Új szín-tér a kulturális életben
2024-04-14 - Többfunkciós rendezvénytermet alakított ki a HIT Gyülekezete a Szent István téren található ingatlankomplexum egyik helyiségéből. A bérelt ingatlan felújítását az Önkormányzat is támogatta.
Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy a város az erkölcsi támogatás mellett 3 millió forinttal segítette az átalakítást. Köszönetet mondott a HIT Gyülekezetének, illetve Katona Tamásvezető-lelkésznek, hogy elvégezték a munkálatokat. A rendezvényterem nagyon nemes célokat szolgál, amiket a jövőben is támogat az Önkormányzat.
A gyülekezet elkötelezett a városi közösség iránt, példaként említette az újévi koncert 13 évvel ezelőtti elindítását, amit 10 éve már – közéleti tevékenységet végző szervezetek munkáját, vagy személyeket segítendő – jótékonysági céllal rendeznek meg. A rendkívüli zenei élményt nyújtó, ingyenesen megtekinthető koncertek révén egyre nagyobb összegű adományokkal tudják támogatni a jó ügyeket. A HIT Gyülekezete példaértékű integrátori tevékenységet is végez, amiért nagyon hálás a város – fogalmazott Vezér Mihály, aki további sikereket kívánt a kitűzött célok eléréshez.
 
Katona Tamás gyülekezeti vezető emlékeztetett, hogy már több évtizede kerestek megfelelő termet. A most elkészült, mintegy 120 fő férőhelyes, színpaddal, teljes technikai háttérrel, berendezéssel ellátott, különleges akusztikájú helyiség hitéleti, közösségi és társadalmi programoknak adhat otthont. Havi szinten terveznek előadásokat, koncerteket, jazz estéket, beszélgetéseket, Freedom Zenekar Klubot, közéleti műsorokat, valamint vasárnaponként istentisztelet. Minden rendezvény ingyenesen érhető el a százhalombattai lakosok részére. A nagyterem mellett egy kisebb közösségi és egy gyermekhelyiséget is kialakítottak.
Katona Tamás szólt arról is, hogy Freedom koncerttel egybekötött ünnepi megnyitót is terveznek rövidesen. Köszönetet mondott az Önkormányzatnak az anyagi és a mindenkori erkölcsi támogatásért.