2018. június 19. - Gyárfás napja
Kedd
Min:21°
Max:26°
Szerda
Min:21°
Max:27°
Csütörtök
Min:20°
Max:27°
Péntek
Min:14°
Max:20°
Szombat
Min:17°
Max:23°
KERESŐ - A keresett szó: vrosi (A találatok száma: 1000)
Nyári szünet a Hírtükörnél
2018-06-18 - Kedves Olvasóink és Partnereink! A kiadó Promotion Service Nonprofit Kft. és a fenntartó önkormányzat egyeztetése alapján a Százhalombattai Hírtükör nem jelenik meg nyomtatott formában július folyamán.
Közösség, barátság, élmény
2018-06-15 - Minden idők leggazdagabb ingyenes programkínálatával várja a battaiakat az idei Óvárosi Szent László Napok június 22-től 29-ig. Koncertek, kiállítások, játék, mese, sport, szabadtéri mozi, utcabál és Szent Iván éji tűzugrás teszi kihagyhatatlanná a több napos rendezvénysorozatot, amelynek előkészítésébe és lebonyolításába a kulturális központ, a múzeum és a könyvtár mellett számos civil szervezet is bekapcsolódott. 
Tréfás évadzáró
2018-06-12 - Még az előtéri ülőbútorokat is be kellett állítani a Canticum Novum évadzáró koncertjére június 8-án a BKK kamaratermében. Több mint százharmincan voltak kíváncsiak a százhalombattai vegyeskar és a dunavarsányi Kantátika Férfikar közös produkciójára, amelynek témája örökzöld, férfi és a nő kapcsolata volt.
Új óvodai csoport indul az Óvárosban
2018-06-05 - Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a beiratkozók létszáma alapján úgy döntött, hogy szeptembertől négy csoporttal működteti a Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodáját. Egyre több kisgyermekes család él az Óvárosban, amelyek szívesen járatják gyermeküket a körzetes óvodába. Döntésével ennek a jogos igénynek kívánt eleget tenni a képviselő-testület.
Az év sportlövő városa lett Batta
2018-06-05 - Több mint negyven napirendi pontot tárgyalt Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 30-i ülésén. Átadásra került az "Év Sportlövő városa" elismerő oklevél, amelyet Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke adott át Vezér Mihály polgármesternek. Az ülést megtisztelte dr. Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő, Joó Éva sportlövő-világbajnok, Kéri Attila, a Százhalombattai Lövészklub elnöke, valamint néhány százhalombattai fiatal sportlövő is. A sportág népszerűségének, valamint sikerességének helyi növekedésében fontos szerepe van Sinka László alpolgármesternek is, aki a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára.
Könyvjelző - Kath Stathers: Bakancslista
2018-06-05 - Találomra felütni a Bakancslista című könyvet legalább annyira izgalmas, mint, amikor gyerekként megpörgettük az íróasztalon álló földgömböt, és az ujjunkkal rábökve állítottuk meg.
Programajánló
2018-06-05 - Június 8. (péntek) 9 óra: "Dobj el mindent, és olvass!"
Városi Pedagógusnap
2018-06-04 - Színes programokkal, díjakkal és egy finom vacsorával köszöntötte a képviselő-testület a városunkban dolgozó aktív és már nyugállományba vonult pedagógusokat a Városi Pedagógusnapon június 1-jén.
Pénteken könyvünnep
2018-06-04 - Az olvasást, az irodalmat, a könyveket ünnepeljük a Hamvas Béla Városi Könyvtárban június 8-án, pénteken. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a 3. Battai Könyvünnep ingyenes programjaira.
Hagyományuk a boldogság
2018-06-01 - Nyári melegben, napsütésben ragyogó gyerekek töltötték meg a Szent István teret a Városi Gyermeknapon május 27-én.
Üvegcipő - "Utána meg is halhatok?!"
2018-05-31 - A 19 éves Irma boldogan piheg a 48 éves Sipos úr vállán. A közönség könnyes szemmel, mosolyogva tapsol. Itt ér véget Molnár Ferenc varázslatos, fordított Hamupipőke-története, valamint Karaivanov Lilláé is. Vagy mégsem.
Battai szerzők a Könyvhéten
2018-05-28 - Idén is részt vesz az Ünnepi Könyvhéten az Üveghegy Kiadó. A százhalombattai könyvműhely a június 7-étől 11-éig tartó rendezvény alkalmából három helyi kötődésű szerző művét is megjelenteti.
Végvári Imre: Priusz és Gordiusz ? Jövőmenők
2018-05-24 - Két dolog a kezdetek óta foglalkoztatja az emberiséget: az egyik a jövő, a másik, hogy mit csinálnak a macskák, amikor nem látjuk őket. Mindkét kérdésre választ ad Priusz és Gordiusz, a két ikermacska története, akik egy véletlen folytán a jelen csavargóiból jövőbeli házicicák lesznek.
Meghívó Városi Pedagógusnapra
2018-05-24 - Az idei évben június 1-jén, 17 órai kezdettel kerül megrendezésre a Városi Pedagógusnap, amelyre tisztelettel és szeretettel meghívom városunk minden aktív és nyugdíjas iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozóját.
Kipróbál-ósdi - DUF old town camp - a Dunai Flottilla Óvárosi nyílt tábora
2018-05-23 - Szervező: Dunai Flottilla Gyermek és Ifjúsági vízitúra Egyesület Korosztály: nincs megkötés, 10 éves kor alatt (pontosabban 5. osztály előtt) szülővel együtt.
Könyvet a kézbe! Battai Könyvünnep harmadszor
2018-05-23 - Idén is a "Dobj el mindent, és olvass!" akcióval kezdődik a Battai Könyvünnep június 8-án, pénteken 9 órakor. A Hamvas Béla Városi Könyvtár ezúttal is az Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódva kínál egész napos programot a könyv- és irodalombarátoknak - a legkisebbektől a legnagyobbakig.
Húszezer tő egynyári virág
2018-05-23 - Idén is virágosztással és versennyel hívja fel a városlakók figyelmét a szép és kulturált környezet fontosságára az önkormányzat Százhalombattán. Az egynyári növényeket a hagyományokhoz híven városrészenként adták át az érdeklődőknek május 17-18-án.
Ki szól rájuk, ha mi nem?
2018-05-23 - Hétköznap koradélután az irodaházban. A nyári meleg miatt nyitott ablaknál dolgoznak a könyvelő és jogi irodák, a családsegítő központ gazdasági munkatársai és a többiek. Váratlanul azonban éktelen lárma zavarja meg a munkát. Lakodalmas zenébe öltött pop szól valami biciklipumpáról. A nem túl igényes dalszöveg tisztán érthető, zeng tőle a környék. Az épület melletti apró játszótéren néhány tizenéves bömbölteti a telefonról működtethető nagy teljesítményű mobil hangfalat.
A város krónikása
2018-05-23 - Szép Istvánnak, a Hamvas Béla Városi Könyvtár munkatársának, a Hangtár létrehozójának és vezetőjének ültettek emlékfát a kollégák, barátok és ismerősök május 16-án az intézmény mögötti zöld területen.
Újdonságok a könyvtárban
2018-05-23 - Kazuo Ishiguro: Noktürnök Margaret Atwood: Alias Grace Balatoni József: Kamaszharc Varró Dániel: Aki szépen butáskodik Kondor Vilmos: A korona ügynöke Michael Streeter-Peter Warren: Az internet sötét oldala Szabó Borbála - Varró Dániel: Líra és Epika Pásztohy Panka: Pitypang születésnapja Mészöly Ágnes: Slutty az űrből Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!
Programajánló
2018-05-23 - Május 25. (péntek) 17.30-kor: Táncoló tavasz: A Forrás Néptáncegyüttes és a Pesovár Ferenc Néptánc Suli évadzáró gálaműsoa – Fellépő együttesek: Apróforrás, Cseppforrás, Fundoklia, Ifjúforrás, Kisforrás, Nagypalánta, Naprózsa, Szőlővirág – Közreműködik: a Zagyva Banda – Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a BKK Jegypénztárában.
Égig érő fák és zöldellő gondolatok
2018-05-16 - Az idei tanévben is csatlakozott az országosan szervezett Fenntarthatósági Témahét programjaihoz a százhalombattai Eötvös iskola.
Árvízvédelmi gyakorlat
2018-05-10 - Összehangolt árvízvédelmi gyakorlaton vettek részt a százhalombattai polgárőrök az Érdi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében a Duna Kossuth Lajos utcai szakaszán április folyamán. A gyakorlatban részt vettek katasztrófavédelem tűzoltói és vezetői, a battai önkéntes tűzoltók, a rendőrség, a honvédség, a közterületfelügyelet és az Arany János iskola diákjai.
Százhalombattán járt a Lajta
2018-05-08 - Közel 2 700-an nézték meg a Lajta Monitor Múzeumhajót Százhalombattán április 27-30. között.
Majális a főtéren
2018-05-08 - A hosszú hétvégére jellemző utazások ellenére nagyon sokan vettek részt a városi majálison, Százhalombattán. A főtér szinte egész nap tele volt, a szórakozásról változatos programokkal gondoskodtak a szervezők.
Virágosztás és környezetszépítő verseny
2018-05-07 - Idén is virágosztással és versennyel csinál kedvet a környezetszépítéshez az önkormányzat Százhalombattán. Vezér Mihály polgármester javaslatára húszezer tő egynyári növényt osztanak ki a városban május 17-18-án, és elkezdődött a jelentkezés a "Tiszta udvar – rendes ház" felhívásra. A részvételi szándékot nevezési lap kitöltésével lehet jelezni július 23-ig.
Úszótábor
2018-05-04 - A Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya idén is várja a gyermekeket kedvelt úszótáborába.
Strandnyitás
2018-05-04 - A tervek szerint május 25-én, pénteken nyit ki a Városi Strand Százhalombattán – tájékoztatott a Sporthalom Kft.
Negyvenöt év kórusmuzsika
2018-05-02 - Hangversenyekkel és ünnepi találkozókkal emlékszik meg alapítása 45. évfordulójáról Százhalombatta egyik legrégebbi művészeti csoportja, a Liszt Ferenc Vegyes Kar. Az első jubileumi koncertre a népzene jegyében kerül sor a Barátság Kulturális Központban május 4-én, pénteken, 18 órakor.
B-Cool dance napközis tábor
2018-04-27 - A SZVISE (Százhalombatta Városi Ifjúsági és Sportegyesület) táncszakosztálya a B-Cool Dance Team csapata a Városi Szabadidő Központ Sportcsarnokában 2018. június 18-22. között tartja tánctáborát immáron 8. éve, ahova nem csak egyesületi növendékeket várunk, hanem mindenkit, aki szereti a zenét. A tábor ideje alatt a gyerekek napi két fő edzéssel sajátítanak el három táncstílusú koreográfiát (rocky, show, hip-hop).
A VCSGK és a Családsegítő Alapítvány nyári tábora
2018-04-27 - Öt napos nyári táborba várjuk a 7-14 év közötti (1-8.osztály) gyermeküket az idén is megrendezésre kerülő 5 napos nyári táborunkba.
Csak ne siettessük!
2018-04-25 - Az óvodából iskolába készülő kisgyermekek sajátosságairól, az átmenetről és a kisiskoláskor életfeladatairól, lélekmozgásairól és tanulságairól tartott előadást Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató március 13-án a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. 
Daniel Kehlmann: El kellett volna menned
2018-04-25 - Magányos, újépítésű villa a hegytetőn.
Újdonságok a könyvtárban
2018-04-25 - Richard Flanagan: Egy tenyér, ha tapsol Ray Bradbury: Októberi vidék Kneszl Beáta Carmen: Én, a megbélyegzett Ayelet Waldman: A budapesti nyakék David Mitchell: Szellemírók Susan Wiggs: Meg van írva a csillagokban - Tóparti történetek Mandl Péter: Kiskobold és a párnafosztogatók R.
Fagyos március
2018-04-25 - Szokatlan faladatot láttak el a százhalombattai polgárőrök március elején. A befagyott Csónakázó-tónál ügyeltek, hogy senki ne menjen a veszélyes jégre. A balesetek elkerülése érdekében szinte folyamatos volt a jelenlétük.
Programajánló
2018-04-25 - Április 26. (csütörtök) 18 óra: Világjáró Battaiak: Arany Burma – Dr. Horváth Zsuzsa előadása – Belépődíj: 500 forint – BKK Kamaraterem Április 27-30. (péntektől hétfőig) 9-17 óráig: Lajta Monitor Múzeumhajó – Hajókikötő (Dunafüred) Április 27. (péntek) 18 óra: Örömsorvasztó – Drogprevenciós fórumszínház az Ifjúsági Műhely szervezésében.
Programajánló
2018-04-23 - Április 26. (csütörtök) 18 óra: Világjáró Battaiak: Arany Burma – Dr. Horváth Zsuzsa előadása – Belépődíj: 500 forint – BKK Kamaraterem Április 27-30. (péntektől hétfőig) 9-17 óráig: Lajta Monitor Múzeumhajó – Tárlatvezetés, múzeumpedagógiai foglalkozások – Az egyedülálló múzeumhajón egy első világháborús kiállítás is megtekinthető.
Fejlesztések Óvárosban
2018-04-23 - Lakossági fórumot tartott Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester, a településrész képviselője Százhalombatta óvárosában, a Zenálkó Etel Közösségi Házban április 19-én. A fórum összehívását Sinka László kezdeményezte az óvárosiak tájékoztatása érdekében. A találkozó fő témái a városrészt érintő aktuális kérdések, feladatok és az idei évre vonatkozó tervek voltak.
Csak a szépre emlékezik
2018-04-20 - Ismét szépkorút köszöntött az önkormányzat az Idősek Gondozóházában, Százhalombattán április 19-én. A 90 éves Vas Istvánné Irénke néninek Sinka László alpolgármester adta át a miniszterelnök oklevelét és a város virágcsokrát.
Nagyszerűen kezdték a szezont a triatlonosok
2018-04-17 - A VUK SE triatlonszakosztálya számára a megyei úszó diákolimpia volt az év első versenye, amely még bőven az alapozást frissítette fel január 21-én a százhalombattai sportuszodában. Soós Dorka 100 méter gyorsúszásban indult és kiváló egyéni csúccsal nyert.
Nyári táborok
2018-04-17 - A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni május 10-éig lehet a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon.
5. Százhalombattai Sport- és Úszótábor
2018-04-17 - Szervezi: Szél Nikolett Időpont: július 30 - augusztus 3. Helyszín: Százhalombatta, Városi Strand.Hattól tizennégy éves gyerekeknek függetlenül az úszástudástól.Ellátás: reggeli, ebéd, uzsonna.
Mesehét2018
2018-04-17 - Szervezi: Hamvas Béla Városi Könyvtár Időpont: június 18-22. (6-8 éveseknek), július 2-6. (8-10 éveseknek) Helyszín: Hamvas Béla Városi KönyvtárMaximális létszám: 25 fő Részvételi díj: 15 000 Ft Jelentkezési határidő: nincs A részvétel feltétele a könyvtári tagság.
EGYIPTOM - Tematikus kézműves tábor 7-14 éveseknek
2018-04-17 - Szervezi: BKK Időpont: július 9-20. Helyszín: Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház A kéthetes táborban játékos feldolgozásra kerül EGYIPTOM ókori kultúrája, történelme, vallása, az emberek életmódja és viselete. A foglalkozások és  játékok helyszíne a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház és a Duna-part.
Versek szárnyán
2018-04-16 - Nemcsak a Magyar Költészet Napjáról, hanem a Könyvtárosok Világnapjáról is megemlékeztek az idei Városi Vers- és Prózamondó Verseny díjátadó gáláján, Százhalombattán április 14-én.
Bandi bácsi fája
2018-04-12 - Tavaly elhunyt önkénteséről, Krisztics Andrásról nevezte el a CBA melletti oxyfát a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
A búvár próbája a merülés - Kipróbáltuk a búvárkodást
2018-04-11 - A vizek, tengerek élővilágának megismerése már nem csak a kutatók, felfedezők kiváltsága. Bárki elkezdheti a számára szimpatikus búvárklubban. Bár a búvárkodás ma is az extrém sportok közé tartozik, a szabályok betartásával és egy jó társasággal mindenki számára elérhető.
Kiköt a Lajta Monitor Múzeumhajó
2018-04-11 - Százhalombattán, a dunafüredi kikötőben állomásozik a Lajta Monitor Múzeumhajó április 27-e és 30-a között. Az utazó hadtörténeti bemutatót 9-től 17 óráig ingyenesen látogathatják az érdeklődők.
Lili és a bátorság
2018-04-11 - Paulik Mónika, Vincze Zsuzsi és Varsányi Pál közös munkája több mint gyerekkönyv. Belefogni, kiadatni és azt remélni, hogy legalább részben megoldást hoz a benne taglalt problémára: önmagában bátorság. A szülőnek leemelni a polcról, maga mellé vonni a gyerekét és belekezdeni a történetbe: bátorság. De ahogy a könyvből is kiderül, néha muszáj összeszedni minden bátorságunkat, hogy lépni tudjunk.
Újdonságok a könyvtárban
2018-04-11 - Dan Brown: Eredet Tasmina Perry: A lánykérés Sári Edina: MeNŐpauza Spiró György: Kőbéka Homonnay Gergely: Az elnökasszony Érettségi mintafeladatsorok magyar nyelv és irodalomból Ringató-lapozók sorozat Mi a legerősebb a világon?
Programajánló
2018-04-11 - Április 13. (péntek) 17 óra: "Online gyerekek, offline felnőttek – Mi történik az információs korban?"
"Add hírül hangoddal: itt vagyok, létezek!"
2018-04-06 - Nyílt levél a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola március 15-én bemutatott ünnepi előadás elismerésére.
A múlt a jövő záloga
2018-04-06 - Iskolatörténeti kiállítással és jubileumi gálaműsorral ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját az Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziuma, vagyis a SZISZKI március 23-án, a Barátság Kulturális Központban.
A legjobb orvosság
2018-04-05 - A gyaloglást nevezte a legjobb orvosságnak Hippokratész, az orvostudomány megalapítója. A séta ráadásul a legegyszerűbb és legolcsóbb mozgásforma is. Ezt emelte ki Cser János klubvezető, aki rendszeres közös sétát hirdetett az időseknek Százhalombattán április 4-én.
Arccal a természet felé
2018-03-26 - Hetedik alkalommal szervezete meg a nemzetközi Föld Órája akció százhalombattai eseményét a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat március 24-én. Délelőtt négy köbméter hulladékot szedtek össze önkéntesek a vezetésükkel.
Új közétkeztető jöhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2018-03-23 - Lejár a P. Dussmann Kft-vel kötött megállapodás, így a következő négy évre új közbeszerzési eljárást indít az önkormányzat a közétkeztetés biztosítására. Az intézmények közepesre értékelték az elmúlt négy évben nyújtott szolgáltatást. A többi között erről is döntés született a százhalombattai képviselő-testület tegnapi ülésén.
Kopjafaszentelés a református templomban
2018-03-20 - Az összmagyarságnak állítottak kopjafáját Százhalombattán, a református templom kertjében március 15-én. Az alkotás minden határon innen és túl élő magyar összetartozását fejezi ki – mondta Sárosi Gábor lelkész.
Programajánló
2018-03-20 - Március 22. (csütörtök) 19 óra: A Canticum Novum Vegyeskar húsvéti koncertje – Vezényel: Csehák Izolda, közreműködik az érdi Bach Kamarazenekar Rédai Erzsébet vezetésével.
Alapvető jogaink tiszteletére
2018-03-20 - A magyar nemzet minden követelése megvalósult és alapvető emberi jogainkat azóta is őrizzük – mondta Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen, Százhalombattán.
Nagy-Rakita Melinda szerzői estje
2018-03-19 - A százhalombattai Nagy-Rakita Melinda mutatkozott be az érdi Irodalom-kedvelők Klubja (IRKA) szerzői estjén március 9-én. A beszélgetést Balpataki Katalin vezette, a szerző műveit IRKA-tagok tolmácsolták.
Egységben a Földdel
2018-03-13 - Idén hetedik alkalommal tartják meg a Föld Órája akciót Százhalombattán március 24-én, szombaton este fél kilenctől fél tízig. Az önkormányzat jóvoltából egy órára elsötétül városunk főtere. A gyertyafényes rendezvény hangulatát százhalombattai fiatalok színesítik tánccal és akusztikus zenével. A megemlékezést immár hetedik alkalommal a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat kezdeményezte és szervezi. Az esemény fővédnöke Vezér Mihály polgármester.
Városi megemlékezés
2018-03-13 - Időpont: 2018. március 15. csütörtök, 10:00 Helyszín: Barátság Kulturális Központ – Színházterem -VÁROSI MEGEMLÉKEZÉS AZ 1848-49-es FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL
Meghívó kopjafaszentelésre
2018-03-12 - A Százhalombattai Református Missziói Egyházközség tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját ünnepi istentiszteletre és az "Összmagyarság kopjafájának" avatására március 15-én, csütörtökön 9 órától a református templom kertjébe.
Újdonságok a könyvtárban
2018-03-07 - Verrasztó Gábor: A hűtlen szatócsné - Budai históriák Fejős Éva: Bébi.
Elkezdődött a városi szavalóverseny
2018-03-07 - Elkezdődtek a 2018. évi Városi Vers- és Prózamondó Verseny középdöntői a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban március 1-jén. A helyi iskolákból összesen közel kétszáz diák vesz részt a versenyen.
Az év helyi médiaszemélyisége
2018-03-07 - Kilencedik alaklommal ítélik oda a helyi sajtódíjat a Magyar Sajtó Napja alkalmából Százhalombattán. A díjazott személyéről idén is közönségszavazat dönt a szakmai vezetők javaslata alapján.
Programajánló
2018-03-07 - Március 8. (csütörtök) 17 óra: Városi Nőnap – Köszöntőt mond: Vezér Mihály polgármester – Közreműködik: Gulyás Roland, Szulák Andrea és zenekara – A belépés díjtalan.
Városi nőnap
2018-03-02 - A Nemzetközi Nőnap alkalmából ünnepi műsorral várja a hölgyeket a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete március 8-án, csütörtökön 17 órakor a Barátság Kulturális Központ Színháztermében.
Segítség a hidegben
2018-02-26 -  Polgármesteri Tájékoztató a várható hideggel kapcsolatban.
Újdonságok a könyvtárban
2018-02-20 - Lackfi János: SzóviharJoanne Harris: A St.Oswald fiúiskolaCharles Bukowski: MacskákEndó Súszaku: NémaságParag Khanna: Konnektográfia - A globális civilizáció jövőjének feltérképezéseChristopher Ryan - Cacilda Jethá: Hajnali szex - A modern szexualitás ősi gyökereiBerg Judit- Kertész Erzsi: A négy madár titkaSabina Colloredo: Nagymenők - Kleopátra, a sivatag királynőjeHarriet Ziefert: Olyan nincs, hogy a füleddel kóstolod meg az uborkát!Szokács Eszter: József - Bibliai történetek Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.
Programajánló
2018-02-20 - Február 22. (csütörtök) 19 óra: Halványlila gőz – A L’art pour l’art Társulat önálló színházi estje – Belépődíj: 3200 forint – BKK Színházterem Február 24. (szombat) 14 óra: Hobbiállat kiállítás – Belépő: 600 forint – Szepes Gyula Művelődési Központ (Érd) Február 24. (szombat) 15 óra: Családi mesedélután – Házigazda: Kovács Marianna, a Meseszó Egyesület elnöke – Belépődíj: 500 forint családonként – HBVK Február 25. (vasárnap) 11 óra: Családi színházi előadás: Csipkerózsika (zenés mesejáték két részben) – A Turay Ida Színház előadásában – Jegyek 1500 és 1800 forintos áron kaphatók a BKK Jegypénztárában.
Marad a színvonal, épül az új sportcsarnok - Képviselő-testületi összefoglaló
2018-02-16 - Egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület a város idei költségvetési rendeletét február 15-i ülésén Százhalombattán. A költségvetési bevételi oldalt 8,07 a kiadásit 11,15 milliárd forintra tervezték. A hiány nem akkora, amekkorának látszik – hangsúlyozta Nagy Balázs, a pénzügyi bizottság elnöke.
Közmeghallgatás - Jó és végrehajtható költségvetés
2018-02-14 - A megjelent városlakók többsége elégedettségének adott hangot az idei költségvetésről tartott közmeghallgatáson február 12-én, a Városháza B épületében.
Önkéntesek a vizekért
2018-02-12 - Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a vízparti élőhelyek tisztítását a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a Víz Világnapja alkalmából március 24-én. Az eseményhez bárki csatlakozhat.
Úszás felnőtteknek
2018-02-07 - Első alkalommal szervez felnőtt úszásoktatást a Százhalombattai VUK SE Úszószakosztálya február 13-tól. A foglalkozások kedden és csütörtökön 17.30-tól 18.15-ig tartanak 5 hetes turnusokban.
Újdonságok a könyvtárban
2018-02-07 - Susan Nagel: Mária Terézia Dan Simmons: Olümposz I.-II.
Mindent a közönségért
2018-02-07 - Kovács Krisztina előadóművészeti igazgatóhelyettes és Ács László műszaki vezető kapta a BKK által alapított Zenálkó Etel Közművelődésért Díjat idén. A díjazottakat titkos szavazással választják meg a munkatársak. Az elismerést Szigetvári József igazgató adta át a Magyar Kultúra Napján, január 22-én.
Újdonságok a könyvtárban
2018-02-07 - Fucskár Ágnes-Fucskár József Attila: Hungarikumok könyve Lackfi János-Vörös István: Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta Sidney Sheldon: Félsz a sötétben?
5. Medencés Sárkányhajó Nyílt Országos Bajnokság
2018-01-30 - Ismét Százhalombattán, a Magyar Sárkányhajó Szövetség, a Sporthalom Kft. és a Dunafüredi Vízi Sport Klub közös szervezésében került sor az 5. Medencés Sárkányhajó Nyílt Országos Bajnokságra a Városi Sportuszodában január 27-én. A sporteseményre 14 településről közel 400 versenyző érkezett.
Fiatalon elhunyt futballisták emléktornáját rendezték Ercsiben és Százhalombattán
2018-01-29 - Harmadik alkalommal került megrendezésre a Bánka-Rakaczki Emléktorna, amelynek Budapest és Miskolc után, most Ercsi és Százhalombatta adott otthont január 27-én. Az egésznapos program során szurkolói csapatok mérkőztek meg egymással, valamint egy minitorna keretében az Újpest, a Diósgyőr, Százhalombatta és Ercsi utánpótlás csapatai is összemérték tudásukat. Az emléktorna egyik fénypontjaként egykori diósgyőri és újpesti kedvencek játszottak egymással barátságos mérkőzést. A szurkolói csapatok meccsei szintén nagy izgalmakat hoztak. A döntőben végül az Újpest 1885 Szurkolói Klub örülhetett, amelynek tagjai a Videoton 4-1-es legyőzésével emelhették magasba a vándorkupát.
Újdonságok a könyvtárban
2018-01-25 - Fucskár Ágnes-Fucskár József Attila: Hungarikumok könyve Lackfi János-Vörös István: Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta Sidney Sheldon: Félsz a sötétben?
Közösségi zongora a Magyar Kultúra Napján
2018-01-23 - A kultúra mindennapos szükségletére, fogyasztásának és ápolásának fontosságára hívta fel a figyelmet Vezér Mihály polgármester a Magyar Kultúra Napján rendezett városi ünnepségen január 22-én a Barátság Kulturális Központ színháztermében.
Könyvjelző - Mark Wolynn: Örökölt családminták
2018-01-22 - A tizenkilenc éves Jesse egyik éjjel szokatlan dologra riadt fel.
Két keréken, biztonságban
2018-01-22 - A százhalombattai kerékpárutak fejlesztéséről tartott lakossági fórumot az MSZP helyi szervezete január 19-én a Centrál étteremben.
Játék a tűzzel?
2018-01-09 - A pirotechnikai eszközök használatával kapcsolatos tudnivalókat is megosztotta a Városi Polgárőrség aktuális, évvégi-éveleji beszámolójában.
Országos sportlövő verseny a VSZK-ban
2018-01-09 - Tavaszias napsütésben rendezte mag a Százhalombattai Lövészklub a IX. Százhalombattai Shooting Opent, amely a Magyar Sportlövők Szövetsége EB-válogatójának, illetve a YOG (ifjúsági olimpia) kvalifikációs sorozatának egyik állomása is volt január 6-7-én.
Könyvjelző
2018-01-09 - Pásztohy Panka: Pesti mese - Nagymamáknak és unokáknak
Újdonságok a könyvtárban
2018-01-09 - Fazekas István: Véred a versKálmánchey Rozália - John B.
Jubileumok éve
2018-01-08 - Fennállásának kerek évfordulóját ünnepelte 2017-ben az I-es Számú és az Eötvös iskola, a SZISZKI, a Pitypangos Óvoda, a cserkészcsapat, a Forr-Más Hagyományőrző Együttes, az önkéntes tűzoltó egyesület, a KÉSZ, a Nyugdíjas Pedagógus Klub, valamint a Hit Gyülekezet százhalombattai csoportja és a VUK SE. Az alábbiakban összefoglaltuk, melyek voltak a tavalyi esztendő legfontosabb helyi eseményei.
Szavalóverseny és koncert a kultúranapon
2018-01-08 - A 100 Tagú Cigányzenekar Szólistái adnak koncertet a Magyar Kultúra Napja alkalmából Százhalombattán a Barátság Kulturális Központban január 22-én, hétfőn, 18 órától.
Programajánló
2018-01-08 - Január 12. (péntek) 18 óra: Napló A/4-ben – Kiállítás László Bandy 2017-es rajzaiból – Megnyitja: Szula Zsuzsanna képzőművész – A kiállítás február 6-áig tekinthető meg.
Minden napra jusson szeretet!
2017-12-20 - Az Idősek Gondozóházának lakóit köszöntötte és ajándékozta meg az önkormányzat nevében Vezér Mihály Százhalombattán december 19-én.
Teltházas koncert zárta a városi adventet
2017-12-20 - A Kossuth-díjas Csík zenekar fellépésével fejeződött be a Barátság Kulturális Központ adventi rendezvénysorozata Százhalombattán december 18-án. A négyszáz fős közönségnek Szigetvári József igazgató kívánt kellemes ünnepeket és boldog új évet. 
Év vége az OMNYE-nál
2017-12-20 - Buda Dénes, a DKV-s Dolgozók Lapja volt főszerkesztője tartott rendhagyó lapszemlét az újság 1989-1991 közötti számaiból az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesületének idei utolsó klubnapján. 
Újdonságok a könyvtárban
2017-12-20 - Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál Kathryn Taylor: Karácsonyi küldetés Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig Janne Teller: Macskaköröm Jo Nesbo: Szomjúság Jason Matthews: Vörös veréb Salinger Richárd: Erdei jógakaland Miklya Luzsányi Mónika: Cília árnyai Mészöly Ágnes: Ez egy ilyen nap Dr. Stefanik Krisztina: Csillagbusz - Mese Dorkáról, Misiről és az autizmusról   Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.Nyitva tartás: hétfőn 12-19, kedden 10-17, szerdán zárva, csütörtökön 10-17, pénteken 12-18, szombaton 9-12.
Kitüntetés a sportkarácsonyon
2017-12-20 - Az év legeredményesebb megyei sportszervezetének járó díjjal tüntette ki Pest Megye Közgyűlése a százhalombattai Sérültekért Alapítványt speciális sportágak kategóriában. Az elismerést Komlós Péter elnök vette át a december 15-én rendezett Sportkarácsonyon a Megyeházán.
Kötelező segíteni
2017-12-15 - Bár az általános egészségkultúránk nem nevezhető túlságosan fejlettnek, annyit mindenkinek tudnia kell, hogy a bajba jutott, sérült, ájult, földön fekvő embernek állampolgári kötelességünk segíteni. Hogy ezt miként tesszük, az jórészt ismereteinktől függ.
Kaszás György: Kreativitássuli
2017-12-15 - Képzelje el, hogy kisgyermeke felnőve digitálisvaluta-bróker, házaló 3D-nyomdász, vagy épp nanofegyver-specialista lesz! Na, nem azért, mert szerepet kap egy sci-fiben, hanem mert elhivatottságot érez azon szakmák egyike iránt, amelyek majd az elkövetkező években, évtizedekben jelennek meg a piacon.
Városszerte karácsony
2017-12-13 - Idén is Vezér Mihály polgármesterrel közösen díszítették fel a főtéren felállított hatalmas fenyőfát a százhalombattai óvodások és kisiskolások december 11-én. A gyerekeknek Mikola Péter előadóművész tartott zenés-táncos műsort, amelyet ők nagyon élveztek.
Adventi koncert
2017-12-12 - A Kőrösi Iskola Bodzabogyók Énekegyüttese és Kisbodzák Kamarakórusa egy rendkívül színvonalas, izgalmas és lélekemelő adventi koncerten énekelt a katolikus templomban a ChorusMatricanus Nőikarral, Násztor Eszterrel és Ávéd János szaxofonművésszel – 2017. december 9-én, szombaton este.
SZLK évadzáró
2017-12-11 - Kétszer 25 perces kispályás meccsel búcsúztatta az évadot a Százhalombattai Labdarúgó Klub a lakótelepi sportközpont "buborékjában" december 8-án.
Éljen soká!
2017-12-07 - Bográcsban főtt vacsorával, poharazgatással és nótázással ünnepelte fennállását a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja december 4-én. A találkozót a Szent István templom közösségi termében tartották, ahol 15 éve megalakultak.
Városi advent
2017-12-06 - Karácsonyi vásárra és közös fadíszítésekre várja a városlakókat a százhalombattai önkormányzat a főtéren és a városi alközpontokban december folyamán.
Együtt ünnepelt kicsi és nagy
2017-12-06 - Fennállásának negyvenötödik évfordulója alkalmából programsorozatot szervezett a Pitypangos Óvoda Százhalombattán november 9. és 25. között.
Programajánló
2017-12-06 - December 9. (szombat) 9-12 óráig: Babamamabörze – Használt gyermekruhák, játékok cseréje-vására – Információ és jelentkezés Czinderné Beátánál a 06-30-597-8823-as telefonszámon – Asztaldíj: 1250 forint – Szepes Gyula Művelődési Központ (Érd)December 9. (szombat) 15 óra: Adventi családi mesedélután – Házigazda: Kovács Marianna, mesemondó – Családi belépő: 500 forint – HBVKDecember 9. (szombat) 19 óra: A Chorus Matricanus Nőikar adventi koncertje (a mise után) – A belépés ingyenes.
Az év végi rendezvényekre készülnek a polgárőrök
2017-12-05 - A sok feladatot hozó évet az ünnepi rendezvények biztosításával zárják a százhalombattai polgárőrök.
Hatalmas játék és beszélgetés
2017-12-04 - Platón szerint többet meg lehet tudni másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt. Ez esetben hatalmas beszélgetés folyt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban december 1-jén, az intézmény névfelvételi ünnepén.
"Nevezetes névtelen"
2017-12-04 - A Hamvas Béla Városi Könyvtár Alapítványa rendhagyó Hamvas-estre hívta városunk lakóit egy nemes cél támogatása érdekében.
Megkezdődött a sportcsarnok-támogatás gyűjtése - Képviselő-testületi Összefoglaló
2017-12-01 - Sikerült megállapodni az építendő többfunkciós sportcsarnok első TAO-támogatójával. A Puhi-Tárnok Kft. ötmillió forintot ajánlott fel a beruházáshoz a társasági adóból – jelentette be Vezér Mihály az idei utolsó, november 30-i ülésen.
Regélök, míg élek
2017-11-27 - Hosszú betegséget követően, életének 83. évében november 21-én elhunyt Dobák Józsefné Babarczy Anikó. Az egykori pedagógust, szakkör- és énekkarvezetőt rengetegen ismerték, szerették, tisztelték Százhalombattán.
Szigeti Kovács Viktor - Lúna gyermekei
2017-11-21 - A gólyák Lúna – a Hold – gyermekei, míg minden más a végtelen óceánból emelkedett ki.
Újdonságok a könyvtárban
2017-11-21 - Margaret Atwood: Boszorkánymagzat Sarah Dunant: A Borgiák végzete Fredrik Backman: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb Prof. Christiaan Barnard: 50 út az egészséges szívhez Shelley Klein: A világ leggonoszabb diktátorai Michalkó Gábor: Turizmusföldrajz és humánökológia Acsai Roland: A betondzsungel könyve Lackfi János: Szerelmi nyomozás Davide Cali: Azért nem írtam leckét, mert...
Kertész leszek, fát nevelek? Pályaorientációs nap a Kőrösiben
2017-11-21 - A 2017/2018-as tanévtől egy tanítás nélküli munkanapot pályaorientációs célra kell használniuk az iskoláknak. A százhalombattai Kőrösben november 9-én tartották meg az összes évfolyam számára.
Tisztelt Százhalombattai Vállalkozók!
2017-11-20 - Bizonyára értesültek arról, hogy Százhalombatta Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2017. február 16-i ülésén döntött egy új Sportcsarnok építéséről, melyet TAO-s támogatással kíván megvalósítani.
A pályaválasztás segítése iskolai szinten
2017-11-20 - Miről is szólnak az őszi hónapok a pályaválasztás előtt álló diákoknak, családoknak?
Kitüntetés és jubileum
2017-11-17 - Kettős ünnepet tartottak a Városi Családsegítő és Gondozási Központ munkatársai a Szociális Munka Napja és fennállásuk 25 éves jubileumi évfordulója alkalmából november 13-án a Barátság Kulturális Központ kamaratermében. Az ünnepségen került sor a Szociális Munkáért Elismerő Oklevél átadására is. 
Plusz egy ok, plusz egy lehetőség
2017-11-17 - Pataki Erikával, az Országos Dohányzásról Leszokást Támogató Módszertani Központ munkatársával találkozhatnak az érdeklődők november 20-án, hétfőn a Százhalom Egészségügyi Központban. A szakember a tüdőszűrés keretében kínál konzultációs lehetőséget azoknak, akik szívesen abbahagynák a cigarettázást.
Országos elismerések és rendezvények
2017-11-14 - Három százhalombattai polgárőrt tüntettek ki az október 23-a alkalmából rendezett országos megemlékezésen, és országos polgárőr-emlékfutást, valamint képzéssel egybekötött akadályversenyt is rendeztek a százhalombattai polgárőrök októberben.
Ilyés és Grátz is dobogóra állhatott
2017-11-13 - Szintideje alapján számos százhalombattai versenyző részt vett a hétvégi rövidpályás úszó OB-n, de fiatal koruk miatt csak az előfutamokban szerepeltek. Illyés Laura Vandának és Grátz Benjinek sikerült érmet szerezni.
Városi Ökumenikus Családi Nap
2017-11-13 - A tavalyi siker után második alkalommal kerül megrendezésre a százhalombattai városi Ökumenikus Családi Nap a Kőrösi iskolában november 18-án, szombaton délelőtt 9 órától.
Könyvjelző - Olivier Bourdeaut: Merre jársz, Bojangles?
2017-11-08 - Harmincöt éves volt, és mivel épp munkanélküli, ideje, mint a tenger.
Iskolahét az Eötvösben
2017-11-08 - Az idei tanévben ünnepli fennállásának 45. és névadójának 25. éves évfordulóját a százhalombattai Eötvös iskola. Az október 24-től 27-ig tartó jubileumi Eötvös-hét központi témája a világegyetem volt. A változatos programok a szülők, a képviselő-testület és az Effektus Alapítvány támogatásával valósultak meg.
Újdonságok a könyvtárban
2017-11-08 - Szigeti Kovács Viktor: Lúna gyermekei /ifjúsági Mézes Judit: Bátorító mesék/gyerek Anette Tison & Talus Taylor: Barbapapa utazása/gyerek Shona Innes: Az élet olyan, mint a szél/gyerek Megyeri-Liptai: Zöldfűszerek a kertben és a konyhában Rick Hanson: Sírjak vagy nevessek?
"Emlékeink élnek... Gondolatmorzsák
2017-11-01 - Nyílt levél az Arany János Általános Iskola és Gimnázium október 23-án bemutatott ünnepi előadás elismerésére.
Felújított járművet kaptak az önkéntes tűzoltók
2017-10-31 - Felújított tűzoltó gépjárművet adott át a százhalombattai székhelyű Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület (PMSM) részére Branyiczky Márk tűzoltó ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tegnap. A Szekeres Rendezvényközpontban rendezett ünnepségen a PMSM alapításának tizedik évfordulójáról is megemlékeztek.
Zöld lámpa a sportági szövetségtől - Képviselő-testületi összefoglaló
2017-10-30 - A Magyar Kosárlabda Szövetség határozata értelmében 1,173 milliárd forint TAO-támogatást lehet összegyűjteni az új, többfunkciós sportcsarnok felépítésére – jelentette be Vezér Mihály polgármester a képviselő-testület október 26-i ülésén Százhalombattán. Mint ismert, a beruházást a Százhalombattai Kosárlabda Egyesülettel és a sportági szövetséggel együttműködésben valósítja meg a város.
Az emlékezés erejéről
2017-10-25 - Az önrendelkezés, a gondolkodás, a sajtó, a magyar nép örök érvényű szabadságáért harcoló hősökre emlékezett Vezér Mihály polgármester az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanegyedik évfordulójára rendezett városi ünnepségen október 23-án.
Biciklibarát város
2017-10-25 - Több mint háromszázan vettek részt a Batta Bringán Százhalombattán október 21-én. Tizenöt kilométeres távot kerekeztek együtt.
Kitüntetett polgárőrök
2017-10-20 - Három százhalombattai polgárőr is elismerésben részesült az Országos Polgárőr Szövetség október 23-a alkalmából rendezett ünnepségén, Budapesten. Szalai Attila és Kun Pál a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát, Szalai Dániel Attila pedig az Életmentő Érdemérmet vette át dr. Túrós András elnöktől.
Aki az állatokat nem becsüli, embertársait sem szereti
2017-10-20 - Gyerekkoromban Gyulán volt egy öreg néni, akinek sok macskája volt.
Derék eszmén járók
2017-10-18 - Nagyszabású névadó és 30. születésnapi ünnepséget rendeztek az Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziumában október 13-án.
Matrica Kupa hetedszer
2017-10-18 - Épp a 7. helyen végzett a házigazda VUK SE a hetedik alkalommal megrendezett Matrica Kupán október 14-15-én. 
Programajánló
2017-10-16 - Október 20. (péntek) 18 óra: Magyarok: Vigh Judit Márta és Patakfalvi-Vigh Kincső előadóestje – Belépődíj: 500 forint – HBVK Október 21. (szombat) 19 óra: "Szent László, magyarok fényes lámpása" koncert – Közreműködnek: Kasza Roland (harangjáték), Szvorák Katalin (ének), Musica Historica Együttes – Szeretetvendégség, kézműves termékek kiállítása – A belépés díjtalan.
Batta Bringa lesz
2017-10-12 - Ismét városi kerekezést szervez a VSZK jogutód Sporthalom Kft. Százhalombattán október 21-én, szombaton, 10 órától.
Technikatanárok az ország minden részéből
2017-10-09 - A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában rendezték meg a XXII. Technikatanárok Országos Konferenciáját október 6-7-én.
OKJ-s rendőrképzés
2017-10-05 -  Tisztelt Érdeklődő/Jelentkező! Tájékoztatom, hogy 2017. december 01-jei kezdéssel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (a továbbiakban BRFK) őr-járőrtárs rész-szakképesítés megszerzésére irányuló képzést (OKJ) indít.
Újdonságok a könyvtárban
2017-10-04 - Stephen King - Az James Ellroy - Hollywood noktürn James S.
OB harmadik Rajkai Robi
2017-10-04 - Három győzelemmel és egy vereséggel harmadik helyen végzett Rajkai Róbert, a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület versenyzője a 23 év alatti női-férfi judokák országos bajnokságán október 1-jén Cegléden.
Nyárvégi hajrá a polgárőrségnél
2017-10-02 - Rengeteg tennivaló akadt a szokásos járőrtevékenység mellett a százhalombattai polgárőrségnél augusztus-szeptember folyamán. 
Programajánló
2017-10-02 - Október 6. (péntek) 12-18 óra: Országos Könyvtári Napok - Rendkívüli nyitvatartás a Városi Archívumban - A belépés ingyenes - HBVK Október 6. (péntek) 18 óra: "Úgy szörnyű, ahogy van" – Családegyesítés a Belgában - Interaktív játék háromfogásos vacsorával – Asztalfoglalás: +36 20 9727 717 – Infó: https://www.facebook.com/poirotbelgasorozo.poirotpub – Poirot Belga Söröző & Pub (Érd, Szegfű u.
Battai helyszín, battai elsőség
2017-10-02 - Százhalombatta adott otthont a körrepülő-műrepülő modellek országos bajnokságának, valamint a Budapest Kupának szeptember utolsó hétvégéjén. Mindkét versenyt a Dunamenti Energia Modellező Klub szakágvezetője, Mórotz Attila nyerte, a második helyeket pedig klubtársa, Tokaji Tamás foglalta el.
Bronzérmek a női csapatnak
2017-10-02 - Megkapta az előkelő harmadik helyezésért járó serleget és bronzérmeket a VUK SE női csapata az országos első osztályú teniszcsapatbajnokság eredményhirdetésén szeptember 16-án.
Pizsamában Meseországban
2017-10-02 - Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium 3. a osztályos tanulói, a szülők és a tanító nénik különleges programmal emlékeztek 2017. szeptember 29-én a népmese napjára, amely egyben Benedek Elek, a nagy mesemondó, születésnapja is.
Tisztelt Szépkorú Százhalombattai Polgárok!
2017-10-02 - Az Idősek Világnapja alkalmából szeretettel és tisztelettel köszöntöm városunk szépkorú polgárait.  
Rátosi Ernőre nevezhetik át az Olajmunkás utat - Képviselő-testületi összefoglaló
2017-09-26 - Rátosi Ernőre szeretnék átnevezni a jelenlegi Olajmunkás utat Százhalombattán. Erről mai ülésén fogadott el szándéknyilatkozatot a képviselő-testület az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesületének javaslatára. Az ülésen elhangzott: a MOL-előd Dunai Kőolajipari Vállalat egykori igazgatója városunk, a magyar olajipar, de az egész magyar gazdaság egyik legkiemelkedőbb szakembere volt, akit mindenki nagyra becsült. Az idén elhunyt vállalatvezető emlékére a tervek szerint szobrot is állíttat a MOL, amelyet támogatni szándékozik a képviselő-testület.
Művészeti utazás Rómában - Angyalok mindenhol
2017-09-19 - Igazán rendhagyó, új sorozat indult "Galéria útikalauz műértőknek és mindenki másnak" címmel a Hamvas Béla Városi Könyvtárban szeptember 18-án. Az előadások során László Bandy képzőművésztanár művészettörténeti szempontból is jelentős európai városokba kalauzolja hallgatóságát. Az első közös utazáson a napfényes Itáliában, Rómában jártak a szép számmal megjelent érdeklődők.
Öröm, könyvek, történetek
2017-09-19 - A százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához október 3. és 8. között. A tematikus napok egyikén egy valódi "örömguruval" is találkozhatnak az érdeklődők. Az OKN programjai –a budapesti kirándulást kivéve – ingyenesen látogathatók.
Könyvjelző - Ransom Riggs: A különlegesek regéi
2017-09-19 - A Gyűrűk Ura óta rendre jelennek meg az épp aktuális kortárs irodalomban az egyre újabb és újabb világokat teremtő történetek. Nem mindenkinek sikerül meghódítani az olvasókat, de akad néhány említésre méltó hős, Ruminitől Harry Potterig. Ransom Riggs ideje 2011-ben jött el, amikor megjelent "eredeti fotókkal" illusztrált sorozata első kötete, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei.
Ismét elnökké választották Pap Miklóst
2017-09-19 - Ellenszavazat nélkül választották meg Pap Miklóst a százhalombattai Fidesz élére újabb két évre a szervezet legutóbbi közgyűlésén.
Újdonságok a HBVK-ban
2017-09-19 - Han Kang: Növényevő Mary Alice Monroe: Nyári fuvallat Szvetlana Alekszijevics: Utolsó tanúk - gyermekként a második világháborúban Dr. Yael Adler: Bőrügyek Esterházy Péter: Rubens és a nemeuklideszi asszonyok Sediánszky Nóra: Tékozló PárizsKiss Ottó: Ne félj, Apa!
Nagy várostakarítás
2017-09-18 - Több mint százan gyűjtöttek hulladékot Százhalombattán a TeSzedd országos nagytakarítási akció keretében szeptember 16-án.
A közösség ereje
2017-09-15 - Gyönyörű nyárvégi időjárás és zenei, kulturális, sport, családi-, valamint gyermekprogramok gazdag választéka fogadta a 24. Battai Napokra kilátogató rekordszámú érdeklődőt szeptember 8-10. között Százhalombattán.
Szombaton TeSzedd
2017-09-14 - A Hulladékkommandó mellett a százhalombattai polgárőrség is várostakarítást hirdetett az országos TeSzeddakció keretében szeptember 16-ra, szombatra.
Emléktábla Istvánfi Csaba professzornak
2017-09-12 - A Testnevelési Egyetem néhai rektorának, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete elnökének, prof. dr. Istvánfi Csabának állított emléktáblát a százhalombattai önkormányzat a Városi Sportcsarnok előterében szeptember 10-én.
Megemlékezés október hatodikán
2017-09-07 - A KÉSZ Százhalombattai Csoport tisztelettel meghívja Önöket az Aradi Vértanúk Napján MEGEMLÉKEZÉSRE október 6-án 17 órára a Százhalombatta - óvárosi Szent László térre. Beszédet mond: Bóna Zoltán országgyűlési képviselőIma: Illéssy Mátyás atyaKossuth nóták a Dalárda közreműködésével Gyertyákat, mécseseket helyezünk el az aradi vértanúkra emlékezve.
Az élet rejteke
2017-09-06 - Szabadidejét főként rejtvényfejtéssel tölti. Gyermek- és fiatalkorából leginkább a kirándulás hiányzik, és varrónőként dolgozott – így mesélt életéről a 95 éves Bozi Istvánné, Nusi néni és a 90 éves Radics Mátyásné Rózsika néni is, akiket a miniszterelnök jubileumi oklevelével és az önkormányzat jókívánságaival Sinka László alpolgármester köszöntött augusztus 31-én.
Könyvjelző - Szívlapát - kortárs versek
2017-09-06 - Új nyelven kell szólni, friss formákat kell mutatni, ha papíralapú olvasnivalót szeretnénk a kétezres generáció kezébe adni. A Pagony Kiadó Tilos az Á sorozata hazai kortárs szerzők könyveivel nyitott.
Újdonságok a könyvtárban
2017-09-06 - Felnőtt könyvek •    Chad Harbach: A védekezés művészete •    Lauren Fern Watt: Egy kutya bakancslistája •    Jenny Erpenbeck: megy, ment, elment •    Dr. H.
A Battai Napok részletes programja
2017-08-30 - 2017. szeptember 08-09-10.
Batta Kupa 2017
2017-08-30 - Felnőtt és ifjúsági kézilabda felkészülési tornát szervez a Százhalombattai Kézilabda Egyesület két helyszínen szeptember 2-án, szombaton.
Mi vagyunk a Grund
2017-08-22 - A Vígszínházban nagy sikerrel bemutatott A Pál utcai fiúk című musical részletével vette kezdetét a városi ünnepség augusztus 20-án, Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos programkavalkádon, az esti gálaműsoron és utcabálon – a hűvösre fordult, változékony időjárás ellenére – is szép számmal vettek részt érdeklődők.
Újdonságok a könyvtárban
2017-08-18 - •    Ransom Riggs: A különlegesek regéi •    Szendi Gábor: Párbajok nélkül •    Philip Zimbardo: Pszichológia mindenkinek •    Cselenyák Imre: Áldott az a bölcső -Arany János életregénye •    Sarah Lark: A tűzhegy legendája •    Jeanette Winterson: Az időszakadék •    Tittel Kinga: Mesélő Budapest •    Kertész Erzsi: Fény Sebestyén •    Lackfi János: Élni hogy kell?
Teniszérmek
2017-08-07 - Első helyet ért el Dávid Cintia a 18 és Mogyorósi Kornélia a 16 éves lányok között, második lett Nádasy Gergely a 14 éves fiúk között az Országos Korosztályos Régiós teniszversenyen, július 1-2-án.
Eb-n és VB-n versenyez ősszel
2017-08-04 - A világranglistán elért 15. helyével és súlycsoportja (81 kg) legeredményesebb magyar válogatottjaként szeptemberben junior Európa-bajnokságon, októberben pedig junior világbajnokságon képviseli hazánkat Rajkai Róbert.
Virágos bírálóbizottság
2017-08-01 - Százhalombattára látogatott a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny kétfős zsűrije augusztus 1-jén. A városházán Dobos Ágnes szóvivő, Kecskés Zsolt, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, valamint Demecs István, a zöldterületeket fenntartó ZÖFE Kft. helyi vezetője fogadta őket.
Az augusztus 20-i városi ünnepség programja
2017-07-28 - A népművészet utcája (Rendezvényközpont parkoló, Fesztiválsátor) 10 óra: Szép magyar népmesék – a Spirit Színház előadása 11.30-kor: "Vásárfia" – a Holló zenekar koncertje 13 óra: "Csendül a nóta..."
Sportiskola a Kőrösiben
2017-07-24 - Sportiskolai osztály indul a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában szeptembertől. Az első évfolyamon huszonnégy kisgyerek kezdi meg a képzést, amely egyebek mellett heti hét testnevelésórát tartalmaz.
Világzene minden mennyiségben
2017-07-21 - A világzenéé lesz a főszerep a Summerfest alatt a Fesztiválsátorban Százhalombattán. Élő koncertet ad a Guća Partyzans Brass Band, a Parno Graszt, a Zagyva banda, a Cimbaliband, Szalonna és bandája, valamint a Tárkány művek.
Sikeres mentés - júniusi polgárőr beszámoló
2017-07-11 - Sikeres mentést hajtott végre június 30-án Szalai Dániel Attila, a város első ifjú polgárőre. Dunán úszó csónakban lett rosszul egy idős férfi. A férfi hozzátartozója még a part felé tudta irányítani a csónakot, majd segítséget kért az éppen ott tartózkodó ifjú polgárőrtől.
Kicsivel több óvodás
2017-07-04 - Hétszázhetvenegy óvodás kezdi meg a tanévet szeptemberben Százhalombattán. Ez huszonhárommal több, mint a tavalyi évben. Az önkormányzat minden elhelyezési igényt kielégített.
Elismert köztisztviselők
2017-07-03 - A köztisztviselőket köszöntötte az önkormányzat június 30-án Százhalombattán. Dr. Kiss-Balog Katalin és Róth Mónika részesült Köztisztviselői Elismerő Oklevélben.
Ingyenes a parkoló
2017-06-29 - Ingyenes a parkolás a Városi Stand előtt Százhalombattán július elsejétől.
Arccal a vasút felé - Képviselő-testületi összefoglaló
2017-06-29 - Külterületi ingatlanok vagyonkezelési jogáról mond le a százhalombattai önkormányzat a hamarosan kezdődő vasútfejlesztés érdekében. A képviselő-testület június 29-i ülésén elhangzott, a nagyszabású beruházásról folyamatosan és pontosan szeretnék tájékoztatni a lakosságot, amihez a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közreműködését kérik.
Együtt Óváros, együtt a város
2017-06-27 - A hőség ellenére is nagyon sokan részt vettek az Óvárosi Napokon Százhalombattán június 23-24-én. Nagy sikerük volt a családi és gyerekprogramoknak, valamint az esti szabadtéri koncerteknek és utcabálnak.
Csak strandidő legyen!
2017-06-27 - Teljes kapacitással üzemel a százhalombattai strand június 10-e óta. Az első néhány hét tapasztalatairól és az aktualitásokról Fekete Lászlót, a VSZK vezetőjét kérdeztük. 
Újdonságok a könyvtárban
2017-06-26 - Esterházy Péter: Drámák Zsuffa Tünde: Paprika rummal Dennis Lehane: Az éjszaka törvénye Sosan Bordo: Boleyn Anna Alfie Kohn: Az elkényeztetett gyermek legendája Wendy Paris: Válás harc nélkül Komjáthy István: Botond Alan Snow: A jó, a rossz és a sajt (Doboztrollok 3.) Neil Gaiman: Szerencsére a tej Papírszínház - módszertani kézikönyv Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.
Programajánló - Óvárosi Szent László Napok június 23-július 1.
2017-06-26 - Június 30. (péntek) 18 óra: Darvas-Kozma József atya, csíkszeredai plébános előadása Szent Lászlóról a Szent László templomban – 20 óra: Az Aranyalma együttes előadása, felvonulás dobszóval a Római Katolikus Plébánia szervezésében - Szent László templom, Plébánia-udvar Július 1. (szombat) 10 órától: Jurtaállítás, berendezés, haditorna, a korabeli életforma bemutatása az Árpád Nemzetség Hagyományőrző és Kézműves Egyesület tagjaival (Szent László tér) – 16 óra: Képzőművészeti kiállítás a Pozsgai és a Takács-gyűjteményből (Magyar Mesterek Műhelye, Szent László utca 45.) – 17-19 óráig: a kutyás-lovas baráti társaság találkozója a Karácsony-tanyán – 20 órától: Szent László-napi bál a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban Július 2. (vasárnap) 10 óra: Ünnepi szentmise a Szent László templomban Június 30. (péntek) 16 óra: A kiskakas gyémánt félkrajcárja (népmese) – Jegyár: 650 forint – www.viziszinhaz.com – Velence Korzó Tetőterasz Június 30. (péntek) 18 óra: L’Aura Band: Egy esztendős (népi daljáték) – Jegyár: 750 forint – www.viziszinhaz.com – Velence Korzó Tetőterasz Június 30. (péntek) 20.30-kor: L’Aura Band: Népi sanzon (versszínházi előadás) – Jegyár: 1000 forint – www.viziszinhaz.com – Velence Korzó Tetőterasz Július 1. (szombat) 16 óra: A kisgömböc (népmese élőzenével) – Jegyár: 650 forint – www.viziszinhaz.com – Velence Korzó Tetőterasz Július 1. (szombat) 18 óra: Réparetekmogyoró: Mezítláb a tónál (zenés, interaktív gyerekműsor) – Jegyár: 750 forint – www.viziszinhaz.com – Velence Korzó Tetőterasz Július 1. (szombat) 20 óra: Hangulatkoncert: Freedom Jazz Quartet – Vendégek: Bódy Magdi, Szakcsi Lakatos Béla – A BKK előtti lépcsős teraszon  Július 2. (vasárnap) 20.30-kor: Koltai Róbert: Lerajzolom percek alatt (retro kabaré) – Zongoránál: Darvas Ferenc – Jegyár: 1550 forint – www.viziszinhaz.com – Velence Korzó Tetőterasz Július 8. (szombat) 20.30-kor: Örkény István: Tóték (tragikomédia) – Kamaraváltozat két felvonásban – Jegyár: 1250 forint – www.viziszinhaz.com – Velence Korzó Tetőterasz Július 9. (vasárnap) 16 óra: A kisgömböc (népmese élőzenével) – Jegyár: 650 forint – www.viziszinhaz.com – Velence Korzó Tetőterasz
Viharos döntőben arany
2017-06-26 - A szezon harmadik tornájára utaztak a Lucky Hands strandkézis lányai június utolsó hétvégéjén. Az előző fordulókhoz hasonlóan nagyszerűen játszottak és aranyérmet szereztek.
Együtt eredményesebb
2017-06-15 - Együttműködési megállapodást kötött a Polgárőr Egyesület és a VUK Százhalombattán. A kölcsönösen előnyös szerződés legnagyobb haszonélvezői valószínűleg a városlakók lesznek, mivel az elsődleges cél, hogy megszűnjön az úszóversenyek idején jellemző parkolási és közlekedési káosz.
Sárkányhajóversenyen a SZISZKI
2017-06-14 - A SZISZKI sárkányhajózásban is a legjobb!
Újdonságok a könyvtárban
2017-06-13 - Fazekas István: Véred a vers (válogatáskötet) Véghelyi Balázs: Zene nélkül Nádas Péter: Világló részletek I.-II.
Találkozás, beszélgetés, könyv
2017-06-13 - Többszázan olvastak egyszerre elmélyült csendben június 9-én, a százhalombattai Szent István téren. A "Dobj el mindent, és olvass!" akciót a Hamvas Béla Városi Könyvtár szervezte, ahogy az egésznapos 2. Battai Könyvünnepet is.
Teljesítmény, felelősség, példa
2017-06-13 - Több díjat és elismerő oklevelet osztottak ki a június 2-i városi pedagógusnapi ünnepségen, Százhalombattán.
Programajánló
2017-06-13 - Június 17. (szombat) 10 óra: A Batta Balett Stúdió Tanévzáró Táncgálája – Közreműködnek: a Batta Balett Stúdió növendékei, Sári Évi musical színésznő, Jenei Gábor, a Madách Színház színművésze, Benedek Laci zenész, Jencsel Noémi és Heiger József, a Forrás Néptáncegyüttes táncosai – Belépődíj: 1000 forint – BKK Színházterem Óvárosi Szent László Napok június 23-július 1. - Óvárosi Kulturális Napok június 23-24. A hagyományos Szent László-napi búcsú alkalmából újra megelevenednek az Óvároshoz kötődő kulturális események.
Az Üveghegy Kiadó könyvheti programjai Budapesten és Százhalombattán
2017-06-07 - Véghelyi Balázs (Zene nélkül - Fejezetek a magyar dalszövegírás történetéből) dedikál a Vörösmarty téren: Június 8. (csütörtök) 17-18 óra Június 10. (szombat) 15-16 óra Június 11. (vasárnap) 16-17 óraVéghelyi Balázs könyvbemutatói:Június 9. (péntek) 18.30: Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta.
Kácsor Zsolt: István király blogja, avagy hogyan alapítottam meg Magyarországot valójában?
2017-06-01 - A szerző történelemtanár és kommunikációs szakember.
Újdonságok a könyvtárban
2017-06-01 - Ransom Riggs: A különlegesek regéi Kristin Hannah: Fülemüle Yuval Noah Harari: Homo Deus – A holnap rövid története Szvetlana Alekszijevics: Utolsó tanúk – Gyermekként a második világháborúban Nógrádi György: Negyven év alatt a Föld körül Kopp Mária – Skrabski Árpád: A boldogságkeresés útjai Johanna Hakkila: Napsütötte Múminvölgy Max Wainewright: Kódgép 1-3. Programozási útmutató lépésről lépésre Max Wainewright: Kódgép – Kézikönyv szülőknek és tanároknak Sarah Andersen: Felnőni kiábrándítóHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.
A mi Óvárosunk
2017-06-01 - Képzőművészeti pályázatot hirdetett a százhalombattai gyerekeknek, fiataloknak a Barátság Kulturális Központ az Óvárosi Szent László Napok alkalmából.
Elkezdődnek a felújítások - Képviselő-testületi összefoglaló
2017-05-30 - Várhatóan június-július folyamán, még a Dunafüredi út felújításának megkezdése előtt felújítja az önkormányzat a Csenterics út és Erőmű út kereszteződésében, valamint a Hága László út végén található körforgalmi csomópontokat Százhalombattán. A munkálatokat éjszaka fogják végezni, hogy a város forgalmát minél kevésbé zavarják. Le kell cserélni a két körforgalom egyenetlenné vált kopórétegét, amelyre a költségvetésben 10 millió forint állt rendelkezésre. Mivel azonban ez kevésnek bizonyult, további 22 millió forint célhoz rendeléséről határozott a képviselő-testület. Így összesen 32 millió forintból rekonstruálják a körforgalmakat. Egyebek mellett erről született döntés a testület május 30-i tanácskozásán.  
Végső tisztelet
2017-05-30 - Elbúcsúztatták a 80 éves korában elhunyt Prof. Dr. Istvánfi Csabát, a Testnevelési Egyetem egykori rektorát május 28-án. Az egyetemi megemlékezésen beszédet mondott Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere, részt vett továbbá Sinka László alpolgármester, Hegedűs Roland, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének százhalombattai elnöke és Szél Pál, az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnöke. A battai küldöttség a 25 éves szakmai és baráti kapcsolat emlékére az egyetemen elhelyezte a város zászlaját, amelyre búcsúszalagot kötöttek a különböző tagszervezetek.  
Fesztiválhangulat a Csónakázó-tónál
2017-05-29 - Rekord számú – több mint négyszáz – versenyző és látogató vett részt a XI. Tavi Sárkányhajó Versenyen, Százhalombattán május 27-én. Az egész napos programot ragyogó napsütés és fesztiválhangulat jellemezte.
Állati jó gyereknap
2017-05-29 - Koranyári napsütésben, felhőtlen jókedvben szórakoztak kicsik és nagyok a Szent István téren a Városi Gyermeknap alkalmából Százhalombattán, május 28-án.
Üléseznek a szakbizottságok
2017-05-24 - Jövő héten tartja e havi tanácskozását a százhalombattai képviselő-testület. A szakbizottságok ezen a héten ülnek össze. Ismét napirendre került a Városi Családsegítő és Gondozási Központ, valamint a Gazdasági Ellátó Intézmény összevonása az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság ülésén.
Közös tekerés
2017-05-23 - Közel négyszáz biciklissel rajtolt el a Batta Bringa május 20-án. A legfiatalabb résztvevő tizenhárom hónapos, a legidősebb nyolcvan éves volt.
A Városi Gyermeknap programjai
2017-05-18 - 2017. május 28. vasárnap 10.00-18.00
Nem változnak az árak
2017-05-17 - A hivatalos szezonkezdést június 10-re tervezik, de részlegesen már május 27-től látogatható a Városi Strand Százhalombattán.
Andrew Scull: Az őrület kultúrtörténete
2017-05-17 - Az őrület egyidős az emberiséggel, ám árnyalatai és megítélése koronként, kultúránként változik. Ennek az izgalmas témának a mélyére, "abba a világba, ahová egyedül nem mernénk belépni" kalauzolja olvasóit Andrew Scull szociológus, kultúrtörténész.
Battai Könyvünnep másodszor
2017-05-17 - Egész napos ingyenes programmal csatlakozik a 88. Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok eseményeihez a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár. Könyvvásár, író-olvasótalálkozók, kiállítások teszik teljessé a második alkalommal megrendezésre kerülő Battai Könyvünnepet június 9-én.
Programajánló
2017-05-17 - Május 18. (csütörtök) 18 óra: Világjáró Battaiak: Új-Zéland – Előadó: Kazal Ervin – Belépődíj: 500 forint – BKK Kamaraterem Május 19. (péntek) 17 óra: Hamvas120 – Filmklub: A Karnevál misztériuma (Vincze Zsuzsa) – A klubot vezeti: József Rozsnyai Júlia – Belépődíj: 500 forint – HBVK Május 19. (péntek) 18 óra: A SZIKE-Látás iskolája évzáró kiállításának megnyitója – A kiállítás június 25-ig tekinthető meg.
Nyári futball (edző)tábor
2017-05-16 - A Százhalombattai VUK SE szervezésében futball (edző) tábort indítunk!
Újdonságok a könyvtárban
2017-05-12 - Susan Bordo: Boleyn Anna Julie Lythcott-Haims: Hogyan neveljük felnőtté?
Otthonunk a természet
2017-05-12 - Kislevelű hársfát ültettek a százhalombattai óvodások a Madarak és Fák Napja alkalmából a BKK mögötti parkban május 11-én. Az önkormányzat hagyományos rendezvényén ezúttal is részt vett Vezér Mihály polgármester. 
Volt is, lesz is
2017-05-10 - Százhalombatta fontos vidéki műhely a magyar úszósport számára, és a jövőben is az lesz. Erről beszélt Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség januárban megválasztott elnöke tegnapi látogatása során.
Zöld aktivitás
2017-05-09 - Két kiállítást nyitott és iskolai előadást is tartott a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat április végén.
Szent László Óvárosi Napok - Képviselő-testületi összefoglaló
2017-05-08 - Az eredetileg tervezett 250 ezer forintról 3 millióra emelték az Óvárosi Napok költségvetési támogatását Százhalombattán a képviselő-testület május 4-i ülésén. A 2017-es évet Szent László-emlékévnek nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság a lovagkirály trónra lépésének 940. és szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából.
Nényei Pál: Az irodalom visszavág 1-2.
2017-05-04 - Jó eséllyel minden olvasni szerető kedvence lehet Nényei Pál könyve, de nem titkolt szándéka, hogy azokat is meggyőzze, akik mindeddig idegenkedtek az irodalomtól.
Újdonságok a könyvtárban
2017-05-04 - Erdős Virág: Világító testek Hector Garcia – Francesc Miralles: Ikigai Jenny Erpenbeck: Megy, ment, elment Paulus Hochgatterer: Az élet édessége Grétsy László: Nyelvi játékaink nagykönyve Julie Lythcott-Haims.
Környezetszépítő verseny
2017-05-03 - Idén is meghirdette a "Tiszta udvar – rendes ház" versenyt a százhalombattai önkormányzat. A részvételi szándékot nevezési lap kitöltésével lehet jelezni július 24-ig.
Programajánló
2017-05-03 - Május 8. (hétfő) 18 óra: Beszélgetések a művészetről – László Bandy képzőművésztanár előadássorozata – Két háború között: Egry-Derkovits-Vajda – Belépődíj: 500 forint – HBVK Május 10. (szerda) 19 óra: "Én, Leonardo – a zseni testközelből" (táncjáték) az ExperiDance Produkció előadásában – Koreográfus: Román Sándor, rendező: Meskó Zsolt – Belépődíj: 5300 és 5900 forintos áron – BKK Színházterem Május 13. (szombat) 10-17 óráig: Régészesdi Családi Nap – Új irányzatok a régészetben – Klasszikus régészeti bemutató és kipróbálás – Kézműves foglalkozás – Lepénykóstoló – Régészeti Park Május 14. (vasárnap) 10 óra: Madarak és fák napja – Óvárosi Családi Nap – Játszóház és vidám ismerkedés a különféle madarakkal és a környezetünkben élő fákkal.
Biztosítják az önrészt az új sportcsarnokhoz - Képviselő-testületi összefoglaló
2017-04-27 - Mintegy 480 millió forinttal járul hozzá a százhalombattai önkormányzat a helyi kosárlabda-egyesület által, TAO-s támogatással építendő, többfunkciós sportcsarnok-beruházáshoz. A többi között erről döntött a képviselő-testület a tegnapi rendkívüli ülésen.
VCSGK nyári tábor
2017-04-27 - Szeretettel várjuk 7-14 év közötti (1-8.osztály) gyermeküket az idén is megrendezésre kerülő 5 napos nyári táborunkba.
Horgásztábor 11-14 éveseknek
2017-04-24 - a Városi Szabadidő Központ szervezésében Tanuld meg itt az alapokat!
Szerb színház az óvárosi közösségi házban
2017-04-21 - Branislav Nušié "Vlast" című előadását mutatja be a Magyarországi Szerb Színház  a helyi nemzetiségi önkormányzat meghívására Százhalombattán, a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban ma 19 órai kezdettel.
Gyászjelentés
2017-04-19 -  Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Mérges Istvánné, sz: Cseh Marianna 2017. április 14-én, életének 60. évében elhunyt.
Ragadozókat telepítettek a Dunába
2017-04-18 - Tizenötezer ivadék csukát telepített a Dunába a halőr- és a polgárőr egyesület Százhalombattánál húsvét előtt. A növendék halakat három csendesebb helyen engedték a vízbe, várhatóan tíz százalékukból válik majd kifejlett példány. Az akcióra országos program részeként került sor – mondta el Szalai Attila, a Százhalombattai Polgárőr Egyesület titkára.  
Programajánló
2017-04-13 - Április 20. (csütörtök) 17 óra: Egy-pár-kapcsolat IV.
B-Cool Dance tánctábor
2017-04-13 - A SZVISE (Százhalombatta Városi Ifjúsági és Sportegyesület) táncszakosztálya a B-Cool Dance Team csapata a Városi Szabadidő Központ Sportcsarnokában 2017. június 19-23. között tartja tánctáborát immáron 7. éve, ahova nem csak egyesületi növendékeket várunk, hanem mindenkit, aki szereti a zenét. NAPIREND 7:30-7:50-ig gyülekező a VSZK parkolójánál 8:00-8:30-ig reggeli 9:00-11:30-ig edzés és játék 12:00-13:45-ig ebéd és csendespihenő kint a levegőn 14:00-16:00-ig edzés 16:00-16:30-ig hazamenetel – a Sportcsarnokon belül vehető át a gyermek.
Nyílt levelek a nyárfákról
2017-04-13 - Nyílt levél a Városvezetőinek!
Őshonos fajokkal váltják ki a nyárfákat
2017-04-13 - Az önkormányzat döntése értelmében elkezdődött a nyárfák kiváltásának több éves programja Százhalombattán. A cél az, hogy olyan fajokkal helyettesítsék a nyárfákat, amelyek erősebbek, ellenállóbbak és főként kevésbé zavarják, veszélyeztetik a lakosságot.
Az MSZP nyílt levele
2017-04-12 -    Tisztelt Polgármester Úr!
Majális a főtéren
2017-04-12 - Egésznapos programmal várja a családokat a Barátság Kulturális Központ és a Városi Szabadidő Központ Százhalombattán május elsején.
Nyolcadszor is nyolcvan
2017-04-12 - Nyolcadszor is sikeresen célba ért Soós Elek és csapata az Eötvös-emlékfutásból április 7-én.
Akiket érdekel a jövő
2017-04-10 - Tizenegy iskola vett részt a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos verseny közép-magyarországi régiós fordulóján április 6-án, amelyet már tizennegyedik alkalommal az Arany János Általános Iskola és Gimnázium rendezett meg Százhalombattán. A 22 versenydolgozatot kutatásmódszertan és ismeretterjesztés kategóriákban 23 tanuló adta elő a Pártok Háza Dísztermében.
Eladó a volt óvárosi óvodaépület
2017-04-10 - Nyilvános pályázaton értékesíti a Szent László út 84. alatti 1 261 négyzetméter alapterületű, 218. helyrajzi számú ingatlan, a korábbi óvárosi óvoda tulajdonjogát a százhalombattai önkormányzat. Az induló vételár 35, 4 millió forint, a licitlépcső mértéke 100 ezer forint. Pályázni folyamatosan lehet.
Együttműködés a Dunamentivel
2017-04-06 - Három év alatt összesen 70 millió forinttal támogatja a Dunamenti Erőmű Zrt. Százhalombatta kulturális és sportéletét, az önkormányzat pedig együttműködik a nagyvállalattal a településrendezési és -fejlesztési tervek kialakításában. Erről írt alá megállapodásokat Vezér Mihály polgármester, valamint Lehőcz Balázs elnök-vezérigazgató és Horváth Péter vezérigazgató-helyettes tegnap a városházán.
Márciusi polgárőr-beszámoló
2017-04-06 - Gyásszal kezdődött a március a polgárőrök számára. Eltemették az Országos Polgárőr Szövetség és a Pest Megyei Polgárőrség hősi halottját, Juhász József pátyi polgárőrt, aki szolgálatteljesítés közben halt meg 38 évesen. A szertartáson a százhalombattai egyesület tagjai is részt vettek Szél Pál elnök vezetésével.
VIKINGEK - Tematikus kézműves tábor 7-14 éveseknek
2017-04-06 - Szervezi: BKK Időpont: július 3-tól július 14-ig   Helyszín: Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház Jelentkezési határidő: május 20. Jelentkezni lehet: Nagy Rozália táborvezetőnél személyesen a BKK-ban vagy a +36 20 412 7492-es telefonszámon.
"A vers az, amit mondani kell"
2017-04-04 - A Hamvas Béla Városi Könyvtár több évtizede szervezi a Városi Vers- és Prózamondó Versenyt. A 2017-es versenysorozat számos újdonsággal szolgált. Először került sor idegen nyelvi fordulóra, új zsűritagok csatlakoztak, és az idén először helyi intézmények és vállalkozók támogatásából valósulhatott meg a díjátadó gála április 1-jén.
Hamvas120
2017-04-04 - Számos rendezvénnyel tiszteleg névadója születésének 120. évfordulója előtt a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár az idén.
Programajánló
2017-04-03 - Április 6. (csütörtök) 17 óra: Beszélgetés a párkapcsolatokról Bogdán Bence pszichológussal – A belépés ingyenes.
Később döntenek a sportalapról - Képviselő-testületi összefoglaló
2017-03-31 - A rendelkezésre álló összeghez képest közel háromszoros volt az igény a sporttámogatási pályázati keretre Százhalombattán. Míg tavaly 80, idén csak 65 millió forint áll rendelkezésre a sportegyesületek és klubok működésének támogatására. A képviselő-testület több órán át vitázott az összeg felosztásáról március 30-i ülésén. Végül úgy döntöttek, április 13-án, rendkívüli ülésen határoznak a kérdésről az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság új elvek szerint készülő, új javaslata alapján.
4. Százhalombattai Sport- és Úszótábor
2017-03-31 - Szervezi: Szél Nikolett Időpont: július 31-augusztus 4. Helyszín: Százhalombatta, Városi Strand.
Sportré - Ilinyi János, életműdíjas
2017-03-30 - Életműdíjjal tüntette ki a százhalombattai önkormányzat Ilinyi János kajak-kenu edzőt az idei városi sportgálán. Az idén hetven éves, magasan elismert gépészmérnök műszaki szakemberként, trénerként és klubvezetőként is a mai napig aktív. Konferenciákra jár, konferenciát szervez, tanít, tudományos, szakmai szervezetekben tevékenykedik, de sportvezetőként is továbbképzéseken vesz részt. Saját testének karbantartására napi két órát fordít. Úgy véli, ennek komoly szerepe van abban, hogy elégedett embernek érzi magát.
Kulturális programok a reformáció jegyében
2017-03-29 - Nemzetközi konferenciára, rádiós és televíziós műsorokra, szabadegyetemi előadásokra, kórushangversenyre és rendhagyó történelemórákra is sor kerül a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából Százhalombattán. A programok civil kezdeményezésre valósulnak meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.
Magabiztos győzelem, ötödik hely a tabellán
2017-03-27 - Igazi kézilabda-hangulatban, kétszáz néző előtt és a Batta Ultras komoly hangerejű, a mérkőzés kezdetétől a végéig tartó lelkesítésével játszotta legutóbbi mérkőzését az SZKE március 24-én a VSZK-ban. Százhalombattai KE – Pénzügyőr SE 34:28 (16:17) március 24.
Döntöttek a sport- és a kulturális támogatásokról
2017-03-24 - A rendelkezésre álló összeghez képest közel háromszoros volt az igény a sport- és a kulturális pályázati támogatási keretekre Százhalombattán. Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság március 22-én ült tárgyalóasztalhoz, a pályázatok elbírálása nem jelentett könnyű feladatot.
Kicserélik a játszóeszközöket és kivágják a nyárfákat
2017-03-23 - A Szákom Kft. gazdasági beszámolójáról és idei gazdálkodási tervéről is tárgyalt március 22-i ülésén a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság Százhalombattán. Döntöttek a játszóeszközök pótlásáról és tanácskoztak az idei nyárfa-kivágási programról is.
Bérlakáspályázat
2017-03-23 - Újabb bérlakáspályázatot hirdetett ki a százhalombattai képviselő-testület Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottsága március 23-án. Ezúttal öt szociális és két költségelvű bérlakásra lehet jelentkezni a városlakóknak.
Nina Stibbe: Férfi a háznál - Két lány férjet keres... az anyjának
2017-03-22 - A történet könnyed lendülettel indul, pedig az alaphelyzet igazából tragikus.
Programajánló
2017-03-22 - Március 23. (csütörtök) 17 óra: Hamvas120: Az Emléknap – Hamvasfa-avatás (a könyvtár mögött) – Hamvas Béla születésének 120. évfordulója alkalmából beszélgetés az író egykori kollégáival – Belépődíj: 500 forint – HBVK Március 24. (péntek) 17 óra: Hamvas120: Hamvas Filmklub II.
Teljesítmény, siker, húzóerő
2017-03-20 - A sport, valamint az együtt, egymásért való küzdés közösségépítő erejét méltatta Vezér Mihály polgármester a kiváló sportteljesítményt elért versenyzők és a kiemelkedően eredményes edzők tiszteletére rendezett városi Sportdíj Gálán, március 17-én a VSZK-ban.
Hamvas120
2017-03-20 - Százhúsz éve, 1897. március 23-án született Hamvas Béla a felvidéki Eperjesen. A százhalombattai városi könyvtár 1999. december 1-je óta viseli a nevét, de szelleme már évekkel korábban beköltözött az egykori szabadegyetemi estek, az ott felszólaló írók, irodalomtörténészek által. Azóta számos előadás, beszélgetés, klubest témáját adta az író, filozófus és nem utolsósorban könyvtáros szellemisége és munkássága. A jubiluem alkalmából az év során több eseményt is szerveznek a városi könyvtár munkatársai.
Nincs alternatívája az összefogásnak
2017-03-17 - 1848 legnagyobb tanulsága, hogy az összefogással szemben nincs alternatíva, ha előrelépést akarunk, félre kell tenni az ellentéteket – mondta Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen, Százhalombattán. A városi megemlékezésen olyan sokan vettek részt, hogy még a színházterem karzata is megtelt.
Állás
2017-03-16 - Családsegítő munkakörbe keres munkatársat a százhalombattai Városi Családsegítő és Gondozási Központ.
Újdonságok a könyvtárban
2017-03-16 - Magyarok a honfoglalás korában (Magyar őstörténet 2.) Kós Károly: Sztambul Antony Beevor: Berlin 1945 - Az összeomlás Meelis Friedenthal: Méhek Kamila Shamsie: Istent a kőben Nina Stibbe: Férfi a háznál Ulla-Lena Lundberg: A marcipánkatona Boldizsár Ildikó: Az elveszett madártoll Múmin szakácskönyv - Északi ízek Szegedi Katalin: Kocsonyakirályfi Thé Tjong-Khing: Hová tűnt a torta?
Párkapcsolat, működj!
2017-03-14 - A párkapcsolatok minőségi működéséről hallhattak az érdeklődők Bogdán Bence pszichológus Egy-pár-kapcsolat című előadássorozatának második állomásán március 9-én a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
Bízunk a fejlődésben - Vezér Mihály polgármester évértékelője
2017-03-09 - A mögöttünk hagyott 2016-os esztendőt értékelte Vezér Mihály polgármester március 7-én. Az összefoglaló szerint a százhalombattaiak látnak perspektívát a városban és bíznak a további fejlődésében.
Programajánló
2017-03-06 - Március 9. (csütörtök) 17 óra: Egy-pár-kapcsolat II.
Vízvilágnap és földóra
2017-03-06 - Szemétszedésre és fénylekapcsolásra várja a városlakókat a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat Százhalombattán március 25-én.
Szavazz Dórira!
2017-03-03 - Idén nyolcadik alkalommal adja ki a helyi sajtódíjat a százhalombattai önkormányzat március 15-én, a Magyar Sajtó Napja alkalmából. A kitüntetésről közönségszavazat dönt.
Vonattal a Balatonra és az Adriára
2017-03-03 - Bővülő szolgáltatással várja a MÁV-START a Balatonra és az Adriára utazókat. A balatoni forgalomban gyakori és egyre gyorsabb eljutást biztosít, több légkondicionált járművet és bicikliszállító kocsit állít forgalomba. Főszezonban Splitbe, Rijekába és Koperbe is naponta biztosít eljutási lehetőséget kedvező áron, éjszaka közlekedő vonatokkal. Mindezt – más újdonságokkal és kedvezményekkel együtt - az Utazás kiállításon jelentette be a Vasúttársaság.
Fotópályázat fiataloknak
2017-02-27 - A közelgő Föld Világnap alkalmából fiataloknak hirdetett fotópályázatot a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat valamint a Magyar Repülő Szövetség. Pályázni időjárással, égi jelenséggel, valamint éghajlatváltozással kapcsolatos, saját készítésű fotóval lehet, a nyertesek légifotózáson vehetnek részt.
Aláírták a csarnokszerződést
2017-02-24 - Ünnepélyes keretek között írták alá az önkormányzat és a  Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület együttműködéséről szóló szerződést február 23-án a városházán. A közös munka célja egy új, multifunkcionális sportcsarnok megépítése. A megállapodást Vezér Mihály polgármester és Farkas Gábor, az SZKSE elnöke látta el kézjegyével.
Érzem, érintem, értem - Bemutatkozik a NaposHoldas Tanoda
2017-02-21 - Nyilvános szülői értekezletre várják az alternatív módon működő iskolát kereső szülőket március 2-án 17 órától a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
Kollár Árpád: A Völgy, írta Tárkony
2017-02-21 - Kollár Árpád, a Fiatal Írók Szövetségének elnöke és hogy az írás szerelmese is, az azonnal kiderül az első lapokon. Miként már a címből sejtjük azt is, hogy a Völgy nem lenne, ha nem írta volna meg Tárkony, a nemköltő költő. A könyv ugyanis az írás teremtő erejéről szól.
Vonzódom, tehát vagyok
2017-02-21 - Egy-pár-kapcsolat címmel indult Bogdán Bence pszichológus háromrészes előadássorozata a Hamvas Béla Városi Könyvtárban Százhalombattán, február 9-én. Az első előadáson a rejtélyes vonzalomról, az ismerkedésről és a párválasztásról esett szó.
Újdonságok a könyvtárban
2017-02-21 - Bohumil Vurm-Zuzana Foffová: A templomosok története Száraz Miklós György: Apám darabokban Louise Jensen: A Nővér Rita Falk: Télikrumpligombóc Kate Furnivall: A sorrentói lány Rory Clements: Bosszúálló Linn T.
Programajánló
2017-02-21 - Február 23. (csütörtök) 17 óra: Párnák, párnák, párnák – A Folthalom foltvarró kézimunkacsoport kiállításának megnyitója – BKK előtere – A kiállítás március 8-áig tekinthető meg.
Emlékezz ránk!
2017-02-20 - ...azokra, akik "egy kis munkán" voltunk a Szovjetunióban.
Rajzpályázat gyerekeknek
2017-02-17 -  "Csodálatos állatvilág" címmel hirdetett képzőművészeti pályázatot a százhalombattai gyerekeknek a Barátság Kulturális Központ. A művekből kiállítás nyílik a Városi Gyermeknapon.
Amicus caesaris
2017-02-17 - Jézus Krisztus az emberi történelem legnagyobb hatású alakja. Tanításaira egyház épült, szentek, uralkodók és hadvezérek hivatkoztak rá, a képzőművészet, a zene és az irodalom csúcsteljesítményeit ihlette. Emberként élt a Földön, de a keresztények hite szerint Isten fia, bűneink megváltója is volt. Halálának körülményei még életének cselekedeteinél is nagyobb hatással voltak követőire, elítélése pedig teológiai és jogi viták forrása a mai napig.
Egyhangú döntés a költségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2017-02-17 - Egyhangúlag fogadta el a város 2017-es költségvetési rendeletét a százhalombattai képviselő-testület február 16-án. Az önkormányzat 7,235 milliárd forint bevételből gazdálkodik, amelyből 7,025 milliárd a működési és 209,8 millió a felhalmozási célú bevétel. A kiadást 7,385 milliárd forintra tervezik, amelyből 6,837 milliárd a működési kiadás. Általános tartalékként 17,347 millió forintot különítettek el.
Közmeghallgatás - Egyensúlyi, megalapozott költségvetés
2017-02-15 - Az eddig elért vívmányokat – a társadalmi szolidaritás erősítése, a közvagyon gyarapítása, a közbiztonság további növelése mellett az egészségügy, az oktatás, a sport és a kultúra területén megszokott színvonalat – megőrizve, de a takarékosság jegyében készítette el idei évi 7,2 milliárdos költségvetését a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete – mondta Vezér Mihály polgármester a február 13-ai közmeghallgatáson.
Battai sikerek a Sportlövő OB-n
2017-02-14 - Több battai dobogós, dobogóközeli eredmény és sok szép egyéni csúcs is született a sportlövők idei 10 méteres Országos Bajnokságán, egyben harmadik EB válogató versenyén a Városi Szabadidő Központban, Százhalombattán február 9-12. között.
Városi vers- és prózamondó verseny
2017-02-08 - Idén is meghirdette a Városi vers- és prózamondó versenyt az általános és középiskolás diákok számára a Hamvas Béla Városi Könyvtár.
Városi vers- és prózamondó verseny
2017-02-06 - Idén is meghirdette a Városi vers- és prózamondó versenyt az általános és középiskolás diákok számára a Hamvas Béla Városi Könyvtár.
Felújítják a krízislakást
2017-02-02 - Nyolcszázötven ezer forintos támogatás gyűlt össze a Freedom újévi jótékonysági koncertjén a Gólyahír Egyesület javára Százhalombattán. A szervezők nevében Katona Tamás adta át az összeget Mórucz Lajosnénak, a civil szervezet vezetőjének február 1-jén a városházán.  Az egyesület a városban fenntartott krízislakás felújítására fogja költeni a pénzt.
Az MSZP nyilatkozata a gyermekügyeletről
2017-02-02 - A Százhalombattai Szocialista Párt elnöksége elolvasta Vezér Mihály Polgármester Úr tájékoztatóját a város egészségügyi gyermekügyelete körül kialakult helyzetről. Maradéktalanul egyetértünk azzal, hogy fontos kérdésről van szó.
Eladó, kiadó önkormányzati ingatlanok
2017-02-01 - A tavalyi év végén több önkormányzati tulajdonú ingatlan bérbeadásáról, illetve eladásáról döntött Százhalombatta képviselő-testülete. A meghirdetett ingatlanok többsége már gazdára talált. A közeljövőben több nagyobb értékű ingatlan értékesítése is napirendre kerülhet.
Ha nem száll fel a füst
2017-01-31 - Százhalombatta gyakran szerepel a levegőminőséggel foglalkozó híradásokban - igaz, az utóbbi években már nem az ipari szennyezés, hanem a szálló por miatt. Januárban néhány napra nálunk is el kellett rendelni a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mindez mégsem jelenti azt, hogy kirívóan rosszabb lenne a levegő, mint a régióban.
Sárkányok a medencében - Battai ezüst
2017-01-30 - Ötvenhat - köztük kettő helyi – egység indult a negyedik alkalommal megrendezett medencés sárkányhajó magyar bajnokságon a százhalombattai Sportuszodában január 28-án.
Ne csak az érték, az ember legyen a mérték!
2017-01-30 - A százhalombattaiak kifejezetten kedvelik a kultúrát és fontosnak tartják a közösségi létet. Időről időre megtöltik a rendezvénytermeket, tiszteletteljes figyelemmel megtekintik, majd (többnyire) lelkes tapssal meg is köszönik a műsort. Szívesen részt vesznek professzionális és amatőr művészeti bemutatókon, kiállítás-megnyitókon, író-olvasó találkozókon, ismeretterjesztő előadásokon, kisközösségi és városi megemlékezéseken, ünnepségeken is.
Könyvjelző
2017-01-25 - Szily László: Kitolás – Túlélőkalauz kezdő apáknak
Újdonságok a könyvtárban
2017-01-25 - Michael Crichton: A 13. harcos Doina Rusti: Lizoanca tizenegy évesen John Williams: Augustus Hans Habe: Tarnovszka grófnő Jussi Adler-Olsen: Más bőrében Baranyi Ferenc: Az opera négy évszázada Ormos Mária: A Föld felfedezése és meghódítása Dr. Robert Richter: Apukák könyve Francesca Simon: Rosszcsont Peti királysága Torben Kuhlmann: Armstrong - Egy egér kalandos utazása a Holdra Kié a hatalom?
Minősített könyvtár lett a HBVK
2017-01-24 - Minősített Könyvtár kitüntető címet adományozott a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárnak Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere. A díjat Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól vette át Kovács Marianna igazgató és Bajnok Tamara igazgatóhelyettes a Magyar Művészeti Akadémia Székházában január 22-én.
Mindennapi kultúránk
2017-01-24 - "A kultúra arra való, hogy az ember valahogy gyógyítani tudja a lelki baját és érezze jól magát" – fogalmazott Takács Péter a Magyar Kultúra Napján rendezett városi ünnepségen január 22-én. A Barátság Kulturális Központ egykori igazgatója Pleidell János festőművész emlékkiállítását, majd a SZAK Stúdió és a Benta Art Regionális Művészeti Egyesület közös tárlatát nyitotta meg.
Minden innen indult
2017-01-23 - Ötvenéves a modern Százhalombatta első oktatási intézménye, az 1-es Számú Általános Iskola. Valójában minden, ami ma jellemzi a város oktatását, kulturális, sőt, sportéletét, itt kezdődött, innen indult el – mondta dr. Tüske László közoktatási tanácsnok, akivel a jubileum kapcsán beszélgettünk. 
Ingyenessé tennék a védőoltást
2017-01-17 - A Meningococcus – gennyes agyhártyagyulladás elleni védőoltás önkormányzati támogatására tett javaslatot a százhalombattai MSZP szervezet. Azt kérik, hogy a képviselő-testület tegye ingyenessé a városban arra igényt tartók számára a mintegy 100 ezer forintos vakcina felvételét.
Angol olvasóverseny
2017-01-16 - Idén is meghirdette a városi angol olvasóversenyt a 7-8. évfolyamos diákok számára az Arany János Általános Iskola és Gimnázium Százhalombattán. A verseny célja az angol nyelvű értő olvasás fejlesztése, a résztvevők  kreatív feladatok során bizonyíthatják a megadott mű értő olvasását.
A magyar kultúra napjai
2017-01-12 - Szavalóverseny, képzőművészeti kiállítás, népzene, néptánc és kóruskoncert – január végéig tartanak a Magyar Kultúra Napjai Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban.
2016. Százhalombattán
2017-01-12 - Amire biztosan emlékezni fogunk
Újdonságok a könyvtárban
2017-01-12 - Bartos Margit: Margó naplója 1956-1959 – A forradalom és utóélete egy kamasz lány szemével Kondor Vilmos: Szélhámos Budapest – A nagy sikerű Budapest Noir előzményregénye Winston Groom: El Paso – A Forest Gump írójának legújabb könyve Carlos Ruiz Zafón: A mennyország fogságában Dinah Jefferies: A teaültetvényes felesége Colm Tóibín: Brooklyn A bűvös puska – népmesék romákról M.G.Leonard: A bogaras fiú Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak (LOL könyvek) Julie Murphy: Dumplin!
Programajánló
2017-01-10 - Január 19. (csütörtök) 10 óra: IV.
Hárman a tévés tehetségkutatóban
2016-12-20 - Három diák jutott be a "Fölszállott a páva" tehetségkutató műsorba a százhalombattai Eötvös iskolából: Násztor Eszter, Bíró Norbert és Körömi Máté. Mindannyian hetedikesek, és a kéttannyelvű csoport remek tanulói.
Ilyenkor, decemberben
2016-12-20 - A december 9-i adventi fényfelkapcsolással elkezdődtek a városi ünnepi események, közösségi programok Százhalombattán. A képviselő-testület tagjai minden nyugdíjasklubba, valamint számos intézménybe ellátogattak és személyesen adták át az önkormányzat ajándékait. A nyugdíjasok sóbarlangbérletet és szaloncukrot, az ovisok és az iskolások a szokásos karácsonyi édességcsomagot kapták.
Hamvas-borest
2016-12-20 - A százhalombattai városi könyvtár 1999. december 1-je óta viseli Hamvas Béla, e különös világú gondolkodó, író, esztéta, filozófus és könyvtáros nevét. Az intézmény minden év december elején jó hangulatú boresttel emlékezik meg névadójáról.
Alpolgármesteri fogadóóra
2016-12-20 - Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester fogadóórát tart december 21-én, szerdán,15 órától 17 óráig az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban.
Megható búcsú - Nyugdíjba vonul Teremi főorvos
2016-12-19 - Megható ünnepség keretében búcsúztatták dr. Teremi Ferenc nőgyógyász főorvos, orvosigazgatót a Százhalom Egészségügyi Központban december 14-én. Az önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor szakbizottsági elnök mondott köszönetet a több évtizedes magas színvonalú szakmai munkáért.
Ilyen szalagavatóról álmodtak
2016-12-19 - Végy egy régi hagyományt, búcsúzó gimnazistákat és tanárokat, lázban égő lányokat álomszép ruhákban, a keringő lépéseitől aggódó elegáns, frakkos fiúkat, egy különleges műsort, segítőkész szervezőket, aprólékos részleteket...keverd össze a legalább 150 "összetevőt", hagyd állni egy-két hónapot és kész is az elronthatatlan csoda....a tökéletes ünnep.
Könyvjelző - Szabó T. Anna: Törésteszt
2016-12-12 - Már a címe is beszédes Szabó T. Anna első felnőtteknek szóló prózai kötetének. Talán, ha férfi lenne a szerző és kevésbé lenne lírai a Szilágyi Lenke által készített borítófotó, egy percig gondolhatnánk az autók új modelljeinek biztonsági próbájára, amikor nagy sebességgel nekiszáguldanak a falnak, és az üléseken bábok helyettesítik a hús-vér embereket.
A népművészettől a Mikulásig
2016-12-12 - Az év utolsó hónapjait is gazdag programokkal töltötte meg az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület Százhalombattán.
Mikulás-slam civil összefogással
2016-12-12 - Tíz éves magyar slam poetry, a költői-előadói műfajban öt éve rendeznek országos bajnokságot. Éppen annyi ideje, amióta Százhalombattán is zajlik a Mikulás-slam. Az idén először helyi magánemberek és vállalkozók támogatásának köszönhetően valósult meg a rendezvény december 3-án.
Újdonságok a könyvtárban
2016-12-12 - Gerlóczy Máron: Elvonókúra Makai Rita: Határtalan szerelem Párizsban Köteles Viktória: 66 újabb magyar találmány Wolfgang Vogel: Házi sörfőzés Alexander Söderberg: A második fiú Amanda Quick: Hazugságok kertje Hertelendy Anna: Alma és az elveszett álmok városa J.
Több támogatást kaphatnak a nyugdíjasok
2016-12-08 - Javasolja, hogy a jövő évben ötven százalékkal több önkormányzati támogatást kapjanak a nyugdíjas klubok – jelentette be Vezér Mihály polgármester az Őszidő Nyugdíjasklub mai karácsonyi rendezvényén.
Év végi jutalom az önkormányzati dolgozóknak
2016-12-08 - Félhavi fizetésnek megfelelő prémiumban részesülnek az önkormányzati intézmények és cégek dolgozói Százhalombattán. Egyebek mellett erről született döntés a képviselő-testület idei utolsó tanácskozásán, december 7-én.
Karácsonyi készülődés a Kőrösiben
2016-12-01 - Szinte minden napra jut ünnepi esemény a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában a karácsonyi készülődés időszakában. Újdonságnak számít az adventi fotópályázat, a diákok felvételeiből kiállítás is nyílik. 
Eötvös-hét az olimpia jegyében
2016-12-01 - Grátz Benjámin úszó olimpikon és edzője, Vértesi Tamás látogatott el a százhalombattai Eötvös iskolába november 16-án. A velük való kötetlen beszélgetéssel kezdődött a ráhangolódás az olimpia jegyében zajló 24. Eötvös-hét rendezvényeire.
Katarína Kerekesová - Katarína Molálková - Alexanra Salmela: Mimi & Liza
2016-11-30 - "Jól csak a szívével lát az ember" – idézzük úton útfélen a Kisherceget, és ebből a rég elhintett magból azóta számtalan szép történet született.
Újdonságok a könyvtárban
2016-11-30 - Nyáry Krisztián: Festői szerelmek Szabó T.
Ünnepváró napról napra
2016-11-29 - A százhalombattai önkormányzat az idei évben is köszönti a városlakókat advent időszakában. Az ünnepváró programok mellett megnyílt a hagyományos karácsonyi vásár a főtéren.
Száz évig egészségesen
2016-11-24 - Ez a jelmondata azoknak, akik a dr. Eőry Ajándok által meghonosított meridiántornát gyakorolják Magyarországon. Az ősi kínai módszert egy 1992-es pekingi konferenciáról hozta haza a háziorvos- természetgyógyász. Mára nincs nagyváros, ahol ne működne meridiánklub. Néhány hete Százhalombattán is van.
Nem volt száraz a hosszú hétvége - Kiszűrik az ittas vezetőket
2016-11-17 - Az ittas járművezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése érdekében fokozott ellenőrzésekbe kezdett a rendőrség Százhalombattán. Az elmúlt hetekben több – szerencsésen végződő – baleset is történt a városban az alkohol miatt. A részletekről Grunda Tibor, a rendőrőrs parancsnoka tájékoztatott.
Generációk a bűnmegelőzésben
2016-11-15 - Két témakörben – a településbiztonsággal, valamint a gyermek- és ifjúságvédelemmel kapcsolatos projekteken – is indul Százhalombatta a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán. A többi között erről döntött a helyi bűnmegelőzési tanács november 11-én.
Újdonságok a könyvtárban
2016-11-15 - Dante: Isteni színjáték - Nádasdy Ádám fordítása Schobert Norbert: Vallomás - Amit eddig nem mertem elmondani Szigeti Cecília: Az ökológiai lábnyom határai Maria V.
David Almond - Dave McKean: A vadóc
2016-11-15 - Mihez kezdjen magával egy életben gyönyörködő, szelíd tizenéves srác, akinek meghal az édesapja?
Életfogytiglant kapott a százhalombattai házaspár gyilkosa
2016-11-15 - Első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék november 10-én a százhalombattai kettős gyilkost, aki legkorábban 26 év múlva, ötvenévesen bocsátható feltételesen szabadlábra.
Programajánló
2016-11-15 - November 17. (csütörtök) 18 óra: Világjáró Battaiak: Tibet és Costa Rica – Előadó: Gál Zsuzsa, sámánnő – Belépődíj: 500 forint – BKK Kamaraterem November 18. (péntek) 17 óra: Hamvastól, Hamvasról – Hamvas Béla: Patmosz II.
Fölszállott a páva - matiné a MÜPÁban
2016-11-15 - "Fölszállott a páva..."
Lámpások fényében úszott az Óváros
2016-11-14 - Ember hónap hideget hoz.
Eseménydús október a polgárőröknél
2016-11-14 - Számos rendezvényt biztosítottak és sajátot is szerveztek a százhalombattai polgárőrök október folyamán.
Eseménydús október a polgárőröknél
2016-11-11 - Számos rendezvényt biztosítottak és sajátot is szerveztek a százhalombattai polgárőrök október folyamán.
Bemutatkozott az új rendőrkapitány - Képviselő-testületi összefoglaló
2016-11-09 - Dr. Szellák Norbert, az október 16-án megbízott új érdi rendőrkapitány is részt vett a százhalombattai képviselő-testület november 8-i ülésén. A képviselőktől együttműködést és további támogatást kért.
Kedvezőbb buszjáratok
2016-11-03 - Tisztelt Óvárosi Lakók!  A Volánbusz Zrt. működésének racionalizálása érdekében 2016 nyarán jelentősen módosította menetrendjét.    
Programajánló
2016-11-02 - November 3. (csütörtök) 18 óra: Városi értékek, értékes városiak – A zene hatalma – Strausz Kálmán, az Operaház karigazgatója, a Honvéd Férfikar művészeti vezetője, Liszt Ferenc-díjas karnagy előadása – Belépődíj: 500 forint – HBVK   November 4. (péntek) 19 óra: Gyász, emlék, büszkeség – Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc leveréséről a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Százhalombattai Csoport szervezésében – Szent István tér, Kopjafa November 6. (vasárnap) 16 óra: Az ALMA együttes koncertje – Jegyárak: 2500 forint – BKK Színházterem November 7. (hétfő) 19 óra: Zorán koncert – Jegyárak: 5500 és 5900 forint – BKK Színházterem November 8. (kedd) 18 óra: Mindennapi függőségeink – dr.
Mint a mesében
2016-11-02 - Mesemondással, népi játékokkal és játszóházzal várja a családokat a Hamvas Béla Városi Könyvtár és a Meseszó Egyesület november 19. és 2017. február 18. között, szombatonként, 15 és 17 óra között.
Köszönetnyilvánítás
2016-10-27 - Köszönjük Valentné Szőke Alexandrának, hogy anyagi támogatást nyújtott az óvárosi nyugdíjasoknak, a klubnak október 17-én!
Angyalok az üszkös-fagyos, '56-os Budapestről
2016-10-26 - Iskolánk tanulói és tanárai több szerepben is képviseltették magukat a 2016. október 23-i városi megemlékezésen a Barátság Kulturális Központban.
Fiatalok forradalma
2016-10-26 - Rendhagyó kiállítással ünnepeli az ’56-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulóját a százhalombattai "Matrica" Múzeum. A helyi eseményeket bemutató tárlat megalkotásába eredeti módon, egy képregénypályázat keretében vonták be a középiskolásokat. A kiállítást tegnap nyitották meg.
Újdonságok a könyvtárban
2016-10-26 - Susan Forward: Mérgező szülők Chitrita Banerji: Végigettem Indiát Birgül O?uz: HAH!
Méltónak maradni
2016-10-25 - Az egyetemes polgári értékekért és a szabadságért harcoló fiatalokra és hősökre emlékezett Vezér Mihály polgármester az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára rendezett városi ünnepségen október 23-án.
Színes ősz a könyvtárban
2016-10-19 - Online vetélkedővel, kiállításokkal, előadásokkal, őszi kortárs táborral – várja olvasóit a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán októberben.
Újdonságok a könyvtárban
2016-10-19 - Elizabeth Kolbert: A hatodik kihalás – szenvedélyes vádirat az emberiség nemtörődömségéről Mindszenthy József: Emlékirataim Andrew Gross: Kék zóna Kristina Ohlsson: Mio Blues Steven Pressfield: A háború hullámai Visky András: Ki innen (Hét színházi kísérlet) Újabb Minecraft-könyvek Markus Zusak: Underdog 1.  A kispályás Müller Péter Sziámi: Mi a jeled?
Programajánló
2016-10-19 - Október 19-től november 4-éig: Találkozás a forradalommal – Szabadtéri kiállítás a Szent István téren Október 21. (péntek) 12 óra: Az 1956-os forradalom és szabadságharc  60. évfordulója alkalmából Pákozd Nagyközség Önkormányzata, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének megemlékezése a Katonai Emlékparkban.
Városi megemlékezés a forradalom és szabadságharc évfordulóján
2016-10-19 - Minden városlakót szeretettel várnak az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából rendezendő városi megemlékezésre a szervezők.
Együtt maratonoztak a kőrösisek
2016-10-17 - Ötven fővel vett részt a százhalombattai Kőrösi iskola a 31. Spar Maratonon október 8-án Budapesten. Tanárok és diákok együtt futották le az iskolák számára rendezett távokat.
Tanévkezdés a polgárőrségnél
2016-10-11 - A szokásoknak megfelelően az iskolák gyalogátkelőinél adtak szolgálatot szeptemberben a polgárőrök a rendőrséggel és a közterület-felügyelőkkel együtt Százhalombattán.
Emberséges elmúlás - Mozdultak a hospice-ért
2016-10-11 - Idén is a Csónakázó-tónál tartottak jótékonysági futást és zenés, irodalmi rendezvényt a százhalombattai hospice szolgálat tagjai, valamint támogatói október 8-án, a Hospice-Palliatív Ellátás Világnapján. A városban ez volt a tizenegyedik hospicenap.
Kúriatúra
2016-10-10 - Mintegy kétszázan vettek részt az idei Batta Bringán október 8-án. A várostörténeti kerekezés során egykori kúriaépületekről mesélt érdekességeket Balpataki Katalin, a "Matrica" Múzeum történésze.
Városi idősek napja
2016-10-10 - Megtelt a sportcsarnok vendégekkel az idősek napja városi ünnepségen október 7-én. Az ünnepi ebéd mellé Bozsó József és Teremi Trixi nyújtott át egy friss operettcsokrot, majd Aradszky László meglepetés fellépése emelte a hangulatot.
Ismét ösztöndíj a felsőoktatásban tanulóknak
2016-10-06 - Ismét csatlakozott a százhalombattai önkormányzata a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat rendszeréhez, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködésben hirdetett meg.
Régi, új, visszatérő - Új évad a BKK-ban
2016-10-06 - Unikális kulturális élménnyel indult a szezon a Barátság Kulturális Központban Százhalombattán. Kurtizánképző szobaszínházba látogathatott el a közönség szeptember 23-án. A továbbiakról Szigetvári József igazgatóval beszélgettünk. 
Vendégségben Százhalombattán
2016-10-03 - A székesfehérvári Videoton Nyugdíjas Klub érkezett egynapos városnézésre Százhalombattára szeptember 30-án. A negyvenöt látogatót a helyi Őszidő Nyugdíjas Klub fogadta. Cser János klubvezető Dobos Ágnes városházi szóvivő és Tóth Zsuzsanna, a "Matrica" Múzeum munkatársa segítségével állított össze számukra programot.
Újdonságok a könyvtárban
2016-10-03 - Fejős Éva: A mexikói (Mindig egy lépéssel előtted jár) Dr. Bagdy Emőke: Családi szocializáció és személyiségzavarok Esterházy Péter: Semmi művészet – fölolvassa Esterházy Péter (hangoskönyv) Dennis Lehane: Viharsziget M.C.Beaton: Agatha Raisin és a gyilkos lekvár Edward Klein: Miért nem szerethető Hillary?
Programajánló
2016-10-03 - Október 6. (csütörtök) 14 óra: Fenyő D.
Köszöntő
2016-09-30 - Tisztelt Szépkorú Százhalombattai Polgárok! Az Idősek Világnapja alkalmából szeretettel és tisztelettel köszöntöm városunk idős- és szépkorú polgárait Százhalombatta Város Önkormányzata nevében.    
Legeslegek a könyvtárban
2016-09-30 - Évadnyitó kulturális pezsgés várja az érdeklődőket a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, az Országos Könyvtári Napok keretében Százhalombattán október 4. és 9. (kedd és vasárnap) között. A belépés minden eseményre ingyenes.
Magyar-görög kapcsolatok - Kulturális ismeretterjesztő előadás a "Matrica" Múzeumban
2016-09-28 - A filhellén magyar és a hungarofil görög kapcsolatrendszer történelmi jelentőségéről, a magyarországi görög kereskedők életéről, szerepéről tart előadást dr. Diószegi György Antal művelődéskutató Százhalombattán, a "Matrica" Múzeumban szeptember 30-án, pénteken 17 órai kezdettel. Az ingyenes programot az EMMI támogatásával szervezi a helyi görög nemzetiségi önkormányzat.
Idősek napja
2016-09-26 - Idén is műsorral egybekötött ebédre várja a hatvanöt év feletti városlakókat a százhalombattai önkormányzat az Idősek Világnapja alkalmából október 7-én. A VSZK Sportcsarnokban Kalmár Magda, Bozsó József és egy meglepetésvendég ad zenés műsort az ünnepelteknek.
Kisboldogasszony nap a szerbeknél
2016-09-23 - Búcsút tartottak a szerb ortodoxok Kisboldogasszony születésnapja alkalmából Százhalombattán szeptember 21-én. Kenyeret, kalácsot és búzát szenteltek a templomban, majd körmenetet tartottak, este pedig bál zárta a megemlékezést.
Erősödő külföldi kapcsolatok
2016-09-21 - A battai napok nagyon sok programmal, igazi nyárvégi hangulatban került megrendezésre sokadik alkalommal.
Pusztazámorra kerül a kommunális hulladék
2016-09-20 - A pusztazámori hulladékfeldolgozóba szállítják januártól a Százhalombattán keletkező kommunális hulladékot – egyebek mellett erről született döntés a képviselő-testület szeptember 20-i ülésén. A változtatásra azért van szükség, mert a helyi szemétlerakó betelik, további bővítése pedig nem lenne rentábilis. A lakossági szemétszállítás díja ezzel összefüggésben nem fog emelkedni.  
Újdonságok a könyvtárban
2016-09-20 - Steve Biddulph: Férfilét - a modern kor csapdái Böjte Csaba: A szeretet gyógyszer, nem jutalom Robert Jackson Bennett: Lépcsők városa Jill Mansell: Ebből szerelem lesz - Készen állsz a váratlanra?
Programajánló
2016-09-20 - Szeptember 23. (péntek) 17 óra: Hamvastól-Hamvasról kezdőknek és haladóknak 1. – Patmosz I.
Választás az érdi Ifjúsági Önkormányzatban
2016-09-16 - A százhalombattai Fodor Enikő is ringbe szállt az érdi Ifjúsági Önkormányzat polgármester-jelöltségéért. A VMG diákjának két versenytársa van. A választási kampány a választás előtti napig, vagyis szeptember 29-ig tart.
Önkénteseket keres a könyvtár
2016-09-15 - Látogatottsági vizsgálathoz keres önkénteseket a Hamvas Béla Városi Könyvtár szeptember 26-30. és október 17-22. között.  A könnyű, adminisztratív munkára nyugdíjasok és diákok jelentkezését is várják.
Új évad a könyvtárban
2016-09-14 - Folytatódnak a régi programok, és új elemekkel is bővül a Hamvas Béla Városi Könyvtár kulturális ajánlata a 2016-2017-es évadban.
Közösségépítők
2016-09-14 - A szokatlanul meleg időjárásnak és a színes programok, népszerű előadók szinte véget nem érő kínálatának köszönhetően rekordszámú látogató vett részt a 23. Battai Napokon szeptember 9-11 között Százhalombattán. Az Erőmű Nagyszínpad első nagysikerű koncertjét Radics Gigi adta, majd Vezér Mihály polgármester nyitotta meg a háromnapos rendezvényt.
Egyházi ünnep a román önkormányzatnál
2016-09-14 - Évek óta megünnepeli Kisboldogasszony napját a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat. Idén szeptember 11-én, vasárnap tartottak megemlékezést a szerb templomban. A mise két nyelven, románul és szerbül zajlott.
Polgárőrbeszámoló
2016-09-07 - Az augusztus is bővelkedett tennivalóban a százhalombattai polgárőrség számára.
Kick-box - Erő, kitartás, bátorság, egészség
2016-09-06 - Új tagok csatlakozását várja a város egyik legeredményesebb sportegyesülete, a Százhalombattai Kick-box SE.
Folytatódik az iskolarendőr program
2016-09-06 - Az új tanévben is minden százhalombattai iskola részt vesz az iskolarendőr-programban, amelyben a Százhalombattai Rendőrőrs három munkatársa közreműködik - számolt be Grunda Tibor őrnagy, a rendőrőrs vezetője.
Újdonságok a könyvtárban
2016-09-06 - Dr. Marty Becker és Danelle Morton: Az állatok gyógyító ereje Irving Stone: Matróz lóháton - Jack London életrajza Varujan Vosganian: Suttogások könyve Kate Bennett: Megkarcolt élet Darvasi László: Taligás Zalka Csenge Virág: Mesemondók márpedig vannak - a nemzetközi mesemondás világa Juhász Kató: A hajószakács kalandjai Gévai Csilla: Amíg olvasunk - Most én olvasunk (1. kötet) Danny Wallace: Hamish és a RémDermesztők Zoe Sugg: Girl Online - Zoella első regénye Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.
A horgászokért vagyunk
2016-09-05 - Február óta hetente legalább egyszer közösen járőröznek a polgárőrök és a hivatásos halőrök a Duna százhalombattai szakaszán. Azt mondják, nincs olyan nap, hogy ne kelljen legalább figyelmeztetniük a szabálytalankodókat, de már látszik a munkájuk eredménye: egyre kevesebben élnek vissza a folyó kínálta lehetőségekkel.
Programajánló
2016-09-05 - Szeptember 9-11. (péntektől vasárnapig): Battai Napok – Városi Szabadidő Központ, Vasút utca Szeptember 11. (vasárnap) 14-16 óráig: Őskori Monopoly: társasjáték élőben – A "Matrica" Múzeum családi programja a Battai Napokon – VSZK edzőpálya Szeptember 15. (csütörtök) 17 óra: Kubassek János: A Szahara bűvöletében – Az "Angol beteg" igaz története, Almásy László hiteles életrajza című könyv harmadik kiadásának bemutatója – A belépés díjtalan.
Újdonságok a könyvtárban
2016-09-02 - Dr. Marty Becker és Danelle Morton: Az állatok gyógyító ereje Irving Stone: Matróz lóháton - Jack London életrajza Varujan Vosganian: Suttogások könyve Kate Bennett: Megkarcolt élet Darvasi László: Taligás Zalka Csenge Virág: Mesemondók márpedig vannak - a nemzetközi mesemondás világa Juhász Kató: A hajószakács kalandjai Gévai Csilla: Amíg olvasunk - Most én olvasunk (1. kötet) Danny Wallace: Hamish és a RémDermesztők Zoe Sugg: Girl Online - Zoella első regénye Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.
A Battai Napok részletes programja
2016-08-26 - Szeptember 9-11., péntektől vasárnapig
Nagycsaládként ünnepelt a város
2016-08-22 - Nagycsaládként ünnepeltek a százhalombattaiak augusztus 20-án. A korábbi évektől eltérően kellemes, esőmentes, nyári időjárás várta az érdeklődőket a Hungarikumok utcájában, a fesztiválsátor egész napos programkavalkádján, a városi ünnepségen és a nemzet születésnapját záró esti koncerten, valamint utcabálon.
Újdonságok a könyvtárban
2016-08-22 - •    Catalina Bianchi: Érdekek és érzelmek •    Wehner Tibor.
Teniszeredmények
2016-08-22 - Az N&N Kupa Városi Bajnokság győztesei, Százhalombatta augusztus 13. •    korosztályos versenyszám: Dénes Tamás (VUK)   •    női egyes: Guruz Fanni (VUK) •    férfi egyes: Szántó András (Dunaújváros) •    vegyes páros: Csoma Krisztina/Jáger Zoltán (Dunaújváros) •    férfi páros: Pipa Zsolt/Szántó András (Dunaújváros) 
Programajánló
2016-08-17 - Augusztus 12-22. XXIII.
Programajánló
2016-08-17 - Augusztus 26-28. (péntektől vasárnapig): LAN-party az Óvárosban – Részvételi díj (a teljes eseményre) előzetes regisztrációval 2 000 forint – Jelentkezni az esportbatta@gmail.com e-mail címen lehet.
Az augusztus 20-i városi ünnepség programja
2016-08-16 - A népművészet utcája (Rendezvényközpont parkoló, Fesztiválsátor)11.00       Mirkó királyfi – a Magyar Népmese Színház előadása12.00       A Csurgó zenekar koncertje - "Magyarország legszínesebb gyerekzenekara!"
Újdonságok a könyvtárban
2016-08-11 - •    Fejős Éva: Hotel Bali •    Bagdy Emőke: Az evés öröme, szenvedélye, szenvedése - hangoskönyv a szerző előadásában •    Csányi Vilmos: Ő ott bent •    Sándor Erzsi: Anyavalya •    Bokor Pál: Az olaj története •    Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes •    Dunajcsik Mátyás: A szemüveges szirén •    Igaz Dóra: Nyár, nagyi, net •    Bosnyák Viktória: Elképesztő!
Augusztus 20-i programok
2016-08-08 - AUGUSZTUS 20.A NAP PROGRAMJAI A népművészet utcája programjaRendezvényközpont parkoló – Fesztiválsátor 11.00   Mirkó királyfi – a Magyar Népmese Színház előadása12.00   Csurgó zenekar koncertje"Magyarország legszínesebb gyerekzenekara!"
Nyugodt, eseménytelen nyár
2016-08-08 - Balesetek és bűncselekmények szempontjából igen kedvezően telt a nyár első két hónapja Százhalombattán. Mindössze egy hétvégi ház tárolójából eltulajdonított sarokcsiszolóról és robogóról, kisebb alkalmi lopásról, néhány - elsősorban anyagi káros közlekedési balesetről - és jelentősebb kár nélküli gépkocsi-rongálásról számolt be Grunda Tibor őrnagy, a rendőrőrs vezetője.
Összetáncolták az írógépet
2016-08-04 - Több mint 140 ezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági partin, amelyet a százhalombattai Carma Caféban rendeztek egy városunkban élő látássérült kisfiú javára július 16-án.
Tenisz eredmények
2016-07-25 - Felnőtt Megye Bajnokság, Vác: férfi egyes Nádasy Bence I.
Halálcsillag viharban, avagy a cserkész legyen veled! Galaktikus cserkésztábor Csokonyavisontán
2016-07-22 - Internet- és telefonfüggőség, krónikus lustaság, látványos unalom, válogatás, rendetlenség, feleselés – az y generáció jellemző kortünetei. Állítólag két nap alatt megszűnnek egy klasszikus cserkésztáborban. Hogy miként, arról Mikulásik Gábor, a százhalombattai Szent László Király Cserkészcsapat vezetője mesélt.
Megkérdeztük: miért kell "csonkítani" a fákat
2016-07-19 - Olvasónk kérésére utánajártunk, milyen szempontok szerint végzi a közterületeken élő növények ritkítását, vágását a Polgármesteri Hivatal Százhalombattán. Facebookos levélírónk ugyanis nem értette, mi szükség van a fák "értelmetlen megcsonkítására", amelyre szerinte legutóbb a Radnóti utca 3. előtt került sor.
Strandsakkverseny
2016-07-18 - Ismét meghirdette egyéni nyílt rapidversenyét az SZTC sakkszakosztálya a Városi Strandon, Százhalombattán. Az immár hagyományos sporteseményt július 31-én, 10 órától tartják. A résztvevők ingyen parkolhatnak és kísérőjükkel együtt belépőjegyet is kapnak.  
Sakkverseny
2016-07-14 - Százhalombatta VárosStrand Sakk egyéni nyílt rapidversenyeJúlius 31. 10 óra A verseny rendezője:  SZTC Sakkszakosztály, 2440.Százhalombatta.Ifjúsági u.7A verseny támogatója: Városi Szabadidő KözpontA verseny főszervezője: Szenczy SándorA verseny célja: Százhalombatta  város 2016 évi egyéni Szabadidő Központ sakkozás Strand  Sakk Vándor Kupa megszerzése és nem utolsó sorban a családtagokkal történő kellemes időtöltés a Város gyönyörű strandján.
Varázslatos Anglia és lázas Párizs
2016-07-12 - Anglia varázslatos világát felfedezni indult útnak a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium 27 diákja és 3 tanára július elsején. A 10 napos kirándulás nagyon izgalmas és változatos programokat tartalmazott - mind turista, mind pedig tanulói szemmel.
A tíz legszebb között
2016-07-11 - Magyarország tíz legszebb tere között említi az Origó július 11-i cikke a százhalombattai Szent István teret. Városunk főterét olyan közterületekkel szerepelteti együtt a szerző, mint a pécsi Dóm tér, a tihanyi I. András, a kőszegi Jurisics Miklós vagy a kaposvári Kossuth Lajos tér. Az összeállítás végén látható online szavazást is a Szent István tér vezeti.
Polgárőr nyár
2016-07-08 - Hivatalosan is megkezdődött a polgárőrök, valamint a hivatásos, országos hatáskörű horgászellenőrök és halőrök közös járőrözése júniusban Százhalombattán. Az országos horgász egyesület megyei szervezete és a Városi Polgárőrség még a tavasszal kötött együttműködési megállapodást.
Végső nyughely
2016-07-07 - Nem vagyok született százhalombattai, csak hat éve kerültünk ide a 2010-es Borsod Abaúj Zemplént sújtó árvíz után, de egyre inkább fontosnak tartok dolgokat, amiket látok, eseteket, amiket hallok.
Sárkányhajó és tündérbuborék
2016-07-07 - Autistabarát sárkányhajózásra és buborékfújásra várja a Százhalombattán és környékén élő kisgyerekes családokat Sefcsik Teodóra és az érdi Életfa Csoport. 
EFOTT Velencén
2016-07-01 - Élményprogramokkal erősít az EFOTT Hét fesztiválozó lesz alkalmas repülésirányításra14 méteres torony, habparti, piatőzsde, karrierindítás, megannyi sport és turisztikai program – a felsoroltak mindegyikével találkozhat az, aki július 12-17. között kilátogat a Velencei-tó partjára, az egyetemisták legnagyobb nyári bulijára.
Álmodni, ez a bökkenő
2016-07-01 - "Talán álmodni: ez a bökkenő, mert, hogy mi álmok jőnek a halálban, ha majd leráztuk mind e földi bajt?" Hamlet monológjával búcsúztatta Horváth Juditot Török Sándor, a százhalombattai önkormányzat szakbizottsági elnöke. Nem véletlenül, a drámarészlet az intézményvezető kedvence volt, az örökértékű gondolatokkal pedig mintha még elhunytában is üzent, adott, segített volna az utána maradóknak.
Göncz Árpád tér lesz az egészségügyi központ előtt
2016-06-28 - Göncz Árpád volt köztársasági elnökről, városunk díszpolgáráról nevezik el a Százhalom Egészségügyi Központ előtti közterületet Százhalombattán. Egyebek mellett erről is döntött a képviselő-testület június 28-i ülésén.
Intézményvezetői pályázat
2016-06-28 - Intézményvezető munkakör betöltésére, a Városi Családsegítő és Gondozási Központba.
Újdonságok a könyvtárban
2016-06-27 - •    Orhan Pamuk: Furcsaság a fejemben •    M.J.Alridge: A babaház •    Joanna Trollope: Lányok és férfiak •    Benkő László: Viharlovasok – A másik ösvény (A sorozat zárókötete) •    Nagy Ilona: A Grimm-meséktől a modern mondákig •    Udo Ulfkotte: A menekültipar •    Steven Isserlis: Miért hordott póthajat Haydn hajdanán?
Programajánló
2016-06-27 - Június 30. (csütörtök) 19 órától: A Canticum Novum Kamarakórus nyári koncertje, amelyet áthat a magyar népdalok könnyed és szomorkás hangvétele, a férfiak és nők huncutkodása, Hamvas Béla spiritualitása.
Filmbemutató és előadás Szent László nap alkalmából
2016-06-20 - A Lovasíjász című nagy sikerű dokumentumfilmet vetíti le a Római Katolikus Plébánia, és Szent Lászlóról rendez előadást a KÉSZ százhalombattai csoportja az Óvárosi Napokon június 24-25-én.
Csillagtúra Tirolban és a bajor Alpokban
2016-06-20 - Csillagtúra Tirolban és a bajor AlpokbanMár a kora reggeli órákban elindultunk idei 6 napos kirándulásunkra.
Programajánló
2016-06-14 - Június 18. (szombat) 11 órától: Éjszakai pincetúra a Somlóhegyen – A nagyszínpadon a Nyitott Színpad Zenei Egyesület – Napközben pincelátogatások, borkóstolók, bográcsgulyásparti, fröccskert, a kivetítőn a foci Eb mérkőzései – 15 órától a nagyszínpadon fellép Vajai Csaba (tangóharmonika-nótaszó), a Fate Rock, László Virág és Hegedűs Gergő (gitár), CALIENTE hastánc-show, élő koncertet ad a százhalombattai STEEL és az A#C/D#C cover zenekar – Hajnalig: Dézsa-Vű retro disco parti – Aranyérmes borkínálat a nagyszínpad melletti Borpagodában (11 órától hajnalig nyitva) – Somló ( Facebook: arany háromszög nagyszínpad somló) Június 24-25. (péntek-szombat): Óvárosi Falusi Napok – A városrész felfedezése gyalog, biciklivel, vízen, illetve lóháton – Pénteken 16 órakor: Koncert, kiállítás, előadás a Szent László templomban – Szombaton 9-től 16 óráig: Óvárosi Focikupa 2. az óvárosi focipályán – Közben a Százhalombattai Lövészklub bemutatkozása – a B-Cool Dance Team műsora – Túrázásra hív a Szent László Cserkészcsapat – Légvár – Sárkányhajózás és motorcsónakozás a Dunán – 19 órakor: az eFeN zenekar koncertje – 20:30-tól Óvárosi utcabál DJ Dezával a Szent László téren –Bővebb információ a programokról a Facebookon és a www.baratsagkk.hu honlapon.
Együtt nőttünk...
2016-06-13 - Ezzel a címmel tart előadást Sinka László alpolgármester, óvárosi képviselő június 15-én 17 órakor "Matrica" Múzeumban.
Tenisz - Hazai siker a Batta Cupon
2016-06-13 - Teljes magyar sikerrel zárult az idei Batta Cup U16-os nemzetközi korosztályos teniszverseny Százhalombattán június 4-11-én. A VUK Teniszszakosztály hagyományos sporteseményén minden számban hazai bajnok született.
Tökéletesség helyett
2016-06-13 - Ami igazán számít egy pedagógus munkájában, az a személyes jelenlét, figyelem és hitelesség. Mindez fontosabb a szakmai és egyéb elvárásoknál, a statisztikáknál és a tökéletességre való folytonos törekvésnél – mondta köszöntőjében Sárközi Márta, az érdi tankerület vezetője a városi pedagógusnapon, Százhalombattán, június 10-én. A BKK Színházteremben rendezett ünnepségen a legtehetségesebb diákok adtak műsort, és számos elismerésre is sor került.
Szezonzárás a VUK-nál
2016-06-10 - Bár az úszó, a tenisz és a triatlon szakosztályban még javában folynak a versenyek, a focisták és a kézilabdások a jól megérdemelt pihenésre készülődnek a korosztályos bajnokságok végén. A legnépesebb százhalombattai sportegyesület, a VUK SE vezetőjével, Katona Istvánnal a Halom Televízióban készült szezonzáró beszélgetés.  
A Városi Pedagógusnap programja
2016-06-08 - Színpadot adunk vágyaidnak – a tehetség helyben van Időpont: 2016. június 10. péntek, 17:00 Helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem 17.00 Városi ünnepség Vezér Mihály Ph.D.
Civil mulatság
2016-06-03 - Civilek összefogásaként és szervezésében valósul meg és nevében is eltér a korábbi években megszokottól az Óvárosi Falusi Napok június 24-én és 25-én, pénteken és szombaton Százhalombattán.  A programok előkészítésében és lebonyolításában magánszemélyek mellett az Óvárosi Papírkutyák baráti társaság és a Barátság Kulturális Központ vesz részt.
Egy nap cirkusz
2016-05-31 - Igazi cirkuszi vásártérré változott a Szent István tér a Városi Gyermeknap alkalmából Százhalombattán, május 29-én.
Újdonságok a könyvtárban
2016-05-31 - •    Simonton-Creighton: A gyógyító képzelet •    Elizabeth Kolbert: A hatodik kihalás •    John Banville: A tenger •    Ngugi Wa Thiong'o: Közöttünk a folyó •    Franz Renggli: Aranykapu az életbe •    Michel Houllebecq: A harcmező kiterjesztése •    Runkel: Ordításmentes gyereknevelés •    Neal stephenson: Seveneves - A hét Éva •    Nick Cutter: A falka •    Paul Johnson: Az amerikai nép története Gyerekeknek: •    Magyari Péter: Bence és a Türkiz Nabu •    Leiner Laura: Nélküled •    E.
Programajánló
2016-05-31 - Június 3. (péntek) 13:30-kor: Kézen fogva vezetett az élet – Bacs Lajosné Puch Julianna könyvének bemutatója a BKK Kamaratermében Június 4. (szombat) 14 óra: A Batta Balett Stúdió tanévzáró gálája vendégfellépőkkel (Jenei Gábor, Kecskés Laura, Benedek László, König István-Corpo Anima Danza, Törpördög és Tinitündér, Jencsel Noémi és Heiger József) – Jegyinfo: bbs.battabalett@gmail.com; 06 30 255 1050 – BKK Színházterem Június 4. (szombat) 15 óra: Népdalköri találkozó – Fellépnek: Kotkoda Népdalkör (Tök), Muslinca Dalárda, Városi Népdalkör – Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház Június 6. (hétfő) 18 óra: Történelmi tévhitek III.
Mégis összevonás
Képviselő-testületi összefoglaló

2016-05-26 - Többségi támogatást kapott a városi óvodák integrálásáról szóló előterjesztés a százhalombattai képviselő-testület mai ülésén. Az összevonás az előző tanácskozáson lekerült a napirendről, mostanra azonban több érvet, meggyőző információkat, tényeket, adatokat sikerült felsorakoztatni az átalakítás mellett, amelynek hatására több képviselő felülbírálta korábbi döntését – mondta el Vezér Mihály. A polgármester hangsúlyozta: a tagóvodák önálló nevelési profilja megmarad. Biztos abban, hogy mind szervezetileg, mind pénzügyileg hatékonyabbá válik a városban az óvodai nevelés, és az idő messzemenően igazolni fogja a lépés helyességét. Az integráció gyakorlati megvalósítását ősszel kezdik meg, az egységes városi óvoda 2017 szeptemberétől működhet.
Hétvégén kinyit a strand
2016-05-24 - A hivatalos szezonkezdést június 4-re tervezik, de a hétvégére ígérkező meleg miatt részlegesen már május 28-29-én, szombaton és vasárnap is várja a fürdőzőket a Városi Strand Százhalombattán. A tervek szerint a verseny-, a pancsoló és a meleg vizes medence üzemel majd, a belépőket pedig egyelőre fél áron, egész napos felnőtt jegy esetében 1000 forintért kínálják.
B-Cool Dance tánctábor
2016-05-23 - A SZVISE (Százhalombatta Városi Ifjúsági és Sportegyesület) B-Cool Dance Team táncszakosztálya a Városi Szabadidő Központ Sportcsarnokában 2016. június 20-24. között tartja tánctáborát immáron 6. éve, ahova sok szeretettel vár minden érdeklődőt!
Sok száz keréken
2016-05-23 - Közel háromszázan vettek részt az idei Batta Bringa várostörténeti kerékpározáson Százhalombattán május 21-én. A 13 kilométeres VSZK-Téglagyár-VSZK útvonal során ezúttal is rövid ismertetőket tartott Balpataki Katalin, a "Matrica" Múzeum történésze.
Göncz Árpádról neveznék el a rendelő előtti teret
2016-05-20 - A tavaly elhunyt köztársasági elnökről nevezné el a Százhalom Egészségügyi Központ előtti, közelmúltban felújított parkot a százhalombattai önkormányzat.
Új könyvek a könyvtárban
2016-05-18 - Ranjeet Singh Dhillon: Élettitkok Philip Zimbardo: A Lucifer-hatás Halmos Mónika: Levendula, rózsa, ibolya Szergej Lukjanyenko.
Programajánló
2016-05-18 - Május 20. (péntek) 15 óra: "Kötelezőbiztosítás – Olvasmányok, amelyek a netgenerációnak járnak" – Gombos Péter gyermekkönyv-szerző, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem pedagógiai karának dékánhelyettese, a Magyar Olvasástársaság elnökének előadása – HBVK Május 20. (péntek) 17 óra: Hamvastól-Hamvasról kezdőknek és haladóknak – Hamvas Béla Babérliget - Ízek című esszéjéről a beszélgetést vezeti: Galánfi Csaba, házigazda: József Rozsnyai Júlia - Belépődíj: 500 forint - HBVK Május 21. (szombat) 9 óra: A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség találkozója –  9-12 óráig: Konferencia (BKK) – 12:30-tól folkmise a Szent István templomban – 13:15-kor Tavaszköszöntő (tánc a Szent István téren) – 17 órakor "Májusi tánc – Hazai tánckörkép": a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség gálaműsora (BKK) – Vendégek: Szvorák Katalin (ének), Szabó Szilárd, Sztanó Hédi-Végső Miklós (táncosok), Rostás Mazsi-Lakatos Mónika – Romengo Együttes, Forrás Néptáncegyüttes, a "Fölszállott a páva" televíziós vetélkedő győztes gyermektáncosai Szekszárdról és Dombrádról – Zene: Fix Stimm és a Bekecs Együttes, Zengővárkonyi Köpüfa Zenekar – Rendező: Mihályi Gábor Harangozó-díjas érdemes művész, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője – Belépődíj: 1000 forint Május 24. (kedd) 17 óra: "Világjáró esték": Rovarok az ókori Egyiptom mindennapjaiban és hitvilágában – Dr. Vig Károly zoológus, egyetemi magántanár, a szombathelyi Savaria Múzeum igazgatóhelyettesének előadása – Magyar Földrajzi Múzeum Május 26. (csütörtök) 18 óra: Világjáró Battaiak: Azori-szigetek – Előadó: Kazal Ervin – Belépődíj: 500 forint – BKK Kamaraterem   Május 28-29. (szombat-vasárnap) 10-18 óráig: "Barangolás a japán kimonók világában" című kiállítás és bemutató – Holló Viktória, Csomai Zsuzsanna, Kocsis Tímea, László Erika kimonógyűjteményéből – A kiállítás szervezői mindkét napon 11, 13, 15 és 17 órai kezdettel tárlatvezetést és teaszertartást tartanak.
VCSGK nyári tábor
2016-05-18 - Egy hetes nyári napközis tábort szervez a Városi Családsegítő és Gondozási Központ és a Családsegítő Alapítvány.
Két kitüntetés a Műemléki Világnapon
2016-05-12 - A Pest Megyei Kormányhivatal Örökségvédelmi Irodája két kitüntetés - a Forster Gyula-díj és az ICOMOS-díj - odaítélésében is érintett volt a Műemléki Világnapon. "Sport és Örökség" címmel rendezett konferenciát az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság április 18-án, a Műemléki Világnap alkalmából.
Vállalkozz Itthon Fiatal!
2016-05-12 -  Fiatalok vállalkozóvá válását támogató program indul a Pest Megyei Kormányhivatal támogatásával azon fiatalok részére, akik saját vállalkozás létrehozását tervezik.
Elhunyt Horváth Judit (1949 - 2016.)
2016-05-11 - Megrendüléssel értesültünk arról, hogy Horváth Judit, a százhalombattai Városi Családsegítő és Gondozási Központ intézményvezetője rövid betegsége után elhunyt.
Pályázati felhívás
2016-05-06 - A százhalombattai Városi Szabadidő Központ "Pavilon és Strandbüfé Pályázat" címen pályázatot hirdet a 2016. évi nyári strandszezonra a Strand területén büfé- és mobil egységek üzemeltetésére, terület és helyiségek, valamint büfé épület és hozzá tartozó teraszrész bérbeadása tárgyában. Részletes pályázati kiírás megtalálható a http:\vszk.battanet.hu weboldalunkon, valamint személyesen átvehető a Városi Szabadidő Központban. Információ: Telefon - 06-23/354-050; 06-23/354-800
Strandnyitás
2016-05-05 - A tervek szerint június 4-én, szombaton nyit ki a Városi Strand Százhalombattán, de ha kánikula lesz a megelőző hetekben, akkor már előbb, május 28-án (szombaton) fürödhetünk – tájékoztatott a Városi Szabadidő Központ.
Úszótábor
2016-05-05 - A Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya idén is várja a gyermekeket kedvelt úszótáborába.
Nyári Futball (edző)tábor
2016-05-05 - A Százhalombattai VUK SE szervezésében futball (edző) tábort indítunk! Helyszín: Százhalombatta, Óvárosi Sportpálya, Időpontok, korosztályok: 2016. június 20 - július 8-ig (hétfőtől-péntekig) 7 - 14 évesek részéreA tábor naponta reggel 8.00-tól-16.00-ig tart, de igény szerint akár már 7 órától átvesszük a gyerekeket.
Könyveket vár a könyvtár
2016-05-03 - Ahhoz, hogy minél változatosabb állományt kínálhasson a könyvtár, folyamatos cserére és bővítésre van szüksége. Az utóbbi időben azonban szűkült a dokumentumvásárlásra fordítható keret. Ezt ellensúlyozhatják a látogatók által felajánlott kiadványok.
Ismét városszépítő verseny
2016-05-03 - Idén is meghirdette a "Tiszta udvar – rendes ház" versenyt a százhalombattai önkormányzat. A részvételi szándékot nevezési lap kitöltésével lehet jelezni. Az örökös díj birtokosai nem nevezhetnek.
Új könyvek a könyvtárban
2016-05-03 - Röhrig Géza: Az ember, aki a cipőjében hordta a gyökereit Omair Ahmad: A mesemondó meséje Lev Grossman: A varázslókirály Nathan Filer.
Tenisz
2016-05-03 - Harmadik helyezést ért el L12 párosban Csibrák Antónia és Varga Viktória a Békéscsabán rendezett Országos Kiemelt Versenyen április 22-24-én.
Programajánló
2016-05-03 - Május 6. (péntek) 18 óra: Tükröződés – A Duna-Art Fotóklub kiállításának megnyitója.
Közel a természethez - Madarak és fák napja
2016-05-02 - Herman Ottó kiváló polihisztor és természetbúvár javaslatára 1906 óta a természet ünnepeként tartjuk számon május 10-ét. A "Madarak és Fák Napja" az egész természet ünnepe, amikor azt ünnepeljük, hogy testvérei vagyunk minden élőlénynek a földön.
Mezőföldvíz - Az éves taggyűlésen értékelték a cég helyzetét
2016-04-29 - A társaság éves taggyűlésére – a szokásos száraz számadatokon túl - informatív kiadvány formában megjelentette a Mezőföldvíz Kft.
Itt boldog minden évünk
2016-04-27 - Könnyes-mosolygós, meghitten vidám ünnepségen emlékezett meg az alapítás 25. évfordulójáról a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola április 22-én. A jubileumon részt vett Sárközi Márta tankerület-igazgató, Szalai Attila, ifjúsági és közrendi tanácsnok, a tantestület nyugdíjas tagjai, számos szülő valamint a partnerintézmények, iskolák, óvodák vezetői.
Városi majális
2016-04-27 - Időpont: 2016. május 1. vasárnap, 10:00 helyszín: Szent István tér(rossz idő esetén a BKK terei)
Kézilabda - Létfontosságú győzelem
2016-04-26 - Százhalombatta KE- Vecsés SE ÉL-Team 27-23 (14-14)
A dunafüredi fiú
2016-04-26 - Több száz utas érkezett hajóval hétvégenként Százhalombattára a hatvanas évek elején. Hétköznapokon kofajáratok közlekedtek, a hajóállomáson sört mértek. Dunafüred főként hétvégi telkekből és házakból állt, a városrésznek mintegy tíz családnyi állandó lakója volt abban az időben. Szél Pál közel hatvanévnyi emléket idézett fel a Dunáról és Dunafüredről április 20-ai előadásán a "Matrica" Múzeumban.
Újdonságok a könyvtárban
2016-04-20 - Mozdonytűz - fiatal írók antológiája Tótfalusi István: Irodalmi alakok nagylexikona 1.-2. Fehér Béla - Szécsi Noémi: Hamisgulyás - Hadikonyha a 20. századi Magyarországon Dóra Melinda Tünde: Kertkaland - termelj magadnak zöldséget!
Programajánló
2016-04-20 - Április 25. (hétfő) 17 óra: Filmklub – Felix Herngern: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt – Belépődíj: 500 forint – HBVK Április 29. (péntek) 19 óra: Tánclázadás – Két felvonásból álló színházi táncelőadás Papp János JP rendezésében – Sztárvendég: Polyák Lilla és Johnny K.
"VIVA ESPANA" Spanyol tematikus kézműves tábor
2016-04-19 - Szervező: BKK Hét-tizennégy éves gyerekeket vár a Barátság Kulturális Központ Óvárosba, a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házba (Százhalombatta, Szent László út 58.).
3. Százhalombattai Sport- és Úszótábor
2016-04-19 - Szervezi: Szél NikolettIdőpont: július 25-29. Helyszín: Százhalombatta, Városi Strand.Öttől tizennégy éves gyerekeknek függetlenül az úszástudástól.
Öt országból érkeztek cserediákok az Aranyba
2016-04-18 - Huszonöt diák és tíz pedagógus vett részt az Európai Unió által támogatott, iskolák, óvodák stratégiai partnerségét összefogó Erasmus+ programban április 11-16. között Százhalombattán.
Városi vers- és prózamondó verseny
2016-04-18 - A Magyar költészet napja alkalmából megrendezett díjkiosztó gálával zárult az idei Városi Vers- és Prózamondó Verseny április 9-én Százhalombattán, a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az ünnepi műsorban a különböző korcsoportok első helyezettei adták elő produkciójukat.
Idén is kötelező az eboltás
2016-04-15 - A költségvetési szigorítás miatt az idei évben nem támogatja az ebek kötelező oltását és féregtelenítését a százhalombattai önkormányzat, a helyi állatorvosok azonban kedvezményekkel ösztönzik a gazdákat az előírások betartására. A vakcinázás áprilisban és májusban esedékes.
Jobb félni, mint megijedni
2016-04-14 - Komplex árvízvédelmi gyakorlatot tartott az önkormányzat és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érdi Kirendeltsége Százhalombattán április 6-án. A feltételezett vészhelyzet elhárításában a Polgármesteri Hivatal, a Szákom Kft., a rendőrség munkatársai, az érdi hivatásos, a battai önkéntes, a FER tűzoltók és mentők, valamint az 1-es iskola pedagógusai és diákjai, összesen mintegy hatvanan vettek részt.
Sikeres rendezvények és tűzeset a garázssoron - Márciusi polgárőr beszámoló
2016-04-07 - Márciusi hónap a szokásosnak mondható feladatokon kívül rendezvényekben is bővelkedett.
Újdonságok a könyvtárban
2016-04-05 - •    Anré-Mavrák-Süveg: SLAM.PONT •    J.
Programajánló
2016-04-05 - Április 8. (péntek) 18 óra: Bízni – A Felhőjárók rendhagyó költészetnapi műsora a BKK Színháztermében Április 9. (szombat) 11 óra: Ilka Gábor szobrászművész kiállításának megnyitója – A kiállítást megnyitja: Daróci Lajosné, irodalmár – Közreműködnek: Borbarát Bernadett (fuvola), Somfai István (vers), Várkonyi Andrea (ének) – A kiállítás május 5-éig tekinthető meg – BKK Galéria Április 9. (szombat) 15 óra: Magyar Költészet Napja – Városi vers-és prózamondó verseny gálaműsora – HBVK Április 13. (szerda) 18 óra: Lélektől lélekig – Kemecsi Ferenc előadóestje: Vallomások az időről, a szerelemről és a hitről – BKK Kamaraterem Április 14. (csütörtök) 18 óra: Világjáró Battaiak: Kína – Szigetvári József előadása – BKK Kamaraterem Április 14-ig tekinthető meg Czebe Kata képzőművész kiállítása a BKK Galériában – Bechtel Helga grafikáiból készült kiállítás a BKK Mini Galériájában.
Hatodszorra is TeSzedd!
2016-04-04 - Évről évre egyre többen csatlakoznak TeSzedd országos önkéntes hulladékgyűjtéshez, amelyre idén április 28. és május 1-je között kerül sor. Százhalombattán szemétszedést szervez a Városi Polgárőrség és a Hulladékkommandó Társadalmi járőrszolgálat. Utóbbi április 30-án (szombaton), 9 órától várja a résztvevőket.
Összevonják az óvodákat - Képviselő-testületi összefoglaló
2016-04-01 - Nyolc igen és kettő nem szavazat mellett elvi döntést hozott a százhalombattai képviselő-testület a város öt óvodájának egy intézménybe, a Százszorszép Óvodába történő integrálásáról. Négy intézmény jogi önállósága megszűnik, de szakmai önállóságuk, sokszínűségük megmarad – hangsúlyozta Török Sándor szakbizottsági elnök a testület március 31-i tanácskozásán.
Elveszett könyvek - Találd meg és veszítsd el újra!
2016-03-24 - A Hamvas Béla Városi Könyvtár is csatlakozott a "Veszíts el egy könyvet!" elnevezésű országos játékhoz.
Több lesz a rendőr az utakon
2016-03-24 - A jó idő beköszöntével fokozottan ellenőrzi a rendőrség a közlekedésben résztvevőket Százhalombattán. A balesetek megelőzése érdekében nemcsak a járművezetők, hanem a gyalogosok és kerékpárosok is több ellenőrzésre számíthatnak. Több lesz a hatósági a közutakon a húsvéti ünnepek alkalmával is. Kiszűrik az ittas vezetőket – tájékoztatott Grunda Tibor rendőr őrnagy, őrsparancsnok.
Egy csipet Tibet - 25 éves a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
2016-03-23 - Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola. Az intézmény szervezői számos programmal szeretnék emlékezetessé tenni a jubileumi évet.
Óvodai beíratás
2016-03-23 - Az óvodaköteles korú gyermekek 2016/2017. nevelési évre szóló óvodai beíratásáról adott ki tájékoztatást a százhalombattai Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztálya. Az önkormányzat arra kéri az érintett szülőket, hogy az alábbiakban meghatározott időpontban gondoskodjanak gyermekük óvodába történő beíratásáról.
Zenei ritkaságok a húsvéti koncerten
2016-03-22 - Ismét nagysikerű húsvéti koncertet adott a Canticum Novum Kamarakórus a százhalombattai Szent István templomban március 17-én. A dr. Csehák Izolda vezette énekegyüttes idén sem okozott csalódást közönségének, csodálatos zenei élményt nyújtottak, több új darabot, zenei különlegességeket mutattak be.
Négy köbméter szemét a vízparton
2016-03-21 - Négy köbméter hulladéktól sikerült mentesíteni a vízpartot a Hulladékkommandó hagyományos vízvilágnapi akciója során, Százhalombattán március 19-én. A szemétszedésben  az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói mellett néhány városlakó is részt vett.
Zenei ritkaságok a húsvéti koncerten
2016-03-17 - Ma este tartja hagyományos húsvéti koncertjét a Canticum Novum Kamarakórus Százhalombattán, a Szent István templomban. Az énekegyüttes idén is több új darabbal, zenei különlegességekkel készült – tudtuk meg dr. Csehák Izolda karvezetőtől.
Esernyős március
2016-03-16 - A nulla fok közeli hőmérséklet és a kitartó eső ellenére a megszokott számban gyűltek össze a városlakók, hogy megkoszorúzzák Petőfi Sándor szobrát a Gesztenyés úti parkban, Százhalombattán március 15-én. A résztvevők a művészeti iskola fúvószenekarát követve vonultak a Szent István térre, ahol a Színházteremben folytatódott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi megemlékezés.
Nem támogatják a betelepítést - Rendkívüli testületi ülés
2016-03-11 - A kéményseprő-ipari szolgáltatásról, a kötelező betelepítési kvóta elleni fellépés támogatásáról szóló javaslatról döntött a százhalombattai képviselő-testület március 10-ei rendkívüli ülésén, továbbá határoztak arról is, hogy a Százhalom Egészségügyi Központ nemrégiben elhunyt, kiváló főorvosát, Dr. Kováts Attilát az Önkormányzat saját halottjának tekinti.
A lány, az örökké asszony - a nő
2016-03-09 - Ünnepi műsorral köszöntötte a hölgyeket a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete a Nemzetközi Nőnap alkalmából március 8-án a BKK Színháztermében.
A dal ugyanaz marad
2016-03-08 - Múltidéző koncerttel kezdődött az Arany János Általános Iskola és Gimnázium jubileumi évének egyik kiemelt eseménye, az öregdiák találkozó március 4-én. A BKK színházterme zsúfolásig megtelt az intézmény egykori és jelenlegi diákjaival, pedagógusaival.
Programajánló
2016-03-08 - Március 10. (csütörtök) 17 óra: Délutáni színház – Colin Higgins: Maude és Harold – Vígjáték a Körúti Színház előadásában – Jegyár: 2000, nyugdíjas: 1500 forint – BKK Színházterem Március 14-ig tekinthető meg Hudák Eszter fotókiállítása a BKK Mini és Lépcső galériájában.
Nyugodt hónap a polgárőröknél
2016-03-07 - Szolgálatteljesítés szempontjából viszonylag nyugodtan telt a február a százhalombattai Városi Polgárőrség számára.
Újdonságok a könyvtárban
2016-03-04 - •    Boris Vian: Ki érti a csajokat?
Erasmus+ diákcsere a spanyolországi Tomelloso-ban
2016-03-03 - Az Erasmus+ az Európai Unió által támogatott, Iskolák, óvodák stratégiai partnersége program.
Kempo világkupa negyedszer is Battán
2016-03-01 - A Dojo Lovász SKE szervezésében és a Magyar Tradicionális Kempo Karate Szövetség védnöklésében kerül sor a XIV. Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupára március 4-6. között, a VSZK-ban. A nemzetközi megmérettetésen tíz ország harcosai vesznek részt, a Százhalombattai Kick-box SE 7 fővel képviseli városunkat.
Nyílt napok az óvodákban
2016-02-25 - Szivárvány Óvoda (Százhalombatta, Liszt F.
Velencei karnevál a könyvtárban
2016-02-24 - Bár a farsangi szezonnak vége, a Hamvas Béla Városi Könyvtárban a velencei karnevált idézik Krieg Ferenc festményei február 26-ig.
Programajánló
2016-02-24 - Február 25. (csütörtök) 18 óra: Világjáró Battaiak: Egyiptom, kalandok, legendák, épületek, emberek – Előadó: Kovács Máté Gergő – Belépődíj: 500 forint – BKK Kamaraterem Február 27. (szombat) 10-18 óráig: Esküvő kiállítás a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpontban – Értékes nyeremények, trendi és hagyományos dekorációs ötletek, ruhabemutató, esküvői smink- és hajköltemények, tortacsodák, dj-k, zenekarok, fotósok és kedvezmények – A belépés díjtalan.
Feladtátok a leckét!
2016-02-23 - Így köszöntötte az év sportolóit Szél Pál a február 19-i Sportgálán, Százhalombattán. A szakbizottsági elnök szerint nagyon nehéz helyzetben voltak, amikor ki kellett választaniuk a díjazottakat, hiszen nem egy battai sportoló ért el országos, illetve nemzetközi szintű eredményeket.
Városi nőnap a Színházteremben
2016-02-22 - A Nemzetközi Nőnap alkalmából ünnepi műsorral várja a hölgyeket a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete március 8-án 17 órakor a Barátság Kulturális Központ Színháztermében.
Farsang és bál az Aranykapun túl...
2016-02-17 - A farsangolás és a bálok hétvégéje volt február elején a városi iskolákban így az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban is.
Telekértékesítéssel támogatják az otthonteremtést - Képviselő-testületi összefoglaló
2016-02-12 - Telekingatlanokat jelöl ki értékesítésre a százhalombattai önkormányzat. A cél, hogy a város segítse azokat, akik az állami otthonteremtési programhoz kapcsolódva juthatnak saját lakáshoz. Egyebek mellett erről is határoztak a képviselők a testület február 11-i tanácskozásán.
Közmeghallgatás - Szolgáló és szolgáltató önkormányzat
2016-02-09 - Bár a város bevételei tartósan alatta maradnak a korábban megszokottnak, a százhalombattai képviselő-testület továbbra is szolgáló és szolgáltató önkormányzatot szeretne működtetni – mondta Vezér Mihály polgármester a február 8-i közmeghallgatáson. Az idei 6 milliárdos költségvetést 100 millió forintos működési szufficittel tervezik. A kötelező feladatokat még mindig magas színvonalon látja el a város, és a megszorító intézkedések után is többet költünk a nem kötelező feladatokra, mint ezekre.
Elhunyt Horváth László
2016-02-08 - Életének 85. évében, január 16-án elhunyt vitéz Horváth László.
Programajánló
2016-02-08 - Február 14. (vasárnap) 15 óra: Családok délutánja a BKK-ban – 15-18 óráig: Baba-és gyermekruha börze, kézműves foglalkozás – 15-17 óráig: Babaklub – 15 óra: Maminbaba bemutató foglalkozás – 15:30-kor: Bukfenc babatorna 1-3 éves gyermekek részére – 16 óra: Brumi maci születésnapja (bábelőadás a Meseerdő Bábszínház előadásában).
Töltsük fel közösen értéktárunkat!
2016-02-05 - Erre biztatja a százhalombattaiakat dr. Vicze Magdolna, a helyi Értéktár Bizottság elnöke.
Marad a takarékoskodás
2016-02-02 - 1,385 milliárd forintot visszakap a százhalombattai önkormányzat a Hungária Értékpapír Zrt.-ben ragadt vagyonából. Ez az, az összeg, amelyet a város befektetéseként, diszkontkincstárjegyekben tartottak nyilván a cégnél. Tavaly év végén a helyi adóbevételek is növekedtek 300 millió forinttal. A képviselő-testület ennek ellenére a novemberben elfogadott koncepció alapján tervezi a 2016-os költségvetést, tehát marad a szigorú takarékoskodás – tájékoztatta lapunkat Nagy Balázs, a Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottság elnöke.  
Szolgáltatót vált a város - Képviselő-testületi összefoglaló
2016-01-26 - A Fővárosi Vízművek Zrt. látja el a víziközművek üzemeltetését és az ivóvíz-szolgáltatást Százhalombattán március 31-től. Erről január 21-i rendkívüli ülésén döntött a képviselő-testület.
Tehetséggondozó szavalóverseny
2016-01-25 - Harmadik alkalommal rendezte meg a százhalombattai Barátság Kulturális Központ a tankerületi Himnusz szavalóversenyt január 21-én. A tavalyi versenyen is résztvevő, Szerbiában élő magyar kislánnyal együtt összesen 17 általános, illetve középiskolás diák indult a megméretésen.
"Bál volt itt, most véget ért..."
2016-01-25 - Az idei évben január 23-án került megrendezésre a Pitypangos Palánták Alapítványi Bálja az Óvárosi Tagóvodánkban.
Kapaszkodó és megtartó erő
2016-01-25 - Szavalóverseny, diákgála, kiállítás, színház – néhány a számos programból, amelyek a Magyar Kultúra Napjait tették ünnepivé Százhalombattán január harmadik hetében.
Ismét lesz saját lapja Pest megyének
2016-01-21 - Márciustól ismét lesz saját újságja Pest megyének, a vegyes profilú Pest Megye Lapja próbaszámát január végén juttatják el az olvasókhoz – tájékoztatott a megyei önkormányzat sajtófőnöke.
Újdonságok a könyvtárban
2016-01-21 - •    Dr. David R.
Nehéz elképzelni, hogy változik a vélemény
2016-01-21 - Bár hivatalos állásfoglalás még nem született, a képviselő-testület többsége nem támogatja a Homatech Zrt. városba tervezett gumifeldolgozó üzemét – mondta el Török Sándor. A képviselőt azzal bízták meg, hogy közvetítsen a decemberben felkért szakértői csoport és az önkormányzat között.
Építési telkek eladók
2016-01-20 - Többségében dunai örökpanorámával rendelkező, közművesített építési telkeket értékesít az önkormányzat Százhalombatta óvárosi településrészén.
Kevesebb program, több együttműködés
2016-01-20 - A kényszerű takarékoskodás a Barátság Kulturális Központ működését sem hagyta érintetlenül Százhalombattán. Az önkormányzat 50 millió forinttal csökkentette az intézmény költségvetését. Jelentős változás az is, hogy január elsejétől a BKK üzemelteti a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontot.
Képviselői évértékelők
2016-01-20 - Mint minden évben, idén januárban is arra kértük a képviselő-testület tagjait, hogy tekintsenek vissza az előző esztendőre, és értékeljék azt városunk szempontjából, a közéleti szereplő, döntéshozó szemével. Az alábbiak ezek a rövid összegzések olvashatók. 
Programajánló
2016-01-13 - Január 15. (péntek) 17 óra: Kovács Lilla kiállításának megnyitója a BKK Lépcső galériájában.
Kevesebb nyitva tartás, drágább szolgáltatások
2016-01-12 - A városi szintű takarékoskodás jegyében megváltozott nyitva tartással és szolgáltatásokal állnak a városlakók rendelkezésére a százhalombattai közintézmények. A legtöbb intézményvezető azonban úgy nyilatkozott: keresik a lehetőségét annak, hogy a jelentősen szűkebben mért önkormányzati támogatás mellett is megtartsák a működési színvonalat.
Évnyitó lőverseny Battán
2016-01-12 - Idén is Százhalombattán ébredeztek az újév első versenyén a sportlövők január 9-10-én. Gyorsan kellett kelni, mert a VII. Shooting Open nemzetközi verseny egyben az első válogató volt a február végén megrendezésre kerülő győri 10 méteres Európa-bajnokságra.
Nem hagyjuk
2016-01-11 - Megtelt a főtér tiltakozókkal azon a demonstráción, amelyet két helyi civil szervezet, a Hulladékkommandó és a Napos Oldal rendezett a Homatech Zrt. városba tervezett gumifeldolgozó üzeme ellen Százhalombattán január 8-án. Az ezer-ezerkétszáz fős tömeg többször is a "Nem hagyjuk!" felkiáltást skandálta. Az eseményről több országos médium hírt adott.
Évértékelő visszatekintés
2016-01-08 - Tolna, Baranya, Fejér és Pest megyében, közel 50 településen jelen vannak. A jogszabályok szigorodásával a víziközmű cégek csak mintegy tizede maradt talpon, ami komoly szakmai követelmény elé állította az ágazat szereplőit, így a Mezőföldvíz Kft.-t is. Talpon maradtak, a 2014-es év elején megkapták a működési engedélyt, de ezzel az integráció nem állt meg, a nehézségek ellenére folytatták az építkezést. Csapó Sándor ügyvezető igazgatót kérdeztük a 2015-ös év történéseiről és a cég jövőjéről.
Kezdődnek a Magyar Kultúra Napjai
2016-01-08 - Kóruskoncert, szavalóverseny, képzőművészeti kiállítás és színház szerepel az idei ünnepi kínálatban a Magyar Kultúra Napja alkalmából Százhalombattán. A szervező a Barátság Kulturális Központ.
Jó évet zárt a VUK
2016-01-08 - A Százhalombattai VUK SE utánpótlás-egyesület elnöke valamennyi sportágban eredményesnek ítéli a tavalyi évet. Katona István a Halom Tévében arról is beszélt, hogy aggódnak a megemelt pályabérletek miatt.
Kézen fogva vezetett az élet
2016-01-08 - "Senki sem emlékszik rájuk, azokra az emberekre, akik megteremtették az utókor számára ezt a kényelmes, szép, tiszta kis várost. Emlékezzetek rájuk, míg csak éltek, nagyon sok szeretettel, mert megérdemlik!" – olvasható Bacs Lajosné Puch Julianna könyvében, amelynek beszélgetéssel egybe kötött bemutatójára január 25-én 17 órakor kerül sor a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
Évvége a polgárőröknél
2016-01-06 - Közgyűléssel egybekötött oktatást tartottak a százhalombattai polgárőrök december 4-én.
Hogy volt 2015?
2016-01-06 - A tavalyi esztendő kétségtelenül nem a legszebb és legsikeresebb fejezete volt Százhalombatta történetének. Hozott sikereket, elismeréseket, fejlődést, de kellemetlen meglepetéseket, nem várt nehézségeket is. 
Ádám dobozai
2016-01-06 - Összesen 173 ezer forint gyűlt össze a százhalombattai Soczó Ádám gyógykezelésére az elmúlt fél év alatt azokban a dobozokban, amelyeket két lelkes városlakó, Szeifertné Tóth Erika és Tápai Mónika készíttettek el és helyeztek ki a város több pontján.
Tiltakozik a Hulladékkommandó
2015-12-16 - A Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat két oszlopos tagja, valamint egy civil édesanya meglátogatták a Dunaszerdahelytől kb.
Programajánló
2015-12-16 - December 18. (péntek) 16:30-tól: Adventi játszóház, mézeskalács-készítés a Hamvas Béla Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában – Belépődíj: 500 forintDecember 19. (szombat) 16 óra: Karácsonyi táncgála – Fellépnek: Batta Balett Stúdió, Forrás Néptáncegyüttes, J.P.Dance Company, New Faces, Street Style, SZTC Táncszakosztály, Panic Crew, Urban Ghawazee Tribal törzsi hastánccsoport – Belépődíj: 800 forintDecember 19. (szombat) Matrica Műhely gyerekeknek – Kézműves foglalkozás, karácsonyi hangulatban "Matrica" MúzeumDecember 20. (vasárnap) 16 óra: P.I.
Egy kicsit más szemmel, más helyzetből
2015-12-16 - Két-három hete lázban ég a város a gumifeldolgozó megépítésének terve miatt. Fórum követ fórumot, folyamatos szakértői viták alakulnak ki, és nincs olyan ember Százhalombattán, akit ne foglalkoztatna a hirtelen kiderült befektetői szándék.
Kiskarácsony, nagykarácsony
2015-12-16 - Idén is az ovisok és a kisiskolások díszítették fel a város karácsonyfáját Százhalombatta főterén december 11-én. A hét méteres erdei fenyőt Pál Mátyás ajánlotta fel a Borostyán utcából.
Karácsonyfa - fogyasztóvédelmi szempontból
2015-12-16 - Az év utolsó hónapjában időszerű téma a fogyasztók körében a karácsonyfa-, pontosabban fenyőfa-vásárlás, illetve az ezzel kapcsolatos bosszúságok.
Újdonságok a könyvtárban
2015-12-16 - Harsányi Zsolt: Az üstökös – Petőfi életének regényeGantner Ádám: A sikszeSven Hassel: FagyhalálBollobás Enikő: Az amerikai irodalom rövid történeteBernáth- Németh: Gyógy- és fűszernövények gyűjtése, termesztése és felhasználásaDr. Ábrahám-Hörömpő Andrea: LélekmozaikokTilo Schabert: A politika méltóságáról és jelentőségérőlJennifer Chiaverini: A kémnőCsabai Márk: Újra szól....a hatlövetűMoldova György: Fej vagy írás Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta – nyitva tartás: H-K-CS-P:10-18, SZE zárva, SZO 8-12 – www.hbvk.hu
Égő fáklyaként akart meghalni?
2015-12-09 - Súlyos égési sérülésekkel került kórházba az a 49 éves százhalombattai férfi, aki benzinnel lelocsolta majd meggyújtotta megát december 3-án este a Szent István téren. A helyszínen tartózkodók elmondása szerint néhány percig égő testtel rohant, majd a téliesített díszkútba menekült, amelyben összegyűlt némi víz.
Ünnepi összefogásra hív a Magyar Vöröskereszt
2015-12-07 - Az ünnepek közeledtével egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez. A legnagyobb hazai humanitárius szervezet a Coca-Cola Karácsonyi Karavánon, a Mikulásgyárban és a 1359-es adományvonalon várja az adományokat. December 11-én és 12-én pedig élelmiszergyűjtést szervez – egyebek mellett a százhalombattai Tescoban is. Az ünnepek előtt több ezer önkéntesét mozgósítja a szervezet.
Programajánló
2015-12-03 - December 3. (csütörtök) 17 óra: Jön a Mikulás!
Teljes körű marad az egészségügyi ellátás
2015-12-02 - Az idén elvégzett feladatokról, a jövő évre tervezett megszorításokról, a gumifeldolgozó-üzemről és az egészségügyi ellátásról tartott lakossági fórumot a dunafüredieknek Vezér Mihály polgármester, valamint Török Sándor és Szél Pál, a városrész képviselői november 30-án.
Múltunk jelene
2015-12-02 - Ikonikus épületek, jellegzetes utcaképek, privát történetek, Százhalombatta közel félévszázados fejlődésének kiragadott pillanatai keltek életre a Városi Archívum "Ilyen volt, ilyen lett" című programjának második találkozóján a Hamvas Béla Városi Könyvtárban november 26-án.
Magukon is spórolnak a képviselők - Képviselő-testületi összefoglaló
2015-12-01 - Egy havi tiszteletdíjnak megfelelő összeggel csökken a képviselők, külsős bizottsági és felügyelő-bizottsági tagok, valamint tanácsnokok tiszteletdíja a következő évben Százhalombattán. Egyebek mellett erről is döntött a képviselő-testület idei utolsó, november 30-i tanácskozásán. A határozat Szél Pálnak, az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnökének az önálló indítványára született. A csökkentés éves szinten 6-7 milliós megtakarítást eredményez a városnak, célja, hogy az önkormányzat választott tisztviselői kifejezzék: maguk is kiveszik a részüket a szükségessé vált általános takarékoskodásból.
Megalakult Százhalombatta Bűnmegelőzési Tanácsa
2015-11-26 - Megalakult a százhalombattai Bűnmegelőzési Tanács november 25-én. A héttagú, helyi szakemberekből álló testület Sinka László alpolgármester javaslatára jött létre. Célja a város közbiztonságának és a lakók biztonságérzetének növelése. Konzultatív, véleményező, javaslattevő munkát végez szoros együttműködésben a rendőrséggel, az egyéb közbiztonsági szervezetekkel és a képviselő-testülettel.
Időpontváltozás
2015-11-26 - A Hamvas Béla Városi Könyvtár pontosította Színek, versek, hangulatok című rendezvényének dátumát.
A HVBK programjai
2015-11-25 -         A Hamvas Béla Városi Könyvtár pontosította Színek, versek, hangulatok című rendezvényének dátumát.
Kipróbáltuk az iskolamenzát
2015-11-23 - Százhalombattán a P.Dussmann Kft. biztosítja a közétkeztetést. Az új menzatörvénnyel kapcsolatos negatív visszhangok miatt a cég lehetővé tette, hogy az iskolákban osztályonként két-két szülő megkóstolja a gyereke ebédjét. A november 19-i menzamustrán a Hírtükör munkatársa, Nemes Dóra is részt vett. Az alábbiakban személyes beszámolója olvasható.
Programajánló
2015-11-18 - November 19. (csütörtök) 18 óra: Tvrtko túlmegy minden határon – Belépődíj: 1500 forint – BKK SzínházteremNovember 19. (csütörtök) 18 óra: Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem: Kreatív Hamvas Olvasókör 3. – Téma: Hamvas Béla Megrendelés című esszéje – HBVKNovember 20. (péntek) 18 óra: Görög Kulturális Est a BKK Kamaratermében - A filhellén magyar és a hungarofil görög kapcsolatrendszer történelmi jelentősége - Dr. Diószegi György Antal művelődéskutató előadása – 19 órától táncház: ZEYS és barátai – Szervező: Görög Nemzetiségi ÖnkormányzatNovember 26. (csütörtök) 18 óra: Városi értékek – értékes városiak 4. – Egy délután a Városi Archívum Baráti Körével: Ilyen volt, ilyen lett II.
Születéstől felnőttkorig
2015-11-17 - Az "okos" családok, az eredményes kommunikáció, a testvérkapcsolat, az autista integráció, valamint a stresszkezelés lesz a témája a Szülők Fóruma idei Születéstől felnőttkorig című konferenciájának november 27-én. A népszerű rendezvényre pedagógusokat, segítő szakembereket és szülőket várnak a szervezők.
Mikor vagyunk egészségesek?
2015-11-17 - Ha nem vagyunk betegek.
Elkezdődött a tüdőszűrés
2015-11-13 - Két év kihagyás után ismét térítésmentes tüdőszűrésre várják a városlakókat a Százhalom Egészségügyi Központban november 11-től december 9-ig Százhalombattán. A megelőzést szolgáló vizsgálatok elvégzését az önkormányzat 3 millió forintos támogatása teszi lehetővé. A szakrendelő az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet közreműködésével külön figyelmet fordít a dohányosokra.
Mítosz kontra valóság - Történelmi tévhitek a vérgrófnő életéről
2015-11-13 - Báthory Erzsébet nevéhez évszázadok óta kegyetlen tettek legendái fűződnek, az utóbbi évek kutatásai alapján azonban biztosnak tűnik, hogy nem igazak. Brutális sorozatgyilkos volt vagy koncepciós per áldozata? Báthory Erzsébetről tartott előadást Kovács Edina történész november 10-én Százhalombattán, a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
Lakossági fórum
2015-11-12 - A ZENÁLKÓ ETEL ÓVÁROSI KÖZÖSSÉGI HÁZBAN Időpont: 2015. november 18. (szerda) 17.00 órától – 19.00 óráig
A lélek megnyugvása, az elme szabadsága
2015-11-11 - A kézimunka egyfajta meditáció, elmerülés, a lélek megnyugváshoz, az elme pedig szabadsághoz jut általa. Krúdy Gyula vélekedése a százhalombattai Folthalom kézimunkacsoport regionális találkozóján hangzott el november 7-én. A közös alkotáson, kiállításon és vásáron kilenc település patchwork-öseit látták vendégül a battai foltvarrók.
Programok az Idősek Klubjában
2015-11-11 - Sajnálatos módon egyre több hír szól arról, hogy az idősek jóhiszeműségét kihasználva ingatlanukba bejutnak, értékeiket elveszik, megkárosítják őket.
Eseménydús és sikeres hónap - Októberi polgárőr beszámoló
2015-11-08 - Nagy sikerrel és eseménymentesen zajlott le a "MOL 50" rendezvénysorozat városunkban.
Eseménydús és sikeres hónap - Októberi polgárőr beszámoló
2015-11-06 - Nagy sikerrel és eseménymentesen zajlott le a "MOL 50" rendezvénysorozat városunkban.
Mindenre kevesebb jut
2015-11-05 - Bár többen hangsúlyozták, hogy nehéz és olykor fájdalmas döntéseket kellett meghozni, a százhalombattai képviselő-testület egyhangúlag fogadta el a 2016-os költségvetés előkészítésére vonatkozó határozatokat. Jövőre 2 milliárddal akarnak kevesebbet költeni, mint idén, amelynek jelentős átszervezés, takarékossági intézkedések és státuszcsökkentés az ára. Nőnek a vállalkozók terhei és – átmenetileg - csökkennek a szociális támogatás lehetőségei. A képviselő-testület november 4-én tartotta ülését.  
Takarékos költségvetés
2015-11-03 - Több módosításról is tárgyaltak a szakbizottságok a novemberi testületi ülést megelőzően, amelyen a tervek szerint Százhalombatta 2016. évi költségvetését készítik elő. Javaslat született a többi között a közalkalmazotti bértábláról, a hulladékgazdálkodásról szóló rendelet, valamint az SZMSZ módosításáról is.
Újdonságok a könyvtárban
2015-11-02 - Pölös Annamária- Kovács Nikoletta: Játékmozaik, készségfejlesztő játékok gyűjteményeCs.
Programajánló
2015-11-02 - November 5. (csütörtök) 18 óra: Városi értékek – Értékes városiak 3. – Mi a grafológia?
Városi ünnepség a forradalom évfordulóján
2015-10-27 - Göncz Árpád köztársasági elnökre, Százhalombatta díszpolgárára emlékezett Vezér Mihály polgármester az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára rendezett városi ünnepségen október 23-án. A rendezvényen átadták a Pro Urbe Százhalombatta Díjat Mazumel Ferencnek, a Halom Televízió ügyvezetőjének.
Márton Béla festőművészre emlékezve
2015-10-27 - Ünnepélyesen felavatták a Márton Béla festőművész tiszteletére állított síremléket a százhalombattai köztemetőben október 22-én. A síremléket a Márton Béla Társaság és az ÉSZKE állította közadakozásból.
Mindenik embernek a lelkében dal van
2015-10-20 - A kisgyermekek nevelésének, fejlesztésének egyik fontos területe a zenei nevelés.
Újdonságok a könyvtárban
2015-10-20 - Benina: Rekviem a szivárványodértGratch, Alon: Ha a férfi beszélni tudna....Hortobágy örökségei: Kényszermunkatáborok és lakóik nyomábanKingsbury, Karen: Mint pitypang a szélbenMárai Sándor: Ég és földPék Zoltán: Feljövök érted a város alólRobinson, Kim Stanley: AuroraRösel, Manuela: Ha fáj szeretniSchein Gábor: SvédSiegel, Daniel: A gyermeki elme Hamvas Béla Városi Könyvtár - Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 12-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap, www.hbvk.hu
Programajánló
2015-10-19 - Október 22. (csütörtök) 18 óra: Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem: Kreatív Hamvas Olvasókör 2. – Téma: Hamvas Béla Fiziognómia c.esszéje – A hitványság: az erőszak, a hazudozás és a fosztogatás rehabilitálása (Patmosz I.)Október 23. (péntek) 10 órától: Városi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulója alkalmából – 10 órakor: Koszorúzás a Szent István téren, a kopjafánál.
Szeretet, szolidaritás, méltóság
2015-10-19 - Göncz Árpád volt köztársasági elnök örökre beírta a nevét a magyar nemzet történelmébe, de talán kevesen tudják róla, hogy részt vett a Magyar Hospice Alapítvány létrehozásában – emlékeztetett Sinka László a Hospice Világnap alkalmából rendezett városi ünnepségen október 16-án a Gátőrházban.
Útfelújítás pályázati pénzből
2015-10-15 - Kétszáz millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást nyert a százhalombattai önkormányzat a Fogoly utca teljes felújítására és négy kisebb közút rendbetételére. A kivitelezés jövő tavasszal kezdődhet – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester október 15-én.
Mégsem volt kém? Történelmi tévhitek Mata Hariról
2015-10-15 - A szexuális zaklatástól a bántalmazó férjen és prostitúción át egészen a politikáig mindent megtalálunk Mata Hari regényes, fordulatokkal és tragédiákkal teli életében. Az indiai táncosnőként és kurtizánként hírhedtté vált asszonyról tartott előadást Kovács Edina október 13-án a Hamvas Béla Városi Könyvtárban..
A GVH is jóváhagyta a százhalombattai fűtőmű átvételét
2015-10-14 - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta, hogy a Veolia Energia Magyarország Zrt. (korábbi nevén Dalkia Energia Zrt.) vegye át a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.-től a százhalombattai fűtőművet. Ezzel az egyik legfontosabb akadály hárult el a két fél között július elején aláírt, a kazánokat működtető Dunai Hőtermelő Kft. megvételéről szóló megállapodás megvalósulása elől.
Házról házra - Új évad a BKK-ban
2015-10-07 - Egész hétvégés zenei rendezvény nyitja meg a Barátság Kulturális Központ új évadát október 3-4-én. A szezon hivatalosan a Kszelmann Flóra Dunafüredi Közösségi Házban tartott "ramazurival" vette kezdetét szeptember 25-én.
Tenisz
2015-10-07 - "La Pietra" kupa elnevezéssel városi bajnokságot rendezett a SZVUK SE teniszszakosztálya október 3-án.
Iskolakezdés és ifjú polgárőrök
2015-10-07 - A szeptember számunkra és sok mindenki számára az iskolakezdést jelentette.
Tovább javult a közbiztonság
2015-10-06 - Százhalombatta közbiztonsági helyzete a tavalyi évhez képest is tovább javult. A 2015-ös év első kilenc hónapjában szinte feleződött a bűncselekmények száma, ezen belül is a lakosságot leginkább irritáló kertes és lakásbetörések száma csökkent a leginkább.
Mennyei harmónia
2015-10-05 - Pituk József festményeivel és hangulatukhoz illő harmonikus lírával folytatódik a Hamvas Béla Városi Könyvtár "Színek, versek, hangulatok" című rendezvénysorozata október 6-án 18 órakor. 
Köszöntő
2015-10-01 - Kedves Ünnepeltek! Az Idősek Világnapja alkalmából szeretettel és tisztelettel köszöntöm településünk minden kedves idős polgárát Százhalombatta Város Önkormányzata nevében.       Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét hivatalosan az Idősek Világnapjává. Ez a nap az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól, amely magában foglalja támogatásukat, szeretetüket, valamint annak kifejezését, hogy ők társadalmunk alappilléreit jelentik. Szükségünk van mindarra az élettapasztalatra, higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, valamint arra a türelemre, elfogadásra, miként minket tanítanak, nevelnek.        
Nyárbúcsúztató a lövészeknél
2015-09-30 - Idén is felállította mobil lőterét a Százhalombattai Lövészklub a Battai Napokon, amely az egyesület utolsó nyári szabadtéri programja volt. A három nap alatt közel négyszázan próbálták ki a lövészetet, közülük százhatvanan a gyengébbik nemből.
Nagyra nőnek
2015-09-29 - A százhalombattai hulladékkommandó legifjabb és legidősebb tagjai egy évvel ezelőtt két oxyfát ültetettek a városban.
Csiribí-csiribá, Kipp-Kopp
2015-09-29 - Varázslatos kalandok várták a Kipp-Kopp Óvoda kisebb-nagyobb lakóit a közel huszonöt éves hagyománnyal rendelkező egész hetes programsorozaton szeptember 21-25 között.    
Megemlékezés az aradi vértanúkról
2015-09-28 - M E G H Í VÓ   "Aradi vár!
Nehéz búcsú
2015-09-25 - Utoljára vett részt a százhalombattai képviselő-testület ülésén Molnár Mihályné aljegyző, valamint Kiss Anna, a Szervezési és Önkormányzati Iroda munkatársa szeptember 24-én. A képviselő-testület tagjai köszönetet mondtak kiváló munkájukért és jó egészséget, boldog nyugdíjas éveket kívántak nekik.
Bűnmegelőzési tanácsot hoz létre az önkormányzat - Képviselő-testületi összefoglaló
2015-09-25 - Héttagú, helyi szakemberekből álló bűnmegelőzési tanácsot hoz létre az önkormányzat Százhalombattán. Egyebek mellett erről is döntöttek a képviselő-testület szeptember 24-i ülésén. A Sinka László alpolgármester javaslatára létrejövő tanács a közrend és a közbiztonság fenntartásához, erősítéséhez járulhat hozzá szoros együttműködésben a rendőrséggel, az egyéb közbiztonsági szervezetetekkel és a képviselő-testülettel. Több településen már hatékonyan tevékenykednek, sikeresen pályáznak a kormány által támogatott bűnmegelőzési tanácsok, működésükhöz nincs szükség önkormányzati forrásra.
Új könyvek a könyvtárban
2015-09-22 - • Hazám: elbeszélések, novellák • Varga Bence: Esős évszak  • Marie Forleo: Az elbűvölő nő  • Polona Glavan: Éjszaka Európában  • Jodi Picoult: Csodalány  • Daniel Goleman: Fókusz  • Molnár Rezső: Hiénák kora  • Salinger: Három korai történet  • Daniel Goleman: A jóság hatalma  • Gróf Bethlen István és kora  • Donna Tartt: Titkos történet    Hamvas Béla Városi Könyvtár - Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 12-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap - www.hbvk.hu          
Programajánló
2015-09-22 - Szeptember 24. (csütörtök) 18 óra: A Magyar Népmese Napja – Kádár Annamária: Mesepszichológia c.
Egy gólos siker Várpalotán
2015-09-21 - 2015. szeptember 19. szombat 18:00 Városi Sportcsarnok Várpalotai BSK – Százhalombattai KE 22:23 (8:14)
Mesehétté terebélyesedett Benedek Elek születésnapja
2015-09-21 - Tizenegyedik éve ünnepeljük Benedek Elek népmesegyűjtő születésnapján, szeptember 30-án a Magyar Népmese Napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult el.
SPortré - Mezei János, lassú víz
2015-09-17 - A százhalombattai Mezei János egész életében sportolt, de csak harmincas évei közepén kezdett versenyezni. Négy év alatt elsajátított egy új sportágat és a legeredményesebb huszonegy kick-boxos közé verekedte fel magát 2014-ben. Most 18-25 éves fiatalemberek az ellenfelei, de ha betölti a 41-et, akár még a veterán válogatott tagja is lehet.
Amíg csillog a szemetek, maradjatok gyerekek!
2015-09-17 - A huszonkettedik alkalommal megrendezett Battai Napok első nagykoncertjét a Kelemen kabátban adta, közvetlenül az ünnepélyes megnyitó és a díjátadások után. Az élő koncerten gyerekek és felnőttek egyaránt hangosan énekelték végig az együttessel - a többi között - a legismertebb számukat. Zsúfolásig megtelt a nagysátor, és kisebb-nagyobb társaságok foglalták el a kellemes beszélgetésekre lehetőséget biztosító Borfalut. Az őszies, hűvös időjárás és a szemerkélő eső sem szegte az érdeklődők kedvét.
Közösségért díjasok
2015-09-15 - A nedves és barátságtalan időjárás ellenére nagyon sokan voltak kíváncsiak a 2015-ös Battai Napok nyitórendezvényére szeptember 11-én. A nagysátorban az X-Faktorból ismerős énekes, Takács Nikolas hangolta szórakozásra a közönséget, majd Vezér Mihály polgármester nyitotta meg a háromnapos rendezvénysorozatot.    
Hatalmas ékszerdoboz
2015-09-11 - Sokunk hallott már a cserkészekről és - akár felületes, akár mély - elképzelése mindnyájunknak van arról, mit is csinálnak.
Aktív augusztus a polgárőröknél
2015-09-11 - Augusztus szárazföldön és vízen egyaránt sok feladatot rótt városunk polgárőrségére.
Harangoznak, Istenem, segíts!
2015-09-07 - Ezzel a címmel jelent meg Balla Károly könyve, amely a százhalombattai református templom történetét mutatja be.
Programajánló
2015-09-07 - Szeptember 11. (péntek) 18 óra: Wegenast Róbert festőművész kiállításának megnyitója az Érd Városi Galériában.
Kézilabda - Jól sikerült a nyitány, továbbjutás a Magyar Kupában
2015-09-07 - Vecsés SE Él-Team – Százhalombattai KE 25:25 (12:11) szeptember 4.
Kellemetlen meglepetések helyett
2015-09-04 - Olvasói levél nyomán jártunk utána, miként kezeli a százhalombattai önkormányzat a helyi adóbevételekből származó kinnlevőségeket. Az adózóknak érdemes tudni, hogy nem kapnak külön felszólítást, ha hátralékot halmoznak fel, hanem az önkormányzat megteszi a jogilag szükséges lépéseket. Kérdéseinkre a Polgármesteri Hivatal Adócsoportja válaszolt.
Új könyvek a könyvtárban
2015-09-03 - • Oroszlány Péter: Tanulásmódszertan   • Caroline Knapp: Pia - Egy Lovesztori   • Czeizel Endre: Tehetség - talentum - jó szerencse, semmi más?
Több battait a battaiaknak!
2015-09-02 - A 22. Battai Napok három fő helyszínen, a Városi Szabadidő Központ teljes területén, a parkolóban - két színpaddal -, valamint a strand előtt felállított vidámparkkal várja a szórakozni vágyókat szeptember 11. és 13. között. Igaz, nem lesz Játékos Városiak Találkozója, de más programokban nagyobb teret kapnak a százhalombattai tehetségek, alkotó közösségek.
És ne felejtsük el, hogy mosolyogni kell!
2015-08-31 - Az a jó iskola, ahol jó gyereknek lenni – idézte az egykori tanítványt, Véghelyi Balázs költőt a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó azon az ünnepélyes tanévnyitón, amelyet az intézmény fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából rendeztek augusztus 31-én. Az Arany nagyon sok szempontból jó iskola: rendkívül népes, rendkívül sokszínű és rendkívül nyitott az újra.
Más mai fiatalok
2015-08-25 - Ezek a mai fiatalok nem csinálnak semmit, nem lehet őket motiválni, a számítógép előtt folynak el a napjaik, üresen száll el az életük... Hányszor halljuk ezeket a panaszokat, sóhajokat?! Amik részben igazak is. Vannak azonban néhányan, akik mások helyett is pörögnek és tartalmasan töltik az idejüket.
Három újabb oxyfa
2015-08-25 - Három oxyfát ültettek a Városi Szabadidő Központ sportpályája mellett augusztus 24-én Százhalombattán. A különleges tulajdonságokkal rendelkező klímanövény-csemetéket Kántor Imre, a huszonkét éve Százhalombattán működő Feszpor Kft. egyik tulajdonosa ajánlotta fel a városnak. Az ültetésen részt vett Szél Pál, Dunafüred képviselője, Koller János, a VSZK, továbbá Szabóné Dósa Éva, az oxyfákat forgalmazó Carbon Solutions Kft. munkatársa.
Őrizni a múltat, tisztelni az elődöket
2015-08-24 - Az előző évhez hasonlóan, idén sem volt kegyes az időjárás az augusztus 20-i rendezvénysorozat szervezőivel, nézőivel. A csepergő eső azonban nem szegte kedvét a városlakóknak Százhalombattán. Sokan ellátogattak a szabadtéri programokra, és a Barátság Kulturális Központ színházterme is megtelt a zenei, táncos bemutatókon, a városi ünnepségen, valamint könnyűzenei koncerteken.
Munkalehetőség
2015-08-19 - A Pitypangos Óvoda pályázatot hirdet határozatlan idejű gyógypedagógusi munkakör betöltésére.
Színes padok
2015-08-12 - A SZAK Stúdió (Százhalombattai Alkotók Köre) képzőművészei évek óta járulnak hozzá a Summerfest még színesebbé tételéhez. Hol kiállítással, hol zászlókkal, az utóbbi időben köztéri eligazító táblákkal jelentek meg a fesztivál idején.
Szárazon és vízen is szolgálunk
2015-08-11 - Bár a júliusi hónap a kánikula jegyében telt, polgárőreink minden feladatot elláttak a nagy melegben is.
Tenisz
2015-08-10 - 08. 03-08. 09. Korosztályos Magyar Bajnokság Szeged L 14 Dávid Cintia.
Hangos képzőművészet
2015-08-07 - Két kiállítás is nyílik egymásba kapcsolódva augusztus 13-án 18 órától Százhalombattán. A megnyitó első helyszíne a Barátság Kulturális Központ Lépcsőgalériája, ahol a SZAK Stúdió barátai mutatkoznak be, majd a Szekeres József rendezvényközpont Kor-SZAK Galériájában a százhalombattai alkotócsoport digitális eszközök felhasználásával készült munkáival találkozhatnak a látogatók.    
Új könyvek a könyvtárban
2015-08-06 - Stephen King: Újjászületés Spíró György: Diavolina Hidas Judit: Anyátlan nemzedék Dr. Toperczer István: Afganisztán : MÁS-KÉPP Michio Kaku: Az elme jövője Barbara Pease: A testbeszéd enciklopédiája Körmendi Lajos: A controlling alapjai Ranschburg Jenő: A serdülőkor Maia Szalavitz: A ketrecbe zárt fiú Giulia Enders: Bélügyek   Hamvas Béla Városi Könyvtár Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 12-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap www.hbvk.hu
Új szereplő a helyi energiaellátásban
2015-08-04 - A százhalombattai fűtőmű adásvételéről kötött megállapodást a Veolia Energia Magyarország Zrt. és a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. A szerződés értelmében a fűtőművet üzemeltető Dunai Hőtermelő Kft. a Veolia tulajdonába kerül. Az ügyletet még jóvá kell hagynia a Gazdasági Versenyhivatalnak, valamint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak, de az új tulajdonos bízik abban, hogy az előttünk álló fűtési szezonban már ő szolgáltatja a Szákomnak a hőenergiát. A százhalombattai fűtőművet 2013-ban építette a Dunamenti Erőmű akkori tulajdonosa, a GDF SUEZ, kifejezetten a város távhőellátására. A három kazánból álló üzem 4200 lakás távfűtéséhez szükséges hőmennyiség előállításáról gondoskodik. Mit jelenthet a tulajdonosváltás a város számára, és milyen tervei vannak Battán a Veolianak? – erről kérdeztük Fernezelyi Ferencet, a cég kereskedelmi igazgatóját.
Találnak maguknak feladatokat
2015-07-30 - Hagyományos havi találkozójukra gyűltek össze a Köztisztviselők Nyugdíjas Klubjának tagjai a Kszellmann Flóra Dunafüredi Közösségi Házban július 28-án. Az asztalokra csülökpörkölt került, a "szellemi étlapot" pedig a meghívott vendég, Vezér Mihály polgármester nyújtotta át volt kollégáinak.
Együtt Óvárosért
2015-07-28 - Sinka László alpolgármester, Óváros képviselője, a csapatmunkában hisz, ezért a tavaly őszi önkormányzati választásokat követően rövid időn belül életre hívta az Óvárosi Tanácsadó Testületet. Úgy véli: "ez nem one-man show, a területi képviselőnek biztos, hogy szüksége van az aktív napi együttműködésre a körzetében élőkkel."
Új könyvek a könyvtárban
2015-07-27 - Harmat és vér : Erdélyi magyar írók vadászelbeszélései Csontos János: Angyaldekameron Halper László: Zenészlegendák : Legendás történetek legendás romazenészekről Dr. Kemény János: Medvekaland a Kárpátokban Horváth Péter: Öl Mircea Eliade : Bengáli éjszaka Kerr, Philip: Berlin Noir : Halálos március Michael Crichton: Az elveszett világ.
Közfoglalkoztatás Százhalombattán
2015-07-16 - A százhalombattai önkormányzat és intézményei jelenleg 32 közfoglalkoztatott számára biztosítanak munkalehetőséget augusztus 31-ig.    
Tenisz
2015-07-16 - Korosztályos Megye Bajnokság – július 4-05. Dunakeszi L 10 Csibrák Antónia I.
Miért hallgatunk?
2015-07-14 - A közbeszédben, az interneten, főleg a városi értelmiség körében terjed, hogy a baloldal hallgat, nem reagál érdemben a lakosságot érintő kérdésekre, mint az egészségügy helyzete, a város pénzügyi gondjai, stb.
Főként a parkokra koncentrálnak
2015-07-10 - Rendkívüli esemény nélkül zajlottak a szolgálatok a Városi Polgárőrségnél Százhalombattán, június folyamán.
Nyári diákmunka
2015-07-02 - A korábbi évekhez hasonlóan a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett a kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályai és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai idén is elindítják a Nyári diákmunka programot. A program már diákkorban hivatott elősegíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is.  
Állásajánlatok
2015-07-02 - ÁLLÁSAJÁNLATOK     A Pitypangos Óvoda felvételt hirdet egy fő gyógypedagógus részére határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyban, teljes munkaidőben.
Egészséggel és mosollyal töltött Happy napok a Kőrösiben!
2015-06-30 - A Kőrösis diákok és tanárok is nagyon várták június 8-9-ét.
Még lehet nevezni a városszépítő versenybe
2015-06-29 - Július 26-ig lehet nevezni a "Tiszta udvar – rendes ház" versenybe Százhalombattán. A legszebb társasházi, illetve családi házas előkerteket, valamint lakótelepi ablakokat és erkélyeket augusztus 10-e és 14-e között járja végig a zsűri.
battasport.hu
2015-06-29 - Százhalombatta sportéletéről, egyesületeiről, versenyekről és eredményekről tájékozódhatnak az érdeklődők a város első tematikus honlapján. Június elejétől friss hírek, hasznos információk várják a sportbarátokat, a téma iránt érdeklődőket.    
Tenisz eredmények
2015-06-29 - Városi Teniszbajnokság VSZK Kupa június 6. - korosztályos: I.
Hatalmas buli Óvárosban
2015-06-29 - Óriási sikert aratott a Guča partyzans majd a Mystery Gang élő koncertje az Óvárosi Napokon június 27-én. A zsúfolásig megtelt Szent László téren szinte az első dallamokra táncra perdült a közönség. DJ Köblinek már nem volt nehéz dolga, a nyáresti táncparti forró hangulatban kezdődött és úgy is ért véget.
SPortré - Gaszt Ákos, bajnok
2015-06-26 - Lehet, hogy a százhalombattai Gaszt Ákos szerencsés csillagzat alatt született, de, hogy burokban nevelkedett volna, azt semmiképp sem lehet elmondani róla. Nem jutott neki kiegyensúlyozott gyerekkor, mégsem kallódott el, sőt, sokak számára példaképpé vált, és ezt a sportnak köszöni.
További takarékoskodás - Képviselő-testületi összefoglaló
2015-06-26 - A Hungária brókercégnél eltűnt 1,9 milliárd forint és az iparűzési adóbevételek "mélyrepülése" miatt rendkívül nehézzé vált a város gazdasági helyzete, amely meghatározta a képviselő-testület június 25-i tanácskozását is. A testület tagjai szerették volna jelezni szolidaritásukat azokkal az intézményekkel, cégekkel és szervezetekkel, amelyek a költségvetési szigorítás miatt nehéz helyzetbe kerültek. Vezér Mihály polgármester kérte, ne tárgyaljanak aktuális jutalmáról, az ÉSZKE és a FIDESZ képviselőcsoport tagjai, valamint Szabó Attila bejelentették, hogy lemondanak egyhavi tiszteletdíjukról.
Folytatódik a Csóka-festmények odüsszeiája
2015-06-18 - Bukovina északi részén, Csernovicban nyílt újabb tárlata Csóka László százhalombattai festőnek. "Jelek az úton" elnevezésű, nonfiguratív festmény-összeállítása immár beteljesítette a nevében rejlő jóslatot: igen messzire jutott a "Matrica" Múzeumból, és az utazásnak még nincs vége.
Az újra felfedezett sziget
2015-06-17 - "Óhatatlanul összefonódnak a battai és érdi szálak, földrajzi, történelmi és társadalmi szempontból egyaránt" – vezette fel Jankovits Márta különböző korokban játszódó novelláinak gyűjteményét június 11-én a Hamvas Béla Városi Könyvtárban megtartott könyvbemutatón. "Az elveszett sziget ...és más battai történetek" a Hírhalom Könyvek legújabb kötete.
Három nap királyság
2015-06-17 - Az első tanév méltó megkoronázásaként háromnapos kirándulásra ment az Arany János iskola ének-zene tagozatos osztálya, Simó Ildikó és Simon Csilla tanítók vezetésével – Százhalombattára!
Pitypangos palánták "időutazása"
2015-06-16 - Immáron harmadik alkalommal vettek részt időutazáson a Pitypangos Óvoda és Óvárosi Tagóvodájának nagycsoportosai június 8-tól 12-ig.
Százhalombatta, hajrá, hajrá, Batta!
2015-06-16 - Ettől a kiáltástól volt hangos a Balaton június első hétvégéjén. A VUK SE U12-es kézilabda-csapata a legjobb nyolc között jutott a bajnokság országos döntőjébe. Százhalombattát mintegy ötven szurkoló képviselte, köztük volt Katona István, az egyesület elnöke is.
Dobj el mindent és olvass, avagy a nagy csönd
2015-06-16 - A városi könyvtár a "Nagy versmondás" című rendezvény mintájára június 9-én megszervezte a "Dobj el mindent és olvass!" című programot. Rögtön megtetszett az ötlet, bár kicsit különösnek találtam, hiszen az olvasás egyszemélyes tevékenység.
Gyógyulj meg, Ádám!
2015-06-16 - Rengeteg bátorító üzenetet kapott a százhalombattaiaktól Soczó Ádám, aki közel tíz éve baleset következtében súlyos fejsérülést szenvedett, és azóta küzd családjával együtt a felépülésért. Az "üzenetek" pénz formájában érkeztek, de többet mondanak minden szónál.
Programajánló
2015-06-16 - Június 25-éig látogatható Szecskó Ilona, kanadai-magyar festőművész kiállítása a BKK Galériájában.
Prágai tavasz és a magával ragadó Csehország
2015-06-14 - Mindegy, hogy szereted-e a kacsát knédlivel vagy sem, rajongsz-e a cseh sörért vagy utálod kesernyés ízét, tudod-e, hogy ki az a Svejk vagy nem, Csehország magával fog ragadni, ha szereted a romantikus hangulatú városokat.
Kezükben van a jövő
2015-06-12 - Az önkormányzat által alapított Pedagógia Díj mellett minisztériumi emlékérmeket és elnöki okleveleket vehettek át a százhalombattai nevelők és oktatók a városi pedagógusnapon június 8-án a BKK-ban.
Új könyvek a könyvtárban
2015-06-11 - John Le Carré: Single & Single  Fekete István: Tűnődések  Márai Sándor: A teljes napló, 1970-1973. - 2015  Misz József: A makroökonómia alapjai  Ferenc pápa: Ez a gazdaság öl  Dawkins: A csoda bűvöletében  Jean-Paul Didierlaurent: A 6:27-es felolvasó  Vargas Llosa: A diszkrét hős  Erdélyi magyar szótörténeti tár  Konrád György: Kerti mulatság.
Globális gondok, lokális tennivalók
2015-06-10 - Körmendiné Stoffer Zsuzsanna, a Százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskola biológia-testnevelés szakos tanára nyerte el az idei Környezetvédelmi Díjat az önkormányzattól. Az elismerést Vezér Mihály polgármester adta át a Környezetvédelmi Világnap alkalmából június 8-án.
Különleges vasárnap
2015-06-10 - Közös reggeli, vetélkedők, bábszínházi előadások, bográcsgulyás, kézműves foglalkozások, meseolvasás és egészségügyi szűrések tették emlékezetessé a napot a Családok Átmeneti Otthonában, Százhalombattán június 7-én. A "Kapunyitogató" elnevezésű program a Magyar Vöröskereszt Szociális Alapjának támogatásával, a Barátság Kulturális Központ és a Városi Családsegítő és Gondozási Központ közreműködésével valósult meg.
Rendezvényről rendezvényre
2015-06-09 - Több helyszínen teljesített szolgálatot a városi polgárőrség májusban Százhalombattán. A ragyogó időnek köszönhetően több nagy létszámú rendezvény is zajlott május 1-jén, ennek ellenére nem történt baleset, sem rendkívüli esemény.
Pótköltségvetésbe kerülhet a VUK támogatása
2015-06-09 - Várhatóan a júniusi testületi ülésen, a pótköltségvetés napirendje kapcsán tárgyalja újra a képviselő-testület a Százhalombattai Városi Utánpótlás Sportegyesület támogatását. Erről tájékoztatták a szülőket azon a fórumon, amelyet az önkormányzat rendezett számukra május 3-án.
Pezsgés a strandon
2015-06-05 - Idén is infópontot állítanak fel és különféle programokat kínálnak a vendégeknek a Városi Strandon a kulturális és szabadidős intézmények Százhalombattán. A cél a látogatások számának növelése, a helyi idegenforgalom fellendítése.
Környezettudatos mesekönyv óvodásoknak
2015-06-05 - Zöld jövő! címmel a környezetvédelem témáját feldolgozó mesekönyvet adott ki a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat. A 46 mesét tartalmazó könyv ünnepélyes bemutatójára a Környezetvédelmi Világnapon, ma, 17 órakor kerül sor a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
Világkörüli utazás a Szent István téren
2015-06-03 - A kontinensek bemutatása, földrészekhez kapcsolódó mesék és interaktív játékok köré szerveződött az idei városi gyereknap Százhalombattán. A borús idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a délelőtti programokon, délutánra pedig megtelt a főtér május 31-én.
Az elveszett sziget és más battai történetek
2015-06-03 - Öt elbeszéléssel megjelent a Hírhalom Könyvek legújabb darabja. A Százhalombatta múltjába kalauzoló mesék szerzője ezúttal is Jankovits Márta, a Faluvédő Egylet alapító elnöke, a város díszpolgára.
Két nap Óváros
2015-06-03 - Balkán rezesbanda, rockabilly, mese, búcsú, gyalogtúra, utcabál - az egész családnak kikapcsolódást és élményt kínálnak az Óvárosi Napok június 26-27-én. És még csak ki sem kell mozdulni otthonról!
Kicsit más Battai Napok
2015-06-03 - Sramlibál és Saragossa Band, lovas színház és tinidiszkó – minden korosztálynak találkozási lehetőséget és szórakozást kínálnak majd az idei Battai Napok. Hosszú évek után ismét a szervezőbizottság tagja a BKK.    
Programajánló
2015-06-03 - Június 4. (csütörtök) 18 óra: Szecskó Ilona, kanadai-magyar festőművész emlékkiállításának ünnepélyes megnyitója a BKK Galériában.
"Cseverészde" - az egyedül élő felnőtteknek
2015-06-01 - Találkozási módot ajánlunk azoknak az egyedül élő felnőtteknek, akik napjaikat magányosan töltik. Lehetőséget kínálunk arra, hogy hasonló helyzetben levő "társaikkal" közös élményeket nyújtó beszélgetésekkel, programokkal oldják magány adta elszigeteltségüket.
Biztosított a járóbeteg-szakellátás
2015-05-28 - A járóbeteg-szakellátás biztosítása érdekében is döntéseket hozott a százhalombattai képviselő-testület május 28-i tanácskozásán. Vezér Mihály polgármester elmondta, az üzemeltető-váltás után is garantált a szolgáltatások folyamatossága, de megvizsgálják, hogyan lehetne rentábilisabbá tenni az egynapos sebészet működtetését.
Új könyvek a könyvtárban
2015-05-28 - Kvász Iván: Tréflidolog Vajda Zsuzsanna: A gyermek pszichológiai fejlődése Max Hastings: 1914: Európa lángba borul Richard Bach: Hipnózis Philip Roth: Ellenélet Albert Gábor: Profik és amatőrök Andrew Hodges: Kódjátszma: Alan Touring élete Roland Huntford: Scott és Amundsen Posta Renáta: Paleolit gyorsételek hedonistáknak Ötvös Nagy Ferenc: Zománcművészet   Hamvas Béla Városi Könyvtár Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap www.hbvk.hu
Világutazástól a Nagy Sportágválasztóig - Gyermeknapi programok
2015-05-26 - "Előbb minden felnőtt gyerek volt. De csak kevesen emlékeznek rá." Antoine de Saint-Exupéry francia író híres gondolata arra buzdíthat minden felnőttet, hogy idézze fel gyermekkora szép élményeit. Akik szeretnék immár saját gyermekeikkel együtt újra átélni a csodákat, a könyv, játék édesség mellé – vagy helyett – válogassanak a színes programok közül gyermeknap alkalmából.
Szerettük a kihívást
2015-05-22 - Kategóriájában a kilencedik helyen végzett Százhalombatta az idei Kihívás Napján. Összesen ötezer hatszázan regisztráltak a legalább tizenöt perces mozgásba május 20-án a főtéren.
Marad a színvonalas egészségügyi ellátás
2015-05-19 - A százhalombattai önkormányzat közalapítványa üzemelteti a járóbeteg-szakellátást és az egynapos sebészetet május 14-től Százhalombattán. A feladatokat továbbra is az eddig ott dolgozó orvosok és szakemberek látják el – mondta el az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke. Török Sándort egyebek mellett a bérlakáspályázatról, az iskolai és az óvodai helyzetről is kérdeztük.
Dalok, könnyek, mosolyok
2015-05-19 - Fergetegesen sikerült a Városi Népdalkör jubileumi találkozója május 16-án az Óvárosi Közösségi Házban. Az alapítás huszadik évfordulóját a töki, baracskai, kajászói, érdi és hévízgyörki hagyományőrző népdalkörökkel ünnepelte az együttes.
Önkéntes takarítók
2015-05-19 - Rekordmennyiségű, mintegy 2300 tonna szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek a péntektől vasárnap délutánig tartó országos TeSzedd! akcióban. Becsült adatok szerint több mint 170 ezren dolgoztak, a résztvevők 1590 helyszínen csaknem 1,5 milliárd forint értékű munkát végeztek el. Százhalombattán több mint százan kapcsolódtak be a Föld Napja alkalmából szervezett nagytakarításba május 16-án.
Száz éve a családokért
2015-05-19 - "Minekünk be kell hatolni a nép közé, hajlékában kell felkeresni őt ... és ki kell ragadnunk a rossz szokások és babonák karmaiból, ha arra várunk, hogy ő jöjjön hozzánk tanács- és segélyért: ügyünk veszve van..." – fogalmazta meg Tauffer Vilmos szülész, nőgyógyász száz évvel ezelőtt a hazai védőnői szolgálat lényegét. Az ellátási rendszert áprilisban nemzeti büszkeségeink közé emelte a Hungarikum Bizottság.
A csőcsordától az úrnapi sátorig
2015-05-19 - A Summerfesttől a főtéri templomokon át László Bandyig tucatnyi egyedi, csak a városra jellemző kulturális és egyéb érték szerepel a Helyi Értéktárba érkezett javaslatok között Százhalombattán. Ami talán sokak számára újdonságnak tűnhet a listán, az úrnapi sátordíszítés Óvárosban, pedig valószínűleg több mint százéves hagyomány.
Új könyvek a könyvtárban
2015-05-19 - Tóth András: Túlélőkészlet vállalkozóknak: Hogyan éljük túl a válságot?
Együtt, két keréken
2015-05-18 - Közel négyszázan vettek részt az idei Batta Bringán május 17-én. A legfiatalabb tíz hónapos, a legidősebb 72 éves volt.
Mesetábor
2015-05-15 - Szervező: Hamvas Béla Városi Könyvtár
Nyári táborok
2015-05-12 - Hamarosan elkezdődik a nyári szünidő. Ilyenkor nagyon sok család számára gondot okoz, miként gondoskodjanak a gyerekek tartalmas időtöltéséről, hogyan oldják meg a kisebbek napközbeni felügyeletét. Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte azokat a táborokat, kirándulásokat, nyílt programokat, szabadidős tippeket, amelyek Százhalombattán és környékén állnak rendelkezésre a vakáció alatt.
Úszótábor
2015-05-12 - Szervező: Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya
2. Százhalombattai Sport- és Úszótábor
2015-05-12 - Szervezi: Szél Nikolett
Nyári Futball (edző)tábor
2015-05-12 - Szervező: Százhalombattai VUK SE
Indiai tematikus kézműves tábor
2015-05-12 - Szervező: BKK
Együtt a családokért - a százhalombattai Családsegítő Szolgálat ajánlója
2015-05-12 - Bárki életében előfordulhatnak olyan problémák, amelyekkel nem képes egyedül megbirkózni.
Kerékpáros leszek!
2015-05-12 - Válogatott kézilabdázóként érkezett Magyarországra 26 évvel ezelőtt Nagy Attila. Később a futást választotta, az utóbbi időben pedig kerékpárját tekerve találkozhatunk vele Százhalombattán és környékén. Néha az eső elől menekülve, máskor tűző napsütésben, kora reggel vagy szabadnapján rója a kilométereket országúti kerékpárosként.
Variácók vakációra
2015-05-12 - Szeretettel köszöntök minden olvasót!   Májusi magazinunkkal már a nyárra készülünk. Szeretnénk, ha segítene abban, hogy minél több százhalombattai család jó előre tudja hasznos, élménydús és helyi programokkal szervezni a gyermekek nyári szünidejét.
Folytatódott az oktatás
2015-05-12 - Az áprilisi hónap a húsvéti teendőkkel kezdődött.
Teniszeredmények
2015-05-11 -
Egy hét, két mérkőzés, két győzelem
2015-05-11 - Egy kötelező és egy meglepetés győzelemmel folyatatta szereplését az NBII/A csoportjában a Százhalombattai KSE férfi felnőtt kosárlabdacsapata május első hetében.
Egy hét, két mérkőzés, két győzelem
2015-05-08 - Egy kötelező és egy meglepetés győzelemmel folyatatta szereplését az NBII/A csoportjában a Százhalombattai KSE férfi felnőtt kosárlabdacsapata május első hetében.
Strand büfé és strandpavilon pályázat
2015-05-06 - Pályázati felhívás! A százhalombattai Városi Szabadidő Központ "Pavilon és Strandbüfé Pályázat" címen pályázatot hirdet a 2015. évi nyári strandszezonra a Strand területén büfé- és mobil egységek üzemeltetésére, terület és helyiségek, valamint büfé épület és hozzá tartozó teraszrész bérbeadása tárgyában.
Madarak és Fák Napja
2015-05-05 - A szokásokhoz híven idén is fát vagy cserjét ajándékoz az önkormányzat az oktatási-nevelési intézményeknek a Madarak és Fák Napja alkalmából Százhalombattán.
Programajánló
2015-05-05 - Május 2-től 26-ig tekinthető meg Fazekas Levente képzőművész kiállítása a BKK-ban.
Gyermeknapi pályázatok
2015-05-04 - Kicsiknek és nagyobbaknak szóló izgalmas pályázatokkal, valamint számos érdekes családi programmal készül a gyereknapra a százhalombattai Barátság Kulturális Központ.
Új könyvek a könyvtárban
2015-05-04 - Aczél Endre: Acélsodrony 50 I.: Az ötvenes évek John Man: Attila, a barbár király Susanna Lehner: Az El Camino hóhéra Isaac Asimov: Azazel Sainio, Kaitlin: Horgolt szegélyek: 75 csodás modell párnák, kendők, szoknyák díszítésére Demet Altinyeleklioglu: Hürrem, Szulejmán ágyasa Lakatos Péter: Kettlebell Hidasi Judit: Kilenc B.
Döntöttek az idei Sport Támogatási Keretre beérkezett pályázatokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2015-05-04 - Tíz igen és egy tartózkodás mellett megszavazta a százhalombattai képviselő-testület az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság előterjesztését április 30-án. A képviselők hangsúlyozták, hogy a sportegyesületek és alapítványok támogatása az önkormányzat önként vállalt feladata, amelyet mindig jó szívvel vállal, de szem előtt kell tartani az aktuális lehetőségeket és körülményeket is. A Sportpark fejlesztéséről is egyeztettek a képviselő-testület tanácskozásán.    
Kilencszáz sportoló, folyamatos fejlesztés a VUK-ban
2015-04-30 - Közel 13 millió forintos fejlesztést valósított meg a Százhalombattai VUK SE az Óvárosi Sportközpontban az elmúlt három hónapban. A komfortnövelő beruházásokat a TAO támogatás tette lehetővé.
Két vereség, stabil középmezőny
2015-04-29 - Két vereség az elmúlt két hét mérlege a Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület NBII/A csoportos csapata számára.
Már lehet nevezni a városszépítő versenybe
2015-04-29 - Idén is meghirdette a "Tiszta udvar – rendes ház" versenyt a százhalombattai önkormányzat. A versenyen való részvételi szándékot nevezési lap kitöltésével lehet jelezni. Az örökös díj birtokosai nem nevezhetnek. 
Tevékenyek, tanulnak, támogatnak
2015-04-28 - Hatvanezer forinttal járult hozzá Soczó Ádám gyógyíttatásához a százhalombattai Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete. A pénzt az áprilisi klubnapjukon rendezett tombolasorsoláson adta össze a tagság. Az idén hat éves OMNYE a város legfiatalabb nyugdíjas klubja, egyben minden bizonnyal a legnépesebb és legaktívabb is.
Új könyvek a könyvtárban
2015-04-27 - Pektor Gabiella: Mozgásfejlesztő játékok gyűjteménye Ranschburg Jenő: Az én...
Készül a Zöld jövő
2015-04-23 - Játékos hulladékgyűjtést szervezett a százhalombattai Hulladékkommandó a Föld Világnapja alkalmából a Pitypangos óvodásoknak április 22-én. A gyerekek szülői kezdeményezésre keresték az előzetesen elszórt műanyagkupakokat a közeli játszótéren.
Energiapolitika 2020-ig és azon túl
2015-04-17 - A kormány energiapolitikájáról, a fejlesztési irányokról és a magyar cégek energiaipari küldetéséről, üzleti lehetőségeiről kaptak tájékoztatást az iparban érdekelt vállalatvezetők a százhalombattai Ostorházi Bevonattechnika szakmai konferenciáján április 16-án a Batta-Intech Vállalkozói Központban.
Könyvtár, az vajon mi?
2015-04-17 - Rendhagyó kiállítással köszöntötte a Hamvas Béla Városi Könyvtár április 14-én a Könyvtárosok Világnapját. Százhalombattai képzőművészek könyvtári fogalmakat jelenítettek meg szabad asszociációval, különböző technikákkal.
Virágok kontra cicák
2015-04-15 - Rossz szomszédság, török átok. Tudja ezt a magyar ember évszázadok óta. Miként azt is, hogy jó sövény a legjobb szomszéd. Előfordulhat, hogy hiába próbáljuk tartani az ésszerű távolságot, minden rugalmasságunk, jó szándékunk ellenére megkeseríti, megszomorítja otthonunk békességét a szomszédság.
Álmaim városa, sok-sok boldog évet!
2015-04-14 - Ilyen volt, ilyen lett címmel szervezett vetítéssel egybekötött előadást Százhalombatta várossá nyilvánításának 45. évfordulója alkalmából a Hamvas Béla Városi Könyvtár április 9-én.
Boldog ólommérgezésben
2015-04-09 - Lackfi Jánosról nehéz prózában írni. Már a megjelenése is olyan, amilyennek Arany Jánost képzeli az ember. Szülei József Attila- és Kossuth-díjas költők, még a felesége is Kossuth-díjas zeneszerző leánya. Ő maga máris érettségi tétel, megszámlálhatatlan díj és elismerés birtokosa, verseit megzenésítve éneklik szerte az országban, pedig nincs 44 éves.    
Kell egy csapat
2015-04-07 - Sinka László Százhalombatta alpolgármestere, óvárosi képviselő, egykori sportolóként a csapatmunkában hisz. Együttműködésre törekszik az önkormányzatban és a választókerületében is, amelyben létrehozott egy tanácsadói testületet, hogy közösen oldják meg a feladatokat. A közelmúltban visszatért a sportéletbe a sportlövők főtitkáraként. Nemrég új szerepben is bemutatkozott. Megszületett az első unokája.
Programajánló
2015-04-07 - Április 9. (csütörtök), 18 óra: Városi értékek – értékes városiak – A város 45 éve – előadás képekben – Kovács Edina és Török László előadása a HBVK-ban.
Új könyvek a könyvtárban
2015-04-02 - Boldizsár Ildikó: Mesék boldog öregekről Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni: Napló 1935-1946 I-II.
Talált tárgyak a VSZK-ban
2015-03-31 - Tájékoztatjuk kedves fürdővendégeinket, hogy a 2014. október 18. és 2015. március 15. közötti időszakban a Kiss László Sportuszodában és Szalai János Uszodában talált tárgyak a Városi Szabadidő Központ sportcsarnokában található gazdasági irodában 2015. április 30-ig vehetők át.
Bemutatkoznak a százhalombattai óvodák
2015-03-26 - Kipp-Kopp Óvoda Óvodánk 5 csoportban 125 gyermeket tud fogadni.
Programajánló
2015-03-24 - Március 26-án (csütörtök), 14 órakor: Táncoló tavasz – Folklór-kalendárium – Ifjúsági bérlet utolsó előadás – A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Söndörgő Együttes közös produkciója a BKK-ban.
Részleges napfogyatkozás csak teljes szemvédelemmel!
2015-03-19 - Két órán át tartó részleges napfogyatkozást csodálhatunk meg március 20-án, azaz holnap. A várhatóan derűs idő miatt végig nyomon követhetjük a nem mindennapi eseményt, ami Budapesten 9:38-kor kezdődik és 10:48-kor lesz a maximuma.
Bölcsis beíratás
2015-03-16 - Beiratkozást tartanak a százhalombattai bölcsődében (Kodály sétány 11.) április 15-én és 16-án (csütörtökön és pénteken), 8-tól 16 óráig.
Kettő díszpolgárt avattak március 15-én
2015-03-16 - "Soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell, mindig újra kezdeni." Kossuth gondolatával kezdte ünnepi beszédét Vezér Mihály polgármester március 15-én Százhalombattán. A városlakók első alkalommal koszorúzták Petőfi Sándor szobrát az új helyén, a szakorvosi rendelő előtti téren.    
Nyílt nap a Kiss László Sportuszodában
2015-03-10 - MIT REJT AZ USZODA PINCÉJE?
Fehér rózsa a városi nőnapon
2015-03-10 - A Nemzetközi Nőnap alkalmából színes program és virágok fogadták a százhalombattai hölgyeket a Barátság Kulturális Központban március 6-án. Az önkormányzat intézményeiben és gazdasági társaságaiban dolgozók virágot kaptak a várostól.
Városi megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából
2015-03-10 - Március 13 - 15. Időpont: 2015. március 13. péntek, 10:00     " A jó lovas katonának de jól vagyon dolga..."   2015. március 13. péntek 10.00 Tematikus délelőtt az óvodásoknak, találkozás a forradalommal, találkozás a huszárokkal 15.00 Találkozás a huszárokkal a város közterein   A MAGYAR FALU   2015. március 14. szombat, 19.00 ~ táncprodukció ~ a Fitos Dezső Társulat előadása A Magyar Falu az 1900-as évek vidéki társadalmának színes, változatos szokásait, ünnepeit, hiedelmeit viszi színpadra.
Kempo világkupa - Hazai pályán remekeltek a kick-boxosok
2015-03-10 - Egy arany- és hat ezüstérem a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzőinek mérlege a XIII. Juhász Ferenc Emlékversenyt és Nyílt Kempo Világkupán, amelyet március 6-8-án rendeztek Százhalombattán.
Nagyok zárva, kicsik nyitva
2015-03-10 - A tavaly decemberben elfogadott, a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény értelmében március 15-étől a kétszáz négyzetméternél nagyobb üzletek, hipermarketek nem nyithatnak ki a hét utolsó napján.    
Programajánló
2015-03-09 - "A tett az embert magával rántja" Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem – Téma: Hamvas Béla A mű elégetése című esszéje – Foglalkozásvezető: Baka Györgyi – HBVK – Március 12. (csütörtök), 18 óra.
Koordinált parkolás
2015-03-09 - A városi uszodában tartott versenyekre érkező részvevők gépjárművei gyakran zavarják a környéken élőket.
Új könyvek a könyvtárban
2015-03-05 - • Jászberényi Melinda: A kulturális turizmus sokszínűsége • Gazsó Ferenc, Laki László: Fiatalok az újkapitalizmusban • Martin Seligman: Az optimista gyermek • Vekerdy Tamás, Németh Miklós: Jól szeretni • Oplatka András: Mert ez az ország érdeke • Murakami Haruki: Köddé vált elefánt • Chris Hadfield: Egy űrhajós tanácsai a földi élethez • Vörös Viktor: Mindennapi kríziseink • Komlósi Piroska (szerkesztő): Családi életre és kapcsolati kultúrára felkészítés • Joe Haldeman: Örök béke   Hamvas Béla Városi Könyvtár Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap www.hbvk.hu
Kempo világkupa
2015-03-04 - Ismét Százhalombattán, sorrendben 13. alkalommal rendezik meg a Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupát március 6-8. között, a VSZK-ban. Még tart a jelentkezés a nemzetközi megmérettetésre, eddig hét ország több mint négyszáz versenyzőjétől érkezett nevezés. Az idei évben először ezen az eseményen kerül sor az MMA Világszövetség magyar bajnokságára is. A Százhalombattai Kick-box SE 6 fővel képviseli városunkat.
Tizenkét műalkotás Százhalombattáról
2015-03-03 - Utoljára hetven éve rendeztek nagyszabású, az erdélyi képzőművészetet teljességében bemutató festménykiállítást a Magyar Nemzeti Galériában. Április 24-én ilyen nyílik "Sors és jelkép, fejezetek az erdélyi magyar képzőművészet történetéből 1920-1990" címmel. Öt hónapig lesz látható. Érdekessége, hogy tizenkét darabja Százhalombattáról, Takács Pétertől származik.
Így vigyázz a kocsidra!
2015-02-27 - Nem kell sorolni, mennyi kellemetlenséget okoz, ha feltörik, vagy ellopják valakinek az autóját. Mit érdemes tenni ezek megelőzése érdekében? Néhány tipp következik az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályától.
"A MOL 2000 projekt volt a szívem csücske" - Cseh Béla előadása az OMNYE- ben
2015-02-24 - Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület februári klubnapján majdnem szűknek bizonyult az Óvárosi Közösségi Ház nagyterme.
Programajánló
2015-02-24 - Február 27-én, 18 órakor: 38. Regionális Borverseny az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban.
Kiemelt sportágak, utánpótlás, tömegsport
2015-02-24 - Kijelölte a fő irányvonalakat a következő öt évre a februárban elfogadott sport-, valamint a közbiztonsági koncepció Százhalombattán. Szél Pált, az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnökét kérdeztük a részletekről.
Hogy az Óvárosnak jobb legyen
2015-02-23 - Az Óvárosban az elmúlt években beköltözők aligha tudhatják, hogy Klimsa Arthúr nyolc éven keresztül volt Százhalombatta önkormányzati képviselő-testületének tagja és képviselte az ott élőket. Ami ebből az időszakból megmaradt, azzal viszont találkozhatnak, hiszen képviselősége idején több mint 4 milliárd forintot költöttek az Óvárosban a többi között út- és járdarekonstrukcióra.
Ádám nem adja fel
2015-02-18 - Folytatni lehet a százhalombattai Soczó Ádám speciális neurológiai kezelését a decemberben rendezett jótékonysági koncertnek köszönhetően. A súlyos fejsérülést szenvedett fiatalember édesanyja elmondta: nagyon hálásak a segítségért.
Százhalombatta nagykövete
2015-02-18 - Egészségtudatos életmód, személyre szabott segítségnyújtás, motiválás, felkészítés a versenyekre, szülés utáni alakformálás, közösségalakítás. Ezeket a célokat tűzte maga elé Százhalombatta nagykövete. A célok megvalósítása ebben az esetben nem politikai rendezvényeken történik, hiszen Szabó Csilla nagykövet asszony a futás népszerűsítésére törekszik városunkban, ezért dolgozik hetente több alkalommal.
Egyensúlyi költségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2015-02-13 - 7 milliárdos bevétellel és ugyanekkora összegű kiadással fogadta el a város 2015-ös költségvetését a százhalombattai képviselő-testület. A korábbi évekhez képest szerényebb mértékű támogatások ellenére még mindig többet költ a város önként vállalt feladataira, mint a kötelezőkre. Előbbiekre összesen 3,4 milliárd, utóbbira pedig 2,8 milliárd forintot különítettek el a február 12-i tanácskozáson.
Programajánló
2015-02-10 - Előző számunk Programajánlójában tévesen 6-ai dátummal megjelent óvárosi farsangi batyusbál és jelmezverseny helyes időpontja: február 21-én, 20 óra.
Takarékos év elé nézünk
2015-02-10 - A parkolóhelyek, az Urbáriumban ismét megjelent talajvíz, Óváros gyenge közellátása, a sportegyesületek támogatása, valamint az ifjúsági klub is szerepelt a február 9-i közmeghallgatás témái között Százhalombattán. Vezér Mihály polgármester arról tájékoztatott, hogy várhatóan egymilliárd forinttal lesz kevesebb az önkormányzat bevétele, mint az előző évben.
Éremeső a hétvégi sportlövő OB-n
2015-02-09 - Százhalombatta adott otthont a magyar sportlövők legrangosabb versenyének, az idei Légfegyveres Országos Bajnokságnak, február 6-8. között. A város és a helyszín jó adottságainak köszönhetően már harmadik alkalommal került sor a verseny itteni megrendezésére, és a sportági szövetség, valamint az önkormányzat közötti hosszú távú megállapodás értelmében ez a jövő évben is biztosan így lesz. A megmérettetésre 655 nevezés érkezett.
Programok a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2015-02-09 -              
Ülésezik a képviselő-testület
2015-02-09 - Február 12-én, lapzártánk után tartja idei első tanácskozását a százhalombattai képviselő-testület. Az ülésen várhatóan elfogadják a 2015-ös költségvetési rendeletet.
Új könyvek a könyvtárban
2015-02-06 - • Segítség, rokonok lettünk!
Járőrözés, tanulás, oktatás - Januári polgárőr beszámoló
2015-02-05 - A január a szilveszteri rendezvényekkel kapcsolatos "utómunkálatokkal" kezdődött.
Rembrant és kora
2015-02-05 - Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete februári rendezvényén múzeum látogatáson vettünk részt.
Átalakul a szociális támogatási rendszer
2015-02-05 - Egy hónapon belül rendeletet kell alkotniuk a települési önkormányzatoknak a helyi segélyezésről, mert március elsejével átalakul a szociális támogatási rendszer. A jövedelemkompenzációt biztosító támogatások a járásokhoz, míg a kiadáskompenzáló segélyek az önkormányzatokhoz kerülnek.  
Bővítenék a hulladéklerakót
2015-02-05 - Takarékos, szigorú, de biztonságos költségvetés elfogadására készül a százhalombattai képviselő-testület – mondta Kovács Lajos, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság elnöke, a bizottság február 4-i tanácskozása után.
Biztosított a működés
2015-02-05 - Bár az idei költségvetés szűkösebb lesz a tavalyinál, Szél Pál, az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnöke szerint ez nem jelent majd visszaesést azokon a szakterületeken, amelyekért a szakbizottság felel.
Célkeresztben a riói olimpia
2015-02-05 - A magyar sportban eltöltött 25 év után valószínűleg senkinek nem kell bemutatni Sinka Lászlót, Százhalombatta alpolgármesterét és a Magyar Sportlövők Szövetsége új főtitkárát – mondta Nagy György, a sportlövők elnöke azon a február 4-i országos sajtótájékoztatón, amelyet Budapesten tartott a szövetség. A téma egyebek mellett a hétvégi százhalombattai OB volt.
Programajánló
2015-01-28 - Január 29-én, 19 órakor: A folyón túl Itália – komédia – A téli-tavaszi "Örkény" felnőtt színházi bérlet I.
Hat év, 1500 önkéntes!
2015-01-28 - Tavaly decemberben ünnepelte a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat a fennállásának hatodik évfordulóját.
Elődeink kulturális öröksége nyomában
2015-01-28 - A Százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskolában hagyományosan, ünnepélyes keretek között emlékeztünk meg a Magyar Kultúra Napjáról az alsó tagozatos diákokkal.
Jövőre bővülhet a szavalóverseny
2015-01-23 - Bár csak az Érdi Tankerületben hirdették meg, ennek ellenére egy Szerbiában élő magyar kislány is jelentkezett a Barátság Kulturális Központ Himnusz-szavaló versenyére. A rendezvényt január 22-én második alkalommal tartották meg, és a jövőben szeretnék az országban és a határon túl élő magyar diákok előtt is megnyitni – mondta el Szigetvári József igazgató.
Programok a fény jegyében
2015-01-23 - Az Európai Fizikai Társulat kezdeményezésére 2015-öt a fény nemzetközi évének nyilvánította az ENSZ. A programsorozathoz, amelynek célja annak a tudatosítása, milyen komoly szerepet játszik életünkben, a tudományokban, a művészetekben a fény, a százhalombattai Barátság Kulturális Központ is csatlakozott.
Újdonságok a könyvtárban
2015-01-22 - • Heyden, Van der: Tonio • Kovács Lajos: Száz kémiai mítosz: tévhitek, félreértések magyarázatok • A hadviselés művészete - Nagy hadvezérek az ókorban és a középkorban • Sun-Mi Hwang: Rügy - A tyúk, aki a repülésről álmodott • Murakami Rjú: Piercing • D.
Jövő, amiben mindenki megtalálja a számítását
2015-01-21 - Akik Százhalombattán élnek, általában szeretik a várost és értékelik az adottságait. Többségük úgy vélekedik, ahhoz, hogy ez a jövőben se változzon, elsősorban munkahelyekre van szükség, mert akinek máshová kell dolgozni járni, az előbb-utóbb lakni is máshol szeretne. Mit lehet tenni a foglalkoztatás megtartásáért, bővítésért? Többek között erre a kérdésre is választ keres a városfejlesztési koncepció, amelyet decemberben egyhangúlag fogadott el a képviselő-testület. A benne foglalt tervekről dr. Oláh M. Zoltán főépítésszel beszélgettünk.
Képviselői évértékelők
2015-01-13 - Idén is arra kértük a képviselő-testület tagjait, értékeljék a tavalyi évet: milyennek látták az önkormányzat munkáját, milyen jelentős eseményeket, eredményeket, esetleg kudarcokat emelnének ki a város, illetve saját körzetük életéből. 
Kultúra, művészet, identitás
2015-01-13 - Kiemelkedő eseményekkel, kultúra napi díszelőadással, a városban élő és alkotó képzőművészek kiállításával és a BKK-ban működő közösségek nyílt programjaival várja az érdeklődőket a Kultúra Hete Százhalombattán.  
Hogy volt 2014?
2015-01-13 - A választások éve volt 2014. Február 15-én megkezdődött az április 6-i országgyűlési választás kampányidőszaka.
Programajánló
2015-01-13 - Január 15-én, 17 órától: A Százhalom Kalendárium 2015 könyv bemutatója a "Matrica" Múzeumban – A kötetet bemutatja: Jankovits Márta, a Kalendárium író-szerkesztője, a Faluvédő Egylet elnöke.
Decemberi beszámoló
2015-01-08 - Azt gondoltuk, hogy a decemberi hónap az ünnepek jegyében fog eltelni.
Idén is a fogyasztók a legfontosabbak
2015-01-06 - A tavalyi évben azt tekintették a Szákom Nonprofit Kft. legfontosabb feladatának, hogy fogyasztóbarát cégként működjön, és minden tekintetben megfeleljen a lakosság igényeinek. Ehhez a dolgozóknak is együtt kellett működniük, csapatként kellett tevékenykedniük – hangsúlyozta Janovszky Károly ügyvezető a százhalombattai kommunális szolgáltató decemberi évzáró rendezvényén.
Battai Szilveszter - december 31.
2014-12-18 - 14:00-15:00 Vidám szilveszteri futás 2014-ből 2015-be 2015 méter az Erkel Ferenc körúton 16:00-17:00 Gyermek és családi szilveszteri buli a Szent István téren 21.00-02.00 Hagyományos főtéri mulatság, sztárvendégekkel, utcabál a Szent István téren DJ Köblivel 21.00 Farkas Bálint és Bálint Emese 21.45 Kiss Alexandra 22.30 Hien 23.15 ABBA Sisters 24.00 Óév búcsúztatás, TŰZIJÁTÉK Vezér Mihály Ph.D.
Új könyvek a könyvtárban
2014-12-16 - • Koszorúfonat Fábián Janka • Párizs fehér fényei Révay, Theresa • Javítások Jonathan Franzen • 1989 Vágvölgyi B.
Dübörgő ifjúság
2014-12-16 - Intenzív hetek állnak az Ifjúsági Műhely - Százhalombatta aktivistái és önkéntesei mögött. Cserediákság, segélykoncert, művészeti vásár, klipek, rendezvények, pályázatok, bővülő verselő klub, gyarapodó tagság jellemzi az elmúlt időszakot.
Programajánló
2014-12-16 - December 20-án, 14 órakor: "Matrica" Műhely gyermekeknek – Karácsonyi ajándék fényképezőgéppel – "Matrica" Múzeum December 20-án, 19,30-kor: Varga Judit és a Fodor Kamaraegyüttes közös karácsonyi Bach-estje a Vojnovich-Huszár Villában (Bp.
Nemzetiségi ünnep
2014-12-16 - A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezte a százhalombattai ROKÖ (Román Nemzetiségi Önkormányzat) Románia Nemzeti Napja megünneplését a Szent András nappal összekötve.  November 30-án 10 órakor az óvárosi szerb templomban Dalibor atya ünnepi misét celebrált az egybegyűlt hallgatóságnak, ami után az ünneplők elvonultak a Szerb Klubba, ahol  frissen sült házi kolbász, hurka és házi savanyúság várta őket.
Óvárosi karácsony
2014-12-09 - Forralt bor, forró tea és szaloncukor várta az óvárosi fadíszítés résztvevőit Százhalombattán, a Szent László téren december 8-án. Az eső ellenére is sokan tartották fontosnak, hogy közösen készülődjenek a szeretet ünnepére.  
Zsebben maradt fényképező!
2014-12-08 - 2014. december 5. egy átlagos nap a naptárban.
Novemberi beszámoló
2014-12-05 - November Halottak Napja hétvégéjével kezdődött.
Ülésezik a képviselő-testület
2014-12-03 - December 9-én tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete.
Dunai hajós
2014-12-03 - Százhalombatta-Dunafüred és Nagymaros között közlekedne a BKK agglomerációs hajójárata.
Gyertyás megemlékezés a Szent László úton
2014-12-02 - Gyertyás megemlékezés lesz holnap délután öttől Óvárosban, a Szent László úton a múlt héten meggyilkolt házaspár háza előtt. A család hálás szívvel köszöni a város és az itt élők segítőkészségét.
Arccal a gyerekek felé
2014-12-01 - Mintegy 370 pedagógus, szociális munkás, védőnő, civil segítő vett részt a Szülők Fóruma Egyesület Születéstől felnőtt korig elnevezésű szakmai konferenciáján november 27-29-én Százhalombattán. Az érdeklődők az egész térségből érkeztek, a téma ezúttal is a gyermek volt.
December a HVBK-ban
2014-11-27 - December 01. hétfő Jubileumi ünnepnap 30 éve itt a könyvtár!
Ötven éve százszor szép
2014-11-24 - Egykori és jelenlegi ovisok, kollégák, szülők, a partnerintézmények és az önkormányzat képviselői köszöntötték a százhalombattai Százszorszép Óvoda dolgozóit az intézményalapítás ötvenedik évfordulóján a Szekeres József Rendezvényközpontban november 21-én.
Programajánló
2014-11-24 - November 29-én, 17 órakor: 30 éves a BKK – Arcok, tárgyak és emlékek című kiállítás megnyitója a BKK-ban.
Új könyvek a könyvtárban
2014-11-24 - Neil Gaiman: A temető könyve Dragomán György: Máglya Jo Nesbo: Kísértet Graeme Simsion: A Rosie projekt Marcellus Mihály: A Pannon Dimitri Verhust: Krisztus bevonulása Brüsszelbe   Szakkönyveinkből: Fóti Péter: Útmutató rebellis tanároknak - Gyerekeknek és szülőknek - Az élet dolgai Makszin Imre: A testnevelés elmélete és módszertana Hegymászás télen Intarziakészítés lépésről lépésre Az elfuserált kert megmentése Viráglexikon   Hamvas Béla Városi Könyvtár Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap www.hbvk.hu  
Kizöldült kajakosok
2014-11-21 - Bár a cím megtévesztő, nem sportról, hanem környezetvédelemről van szó. A Dunafüredi Vízi Sport Klub az ország első egyesülete, amely tanúsítottan nem szennyezi a környezetet széndioxiddal. Legalábbis, amennyit kibocsátanak, annyit semlegesítenek is.
Apraja-nagyja a gyermekkönyvtárban
2014-11-21 - A Hamvas Béla Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában kezdték az "Apraja-nagyja " programsorozatot az Arany János Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatos tanulói november második hetében.
Nézz körül! - felfedezések óvodás szemmel
2014-11-21 - 2009-ben jelent meg a Speciális "battai" környezet és természetvédelmi nevelés lehetőségei óvodások számára c.
Vállalkozói fórum
2014-11-20 - A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége rendez fórumot a százhalombattai Szekeres József Konferencia és Rendezvényközpontban december 1-jén. Az európai uniós támogatással létrejövő rendezvényen adózással, marketinggel, vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos aktualitások kerülnek terítékre neves előadók közreműködésével. A részvétel ingyenes.  
Szívünkből emlékük ki ne aludjon soha
2014-11-18 - Százhalombattán 1915-ben, az elsők között állítottak emlékművet a világháborúban elesett katonáknak. Kovács Lajos jegyző javaslatát így indokolta: "...családjuk soha nem fogja megtudni, hogy drága halottuk hol nyugszik, de mi teremtsünk nekik egy oly maradandó emléket, amit az utókor is hálatelt szívvel szemlélhet, hogy a haza iránt teljesített kötelességükért szívünkből emlékük ki ne aludjon soha, ott lebegjen szellemük lelki szemeink előtt, míg nemzetünk e hazában élni fog, s ez élet tartson örökké."
Csanád Béla díj
2014-11-17 - Magyar Jánosnak adományozta 2014-ben a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége a szervezet alapítójáról elnevezett kitüntetést annak a munkának elismeréséül, amelyet több mint egy évtizeden keresztül végzett a százhalombattai csoport elnökeként. A díj adományozása kapcsán a százhalombattai csoport találkozóra hívta régi és jelenlegi tagjait, hogy kötetlen beszélgetés formájában elevenítsék fel a szervezet munkáját november 5-én.
Programajánló
2014-11-11 - November 13-án, 18 órakor: Szakralitás a kortárs magyar költészetben – Szakolczay Lajos irodalomtörténész előadása a HBVK-ban.
Tíz év múltán
2014-11-11 - A Szülők Fóruma Egyesület munkatársai legmerészebb reményeit is meghaladta az a tíz év, amióta megrendezzük a Születéstől felnőttkorig c.
Új könyvek a könyvtárban
2014-11-11 - • Reményik Sándor összes verse I-II.
Osztottak még nekünk lapot?
2014-11-11 - Évről évre nő az érdeklődés a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesület pedagógiai-pszichológiai tanácskozásai iránt. A tömött széksorokban rendszerint nemcsak a helyi, hanem a környékbeli szakemberek, óvónők, tanítók, fejlesztőpedagógusok, családsegítők ülnek. Az idei, sorrendben tízedik Születéstől felnőttkorig konferencia három napos lesz, és négy százhalombattai helyszínen zajlik.  
Művészpalánták vetélkedője
2014-11-11 - Angyalszárny, Kackiás Pockok, Kékmaszat, Gráciák, Zebra...
Rendőrségi hírek
2014-11-11 - Fokozta a közutak ellenőrzését a rendőrség az elmúlt hetekben Százhalombattán. A közbiztonság megóvásának legolcsóbb és leghatékonyabb módja a bűncselekmények és balesetek megelőzése – mondta Grunda Tibor százados.
Körkép a vízművekről A százhalombattai víz- és csatornaszolgáltatás helyzete
2014-11-11 - A 2014-es üzleti évből már csak alig 2 hónap van hátra. Egyrészt ezért is aktuális áttekinteni az idei év vízműves történéseit, másrészt pedig mert a Mezőföldvíz Kft. kiemelt figyelmet fordít a tevékenységéről szóló rendszeres lakossági tájékoztatásra. A Hírtükör olvasóinak Valkai György, a százhalombattai főmérnökség vezetője készített számvetést az eddig elvégzett munkákról.
Októberi beszámoló
2014-11-10 - Októberben sem unatkoztak városunk polgárőrei.
Jótékonysági koncert Ádámért
2014-11-10 - 2006 szeptemberében egy battai fiatal iskolába utazva, ismeretlen körülmények között kizuhant a vonatból. A balesetben súlyosan megsérült az akkor 18 éves Soczó Ádám. 7 hét intenzívosztály kóma, majd 6 hónap idegsebészeten eltöltött idő, 5 agyműtét s mára már 26 RTM-es kezelés után az óvárosi otthonukban kerestem fel az egykor a fiatalok mindennapjait élő zenét és képzőművészetet kedvelő Ádámot.
Két nap méz
2014-11-06 - Tizenharmadik alkalommal szervezi meg a Barátság Kulturális Központ nagysikerű rendezvényét, a Mézes Napokat, amely az idei évben is sok érdekességgel, a megszokott programokkal és meglepetéssel is várja az érdeklődőket november 21-22-én.
Száz halom őrzi az álmuk
2014-11-06 - Egy kis falu a nagy háborúban címmel kiadványt jelentet meg a Százhalombattai Faluvédő Egylet Hagyományőrző Köre az I. világháború centenáriuma alkalmából. Emlékek, dokumentumok mutatják be négy olyan család történetét, akiknek a hozzátartozója elesett vagy eltűnt a harcok során.
Kezdődik a Rövidpályás Úszó OB
2014-11-04 - A sportág nagyágyúi és idén először külföldi tehetségek is részt vesznek a csütörtökön kezdődő Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságon, Százhalombattán. A versenyt a MÚSZ megbízásából a Százhalombattai VUK SE és a VSZK szervezi a Kiss László Sportuszodában november 6-8-án.
Varázsmesék
2014-11-03 - Alulírott egyik legkellemetlenebb élménye az, hogy Magdus néni elküldi a csorgóra vízért.
Megemlékezés a nemzeti ünnepen
2014-10-28 - Több százan vettek részt a főtéri koszorúzási ünnepségen október 23-án Százhalombattán. A kopjafánál Viczián Ottó Jászai Mari-díjas színművész szavalt, majd Földesi Margit történész professzor emlékeztetett arra a nem egészen két hétre, amely a magyar történelem egyik legjelentősebb időszaka volt.
Gyökerek és szárnyak
2014-10-28 - Rohanó mindennapjainkban sajnos egyre kisebb a tere az igazi, tiszta forrásból származó, élőszóval elmesélt népmesének.
Tisztelt Százhalombattaiak!
2014-10-28 - A legfontosabb, hogy minden egyes választópolgárnak, aki ránk szavazott, köszönetet mondjak.
Programajánló
2014-10-28 - Október 31-én, 8 órakor: Jubileumi kultúrtörténeti kiállítás az elmúlt 30 évről a városlakók által leadott tárgyakból, dokumentumokból, emlékekből a BKK-ban.
Végtisztesség méltányosan
2014-10-22 - Szerencsére ritkán kerülünk olyan helyzetbe, hogy közeli hozzátartozónk temetéséről kelljen gondoskodnunk. Egy százhalombattai eset kapcsán annak próbáltunk utánajárni, mit tehet az ember, hogy ha már temetnie kell, legalább ne vezessék félre, és értékarányos szolgáltatáshoz jusson ezen a kevéssé átlátható piacon.  
Megalakultak a nemzetiségi önkormányzatok
2014-10-22 - A települési nemzetiségi választások eredményeként görög, román és szerb nemzetiségi önkormányzat kapott öt évre szóló mandátumot Százhalombattán. A nemzetiségi képviselő-testületek ünnepélyes keretek között, a városházán tartották alakuló üléseiket október 21-én.
Célba ért a céllövő verseny
2014-10-21 - A pécsi városi lőtér adott otthont a háromfordulós céllövő verseny utolsó állomásának, október 18-án.
1956-os városi megemlékezés
2014-10-20 - TALÁLKOZÁS A FORRADALOMMAL 2014. október 20 – november 4. között szabadtéri kiállítás a Szent István téren   VÁROSI ÜNNEPSÉG 2014. október 23. csütörtök 10.00 KOSZORÚZÁS a Kopjafánál   10.45 ÜNNEPI MŰSOR a Barátság Kulturális Központ színháztermében Himnusz – a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola tanáraiból és növendékeiből álló zenekar előadásában.
Szerénység, alázat, szeretet
2014-10-10 - Ezzel a három szóval lehetne jellemezni Török Lacit, sokunk ismeretlen ismerősét, aki Százhalombatta önkéntes kordokumentátora, szeme és szíve több éve már. Nem művész, nem is fotográfus, mégis nagyon érdemes megnézni a könyvtárban kiállított fényképeit.
Helyszínváltozás
2014-10-10 - Új helyszínen, a Szekeres József Konferencia és Rendezvényközpontban tartják Herczku Ágnes százhalombattai előadását október 14-én.
Elkészült az új körforgalom
2014-10-08 - Hosszú ideig borzolta a kedélyeket az Erőmű úton épülő körforgalom Százhalombattán. A kivitelezés tavasszal kezdődött és csak ősszel fejeződött be, ennek oka pedig az volt, hogy egyes hírközlési kábelek nem szerepeltek a közműtérképen, így a tervezéskor egyáltalán nem számoltak velük.
A kocka el van vetve!
2014-10-07 - Örömmel látom azt az "előrelépést", amelyet városunk jelenlegi vezetői produkálnak a fiatalokkal szemben.
Egy átlagos hétvége a VUK SE-nél
2014-10-07 - Tart a szezon, minden eredményünket folyamatosan képtelenség közzétenni, így leírjuk időnként 1-1 mozgalmasabb hétvége eseményeit. Sikereinkre büszkék vagyunk, a vereségekből pedig tanulunk.
Esőkabátos Batta Bringa
2014-10-06 - A szemerkélő majd elszemtelenedő eső sem vette el a kedvét annak a közel négyszáz biciklisnek, akik az október 4-i Batta Bringát kerekezték végig.
Szeptemberi beszámoló
2014-10-03 - Szeptemberben a hagyományosnak mondható feladataink mellet nagyon sok rendezvényt kellet biztosítanunk a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel karöltve.
A tetteinkkel politizáltunk
2014-10-02 - Bár több jogszabályváltozás hátrányosan érintette a várost, és a gazdaság gyengébb teljesítménye miatt a bevételek is csökkentek, az elmúlt négy évben mégis sokat fejlődött Százhalombatta – hangzott el az ÉSZKE Újtelep-Urbáriumban rendezett választási fórumán. Vezér Mihály polgármester, a településrész képviselője hangsúlyozta: a civil szervezet a "tetteivel politizált."
Kedves Ezüsthajú, Aranyszívű Százhalombattaiak!
2014-09-30 - Az Idősek Világnapja alkalmából szeretettel és tisztelettel köszöntöm városunk szépkorú polgárait Százhalombatta Város Önkormányzata nevében.
Programajánló
2014-09-29 - Október 2-án, 18 órakor: Autóstoppal Grúziában – Kovács Máté Gergő előadása a BKK kamaratermében.
Generációról generációra
2014-09-29 - Október második hete a nyugdíjasoké, a harmadik pedig a felsősöké és középiskolásoké lesz Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban. A szervezők sokrétű és szerteágazó programokkal csalogatják a különböző korosztályokat, és miként megszokhattuk, Szigetvári József igazgató már a következő lépést tervezi. Szeretné, ha jövőre egymással is találkozna az unokák és nagyszülők generációja.
Itt csak dolgozni kell
2014-09-29 - Az idei évben az ÁNTSZ és az OEP is helyszíni vizsgálatot végzett a Százhalom Egészségügyi Központban. Az ellenőrzés mindkét esetben pozitívan zárult, egyetlen komoly mulasztást vagy hibát sem tártak fel a szakemberek. Az intézménnyel a betegek is elégedettek, és jó hírének köszönhetően szívesen szerződnek Százhalombattára a magasan képzett, tapasztalt és népszerű szakorvosok is.
Emlékezés Ferenczi Illés múzeumalapítóra
2014-09-29 - 2014. október 7-én (kedden) 15 órakor kerül sor a százhalombattai "Matrica" Múzeum homlokfalán elhelyezett Ferenczi Illés emléktáblájának koszorúzási ünnepségére.
Új könyvek a könyvtárban
2014-09-26 - Jeff Shore: A zen koan gyakorlása Paul "Coach" Wade: Fegyencedzés - Edzésnapló a tökéletes forma eléréséhez Dr. Czeizel Endre: A magyar költőgéniuszok sorsa Alessandro D’Avenia: Senki sem tudja J.R.R.
Kulturális csemegék az ünnepi asztalon
2014-09-25 - Harminc éve nyitotta meg kapuit Százhalombattán a Városi Könyvtár a jelenlegi, állandó helyén. Tizenöt éve vette fel Hamvas Béla nevét, és tíz éve, hogy az innen indult kezdeményezés hatására a Magyar Népmese Napjává nyilvánították szeptember 30-át. A napokban elkezdődött, többszörösen is jubileumi évad a megszokottnál is gazdagabb programkínálattal csalogatja az olvasókat.
Óváros egyenértékű figyelmet igényel
2014-09-25 - Az árvízvédelem, a csapadékvíz-elvezetés, a munkahelyteremtés és a közellátás javítása – ezek voltak az ÉSZKE óvárosi lakossági fórumának legfontosabb témái szeptember 24-én. Sinka László alpolgármester, aki a településrész képviselője szeretne lenni, nemcsak komfortosabbá, hanem elevenebbé is tenné az óvárosi mindennapokat.
Dunafüreden is megtartotta lakossági fórumát az ÉSZKE
2014-09-24 - A dunafürediek számára rendezett választási fórumot az ÉSZKE szeptember 22-én, a zsúfolásig megtelt Kszellman Flóra Közösségi Házban. A 6. számú választókerület, vagyis majdnem a teljes városrész képviselője és jelöltje Szél Pál, illetve a néhány dunafüredi utcát is érintő 5. választókerület képviselője és jelöltje, Török Sándor tájékoztatta a választókat.
Ismeretlen ismerős
2014-09-24 - Török László fotóiból nyílik kiállítás a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 9-én.
Szalmaszálak abból a jászolból
2014-09-24 - Nagy Gáspár, Kossuth- és József Attila-díjas költő, prózaíró, szerkesztő emlékére szervezett estet a KÉSZ százhalombattai csoportja szeptember 22-én a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Előadást tartott Szakolczay Lajos irodalomtörténész, Nagy Gáspár barátja és pályatársa, és verseket olvasott fel Baka Györgyi könyvtáros, aki még a szombathelyi főiskolán ismerte meg és több író-olvasó találkozójára is elkísérte a költőt.
Elköszönt a képviselő-testület
2014-09-19 - Megtartották a 2010-14-es választási ciklus utolsó képviselő-testületi tanácskozását Százhalombattán szeptember 18-án. Legközelebb az október 12-i választás után, az alakuló ülésen már új felállásban ülnek tárgyalóasztalhoz a városatyák.  
Közösségért Elismerő Oklevél
2014-09-19 - Török Sándor javaslatára minden évben a Battai Napok ünnepélyes megnyitóján adják át a Közösségért Elismerő Okleveleket Százhalombattán. Idén erre szeptember 12-én került sor.
Folytatódnak az ÉSZKE fórumok
2014-09-18 - A 4. és az 5. választókerület számára rendezett választási fórumot az ÉSZKE Százhalombattán szeptember 17-én. Vezér Mihály polgármester néhány aktualitásról is tájékoztatta a megjelentek népes táborát.
Sportszerű ígéret
2014-09-18 - Simicskó István, sportért felelős államtitkár tartott választási fórumot Százhalombattán szeptember 16-án. Arra biztatta a résztvevőket, szavazzanak októberben a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeire és Szabó Zoltán polgármesterjelöltre, aki hiteles, tisztességes, jó ember. A kormánypolitikus szerint jogos igény, hogy a város központi támogatást szeretne az Arany János iskola új tornaterméhez.
Az új CBA-tól Kurdisztánig
2014-09-18 - Dr. Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester volt a vendégünk az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület szeptemberi klubnapjának első részében.
Fenntartható ígéretek
2014-09-17 - A munkahelyteremtést, az idősekkel és rászorultakkal való törődést és az ifjúság jövőjének biztosítását nevezte Vezér Mihály polgármester az elkövetkező évek legfontosabb városi feladatainak az ÉSZKE szeptember 15-i lakossági fórumán. A rendezvényen az 1-es, 2-es és 3-as választókerület képviselőjelöltjei fejtették ki választási programjukat.  
Tanévnyitó értekezlet
2014-09-11 - Továbbra is magas színvonalon, jó tárgyi feltételek mellett zajlik az oktató-nevelő munka a Százhalombattai iskolákban és óvodákban. Az iskolákban azonban időszerű lenne korszerűsíteni az informatikai eszközöket és javítani a mindennapos testnevelés lehetőségein. Tanévnyitó értekezletet tartottak az önkormányzat, a KLIK és az intézmények vezetői szeptember 10-én a Szekeres József Rendezvényközpontban.
Szurkoljunk együtt a játékos városiaknak!
2014-09-09 - Ha Battai Napok, akkor Játékos Városiak Találkozója! A huszonegyedik születésnapját ünneplő százhalombattai rendezvénysorozat elmaradhatatlan és egyik legnépszerűbb programjára már készülnek a díszletek, gyakorolnak a csapattagok. A szurkolóknak is van még néhány napjuk, hogy a játék kezdetét jelző sípszóig – ami szeptember 13-án fog felharsanni – eddzék hangszálaikat, előkészítsék a szurkoláshoz nélkülözhetetlen kellékeket.
Kultúra nélkül nincs öröm
2014-09-09 - Kultúráért Százhalombatta Díjjal tüntette ki a százhalombattai önkormányzat Cseh Kornélnét, a Barátság Kulturális Központ nyugállományba vonult igazgatóhelyettesét, a Sérültekért Alapítvány elnökét. Úgy véli, a kultúra nemcsak az a csillogó valami, amit fényes és hatalmas koncerttermekbe képzelünk el. Nem kapjuk örökségbe, de egészen egyszerű dolgokon múlik, hogy eljuttassuk a "mélybe".
Pályázati sikerek a VUK SE-nél
2014-09-05 - Az elmúlt hetekben halmozza a sikereket a Százhalombattai VUK SE úszó szakosztálya. Míg a sportolók a vízben jeleskednek, addig az egyesület vezetői arra törekszenek, hogy az infrastruktúra fejlesztésével egyre magasabb színvonalú versenyeket rendezzenek és biztonságosabbá tegyék az edzéseket. Elképzeléseik megvalósításához használhatják fel a Sportágfejlesztési Támogatásból elnyert pénzösszegeket.  
Új könyvek a könyvtárban
2014-09-05 - • Bill Bryson: Shakespeare - Az egész világ színház • Iny Lorentz: A remény földjén • Edwin F.
Programajánló
2014-09-05 - Szeptember 11-én, 15-én és 18-án, 14-től 19 óráig Márton Béla festőművész válogatott képeiből nyílt kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban Szeptember 12-13-14-én: 21. Battai Napok – 12-én 17 órakor a Fesztiválsátorban: Hívogató – A Forrás Néptáncegyüttes műsora – 17,30-kor: Vezér Mihály polgármester köszöntője, majd a képviselő-testület által alapított "Közösségünkért" Díj átadása – 19 órakor: A "Virágos Százhalombatta" és a "Tiszta udvar, rendes ház" díj átadására kerül sor.
Tolerancia és befogadás
2014-09-04 - Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete is részt vett azon a megemlékezésen, amelyet a holokauszt 70. évfordulója alkalmából tartottak a százhalombattai köztemetőben. A rendezvényen megjelent Pozsgay Imre, egykori miniszter, egyetemi tanár, valamint Tóbiás József, az MSZP elnöke is.
Augusztusi beszámoló
2014-09-04 - Augusztusban sem unatkoztak városunk polgárőrei.
Átadták a szennyvíztisztítót
2014-09-04 - Fél éves sikeres próbaüzem után ünnepélyesen is átadták az európai uniós forrásokból korszerűsített szennyvíztelepet Százhalombattán szeptember 3-án. A nettó 900.334.232 forintos beruházásnak köszönhetően a létesítményből csaknem ivóvíz tisztaságú víz kerül a Dunába, a visszamaradó ártalommentes iszap pedig mezőgazdasági hasznosításra is alkalmassá vált.
Tenisz
2014-09-02 - A VUK SE tenisz szakosztályának legfrissebb eredményei Dénes Tibor szakosztályvezetőtől:   Korosztályos Magyar Bajnokság - L12 csapat IV.
Nagy Gáspár emlékest
2014-09-01 - M E G H Í VÓ   "Csontjaink vádlón ittmaradnak nevezik őket ENNEK ANNAK...
Biztonságot, fejlődést, jó közérzetet!
2014-08-28 - Így foglalja össze célkitűzéseit a százhalombattai Demokratikus Koalíció az október 12-i önkormányzati választásra készülve. Programjukat és jelöltjeiket augusztus 27-én mutatták be a helyi sajtónak.
Új könyvek a könyvtárban
2014-08-26 - • Babajelbeszéd - hatékony kommunikáció már a beszéd előtt / Nyéki Márta • Gadur kapui / Bán Mór • Csillagainkban a hiba / John Green • Álom doktor / Stephen King • Grafikák / Cseh Tamás • Országkép / Bíró Zoltán • Mr.
Bemutatta polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit az MSZP
2014-08-21 - Sajtótájékoztatón mutatta be a százhalombattai szocialista párt az őszi önkormányzati választáson indítani kívánt jelöltjeit augusztus 18-án.  
Rendben van a szénájuk
2014-08-21 - Helyszíni ellenőrzést tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség a Százhalombattai VUK SE-nél a TAO program megvalósulását és pénzügyi elszámolását illetően. A háromfős bizottság mindent rendben talált. 
Labdarúgás
2014-08-13 - Augusztus 16-án Nagykőrös ellen játssza első mérkőzését a Százhalombattai Labdarúgó Klub a Pest megyei első osztályban.
Tenisz
2014-08-13 - 7. helyet szerzett Dávid Cintia a Korosztályos Csapat Európa-bajnokság selejtezőjében, Csehországban, a magyar csapat tagjaként.
Júliusi beszámoló
2014-08-13 - A júliusi hónapban szolgálati idejük nagy részét a parkokban és egyéb közterületen töltötték polgárőreink.
Sakkverseny
2014-08-13 - Százhalombatta Város 2014. évi nyílt sakk egyéni VSZK Strand bajnokságának versenykiírása   A verseny rendezője: SZTC Sakkszakosztály, 2440.Százhalombatta.Ifjúsági u.7 A verseny támogatója: Városi Szabadidő Központ A verseny főszervezője: Szenczy Sándor A verseny bírója: Schaum Béla A verseny célja: Százhalombatta város 2014. évi egyéni Szabadidő Központ Strand bajnoka címének megszerzése!
Nyári munka - diák munka Keress magadnak!
2014-08-12 - Harmadik éve folyik a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott diákmunka-program az országban. Városunkban is több helyszínen, többféle munkát próbálhattak ki a diákok. Az eddigi tapasztalatokat Pap Miklós képviselő, foglalkoztatáspolitikai tanácsnok foglalta össze.
Felújítás város szerte
2014-08-12 - Idén közel 140 millió forintot költ intézmény-felújításra a százhalombattai önkormányzat. Ez közel 30 millió forinttal több, mint a tavalyi összeg, mivel akkor az iskolák nem szerepeltek a listán – tájékoztatott Hyross Imre, a Szákom Kft. beruházási munkatársa.
Éjszakai strand
2014-08-11 - Harmadik alkalommal rendezett éjszakai fürdőzést a Városi Szabadidő Központ augusztus 2-án, a Strandok Éjszakáján Százhalombattán. A program iránt nagy volt az érdeklődés, főként a 16-18 éves korosztály körében.
Látogatóközpont a főtéren
2014-08-11 - Gyapi és Mami, Százhalombatta életnagyságú kabalamamutjai várják a betérőket a Korshak Kft. új telephelyén, a Szekeres József Konferencia és Rendezvényközpont földszinti üzlethelyiségeiben nyíló információs irodában és ajándékboltban. A győri mintára kialakított látogatóközpont régi hiányt pótol a városban – mondta el Nyilas Hajnalka városházi szóvivő.  
Programajánló
2014-08-11 - Augusztus 14-én, Az Öröm Napja – 17 órától: Summerfest sokadalom, zászlófelvonás a Rendezvényközpont parkolójában.
Ezerszínű Summerfest
2014-08-05 - Rengeteg művészeti élményt és kulturális kuriózumot, gyerekeknek, felnőtteknek, fiataloknak és időseknek szóló szórakoztató programot kínál a XXI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár augusztus 12-től 22-ig. 
Áll a zászló a Happy Handsnek
2014-08-05 - Harmadik helyezést ért el a százhalombattai strandkézilabda-csapat a hétvégi, nálunk rendezett tornán, amely az idei nemzeti bajnokság utolsó kvalifikációs fordulója volt. A Happy Hands ezzel a szerepléssel javított eddigi pozícióján: a hatodik helyről az ötödikre lépett előre a bajnokságban. Ha sikerül a formaidőzítés és Fortuna sem pártol el a fiúk mellől, akár megismételhetik 2012-es ragyogó sikerüket, és győzelmet is arathatnak a hétvégi Balatonfüredi döntőn. 
Műsorváltozás! Újra Százhalombattán vendégeskedik a strandkézilabda társadalom
2014-08-01 - Pazar időjárási körülmények mellett, látványos pörgések, elképesztő magasságokban repkedő fiatalok, hatalmas gólok és látványos kapus bravúrok várhatók a hétvégén, a városi strandon.
Százhalombattán díjazzák Európa legvirágosabb településeit
2014-07-30 - Európa huszonötezer települését és közel ötvenmillió lakosát képviselik azok a delegációk, amelyek szeptember utolsó hétvégéjén Százhalombatta vendégszeretetét élvezik majd. Az Európai Virágos Városok Versenyére (Entente Florale Europe) benevezett, hazájukban nyertes városok és falvak vezetői itt vehetik át a nemzetközi zsűri díjait. Az esemény előkészületeiről Sinka László alpolgármester adott tájékoztatást a Hírtükör olvasóinak.
Karin Ruck: Az önmenedzselés edzésterve
2014-07-30 - A nők számára örök kérdés: család vagy karrier, harmonikus magánélet vagy sikeresség a munka világában? Ha már nyugalom és rend van az otthonunkban, talán elérkezett az ideje annak, hogy munkahelyünkön is tudatosan kihozzuk magunkból a maximumot, és azt egészséges önbizalommal feltöltődve közvetítsük kollégáink, vezetőink felé.
Százhalombattán játszott a strandtenisz elitje
2014-07-30 - Százhalombattán rendezték július 26-án a Magyar Tenisz Szövetség strandtenisz sorozatának negyedik fordulóját. A válogatott játékosokkal tarkított mezőny színvonalas játékkal mutatta be a városlakóknak a Magyarországon egyelőre gyerekcipőben járó sportág szépségeit.
Új könyvek a könyvtárban
2014-07-24 - • Katona András - Kiszelly Zoltán -Salamon Konrád - Simon János - Tüntetések könyve - Negyedszázad 56 tüntetése Magyarországon (1988-2013) • Lipovecz Iván - Miénk (lett volna) a tér?
Véget ért a könyvtárhasználati projekt
2014-07-24 - 2010-től 2014-ig négy éven keresztül tartott az Arany János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Hamvas Béla Városi Könyvtár gyermekkönyvtári részlege között az a projektmunka, ami a két intézmény közötti kapcsolatok intenzívebbé válását, az együttműködésen alapuló kooperatív partneri kapcsolatot, új tanulási és tanítási formák kialakítását és a potenciális könyvtárhasználók körének bővítését hivatott szolgálni.
Hőségriadó - tovább tart nyitva a strand
2014-07-18 - Hőségriadó lesz hétvégén. Az országos tiszti főorvos július 18-án 00:00-tól 20-án 24:00-ig másodfokú hőségriasztást rendelt el. Mindez azt jelenti, hogy az egyre melegebb éjszakák következtében a napi középhőmérséklet egyre többfelé meghaladja a 25 Celsius-fokot.
Aki a virágot szereti...
2014-07-15 - Július 25-ig lehet jelentkezni az önkormányzat által meghirdetett "Virágos Százhalombatta" és "Tiszta Udvar – Rendes Ház" elnevezésű versenyekre. Az akciók célja, hogy városunk még szebb és rendezettebb legyen.
Új könyvek a könyvtárban
2014-07-15 - Cságoly Ferenc: Három könyv az építészetről: Szépség Wappshott, Nicholas - Keynes és Hayek: Az összecsapás, amely meghatározta a modern közgazdaságtant Székely László szerk.
Csodás helyeken jártunk
2014-07-15 - A Román Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett anyaországi látogatás lassan hagyománnyá válik, idén is 20 fővel egy háromnapos buszkirándulást tettünk, amin a nemzetiségi közösség tagjain kívül a román nyelvtanfolyam hallgatói is részt vehettek. 
Júniusi Beszámoló
2014-07-15 - Ez a hónap viszonylag nyugodtan telt.
Újabb országos elismerés
2014-07-10 - A település biztonságát szolgáló polgárőrség munkájáért és támogatásáért a Polgárőr Város kitüntető címet nyerte el Százhalombatta. Az ünnepélyes díjátadóra július 5-én, Békésen, a XX. Országos Polgárőr Napon került sor.  
Óvárosi Kulturális Napok - 2014 Tánc, zene és kacagás
2014-07-01 - Hagyományápolás-és teremtés, jó kedv és barátság jellemzi az Óvárosi Kulturális Napokat, amelyet az idén június 27-29. között rendeztek a Százhalombatta bölcsőjének számító városrészben.
Képviselő-testületi összefoglaló - Indulhatnak a mini csoportok
2014-07-01 - Három éven aluli gyermek is járhat óvodába. Az óvodakezdés nem könnyű feladat a kicsinek – és talán még nehezebb az anyukának. A munkaerőpiac telített, így előfordul, hogy az édesanyának minél hamarabb vissza kell lépnie a munka világába. Vagy éppen a gyerkőcnek társaságra van szüksége, gyerekekre és ezt az igényét a felnőtt nem tudja kellőképpen kielégíteni. Kétéves kor után ez már valós probléma lehet: egyszerűen a közeli játszótér már nem elég, rohamosan okosodik a poronty és új kalandokra vágyik.
Rendőrségi hírek
2014-07-01 - Általánosságban elmondható, hogy ismét csendesen teltek a napok az elmúlt két hétben Százhalombattán, és a lakótelepi részről is kevesebb bejelentés érkezett fiatalok hangoskodásával kapcsolatban.
Új könyvek a könyvtárban
2014-07-01 - Az év versei 2014 Ray Bradburry: A Toynbee-átjáró Szilasi László: Harmadik híd Jiri Weil: Mendelssohn a tetőn Juan Gabriel Vásquez: A hírnév John le Carré: A panamai szabó Moldova György: A nagy októberi összefogás Szakurazaka Hirosi: A holnap határa Tom Bower: Bernie Ecclestone titkos élete Borisz Akunyin: Ajánlott olvasmányok   Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, Szent István tér 5. www.hbvk.hu Nyári nyitva tartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 12-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap.
Szakmai elismerésben részesültek a Hamvas Béla Városi Könyvtár dolgozói
2014-06-26 - Június 18-án vette át a TÉKA-díjat a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár két munkatársa: Kovács Marianna, igazgatóhelyettes és gyermekkönyvtáros, valamint Nagy Zsoltné, Marianna, aki a felnőttkönyvtár szolgáltatásvezetője.    
Két út között
2014-06-17 - Százhalombatta testvérvárosi kapcsolatának mára már van írható története, hiszen nem csak valamennyi képviselő testület-idejére, de már a rendszerváltozás előttre is visszanyúlik. A kapcsolatokra főként a kölcsönösség, az egymás melletti kitartás a jellemző, még akkor is, ha voltak eseményekben szerény és történésekben gazdagabb periódusok. Erről beszélgettünk Sinka László alpolgármesterrel.
Feladatokban bővelkedő tanév
2014-06-17 - Tankerületi pillanatkép évzáró előtt – Sárközi Márta igazgatóval   Minden tanév másként nehéz, mindig tartogat új elemeket, változásokat ez alól nem kivétel sem a pedagógus, sem a diák. Százhalombattán júniusban 2500 diák számára ért véget a tanév. Az értékelések még javában zajlanak, de a megkérdezettek közül valamennyien egyetértenek abban, hogy mozgalmas, eredményes tanév áll mögöttük.
Programok a Matrica Múzeumban és a Régészeti Parkban
2014-06-12 -   ÜTŐS JÚNIUS A "MATRICA" MÚZEUMBAN ÉS RÉGÉSZETI PARKBAN!
Vásár, utcabál, szabadtéri színház
2014-06-11 - Minden korosztálynak igazi nyári kikapcsolódást kínálnak az Óvárosi Kulturális Napok Százhalombattán június 27-29-én. A programokat ezúttal is a városrész méretéhez és sajátos, patinás miliőjéhez alakították – mondta el Szigetári József, a Barátság Kulturális Központ igazgatója.
Világot jelentő deszkák
2014-06-10 - Évről évre tömegeket vonz a Piac térre az ÉSZKE és a Százhalombattai Piac Téri Egyesület gyermeknapi rendezvénye, amelyet idén ötödik alkalommal tartottak meg június 6-án.
Nyári nyitva tartás a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2014-06-10 - Június 15-től augusztus 31-ig  
Májusi beszámoló
2014-06-05 - Május bővelkedett a programokban és a feladatokban egyaránt.
Már csak az igazi nyár hiányzik
2014-06-03 - Mediterrán hangulatban, interaktív gyermekjátékokkal és még több árnyékkal vár mindenkit a százhalombattai strand.
Egy nagyszerű hivatás
2014-06-03 - Minden eddiginél több díjat vehettek át a százhalombattai óvónők, dadusok, tanítók és tanárok a városi pedagógusnapon május 30-án a BKK-ban. A minisztériumi és önkormányzati elismerések mellett ezúttal az iskolákat fenntartó KLIK is jutalmazta erkölcsileg az éves munkát.
Tartós lesz a forgalomkorlátozás az Erőmű úton
2014-06-03 - A távközlési közművek kiváltása hátráltatja az új körforgalmi csomópont építését a Vörösmarty, Erőmű, Dunafüredi út találkozásában Százhalombattán. Lámpás irányítás mellett, csak félpályán lehet haladni a Vörösmarty és Erőmű út érintett szakaszán, és kötelező jobbra tartás érvényesül a Dunafüredi és Erőmű utak kereszteződésében. A részletekről Tóth Attila, a Polgármesteri Hivatal műszaki munkatársa tájékoztatott.  
Szeszélyes gyereknap
2014-06-03 - Valószínűleg a sokféle újszerű programnak köszönhető, hogy a kiszámíthatatlan időjárás ellenére is sokan részt vettek a Városi Gyereknapon, Százhalombattán május 25-én. Számos családnak még az egytől háromig tartó zivatar sem vette el a kedvét, behúzódtak a fedett helyszínekre, megint mások az eső elmúltával érkeztek, vagy tértek vissza a főtérre.  
Újdonságok a könyvtárban
2014-06-03 - • Levent Mete: Rika agyában • Kóun Edzsó: Dógen zen könyv • Czigány György: Kalitkám is madár • Vida Ágnes: Anyapszichológia • Kristina Ohlsson: Az 573-as járat • Roberto Saviano: ZéróZéróZéró • Galla Miklós: Ábrakadabra • Sztaniszlav Belkovszkij: Putyin - Az ember, aki nem létezett • Khaled Hosseini: Papírsárkányok • Imma Monsó: Sosem lehet tudni     Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, Szent István tér 5. www.hbvk.hu Nyitva tartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap.
Sárkányhajók, csónakok, biciklik
2014-05-27 - Rengeteg résztvevő, remek hangulat és napsütéses szép idő jellemezte a sárkányhajóversenyt és Tófesztivált Százhalombattán, a Csónakázó-tavon május 24-én.
A rendőrség stratégiai partnernek tekinti a polgárőrséget
2014-05-27 - Második alkalommal tartotta Százhalombattán évértékelő küldöttgyűlését a Pest Megyei Polgárőr Szövetség május 24-én, a Szekeres József Rendezvényközpontban. A rendezvényre 187 településről 210 küldött, vendég és kitüntetett érkezett.
Márti, örülünk, hogy hozzánk került a díj!
2014-05-26 - Városunk legújabb díszpolgárát, Jankovits Mártát köszöntötték a barátok és ismerősök a Zenálkó Etel Közösségi Házban, Százhalombattán május 23-án. A lelkes "faluvédő" március 15-én vette át a legrangosabb városi kitüntetést.  
Ébresztő! - Újra megnyitott a fitnesz központ
2014-05-21 - Hosszú szünet után újból megnyitotta kapuit Százhalombatta legnagyobb fitnesz központja a Dunafüredi úton. Május 19-től 23-ig ingyenes héttel, 23-án pedig nyitó bulival és ajándéksorsolással várják a vendégeket az új tulajdonosok.
Református táborok
2014-05-21 - Református hittantábor   Helyszín: Református Templom (Százhalombattai Református Missziói Egyházközség, Szent István tér 7.) Időpont: 2014. június 16-20., hétfőtől péntekig, 8-tól 16 óráig Díj: előreláthatóan naponta 2000 Ft/fő, 5 napra 10 000 Ft/fő Jelentkezési határidő: 2014. június 10.   Érdeklődés, bővebb információ Sárosi Máriánál a 06-20-492-0649-es telefonszámon vagy e-mailen az ifilelkesz@mail.battanet.hu címen   A tábor napközi otthonos jellegű a református templomban, annak gyülekezeti termében és kertjében.
1. Százhalombattai Sport- és Úszótábor
2014-05-21 - Élményekben gazdag, tartalmas hét sok úszással és programokkal  
Utazás a jövőbe
2014-05-21 - Ezzel a címmel hirdetett tematikus kézműves tábort a százhalombattai Barátság Kulturális Központ június 23-tól július 4-ig (hétfőtől péntekig, naponta 8-tól 16 óráig) "Rozállal, Mártival, Évával és Lacival".
Programajánló
2014-05-19 - Május 25-én, 10 órakor: Városi Gyermeknap – Egész napos programok három helyszínen, a Barátság Kulturális Központban, a Szent István téren és a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban – 10 órakor: Ünnepélyes megnyitó – Köszöntőt mond: Vezér Mihály polgármester – 14 órakor: A Janikovszky Éva emlékkiállítás megnyitója és a róla elnevezett díj átadása – 16 órakor: Egyszervolt, hol nem volt – Az Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertje Május 26-án, 17 órakor: Németh Nyiba Sándor olimpikon, költő zenés-verses estje a "Matrica" Múzeumban Május 27-én, 18 órakor: "A legvidámabb barakk" – Egy város születése – Százhalombatta a Kádár-korszakban – Kovács Edina történész előadása a HBVK-ban Május 29-30-31-én, 19,30-kor: Rómeó és Júlia –színházi előadás a Zsámbéki Színházi Bázison Május 27-én, 19 órakor: Bródy János estje a Budaörsi Latinovits Színházban  
Egyszer volt, hol nem volt
2014-05-19 - A mesék jegyében telik a Városi Gyermeknap Százhalombattán május 25-én. Három helyszínen várja a családokat egész napos program.
Előadás a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2014-05-16 - 2014. május 27. (kedd) 18 óra   A Városi Archívum történelmi előadássorozata: "A legvidámabb barakk" Egy város születése :Százhalombatta a Kádár-korszakban Előadó: Kovács Edina történész belépődíj: 500,- Ft  
A tájékozottság erejével
2014-05-13 - Elsősorban a minél szélesebb körű tájékoztatás, a szabad információáramlás a célja a civil szervezők által kezdeményezett Születés Hete országos rendezvénysorozatnak, amihez az idén közel hatvan helyszín csatlakozott, köztük Százhalombatta is.
Bringák, sárkányok és egyéb kalandok
2014-05-13 - Tavaszi lendülettel indul Százhalombattán a tömegsport. Május 17-én a Batta Bringa, majd május 24-én a 4. Tavi Sárkányhajó Verseny és a 2. Tófesztivál várja a városlakókat.
Újdonságok a könyvtárban
2014-05-13 - • Nikodém Gabriella, Szabó Jenő: A magyar bélyeg története • Lionel Shriver: Születésnap után • Viktor Suvorov: A jégtörő - Hitler, mint eszköz Sztálin terveiben • Franceska Rigotti: A hét főbűn - Torkosság - A falánkság szenvedélye • Igor Ostachowicz: Űzött lelkek éjszakája • Kovács Zsolt: KalandoZoo - Magyarország állatkertjei • Greguss Ferenc: Tudományos csillagszóró • Ablonczy László: Sinkovits Imre a Hargitán • Kavabata Jaszunari: Hóország • Neil Cross: Luther - Vihar előtt     Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, Szent István tér 5. www.hbvk.hu Nyitva tartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap.
Áprilisi beszámoló
2014-05-07 - Április hónap a választásokkal kapcsolatos rendőri biztosítási feladatok ellátásának segítésével kezdődött.
Égszakadás, földindulás
2014-05-07 - Több helyen műszaki beavatkozásra volt szükség a hirtelen és nagy mennyiségben lezúduló eső miatt Százhalombattán május 3-án este.
Tánc!
2014-05-07 - A táncot ünnepelték világszerte április végén, így Százhalombattán is, ami a sport mellett egyre inkább a tánc városa is. 27-én, vasárnap a Szent István téren adott gálaműsort közel négyszáz táncos.
Városi Gyermeknap
2014-05-07 - Mesék, rajzok, pályázatok, koncert és díjak teszik ünneppé a Városi Gyermeknapot Százhalombattán május 25-én. A reggel 10 órától kezdődő programok során az egész család együtt lehet a mesék birodalmában.
Legyél jó fej!
2014-05-07 - Helyi és globális, történelmi és természettudományos témákkal készültek a régió diákjai, akik április 15-én mérték össze felkészültségüket a 11. alkalommal megrendezett Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájának százhalombattai fordulóján.
Földnap a Hulladékkommandónál
2014-05-07 - Április 24-én tartotta civil szervezetünk a földvilágnapi megemlékezését a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
Programajánló
2014-05-07 - Május 10-11-én: "Örökség" Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivál – Játék, vetélkedő, móka, kacagás egész napos program a BKK-ban – Belépő: 500 forint.
Négyből három pont az utolsó két mérkőzésen
2014-05-06 - Egy pontot érő döntetlent játszott az Nb1/b. Nyugati csoportjának május 4-i fordulóján az SZKE Székesfehérváron az Alba Regia KSE csapata ellen. Alba Regia KSE - Százhalombattai KE 22 - 22 (7 - 14)    
Virágosztás
2014-05-05 - Május 8-án és 9-én ismét virágosztást rendez az önkormányzat Százhalombattán. A begóniákból, petúniákból, bársony- és nebáncsvirágokból, zsályákból, törpe dáliákból és virágcsalánokból mindenki ízlése szerint választhat, és legfeljebb tíz tövet vihet haza.  
Képviselő-testületi összefoglaló - Megújul a Csónakázó-tó
2014-04-30 - A Csónakázó-tó Százhalombatta egyik legkedveltebb szabadidős területe, amely a képviselő-testület április 28-i döntése alapján még szebbé és komfortosabbá válhat. A rekonstrukció koncepcióját a Műszaki Iroda és a Városi Szabadidő Központ dolgozta ki, és hosszas egyeztetés után hagyta jóvá a képviselő-testület. A tervek szerint bővítik a közvilágítást, hidakkal kötik össze a félszigetet és a két partot, valamint padokat, ivókutakat és főzőhelyeket alakítanak ki. A kivitelezés hamarosan elkezdődik.
BATTA BRINGA 2014. Kerékpáros túra
2014-04-30 - A túra időpontja: 2014.május 17. (szombat) 09.00 – 14.00   Helyszín: Százhalombatta területe   Szervezők: Százhalombatta Város Önkormányzata Városi Szabadidő Központ   Gyere velünk egy várostörténeti kerékpározásra.
Tisztelt Óvárosiak!
2014-04-30 - Tisztelt Óvárosiak! Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a május 5-i fogadóórám elmarad. Ebben a hónapban május 12-én tartok fogadóórát, délután 17 órától 19 óráig a Zenálkó Etel Óvárosi közösségi Házban.
Városi Majális
2014-04-30 - 2014. május 01. csütörtök, 10:00   Szent István tér   Egész napos családi programok: játszóház, kézműves foglalkozás, mini-vidámpark, vásár
Újdonságok a könyvtárban
2014-04-29 - • Feldmár András: Most vagy soha • Berg Judit: Hisztimesék • William Dietrich: Töviskorona • Kondor Vilmos: A másik szárnysegéd • Guillaume Musso: Szerelem életre-halálra • Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai 3. • Szalai Vivien: Zuschlag János: Pártházból börtönbe • Selma Lagerlöf: Nils Holgersson csodálatos utazása • Bálint Ágnes: Én vagyok a Tévé-Maci • Dr. Szabó Péter: Állj félre a saját utadból!
Programok a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2014-04-29 - Május 10. (szombat) 14:00-17:00 Manó Műhely Kézműves foglalkozás felnőtteknek Műhelyvezető: Varró Ágnes A belépés díjtalan, anyagköltség megfizetése a helyszínen.
Talk show Buzay Józseffel
2014-04-29 - Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület legutóbbi klubnapján Buzay József volt a vendégünk.
Új autó a rendőrőrsnek
2014-04-28 - Egy rendőrségi jelzésekkel ellátott Dácia Duster slusszkulcsát vette át dr. Mihály István dandártábornok Pest megyei rendőrfőkapitány Vezér Mihály polgármestertől az április 27-i rendőr- és tűzoltónapon, Százhalombattán. A gépkocsit az önkormányzat a százhalombattai rendőrök részére vásárolta, és elsősorban a körzeti megbízottak munkáját segíti majd.    
Örökös Ökoiskola címre pályázik az Arany
2014-04-23 - Együttműködési megállapodást írt alá dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, valamint Vezér Mihály polgármester a százhalombattai Városházán április 18-án. A tanintézmény két sikeres pályázat után ezúttal Örökös Ökoiskola címre nyújtja be jelentkezését, amelynek elnyerésében az önkormányzat támogatására is számíthatnak.
Ünnep előtt
2014-04-17 - Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium főünnepe. A Bibilia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Húsvét a néphagyományban a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak.
Itt a tavaszi fordulat?
2014-04-15 - Három elveszített mérkőzés után győzött a Pécs ellen a Százhalombattai Kézilabda Egyesület csapata az NB I/B 22. fordulójában. 2014. április 13. 18.00 Pécs VSE – SZKE – 24:25 (11:11)
A város jegyese
2014-04-15 - Ez év március 15-től Jankovits Márta a Százhalombatta díszpolgára cím büszke birtokosa. A címert formázó aranygyűrűvel a város hosszú szerelem után jegyezte el őt.
Engesztelés és hála
2014-04-15 - E két kegyes gondolat jegyében rendezte meg harmadik zarándoklatát városunk Római Katolikus Egyházközsége, nagyböjt idején, április 5-én, az Országgyűlési Választások előestéjén. Nem véletlenül, mert idén nem csak a városlakókért, annak vezetőiért, az ott működő vállalatok és a közszféra dolgozóinak eredményes munkájáért, hanem a hazáért, a határainkon átívelő nemzet egységéért is szólt az ima, az egyházi ének, és azért is, hogy népünk bölcs honatyákat választhasson, akik sikeresen vezethetik majd országunk hajóját.    
Márciusi beszámoló
2014-04-15 - Márciusi hónap is viszonylag nyugalomban telt.
Programajánló
2014-04-15 - Április 17-én, 14 órakor: Dr. Poroszlai Ildikó múzeumalapító emléktáblájának koszorúzása a "Matrica" Múzeumban, majd szezonnyitó a Régészeti Parkban, ahová busz viszi az érdeklődőket.
Szavak között, rímek között
2014-04-14 - Töretlen népszerűségnek örvend a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár vers- és prózamondó versenye, amelyen az idén közel 120 iskolás vett részt.
Figyelem, időpontváltozás!
2014-04-14 - Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem előadásának időpontja változott!
A B-Moll zongoraversenytől az 1812 ünnepi nyitányig
2014-04-10 - Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület legutóbbi klubnapján dr.
Tesz-vesz város
2014-04-09 - Bár az idei tél se hosszú, se túl kemény nem volt, a tavaszi nagytakarítással szinte észrevétlenül tűnt el Százhalombattáról, amelyet szerződése szerint minden évben a Szákom Kft. végez. A jó idő beköszöntével a város szinte minden szegletében folyik valamilyen önkormányzati munka. Hol mi épül-szépül? – erről érdeklődtünk Rajkai Ágnestől, a Műszaki Iroda vezetőjétől.
Új könyvek a könyvtárban
2014-04-02 - Reisinger János: Munkácsy Krisztus-trilógiája Benkő Noémi: A szeretet üzenete Dr. Neil Nedley: Kivezető út a depresszióból A főzés gyerekjáték!
Programok a HBVK-ban
2014-04-02 - Április 3. (csütörtök) 18:00 Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem Istenkereső modern irodalom Előadó: Tóth Sándor költő, író   Az előadás látogatási díja: 500,- Ft   Április 5. (szombat) 16:00 Városi Vers – és prózamondó verseny gálaműsora a Polgármesteri Hivatal Dísztermében   Április 8. (kedd) 18:00 Zenei estek a könyvtárban - Strauss Az előadás látogatási díja: 500, - Ft   Április 10. (csütörtök) 18:00 Találkozások - Ünnepi est a Költészet Napja alkalmából Fazekas István szerzői estje A Rögzített pillanatok és Bennem csillagok égnek című könyveket bemutatja Serfőző Simon, József Attila - díjas költő.
Tavaszra hangolva
2014-04-01 - Közismert, hogy egy település életében, a városi ökoszisztéma működésében a zöldfelületnek, azaz a növényzettel fedett területek összességének meghatározó szerepe van. A növényzet települési környezetre gyakorolt hatása sokrétű, ökológiai, településszerkezeti és esztétikai szerepet is betölt. A zöldfelület kedvezően befolyásolja a klímát, a levegőminőséget, a vízháztartást, a felszíni és felszín alatti vizek minőségét és megakadályozza a talaj romlását.
Középpontban a költészet
2014-04-01 - Irodalmi előadással, költői találkozással, kiállítással, a városi vers- és prózamondó verseny gálájával és multikulturális összeállítással is ünnepli Százhalombatta a költészet napját.
Menekülés a horrorból
2014-04-01 - A 2010-ben "kis magyar horrorként" is aposztrofált százhalombattai társasházi hitelbotrányban az utóbbi hetekben a lakóközösségek számára pozitív bírósági döntések születtek. Előbb a Bolyai utca 2-8., majd a Gesztenyés utca 15-19. társasház is pert nyert dr. Korcsmáros Iván ügyvéd közreműködésével a Kúria (a volt Legfelsőbb Bíróság) előtt a Raiffeisen Bank ellen.
Programajánló
2014-04-01 - Április 4-én, 16,30-tól 18 óráig:"Mesél-lek!"
Programok a HBVK-ban
2014-03-31 - 2014. április 4. (péntek) 16:30-18:00 "Mesél-lek!" Mesefoglalkozás 5 éves kortól (Tél temető) A foglalkozás látogatási díja gyermekeknek: 200,- Ft   2014. április 5. (szombat) 16 óra Városi vers- és prózamondó verseny - Gála helyszín: Polgármesteri Hivatal díszterme belépés díjtalan   2014. április 8. (kedd) 18 óra Zenei estek a könyvtárban Richard Strauss Előadó: Dr. Csehák Izolda karnagy belépődíj: 500,- Ft   2014. április 10. (csütörtök) 18 óra Ünnepi est a Költészet Napja alkalmából Fazekas István szerzői estje A szerzővel beszélget Serfőző Simon, József Attila-díjas költő Közreműködik: ifj.
Megújult a ceglédi városi uszoda
2014-03-28 - Stratégiai ágazattá kívánja fejleszteni a magyar kormány a sportot - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a megújult ceglédi városi uszoda ünnepélyes átadásán március 18-án.
Masters judo verseny hétvégén
2014-03-26 - Százhalombattán, a Városi Sportcsarnokban rendezik meg a XV.
Fölszállott a páva - Repítsük tovább a Forrást!
2014-03-25 - Középdöntőbe jutott a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes a "Fölszállott a páva" televíziós vetélkedő március 22-i élő adásában. A korábbi számokat magasan felülmúló, 46 pontos eredményt a százhalombattai közönség, barátok, ismerősök lelkes biztatásának is köszönik a táncosok.
Szombaton nagytakarítás
2014-03-18 - A vízparti élőhelyeket tisztítják meg a Hulladékkommandó aktivistái és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek Százhalombattán, március 22-én. Az akciót a Víz Világnapja alkalmából hirdették meg.
Iskolányi társulat
2014-03-18 - Mind a diákok mind pedig a pedagógusok körében nagy sikert aratott az Arany János Általános Iskola és Gimnázium március 15-i műsora, amelyben közel 150 tanuló közreműködött. A látványos előadást a BKK színpadán mutatták be március 13-án.
Arany forgatag
2014-03-18 - A tudományok és a hagyományok álltak március 3. és 7. között a 2014. évi Arany Napok középpontjában, ami idén csak egy hétig, de annál sűrűbben zajlott.
Rendőrségi hírek
2014-03-18 - A lakótelepi betöréssorozat megállítása után közbiztonsági szempontból újból csendesen telnek a hetek Százhalombattán. Március első felében kisebb lopásokat jelentettek a rendőrségnek.
Programajánló
2014-03-18 - Március 20-án, 18 órakor: A normalitás botránya – Mórocz Zsolt író előadása a Hamvas Béla Városi Könyvtárban a névadó születésének 117. évfordulója alkalmából Március 21-én, 18 óra: Gyógyító sorok m- "Megmondalak!"
Őrizzük a lángot!
2014-03-18 - Generációs találkozó szerveződik a Facebookon. Az április 12-én, 14 órakor kezdődő összejövetelre azokat várják az E-batta Kultúrkocsmába, akik a hetvenes-nyolcvanas években voltak gyerekek Százhalombattán.  
SPortré - Kéri Attila, céltudatos
2014-03-14 - A Százhalombattai Lövészklub elnöke többszörös országos bajnok, válogatott versenyző, csapatban ma is több számban csúcstartó. Irányításával a városi klubból hét év alatt Európa egyik legnagyobb létszámú légpisztolyos egyesülete lett, Százhalombattát pedig Pécs és Komárom mellett hivatalos utánpótlásközponttá jelölte ki a nemzeti sportlövő szövetség.
Bóna fórumok
2014-03-14 - Az alábbi helyszíneken és időpontokban tart választási fórumokat Bóna Zoltán, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje a Pest megyei 8. számú egyéni választókerületben: Március 17. 18 óra: Szigetszentmiklós, Városi Könyvtár és Közösségi Ház.
Februári beszámoló
2014-03-12 - A februári hónap viszonylag csendesen telt, egy-két rendbontáson kívül különleges esemény nem történt.
Elindult a körforgalom-építés
2014-03-12 - Gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés a Vörösmarty út – Dunafüredi út kereszteződésében, ha megépül az új körforgalom Százhalombattán. A mintegy 100 millió forintos beruházás megvalósítását úgy tervezték meg, hogy az Erőmű út – Vörösmarty út irányában haladó járműforgalom folyamatosan biztosított legyen.
Új iskola épül Szigetszentmiklóson
2014-03-12 - Szeptemberre készülhet el az új általános iskola és zeneiskola Szigetszentmiklóson, aminek az alapkövét március 5-én tette le Kövér László az Országgyűlés elnöke.
Hulladékkezelés kicsit magasabb szinten
2014-03-12 - Kényelmesebbé, kulturáltabbá, hosszabb távon pedig olcsóbbá is válhat a hulladékkezelés Százhalombattán két újításnak köszönhetően. A lakótelepen a lomtalanítást, a családi házas övezetben pedig a szelektív gyűjtést szervezi meg "háztól házig" az önkormányzati szolgáltató.
Városimázs videó Százhalombattáról
2014-03-11 - Elkészült Százhalombatta város Happy videója, amit oly sok nagyváros és persze a hazai Happy videók inspiráltak. Százhalombatta közel fekszik a fővároshoz, s neve hallatán nem is gondolná a látogató milyen értékeket rejt a város múltja, és milyen sok élményt nyújt jelene.
Már lehet pályázni az Esélyegyenlőségi Keretre
2014-03-11 - Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2 millió forinttal hozta létre idén az Esélyegyenlőségi Támogatási Keretet, amelyre az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság pályázatot írt ki.
Együtt, egy-másért 2014-ben is
2014-03-10 - Folytatódik a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár népszerűsítő programja, amelynek célkitűzése, hogy mindenki megtalálja az őt érdeklő értékeket az intézmény kínálatában.
Sárkánynagyhatalom
2014-03-04 - Első alkalommal rendezett uszodában nyílt magyar bajnokságot a Magyar Sárkányhajó Szövetség, amihez partnernek a százhalombattai Városi Szabadidő Központot, helyszínnek a Kiss László Sportuszodát választották március 1-jén.
Találkozás a szabadságharccal
2014-03-04 - Családi délelőttel indul a szabadságharc és forradalom ünnepe Százhalombattán, március 15-én, majd díjátadással, díszelőadással, közös énekléssel, a hivatalos városi rendezvénnyel és fáklyás koszorúzással folytatódik. Este zenészek, színészek, táncosok közreműködésével elevenedik meg a Pilvax Kávéház a Barátság Kulturális Központban.
Lépésről lépésre
2014-03-04 - Civil aktivisták készítettek tanulmányt egy Százhalombattán megvalósítandó ifjúsági közösségi tér és alkotóközpont szükségességéről és lehetőségeiről. Március 3-án tárgyaló asztalhoz ültek a városvezetés és a kezdeményezés képviselői. A kötetlen beszélgetés során felajánlották a fiataloknak, hogy első lépésként a Barátság Kulturális Központ felújított közösségi terében kezdjék el azt a tevékenységet, ami idővel akár egy önálló ifjúsági intézményt is megalapozhat.
Polgárőrképzés
2014-02-26 - Polgárőr egyesületünk vezetősége megalakulásunk óta fontosnak tartja tagjaink folyamatos képzését.
Programajánló
2014-02-26 - Március 6-án, 18 órakor: Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem – "Ha az igazság nem élet, akkor semmi..."
Mindenütt Nő programsorozat
2014-02-21 -   Mindenütt Nő "Nőnap reloaded 2.0" 2014. március 6–9. Női alkotókat és női sorsokat bemutató rendezvénysorozat 81 intézmény, 19 város, több mint 160 program   www.mindenuttno.hu   Civil kezdeményezésként az Accord World Music munkatársai indították útjára a Mindenütt Nő rendezvénysorozatot, amely első alkalommal 2013-ban került megrendezésre, s amely a női alkotókat, a női sorsokat bemutató alkotásokat és a nők gondjait állítja középpontjába.
Képviselők a költségvetésről
2014-02-19 - Vezér Mihály (polgármester, ÉSZKE): Jövőbe mutató költségvetést sikerült elfogadnunk, amelynek jelentős részét a jövőbe fektetjük.
Tények és tévhitek
2014-02-17 - Százhalombatta város kialakulása igen sajátos, így a helyi múlt emlékeit gyűjtő és feldolgozó Városi Archívum anyaga is az. A Hamvas Béla Városi Könyvtár részlegének működése egyedülállónak tekinthető az országban. Február 25-én folytatódik a Legvidámabb barakk című előadássorozat, és az idei évtől általános és középiskolások számára történelmi tévhiteket tisztázó interaktív foglalkozások is indulnak.
Nyugdíjba a nyugdíjas klubból
2014-02-17 - Húsz éves aktív pályafutás után visszavonul a nyugdíjas klubélet szervezéséből Tinku Jánosné, Juliska, a százhalombattai Új Élet Nyugdíjas Klub Egyesület vezetője. Aki nem tudja, nem mondaná meg róla, de közelebb jár a nyolcvanhoz, mint a hetvenhez. Bár sok mindent megtanult klubvezetőként, és nagyon szerette a közös programokat, mostantól csak a családjának és a népdalkörnek szeretne élni.
Programajánló
2014-02-17 - Február 20-án, 18 órakor: Hogyan lehet hűségesnek lenni Krisztushoz és a birodalomhoz?
Képviselő-testületi összefoglaló - Elfogadták a költségvetést
2014-02-14 - A 2014. évi költségvetési rendelet megalkotása volt a százhalombattai képviselő-testület február 13-i ülésének legfontosabb napirendje. A rendelet megalkotása előtt számos fontos kérdésben született döntés.  
Városi vers- és prózamondó verseny
2014-02-13 - A Hamvas Béla Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára 2014-ben is megrendezi a Városi vers- és prózamondó versenyt.
Drámai izgalmak közepette győzelem a Szentendre KC ellen!
2014-02-13 - Ismét elképesztően szoros mérkőzést hozott a Szentendre elleni összecsapás, de szerencsére újra az SZKE örülhetett a végén. A felhőtlen boldogsághoz a rutinos Bajusz Sándor, volt válogatott játékos kihagyott időntúli hetese is kellett.  
Irodai szolgáltatások a könyvtárban
2014-02-12 - Februártól irodai szolgáltatásokat is kínál a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán.
Bizottsági ülések
2014-02-07 - Hosszabb szünet után a héten újra üléseztek a százhalombattai önkormányzat szakbizottságai, hogy előkészítsék a képviselő-testület idei első tanácskozását, amelyen a tervek szerint elfogadják a 2014-es költségvetési rendeletet.
December és január a polgárőrségnél
2014-02-05 - Sok szempontból két sikeres hónap áll mögöttünk.
Légfegyveres OB
2014-02-03 - Tavaly a hó, 2014-ben a jég nehezítette a Légfegyveres Országos Bajnokságra érkezőket, amelynek idén is a százhalombattai Városi Szabadidő Központ adott otthont.
Van-e jó farsangja?
2014-02-03 - Több rendezvénnyel is készül a százhalombattai Barátság Kulturális Központ a farsangi időszakra.  
Helyzetjelentés a vízből
2014-02-03 - A százhalombattai VUK SE úszószakosztálya a tavalyi évre mintegy 6 millió forint állami támogatást kapott az egyéni sportágfejlesztési program keretében.    
A kulcs a családban rejlik
2014-02-03 - Az új köznevelési törvény életbelépése 2013 szeptemberétől lehetővé tette óvodapszichológus alkalmazását. Ezt a feladatkört Százhalombattán Bogdán Bence látja el.
Programok a HBVK-ban
2014-02-03 - Február 8. (szombat) 14:00 - 17:00 Manó Műhely: Kézműves foglalkozások elsősorban felnőtteknek Műhelyvezető: Varró Ágnes A belépés díjtalan, anyagköltség megfizetése a helyszínen.
Nemcsak a kutyásoké a tó
2014-01-31 - Hála az önkormányzati gondoskodásnak, az elmúlt években Százhalombatta egyik legkedveltebb kiránduló, szabadidős területe lett a Csónakázó-tó. Kisgyerekkel, kutyával, baráti társaságnak egyaránt kellemes kikapcsolódást kínál. Sajnos, nem mindenki érti meg, hogy csak akkor, ha betartunk bizonyos alapvető normákat.
A Magyar Közút jelenti
2014-01-31 - Útinform szolgálatunk 5 óra 30 perces összesítése alapján a Dunakanyarban, Vác, Monor, Székesfehérvár és Szekszárd körzetében változó intenzitású ónos eső esik, de az éjszakai és hajnali órákban a Dunántúl több térségében is, így Kápolnásnyék és Tamási körzetében, valamint az M1-es autópálya bicskei és az M5-ös Újhartyán és Budapest közötti szakaszán a is észleltek ónos eső jellegű csapadékot szakembereink.
Száz éves kolléga és világbajnok vitorlázó a januári klubnapon
2014-01-30 - Zsúfolásig megtelt az óvárosi közösségi ház nagyterme az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesület ez évi első klubnapján.
Szolgálati közlemény
2014-01-30 - Gyümölcsöt hozott a vén fa – állapította meg Vizsy Ferenc 61 éves, első kötetes szerző néhány hete, Érden rendezett könyvbemutatóján. A csendes önirónia sokszor megnyilvánul Színváltó novelláiban is. A százhalombattai olvasók a Hírtükör egykori külsős munkatársaként emlékezhetnek rá. Mi történt vele azóta, közben és előtte – erről is beszélgetek majd vele a Hamvas Béla Városi Könyvtárban február 28-án.
Szerelmes klasszikusok
2014-01-27 - Vajon ugyanolyan kedvvel vesszük-e kezünkbe Petőfi verseit, ha tudjuk róla, hogy feleségül akart venni egy debreceni színésznőt, miközben Szendrey Júliával is jegyben járt? Úgy tűnik, igen, sőt! Nyáry Krisztián irodalmi ikonjaink szerelmi életéről szóló kötetei azt bizonyítják, szívesebben olvassuk újra a klasszikusokat, ha emberi közelségben érezzük őket.
Szó, kép, hang
2014-01-24 - Szigetvári József igazgató szavaival élve a Magyar Kultúra Napjainak lázában ég a város. Folyamatos és rendkívül bőséges a helyi intézmények programkínálata.
Fasiszta vagy kommunista?
2014-01-24 - Hát, eljöttek a választások!
Önként és dalolva
2014-01-20 - Több mint egy éve indult el a közösségi szolgálat. A kezdeti, elvi ellenkezés után, a diákok felfedezték az önkéntesség értékeit és szívesen vesznek részt a programban. A tapasztalatokról kérdeztük az iskolákat, a befogadó intézményeket és a diákokat.
Képviselői évértékelők
2014-01-20 - Szerkesztőségünk idén is arra kérte a képviselő-testület tagjait, értékeljék néhány mondatban az elmúlt évet és mondják el, mit várnak az ideitől.
Aktuális növényvédelem
2014-01-20 - A szokatlan időjárás nem csak az embereket, de a növényeket is megviselheti.
Programajánló
2014-01-20 - Január 24-én, 18 órakor: Így szerettek ők – Ünnepi est a Magyar Kultúra Napja alkalmából – Vendég: Nyári Krisztián író, beszél-getőtárs: József Rozsnyai Júlia – Hamvas Béla Városi Könyvtár – A belépés díjtalan Január 24-én, 16,30-tól 18 óráig: "Mesél-lek" – Mesefoglalkozás 5 éves kortól – HBVK – A belépés díjtalan Január 24-én, 19,30-kor: Itt élned, halnod kell – Erdélyi György és Kobzos Kiss Tamás előadóestje a Vojnovich-Huszár Villában (Bp.
Lövészet - Országos bajnokság Battán
2014-01-17 - Idén is a százhalombattai Városi Szabadidő Központ ad otthont a Légfegyveres Országos Bajnokságnak január 31-től február 2-ig.
Áthangolva - Új frekvencián a százhalombattai rádió
2014-01-17 - Új frekvencián, az FM 107-en hallhatjuk a százhalombattai rádióműsort február 21-től. Megszűnik a Rádió6, batta hangja azonban - felfrissülve, megújulva - a Lakihegy Rádión szól tovább. A részletekről Kovács Attila, az üzemeltető Promotion Service Nonprofit Kft. ügyvezetője tájékoztatott.
2014 ismét a szűrés éve lehet
2014-01-15 - Ismét városi szűrőprogram elindítását kezdeményezi a Százhalom Egészségügyi Központ 2014-ben. Újdonsága, hogy a vizsgálatokat a jelentkezők egyéni állapota, rizikófaktorai alapján állítanák össze. A részletekről dr. Berzéki Ferenc igazgatóval beszélgettünk.
Mindenki másét csinálta
2014-01-14 - Labdajáték Gála zajlott január 11-én a százhalombattai Városi Szabadidő Központban. A jótékony céllal életre hívott rendezvényen a városban működő legkülönbözőbb labdás sportok egyesületei képviseltették magukat és próbálták ki egymás játékait.
KÉSZ kultúranap
2014-01-13 - M E G H Í VÓ    KÖLTŐ "Még szomorú se vagyok, megszoktam e szörnyü világot annyira, hogy már néha nem is fáj, – undorodom csak." (Radnóti Miklós: Első ecloga)   A KÉSZ Helyi Csoport tisztelettel meghívja Önöket a Magyar Kultúra Napja rendezvényére Politika a kultúra porcelánboltjában Dörömbözi János filozófus előadása    január 21-én 18 óra Százhalombatta Hamvas Béla Városi Könyvtár Belépődíj: 200 Ft   Ének: Gergely - Farnos Iringó Verset mond: Baka Györgyi Lengyák Brigitta Papp Mirella Konczek József
Száz család karácsonyát tette szebbé a Mikulásház
2014-01-07 - Százhalombatta Város Önkormányzata múlt év végén akciót hirdetett annak érdekében, hogy a százhalombattai rászoruló családoknak az ünnepek alatt ne kelljen nélkülözniük. A Szent István téri karácsonyi vásárban, a Mikulásházban gyűjtötték az adományokat: tartósélelmiszereket, ruhákat, könyveket és játékokat.
Emlékezetes esztendő
2014-01-07 - Izgalmas és győzedelmes évet zárt a Százhalombattai Lövészklub. A tagság létszáma elérte a maximumot. 2013-ban közel hetvenen edzettek, akik főként légpisztoly és légpuska kategóriában versenyeznek, de az egyesület támogatja a szabadidősportot is.
Minden szinten kultúra
2014-01-07 - Színház, zene és tánc, történelem, irodalom és képzőművészet, mindezek találkozásai, összefonódásai és üzenetei teszik minden korosztály számára teljessé Százhalombattán a Magyar Kultúra Napjait január 18. és 26. között.
Öt éves a Hulladékkommandó
2014-01-07 - Százhalombatta környezettudatos város, és a legfontosabb, mindennapi életünkön túl, a turizmusnak magas színvonalon való tartásához és további fejlesztéséhez pedig egyszerűen nélkülözhetetlen a tiszta környezet!
Újdonságok a könyvtárban
2014-01-07 - Könyvek: Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák Christopher Priest: A tökéletes trükk Alessandro Baricco: Don Giovanni Alain Vircondelet: A kis herceg igaz története Kapa Mátyás: Római hajnal Varga Lóránt, Polner Tamás: El Camino de Santiago - Zarándoklat képekben és gondolatokban Grendel Lajos: Az utolsó reggelen Neil Gaiman, Terry Pratchett: Elveszett próféciák Dan Simmons: Endymion felemelkedése Linwood Barclay: Látomás   Filmek: A szerelem művészete / rendező: Emmanuel Mouret Tajtékos napok / rendező: Michel Gondry Mindenki a mennybe megy / rendező: Radu Jude Lore / rendező: Cate Schortland Hamvas Béla Városi Könyvtár   Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10-18, szombat: 8-12, szerda: szünnap
Újév, új élet
2014-01-06 - Újév napján született meg 2014. első százhalombattai kisbabája, Angyal Kristóf, aki tekintélyes fizikummal és – eddig úgy tűnik – kiegyensúlyozott, derűs természettel érkezett a világba.
Változások éve
2013-12-19 - Bár a 2013-as év komoly változásokat hozott az önkormányzatok és intézményeik életébe, Százhalombatta kiválóan teljesítette az ezekkel járó többletfeladatokat. Ezt is megköszönte Vezér Mihály polgármester azon a december 18-i fogadáson, amelyet az óvodák, iskolák és más önkormányzati intézmények vezetőnek rendeztek a Szekeres József Rendezvényközpontban.
Képviselő-testületi összefoglaló - Nagyszabású sportfejlesztések
2013-12-18 - Az ötven méteres strandmedence lefedéséről, valamint egy új, multifunkcionális sportcsarnok megépítéséről is elvi döntést hozott a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete idei utolsó, december 17-i ülésén.
Mesés fadíszítés és kakaóparti
2013-12-17 - Százhalombatta közepén, a Szent István téren áll a város karácsonyfája, körülötte a gyermekintézményeket szimbolizáló "kistestvérei".
Programajánló
2013-12-17 - December 19-én, 19.30-kor: SZIKE Filmklub – Karácsonyi lidércnyomás (Tim Burton) – Belépő: 300 forint.
Sakkünnep a Hotel Trainingben
2013-12-16 - Közel hetvenen vettek részt az SZTC Ünnepi Sakkversenyén december 15-én Százhalombattán. Szenczy Sándor szakosztályvezető idén 19. alkalommal rendezte meg a sporteseményt.
Ünnepi nyitva tartások Százhalombattán
2013-12-16 - CBA Élelmiszerüzlet, Bisztro és Nemzeti Dohánybolt (Telefon: 350 077) 24-én 6-13 óráig nyitva.
Óvárosi fények
2013-12-13 - Karácsonyfa-díszítésre gyűlt Óváros apraja-nagyja december 12-én a Szent László téren. Idén már a Szabadság út teljes hosszában ragyognak az ünnepi motívumok.
Kihívásokkal és árral szemben
2013-12-13 - Ünnepélyes keretek között zárta az igencsak nehéz 2013-as évet a SZÁKOM Kft. december 11-én. Nem csak a törvényi változások, de a természet is komoly kihívások elé állította Százhalombatta legnagyobb szolgáltatóját.
Zene és lélek és test
2013-12-11 - Elsősorban belső értékeire építve rendezte meg Suli-napjait a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola december 4. és 7. között.
Hamvas borest
2013-12-11 - Hamvas Béla írja Interview című írásában: "Amit teszek és gondolok, de főként, amit élek és írok, annak mértéke számomra nem az emberi történet. Magasabban akarok megmaradni."
Rendőrségi hírek Iskolarendőrök léptek szolgálatba
2013-12-11 - Közbiztonsági szempontból szinte eseménytelenül telt az elmúlt két hét Százhalombattán. A rendőrség fokozott járőrözéssel őrzi a karácsony előtti nagybevásárlások biztonságát – számolt be Grunda Tibor százados, a rendőrőrs vezetője.
Programajánló
2013-12-11 - December 12-én, 15 órakor: Ünnepélyes karácsonyfa díszítés az óvárosi Szent László téren Pátkai Zsolt alpolgármesterrel, a településrész képviselőjével December 12-én, 14 órakor: Lehoczki Zsuzsanna: A százhalombattai római katolikus egyház és plébánia története című könyvének bemutatója a "Matrica" Múzeumban – A kötetet bemutatja: Mózessy Gergely, a Székesfehérvári Püspöki és Székeskáptalani Levéltár igazgatója – A kötet a bemutatón megvásárolható December 12-én, 18 órakor: "A legvidámabb barakk" – Élet a Kádár-rendszerben – Gazdasági változások, mindennapok - Kovács Edina történész előadása a HBVK-ban – Belépő: 500 forint December 13-án, 18 órakor: Kettő – Göntér János kiállításának megnyitója a BKK-ban – Megnyitja: László Bandy képzőművész – Látogatható: 2014. január 15-ig December 13-án, 18 órakor: Császár Angela és Szersén Gyula estje a érdi Szepes Gyula Művelődési Központban (Alsó u.
Aranyat ér az egészség
2013-12-10 - Mozgás, mérések, előadások, falatozások, tanácsadások és versenyek – változatos események emelték a figyelem központjába a testi-lelki egészséget az Arany János Általános Iskola és Gimnázium egész hetes rendezvényén november 25. és 29. között, amit tízedik alkalommal tartottak meg az intézményben.  
Új könyvek a könyvtárban
2013-12-06 - • Judith Schalansky: Darwinregény • Eva Baronsky: Mozart felébred • Emily Colin: Az emléktolvaj • Mo Yan: Szeszföld • Cora Carmack: Színjáték • Mikal Hem: Kezdő diktátorok kézikönyve • Tabajdi Gábor: Kiegyezés Kádárral - "Szövetségi politika" 1956-1963. • Dieter Kindermann: Habsburgok - birodalom nélkül - Egy uralkodócsalád története 1918-tól napjainkig • Denis Avey, Rob Broomby: Szökés Auschwitzba • José Saramago: Tetőablak   Zenék: • Deep Purple: Now What?!
Százhalombatta Város Környezetvédelmi Programja 2009-2014.
2013-12-06 - A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII.
Programok a könyvtárban
2013-12-05 - December 12. (csütörtök) 18 óra Élet a Kádár-rendszerben: "A legvidámabb barakk".
Novemberi beszámoló
2013-12-05 - Novemberi Mindenszentekkel, illetve a Halottak Napjával kezdődött.
SPortré Popi bácsi megmutatja
2013-12-04 - Tizenegy mérkőzés után veretlenül vezeti a Pest megyei bajnokság Déli csoportját az SZTC női labdarúgócsapata. Az alig két éve indított szakosztályban munka és tanulás mellett fociznak a lányok. Edzőjükkel, Horváth Istvánnal arról beszélgettünk, mi teszi a hiteles és eredményes trénert, miféle betegség a fúrógép effektus, és miért gyengélkedik a magyar futball?
Vágyakozás az után, aki van, aki a miénk...
2013-12-03 - December a latin őskalendáriumban a 10. hónap volt, a neve is azt jelenti: "tízedik".
Képviselő-testületi összefoglaló
2013-11-29 - Bérkiegészítés a közintézmények és az egészségügyi dolgozóinak   Hatvan millió forintot szavazott meg a százhalombattai képviselő-testület a város intézményi dolgozói év végi bérkiegészítésére. Vezér Mihály polgármester javaslatára azok a közalkalmazottak részesülnek egy havi bérkiegészítésben, akik a kormányzati intézkedések során kimaradtak a központi bérfejlesztésekből. A testület november 27-én tartotta tanácskozását.
Kresz délután a Kőrösiben
2013-11-27 - Iskolánkban a kollégáimmal mindig fontosnak tartottuk azt, hogy gyermekeink megtanuljanak biztonságosan közlekedni.
Mikulásház a főtéren
2013-11-27 - Százhalombatta Város Önkormányzata jótékonysági akciót hirdet. A Szent István téri karácsonyi vásárban december 2-tól Mikulásházat állít, ahol várja azokat a segítő szándékú százhalombattaiakat, akik bármilyen ruhanemű, tisztító- és tisztálkodási szer, édesség vagy tartós élelmiszer felajánlásával szeretnének hozzájárulni több száz százhalombattai gyermek és család karácsonyához.
Kulturális kincsesbánya
2013-11-27 - Ismét erdélyi barangolásra várják az érdeklődőket a százhalombattai könyvtárban december 3-án, 18 órától. A messzi mégis otthonos táj irodalmába és képzőművészetébe Rozsnyai Júlia színésznő és Takács Péter festménybecsüs, a BKK nyugalmazott igazgatója kalauzolja a közönséget.
Születéstől felnőttkorig
2013-11-26 - Kilencedik alkalommal szervezte meg a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesület a "Születéstől felnőttkorig – Gyermekeink testi-lelki egészsége" című konferenciát november 21. és 23. között.
Továbbképzés a Szent-földön
2013-11-26 - Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium két pedagógusaként különleges és speciális továbbképzésen vettünk részt.
Képviselő-testületi előzetes
2013-11-26 - November 27-én, lapzártánk után tartja ülését a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete. A tervezett napirend megtalálható honlapunkon. A szakbizottsági javaslatokról az alábbiakban olvashatnak összefoglalót.
Újdonságok a könyvtárban
2013-11-26 - Új könyvek a könyvtárban Haas János: Magyarország geológiája - Triász  Slézia József: Kortárs nemzetközi design Andrew Nicoll: A derék polgármester Eric Klinenberg: A magam útján - Miért jó egyedül élni?
Schäffer Erzsébet a könyvtárban
2013-11-21 - "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk" -ez a Simone Weil idézet a mottója Schäffer Erzsébet Nők Lapjában megjelent írásainak.
Zsebben a két pont a Pécs ellen
2013-11-19 - 2013/2014. bajnokság Nb1/b. Nyugati csoport 9. forduló, november 16., Városi Szabadidő Központ, 200 néző Százhalombattai KE - Pécs VSE 32-28   Sikerült hozni a kötelezőt a százhalombattai kézilabdásoknak múlt szombaton az Nb1/b. 9. fordulójában. Keresztes József együttese jól semlegesítette a Baranya megyei csapat idegenlégiósait, és ugyan kisebb hullámvölggyel a második félidőben, de magabiztosan sikerült begyűjteni a két pontot.
Októberi beszámoló
2013-11-18 - Októberi hónap viszonylag csendesebb volt, mint az év többi része.
Lóversenyre fogadhatunk az Öcsi presszóban
2013-11-13 - Mérföldkőhöz érkezett a magyarországi lóversenyfogadás. A több mint száz éves hagyományokra visszatekintő galopp és ügető futamokra ezentúl például Százhalombattán is lehet fogadni.
Labdarúgás - Utánpótlás
2013-11-13 - Győzelemmel zárta a 2013/14-es bajnoki évad őszi szezonját a Százhalombattai VUK SE U15 labdarúgó csapata.
Hrabal humora - Pap János előadása a könyvtárban
2013-11-13 - "Nincs komikum a sajátosan emberin kívül. Egy táj lehet szép, elragadó, felséges, csúf vagy jelentéktelen; nevetséges sohasem lehet. Nevethetünk egy állaton, de csak azért, mivel valami emberi magatartást vagy kifejezést veszünk észre rajta" -vallja Bergson.
Szociális Munka Napja
2013-11-12 - A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötte Sinka László alpolgármester és Török Sándor, az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke a szociális szférában dolgozókat november 5-én.
Őszutó
2013-11-07 - Naptárunk 11. hónapja a régi római kalendáriumban a kilencedik volt, latin neve, November is azt jelenti, hogy "kilencedik". A hónapot illő módon őszi lombszín ruhájú, repülő ifjú jelképezte, fején bogyós olajág-koszorúval (A Mediterráneumban november az olajbogyószüret kezdete). Az alak baljában a hónap terményeivel, répa- és káposztafélékkel teli tálat tart; jobbjában pedig a Nyilas jelét, hiszen november 23-a a Nyilas "védjegyű" csillagászati hónap kezdete. November egy másik antik eredetű jelképe a nyilazó vagy nőrabló kentaur, a Nyilast személyesíti meg.
Programok a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2013-11-07 - November 14. (csütörtök) 18 óra "A legvidámabb barakk" - Az 1956-os forradalom és szabadságharc következményei Előadó: Kovács Edina történész - Városi Archívum Az előadás látogatási díja: 500,- Ft   November 16. (szombat) 16-18-ig "Mesél-lek" Mesefoglalkozás 5 éves kortól A foglalkozás látogatási díja gyermekeknek: 200,- Ft   November 19. (kedd) 18 óra "Találkozások" Humor az irodalomban Majdnem száz - Hrabal humora Előadó: Pap János nevetéskutató, zenei akusztikus, a Zeneművészeti Egyetem tanára belépődíj: 500,- Ft   November 20. (szerda) 17-18:30 "Ki-beszél-Ő" Irodalmi beszélgetőkör felnőtteknek - gyógyító sorok csoportvezető: Kovács Marianna könyvtáros, biblioterapeuta a fogalalkozás látogatási díja: 500,- Ft   November 21. (csütörtök) 18 óra Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem Szakrális-e még az élet és irodalom?
Megszabadul az adósságtól Érd
2013-11-07 - Három és félmilliárd forint adósságtól szabadulhat meg Érd az állami adósságátvállalás után  - mondta a város polgármestere.
Képviselő-testületi összefoglaló
2013-11-04 - A vezető óvodapedagógusok bérkiegészítése, a versenymedence lefedése, valamint az árvízvédelmi munkákban részt vett túlszolgálatos rendőrök jutalmazása is napirenden szerepelt a százhalombattai képviselő-testület legutóbbi, október 31-i tanácskozásán.
Tovább tartanak nyitva a temetők
2013-10-31 - Tovább tartanak nyitva a fővárosi temetők a hosszú hétvégén mindenszentek és halottak napja miatt.
"A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem"
2013-10-28 - Szelíd, szép napsütéses reggelen mintegy százan gyűltek össze a Szent István templom mellett, hogy a kopjafánál elhelyezzék az emlékezés virágait és leróják tiszteletüket az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt.
Forr a víz
2013-10-28 - A Százhalombattai Vízilabda Sportegyesület elnökét és edzőjét, Kardos Istvánt visszahívták az OB1-es KSI csapatának kapujába, amit ezentúl felváltva őriznek fiával. A kapusdinasztia legifjabb tagja, a mindössze 18 éves Gergely az elmúlt heteket edzőtáborban töltötte a junior és a férfi vízilabda-válogatottal.
Legalább harminc évet ül a battai rém
2013-10-28 - A 25 évnyi börtönbüntetés letöltése után sem szabadulhat Balogh Lajos (47) – adta hírül a blikk.hu. Juhászné dr. Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék sajtószóvivője megerősítette: a börtönben elkövetett erőszakos bűncselekménye miatt öt évvel meghosszabbították a "százhalombattai rém" feltételes szabadságra bocsátásának legkorábbi időpontját.
Programajánló
2013-10-28 - November 4-én, 19 órakor: Nemzeti Gyásznap – Az 1956-os forradalom leverésének emlékére a Szent István téri kopjafánál November 5-én, 18 órakor: "Színek, versek, hangulatok: Barangolások Erdélyben – Kincses Kolozsvár, "Korunk" irodalma és kiállításai – HBVK – Belépő: 500 forint November 6-án, 18 órakor: Amerika Kolumbusz előtt – Mexikótól Peruig fejlett civilizációk emlékeit találjuk a kontinensen, de a régészeti emlékek mellett láthatjuk, hogyan él tovább ez a kultúra a népművészetben – László Bandy képzőművész előadása a "Matrica" Múzeumban – Belépő: 500 forint November 6-án, 16-tól 17,30-ig: "Megmondalak" – Foglalkozások kamaszoknak a Hamvas Béla Városi Könyvtárban – Belépő: 200 forint November 7-én, 18 órakor: Szakrális irodalom és hagyomány – Dúl Antal teológus előadása a HBVK-ban – Belépő: 500 forint November 8-án, 17 órakor: Katyi – A Körúti Színház előadása a BKK-ban – Jegyek 2500 és 2000 forintért vásárolhatók, nyugdíjas kedvezmény: 1500 forint November 8-án,18 órakor: Márton-napi újbor ünnep – meghívott borászok újborainak bemutatója, kóstolója – Belépő: 1000 forint, kóstolópohár: 500 forint – Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház November 9-én, 11 és 16 óra között: Őszi barangolások - történelmi séták címmel, élményekkel teli, kulturális kirándulásra várja látogatóit a Nagytétényi Kastély, a Magyar Földrajzi és "Matrica" Múzeum November 9-én, 18 órakor: Árnyékvilág - Szlaukó László képző- és iparművész kiállításának megnyitója a Barátság Kulturális Központ Lépcső Galériájában.
Programok a Hamvas Béla Városi Könyvtárban
2013-10-28 - November 5. (kedd) 18 óra "Színek, versek, hangulatok: barangolások Erdélyben" Kincse Kolozsvár - "Korunk" irodalma és kiállításai Előadók: József Rozsnyai Júlia könyvtáros és Takács Péter műgyűjtő Belépődíj: 500,- Ft   November 6. (szerda) 16-17:30-ig "Megmondalak!" Biblioterápiás foglalkozás kamaszoknak Látogatási díj: 200,- Ft   November 7. (csütörtök) 18 óra Hamvas Béla Szellemi Szabadegyetem Szakrális irodalom és hagyomány Előadó: Dúl Antal teológus Belépődíj: 500,- Ft   November 12. (kedd) 18 óra Zenei estek a könyvtárban - Grieg Előadó: Dr. Csehák Izolda karnagy belépődíj: 500,- Ft   November 14. (csütörtök) 18 óra "A legvidámabb barakk" - 1956-os forradalom és szabadságharc következményei Előadó: Kovács Edina történész belépődíj: 500,- Ft   November 16. (szombat) 16-18-ig "Mesél-lek" Mesefoglalkozás 5 éves kortól látogatási díj gyermekeknek: 200,- Ft   November 19. (kedd) 18 óra "Találkozások" Humor az irodalomban Majdnem száz - Hrabal humora Előadó: Pap János nevetéskutató belépődíj: 500,- Ft Pap János nevetéskutató
Szabó Attila a DK képviselőjelöltje
2013-10-16 - A százhalombattai Szabó Attilát jelöli a Demokratikus Koalíció a parlamenti választásokon Pest megye 8. számú választókerületében. A párt október 12-én tartotta meg első tisztújító kongresszusát.
Hírtükör, a történet
2013-10-15 - Senkit sem érdekel a tegnapi újság, kivéve, ha huszonöt évvel ezelőtti önmagunkra csodálkozhatunk a megsárgult lapokon. Ismerős arcokat és ismerős történeteket fedezhettek fel a Százhalombattai Hírtükör jubileumi kiállításának résztvevői is. A lapalapítás negyedszázados évfordulójára rendezett tárlat november 14-ig lesz látható a Szekeres József Konferencia és Rendezvényközpontban.
Szeptemberi beszámoló
2013-10-15 - Szeptember 1-től az iskolák előtt két héten keresztül biztosítottuk a gyermekek és szüleik biztonságos átkelését a gyalogátkelőknél.
A város építőit ünnepeltük
2013-10-09 - Borongós, őszi idővel kezdődött október, de negyedikére a nap is ragyogott Százhalombatta nyugdíjasaira, akik a városi Idősek Napja ünnepségre igyekeztek a sportcsarnokba. Reggel még fáradt volt a természet, mire azonban elindultak a Volánbusz különjáratai, beköszöntött az indiánnyár.
Megalakult a Márton Béla Emléktársaság
2013-10-09 - Egy borús őszi napon kellemes baráti hangulatban gyűltek össze mindazok a műgyűjtők, civilek, önkormányzati képviselők és kulturális életért érdeklődő százhalombattaiak, akik Takács Péter és Szél Pál invitálására megalakították a Márton Béla Emléktársaságot.
A kamaszruhás város első évtizedének októberei
2013-10-08 - Október  elnevezése a latin octo szóból származik, amelynek jelentése nyolc – utalva arra, hogy eredetileg ez volt a nyolcadik hónap a római naptárban.  Egyedül Domitianus császár tett kísérletet a név megváltoztatására, önmagáról neveztette el. Rossz császárnak tartották, így a "domiciánus" hónapnevet nem használták.
Városi programok az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulója alkalmából
2013-10-08 - Százhalombatta idén is három hétig tartó programsorozattal emlékezik az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire.
Egészséges gesztenye-gyerekek
2013-10-08 - Új elemmel is gazdagodott a százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda őszi rendezvénysorozata. Az idei Kipp-Kopp Napokon az egészséges életmódra nevelés adta a vezérfonalat, erre fűzték fel a többi programot: fogmosási bemutatót, sportversenyt, sétát a szabadban, gyümölcsszobrászkodást.
Programajánló
2013-10-07 - Október 11-én, 9-től 13 óráig: VI.
Rendőrségi ellenőrzések a hétvégi házakban
2013-10-03 - Sok rendőr járja majd az Érd környéki nyaralóövezetet, hogy ellenőrizzék a telkeket – mondta a városi rendőrség illetékese az Érd TV-nek.
Véghelyi Balázs hangoskönyvbemutató a könyvtárban
2013-10-02 - Meghívó - A Hamvas Béla Városi Könyvtár szerettel meghívja Önt a százhalombattai Üveghegy Kiadó bemutatkozására  és Véghelyi Balázs: Önarckép (30 év-30 vers) című hangoskönyvének irodalmi-zenés műsorral egybekötött bemutatójára.
Kosárlabda utánpótlás
2013-10-02 - Országos bajnokok lettek az SZKSE utánpótlás-kosárlabdázói az Adidas Streetball sorozat döntőjében, szeptember 28-án, Budapesten. Erdősi Lilla, Katona Bianka, Lendér Lilla és Strupka Renáta három mérkőzésen győzedelmeskedett.
Képviselő-testületi összefoglaló - Nagyszabású fejlesztés a Városi Szabadidő Központban
2013-09-27 - Elvi döntést hozott a százhalombattai képviselő-testület a Városi Szabadidő Központ területén megvalósítandó nagyszabású fejlesztési tervekről szeptember 26-i tanácskozásán. Az elképzelések szerint első lépésként a strand ötven méteres versenymedencéjének állandó lefedését valósítanák meg mintegy 600 millió forintból, a TAO támogatás igénybe vétele és 30 százalékos, legfeljebb 180 millió forintos önrész biztosítása mellett.
Idősek Napjára
2013-09-25 - Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Százhalombattán már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal a város vezetői találkoznak Százhalombatta 65 évesnél idősebb korú lakóival.
Óvárosi kalandozások
2013-09-25 - Évadnyitó szórakoztató és ismeretterjesztő kalandozásra várja a Zenálkó Etel Közösségi Ház az óvárosi közösségek tagjait és a családokat szeptember 29-én.
Földön, vízen, levegőben
2013-09-24 - A mobilitás hete rendezvényeihez csatlakozva szeptember 22-én ismét bringára pattantak a battaiak, szeptember 28-án pedig a Csónakázó-tóhoz várja mindenféle vízi attrakcióval és sárkányhajó versennyel az érdeklődőket a szervező Városi Szabadidő Központ.
További híreink
Programajánlók
- EFOTT - 2018-06-06
- Programajánló - 2018-06-05
- Pajzánul a kóruszenében - 2018-06-01
- FEZEN - 2018-05-30
- EFOTT - 2018-05-30
- Programajánló - 2018-05-23
- Programajánló - 2018-05-08
- Ne szégyelld, hogy van lelked! - 2018-04-27
- Jubileumi koncert a művészeti iskolában - 2018-04-25
- Programajánló - 2018-04-25
Felhívások
- Árverezik a Szeles-házat - 2018-06-07
- Árverés - 2018-06-04
- Kiadó helyiség - 2018-06-04
- Hogyan előzhetjük meg a víz- és viharkárokat? - 2018-06-01
- Tudsz segíteni - 2018-06-01
- Kiadó garázs - 2018-04-12
AKTUÁLIS
2018-06-18 -
2018-06-18 -
2018-06-15 - Módosított menetrend szerint közlekednek a mellékletben szereplő vonatok a Kelenföld – Érd felső állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest – Székesfehérvár és a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon június 16-tól augusztus 22-ig – tájékoztatott a MÁV-START Zrt.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Szlovéniában és Horvátországban az Eötvös-diákok
2018-06-18
Az iskolákban a június általában az osztálykirándulások időszaka.

Tisztújítás az MSZP-nél
2018-06-15
Megtartotta a városi szervezet tisztújító taggyűlését az MSZP százhalombattai tagsága.

Bizottsági ülések
2018-06-14
Jövő héten tartják képviselő-testületi ülés előtti tanácskozásaikat a százhalombattai önkormányzat szakbizottságai. A meghívókat a tervezett napirendekkel:A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság üléseAz Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság üléseA Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottság üléseAz Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság ülése

Az alábbi sajnálatos esemény történt velem!
2018-06-14
Ma délután 17:15' és 17:45' közötti időben a Százhalombattai városkapu üzletház parkolójában az idő alatt míg vásároltam valaki gyalázatos módon megrongálta az autóm bal első ajtaját.

A Nívea pályázat nyertesei
2018-06-14
"A természet varázsát ontja bőven..." (Shakespeare) Raczkó Tamásné hívta fel a figyelmemet a NIVEA - "Karolj fel egy családot" című pályázatára, amelyet az Óvodapedagógusok Országos Szakmai Egyesülete gondoz.

Könyvjelző - Kath Stathers: Bakancslista
2018-06-05
Találomra felütni a Bakancslista című könyvet legalább annyira izgalmas, mint, amikor gyerekként megpörgettük az íróasztalon álló földgömböt, és az ujjunkkal rábökve állítottuk meg.

Utolsó meccsek
2018-06-04
A korai nyárban fejezik be a tavaszi szezont a Battai Gurítók.

Ajtót nyitottak
2018-05-31
Hálásan köszönjük Nyíri Gábornak és kollégáinak, Sátor Lászlónak, Bérczes Zoltánnak és Soós Györgynek, hogy ajtót nyitottak nemcsak két műhelyünk között, hanem a lelkünkhöz is.

Vizes hétvége
2018-05-31
A sárkányhajóverseny utáni napon, május 27-én rendezték meg a vitorlás hajómodellek legkisebb hajóosztályának versenyét a százhalombattai Csónakázó-tavon. A micro magic hajóosztályban a következő eredmények születtek: III. Lendvai Gábor (a képen balra), IX. Forrai István.

Battaring 2018 - Gokart nyári tábor
2018-05-28

Minden percét élvezték
2018-05-28
Lezárult a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium ’READ in Europe’ Erasmus+ projektje május 24-én. A résztvevő diákok a hazai közönségnek is előadták azt a színdarabot, amely hat ország három éves együttműködésének a gyümölcse.

Végvári Imre: Priusz és Gordiusz ? Jövőmenők
2018-05-24
Két dolog a kezdetek óta foglalkoztatja az emberiséget: az egyik a jövő, a másik, hogy mit csinálnak a macskák, amikor nem látjuk őket. Mindkét kérdésre választ ad Priusz és Gordiusz, a két ikermacska története, akik egy véletlen folytán a jelen csavargóiból jövőbeli házicicák lesznek.

Református hittantábor
2018-05-24
2018. június 18-22-ig lesz a református templomban és annak gyülekezeti termében a hittantábor, mely napközi otthonos jellegű.

Ifjúsági és családi tábor Gárdonyban
2018-05-24
Augusztus 13-16. (hétfő-csütörtök) (4 nap 3 éjszaka) – Ifjúsági és családi tábor Gárdonyban a Velencei-tónál.

Kipróbál-ósdi - DUF old town camp - a Dunai Flottilla Óvárosi nyílt tábora
2018-05-23
Szervező: Dunai Flottilla Gyermek és Ifjúsági vízitúra Egyesület Korosztály: nincs megkötés, 10 éves kor alatt (pontosabban 5. osztály előtt) szülővel együtt.

Újabb bravúr
2018-05-23
A közmondás szerint májusi eső aranyat ér. Az SZLK megyei bajnokságban játszó labdarúgócsapatának győzelmet hozott május 18-án Százhalombattán. SZLK - Nagykáta  2:0

Újdonságok a könyvtárban
2018-05-23
Kazuo Ishiguro: Noktürnök Margaret Atwood: Alias Grace Balatoni József: Kamaszharc Varró Dániel: Aki szépen butáskodik Kondor Vilmos: A korona ügynöke Michael Streeter-Peter Warren: Az internet sötét oldala Szabó Borbála - Varró Dániel: Líra és Epika Pásztohy Panka: Pitypang születésnapja Mészöly Ágnes: Slutty az űrből Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

SZISZKI krónika
2018-05-22
Kirándulás a Holokauszt szakkörrelSzárnyal a SZISZKI!Maths Matters németországi projektút

Bizottsági ülések
2018-05-16
Üléseznek a százhalombattai képviselő-testület szakbizottságai a jövő hét folyamán.

Ausztriában reptettek
2018-05-16
Mórotz Attila ötödik, Tokaji Tamás hetedik helyezést ért el a körrepülő-műrepülő modellek Styria Kupa elnevezésű nemzetközi versenyén, Ausztriában május 12-13-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.