Bajnokcsapat!!! - Megvan a feljutás
2024-05-21 - 27-18-ra (11-7) győzött a Százhalombattai KE a Hőgyészi SCE ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában a május 18-i fordulóban, így ismét feljutott az NB I/B osztályba. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.
Minden mérkőzés nehéz. Minden kötelező győzelem nagyon nehéz. A bajnoki címért játszani nagyon-nagyon nehéz. Hazai pályán, régen látott nagyszámú közönség előtt a bajnoki címért játszani a legnehezebb.
Az első pillanattól látszott a fiúkon az, hogy tudatában vannak a mérkőzés tétjének. Kicsit rá is nyomta a bélyegét a kezdésre. Egy elhibázott támadással kezdtünk, ami után a vendégek megszerezték a vezetést. Újabb hiba támadásban, de legalább ezt egy jó védekezés követte. Első gólunkat Félegyházi Zsolt lőtte, amellyel egyenlítettünk. Két újabb vendég gól között büntetőt hibáztunk, így az 5. percben a Hőgyész vezetett 3-1-re.
Érezhető volt, hogy ha kitör a csapat a kezdeti görcsös akarásból, akkor mi irányíthatjuk a mérkőzést. Szerencsére ez elég hamar elérkezett, mert a következő percekben Kővári Balázs, Paizs Miron és Gyurcsovics Árpád góljai közé vendég gól nem került, köszönhetően Kovács János védéseinek. Öt perces gólcsend következett, amelyről ismét mi mozdultunk el jó irányba és félidő közepére 7-3-ra vezettünk. Ez után a játékvezetők két büntetéssel díjazták a felkeményedett védekezésünket, melyet a Tolna megyeiek kihasználtak, és visszazárkóztak egy gólra. Az egyenlítés nem következett be, mert Mogyorósi Tamás gólja felébresztette a csapatot. Ez után itt is, ott is egy értékesített büntető következett, így a 24.percben 9-7-et mutatott az eredményjelző. A szünetig már újabb gólt nem kaptunk de, Schultheisz Botond és Gálli Krisztián révén eredményesek tudtunk lenni, ezzel a pihenőre megnyugtató négy gólos előnnyel mehettünk.
Ha a mérkőzés elején azt láttuk, hogy elszántak a fiúk, akkor a második félidőre egy sokkal elszántabb csapat lépett a parkettre. Fekete Gábor kezdte a gólgyártást, amit Félegyházi Zsolt egy sistergős, kapufás góllal megtoldott. Egy vendég gól után a büntetőnkhöz Erdei Gábor állt oda, és mi sem természetesebb, mint hogy értékesítette. Újabb vendéggól után Félegyházi Zsolt úgy érezte, most már el kellene dőlnie a mérkőzésnek és újabb két gólt jegyzett.
A vendégek ismét eredményesek tudtak lenni, amivel a 41.percben 16-10-re alakították az eredményt. Ezt követően csodát láthatott a nagyszámú, lelkes és hangos közönségünk. A következő nyolc percben vezettünk egy 6-0-s rohamot, ami azt jelentette, hogy a különbség 12 gólra nőtt. Ritkán látható védő és kapusteljesítménynek köszönhetően a meccs 48. percéig mindössze 10 gólt kaptunk (22-10). Ez volt az a pont, amikor már kezdtük elhinni, hogy ezt a mérkőzést is megnyerjük.
Az utolsó tíz percben már mindenki csak a mérkőzés végét várta. Felváltva estek a gólok, sőt a vendégek ebben az időszakban majd annyit dobtak, mint egész eddig, de ez már a végeredményt és a két pont megszerzését nem veszélyeztette. Jó játékkal sikerült megőriznünk a hazai pályán eddigi 100%-os eredményességünket.
A mérkőzés utolsó percében már felállva tapsolt a csarnok és felhangzott a "bajnokcsapat" rigmus is. A lefújás után felszabadultak az érzelmek és együtt örült kicsi és nagy a bajnoki címnek. Aki közel merészkedett pezsgőfürdőt is kapott, de reméljük nem bánta.
Koncsár Gergely vezetőedző: Egy elképesztő szezon megkoronázása volt a Hőgyész elleni mérkőzés. Mindenki megfelelő mentalitással állt a mérkőzéshez, és ilyen lelkes, nagy számú közönség mellett lehetetlen nem jól játszani. Köszönjük mindenkinek az egész éves támogatást, bár hátra van még a Nagykanizsa elleni mérkőzés, de most egy picit lehet pihenni, aztán nyáron minden erőnkkel azon leszünk, hogy egy osztállyal feljebb is megálljuk a helyünket.
SZKE: Kovács J., Rácz (kapusok), Mogyorósi 2, Félegyházi 5, Gálli 1(1), Gyurcsovics 3, Kővári 2, Paizs 4(2), Schultheisz 4, Csikós 1, Kis Molnár, Fóti, Fekete 2, Erdei 2(1), Bauer 1, Kónya; vezetőedző: Koncsár Gergely
A következő hazai bajnoki mérkőzésünkre ősszel kerül sor egy osztállyal feljebb!