Mozgókép
2009-01-12 -

Az AMIKOR MEGÁLLT A FÖLD című sci-fi a Robert Wise által rendezett eredeti, 1951-es film remake-je, híréhez és sikeréhez méltó új formát és aktuális történetet kapott. Klaatu (Keanu Reeves) meg akarja menteni a Földet. Hatalmas űrhajója a Central Parkban landol, onnan közli tervét az ijedt és meghökkent világgal: kiírt mindent, hogy azután újra benépesítse bolygónkat a most élő fajok klónjaival – kivéve az embereket… (jan. 15-16-án, 18 óra, 18-án, 16 óra)

A VICKY CRISTINA BARCELONA című romantikus film Woody Allen legújabb műve, nagyszerű szereposztással. A két amerikai barátnő – Vicky (Rebecca Hall) és Cristina (Scarlett Johansson) – Barcelonába érkeznek egy hosszú vakációra. A józan és jegyben járó Vicky a katalán kultúrát tanulmányozná, és nem akar kalandokba bonyolódni. A szertelen Cristina viszont a boldogságot és az élet értelmét szeretné megtalálni. Mindkettőjük életét felkavarja, mikor megismerkednek Juan Antonio-val (Javier Bardem), a sármos festővel és annak lökött, közveszélyes exnejével, Maria Elena-val (Penelope Cruz)… (jan. 15-16-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

A KAMÉLEON Goda Krisztina harmadik játékfilmje ezúttal thriller-szélhámosfilm kategóriában, remek színészekkel (Nagy Ervin, Hámori Gabriella, Csányi Sándor, Trill Zsolt, Kulka János, László Zsolt). Farkas Gábor foglalkozását tekintve szélhámos. Magányos, csúnyácska nőket hálóz be, szerelmet ígér, majd megcsapolja a bankszámlájukat. De egy nap elege lesz a piti ügyekből, igazi kihívásra vágyik. Így találkozik Hannával, a gazdag és szép balerinával, akinél minden trükköt be kell vetnie, hogy a lány komolyan vegye… (jan. 17-18-án, 18 óra)

John Maybury A SZERELEM HATÁRAI című életrajzi drámájában a világhírű walesi költő, Dylan Thomas (Matthew Rhys) életének azt a pár évét mutatja meg, amikor két nő játszott fontos szerepet az életében. Thomas a második világháború alatt újra találkozik gyermekkora és élete nagy szerelmével, Vera Philipsszel (Keira Knightley). Romantikus egymásra találás helyett azonban Vera és a költő felesége, Caitlin (Sienna Miller) között erős bizalmi barátság, hármójuk között pedig szerelmi háromszög szövődik. (jan. 17-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Az ALKONYAT című romantikus thriller főszereplője egy különc lány, Bella (Kristen Stewart), aki másik városba költözése után megismerkedik a titokzatos és jóképű Edwarddal (Robert Pattinson). Szenvedélyes és szokatlan kapcsolat bontakozik ki közöttük, ám a fiúról hamarosan kiderül, hogy vámpír, aki azonban csak állati vért fogyaszt. Ahogy a páros egyre közelebb kerül egymáshoz, Edward egyre nehezebben tudja féken tartani a lány illatának hatására feltörő ösztöneit. Ráadásul régi ellenségei is felbukkannak a városban. (jan. 22-én, 18, 23-án, 18 és 20 óra)

A KATASZTRÓFAFILM című vígjáték főszereplői az elmúlt év legsikeresebb amerikai filmjeiből lépnek elő, paródiáját adva a kasszasikerek legemlékezetesebb karaktereinek és jelenetinek. Így fordulhat elő egy fimben Indiana Jones, Iron Man Juno és Batman (jan. 22-én, 20 óra)