Újabb magabiztos hazai győzelem!
2023-11-14 - 39-30-ra (24-16) győzött a Százhalombattai KE a Budai Farkasok-Rév U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a november 11-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.
Az alapszakasz első körének utolsó meccsén a Budai Farkasok fiataljait fogadtuk. A tabella alapján a győzelem kötelező volt, de tudható, hogy ezek a mérkőzések szoktak a legnehezebbek lenni.
 
Az első gólt a vendégcsapat szerezte, de gyorsan egyenlítettünk, majd a vezetést is magunkhoz ragadtuk. A kezdeti tapogatózás után egyértelművé tettük, hogy a meccsen mire számíthatnak a vendégek, a 10. percben már három góllal vezettünk. Ellenfelünk több védekezési variációt is kipróbált, de a 22. percig a különbség állandósult (15-12). Ekkor magasabb fordulatszámra váltottunk, és egy öt perces rohamot vezettünk, melyet 7-1-re nyertünk meg, amihez Kovács János nem csak védéseivel, hanem két góljával is nagyban hozzájárult. A szünetre maradt a nyolc gólos különbség.
 
A második félidő első részében is kidomborodott a két csapat közti tudáskülönbség, ekkor Rácz Zsombor védései és Gyurcsovics Árpád ellenállhatatlan beálló játéka röpítette a csapatot. A 40. percben 32-19-re vezettünk, a mérkőzés irama kicsit visszaesett, de továbbra is látványos játékelemeket láthatott a lelkes battai közönség. A mérkőzés végén a vendégek valamennyit ledolgoztak ugyan a hátrányukból, de ez is csak arra volt elég, hogy a különbség éppen tíz gól alá csökkent.
 
Összességében magabiztos nagyarányú győzelmet arattunk, amivel megőriztük hibátlan mérlegünket.
 
Koncsár Gergely vehetőedző: Kiváló játékkal sikerült nagyarányú, meggyőző győzelmet aratnunk a Budai Farkasok fiatal csapata ellen. Az első kör lement az alapszakaszból, boldog vagyok, hogy 100%-os csapatként várhatjuk a folytatást. Gratulálok a csapatomnak!
 
SZKE: Kovács J. 2, Rácz (kapusok), Gálli 4, Mogyorósi 8, Félegyházi 3, Kővári 3, Gyurcsovics 6, Kónya 6, Fóti 1, Keresztes 2, Schultheisz 3, Kis Molnár 1, Csikós, Erdei, Bauer; vezetőedző: Koncsár Gergely
 
Következő hazai bajnoki mérkőzés: Százhalombattai KE-MAFC, 11. 25., szombat, 18 óra, battai sportcsarnok. A belépés továbbra is ingyenes!