Elkészült az új futópálya
2023-10-25 - A 350 méter hosszú és 1.2 méter széles modern, ízületkímélő rekortán borítású pályát Urbáriumban, a SZISZKI melletti játszópark körül alakították ki.
Az önkormányzati beruházásban mintegy 48 millió forintból megépült, időtálló pálya közvetlen közelében egy bevizsgált, jó minőségű vizet adó ivókútat, cipőmosó csapot és biciklitárolókat is elhelyeztek, valamint füvesítettek. A körbeérő 350 méteres távot egy kőtömbön lévő tábla jelzi.
A parkban meglévő hintaállvány körüli burkolat is új borítást kapott.
 
Vezér Mihály polgármester az október 24-i átadón kiemelte, hogy a futókör a kedvező elhelyezkedésnek köszönhetően nem csak a városlakók sportolási igényeit elégítheti ki, hanem az iskolai testnevelés órákat is kiszolgálhatja. Az új létesítmény és a parkban már korábban meglévő játszó- és erősítő eszközök, valamint a műfüves focipálya –, aminek burkolatcseréje jövőre várható –minden korosztály számára kikapcsolódást biztosítanak. Reményét fejezte ki, hogy sokan sportolnak majd a területen, mert megfelelő mennyiségű és intenzitású mozgással sokat tehetünk az egészség megőrzéséért, ami egyben össztársadalmi érdek.
A polgármester szólt arról is, hogy amennyiben pozitívak a tapasztalatok, igény szerint további hasonló pályák is épülhetnek, amire a közösségi költségvetésben, akár összefogva is javaslatot tehetnek a választókerületek lakói. A költségvetés függvényében napirenden lehet a VSZK salakos futópályájának rekortán burkolatú, nagy volumenű felújítása is. A beruházásokhoz 50%-os, maximum 25 millió forint keretösszegű állami pályázati forrásokat is igénybe venne az Önkormányzat.
 
Vezér Mihály ajándékcsomagokkal köszöntötte a pályát felavató SZVISE Atlétika Szakosztály futóit.