Újabb futó-sikerek
2024-05-23 - Remek teljesítménnyel, két versenyen is rajthoz álltak a SZVISE Atlétika Szakosztály futói a napokban.
Szakadó esőben rajtoltak el a Mátyás Kitti és Móricz Máté a battai klub színeiben a Salomon Ultra-Trail Hungary Szentendre 54 km-es távján május 19-én.
A népes pilisi mezőny Lajos Forrást és Pilisszentlászlót érintve, mintegy 700 métert emelkedve érte el a festői Visegrádot. A pálya 24 kilométeren szinte végig nehezen futható, folyamatosan cuppogó sárkatlanban haladt.
Visegrádról egy 200 méteres szintemelkedésen keresztül felfutottak a Fellegvár feletti bobpályáig, és megkezdték a táv 2. nehezebb szakaszát a Visegrádi-hegységen keresztül Szentendrére – mintegy 1000m szintes, hegyes, változatlanul saras terepen.
 Az igazi kihívást a 42. kilométernél található 540m magas képződmény, a nehezen mászható Vöröskő masszívum jelentette, amit igen fáradt izomzattal, szinte már vánszorogva mászta meg a mezőny.
Utána a nyergest már csak megkerülve, egy hosszabb emelkedés után, 9 kilométert Szentendre aszfaltján a Bükkös patak partja mentén futva érték el a festői belvárost, ahol az utánozhatatlan szurkolás közepette, igazi UTH befutó hangulatban érkezhetett a célkapuba a mezőny.
Saras, meleg, párás, ugyanakkor kifogástalan hangulatú versenyélményben lehetett része a futóknak, akik köszönetüket fejezték ki a SZVISE edzői gárdájának és csapatának a felkészülésben nyújtott hathatós segítségért.
 
A szakosztály több távon és korosztályban indult az Európai Unióhoz való csatlakozás 20 évének megünneplése alkalmából rendezett budapesti, május 12-i versenyen is.
Az idő kegyes volt, már-már nyárias melegnek érezték a futók. Többen 20 km-t teljesesítetek, volt, aki váltóban indult; mindig nagy élmény Pesten futni a Parlament előtt, mindenki remekül érezte magát.