Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03 - A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.
Az újabb kiírást ismertető sajtótájékoztatón részt vett a szervezet alapítója Vezér Mihály polgármester, Dr. Bercziné dr. Fazekas Olga alapítványi elnök, dr. Horváth Ágota és Ádám Erika kuratóriumi tagok.
 
Dr. Bercziné dr. Fazekas Olga elmondta, hogy egy család több kérelmet is benyújthat, de csak egy alkalommal. A tavalyi 15.000 forintos támogatási összeg jelentősen emelkedett idén.
Támogatás a pályázati adatlap teljeskörű kitöltésével és megküldésével vehető igénybe. A kiírás százhalombattai helyszínű napközis táborra vehető igénybe, vagyis a gyerekek napi foglalkozásokon vesznek részt, nem alszanak ott.
 
A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 15-e, a kuratórium 2024. május 31-ig dönt a támogatottakról, akiknek 3 munkanapon belül értesítést küldenek.
 
A pályázati adatlap letölthető innen: https://battanet.hu/wp-content/uploads/2024/04/Adatlap-es-nyilatkozat.pdf, megtalálható az Alapítvány Facebook oldalán is, illetve személyesen átvehető a szervezet székhelyén – 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7. – minden hétköznap 9-15 óráig. Az adatlapot hiánytalanul kitöltve és aláírva az aremenybajnoka@gmail.com e-mail címre várják, valamint leadható a székhelyen is. A táborra vonatkozó részt a szervezővel kell kitöltetnie a szülőnek. A kuratórium a biztonság érdekében ellenőrzi, hogy a szervező bejegyzett egyesületként, alapítványként működik-e, vagy, hogy valamilyen jogi forma áll-e mögötte.
 
Vezér Mihály köszönetet mondott a kuratórium áldozatos munkájáért, amely számára a mostani nagy létszámra vonatkozó kiírás, illetve táborszervezők ellenőrzése különösen nagy feladatot jelent.
Jó ügyet szolgál az emelt összegű támogatás, mert nagyon fontosak a szülőket mentesítő, a gyerekek testi-lelki fejlődését elősegítő táborok megszervezése, ugyanakkor a magas infláció mellett rendkívül megterhelő a családok számára a költségek kigazdálkodása.
Az alapító szólt arról is, hogy a közérdeket szolgáló munka folytatásához továbbra is számítanak az adományozókra, illetve az adó 1%-os felajánlásokra. Az Alapítványt támogatja Százhalombatta Város Önkormányzata, de vállalatok és magánszemélyek is megtalálhatóak a mecénások között, akiknek köszönet jár.
 
Az Alapítvány adószáma: 19240936-1-13
 
Mint ismert, Vezér Mihály polgármester szolidaritásból, magánemberként 2020. áprilisában 500 ezer forinttal hozta létre a Remény Bajnoka Közérdekű Alapítványt, a járvány miatt nehéz helyzetbe került battai családok, vállalkozások megsegítésére. Az Alapítvány új célokat tűzött ki maga elé 2022-ben, segíteni kívánja az energiaválság, a Magyarországra bármilyen kihatással lévő háborús helyzet, illetve bármely új világjárvány miatt bajba jutott százhalombattai embereken, családokon.
Az Alapítvány az elmúlt években közel 40 millió forint értékben adományozott táblagépeket, varratott maszkokat, táboroztatta a battai gyerekeket, élelmiszercsomagokat osztott, és pénzbeli támogatást nyújtott a járvány miatt munkából kieső családoknak.