Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10 - 28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.
Festői környezetbe érkeztünk a hétvégén, a Balatontól kőhajításnyi távolságra megépített NEKA csarnokban volt megmérettetésünk. Az akadémisták ellen mindig külön kihívás a mérkőzés, mert tudtuk, hogy erőnlétileg kiemelkednek az NB II-es mezőnyből.
 
A mérkőzést a vártnál lassabban és sok hibával kezdtük. Mire a harmadik percben észbe kaptunk már vezettek a hazaiak 3-0-ra. Ezt a kezdeti rohamot sikerült lelassítanunk, kiegyenlített játék következett, és a különbség nem nőtt egészen a 15. percig (8-5). Sajnos ekkor ismét több egyéni hiba, labdavesztés következett, amit az akadémisták azonnal megbüntettek és elléptek 11-6-ra. Itt a hullám ismét lelassult és felváltva estek a gólok, így az eredményjelző a 29. percben 17-12-öt mutatott. A félidő utolsó percében két fontos góllal közelebb tudtunk zárkózni, amire nagy szükség volt.
 
A szünetben átbeszéltekkel felvértezve, szinte egy új Batta érkezett a folytatásra. Kemény, határozott védekezés és ötletes támadójáték jellemezte a játékunkat, ami azt eredményezte, hogy a 39. percben 19-19-nél egyenlítettünk, majd három perc múlva már nálunk volt a vezetés. A mérkőzés ezen szakaszában uraltuk és irányítottuk a mérkőzést és az előnyünket fokozatosan sikerült növelni. A mérkőzés 56.percében 28-25-re vezettünk, ám a mérkőzés végjátéka nem sikerült és a hazai csapat egyenlíteni tudott. A mérkőzés vége előtt 10 másodperccel a fiatalok üres kapuval indítottak támadást a győzelemért, néhány passz után a kapura lövést Bokréta Bence hárította, majd egy egészpályás lövéssel próbálkozott. A labda szállt, mindenki izgult, de sajnos a mérkőzés végét jelző dudaszó pillanatában még a gólvonal előtt volt, így maradt a pontosztozkodás.
 
 
Koncsár Gergely vezetőedző: sok sérülttel utaztunk Balatonboglárra, voltak, akik sérüléssel játszottak, és voltak, akik egyáltalán nem tudták vállalni a játékot. A mérkőzést rengeteg hibával és a koncentráció teljes hiányával kezdtük, ebből adódóan ellenfelünk korán ellépett. A 20. percben támadásban formációt váltottunk, és Keresztes Levente - immár sokadjára - újra irányító szerepkörbe került, és Gálli Krisztiánnal remekül szervezték a játékot. Ekkor változott meg a játék képe, és a második félidőre egy nagyon fegyelmezett Százhalombatta jött ki, úgy tűnt nem lehet kérdés kié a győzelem. A mérkőzést megfordítottuk, de hiába való volt a három gólelőny, mert a meccs végén a sorozatos hibák megbosszulták magukat, így be kell érnünk az egy ponttal. Bárcsak 1 másodperccel tovább tartott volna a mérkőzés...
 
SZKE: Kovács J., Bokréta, Rácz (kapusok), Mogyorósi 3(1), Félegyházi 5, Gálli 5, Gyurcsovics 1, Kővári 3, Fekete 4, Keresztes 6(3), Schultheisz 1, Kis Molnár, Fóti, Paizs, Erdei, Bauer; vezetőedző: Koncsár Gergely
 
Következő hazai bajnoki mérkőzés: Százhalombattai KE – Nagykanizsa, 2024.04. 20., szombat, 18 óra, battai sportcsarnok. A belépés továbbra is ingyenes!