Új rendőrfőkapitány Pest megyében
2007-11-30 -

A Pest Megyei Közgyűlés novemberi ülésén elbúcsúzott a megyei rendőrfőkapitány, Ignácz István. Megköszönte a megyei önkormányzat támogatását, majd elmondta hogy, három közgyűléssel dolgozott együtt a Pest megyei Rendőr-főkapitányságon eltöltött hét éve alatt. Az elmúlt időszak legnagyobb eredményének tartja, hogy tizennégyezerrel csökkent a megyében elkövetett bűncselekmények száma.

„Nem voltam könnyű helyzetben, amikor kiszemelt erre a posztra az országos rendőrkapitány. Fel kell kötnöm a fehérneműt, hogy méltó utódja lehessek Ignácz Istvánnak, hiszen ő egy karizmatikus egyéniség – jelentette ki Pest megye új főkapitánya, Ármós Sándor. A dandártábornok azt is hangsúlyozta, hogy azon az úton kíván haladni, amit elődje már kitaposott.
A megyei közgyűlés támogatta Ármós Sándor megyei rendőr-főkapitánnyá történő kinevezését. A rendőrségről szóló törvény rendelkezése szerint ugyanis a megyei önkormányzatok képviselő-testületének véleményét is ki kell kérni a rendőr-főkapitányság vezetőjének kinevezésével kapcsolatban.

Dr.Ármós Sándor rendőr dandártábornok 2007. november 15-től irányítja a főkapitányságot, korábban pedig a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője volt. Dr. Ignácz István rendőr dandártábornok nyugállományba vonult.