Koraszülöttek Világnapja 2023 - Szolidaritás
2023-11-17 - Magyarországon 2011 óta ünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Nagy örömünkre Százhalombatta már hetedik alkalommal csatlakozott a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) országos mozgalmához, november 17-én a világnap közös jelképének színébe, szolidaritásunkat kifejezve az idén is lilába öltözik a Szent István tér.
Fontosnak tartom, hogy a csatlakozással, a reménység színével együttérzésünket fejezzük ki az érintett családok és az ellátásban résztvevő szakemberek iránt. Még most is túl sok baba születik túl korán! A koraszülöttek aránya Európában sem alacsony sajnos, de hazánkban 9% körül mozog, ami túlságosan is nagy szám! A szakembereknek, az orvosoknak köszönhetően ma már egyre több PICI HŐSNEK van esélye az egészséges élet eléréséhez.
 
Elkötelezett vagyok, hogy támogassuk a mozgalmat, és felhívjuk a figyelmet a koraszülöttekre Százhalombattán is. Városunkban is vannak érintett családok, amelyeknek igyekszünk minden segítséget megadni.
 
Ezen a napon a szolidaritás jegyében a világnap közös jelképének színébe, lilába öltöznek a hazai és világ számos fontosabb épületei.
Fejezzük ki közösen együttérzésünket!
 
Vezér Mihály
polgármester