százhalombattai Barátság Kulturális Központ a farsangi időszakra.  
Helyzetjelentés a vízből
2014-02-03 - A százhalombattai VUK SE úszószakosztálya a tavalyi évre mintegy 6 millió forint állami támogatást kapott az egyéni sportágfejlesztési program keretében.    
A kulcs a családban rejlik
2014-02-03 - Az új köznevelési törvény életbelépése 2013 szeptemberétől lehetővé tette óvodapszichológus alkalmazását. Ezt a feladatkört Százhalombattán Bogdán Bence látja el.
Programok a HBVK-ban
2014-02-03 - Február 8. (szombat) 14:00 - 17:00 Manó Műhely: Kézműves foglalkozások elsősorban felnőtteknek Műhelyvezető: Varró Ágnes A belépés díjtalan, anyagköltség megfizetése a helyszínen.
Nemcsak a kutyásoké a tó
2014-01-31 - Hála az önkormányzati gondoskodásnak, az elmúlt években Százhalombatta egyik legkedveltebb kiránduló, szabadidős területe lett a Csónakázó-tó. Kisgyerekkel, kutyával, baráti társaságnak egyaránt kellemes kikapcsolódást kínál. Sajnos, nem mindenki érti meg, hogy csak akkor, ha betartunk bizonyos alapvető normákat.
A Magyar Közút jelenti
2014-01-31 - Útinform szolgálatunk 5 óra 30 perces összesítése alapján a Dunakanyarban, Vác, Monor, Székesfehérvár és Szekszárd körzetében változó intenzitású ónos eső esik, de az éjszakai és hajnali órákban a Dunántúl több térségében is, így Kápolnásnyék és Tamási körzetében, valamint az M1-es autópálya bicskei és az M5-ös Újhartyán és Budapest közötti szakaszán a is észleltek ónos eső jellegű csapadékot szakembereink.
Száz éves kolléga és világbajnok vitorlázó a januári klubnapon
2014-01-30 - Zsúfolásig megtelt az óvárosi közösségi ház nagyterme az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület ez évi első klubnapján.
Szolgálati közlemény
2014-01-30 - Gyümölcsöt hozott a vén fa – állapította meg Vizsy Ferenc 61 éves, első kötetes szerző néhány hete, Érden rendezett könyvbemutatóján. A csendes önirónia sokszor megnyilvánul Színváltó novelláiban is. A százhalombattai olvasók a Hírtükör egykori külsős munkatársaként emlékezhetnek rá. Mi történt vele azóta, közben és előtte – erről is beszélgetek majd vele a Hamvas Béla Városi Könyvtárban február 28-án.
Szerelmes klasszikusok
2014-01-27 - Vajon ugyanolyan kedvvel vesszük-e kezünkbe Petőfi verseit, ha tudjuk róla, hogy feleségül akart venni egy debreceni színésznőt, miközben Szendrey Júliával is jegyben járt? Úgy tűnik, igen, sőt! Nyáry Krisztián irodalmi ikonjaink szerelmi életéről szóló kötetei azt bizonyítják, szívesebben olvassuk újra a klasszikusokat, ha emberi közelségben érezzük őket.
Szó, kép, hang
2014-01-24 - Szigetvári József igazgató szavaival élve a Magyar Kultúra Napjainak lázában ég a város. Folyamatos és rendkívül bőséges a helyi intézmények programkínálata.
Fasiszta vagy kommunista?
2014-01-24 - Hát, eljöttek a választások!
Önként és dalolva
2014-01-20 - Több mint egy éve indult el a közösségi szolgálat. A kezdeti, elvi ellenkezés után, a diákok felfedezték az önkéntesség értékeit és szívesen vesznek részt a programban. A tapasztalatokról kérdeztük az iskolákat, a befogadó intézményeket és a diákokat.
Képviselői évértékelők
2014-01-20 - Szerkesztőségünk idén is arra kérte a képviselő-testület tagjait, értékeljék néhány mondatban az elmúlt évet és mondják el, mit várnak az ideitől.
Aktuális növényvédelem
2014-01-20 - A szokatlan időjárás nem csak az embereket, de a növényeket is megviselheti.
Programajánló
2014-01-20 - Január 24-én, 18 órakor: Így szerettek ők – Ünnepi est a Magyar Kultúra Napja alkalmából – Vendég: Nyári Krisztián író, beszél-getőtárs: József Rozsnyai Júlia – Hamvas Béla Városi Könyvtár – A belépés díjtalan Január 24-én, 16,30-tól 18 óráig: "Mesél-lek" – Mesefoglalkozás 5 éves kortól – HBVK – A belépés díjtalan Január 24-én, 19,30-kor: Itt élned, halnod kell – Erdélyi György és Kobzos Kiss Tamás előadóestje a Vojnovich-Huszár Villában (Bp.
Lövészet - Országos bajnokság Battán
2014-01-17 - Idén is a százhalombattai Városi Szabadidő Központ ad otthont a Légfegyveres Országos Bajnokságnak január 31-től február 2-ig.
Áthangolva - Új frekvencián a százhalombattai rádió
2014-01-17 - Új frekvencián, az FM 107-en hallhatjuk a százhalombattai rádióműsort február 21-től. Megszűnik a Rádió6, batta hangja azonban - felfrissülve, megújulva - a Lakihegy Rádión szól tovább. A részletekről Kovács Attila, az üzemeltető Promotion Service Nonprofit Kft. ügyvezetője tájékoztatott.
2014 ismét a szűrés éve lehet
2014-01-15 - Ismét városi szűrőprogram elindítását kezdeményezi a Százhalom Egészségügyi Központ 2014-ben. Újdonsága, hogy a vizsgálatokat a jelentkezők egyéni állapota, rizikófaktorai alapján állítanák össze. A részletekről dr. Berzéki Ferenc igazgatóval beszélgettünk.
Mindenki másét csinálta
2014-01-14 - Labdajáték Gála zajlott január 11-én a százhalombattai Városi Szabadidő Központban. A jótékony céllal életre hívott rendezvényen a városban működő legkülönbözőbb labdás sportok egyesületei képviseltették magukat és próbálták ki egymás játékait.
KÉSZ kultúranap
2014-01-13 - M E G H Í VÓ    KÖLTŐ "Még szomorú se vagyok, megszoktam e szörnyü világot annyira, hogy már néha nem is fáj, – undorodom csak." (Radnóti Miklós: Első ecloga)   A KÉSZ Helyi Csoport tisztelettel meghívja Önöket a Magyar Kultúra Napja rendezvényére Politika a kultúra porcelánboltjában Dörömbözi János filozófus előadása    január 21-én 18 óra Százhalombatta Hamvas Béla Városi Könyvtár Belépődíj: 200 Ft   Ének: Gergely - Farnos Iringó Verset mond: Baka Györgyi Lengyák Brigitta Papp Mirella Konczek József
Száz család karácsonyát tette szebbé a Mikulásház
2014-01-07 - Százhalombatta Város Önkormányzata múlt év végén akciót hirdetett annak érdekében, hogy a százhalombattai rászoruló családoknak az ünnepek alatt ne kelljen nélkülözniük. A Szent István téri karácsonyi vásárban, a Mikulásházban gyűjtötték az adományokat: tartósélelmiszereket, ruhákat, könyveket és játékokat.
Emlékezetes esztendő
2014-01-07 - Izgalmas és győzedelmes évet zárt a Százhalombattai Lövészklub. A tagság létszáma elérte a maximumot. 2013-ban közel hetvenen edzettek, akik főként légpisztoly és légpuska kategóriában versenyeznek, de az egyesület támogatja a szabadidősportot is.
Minden szinten kultúra
2014-01-07 - Színház, zene és tánc, történelem, irodalom és képzőművészet, mindezek találkozásai, összefonódásai és üzenetei teszik minden korosztály számára teljessé Százhalombattán a Magyar Kultúra Napjait január 18. és 26. között.
Öt éves a Hulladékkommandó
2014-01-07 - Százhalombatta környezettudatos város, és a legfontosabb, mindennapi életünkön túl, a turizmusnak magas színvonalon való tartásához és további fejlesztéséhez pedig egyszerűen nélkülözhetetlen a tiszta környezet!
Újdonságok a könyvtárban
2014-01-07 - Könyvek: Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák Christopher Priest: A tökéletes trükk Alessandro Baricco: Don Giovanni Alain Vircondelet: A kis herceg igaz története Kapa Mátyás: Római hajnal Varga Lóránt, Polner Tamás: El Camino de Santiago - Zarándoklat képekben és gondolatokban Grendel Lajos: Az utolsó reggelen Neil Gaiman, Terry Pratchett: Elveszett próféciák Dan Simmons: Endymion felemelkedése Linwood Barclay: Látomás   Filmek: A szerelem művészete / rendező: Emmanuel Mouret Tajtékos napok / rendező: Michel Gondry Mindenki a mennybe megy / rendező: Radu Jude Lore / rendező: Cate Schortland Hamvas Béla Városi Könyvtár   Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap
Újév, új élet
2014-01-06 - Újév napján született meg 2014. első százhalombattai kisbabája, Angyal Kristóf, aki tekintélyes fizikummal és – eddig úgy tűnik – kiegyensúlyozott, derűs természettel érkezett a világba.
Változások éve
2013-12-19 - Bár a 2013-as év komoly változásokat hozott az önkormányzatok és intézményeik életébe, Százhalombatta kiválóan teljesítette az ezekkel járó többletfeladatokat. Ezt is megköszönte Vezér Mihály polgármester azon a december 18-i fogadáson, amelyet az óvodák, iskolák és más önkormányzati intézmények vezetőnek rendeztek a Szekeres József Rendezvényközpontban.
Képviselő-testületi összefoglaló - Nagyszabású sportfejlesztések
2013-12-18 - Az ötven méteres strandmedence lefedéséről, valamint egy új, multifunkcionális sportcsarnok megépítéséről is elvi döntést hozott a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete idei utolsó, december 17-i ülésén.
Mesés fadíszítés és kakaóparti
2013-12-17 - Százhalombatta közepén, a Szent István téren áll a város karácsonyfája, körülötte a gyermekintézményeket szimbolizáló "kistestvérei".
Programajánló
2013-12-17 - December 19-én, 19.30-kor: SZIKE Filmklub – Karácsonyi lidércnyomás (Tim Burton) – Belépő: 300 forint.
Sakkünnep a Hotel Trainingben
2013-12-16 - Közel hetvenen vettek részt az SZTC Ünnepi Sakkversenyén december 15-én Százhalombattán. Szenczy Sándor szakosztályvezető idén 19. alkalommal rendezte meg a sporteseményt.
Ünnepi nyitva tartások Százhalombattán
2013-12-16 - CBA Élelmiszerüzlet, Bisztro és Nemzeti Dohánybolt (Telefon: 350 077) 24-én 6-13 óráig nyitva.
Óvárosi fények
2013-12-13 - Karácsonyfa-díszítésre gyűlt Óváros apraja-nagyja december 12-én a Szent László téren. Idén már a Szabadság út teljes hosszában ragyognak az ünnepi motívumok.
Kihívásokkal és árral szemben
2013-12-13 - Ünnepélyes keretek között zárta az igencsak nehéz 2013-as évet a SZÁKOM Kft. december 11-én. Nem csak a törvényi változások, de a természet is komoly kihívások elé állította Százhalombatta legnagyobb szolgáltatóját.
Zene és lélek és test
2013-12-11 - Elsősorban belső értékeire építve rendezte meg Suli-napjait a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola december 4. és 7. között.
Hamvas borest
2013-12-11 - Hamvas Béla írja Interview című írásában: "Amit teszek és gondolok, de főként, amit élek és írok, annak mértéke számomra nem az emberi történet. Magasabban akarok megmaradni."
Rendőrségi hírek Iskolarendőrök léptek szolgálatba
2013-12-11 - Közbiztonsági szempontból szinte eseménytelenül telt az elmúlt két hét Százhalombattán. A rendőrség fokozott járőrözéssel őrzi a karácsony előtti nagybevásárlások biztonságát – számolt be Grunda Tibor százados, a rendőrőrs vezetője.
Programajánló
2013-12-11 - December 12-én, 15 órakor: Ünnepélyes karácsonyfa díszítés az óvárosi Szent László téren Pátkai Zsolt alpolgármesterrel, a településrész képviselőjével December 12-én, 14 órakor: Lehoczki Zsuzsanna: A százhalombattai római katolikus egyház és plébánia története című könyvének bemutatója a "Matrica" Múzeumban – A kötetet bemutatja: Mózessy Gergely, a Székesfehérvári Püspöki és Székeskáptalani Levéltár igazgatója – A kötet a bemutatón megvásárolható December 12-én, 18 órakor: "A legvidámabb barakk" – Élet a Kádár-rendszerben – Gazdasági változások, mindennapok - Kovács Edina történész előadása a HBVK-ban – Belépő: 500 forint December 13-án, 18 órakor: Kettő – Göntér János kiállításának megnyitója a BKK-ban – Megnyitja: László Bandy képzőművész – Látogatható: 2014. január 15-ig December 13-án, 18 órakor: Császár Angela és Szersén Gyula estje a érdi Szepes Gyula Művelődési Központban (Alsó u.
Aranyat ér az egészség
2013-12-10 - Mozgás, mérések, előadások, falatozások, tanácsadások és versenyek – változatos események emelték a figyelem központjába a testi-lelki egészséget az Arany János Általános Iskola és Gimnázium egész hetes rendezvényén november 25. és 29. között, amit tízedik alkalommal tartottak meg az intézményben.  
Új könyvek a könyvtárban
2013-12-06 - • Judith Schalansky: Darwinregény • Eva Baronsky: Mozart felébred • Emily Colin: Az emléktolvaj • Mo Yan: Szeszföld • Cora Carmack: Színjáték • Mikal Hem: Kezdő diktátorok kézikönyve • Tabajdi Gábor: Kiegyezés Kádárral - "Szövetségi politika" 1956-1963. • Dieter Kindermann: Habsburgok - birodalom nélkül - Egy uralkodócsalád története 1918-tól napjainkig • Denis Avey, Rob Broomby: Szökés Auschwitzba • José Saramago: Tetőablak   Zenék: • Deep Purple: Now What?!
Százhalombatta Város Környezetvédelmi Programja 2009-2014.
2013-12-06 - A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII.
Programok a könyvtárban
2013-12-05 - December 12. (csütörtök) 18 óra Élet a Kádár-rendszerben: "A legvidámabb barakk".
Novemberi beszámoló
2013-12-05 - Novemberi Mindenszentekkel, illetve a Halottak Napjával kezdődött.
SPortré Popi bácsi megmutatja
2013-12-04 - Tizenegy mérkőzés után veretlenül vezeti a Pest megyei bajnokság Déli csoportját az SZTC női labdarúgócsapata. Az alig két éve indított szakosztályban munka és tanulás mellett fociznak a lányok. Edzőjükkel, Horváth Istvánnal arról beszélgettünk, mi teszi a hiteles és eredményes trénert, miféle betegség a fúrógép effektus, és miért gyengélkedik a magyar futball?
Vágyakozás az után, aki van, aki a miénk...
2013-12-03 - December a latin őskalendáriumban a 10. hónap volt, a neve is azt jelenti: "tízedik".
Képviselő-testületi összefoglaló
2013-11-29 - Bérkiegészítés a közintézmények és az egészségügyi dolgozóinak   Hatvan millió forintot szavazott meg a százhalombattai képviselő-testület a város intézményi dolgozói év végi bérkiegészítésére. Vezér Mihály polgármester javaslatára azok a közalkalmazottak részesülnek egy havi bérkiegészítésben, akik a kormányzati intézkedések során kimaradtak a központi bérfejlesztésekből. A testület november 27-én tartotta tanácskozását.
Kresz délután a Kőrösiben
2013-11-27 - Iskolánkban a kollégáimmal mindig fontosnak tartottuk azt, hogy gyermekeink megtanuljanak biztonságosan közlekedni.
Mikulásház a főtéren
2013-11-27 - Százhalombatta Város Önkormányzata jótékonysági akciót hirdet. A Szent István téri karácsonyi vásárban december 2-tól Mikulásházat állít, ahol várja azokat a segítő szándékú százhalombattaiakat, akik bármilyen ruhanemű, tisztító- és tisztálkodási szer, édesség vagy tartós élelmiszer felajánlásával szeretnének hozzájárulni több száz százhalombattai gyermek és család karácsonyához.
Kulturális kincsesbánya
2013-11-27 - Ismét erdélyi barangolásra várják az érdeklődőket a százhalombattai könyvtárban december 3-án, 18 órától. A messzi mégis otthonos táj irodalmába és képzőművészetébe Rozsnyai Júlia színésznő és Takács Péter festménybecsüs, a BKK nyugalmazott igazgatója kalauzolja a közönséget.
Születéstől felnőttkorig
2013-11-26 - Kilencedik alkalommal szervezte meg a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesület a "Születéstől felnőttkorig – Gyermekeink testi-lelki egészsége" című konferenciát november 21. és 23. között.
Továbbképzés a Szent-földön
2013-11-26 - Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium két pedagógusaként különleges és speciális továbbképzésen vettünk részt.
Képviselő-testületi előzetes
2013-11-26 - November 27-én, lapzártánk után tartja ülését a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete. A tervezett napirend megtalálható honlapunkon. A szakbizottsági javaslatokról az alábbiakban olvashatnak összefoglalót.
Újdonságok a könyvtárban
2013-11-26 - Új könyvek a könyvtárban Haas János: Magyarország geológiája - Triász  Slézia József: Kortárs nemzetközi design Andrew Nicoll: A derék polgármester Eric Klinenberg: A magam útján - Miért jó egyedül élni?
Schäffer Erzsébet a könyvtárban
2013-11-21 - "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk" -ez a Simone Weil idézet a mottója Schäffer Erzsébet Nők Lapjában megjelent írásainak.
Zsebben a két pont a Pécs ellen
2013-11-19 - 2013/2014. bajnokság Nb1/b. Nyugati csoport 9. forduló, november 16., Városi Szabadidő Központ, 200 néző Százhalombattai KE - Pécs VSE 32-28   Sikerült hozni a kötelezőt a százhalombattai kézilabdásoknak múlt szombaton az Nb1/b. 9. fordulójában. Keresztes József együttese jól semlegesítette a Baranya megyei csapat idegenlégiósait, és ugyan kisebb hullámvölggyel a második félidőben, de magabiztosan sikerült begyűjteni a két pontot.
Októberi beszámoló
2013-11-18 - Októberi hónap viszonylag csendesebb volt, mint az év többi része.
Lóversenyre fogadhatunk az Öcsi presszóban
2013-11-13 - Mérföldkőhöz érkezett a magyarországi lóversenyfogadás. A több mint száz éves hagyományokra visszatekintő galopp és ügető futamokra ezentúl például Százhalombattán is lehet fogadni.
Labdarúgás - Utánpótlás
2013-11-13 - Győzelemmel zárta a 2013/14-es bajnoki évad őszi szezonját a Százhalombattai VUK SE U15 labdarúgó csapata.
Hrabal humora - Pap János előadása a könyvtárban
2013-11-13 - "Nincs komikum a sajátosan emberin kívül. Egy táj lehet szép, elragadó, felséges, csúf vagy jelentéktelen; nevetséges sohasem lehet. Nevethetünk egy állaton, de csak azért, mivel valami emberi magatartást vagy kifejezést veszünk észre rajta" -vallja Bergson.
Szociális Munka Napja
2013-11-12 - A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötte Sinka László alpolgármester és Török Sándor, az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke a szociális szférában dolgozókat november 5-én.
Őszutó
2013-11-07 - Naptárunk 11. hónapja a régi római kalendáriumban a kilencedik volt, latin neve, November is azt jelenti, hogy "kilencedik". A hónapot illő módon őszi lombszín ruhájú, repülő ifjú jelképezte, fején bogyós olajág-koszorúval (A Mediterráneumban november az olajbogyószüret kezdete). Az alak baljában a hónap terményeivel, répa- és káposztafélékkel teli tálat tart; jobbjában pedig a Nyilas jelét, hiszen november 23-a a Nyilas "védjegyű" csillagászati hónap kezdete. November egy másik antik eredetű jelképe a nyilazó vagy nőrabló kentaur, a Nyilast személyesíti meg.
Programok a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2013-11-07 - November 14. (csütörtök) 18 óra "A legvidámabb barakk" - Az 1956-os forradalom és szabadságharc következményei Előadó: Kovács Edina történész - Városi Archívum Az előadás látogatási díja: 500,- Ft   November 16. (szombat) 16-18-ig "Mesél-lek" Mesefoglalkozás 5 éves kortól A foglalkozás látogatási díja gyermekeknek: 200,- Ft   November 19. (kedd) 18 óra "Találkozások" Humor az irodalomban Majdnem száz - Hrabal humora Előadó: Pap János nevetéskutató, zenei akusztikus, a Zeneművészeti Egyetem tanára belépődíj: 500,- Ft   November 20. (szerda) 17-18:30 "Ki-beszél-Ő" Irodalmi beszélgetőkör felnőtteknek - gyógyító sorok csoportvezető: Kovács Marianna könyvtáros, biblioterapeuta a fogalalkozás látogatási díja: 500,- Ft   November 21. (csütörtök) 18 óra Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem Szakrális-e még az élet és irodalom?
Megszabadul az adósságtól Érd
2013-11-07 - Három és félmilliárd forint adósságtól szabadulhat meg Érd az állami adósságátvállalás után  - mondta a város polgármestere.
Képviselő-testületi összefoglaló
2013-11-04 - A vezető óvodapedagógusok bérkiegészítése, a versenymedence lefedése, valamint az árvízvédelmi munkákban részt vett túlszolgálatos rendőrök jutalmazása is napirenden szerepelt a százhalombattai képviselő-testület legutóbbi, október 31-i tanácskozásán.
Tovább tartanak nyitva a temetők
2013-10-31 - Tovább tartanak nyitva a fővárosi temetők a hosszú hétvégén mindenszentek és halottak napja miatt.
"A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem"
2013-10-28 - Szelíd, szép napsütéses reggelen mintegy százan gyűltek össze a Szent István templom mellett, hogy a kopjafánál elhelyezzék az emlékezés virágait és leróják tiszteletüket az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt.
Forr a víz
2013-10-28 - A Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület elnökét és edzőjét, Kardos Istvánt visszahívták az OB1-es KSI csapatának kapujába, amit ezentúl felváltva őriznek fiával. A kapusdinasztia legifjabb tagja, a mindössze 18 éves Gergely az elmúlt heteket edzőtáborban töltötte a junior és a férfi vízilabda-válogatottal.
Legalább harminc évet ül a battai rém
2013-10-28 - A 25 évnyi börtönbüntetés letöltése után sem szabadulhat Balogh Lajos (47) – adta hírül a blikk.hu. Juhászné dr. Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék sajtószóvivője megerősítette: a börtönben elkövetett erőszakos bűncselekménye miatt öt évvel meghosszabbították a "százhalombattai rém" feltételes szabadságra bocsátásának legkorábbi időpontját.
Programajánló
2013-10-28 - November 4-én, 19 órakor: Nemzeti Gyásznap – Az 1956-os forradalom leverésének emlékére a Szent István téri kopjafánál November 5-én, 18 órakor: "Színek, versek, hangulatok: Barangolások Erdélyben – Kincses Kolozsvár, "Korunk" irodalma és kiállításai – HBVK – Belépő: 500 forint November 6-án, 18 órakor: Amerika Kolumbusz előtt – Mexikótól Peruig fejlett civilizációk emlékeit találjuk a kontinensen, de a régészeti emlékek mellett láthatjuk, hogyan él tovább ez a kultúra a népművészetben – László Bandy képzőművész előadása a "Matrica" Múzeumban – Belépő: 500 forint November 6-án, 16-tól 17,30-ig: "Megmondalak" – Foglalkozások kamaszoknak a Hamvas Béla Városi Könyvtárban – Belépő: 200 forint November 7-én, 18 órakor: Szakrális irodalom és hagyomány – Dúl Antal teológus előadása a HBVK-ban – Belépő: 500 forint November 8-án, 17 órakor: Katyi – A Körúti Színház előadása a BKK-ban – Jegyek 2500 és 2000 forintért vásárolhatók, nyugdíjas kedvezmény: 1500 forint November 8-án,18 órakor: Márton-napi újbor ünnep – meghívott borászok újborainak bemutatója, kóstolója – Belépő: 1000 forint, kóstolópohár: 500 forint – Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház November 9-én, 11 és 16 óra között: Őszi barangolások - történelmi séták címmel, élményekkel teli, kulturális kirándulásra várja látogatóit a Nagytétényi Kastély, a Magyar Földrajzi és "Matrica" Múzeum November 9-én, 18 órakor: Árnyékvilág - Szlaukó László képző- és iparművész kiállításának megnyitója a Barátság Kulturális Központ Lépcső Galériájában.
Programok a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2013-10-28 - November 5. (kedd) 18 óra "Színek, versek, hangulatok: barangolások Erdélyben" Kincse Kolozsvár - "Korunk" irodalma és kiállításai Előadók: József Rozsnyai Júlia könyvtáros és Takács Péter műgyűjtő Belépődíj: 500,- Ft   November 6. (szerda) 16-17:30-ig "Megmondalak!" Biblioterápiás foglalkozás kamaszoknak Látogatási díj: 200,- Ft   November 7. (csütörtök) 18 óra Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem Szakrális irodalom és hagyomány Előadó: Dúl Antal teológus Belépődíj: 500,- Ft   November 12. (kedd) 18 óra Zenei estek a könyvtárban - Grieg Előadó: Dr. Csehák Izolda karnagy belépődíj: 500,- Ft   November 14. (csütörtök) 18 óra "A legvidámabb barakk" - 1956-os forradalom és szabadságharc következményei Előadó: Kovács Edina történész belépődíj: 500,- Ft   November 16. (szombat) 16-18-ig "Mesél-lek" Mesefoglalkozás 5 éves kortól látogatási díj gyermekeknek: 200,- Ft   November 19. (kedd) 18 óra "Találkozások" Humor az irodalomban Majdnem száz - Hrabal humora Előadó: Pap János nevetéskutató belépődíj: 500,- Ft Pap János nevetéskutató
Szabó Attila a DK képviselőjelöltje
2013-10-16 - A százhalombattai Szabó Attilát jelöli a Demokratikus Koalíció a parlamenti választásokon Pest megye 8. számú választókerületében. A párt október 12-én tartotta meg első tisztújító kongresszusát.
Hírtükör, a történet
2013-10-15 - Senkit sem érdekel a tegnapi újság, kivéve, ha huszonöt évvel ezelőtti önmagunkra csodálkozhatunk a megsárgult lapokon. Ismerős arcokat és ismerős történeteket fedezhettek fel a Százhalombattai Hírtükör jubileumi kiállításának résztvevői is. A lapalapítás negyedszázados évfordulójára rendezett tárlat november 14-ig lesz látható a Szekeres József Konferencia és Rendezvényközpontban.
Szeptemberi beszámoló
2013-10-15 - Szeptember 1-től az iskolák előtt két héten keresztül biztosítottuk a gyermekek és szüleik biztonságos átkelését a gyalogátkelőknél.
A város építőit ünnepeltük
2013-10-09 - Borongós, őszi idővel kezdődött október, de negyedikére a nap is ragyogott Százhalombatta nyugdíjasaira, akik a városi Idősek Napja ünnepségre igyekeztek a sportcsarnokba. Reggel még fáradt volt a természet, mire azonban elindultak a Volánbusz különjáratai, beköszöntött az indiánnyár.
Megalakult a Márton Béla Emléktársaság
2013-10-09 - Egy borús őszi napon kellemes baráti hangulatban gyűltek össze mindazok a műgyűjtők, civilek, önkormányzati képviselők és kulturális életért érdeklődő százhalombattaiak, akik Takács Péter és Szél Pál invitálására megalakították a Márton Béla Emléktársaságot.
A kamaszruhás város első évtizedének októberei
2013-10-08 - Október  elnevezése a latin octo szóból származik, amelynek jelentése nyolc – utalva arra, hogy eredetileg ez volt a nyolcadik hónap a római naptárban.  Egyedül Domitianus császár tett kísérletet a név megváltoztatására, önmagáról neveztette el. Rossz császárnak tartották, így a "domiciánus" hónapnevet nem használták.
Városi programok az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulója alkalmából
2013-10-08 - Százhalombatta idén is három hétig tartó programsorozattal emlékezik az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire.
Egészséges gesztenye-gyerekek
2013-10-08 - Új elemmel is gazdagodott a százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda őszi rendezvénysorozata. Az idei Kipp-Kopp Napokon az egészséges életmódra nevelés adta a vezérfonalat, erre fűzték fel a többi programot: fogmosási bemutatót, sportversenyt, sétát a szabadban, gyümölcsszobrászkodást.
Programajánló
2013-10-07 - Október 11-én, 9-től 13 óráig: VI.
Rendőrségi ellenőrzések a hétvégi házakban
2013-10-03 - Sok rendőr járja majd az Érd környéki nyaralóövezetet, hogy ellenőrizzék a telkeket – mondta a városi rendőrség illetékese az Érd TV-nek.
Véghelyi Balázs hangoskönyvbemutató a könyvtárban
2013-10-02 - Meghívó - A Hamvas Béla Városi Könyvtár szerettel meghívja Önt a százhalombattai Üveghegy Kiadó bemutatkozására  és Véghelyi Balázs: Önarckép (30 év-30 vers) című hangoskönyvének irodalmi-zenés műsorral egybekötött bemutatójára.
Kosárlabda utánpótlás
2013-10-02 - Országos bajnokok lettek az SZKSE utánpótlás-kosárlabdázói az Adidas Streetball sorozat döntőjében, szeptember 28-án, Budapesten. Erdősi Lilla, Katona Bianka, Lendér Lilla és Strupka Renáta három mérkőzésen győzedelmeskedett.
Képviselő-testületi összefoglaló - Nagyszabású fejlesztés a Városi Szabadidő Központban
2013-09-27 - Elvi döntést hozott a százhalombattai képviselő-testület a Városi Szabadidő Központ területén megvalósítandó nagyszabású fejlesztési tervekről szeptember 26-i tanácskozásán. Az elképzelések szerint első lépésként a strand ötven méteres versenymedencéjének állandó lefedését valósítanák meg mintegy 600 millió forintból, a TAO támogatás igénybe vétele és 30 százalékos, legfeljebb 180 millió forintos önrész biztosítása mellett.
Idősek Napjára
2013-09-25 - Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Százhalombattán már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal a város vezetői találkoznak Százhalombatta 65 évesnél idősebb korú lakóival.
Óvárosi kalandozások
2013-09-25 - Évadnyitó szórakoztató és ismeretterjesztő kalandozásra várja a Zenálkó Etel Közösségi Ház az óvárosi közösségek tagjait és a családokat szeptember 29-én.
Földön, vízen, levegőben
2013-09-24 - A mobilitás hete rendezvényeihez csatlakozva szeptember 22-én ismét bringára pattantak a battaiak, szeptember 28-án pedig a Csónakázó-tóhoz várja mindenféle vízi attrakcióval és sárkányhajó versennyel az érdeklődőket a szervező Városi Szabadidő Központ.
Amíg megérkezik a mentő
2013-09-24 - Egy súlyos balesetet követő 10 perc megpecsételheti a sérült sorsát: meggyógyul, maradandó károsodást szenved, vagy meghal. Nem véletlen, hogy a szakirodalom gyémánt-, illetve platinaidőnek nevezi ezeket a perceket. Életet menthet, ha akad valaki a környezetben, aki tudja, mi a teendő.
Gyógyító történetek
2013-09-24 - Rákosy Gergely Kész őrület című novellájának "kibeszélésével" elkezdődtek a biblioterápiás foglalkozások a százhalombattai városi könyvtárban. Azt mondják, a mesék, történetek nemcsak a világ, hanem önmagunk megismerésében is segítenek. Hogy miként, arról Kovács Marianna könyvtárossal, mesemondóval, biblioterapeutával beszélgettünk.
Színek, versek, hangulatok - Székelyföldi irodalom és képzőművészet
2013-09-24 - A Pece-parti Párizsban tett látogatás után, Adyt, Juhász Gyulát, Dutka Ákost hátrahagyva újabb utakra hívjuk az érdeklődőket. Ezúttal Erdély szívébe, a székelyföldre.
Programajánló
2013-09-24 - Szeptember 26-án, 18 órakor: "A legvidámabb barakk" – A Rákosi-rendszer.
Programok a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2013-09-20 - Városi Archívum történelmi előadássorozata "A legvidámabb barakk"   Szeptember 26. (csütörtök) 18:00 A Rákosi-rendszer.
Százhalombatta idős polgárait ünnepeljük
2013-09-19 - Október elseje az idősek világnapja. Ebből az alkalomból minden év októberében köszöntjük mindazokat az idős százhalombattaiakat, akik a hosszú élet munkáját, tapasztalatait tudják maguk mögött.
Új könyvek a könyvtárban
2013-09-18 - Charles Bukowski: Shakespeare ilyet nem csinált Joseph Conrad: Véletlen Erskine Caldwell: Tobacco Road W.S.
A legvidámabb barakk - Előadás négy részben
2013-09-16 - A Hamvas Béla Városi Könyvtár Archívuma szeptembertől új sorozatot indít, amelynek a címe A legvidámabb barakk. A 2013-ra tervezett előadások 1945-től vázolják a magyar történelem fontosabb állomásait.
Tisztelt Óvárosiak!
2013-09-16 - Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy alpolgármesteri illetve képviselői fogadóóráimat a nyári szünet után újra rendszeresen, minden hónap első hétfőjén 17-19 óra között tartom a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.
Mindenképp befejezik a csatornázást ősszel
2013-09-11 - Ezt mondta az Érd TV-nek a városi csatornatársulás elnökhelyettese.
Bárhova mész, kerek egész
2013-09-10 - Fantasztikus hangulatban zajlott le a 20. Battai Napok Százhalombattán szeptember 6-8-án. A rendezvény látogatórekordot döntött, soha ennyien nem szórakoztak korábban Százhalombatta mini fesztiválján, mint idén.
Nem fogunk unatkozni
2013-09-10 - A Kiev City és a Szegedi Kortárs Balett, a MR Énekkar, Molnár Piroska, Péterfy Bori és Nagy Ervin, Szendi Gábor és Böjte Csaba – csak néhány név a százhalombattai Barátság Kulturális Központ őszi-téli évadának kínálatából. Szinte egymást érik a kiemelkedő programok, a hétköznapokat pedig a helyi közösségek mindennapjai teszik teljessé.
Milyen a női rögbi?
2013-09-10 - Százhalombatta ad otthont a hazai 7’s női rögbi 2013/14-es szezon második bajnoki fordulójának szeptember 29-én reggel 10 órától a Városi Szabadidő Központ edzőpályáján. Az alkalom egyúttal lehetőség közelebbről megismerkedni a játékkal és a kiváló százhalombattai női rögbicsapat, a SZVISE-Battai Bulldogok tagjaival.
A Polgárőrség augusztusi beszámolója
2013-09-10 - Az augusztusi hónap nagyobb részében a rendezvények biztosítása és előkészítése adott sok feladatot.
Rendőrségi hírek - Teljes készültség a Battai Napokon
2013-09-10 - Ismét helytálltak a rend őrei a rekordrésztvevőt vonzó jubileumi Battai Napokon. Teljes készültségben és eredményesen őrizték a rendezvénysorozat biztonságát. A részletekről Grunda Tibor százados tájékoztatott.
Gyógyító sorok - biblioterápia-foglalkozások a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2013-09-09 - 2013. II. félév - A biblioterápia válogatott olvasmányok terápiás használatát jelenti. A csoportvezető által történő hangos felolvasás során a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy egy-egy irodalmi alkotáson keresztül olyan érzésekről és gondolatokról beszélgessenek, amelyekről egyébként nem tudnának. A művek ismerete nem szükséges!
Programajánló
2013-09-06 - Szeptember 12-én, 18 órakor: "A legvidámabb barakk" – Élet a háború után.
A művész, aki hatvan évesen kezdett új életet
2013-09-06 - 1973-ban, hatvan évesen érkezett Magyarországra Márton Béla festőművész, aki nyugdíj és vagyon nélkül, Százhalombattán kezdett új életet. Beleszeretett Óvárosba, de képein az álmaiban újra és újra visszatérő kárpátaljai tájrészletek is megjelentek.
Iskolarendőr Szigetszentmiklóson
2013-09-06 - Sok városban több egyenruhás lesz az iskolák körül, hogy felügyeljék a forgalmat és a biztonságot a tanévkezdés idején.
Horgászjubileum
2013-09-05 - Ötven éve alakult meg Százhalombatta legrégebbi és a mai napig legnépesebb civil szervezete, a Dubics Tamás Horgász Egyesület. A jubileum alkalmából szeptember 1-jén ünnepi közgyűlést, 8-án, a Battai Napok keretében pedig nyílt horgászversenyt rendeztek.
Imagekampányt indított az ÉRD női kézilabdacsapat
2013-09-04 - Hazai sportcsapat esetében ritkán fordul elő, hogy imagekampányt indítson. Az NBI-es női kézilabda bajnokságban induló ÉRD azonban szélesebb körben szeretné megismertetni magát.
Jeles téglák: beszédes emlékek
2013-09-03 - Régi épületek bontásakor, vidéki porták hátsó udvarában, sitt-telepeken, de akár az útmentén is gyakran kerülnek elő betűvel, számmal vagy egyéb jellel ellátott régi téglák. Az Érdi Napok keretében a Monarchia Bélyeges Tégla Gyűjtők Egyesületének kiállítása lesz látható.
Sportbarátok a Duna parton
2013-09-03 - Tuncsik József, Magyarország első judo Európa-bajnoka és olimpiai érmese, valamint Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya is részt vett azon a sportbaráti összejövetelen, amit Szél Pál IV. danos judomester rendezett a százhalombattai hajókikötőben az utolsó augusztusi hétvégén.
A bajnokság a legfontosabb az ÉRD-nek
2013-08-30 - Szombaton az Eger ellen megkezdi a 2013-14-es idényt az ÉRD csapata. Az idén amellett, hogy a magyar bajnokságban szeretné stabilizálni a pozícióját, a Bajnokok Ligája sorozatban is indul. Izgalmas év következik a csapat életében, Szabó Edina vezetőedző azonban úgy látja, az új játékosok remekül illeszkednek az egyébként is nagyszerű emberekből álló társaságba.
Szeptember a könyvtárban
2013-08-30 - A Hamvas Béla Városi Könyvtárban 2013. 08. 31-től véget ér a nyári nyitva tartás!
Iskolarendőr Szigetszentmiklóson
2013-08-29 - Sok városban több egyenruhás lesz az iskolák körül, hogy felügyeljék a forgalmat és a biztonságot a tanévkezdés idején.
Battai Napok kicsiknek és nagyoknak
2013-08-28 - A helyi önkormányzat támogatásával idén szeptember 6. és 8. között rendezik meg huszadik alkalommal a környék legnépszerűbb mini fesztiválját, a Battai Napokat a Városi Szabadidő Központ területén. A rendezvényen minden évben a magyar könnyűzene elismert művészeivel találkozhatnak a látogatók.
Új előadás-sorozatok a könyvtárban
2013-08-28 - Színek, versek, hangulatok címmel erdélyi barangolásra invitálja közönségét a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár.
Játékos városiak mesés találkozója
2013-08-28 - Mesés díszletek között, földön és vízen zajló, óriási küzdelemben dől el, ki nyeri idén a Játékos Városiak Találkozóját. A vetélkedő szeptember 7-én, délután háromkor kezdődik a Városi Strandon. Az előválogatóra augusztus 4-én került sor az Eötvös iskola tornatermében és a strandon. A jubileum alkalmából Vezér Mihály polgármester javaslatára bármilyen százhalombattai csapat benevezhetett, legyen az munkahelyi kollektíva, baráti társaság vagy civil szervezet.
Labdarúgás
2013-08-28 - Két mérkőzésen egy győzelemmel és egy döntetlennel indította a 2013/14-es szezont a Pest Megyei Labdarúgó Bajnokság I. osztályában a Százhalombattai Labdarúgó Klub.
Programajánló
2013-08-28 - Augusztus 29-én,18 órakor: Fazekas Major Gizella könyvbemutatója a HBVK-ban.
Újhartyán mostantól város
2013-08-28 - Újhartyán települése július 15-én városi rangot kapott, a címet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára Áder János köztársasági elnök adományozta a település számára.
Kerepes városi rangot kapott
2013-08-28 - Városi címet adományozott Áder János köztársasági elnök Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára július 15-én Kerepesnek.
Városavató ünnepség Sülysápon
2013-08-28 - Városavató ünnepséget tartott Sülysáp annak alkalmából, hogy július 15-én Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára Áder János köztársasági elnök városi címet adományozott a településnek.
Városi rangot kapott Diósd
2013-08-28 - Hat Pest megyei településnek, többek között Diósdnak adományozott városi címet Áder János köztársasági elnök Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára július 15-én.
Tenisz
2013-08-28 - Korosztályos országos bajnokságon vettek részt a Százhalombattai VUK SE teniszezői Szegeden augusztus 12-22-én.
Mit hoz az új tanév?
2013-08-14 - A százhalombattai iskolákban a nyáron is lázas munka folyik, hogy a tanév gördülékenyen induljon – tájékoztatott Sárközi Márta, az Érdi Tankerület igazgatója. Az önkormányzat az épületek üzemeltetőjeként mindent megtesz azért, hogy a diákok tiszta, esztétikus és egészséges környezetben kezdhessék a tanulást szeptemberben.
Napközis tánctábor
2013-08-14 - Idén nyáron harmadik alkalommal került megrendezésre napközis-szakmai tánctábor Gölöncsér Dániel és Mészáros Gábor vezetésével a Százhalombattai Városi Szabadidőközpontban, ahol a gyermekek akrobatikus rock and rollt, hip-hoppot és show táncot tanultak.
Színpadra! Forog! Tessék!
2013-08-14 - Az Óvárosi Napok után, legközelebb augusztus 20-án találkozhatunk Százhalombattán a Kiskörúti Színisuli társulatával, amikor népmesei jelenetekkel játszanak majd a nézők bevonásával. A színdarabok mellett most elsősorban filmsorozatot forgat a társaság. A Próbaszerelmet a tervek szerint a Halom TV műsorában és az interneten láthatjuk majd. Lipták Péterrel, a Körúti Színház színészével, a Kiskörúti Színisuli tanárával beszélgettünk.
Új könyvek a könyvtárban
2013-08-14 - László Zoltán: Egyszervolt könyv René Hoffman: Sebastian Vettel - Út a csúcsra könyv Raana Raas: Csodaidők 4. - Hazatérők könyv Carin Gerhardsen: A mézeskalács ház Raffay Ernő: Szabadkőműves béklyóban - Ady Endre és a szabadkőművesség Walter Isaacson: Einstein - Egy zseni élete és világa Carl Frode Tiller: Bekerítés 2 Bartók Imre: A patkány éve Julian Barnes: Felfelé folyik, hátrafelé lejt   Hamvas Béla Városi Könyvtár Nyári nyitva tartás augusztus 31-ig: Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 12-18 Szombat: 8-12 Szerda: szünnap Zenei: hétfő - 12-18 konyvtar@mail.battanet.hu
Nosztalgiázzon velünk augusztusban is!
2013-08-12 - Ismét különleges nosztalgiajáratokkal várja a villamosbarátokat a BKV és a BKK.
Közlekedési korlátozások a Summerfest alatt
2013-08-08 - A Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár, valamint az augusztus 20-i városi ünnepség miatt augusztus 8. (csütörtök) és augusztus 23. (péntek) között a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpont felszíni parkolóját lezárják.
A polgárőrség júliusi beszámolója
2013-08-08 - Sajnos, ez a hónap nem jól indult.
Battai Napok őszköszöntő jelmezes futás
2013-08-07 - Szeptember 6-án a jubileumi Battai Napok alkalmából őszköszöntő jelmezes futásra (kocogásra) várunk mindenkit, aki szeretné karneváli hangulatban üdvözölni az új évszakot és a huszadik alkalommal megrendezendő Battai Napokat.    
Forrás sikerek
2013-08-06 - A Martin György Néptánc Szövetség – a hazai felnőtt néptáncegyüttesek országos szakmai irányító szervezete – Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedi Szabadtéri Játékok közösen rendezték meg, 2013. július 5-7-én Szegeden a Martin György Országos Néptáncfesztivált, amely egyben verseny is volt.
Megvannak a játékos városiak
2013-08-06 - Földön és vízen zajló, óriási küzdelemben dőlt el, kik mérhetik össze erejüket és tudásukat a mesés díszletek között, a Játékos Városiak Találkozóján, a szeptemberi 20. Battai Napokon. Az előválogatóra augusztus 4-én került sor az Eötvös iskola tornatermében és a strandon.
Felkapcsolt fényszórókkal
2013-08-06 - Az ország legjobb közművelődési intézményei közé szeretné emelni a százhalombattai Barátság Kulturális Központot Szigetvári József igazgató, aki szerint az oktatáshoz, a színházakhoz és múzeumokhoz hasonlóan, a közösségi kultúraszervezés területén is jelentős átalakulás-átalakítás folyik.
Toborzó
2013-08-05 - Az ÉRD Kézilabda Klub 2013. szeptemberében elindítja fiú szakosztályát, ahová várjuk a 2000-es, vagy későbbi születésű gyerekek jelentkezését.   Ha van kedved mozogni, eredményeket elérni, rendszeresen, profi körülmények között sportolni, jó csapat tagjának lenni, akkor csatlakozz hozzánk!
Városunk a világhálón
2013-07-31 - Szolgáltatásokkal és tartalommal is bővült Százhalombatta megújult hivatalos honlapja. Új weboldallal ünnepli huszadik évfordulóját a Battai Napok, új felületen találjuk a Summerfest-et, a Pesovár Ferenc AMI-t és a Forrás Néptáncegyüttest, valamint hamarosan indul a Szekeres József rendezvényközpont új oldala és augusztus elején frissül a Százhalombattai Hírtükör online verziója is.
Tavaszi szél polbeatet áraszt
2013-07-31 - Nem csak Debrecennek van himnusza, de mind közül Százhalombattáé a leginkább jókedvű.
Újabb ezüstérem, ezúttal hazai pályán
2013-07-30 - A hétvégén újabb kvalifikációs torna döntőt játszott a Happy Hands és megnyerni nem sikerült ugyan, de időközben az EBT tornák alakulása miatt biztossá vált az együttes helye az augusztusi országos döntőben.
Pezsdítő vasárnap
2013-07-29 - Nagyon jó fogadtatásra talált a Városi Szabadidő Központ ötlete, a Családi Sportnap július 28-án a Városi Strandon.
Kisasszony hava
2013-07-29 - Augusztus a szabadságolás, a nyári szünet utolsó időszaka. Emellett azonban több népi hagyományt is és állami, illetve egyházi ünnepet is ülünk augusztusban. A hónapot nevezik Kisasszony, Nyárutó és az Új kenyér havának is.
Intézmény-felújítások város szerte
2013-07-29 - Mintegy 60 millió forinttal fordít idén többet intézményei nyári felújítására és karbantartására a százhalombattai önkormányzat, mint 2012-ben. A százmillió forintos keretből 16 intézményben és 11 önkormányzati lakásban történik rekonstrukció. A munkák jó ütemben és gördülékenyen zajlanak, köszönhetően az intézmények vezetői, a Polgármesteri Hivatal munkatársai, valamint a felújításokat bonyolító Szákom Kft. közötti kiváló kommunikációnak – közölte Hyross Imre projektmenedzser, a Szákom mérnöke.
Húsz érdekesség a húsz éves Summerfestről
2013-07-29 - 1. Tudta-e, hogy a Summerfest lógóján a bőgatyás figura Angyal Bandit, a nemesi származású, XIX.
Telephelyet kapnak a speciális mentők
2013-07-29 - Megoldódni látszik a Százhalombattán székelő Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület régi gondja, a képviselő-testület júniusban ugyanis úgy döntött, hogy új telephelyet biztosít számára. A Damjanich és a Vörösmarty út sarkán található, városi tulajdonú családi házba költözhet az egyesület, hogy pontosan milyen feltételekkel, arról még folyik az egyeztetés.  
Vendégségben magunknál
2013-07-29 - 1994-ben rendeztek először városi napokat Százhalombattán a hagyományos, vidéki búcsúk mintájára, és az alapötlet azóta sem változott. A Battai Napok könnyed programjai, közösségkovácsoló koncertjei, sporteseményei, versenyei és bemutatói, a borok és egyéb vásári finomságok testileg és lelkileg is feltöltik a résztvevőket.